|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
17.11.2014 12:41:11   
witch
Sem se prehitro hvalila. Od dne ko sem se pohvalila dete ne spi user posted image hrana je pa tudi vsak dan bolj tak tak user posted image

Naš fantič je dobil novega zobka. Tak da jih ima zdaj 8 user posted image

Tudi naše dete vedno več pije. Mu dam vodo, tu in tam pa otroški čaj. Mu je oboje ok.

Govorjenje - je glasen, dere se, cvili. Zlogov je vedno več. Lepo ponavlja za nama.

Vstajanje - nekaj časa je vstajal samo v banjici, zdaj pa je začel tudi drugače. Glede na to, da se giba nekam slabo, oziroma kar nekaj časa za vašimi se mi dzi to ok. Po štirih je že prav hiter. Šiba tak da mu komaj sledim user posted image

Shana kako je punčka? Ko je naš fantič prvič zbolel pri malo več kot 5ih mesecih, mu vročine nisem zbijala. Jo je imel pa nekaj več kot 38 v ušesu. Sem mu pa pogovoru s P dala svečko zjutraj naslednji dan, ker smo šli na pot. Pa da mu je bilo lažje. Drugič je imel samo malo poln nosek. Je imel pa dobra dva emseca nazaj črevesno virozo. Bruhal je ful. Drisko je imel samo 2 dni. Bruhala sva tudi midva oba. Jaz se glede hrane nisem sekirala. Dajala sem mu pijačo da ni dehidriral. Je pa vsakič ko je bil bolan zavračal gosto hrano. Tak da smo bili bolj na mleku. Nisem pa silila v njega kar mu pač ni pasalo. Upam, da se čim prej pozdravi, pa da je ati že doma in ti je mičkeno lažje.

Ti naši januarčki so pa vsi nekaj skregani s spanjem user posted image prav neverjetno kako slabo spijo. Jaz sem se sprijaznila. Bo spal ko bo star 15 let (takrat mu pa jaz ne bom dovolila user posted image ). Bo drugi otrok spal user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
17.11.2014 13:21:08   
Shana86
Hej punce. Ponoči smo konkretno kurili... je imela čez 40 v ritki, kljub svečkam, pa še jo je tresla mrzlica. Tako da smo ob polnoči imeli hladno kopel. Noč smo pa prebedeli, spati je hotela samo v naročju. Juhice ni veliko pojedla in je tudi nisva silila, ji dajeva vsake 2-3 ure 1 dl mleka, vsakih 15 min pa par požirkov vode. Je pa zjutraj normalno kakala, polulana je bila takk tako, ampak je šele zdaj začela več piti, prej je samo po žličkah in (.)(.). Zdaj ima v ušesku 39 vročine. Ni pa nič jokava, samo malo tarna in hoče se cartat.

Glede vročine in zobkov: tudi jaz sem bila vedno mnenja, da samo zobek ne more biti vzrok za vrocino. Ampak recimo od moje bf sta pa oba fanta obvezno pred vsakim zobkom zakurila na 40, brez kakršnih koli drugih znakov (prehlad, bruhanje...). Potem pa vedi. Sva pa oba z možem kot majhna mimogrede zakurila na 40+, tako da ji to najbrž ne uide.

Je pa moj ostal doma, priklopljen na računalnik in telefon, hb. Mi je fajn še najbolj zaradi psihične podpore kot kaj drugega.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
17.11.2014 16:56:24   
Dorotheia
Zdravo punce!

