|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
11.10.2014 21:07:08   
pejka
Sem prehitro poslala user posted image
Naslov knjige je Dojenčki za mizo. Imajo jo v Baby centru - ne delam reklame samo mi je res všeč.
Za prvi mesec imaš lepo napisano kako uvajati ( najprej bučke par dni, nato bučke in krompir, nato dodaš še cvetačo, potem korenje...). Za vsak dan posebej imaš recept.
Piše točno koliko česa daš. Mi je všeč ker mi da ideje za kombinacije. Jaz pač nimam idej.
Imaš pa jedilnike napisane po tednih in dnevih.

Super je - meni zelo uporabna.

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 201
13.10.2014 15:36:40   
Alyonka
Zakaj pa tako hitite z gosto hrano? A ni tako, da šele ko sedijo, so kao razvojno zreli. Meni je patronažna rekla, da naj začnem pri 6. mesecu. Razen če prej kaže sam interes ...

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 202
13.10.2014 22:25:28   
mala dama
Ma sej ni tako pomembno kdaj začneš...nekje med 4 in 7 mesecem. Itak vsako leto spreminjajo pravila. Enkrat naj bi bilo najprej sadje, drugič je prav, da začneš z zelenjavo...pred leti je bilo treba obvezno otroku ponujati vodo ali čaj, zdaj to ni več potrebno...saj še stroka ne ve kaj je prav in kaj ne ??!! Naši starši so jedli juhice že pri dveh mesecih...in prav nič jim ne fali.

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 203
14.10.2014 13:50:58   
coala
mala dama se strinjam s tabo čist.Mi pa danes iz posvetovalnice.Padla je druga pikica smo veliki 70,5 in težki8,5 kg.Kar veliko a ne.Danes smo bili stari 5 mesecev,sicer mi bolj spadao pod temo maj ker smo se prej rodili ampak rok smo pa meli junija;pa vseeno ostanemo kar tu user posted image .Jaz sem že dala mojemu tudi kašico,pa sadne sokove,pa zelenjavo in pire krompirčka,pa včeraj je pocuzal cel baby piškot.Moj se samo adaptiranega mleka ne naje,mora biti enkrat na dan vmes tudi kaj bolj očnega.No včeraj je pojedel tist piškot ob ene 5 30 popoldan in pol ob sedmih že komaj dočakal stekleničko in je spal do 5h zjutraj.Če pa je lačen je pa siten pol bi pa stekleničko na vsake 2 uri in to zopet ne vem če je vredu.Pač vsak po svoji presoji ane.Vem pa da je moj te prvi že pr 4 mesecih konkretno jedel druge stvari,sem šla prav v tisto knjigo gledat ko sem pisala zanj.Takret je blo to normalno,res pa,da pediatri še sami ne vejo kaj in kako.

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 204
14.10.2014 13:55:06   
pejka
Jaz sem začela zato, ker naj bi pri refluksu pomagala gosta hrana in so mi svetovali naj začnem. Pa mali je tako gledal ko smo mi jedli. On bi tudi in ni šans da bi počakal do šestega meseca. Jih veliko poznam ki so začele pri štirih, pa je z vsemi vse v redu. Itak mu pa dam čisto malo in to še ne kot samostojni obrok.

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 205
14.10.2014 20:42:51   
bauko
Jaz sem hotela še malo počakati z uvajanjem GH (stara je 4m in 2 dni), ampak je začela zavračat AM, jaz pa je s črpanjem ne dohajam več, če jo dam na joško se pa histerično dere.user posted image Ko ji dam AM proba, potem pa se obrne stran in ob vnovičnih poizkusih pljuva cucelj ven. Tako da jutri začnemo...in upam, da bo čim prej zalaufalo, ker če ne bo lačna al kaj... user posted image Bom klicala še pediatrinjo za nasvet, ker ji res kr neki dogaja zadnje dni...sem že čist zmozgana.
Ne vem, če sem to že pisala, ampak kaže tudi interes - jabolčni krhelj je že večkrat cel prelizala, ga sesala in grizljala in se zraven kar tresla od navdušenja. Pa itak gre vse, kar ji pride pod roko, v usta. Zadnjič sem ji dala tudi malo mandarine (ja, vem, da se citrusov še ne sme, ampak ni bilo nič, nobene pikaste ritke, ipd) in je bila enaka reakcija, kljub temu, da se je na začetku kremžila, ker je bila malo kisla.

