Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 10:37:39
|
|
|
|
anonimen5
|
Sem jih glede krvnega še poklicala, pa je sestra rekla, da priporoča, da pridem osebno, ker če nebi bilo karkoli ok, da kar takoj naredijo UZ, pa še z zdravnikom se potem pogovoriš kako dalje. ja no, bom pa šla, čeprav imam uro vožnje do tja, pa pol čakat pa uro nazaj. Samo tiso čakanje ubija, k nevem kam bi se dala :) pa tako nerodno mi je it sami na kavo....sm smešna ja, ni kaj Anonimen: a zamrznjenček, super, seveda bo preživel, kaj pa drugega. drgače pa najboljše, da mal zamudiš, tako kot sem jaz nazadnje, ko so bli že vsi živčni in me čakal ( čeprav sem zamudila slabih 5 minut), pa jaz tud, ker je bila gužva na cesti, tako da sploh nisem imela časa razmišljat o odmrznitvi, niti pomislila nisem na to . Itak se je vse lepo odmrznalo. No mal heca....sm tekla na kliniko, sem prišla čist zasopihana tja, sestra že po hodniku gor in dol in me iskala.....jooj , ker drugače se vedno držim načela, bolje 10 min prej, kot minuta kasneje....ma se mi dogaja, ni kaj kakšno imaš pa terpijo? Spontani cikel ?.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 11:38:08
|
|
|
|
nikamaja
|
pozdravljene punce...evo jest sem pa zdj doživela šok.... so me klicala iz ginekološke da imam transfer jutri , torej tretji dan in ne 5. kot mi je bilo najprej rečeno... in da je od šestih celic, preživel le eden in da se ta ki je preživel menda lepo razvija... sam me je prov strah a bo vsaj ta ostal potem pri meni????? ....se je kateri že zgodilo da so jo prej poklical na transfer????
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 15:48:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Hej hoj, še jaz vam sporočim, da sem danes delala beto in je žal samo 3,1, po resnici povedano nič mi žal ni, gremo z naslednjo menstruacijo po novega zamrznjenčka Anonimna5, bova spet skupi trepetale LoonaLu, sej bo hitr UZ A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 19:02:47
|
|
|
|
Jakica 73
|
Nikamaja,imam jih že skoraj 41,..kolikor vem,pa si do 43-tega lahko v postopkih IVF....zato jih sigurno v dveh letih ne morem šest ponucat tebi pa želim,da te jutri pričaka tvoja zmagovalna pikica in ostane pri tebi vseh devet mesecev.....držim pesti.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 19:17:22
|
|
|
|
Anonimen
|
nikamaja pol bova skupi trepetale ta 2 tedna? A boš videla, da bo pa drugi mesec uspelo...držim pesti! Jaz sem danes dobila mojo pikico, čez 2 tedna imam krvni. A mi lahko poveste kako zgleda, ko se pride na krvni? Ob 8 moram biti tam, kaj pa potem? Kdaj zvem rezultat? Sem pa dobila injekcijo pregnyila za podporo. Zdaj počivam in božam trebuščka! A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 20:20:46
|
|
|
|
anonimen5
|
Anonimen A jaa bova trepetale ja, ampak tokrat se bo obrestovalo Anonimen A ti lepo božaj trbuščka in uživaj, pa same pozitivne misli prosim . Krvni - jutri ga imam - prideš v spodnjo etažo, pa rečeš za napotnico za krvnega, ti jo napišejo, potem pa šibaš v laboratorij, kjer če imaš srečo, čakaš manj kot 45 minut , potem pa 3 ure veselice do izvidov. Ob 12 greš torej v prvo nadstropje, kjer ti potem povejo (upam da) lepo novico. Sam čakanje pa ubija .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 20:37:30
|
|
|
|
Sapphire84
|
anonimen in anonimen5, od transferja do testa hodita v sluzbo ali sta na bolniski? Jaz sem imela transfer v petek in ze ko sem bila sigurna, da grem ta teden v sluzbo, mi kolegica javi, da v tujini vecinoma priporocajo pocitek oz odsotnost z dela, tudi da se ne dobi kak infekt, zboli, itd.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 21:17:01
|
|
|
|
nikamaja
|
jakica 73 ..hvala za lepe želje, upam da bo ta res zmagovalni anonimen ...bova skupi trepetale.... a so ti kej rekli kdaj lahko že sama doma narediš test???? ..... bova ena za drugo navijale in držale pestke drejcy ..si se opogumla pa naredila test?????