Mi imamo že internet! user posted image

Drugače nič posebnega, smo ok. Mali še kar kašlja. user posted image Upam, da se to kmalu konča, ker mi je že totalno bedno.
Kaj bo šele, ko bo v varstvu. Pomoje nonstop prehlajen. user posted image

Drugače smo ok. Nič posebnega. Opažam, da je mali vedno bolj "priklopljen" name in se veliko več želi crkljati. Kot bi vedel, da bova kmalu manj časa skupaj. user posted image Srce se mi že sedaj trga ob misli, da bova tako malo skupaj, a tako pač je. Bom poskrbela, da bomo tisti čas čim bolj izkoristili. Imamo pa veliko planov, kam bomo kaj šli in kaj bomo počeli. Upam, da se nam jih vsaj nekaj izide. Ko se mali pozdravi gremo najprej nekam v toplice za kak vikend. Ful uživa v vodi, res. Vedno bolj.
Pa december, lučke, miklavž, božič...joj tega se tako veselim. Potem pa januarja že prvi rd. user posted image Kako je šlo hitro! user posted image

Ste že kaj planirale, kaj boste za rd? No, mi bomo vsaj imeli sedaj dovolj prostora, da lahko domače in prijatelje povabimo. user posted image

Aja, danes ponoči se nam je prvič v vsem času do sedaj naredilo, da se je mali zbudil (okrog 3h) in ni hotel zaspati nazaj. 1 uro sva ga imela pri sebi in potem šele stežka, da je zaspal. Ne vem, kaj mu je bilo. Sploh ni mu to podobno. A je kaka luna?

Drugače mi pa zdaj že kak teden fuuuul pogosto kaka čez dan. 5-6x. user posted image Odkar sem šaltala na mleko 3, ki je od 10 mesecev naprej. No, bom še počakala, je bilo pri 2ki isto oz. podobno, pa se je stanje po kakih 14 dneh umirilo. Pa ima zato malo vneto rito, ker tako pogosto brišemo (čeprav uporabljam samo vodo in bepanthen).

Pa ful močen je postal v nogah in zdaj že par trenutkov stoji brez opore. Sprehaja se pa ob opori že zelo lepo in hitro.

Je pa res fuul sprememba sedaj ali še 2 meseca nazaj. Pa čisto glede vsega. Neverjetni so ti otroci in vsak dan se zahvalim, da imam zdravega otroka, res. user posted image

uživajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
20.11.2014 13:18:12   
Beat
Živjo punce user posted image

Zdaj pa tudi pri nas že kobacamo...končno user posted image

Drugače pa ni nič novega...

Kako ste ostale? user posted image

Dorotheia, kako je v novem stanovanju? user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
20.11.2014 14:24:22   
Dorotheia
Beat, super je v novem stanovanju. Končno malo prostora, aleluja! user posted image Imamo pa še nekaj malenkosti za naredit. Ubistvu še niti en prostor ni do konca urejen kot sva si zadala, ampak midva sva picajzla. No, otroška soba je skoraj ready. Ostalo pa bo postopoma. Ni še vseh slik po stenah in tako. Pa zaključne letvice po parketu moramo še dati. No, ko začnem naštevat ni konca, ampak počasi bomo.

Naš mulo je še kar prehlajen, prav tak zelen smrkelj ima. Zadnje noči smo spet bolj slabo spali zaradi tega, danes ponoči pa končno spet celo noč. user posted image

Drugače pa vsak dan bolj ponavlja besede za mano, Zdaj mu kdaj rečem "na", če mu kako stvar dam oz. hočem dati in on kar ponavlja za mano "na", "na". Tako je hecen. user posted image

Pa mama reče vsak dan pogosteje. Ata isto.

Pa trenutno se ful rad crklja in je v mojem naročju, ima očitno neko "mami fazo". No, saj meni ful paše. user posted image

Kako ste ostale? Še malo in bo prva svečka.