Začela bom pa s krompirjem, korenčkom, cvetačo...potem pa še ne vem, nisem še naštudirala user posted image

LP

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 206
15.10.2014 8:35:16   
helimaša
pr nas se je stanje izboljšalo....očitno je bil vpliv lune res močanuser posted image
zdej normalno je na joški.....z gosto hrano sva midva že začela.....kolerabe ni maral.....cvetače tudi ne.....krompir ima pa zelo rad.....včer sem mu stisnla tud korenčkov sok.....in ga je tud popil....tko da je ok....
dons greva mal v šoping.....da še jst mal zadihamuser posted image user posted image .....tko da grem se počas zrihtat da pol pičiva.....
aja.....katere pleničke pa ve kej uporabljate.....jst sm še na pamperskah.....pa me zanima a ste ve tud....al je že katera kšne druge probala....

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 207
15.10.2014 9:14:30   
pejka
Mi smo pa prehlajeni user posted image . Sem jaz prva zbolela. K sreči je mali še v redu user posted image . Mal čiha in vidi se mu da ni čisto v redu. Je pa zelo dobre volje, sploh ko je treba it spat. Se mi je včer cel popoldan neki kremžil, ko sem ga pa dala spat se je pa na polno režal. Prav rezgetal je. In je rabil eno uro da je zaspal. Faca mala!

Mi imamo Pampers premium plenice in active baby dry. Pol pa mal kombiniram. Imajo pa active baby dry v Sparu spet v akciji veliko pakiranje ( 112 plenic št. 3 za 17 evrov).

Našega pa tudi luna zmatra. Je dva dni po polni luni full slabo spal. Včeraj pa danes pa ko polhek.

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 208
15.10.2014 9:46:32   
bauko
Mi smo sprobali tudi hoferjeve. 7,10€ za 56 pleničk, št.3. Nam so ok.

Naša je tudi prehlajena, se je nalezla od atija...ampak gre na boljše...

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 209
15.10.2014 9:54:26   
pejka
bauko, a ima zamašen nosek? A ji gre kaj ven z aspiratorjem? Jaz mu čistim z fiziološko, samo ne gre nič ven. Drugače lepo diha, edino med dojenjem se mu občasno sliši kot da se mu nekaj vozi po nosku.

Pa mislim, da bomo počasi dobili zobek. Zgornjo čeljust drgne ko nor. Se čuti tako trda dlesen. Bomo videli...

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 210
15.10.2014 9:56:21   
pejka
Sem šele zdele videla da je knjiga ki sem vam jo priporočila za uvajanje gh reklamirana tudi na ringaraji user posted image . Se vidi da ne gledam reklam

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 211
15.10.2014 10:05:18   
condfa8h
Pozdravljene,

mi se odpravljamo na morje user posted image user posted image user posted image tak da sem v gužvi. Mali prvič ta teden spi ne da bi bil v vozičku, kar je super! Poliva nenormalno, sem govorila s patronažno, je rekla, da je ok, če ni slabe volje, da pa naj začneva kar se da hitro z gosto hrano. Glede na to, da gremo na morje, bom še počakala... v sredo ima cepljenje proti rotavirusu, ste jih ve cepile? NIsem še čisto prepričana, da bi ga cepila. Ne vem.

Pejka je kaj boljše s polivanje sedaj ko ste na gosti hrani?

