Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 4.6.2014 20:05:16
|
|
|
|
Sapphire84
|
Hej, sturla super novice, kmalu bos spet cuvala svojo pikico! Je praksa, da se pocaka na novo M ali se gre lahko takoj ob prvi O? tara.81 , drzi se violet ICSI ima boljse ratinge v primeru, da sperma ni tako kvalitetna, takrat namrec precej pripomore, da zdruzujejo ena na ena, v primeru, da pa je s partnerjem vse bp, pa mislim da ne. Meni zgleda ta progesteron res povzroca se pa se stranskih ucinkov, toliko, da sem ze cisto zmedena...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 4.6.2014 21:28:31
|
|
|
|
NikaAnna
|
hej borke midve z mojo pikico sva ze prigurali do polovice (20t4d), pridno rastemo, brcamo na polno in je 95%, da bo PUNCKA Rada bi povedala vsem, ki se borite cez postopke, da ne obupat do zadnjega, dokler vam ne recejo ''ne, niste noseca'' in tega potrdijo z dokazi. Jaz sem zanosila po 3 neuspesnih IUI in po prvem IVF postopku (letos januarja), ampak ni bilo mira vse do 14. tedna, ker sem v 7. tednu zacela krvavet - vecino rjav izcedek, obcasno sveze krvavitve, vsakic letenje na urgenco. (da ne omenjam tudi vgnezditvene krvavitve - 6 dni pred predvideno M, ko sem bila 100%, da postopek ni uspel). Imela sem ogromen hematom, na dveh pregledih (se bolj na zacetku) mi GV sploh nasli niso in so mi rekli, da sploh nisem noseca (beta pa 900!!!) ampak ja, danes je vse ok in upam, da bo tako vse dokler ne bom v narocju drzala svojo Emo tako da ne pomeni vsaka krvavitev konca.. ves tist stres, ki ga ob panikah dozivljate vam pa lahko se dodatno skoduje! Vsaki posebej zelim, da cimprej dobite pozitivne rezultate in verjemite, BOSTE GA!
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 4.6.2014 21:38:28
|
|
|
|
sturla
|
nikaAnna dobro si to povedala! verjeti moramo vase in v naše sposobnosti ter večne želje, da en dan bomo sapphirev LJ je tako, da pokličeš 1.dan M. Nato 9.dan greš prvič gor k njim dat kri. Mislim, da je v tem ciklu moja O že mimo kmalu bo punce kako kaže? malo sem se zgubila s sledenjem katera je kdaj, vem samo, da vas veliko trepeta v teh dnevih. držim pesti!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 4.6.2014 22:18:58
|
|
|
|
Aleda
|
Bravo NikaAnna, že na polovici Vsem ki se borite in upate, tudi jaz želim da boste čimprej mamice
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 5.6.2014 7:53:17
|
|
|
|
Radenska_
|
Punce ful vas spremljam, sploh tebe Tara.81 Kako je sedaj, je bilo kaj ali imaš še enrkat z zamrznjenčki? Ostale pa tudi, močno stiskam pesti in redno spremljam to temo, čeprav je meni uspelo v IUI. Še danes kar ne verjamem. Ne verjamem niti da grem čez tri dni v 7. mesec....Je vse minilo (zaenkrat, trkam) brez večjih težav, prav luštno je. Pa limonca*, tudi zate držim pesti, čeprav si že toliko razočaranj dala čez...Pa seveda vse ostale! Upam da za vse enrkat posije sonce, tako ali drugače
< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 5.6.2014 7:54:26 >
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 5.6.2014 9:03:45
|
|
|
|
jona klara
|
nika ana- bravo, da je vse okej in trebuh raste, vesela zate.hvala ko se spomneš name , pri nas situacija stoji.Bomo vidli,ti boš pa šla še malo na morje in že boš rodila....uživaj in srečno tara- kako je?če slučajn ne uspe. moreš res dobiti drugič podporo zdravil.res mi ni jasno zakaj brez zdravil ne grepri nekatrih v čem je fora mislim pri zamrznjenčkih in spontanem, drži se in upam, da bo aleda- kako pa kaj ti planiraš?monsy, radenska- čestitke obema srečno vsem anonimna A- KDAJ ŠTARTAŠ S PINGOTOM
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 5.6.2014 18:27:38
|
|
|
|
tara.81
|