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
20.11.2014 17:15:32   
tashq
No, zdaj sem vas pa še končnoooo malo prebrala...Bom malo pokomentirala, upam, da kaj ne spustim...user posted image

Zobki: Ravno te dni je dobila tretjega (malo zaostajamo za večino...user posted image ), ampak spet spodaj-spodnja dvojka...user posted image Kaj niso na vrsti zdaj zgornje enke?
Gibanje:Vsak dan več je na nogah in se sprehaja od kavča do klubske mizice do stola pri računalniku. Ima vse na dosegu, tako da vse v stoje opravi... Občasno se tudi proba malo spustiti, ampak še ni stabilna.
GH:Kar večinoma je našo hrano. Zjutraj in zvečer ima mlečno-žitno kašo (razen če je z nami našo večerjo), malice so sadne, sadno-žitne, kosilo je pa tudi "naše" ali pa "njeno". Pasiram ji pa samo še meso-z vilico ne gre...user posted image Ostalo pa samo pretlačim. Zmaže pa kar vse pa jedla bi tudi še vedno skoz.
Kakanje: Že par dni samo 2-3x na dan!user posted image Končno..... Upam, da tako ostane...S kahlico pa ne bomo nič še probavali, bomo pa začeli pred poletjem. Upam, da uspe, drugače pa še enkrat konec poletja... Bomo videli...
Govorjenje:Naša pa ni ravno gobčna...user posted image Zna reči samo am-am-am.Za hrano, seveda.user posted image Pomoje niti ne ve, da sem jaz mami in kdo je ati...user posted image Mogoče premalo to govorim, ne vem...Se mi pa zdi, da ve, kdo je Pia, samo še ni pokazala nanjo, če sem jo vprašala, kje je...
Pincetni prijem:Kako so kaj vaši s tem? Sem ravno zadnjič ugotovila, da ni ravno spretna. Bomo morali malo trenirati...
Zdravje:Super!user posted image Sem kar presenečena, ampak se ne pritožujem...user posted image
Spanje:Ponoči ni problema, podnevi se še vedno lovimo-1x ali 2x. Se bo že v vrtcu navadila...
Božično drevo:Mi bomo pomoje letos kar brez...user posted image Ne bi preživelo grabežljivih rok... Sem pa tamali že kupila darilo za Božička/Miklavža/Dedka Mraza-neko tako leseno škatlo z luknjami, kamor se mečejo kocke pa še tisti labirnit je gor, ko kroglico vlečeš pa še ene par stvari je gor pa sem že pozabila...user posted image
Drugače pa čestitke za selitevuser posted image , en velik objem za malo Shano86user posted image -upam, da vročina kmalu pade in da je res samo zaradi zobkov, štroklja naj kmalu pride na obisk k vsem tistim, ki jo čakateuser posted image , pa upam, da GH in spanje kmalu ne bo več noben problem, pa še ene čestitke za kakce v kahlici.user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 20.11.2014 17:20:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 1081
20.11.2014 20:33:56   
Aeio
Punce, super ste, da še kaj pišete, je res lepo včasih prebrat.

Tudi mi smo v redu, naš mali je shodil, kar pomeni, da mi bo tudi hrbet odpadel, ker včasih za eno rokco, včasih lovit,…

Zobki: še vedno dva, ampak je zgoraj na vrhu kar precej belo, tik pod vrhom.

GH: tudi naš je skoraj vse, edino kravjega mleka še nisem dala, sem pa mislila jutri začet za popoldansko malico. Kaj mislite, razredčeno? Sicer pa je tak ljubitelj kruha in na splošno vsega no. Res rad je. Sedaj mu je zelo všeč kozji sirček.

Spanje: te dni se kar zbujamo in joka, zobki. Upam, da res kmalu predrejo ven.

Govorjenje: ja, pri nas zna pa mama ampak ne v kontekstu hrane. Kar lepo je slišat hehe

Božično drevo: pa naredite papirnatega? Mi smo ga lani, luštno. Sem izrezala iz zelenega šeleshamerja veje, pa barvno natisnila povečane balončke in ostale okraske in nalepila na steno :)

Pozdravček!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
21.11.2014 16:36:29   
Shana86
Samo na hitro, tole dete ja danes na ful gas že od pol sedmih zjutraj z dvema polurnima pavzama...

