Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 8:41:58
|
|
|
|
jona klara
|
lotkla- malo z zamudo, ampak žal zate
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 8:47:12
|
|
|
|
Drejcy
|
Dobro jutro punce! Nekje sem zasledila, da bi naj Estima "bremzala" menstruacijo... A ve slučajno katera, koliko to drži? Namreč jutri imam krvnega, pa upam, da je razlog, da ni v čem drugem kot v Estimi?
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 9:09:45
|
|
|
|
jona klara
|
drejcy- meni ni nikoli to bremzalo, je vedno pritekla nekaterim pa je- naredi test in boš jutri šle vesela tja če danes vidiš najlepše črtice na svetu- srečno
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 9:20:32
|
|
|
|
Sapphire84
|
drejcy zal ne bi vedla odgovora, stiskam pa mocno pesti zate, da te bo jutrisnja novica naredila uradno Si uspela ohranit kolikor toliko mirne zivce? Jaz sem danes 6. Dan po ET, in ugotovljam, da sem na krvnega narocena 17. Dan po ET, ker pride 15. Dan sobota Vstavili so mi blastocisto, mislite, da lahko racunam na realen rezultat 14. Dan po ET? Ne vem, kako bom sicer zdrzala do takrat, ker ze zdaj bijem zivcno vojno...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 9:49:43
|
|
|
|
tejcy01
|
dobro jutro punce mene pa zanima če katera jemle kakšne dodatke med samim postopkom...razni vitamini itd. (elevit ) ali kaj podobnega ali je sploh priporočljivo jemati elevit ali kaj podobnega tara.81 čestitke za pikico držim pesti lepo jo grej
< Sporočilo je popravil tejcy01 -- 29.5.2014 9:53:19 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 10:33:10
|
|
|
|
Drejcy
|
Tako...še enkrat sem prebrala in preučila navodila za uporabo Estime, kjer piše, da lahko povzroča spremembe v menstruaciji ali krvavitve med posameznimi menstruacijami, vendar SAMO PRI PERORALNI UPORABI (še podčrtano je ). Sapphire84 hvala za pestke in ne, ne morem ohranit mirnih živcev 14 dni hodim okoli kot raztresena Ally, pozabljam stvari, razbijam in polivam Rabim dopust!!! Tejcy01, jaz sem začela jemati Tifol že kak mesec pred postopkom. V lekarni mi je svetovala, da lahko pred načrtovano nosečnostjo jemljemkar Tifol, v primeru nosečnosti pa bi mi bolj priporočala Elevit zaradi več dodanih vitaminov. Škoditi ti po moje nima kaj
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 10:46:58
|
|
|
|
nikamaja
|
ojla punceeee, evo da se še jest mal oglasim ....sem 3. dan po transferju, počutje kr ok, sam včeri sm postala spet napihnjena,,,je to kej narobe??? .... no zdej nas je pa že kr neki ki čakamo na rezultat..drejcy ti maš jutri krvnega, sapphire84 je danes 6. dan, jest 3. dan...... upam da nam vsem rata matejkica00... kao je pa pri tebi s folikolom? tejcy01... jest jemljem elevit že cel postopek.....mislim da ne bi smelo bit nič narobe punce faj se mejte pa čim manj živčkov...... čeprov mene že po malem dajejo.....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 11:01:43
|
|
|
|
cebelica12
|
punčke moje! ker mi ni dalo miru sem šla 4 dni prej na krvnega pred uradnim testom in mi je pokazalo 102 beto. je to dovolj?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 11:17:40
|
|
|
|
anonimen5
|
Drejcy - ja, estima zadržuje menstruacijo. Sem že to enkrat vprašala pušenjaka, pa mi je odgovoril pritrdilno. Sama sem imela že 2x neuspešen ETZ in po prenehanju jemanja Estime, sem dobila nekje 5. dan. Tudi po ponkciji sem morala jemati 14 dni estimo, čeprav nisem imela ET, in ko sem po 14 dneh nehala z njo sem potem dobila . . Sicer je pa verjetno pri vsaki drugače ? cebelica 12- ja čestitke!! Seveda je to to, nevem ampak mislim, da sem nekje prebrala, da se beta vsak dan podvoji, tako da čez 4 dni bo to taka super beta. Weeee!!!!! Kar se tiče dodatkov. Tifol jemlejm že cca 5 mesecev, itak so to vitamini in nima kej škodilt . Za ta tretjega po katerega grem pa najverjetneje naslednji mesec, sem se pa odločla, da probam še s krvomočnico in matičnim mlečkom ( sm kupla kr kapsule). pojma nimam al bi to znal kej pomagat, ampak za boljši občutek pa bo.....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 12:01:45