Punce dr. Reljič je ZAKON!!! Sem ga poklicala in sva se lepo pogovorila. Ta mesec bom imela AH, tako da se mi ETZ prenese na julij spet s spontanim ciklom. Za pomoč pri vgnezditvi je rekel, da je dovolj stopka in dodatnega progesterona ne potrebujem. Julija delajo samo IUI-je in ETZ-je, avgusta pa samo IVF-e. Danes sem naredila test in ja, je bil negativen po pričakovanjih. Krvavitve so še vedno prisotne, minimalne. Ta prave še ni. Nisem pa nič jokala to rundo. Res upala da bo uspelo, sem pa tudi vedela, da so možnosti minimalne. Zdaj sem spet dobila nekaj pozitive in energije. Aprila bo že lepo toplo in bo prav fajn za vozičkanje!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 5.6.2014 22:09:31
|
|
|
|
sturla
|
tara bova skupaj trepetali veš kaj, vse je za nekaj dobro
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 6:30:07
|
|
|
|
Aleda
|
Tara- Jona Klara- midva greva septembra v postopek, kar v lj... kar bo pa bo. Sedaj bom imela dolgi postopek in najvišjo dozo, upam da me ne vrže . Saj me kar mika da bi že zdaj šla. Kako kaj ti, gres v mb jeseni?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 8:53:39
|
|
|
|
Jakica 73
|
Punce,mene pa nekaj zanima...v ponedeljek sem imela punkcijo,jutri pa bi naj imela transfer.Imam pa še zmeraj močne bolečine v sp.delu trebuha,...včeraj zjutraj so sicer že skoraj čisto prenehale,popoldan pa so se zopet pojavile in kar vztrajajo.Jemljem Estimo,pijem dosti vode,obseg trebuha ni povečan,zredila se nisem(celo nekaj shujšala),lulat hodim normalno....a je ta bolečina lahko še vedno od punkcije????
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 9:55:16
|
|
|
|
tara.81
|
Jakica73...seveda je normalno, da te še vse boli. So minili komaj 4 dnevi od punkcije. Jajčniki so povečani, "poškodovana" si bila med punkcijo. Še nekaj časa bo potrebovalo, da se bo vse postavilo na mesto. sturla, se strinjam s tabo. Bom ta mesec malo bolj fizično aktivna. Pred ETZ-jem sem začela tečt, včeraj sem spet in mi je bilo prav fino. Res sem se dobro počutila. Malček bolj zdravo bom jedla, kar je tudi koristno. Tako da 1 mesec bo hitro okoli in bom spet imela pikico pri sebi z boljšimi pogoji in mogoče mogoče bo ostala pri meni.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 10:05:23
|
|
|
|
tejcy01
|
tara.81 bomo spet skupaj trepetale julija zdaj pa bo..boš vidla jst imam zelo dober občutek jst sem pa danes dobila zdravila in pa vse napotke..jutri začnem s špikanje 23.6 je prvi UZ potem pa naprej s puregonom bila sem tudi na razgovoru za IMSI in smo se skupaj odločili da bomo delali IMSI,glede na izvide sva primeren par za to tako da tokrat mora uspeti srečno vsem puncam ki ste že v postopku
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 11:15:51
|
|
|
|
Jakica 73
|
Tara81,hvala....jaz pa sem se že bala,da ostanem brez transferja,če bom imela takšne bolečine(seveda pod pogojem,da me kaj pikic počaka). Sem vesela za tebe,da se je zopet premaknilo naprej...tista negotovost je najhujša.....julij bo 1,2,3,...tu in boš spet grela pikico,do takrat pa se lepo posvečaš sebi Tejcy,tudi tebi želim uspešen postopek..
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 16:26:35
|
|
|
|
Jakica 73
|
Punce,to Vam pa moram povedat..... Danes sem si za štos naredila nosečniški test,da bi vidla,kako zgleda,ko je še pod vplivom stopke(6 dni od nje)...in.....debeli NIČ..... In kje je sedaj tistih do 14 dni lažno pozitivnega testa zaradi stopke? Jaz še poleg njenega vpliva ne dočakam plusa
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 18:38:34
|
|
|
|
nikamaja
|
ojla punce, evo da se spet malo javim.... sem 10. dan po transferju.. danes zjutraj delala test in je bil negativen..... je sploh še možno da se spremeni v pozitivnega????