Je zdrava, malo ima tistega izcedka iz noska, kot da bi ji teklo nazaj v žrelo in jo draži na kašelj, nosek ni zamašen. Ji špricam noter tisti sprej s fiziološko raztopino in pomaga. Prešpricat z brizgo ji ne morem, noče biti pri miru, dva je nisva mogla držat...

Zobki: vidi se spodnja desna dvojkica, torej peti zobek, ampak to še lep čas ne bo nič.

Novosti: naučila se je škrtat z zobki (skomina za znoret) in lepo počasi nazaj spustit na tla, potem ko vstane. Je tako ponosna, da nonstop vstaja in se nazaj vseda user posted image In pa približno 500x na dan populi dol vse NALEPLJENE ščitnike robov z mize itd. Samo čakam, da čmokne direkt na nos in zobke user posted image

Čeblja na polno, tiho je samo, kadar se kuha traparija... In pa vedno več me razume. Npr. kje je kuža, kje ima nosek, kje je žoga, pojdi po žogo, ful lepo se že žogava (ima profesionalni rokometaški met user posted image ).

Okej, dete ima dovolj. Aja spanje in GH pa še vedno obup. Zna zelo fajn naribat jabolko (grize in pljuva ven koščke), če rabi katera za štrudelj... user posted image

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
22.11.2014 16:46:03   
Dorotheia
Vse jamrate glede spanja vidim.

No, naš hb s tem ne matra mamice in atija. user posted image Ok, je razlika če je bolan ali ga kaj boli (čas zobkov itd.), ampak načeloma spimo celo noč od 3. meseca starosti. Da ne bom preveč hvalila. user posted image

Drugače mi zadnje tri dni malo štrajka s hrano. Pa je bil do sedaj velik gurman. Me je danes že malo pričelo skrbeti (pač da ni še kaj drugega kot samo prehlad), pa je danes že malo bolje, je kar dosti kosila pojedel (zadnja dva dneva štrajkal). Upam, da se res kmalu pozdravimo no. Tako mi gre na jetra, ker se že vleče. Potem pa grem še kaj brati in najdem prispevke od bakterijskega infekta in ne vem kaj še. user posted image Ker naš je tudi imel zelen smrkelj, pa sploh nisem vedela, da to ni nujno samo navaden prehlad. Mislite, da bi morala poklicati pediatrinjo in jo vprašati? user posted image Ker baje ni nujno tako nedolžno, če se vleče prehlad tako dolgo. Ne vem no, malo me pričenja skrbeti, ker je bil pa vedno do sedaj zdrav in mi ni ravno navadno vse to. Mogoče samo kompliciram, čeprav bi rada vse preverila, da si ne bom potem kaj očitala in imela grozen občutek, da nisem vsega naredila, kar je bilo v moji moči.

Drugače pa smo dobili termin za urološki pregled na kirurgiji. Imamo 10.12. Sem bila celo presenečena, da smo tako hitro dobili. Kolikor sem brala malo po spletu ima najverjetneje vodno (ali vodeno?) kilo.

Kako ste ostale?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
22.11.2014 18:03:38   
Shana86
Samo na hitro. Se mi zdi, da je tako: prozoren izcedek = virus/alergija, zelen = bakterije na prozornem izcedku, torej se naselijo gor, koje smrkelj že zunaj in ni panike, rumen izcedek = bakterije. Pomembno je, da čim bolj čistiš nosek (FR), da se ne napaca zraven kak sinusitis ali vnetje ušes.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 22.11.2014 18:05:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 1085
22.11.2014 21:25:23   
Dorotheia
Hvala Shana.

Redno čistim, to itak. Danes mislim, da je stanje končno zares boljše. Zdaj pred spanjem sem mu čisto malo dobila s pumpico iz noska (zadnje dni pa veliko). Pa apetit je danes končno spet imel. Ma, kako je grozno to, če otrok noče jest. Sem prav vesela, da imamo drugače jedca in pol. user posted image Meni je res nekaj najbolj groznega, če otrok nima apetita.