PLenice mam jaz trenutno iz Tosamine trgovine, se mi zdijo zelo prijetne, pa malo manj so "debele". Cena je ok, okoli 8 eur za 50 plenic. Pride okoli 17 centov na plenico (Pamperske so okoli 25, če se prav spomnim).

Spal je že 2 noči v kosu, čez dan pa zelo malo.

Kaj mislite, da je ok, če na morju v grelcu za vodo pogrejem tisto baby vodo iz DM-a? Pa jo pol ko jo odprem dam v hladilnik? PIše, da je sterilna, ampak samo ko jo odpreš... Mislim, da nima kaj za bit.

Glede kil pa sem jaz nekje na +10 user posted image , ampak, to je zato, da je malemo mehko, ko je pri meni user posted image

Drugi teden res začnem hodit na telovadbo, zadnjič sem komaj na Rožnik prišla...

Črpam 2x na dan, običajno zvečer, tak, da je mojega mleka cca 40 ml na dan. Si pa res želim, da bi vsaj še 1x pri meni jedel...ampak, se bojim, da s tem ne bo nič. Ko je zelo slabe volje še išče pri meni, zgrabi pa ne.

Je pa tam 4/5 x na dan, po 150 ml...malo malo, ampak več ne želi (zadnjič je zjutraj pojedel 240...kar pa je občutno preveč, pa NIČ polil, ko pa poje 100 pa ful poliva). Pa kupčka tudi ne more več v miru podret, ves čas se mi vrti po rokah... pa ves čas bi kravice pasel, ni čudno, da poliva.

Zdaj pa grem pakirat, imam toliko stvari zraven za vzet, kot, da se selimo user posted image

Lepo se imejte!!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 212
15.10.2014 10:18:37   
condfa8h
Aja, ko vaši malčki spijo, ste ve tudi čisto tiho? Mojega vse zbudi, tak, da sem res kot po jajcih, vem pa da to ni ok za njega, ampak raje sem da spi pa da sem jaz tiho, kot da se matra....

O kakem sesanju med spanjem ni govora.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 213
15.10.2014 13:41:40   
pejka
Codfa8h lahko ti pošljem po mailu skenirana navodila ki smo jih mi dobili za refluks. Najprej mu moraš posteljico dvignit vsaj za 15 stopinj. Po obroku ga obvezno imej vsaj še petnajst minut dvignjenega, priporočajo pol ure. Pa obvezno podret kupček.

Našemu je blo po ukrepih full boljše. Pa kupiš mu lahko AM za refluks, ki je bolj gosto. Midva sva ga kupila, ker sem mislila da bi mu vsaj zvečer probala dat še mal za zraven da bi dalj spal, pa noče piti po flaški. Pol sem mu pa lonček za pit kupila ga je pa pil, sam mu ni bil všeč in sem rekla brezveze.
Imamo pa Novalac AR.
Je pa kakor kdaj. Včasih še kar poliva včasih nič. Odvisno kolk ga mečkamo in prenašamo po tem ko poje. Aja, pa vsaj pol ure po obroku ne sme ležat, pa tudi previjat ga ne. Naš je na kavču in leži na mojem vzglavniku da ima malo dvignjeno vzglavje. Je zakon, ker tudi več vidi in ker noče več ležat.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 214
15.10.2014 23:00:57   
condfa8h
Pejka hvala, vse to delam, pa nič ne pomaga :(, je pa res, kot pišeš, kakor kdaj... najbolj me pomirja, da ponoči običajno ne poliva. drugače pa to kar v curku priteče ven, me je skrbelo da bruha, ampak ni niti malo slabe volje in izgleda čisto ok :)

Pri količini mleka se že pošteno pozna, da ne črpam dovolj :(....