|
|
|
|
nelly208
|
OJla punce! Se še jaz malo oglasim. Tudi mene zanima kakšne dodatke ste kaj jemale tiste, ki ste imele velik celic? Jaz jemljem Tifol že dva meseca, matični mleček tudi že nekaj časa, omega 3 pa en mesec. Je to dovolj? Tu in tam še kak magnezij, vitamin d, železo, kalcij, itd. Zadnje čase opažam, da sem kljub raznim vitaminom, bolj pogosto prehlajena. Tako da nevem kaj naj rečem na to Drejcy držimo pesti za jutri. Sem neučakana Tudi vsem ostalim tara.81, nikamaja, cebelica12, Sapphire84, pa če sem še katero pozabila je všteta Naj vam vsem uspe in zagledate in
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 12:50:44
|
|
|
|
tara.81
|
jona klara, dobila sem pregnyl in stranski učinki, kar sem brala po forumih, so enaki kot so na začetku nosečnosti. Še BT imam nekoliko povišano. Drejcy pri meni so zdravila vedno zavirala prihod , še malček in bo. Jutri boš v tem času že vedela, da si nosečka, boš videla! Sapphire, po moje ti bo pravilno pokazalo. Enkrat sem brala Pušenjaka in mislim, da je rekel, da se po vgnezditvi vidi rezultat pri krvnem testu že naslednji dan, v urinu pa v roku 3 dneh, če se ne motim. tejcy01 hvala za pestke...jaz sem jemala tokrat alge-klorelo in melatonin. Pred postopkom pa še matični mleček. Tistega "pravega" in obupnega po okusu nikamaja ne mi govorit o živčkih čebelica12 seveda je to to!!! Čez nekaj dni, ko boš šla na krvnega, bo potem okoli 400! Bravo Jaz sem pa zdaj že skoraj obupana, pa saj ne more bit že konec , že cel dan imam na toalentem tak nežno obarvan izcedek. Sem 1 teden po O in tej bedni izcedki se mi vedno začnejo ene 4-5 dni pred . Sam kar sem brala, naj bi stopka pomagala pri podaljševanju lutealne faze in...te slabosti. Danes sem res štufa sama sebe!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 13:08:56
|
|
|
|
matejkica00
|
nikamaja: včeraj sem imela Uz in moj folikelček ni nič napredoval, še vedno 12 mm (pa sem bila včeraj 10 dan). Dala sem kri (še vedno ne vem zakaj), nato pa so se vseeno odločili, da mi dozo Purogena povišajo na 300 (z 200) in v soboto imam spet UZ. Srčno si želim, da bi mi pomagalo. A morda katera ve, če moraš dobiti za vsak postopek "soglasje" konzilija? Punce, držim pesti za vse nas!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 13:32:34
|
|
|
|
jona klara
|
tara- kateri dan po et si?jaz sem v zadnjem postopku imela ene 3 ali 4 dan po et roza nitke, 1 dan pol pa ne več,, samo takrat je bilo verjetn od punkcije, no ratal itak ni-, saj pravim po večih postpkih mi je manj jasno, vse se spreminja za vsako vse drugače velja- ne more še biti konec, držim pesti zate in bodi optimistična
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 13:45:39
|
|
|
|
tara.81
|
jona klara...ja, danes sem 3. dan, ETZ je bil v ponedeljek. In tudi jaz sem videla roza nitko . Tudi jaz ne štekam, res ne.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 13:55:07
|
|
|
|
Anonimen
|