Sem bila pa jaz cel zombi čez dan. Glava me je bolela za znoret, res. Pa potem sem ugotovila, da sem ful malo jedla čez dan (cel kup dela in neki obiski) in sem nekaj pojedla, je bilo pa bolje.

Aja, sušilca imamo končno! Sem tako vesela. Sem si ga želela odkar sem rodila, pa prej ni bilo prostora, zdaj smo ga pa končno lahko nabavili. Komaj čakam, da jutri sprobam. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
22.11.2014 22:11:37   
Shana86
No potem si pa predstavljaj, da noče jest, se ponoči zbuja vsako uro, čez dan pa je buden 6:30-20h in vmes spi 3x po pol ure user posted image TO je zombi user posted image

Super za sušilca, jaz si ne predstavljam biti brez. Scrkljanka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1087
22.11.2014 22:38:44   
Dorotheia
shana - iskreno si ne predstavljam.... Ok, mene je to rundo še M zdelala in se že dva dni celo dopoldne spravljam k sebi, da dejansko vsaj pol dne nekako funkcioniram. Mogoče je tudi malo za mano prišlo vse skupaj, ker dejansko smo kar veliko delali in spali tako-tako. Uff, še dobro, da mali načeloma ponoči spi (Trkam!). Jaz priznam, da kar rabim veliko spanja. Ali vsaj tistih 5-6urc neprekinjenih. Jaz sem pa tu scrkljanka.

Joj meni je pa zdaj tak luksuz, ko bomo vso to tehniko imeli, ki jo prej nismo - pomivalca, večji pralni stroj (2kg večji boben se ful pozna!), zdaj še sušilec. Meni je to res luksuz. Haha, sem navajena vsega hudega. user posted image Pa še prostor.

Aja, kake igrače imajo kaj vaši malčki sedaj? Naš sicer še vedno najraje zlaga iz predalov in se s tem zamoti. Drugače pa sva mu sedaj kupila neko ala igralno mizico - stoji ob njej in lahko pritiska različne gumbe (melodije), ima knjigico gor, neke krogce za vrtet in še nešteto drugih zadev. Mu je ful fajn no. Se prav zamoti. Mogoče, ker je nova igrača. Zdaj mu moram kupiti še nekaj, da bo lahko potiskal - sedaj kar stol prime (ker sem spodaj nalimala tisto, da mi ne spraska parketa, kar drsi) in ga potiska po celem stanovanju in se tako sprehaja. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
24.11.2014 12:20:00   
witch
Midva sva imela patronažno sestro na obisku. Tukaj ni pregledov pri pediatru, pač pa sestra hodi domov. In zdaj pred prvim letom je bil obisk. Vse je ok, tak kot bi naj bilo.
Drugače pa je ona rekla, da glede gibanja, govorjenja je pač tako, da eni otroci se bolj razvijajo v začetku v eno smer, drugi v drugo. Zgleda je naš bolj jezikav user posted image

Gibanje po štirih šiba kot raketa, na nogice se pa večino postavlja samo v banjici. V sobi pa na kolena.

Govorjenje blebeta kot kakšna stara babica. Non stop vrti jeziček. Ponavlja za mano. Se je pa naučil ga ga. In ko vidi raco se dere kot zmešan. Ko pridemo v kopalnico da vidi račke že gaga.

Pincetni prijem pa ima super. Ga opažam že ene tri mesece da ful lepo prijema stvari. Sestra je tudi to preverila in je rekla da je super z obema rokicama. On tudi knjigice obrača tak z dvema prstoma, kot s pinceto. Prav smešen je user posted image

Zdravje smo zdravi vsi. Trkam na les. Smo bili nazadnje prehlajeni julija user posted image

Spanje katastrofa. Zadnje noči spet nič ne spimo. Pa kar nekaj cvili pa se dere. Saj ne vem več kaj bi. Ko je bil manjši sem mu dala mleko in se je umiril in zaspal nazaj. Zdaj popije mleko in se dere naprej.