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
16.10.2014 14:46:45   
Alyonka
Živjo vsem!
Razumem, da začnete prej, če so zdravstveni razlogi in valda, če otrok kaže interes. Nisem pa mirna ob razlagi, če so njim dajal pri 2 mesecih juhco in jim nič ne manjka, tudi tem otrokom ne bo. Če vemo danes več, ne vem, zakaj ne bi prisluhnili temu al pa da se vsaj pozanimamo, tudi pediatri niso alfa in omega.

Mi smo pa zboleli :(, gremo danes do dr. Grdo kašlja, nosek izpiram s fiziološko in aspiratorjem vlečem ven, sem počakala dva dni, danes pa je bil ponoči nespeč, siten, je kar bogec in upam, da bo šlo na bolje, dr.pa da mu pljučka posluša. Pri tako majčkenih nikol ne veš.

Spanje in tišina - do 3. mesceh je še šlo in sva lahko z možem klepetala zraven, uspavala sem ga tudi v bližini glasne sestrice. Zdaj že skor en mesec ne gre več tako in je kot pri tebi, condfa8h, hodim po jajcih, ko grem iz spalnice. Pa moj miškolin itak nič sam ne spi oz. zlo malo. Koliko še vaši in kako spijo čez dan?

< Sporočilo je popravil Alyonka -- 16.10.2014 14:47:36 >

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 216
17.10.2014 11:38:01   
tamala13
Hej!

Mi še kar pridno spimo, je pokonci v kosu max 2 uri, potem pa čas za spanje (ki traja od 30min do 2h ur). Ponoči pa tudi pridno pančka, občasno prespi že celo noč (od 9h do 6h), največkrat se pa zbudi enkrat okoli 4h za hrano. Menda so znaki za uvajanje goste hrane, ko se začne bolj na pogosto zbujat, ampak mislim, da bomo še malo počakali. Sem si pa že rezervirala to knjigo, ki je bila predlagana, da vidim, ali se mi jo splača kupit :)

Plenice: mi smo dobili Pamperske, ampak mi gredo blazno na živce - smrdijo, puščajo, pa še zdi se mi, da ima bolj rdečo ritko. Bomo ostali na DMovih pa Šparovih :)

A se vam že obračajo s hrbta na trebuh in nazaj? Naša se ful zvija, steguje glavico, hodiva na telovadbo, pa zaenkrat še ni nič boljše.. Upam, da bo kmalu! Ker se občasno počutim kot najslabša mama, da nisva že prej začeli s kakšno telovadbo. Kako pa naj vem, kaj je normalno za starost in kaj kaže na potrebo po podrobnejših vajah.. No, naša se kvečjemu ponesreči prevrne nazaj na glavo, auč.

Lep deževen petek in upam na bolj sončen vikend - sej ne, da se mamo nad letošnjim poletjem/jesenjo kaj pritoževat :D

ps: aja, uspavam jo samo z dudo, potem pa večinoma ni problema, lahko gledam zraven tv, sesam.. Naj kar traja (ampak upam, da ne bo spet murphy - ker vsakič, ko se kaj pohvalim, da nekaj deluje, se potem začne dogajati ravno nasprotno :))

< Sporočilo je popravil tamala13 -- 17.10.2014 11:40:04 >

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
17.10.2014 13:44:14   
bauko
Živjo punce,

danes je pa res en tak zaspan dan...no, vsaj meni. user posted image

glede prehlada: Ja, imela je zamašen nosek, grdo je kašljala in se zaradi tega zbujala in premetavala kar naprej... ampak mislim, da je minilo. Mogoče se vsake toliko še sliši zadaj v nosku kaj, ampak ni sile. Tudi jaz sem poizkušala s fiziološko in z aspiratorjem, ampak je bilo smotano, ker je bil smrkelj daleč zadaj, ni ji ven iz noska teklo...tako da sem ji ga težko odmašila...oz ji ga nisem mogla dobro sčistit. Pomagalo je tudi, če sem jo dala spat na trebušček. Ampak je morala biti že napol v komi, da je zaspala v tem položaju. Je pa pomagalo, ker jo je smrkelj manj motil v grlu.

