bauko
|
Živjo punce, danes je pa res en tak zaspan dan...no, vsaj meni. glede prehlada: Ja, imela je zamašen nosek, grdo je kašljala in se zaradi tega zbujala in premetavala kar naprej... ampak mislim, da je minilo. Mogoče se vsake toliko še sliši zadaj v nosku kaj, ampak ni sile. Tudi jaz sem poizkušala s fiziološko in z aspiratorjem, ampak je bilo smotano, ker je bil smrkelj daleč zadaj, ni ji ven iz noska teklo...tako da sem ji ga težko odmašila...oz ji ga nisem mogla dobro sčistit. Pomagalo je tudi, če sem jo dala spat na trebušček. Ampak je morala biti že napol v komi, da je zaspala v tem položaju. Je pa pomagalo, ker jo je smrkelj manj motil v grlu. obračanje: Naša se še nič ne obrača. Je pa vedno bližje, se mi zdi. spanje: Čez dan gre nekako tako, da se zbudi, poje in igra. Vsega skupaj je budna 1-max2 uri, največkrat okrog 1,5h, potem pa dobi steklene učke in postane tečkasta. Ko se samo še krega ali joka, jo vzamem v naročje in jo en čas nosim naokrog, ji pojem, pripovedujem...na žalost noče bit več v tistem "dojenček" položaju, ko gleda v strop v naročju, kar je edini položaj, da duda ostane v ustih...tako da jo en čas nosim, potem pa položim v posteljico in ji dam dudo in ji spet pojem, pripovedujem, jo božam...in potem zaspi. Potem je pa od dneva odvisno, kolikokrat vmes pljune dudo ven in koliko časa traja to uspavanje. Včasih ful dolgo, včasih pa vmes obupam in grem stran...in ko pridem nazaj ugotovim, da je sama zaspala. In potem spi cca 30 min, redko 1h, več pa ne. Pri nas doma nikoli ni smrtne tišine, tako da kadar spi je npr zmerna jakost glasbe ali pa pogovor ne moti, je pa res, da če fejst zaropotaš s kakšnim piskrom, se zbudi. tamala13, jaz sem se tudi sekirala zaradi telovadbe. Midve še ne hodiva zaradi težav s hranjenjem, ker jo še doma komaj nahranim in načrpam, kaj šele na terenu. Dodatka pa noče oz ga spije samo v polsnu ponoči, pa še to ji bolj slabo teče. Tako da sem zaključila, da dokler bo ta telovadba meni v večji stres kot njej v korist, ne bova šli. Ker potem bo itak tudi ona vsa živčna, če bom jaz. Si pa ful želim it, tako da držim pesti, da se unese vse skupaj čimprej. Mene pa zanima, kako ste ve glede obiskov. Mi smo bili pretekli vikend na obisku pri babici in dedku in ker so kar precej daleč doma, smo tam tudi prespali...poleg tega je bilo veliko obiskov, ker so jo nekateri prvič videli...vglavnem - na koncu je samo še kričala Pa je nisem pustila kej preveč po rokah vlačit, pa z občutkom so delali z njo...ampak vseeno je bila ČISTO razštelana. A se vaši tudi tako odzovejo na takšne spremembe okolja + obiske? Ker ko smo šli na morje sploh ni bilo panike, je bla čist pridna in vesela, lepo je jedla in vse in zdaj ne vem, a zato, ker je bila še tako majhna, da sploh ni dojela okolice...al kaj jo matra tokrat. Ali pa je občutljivček mogoče? Ne vem...skratka, obupna je bila, zdaj pa je hb že boljše. Še vedno pa protestira na joški in noče vlečt. Srce se mi trga, ker vidim, da ji ful manjka bližina, ampak kaj pa naj naredim, če se histerično dere, ko jo skušam pristavit? Vmes sem pomislila na zobe, ampak to mislim, da še ni. Sicer si praska dlesni, ampak nima nič natečeno in nič več se ne slini, kot ponavadi, poleg tega je za to še kar zgodaj... GH: Danes bo tretji dan pireja, narejenega z mojim mlekom. Sicer se je kar precej kremžila, ampak ni nič jokala in je lepo odpirala usta. Tolk mi je hecno, ko dam kuhat tistih par koščkov krompirja
|