Božično drevo ga bomo imeli. Lansko leto ko sva se selila na svoje, sem kupila samo okraske iz blaga in lesa. Tak da ne bo steklenih krogel gor da bi se lomile. Imava pa od lani smrekico posajeno v tegelcu, tak da je tudi prevrniti ne more.

Igrače knjige so zakon. Pa imava ene dva malo večja avtomobila in vrti kolesa s prstom tudi po celo uro. Imamo tako mizo kot ti dorotheia, ampak še ne vstaja pri njej preveč, hoduljico, ki za zdaj še stoji, ampak muzika naprej pa je ok. Pa ima eno malo večjo žirafo, kateri v usta da žogico in se potem po vratu kotili dol. Ful je pogruntal žogice nekam vstavljati. Tak da knjige, kolesa pa žoge ki šibajo po vratu dol.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
24.11.2014 13:06:00   
Dorotheia
witch, to itak - vsak otrok se razvija v določenem obdobju bolj v eno smer. Pa tako so si različni, da vas je prav zanimivo brat. Meni je to ful všeč, da je vsak svoj individum. user posted image

Naš je itak cel raziskovalec, ko je treba pa tudi razbojnik (glasen! in udarja povsod z vsem user posted image ). Pa rad govori.

Aja, pincetni prijem pa je pri nas še tako-tako. Ni še osvojil. Bo že.

Drugače se mi zdi, da zdravje gre počasi na bolje. Me je pa včeraj zaskrbelo, ker je imel par dni malo zelenkast kakec. Danes je bil spet navaden. Nikoli ne vem, kdaj je čas, da pokličeš pediatra. Meni bi bilo fajn, če bi tudi pri nas kar na dom hodili. user posted image

Dajte mi malo povedat, zdaj so že tako veliki - kaj radi jejo za kosilo? Meni malo idej primanjkuje, kriza. To zelenjavo štepam na 1001 način pa v rižiote, testenine in z meskom, pa v juhe. Kaj še? Kake enolončnice?

Midva imava za zajtrk še flaško, ampak bom počasi prešla na gh tudi za zajtrk. Samo kaj? Nekaj, da je hitro pripravljeno, ker naš gospod pa zjutraj noče čakat, da mami skuha. user posted image No, zdaj mogoče bi, ni več tako neučakan. user posted image Ali je kaj takega, kar bi lahko pripravila že zvečer za zajtrk?

Kdaj pa imate sedaj kaj obroke? Ob katerih urah? Že kaj pripravljate na ritem v vrtcih, tiste, ki jih boste tja dale v varstvo?

Jaz mislim, da bomo mi pa res začeli spat samo še 1x dnevno. Ker če mi spi potem še drugič, mi zvečer noče najbolj iti spat. Aja, kdaj hodite spat? Mi bomo sedaj prej začeli hodit, če bo spal samo še enkrat dnevno. Mi je jasno, da bo kako uro tudi prej pokonci, a se moram tudi jaz navaditi, da bom prej vstala, bo kmalu služba.

V četrtek imam frizerko, se prav veselim. user posted image
Kako ste ostale kaj? ?
Se zmenimo za kako srečanje spet? user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
25.11.2014 12:34:10   
Shana86
Živjo. Mi še vedno nismo čisto zdravi, mala smrka, jaz pa sem se nalezla od nje. Ah saj bo... Se skrivava bolj doma, ker me nič ne mika, da bi na pol bolni šetali na +2.