obračanje: Naša se še nič ne obrača. Je pa vedno bližje, se mi zdi.

spanje: Čez dan gre nekako tako, da se zbudi, poje in igra. Vsega skupaj je budna 1-max2 uri, največkrat okrog 1,5h, potem pa dobi steklene učke in postane tečkasta. Ko se samo še krega ali joka, jo vzamem v naročje in jo en čas nosim naokrog, ji pojem, pripovedujem...na žalost noče bit več v tistem "dojenček" položaju, ko gleda v strop v naročju, kar je edini položaj, da duda ostane v ustih...tako da jo en čas nosim, potem pa položim v posteljico in ji dam dudo in ji spet pojem, pripovedujem, jo božam...in potem zaspi. Potem je pa od dneva odvisno, kolikokrat vmes pljune dudo ven in koliko časa traja to uspavanje. Včasih ful dolgo, včasih pa vmes obupam in grem stran...in ko pridem nazaj ugotovim, da je sama zaspala. user posted image In potem spi cca 30 min, redko 1h, več pa ne.
Pri nas doma nikoli ni smrtne tišine, tako da kadar spi je npr zmerna jakost glasbe ali pa pogovor ne moti, je pa res, da če fejst zaropotaš s kakšnim piskrom, se zbudi.

tamala13, jaz sem se tudi sekirala zaradi telovadbe. Midve še ne hodiva zaradi težav s hranjenjem, ker jo še doma komaj nahranim in načrpam, kaj šele na terenu. Dodatka pa noče oz ga spije samo v polsnu ponoči, pa še to ji bolj slabo teče. Tako da sem zaključila, da dokler bo ta telovadba meni v večji stres kot njej v korist, ne bova šli. Ker potem bo itak tudi ona vsa živčna, če bom jaz. Si pa ful želim it, tako da držim pesti, da se unese vse skupaj čimprej.

Mene pa zanima, kako ste ve glede obiskov. Mi smo bili pretekli vikend na obisku pri babici in dedku in ker so kar precej daleč doma, smo tam tudi prespali...poleg tega je bilo veliko obiskov, ker so jo nekateri prvič videli...vglavnem - na koncu je samo še kričala user posted image Pa je nisem pustila kej preveč po rokah vlačit, pa z občutkom so delali z njo...ampak vseeno je bila ČISTO razštelana. A se vaši tudi tako odzovejo na takšne spremembe okolja + obiske? Ker ko smo šli na morje sploh ni bilo panike, je bla čist pridna in vesela, lepo je jedla in vse in zdaj ne vem, a zato, ker je bila še tako majhna, da sploh ni dojela okolice...al kaj jo matra tokrat. Ali pa je občutljivček mogoče? Ne vem...skratka, obupna je bila, zdaj pa je hb že boljše. Še vedno pa protestira na joški in noče vlečt. Srce se mi trga, ker vidim, da ji ful manjka bližina, ampak kaj pa naj naredim, če se histerično dere, ko jo skušam pristavit? user posted image
Vmes sem pomislila na zobe, ampak to mislim, da še ni. Sicer si praska dlesni, ampak nima nič natečeno in nič več se ne slini, kot ponavadi, poleg tega je za to še kar zgodaj...

GH: Danes bo tretji dan pireja, narejenega z mojim mlekom. Sicer se je kar precej kremžila, ampak ni nič jokala in je lepo odpirala usta. user posted image Tolk mi je hecno, ko dam kuhat tistih par koščkov krompirja user posted image

(odgovor članu tamala13)
Neposredna povezava do sporočila: 218
17.10.2014 22:27:30   
condfa8h
Pozdravljene,

Glede tslovadbe boste ze sle, ko boste pripravljene ve in vasi user posted image . Jaz hodim zato ker mu sama ne znam dat pobude za naprej....upam,mda veste kaj mislim...