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 21:17:20
|
|
|
|
Drejcy
|
Sapphire84 - jaz sem danes 9.dan po ET, ne upam si naredit testa...Saj če bom dočakala do 11.dne, potem bom stisnila zobe še do petka A - kot prvo čestitke za pikico,pridno grej In ja, še kr vztrajam pri ne delanju testa Anonimna5 - pogumno naprej in hitro po novega ! Držim pesti, da čimprej Nikamaja - ti pa lepo pozitivno po svojo pikico, saj veš: važna je kvaliteta ne kvantiteta Če je od šestih ravno ta preživel, je moral biti pa res žilav Vrjamem, da se te bo močno držal
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 21:43:45
|
|
|
|
Drejcy
|
Nikamaja, nisem...trmasta sem ko satan Bolj gre proti koncu, bolj me je strah
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 26.5.2014 22:06:35
|
|
|
|
anonimen5
|
Drejcy - dobra si da zdržiš! Js sem prvič tudi, pa za naslednjič imam tud plan. Testov si sploh nebom kupla, to je še najbolj učinkovito - vsaj pr men. Sapphire84 - v kolikor hodiš v MB in imaš punkcijo in nato ET svežega zarodka priporočajo do krvnega bolniško. Jaz sem bila samo 3 dni potem pa sem šla v službo. Po moje je čisto odvisno od posameznice kako se katera počuti, oziroma čisto tako - nekatere izkoristijo to in prav je tako, saj punkcija ni kar tako, sploh če pridelaš veliko celic. Pri zamrznjenčkih pa mislim, da lahko prav tako koristiš bolniško, nisem pa zihr, ker ETZ je pa čist na izi, nič fizično stresnega za telo. upam, da sem kaj pomagala
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 8:33:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Drejcy, če se ne čutiš delat testa, počakaj. Saj bo kmalu petek. ti pa verjamem, da še nočeš vedeti. Občutek, da si noseča lahko vsaj za nekaj dni še podaljšaš...tisto obračanje testa pod lučko, lupo...ehhh. Jaz sem že pozabila kako prijeten je obćutek, ko dobiš pikico v varstvo, se z njo pogovarjaš, božaš bušija....da bi trajalo nikamaja kako je šlo danes? Že greješ? Ne, nič mi niso rekli, jaz butec se pa tut nisem spomnila vprašat. Bo treba čakat. Sapphire, naredi tako kot je zate ok...če bi rada bila doma zaradi boljššega občutka bodi, ker meni ni hujšega kot tisti občutek krivde o tem, ko ne uspe in si mislim, kaj pa če bi počivala??? Do sedaj sem šla vedno kar hitro v službo, tokrat sem doma, ker službe nimam. A
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 8:44:34
|
|
|
|
matejkica00
|
Evo,js sem s tretjega UZ. Moj folikelcek je od vceraj zrasel za 1mm in je trenutno velik 12mm pa tudi poldogovat ni vec toliko kot vceraj. Jutri imam spet UZ. Sem pa 10. dan. Koliko casa pa se lahko najvec dolgo spikas?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 9:38:31
|
|
|
|
fortun
|
Pozdravljene, berem vas že kar nekaj časa, pa sem se odločila, da še kaj napišem. Sapphire84 a ti si v postopku pri Rešu? Jaz sem namreč tudi imela v petek ET, tako da bova videli, katera bo zdržala do 6.6. Glede bolniške pa tole: jaz sem namreč že starosta glede punkcij, postopkov, ET-jev... ko mi je 1. ratalo (4. poizkus), sem med ET in testom šla na poroko mojih dobrih prijateljev in tam celo noč plesala, pa mi je CB vseeno pokazal +, sem pa potem v enem od naslednjih postopkov (za drugo pikico) zelooo pazila in res hodila sicer v službo (vendar imam samo pisarniško delo) in