Še zadnjo kontrolo v razvojni sva imeli. Je rekla, da moram imeti ful dela, glede na to, kako živahna je punčka... dooooh user posted image Pravilno kobaca, se vsede na obe strani, pravilno vstane in se spusti, lepo stoji (ena fora, da mora vmes stiskat trebušne in ritne mišice, da je medenica naprej), nogice pravilno obrača, lepo se ujame, če jo zanese. Uglavnem vse je okej, za 9 mesecev precej prehiteva, tako da je dr. rekla da pač če vstaja, naj jo ne posedam, naj dela, kar zmore. Ampak spodbujam k hoji naj je pa še ne. Kar jo tudi ne, se tudi meni nikamor ne mudi letat za njo pa tudi ne zdi se mi še pripravljena. Bolj je problem tast user posted image

Pincetni prijem pridno trenira s pobiranjem smetk s tal, ki jih potem seveda tudi poje user posted image Edina stvar poleg mleka, ki jo je... svašta. Tako da sesam dvakrat na dan.

GH: danes sem ji med hranjenjem pripovedovala Rdečo kapico in je dojela, da če ne odpre ust, neham govorit user posted image Tako da nekaj sem ji uspela oddati. Vseeno je potem čez popila še 170 mleka in še je hotela. Danes sem ji dala tudi kruh, banano in mandarino, pa so vsi doživeli isto usodo - mečkanje po rokah, mazanje po vseh možnih površinah, valjanje po ustih in pljuvanje ven. Jupi.

Smrečica in jaslice: pomoje bomo imeli isto kot vsako leto, samo da bom tako prestavila kavč, da ne bo mogla zraven. Bom videla no.

Letim, njene pol ure spanja je mimo, prvič danes...

Neposredna povezava do sporočila: 1091
25.11.2014 13:36:22   
lencyk
Hey. Pri nas se vsak dan kaj novega zgodi. Sedaj že sama stoji brez opore in se premika ob steni. Le z eno roko se še drži stene ko hodi. Čeblja tudi, samo se mi zdi da ne toliko. Najbolj je zgovorna zjutraj in zvečer pred spanjem.

Spanje: Se mi je začela zbujati že ob 5:30 in hoče jest. Groza res! Kot da ne more še pol ure počakat. In jo nahranim in zaspi nazaj. Ponoči se še vedno zbudi okoli 1ih. Včasih nam celo rata da zaspimo v roku pol ure. S tem da od 21ih naprej seveda hoče spati pri meni. Ko se bomo preselili bo imela par vzgojnih glede spanja. Nič več v najini postelji, upam! 😄 Takrat bo pa že 11 mesecev stara.

GH: še vedno ful pridno je. Edino zjutraj je sedaj prej lačna in ugotavljam kaj bi ji dala pred sadjem, da bi bilo do 9ih mir. Potem bi ji dala verjetno samo eno sadje, ne več dva skupaj kot sedaj dobi dopoldan.

Pincetni prijem: ga izvaja z obema rokama ene 3-4 tedne. Pa ves čas me ščipa. Ne vem kaj ji je to tako zabavno. Mene pa boli, ker nimam kaj veliko maščobe.