O jona klara, kaj si tudi ti v postopku? Mi smo pa tle res med starejšimi borkami Ti pošljem ZS da veš kdo sem Matejkica00, ni še za obupat, če so te naročili spet v soboto, se pravi da še ni konec, optimistično! Punce, kolikor vem Estrofem zavira menstruacijo ne Estima, možno pa da oboje Drejcy,držimo pesti!!!!! Nikamaja, srečno, naj se pikica prime Cebelica12, to je to, čestitke Tara81, prej bi rekla da je vgnezditvena krvavitev na 3 dan po ET, kot pa kaj drugega, ne se obremenjevat sedaj s tem, gledaj naprej optimistično, držimo pesti A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 14:12:01
|
|
|
|
tara.81
|
A kaj bi dala, da bi bilo res?! Po skoraj 3 letih, a ni čas, da tudi jaz zagledam ??? Saj bo, sem zdaj pojedla sladoled in slabosti so se umirile , gledam slikico moje pikice, pozitiva se počasi vrača, upam da tako ostane! matejkica00, v MB kar vem, dobiš soglasje za prvi postopek in potem greš v naslednje brez težav. Mislim, da velja enako tudi za LJ. Upajmo, da bo tvoj korenjak še zrasel do sobote...a pivo piješ? Kaj pa jajčka ješ? Hitro v akcijo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 14:30:39
|
|
|
|
violet
|
Nikamaja-jst sm bla tut včeraj ful napihnena od torkove punkcije in danes sem še vedno malo, mislim da je to od punkcije in ni nič narobe. Čebelica- čestitke
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 14:47:00
|
|
|
|
violet
|
Matejkica-jst sm tut imela 8.dan folikle velike okrog 12-13 mm,čez dva dni 10. dan pa so zrastli kar na 2.2, 12. dan sem imela pa že punkcijo, tko da ne obupat. Očitno pri vsaki stimulacije drugače reagirajo. A si daješ še kakšne inekcije? Punce, a si še katera daje tele Estime vaginalno, pa ji nekaj tega ven priteče? A je to uredu, ni to nič hudga? Kakšne imate kaj izkušnje, jst sem še čist nova v tem. Ķomaj čakam jutr na transfer in da bom tut jst uspešno grela svojo pikico. Vsem želim, da vam čimprej rata.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 15:17:11
|
|
|
|
Sapphire84
|
matejkica00 verjetno so ti merili estradiol v krvi, ki je tudi nek pokazatelj, ali folikli vsebujejo celico ali ne. Predvidevam glede na svojo izkusnjo... violet jaz sem bila ze po punkciji napihnjena, od transferja naprej pa sploh- pa sem slisala naj bi bil to samo dober znak, in da ce ni zraven se slabosti, tezkega dihanja... Naj se ne sekiram. Sem pac baloncek In tudi jaz jemljem Estimo, sem pa celo tako disciplinirana, da dam vsakic malo noge gor, ki vstavim tabletki- stece ven, ampak precej manj, kot ko tega ne naredim... Srecno punce!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 16:52:12
|
|
|
|
Aljonka
|
A si je treba estimo dajat ze pred transferjem men niso nic rekle
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 17:04:56
|
|
|
|
violet
|
Saphire- hvala, bom upoštevala tvoj nasvet. Aljonka-ja men je reku, da morm že pred transferjem jemat 2×2 na dan, na dan transferja pa začnem 3×2 na dan. Kako si drugač, te še kaj boli po punkciji?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 17:11:01
|
|
|
|
Aljonka
|
Violet Uh verjetno so mi pozabile povedat a si jih takoj zacnem dajat vaginalno? Drugac sem pa ze skorej OK se mal me spikne vsake toliko. Kako si pa ti? A mas v nedeljo ET?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 17:18:02
|
|
|
|
violet
|
Ja,jst ti svetujem da si kar začni dajat na 12 ur, škodit ne more. Jst sm tut že boljš, še mam kar napet trebušček kot bi bla že . Jutr mam ET
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 17:23:03
|
|
|
|
Aljonka
|
Uuu bravo ze jutri bom drzala pesti da te pricakajo leeeepi zarodki dej mi prosim samo se povej ce jih takoj zacnem vaginalno jemat?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 29.5.2014 17:23:35
|
|
|
|
violet
|
Aljonka na kateri kliniki pa si? Kdaj maš pa ti ET? Si bla tut ti pridna da si pridelala kar nekaj celic, jst sm jih mal več kar 14.
|
|
|
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?