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 6.6.2014 18:47:48
|
|
|
|
Sapphire84
|
Punce, da se pofockam, danes naredila krvni test in seveda beta 1.9, torej potrjeno, da ni nosecnosti . Res sem upala, da nama bo zdaj uspelo, posebej ker sem imela hiperco, ki naj bi nakazovala bolj v pozitivni smeri... Kakorkoli, upam da bom dobila M, glede na to, da je sicer brez tabletk sploh ne, da se lahko cim prej zmenim za zamrznjencke. Gremo dalje, ni druge... Glede testiranja pa tako- naceloma 14 dni po ovulaciji, kar se pri nas steje kot dan punkcije, ze pokaze realno, v 85% primerov. Sem vse studije pregledala na netu v tej zvezi. Seveda so tudi izjeme, ampak povecini pa kar drzi... Za vse, ki se cakate drzim pesti in sem vesela vsake pozitivne novice!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 9:16:47
|
|
|
|
pejko
|
Še enkrat čestitke tistim ki vam je uspelo! Ostale Jaz pa imam spet eno vprašanje/problem. V čet. 28. sem imela punkcijo (prazni f.), itak sem 2 dni prej začela močno krvavet itd..... dal mi je estimo za 2 tedna,ko naj bi prišla prava M. Danes (5 dni prej) pa sm dobila M, ki je prišla točno na ta dan,kot bi jo pričakovala v normalnem ciklusu. Se je kateri to že zgodilo? Ste jemale dalje estimo? Hvala za odgovore! Aja, če katero zanima je AMH v TS 12 eur, izvidi v enem mesecu.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 13:27:03
|
|
|
|
cebelica12
|
pozdravljene punce! potrebujem pomoč že dvakrat sem bila na urgenci na pregledu in vedno drugače povedano koliko časa sem sploh noseča... transfer sem imela 19.5., prvi dan zadnje m pa je bil 2.5. - koliko časa sem zdaj sploh noseča, uradni krvni test je bil 2.6., prvi uz pa imam 17.6. zdaj pa sploh več ne vem nič. v sredo je bila GV velika 4mm, danes pa 9,4 mm-kaj to zdaj pomeni, kajti ploda še ni videla, je sploh še mogoče da se lahko vidi ali je za plod še vse prehitro.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:02:39
|
|
|
|
Jakica 73
|
čebelica....glede na zadnjo menstruacijo si noseča 5 tednov in 2 dni,...(glede da smo po IVF ,2-3 dni gor ali dol). Plod z utripi se vidi v 6-tem do 7-em tednu,...tako,da nobene panike. Zakaj pa si bila na urgenci? A si krvavela?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:06:23
|
|
|
|
cebelica12
|
jakica 73 na urgenci sem bila ker sem včeraj dobila rjav izcedek (pa ga je bilo malo, danes ga ni več), ker jemljem estimo in estrofem. in sem se ful ustrašila. a je potem 9mm dosti velika GV?kake imaš ti izkušnje s tem? a je veliko primerov da se Gv veča ploda pa ni in ga ne bo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:16:57
|
|
|
|
Jakica 73
|
Žal,Čebelica,je tudi to možno,...ampak na tvojem mestu še ni nobene panike glede tega,ker je glede na tedne vse normalno,...Ti samo pozitivno razmišljaj,ker je stres sovražnik številka ena,pa malo več počivaj.....Koliko si imela beta HCG? se spomniš?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:27:21
|
|
|
|
cebelica12
|
beta 873
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:35:49
|
|
|
|
Jakica 73
|
Lepa vrednost....na UZ se pred vrednostjo 1000 sploh še nič ne vidi,....tako,da zaenkrat zgleda ok. Vem pa ,da boš bolj mirna,ko boš vidla srčka,samo je sedaj še definitivno prezgodaj za to.Držim pesti zate...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 8.6.2014 14:39:36
|
|
|
|
cebelica12
|
hvala jakica, hvala za spodbudne besede, vsekakor ti javim kako bo naprej :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 9.6.2014 8:36:25
|
|
|
|
Aljonka
|
Violet, jakica, pitonka kje ste? Kako ste? Limonca kako je pri tebi? Si ze imela punkcijo? Jaz sem bla do sedaj ok, no zdej se je pa zacela zivcna vojna in pa tisti bolj slabi obcutki. Navijam za vse
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?