Nas ma ze par dni rdeco rito, mu jo mazrm in nic ne pomaga, mislim pa, da ni od plenic, ker izmenicno uporabljam troje razlicne.

Za spanje pa se mi zdi, da je precej od vremena odvisen, ko dezuje samo spi....

Lp

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 219
19.10.2014 16:46:17   
Prvicmama
Živjo,

naša pika je od začetka super spala - že zelo hitro smo imeli 6 ur v kosu ponoči, potem pa še nekajkrat po tri. Čez dan je večinoma bolj slabo spala (večkrat po 15 minut) in za ponoči je zaspala relativno pozno nekje od 15h do 23h ni nič spala (potem pa smo si že zaslužili tistih 6 ur:)). Ampak se je izboljševalo in včasih ji je ratalo tudi 8 ur skupaj spravit. Tudi uspavala se je sama - ko je bila dovolj utrujena ni hotela biti več v naročju, odložila sem jo pod lok in je v kakih 15 minutah zaspala. Zdaj je pa drugačna zgodba. Zaspi tako da je naslonjena name, ko sem jaz v polležečem položaju, ampak mora biti ravno prav utrujena, če je preveč, je zelo sitna in pomaga samo nošenje in tresenje, kar pa lahko traja zelo dolgo. Zaspi sedaj nekje okol osmih ampak se zbudi po 5-6 urah in potem na 2-3. Glede na to, da je prej že skoraj prespala noč je to spet slabše. Čez dan ima običajno dopoldan še eno daljše spanje do 2 uri pa mogoče popoldan tudi kako uro in pol, ostalo so pa mini počitki po 15-30 min. Imamo seveda tudi noči ko ne spimo skoraj nič in to je običajno nekajdni pred in po polni luni.

Na trebuh se je prvič obrnila pri 2,5 mes. in bila blazno huda, ker ji ni uspelo se obrnit nazaj. Nekaj časa se je obračala samo prek enega boka, sedaj se preko obeh in še vedno se razburja, ker se ne zna obrnit nazaj na hrbet. Strašno dviguje rit in izgleda, da bo kar skobacala.

Na Pedokinetiko sva šle na uvodno uro, kjer moram rečt, da nisem bila ravno navdušena - pokazala nam je zelo malo, veliko filozofirala, hkrati nas je vse skušala prepričat, da rabimo individualne ure, ker drugače se naš otrok ne bo prav razvijal, ki pa stanejo prva 80 nato pa če jih vzameš v kompletu ne vem koliko skupaj vsaka naslednja 50 eur. Ko sem spraševala o skupnski vadbi mi je rekla, da to za nas ne pride v poštev - sem mislila, da zato, ker je pač še premajhna (takrat je imela dobra 2 meseca) in sem vprašala kaj če pač prideva v skupino, ko bo starejša in je rekla, da do takrat lahko že veliko zamudiva. Ne vem, če smo mi shodili brez tega, bo moja punčka tudi. No in malo za tem se je naša začela sama obračati in se mi je zdelo blazno zamalo, kako nas skušajo prinesti okoli, ko gre za naše otroke, za katere bomo pa ja dale denar. Na koncu sem kupila njihovo knjigo, ki stane 25 eur, kar je veliko ceneje od tečaja in da nekaj osnovnih napotkov, kaj se igrati in kako dvigovati, da otrok uporabi čim več svojih mišic. Jaz jo dajem veliko na tla - na blazine - kjer ima nato prostor, da se obrača. Trudim se, da jo pravilno dvigam - tako da si čim bolj pomaga sama. Veliko lahko narediš sam doma. Bi pa šla na kako skupinsko vadbo, da mi pokažejo še kaj pa tudi zaradi družbe. Samo tja na Mesarsko po moje ne, ker res niso naredili vtisa name - verjetno sicer imajo še kakšno drugo vaditeljico. A katera priporoča kakšno vadbo kje drugje - oz kam ve hodite?