domov, pa ni bilo nič od nič... Skratka, če je "roba" dobra, se bo prijela, če ne ne. In na to žal ne moremo vplivati, ker če bi lahko, potem bi bilo o tem že marsikaj napisanega in povedanega, predvsem pa bi nam naši ginekologi to svetovali. matejkica00 jaz sem se ponavadi špikala okoli 9,10 dni. Zdaj pa sva z mojim G našla kombinacijo na katero zelo dobro reagiram in tudi folikli mi zrastejo že po enem tednu (nazadnje sem imela menstruacijo 11.5., punkcijo pa že 19.05.), vendar pa je to zelo odvisno od ženske do ženske in vsekakor katere in koliko zdravil imaš. Drejcy bravo! Kar zdrži do konca. Tudi jaz sem v vseh postopkih vedno zdržala... in upala... čeprav moram priznati, da je to zelooooo težko. Se mi zdi, da je v tokratnem postopku daleč najtežje. Z možem sva se namreč odločila, da bo to najin zadnji. Itak sva že dolgo samoplačnika in sva že zmetala enega denarja, toda če bo ratalo mi ni žal tudi enega centa.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 12:17:19
|
|
|
|
Sapphire84
|
Fortun, hvala za odgovor. Imam sicer pisarnisko delo, vendar precej stresno, terensko, tako da bom ta teden, ko naj bi potekala vgnezditev, raje doma. Enako mi je priporocila tudi osebna zdravnica. Jaz sem na LJ Gin kliniki, transfer sem imela v petek 23.5., krvnega imam pa sele 9.6. Kar nekaj nas je, ko trepetamo in res pomaga taka skupinska spodbuda
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 20:33:10
|
|
|
|
sturla
|
punce, navijam za vse, ki čakate na A5 in A bomo šle skupaj po novega a katera ve za poletni urnik na kliniki v Ljubljani??
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 20:38:08
|
|
|
|
nikamaja
|
ojla punce kako ste kaj, jest sm danes v varstvo svojo pikico in jo že lepo grejem ... upam da se bo vse dobro izteklo in da bom srečka ... čeprav vem da bo teh 14 dni do krvnega dolgih kot nevem kaj ampak vem da lahko tuki vedno mal pojambram in da bo tko lažje.... .... vidim pa da nas je kr nekaj zdej na tem k čakamo rezultat...vsem skupaj nam želim da zagledamo en velik +
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 20:52:28
|
|
|
|
Drejcy
|
Nikamaja, lepo pridno grej svojo pikico, držim pesti full Naj ti hitro mine do krvnega, jaz moram zdržati še slabe 3 dni... Do zdaj se mi je vedno zgodilo, da sem začela krvaveti zadnji dan pred testom, ampak tokrat pa ne bom pustila tega! Bom trmasta
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:05:30
|
|
|
|
nikamaja
|
drejcy.....ampak si pa res trmasta...... pa hvala za pestke....tebi naj pa tut čimprej mine še te tri dni in tut jest zate močno močno stiskam pestke!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:19:24
|
|
|
|
Drejcy
|
Nikamaja, mislim, da se vsi moji domači strinjajo s tabo Ti pa kar počivaj in se pusti malo razvajat
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:25:04
|
|
|
|
tara.81
|