Sedaj pa moja šefica že vztrajno kliče:) Lepo se imejte!

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 220
20.10.2014 15:35:55   
bauko
Punce, dejte mi nekaj pomagat prosim...
Tiste, ki že uvajate GH: Kakšen imate postopek priprave zelenjave oz...da razložim - tamala me je že dvakrat zafrknila s spanjem. Ponavadi spi ful malo in tačas dam vmes kuhat zelenjavo, da je potem, ko se zbudi, že vse bolj kot ne pripravljeno za jest. Zdaj pa spi že 2 uri in pol in ne vem, a naj zdaj stran vržem cvetačo oz kako naj jo pogrejem. Nočem pa je dat v mikrovalovko. Zaenkrat jo imam v skledici, ki plava v topli vodi...in je vse nekam mlačno...user posted image
Za krompir in špinačo vem, da je celo odsvetovano pogrevanje...kaj pa cvetača, korenje, koleraba in druga zelenjava?

...moram jo dat večkrat na trebušček spat. Zgleda ji ful paše. Sama se umiri v posteljici in lepo zaspi, kar do sedaj ni bila praksa. Zadnjič je tako popoldne spala skoraj 4 ure, kar se ni zgodilo že ene 3 mesece user posted image Tudi včeraj je spala eno uro na trebuščku, danes pa 2,5h...

Aja, zadnjič sem se pozabila zahvalit tisti, ki mi je dala nasvet za brisanje gubic na vratu medtem, ko pase kravice. Res je fuuuul bolj enostavno in predvsem brez kričanja user posted image

Glede pedokinetike: Sem hotela it, pa bolj slabo kaže z denarjem. Mogoče naslednji mesec. Res so dragi! Kolegica mije priporočila tudi Pedosano, ampak kaj več pa ne vem (cena, urnik...)

Obračanje: še vedno nič. Vseeno pa tudi ona dviguje rit in včasih to pokombinira s krčenjem nogic in ji uspe prilezt kakšnih 20cm naprej.

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 221
20.10.2014 17:01:34   
Prvicmama
Bauko ne sekiraj se. Ko bo hotela, se bo obrnila. Ti ji omogoči samo veliko prostora, kar pa si mislim, da že počneš. Meni se je prvič obrnila na morju, ko sem jo pustila samo na tleh na blazinah. Malo ji lahko pomagaš tako, da jo narahlo potiskaš v boku iz ene strani na drugo - ampak nič na silo, malo ji nakažeš, potem pa pustiš, da sama naredi ostali del giba. Najprej se bo obračala na bok potem pa tudi čez na trebuh.

Kar se tiče hrane - krompirja in špinače res ne smeš pogret - ko je enkrat hladno je za stran. Ostalo zelenjavo po moje lahko pogreješ. Jaz tudi ne bi grela v mikrovalovki za otroka, lahko pa daš posodico v večjo posodo z vodo in zavreš na štedilniku - ideja pač, sigurno je pa še kak način.

Sem poguglala Pedosano - imajo luštno spletno stran, kjer je urnik in cenik. Hvala za idejo.

Lp

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 222
20.10.2014 18:18:57   
neznanka89
Živjo,
da se še jaz malo javim. Midva sva imela včeraj posvetovalnico in smo veliki 65 in težki 6600. Pridno rastemo. Sma pa dobila tudi prvega pikeca. Upam, da ne bo reakcij. Jaz sem se odločila, da počakam z gosto hrano vsaj do petega meseca, potem pa akcija user posted image . Sicer je naš otrok izgleda bolj lenušček in se mu tudi nič kaj ne mudi z obračanjem. Sicer sem ga že večkrat pustila obrnjenega na hrbet in sem ga potem našla na trebuščku ali pa obratno, ampak se mi zdi, da se mu je to bolj posrečilo, kod pa da bi se zanalašč obrnil. Ma bo že. Je še čas. Dviguje pa naš tudi rito in se poskuša postaviti na kolena in plezati. Včasih se tudi premakne za par centimetrov.