nikamaja super za pikico ja, dolgih bo teh 14 dni. Drejcy pohvala za trmo. Po moje je tudi boljše zdržat, če le lahko. Sem govorila zadnjič s sestro v MB (punce vam moram priznat, da sem jaz A . Tokrat sva se s fantom odločila, da ne poveva nikomur, da sva šla po in pol sem rekla, da bom tudi tukaj anonimna...mah brezveze). No v ponedeljek nam je sestra razlagala, ko sva rekli še z eno punco, če je nujno prit na krvnega in nam je povedala, da ena punca ni hotela prit na krvni, ker je dobila in pol mislim, da je poklicala ob naslednji , da bi prišla na UZ mislim, da tudi za zamrznjenčka in ji naredijo UZ in je bila v 8. tednu. Je rekla, da testa doma ni niti delala, ker je pač krvavela in evo, je bila vseeno noseča. Tako da tudi, če pride ni še nujno, da je konec. Jaz sem neki brala po forumih kdaj je test realen glede na pregnyl in povsod piše, da potrebuje tam okoli 14 dni, da se spuca (dobila sem ga 2500enot) in ja...ni druge kot čakat teh 14 dni. En dan je že mimo...upam, da bojo šli tudi ostali tako hitro. Je pa res tako lepo gledat slikico moje pikice in si predstavljat kako bi bilo, če bi ostala pri meni. Danes in včeraj sem bolj al manj samo počivala. Danes sem bila pri sorodnikih na obisku, jutri še malček počivam pol pa konec lenarjenja. Upam, da se je pikica prijela.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:32:50
|
|
|
|
Drejcy
|
Čaki, čaki, kako? Tara.81 = A ? Hihi, ne sledim več Sicer pa glavno, da je vse ok, da se dobro počutiš in da lepo greješ To glede krvavitve pa sem tudi sama že slišala, vendar pri meni ni bil nikoli dober znak... E, pustimo se presenetit Men se že itak čami od tega čakanja Kaj je možno, da sem še vedno pod vplivom hormonov? Včeraj sem bila full dobre volje, pol pa sem spet jokala ko dež, ker sem se počutila krivo, ker sem mojemu pojedla celo čokolado On pa je tak dober z mano, hehe Se mi zdi, da mi ekstremno niha razpoloženje...
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:39:57
|
|
|
|
tara.81
|
Drejcy, ja prav si razumela...vem kompliciram tam, kjer ni treba. Se trudim popravit, sam ja sej vidiš rezultate Ja, počutje super, grejem upam, da lepo, da je pikica zadovoljna in da se ima lepo pri meni! Ja tej hormoni,...zgleda, da pri meni še nimajo nekega učinka . Danes sem imela samo manjši glavobol in neki me je pikalo po trebuhu, drugače kot ponavadi...ah ja...sej veste kako je. Čakam pa da pridejo hormoni v kri, da bo kaj več akcije. Kdaj bi imela ti rok, Drejcy? Bi bila še januarka al že februarka? Jaz sem izračunala, da bi bil PDP okoli valentinovega....ah ja, bo treba prvo teh 13 dni še počakat Danes me je dragi tako lepo presenetil mi je prinesel krasen šopek vrtnic, kar tako. Res je zlat!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 21:47:11
|
|
|
|
Drejcy
|
Tara.81, blagor tebi... Meni špila že od prvega tedna špikanja Jah, če bi bilo vse po sreči potem februarka Pa če bi malo pohiteli mogoče celo valentinček Ni fajn, ko dobiš kakšno rožico ali čokoladico ali kakršno koli malenkost kar tako? Se mi zdi, da je vse nekako bolj znosno, ko se naši dragi trudijo za nas...
|
|
RE: IVF / ICSI - maj - junij 2014 + zamrznjenčki 27.5.2014 23:01:38
|
|
|
|
sturla
|
tara, fajn čuvaj sej imaš 1 mar ne? jaz se psihično pripravljam, da naslednjič mi bojo dali 2.. če se vsaj 1 prime, bom ekstra srečna
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Čaj, ki pomaga pri neplodnostiČe se ženska sreča s težavo, da ne more zanositi, bo poizkusila vse, da bi zanosila. V prispevku boste našli ljudsko zdr...
Zadnje s foruma
Folna kislinaMichonne RRAli ste med nosečnostjo jemale folno kislino?Da (
75%)
Ne (
13%)
Občasno (
12%)
Število vseh glasov: 52Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!