Na telovadbo midva ne hodima, so mi pa v razvojni pokazali super vajice in kar pridno vadima.

Kar se pa glede spanja tiče je pa pri nas tudi pestro ja. Podnevi mu uspe zaspati nekje 3x za pol ure in je to to. Zvečer pa zaspi nekje med osmo in deveto, pa se potem zbudi okrog dveh, ker je lačen, potem smo pa pokonci na dve uri. Vstane pa med sedmo in osmo uro. Čez dan mi ponavadi zaspi kar med hranjenjem, ali pa mu dam dudo in plišastega medvedka in sam zaspi, zvečer pa mi zaspi v naročju.

BAUKO mi z obiski nimamo problemov. Je mali ful priden in potrpežljiv, tako, da ti ne morem svetovati.

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 223
20.10.2014 21:34:31   
tamala13
Oj,

midve bova pomoje tudi počakali do vsaj 5. meseca. Še čisto nič ne kaže zanimanja.

Bauko: kako izgleda spanje na trebuhu? Moja se zategne nazaj, ni šans, da bi zaspala.. Jo pa zdaj nameravamo premaknit v otroško posteljico (zdaj ima še košek), bomo videli, kakšno bo spanje na tršem jogiju :) Kakšne jogije imate pa ve?

neznanka89: kakšne vajice pa so pokazali v razvojni? Meni so samo to z rokicami na kolenčkih, da se guga levo desno.

grem, še ful enih opravkov :) lp

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 224
21.10.2014 8:12:39   
condfa8h
Dobro jutro,

midva danes začneva s korenčkom user posted image , me prav zanima kako bo, včeraj ga je z zanimanjem vohal. ALi ve kuhate nad soparo al v malo vode? Pa potem s paličnim mešalnikom zmešate? Jaz bom kar z vilicami, nimam paličnega

Zanima me, če ve dajete izključno bio zelenjavo al ne komplicirate glede tega? Pri hranjenju jih imate na rokah ali že v stolčkih? Jaz bom še malo počakala s stolčkom, se mi zdi, da še ni pripravljen. Bo pa moral v športni voziček, ker mu je globoka košara zelo na tesno. Veste, da morajo v športnem vozičku biti podprti pod nogicami?

MOj spi še vedno v zibelki, ki pa bo samo še za kratek čas, je zelo dolg :). Zaspi pa zjutraj na rkah, popoldan na rokah in zvečer na rokah.... user posted image Bo treba še kaj naredit glede tega.

Glede obiskov, pa je pri nas tako, da se jih na široko izogibam, namreč imamo zelo malo prostora in zelo malo časa za pospravljanje, tako, da če kdo pride gremo pač na sprehod ali pa na kavo, glede prevažanja sem in tja z avtom, pa se izogibam na široko, saj mu to čisto podre ritem. Najbolj pa mi gre na živce, da ga vsi za rokice prijemajo in ljubčkajo, on pa pol to nese v usta. IN pol rečem, da ne in pol sem jaz tista ta grda. Briga me! Moj otrok je in vem kakšne posledice ima lahko ena bakterija!!!!

Tiste, ki ste iz LJ ali hodite v Malo ulico? Tudi tam je pedokinetika, pa pilates za mamice z otročki, ki mene mika. Telovadite že kaj? Jaz razmišljam, da bi s spiningom začela, samo se bojim, da bo preveč....

Ima katera predlog kaj se bo dalo delat ko se bodo začeli deževni dnevi? Res ga ne bi rada po City Parku vozičkala.

Grem še malo pospravit, dokler lahko.

Lepo se imejte!

(odgovor članu tamala13)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?