Jelka: trenutno je nimamo kam dati. Upam da bomo v decembru že preseljeni da jo bomo lahko postavili. Ji bom probala dopovedat da tja ne sme. Imamo sicer plastične kroglice. Čeprav zadnje časa nič ne uboga. Prav preizkuša me.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
25.11.2014 14:01:43   
Dorotheia
Ne vem, če sem napisala, da imam jaz spet malo "vzgojnih" glede spanja. Namreč, zaradi refluksa je bil vedno še kake pol ure po hranjenju v naročju oz. pač pokonci in sploh zvečer pred spanjem je dostikrat pač zaspal na meni. Zdaj itak ni bil še tako zaspan in sem začela opažat, da je to "uspavanje" trajalo tudi po eno uro (pa nasploh je relfluks izzvenel in ga nima več, tako da bi ga komot odložila takoj v posteljico). Kmalu bom šla v službo in ne bom imela zvečer energije ga uspavat po več kot uro. pa to se je sedaj v zadnjih treh mesecih razvadil. Prej sva ga vedno lepo odložila budnega v posteljo (ni pač zaspač na meni) in se nikoli ni jokal, ampak malo pogovarjal, potem pa zaspal. Sedaj pa že izsiljuje z dretjem. No, ker mi sedaj spi samo še 1x čez dan (prav po vrtčevsko že - od ca. 12h do 14h ali še dlje), ga tudi dajem spat kako uro prej. Prej smo šli okrog 21h. Sedaj okrog 19.30, ampak mislim, da bo treba še malo prej. No, če ne prej potem, ko bomo kako urco prej mogli vstat.
Včeraj sva ga prvič dala v posteljico (v posteljici ima igračke in je prižgana nočna lučka, da ga ni strah) in se je drl 5min pomoje. Tam nekje. Potem pa zaspal takoj. Spal skoraj celo noč, samo okrog 2h se je zbudil nekaj in ga je moj uspaval nazaj hitro. Zjutraj mi je spal do 7.30. Presenetljivo, sem mislila, da bo prej pokonci. No, za dnevni spanec sem ga danes dala okrog 12h spat na isti način - samo lepo dala v posteljico, ga polupčkala, pobožala in šla. Se je jokal kako minuto ali dve, potem zaspal in spi še sedaj.
Mislim, da bomo v kakem tednu osvojili tole vzgojno. Upam. user posted image

Drugače smo ok. Danes sem skuhala za kosilo prvič neko juho iz ohrovta in krompirja in mu je bilo ful dobro. Res mi je fajn, ker ni preveč izbirčen. Še vedno ful lepo je. Pride kak dan, ko sploh ni veliko lačen. Potem pa kak dan, ko bi nonstop jedel, ampak saj je tudi pri nas isto. Zjutraj pa se ne zbuja nič ultra lačen. Okrog 8h pojeva zajtrk, ki je še vedno flaška mleka (180ml - naš ni nikoli šel čez to merico, mu to lepo zadostuje). In je potem do ca. 10h sit. Okrog 10h imava malico (malo - kak kos sadja ali mini skuta), ker je okrog 12h pred spanjem že kosilo in potem gre spat. Kot rečeno, jaz že uvajam vrtčevski ritem. user posted image Ko se zbudi, počakam, da pride malo k sebi in se vredu zbudi, potem če se mi zdi lačen, mu ponudim pop. malico, drugače še malo počakam. Delam malo po občutku. Okrog 15h je to no. Ali kasneje. Ker ponavadi še ni lačen. Potem pa še kak kos sadja popoldne ali večerja ob 18h. Potem pa okrog 19.30 še flaška pred spanjem in je to to.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
25.11.2014 14:15:30   
Shana86
Vzgojne glede spanja: mi smo imeli problem, ker je tisto noč, ko je imela 40 vročine in je bruhala, celo noč spala pri nama v naročju. Potem pa iste fore - zaspala je samo v naročju in vedmo dlje je trajalo, da je zaspala. In potem tisti neverjetni senzor, ko dete trdno spi in se vseeno zbudi isto sekundo, ko samo pomisliš, da bi ga odložil user posted image Sva tudi izpeljala vzgojno z dretjem v posteljici in se je splačalo. Če zaspi v posteljici, jo ponoči, ko se zbudi, ni strah, ker ve, kje je in tudi zna se sama nazaj uspavat. Prej se je zbujala tudi vsake pol ure in hotela cartanje, zdaj pa že tri noči spi 20:30-7:00, hrana okrog 4h. Pa takoj zaspi nazaj, sama. Res super, naj tako ostane user posted image Nisem navajena na toliko spanja in imam ob štirih včasih problem nazaj zaspat user posted image
O spanju podnevi pa ne bi... evo ura je pol treh, akcija je od 7h, spala je pa ob 12h pol ure... Spi max 3x po pol ure, pa še to večinoma v vozičku ali avtu, torej ko mati ne morejo počiti user posted image

Oh raztur, šibam user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 25.11.2014 14:22:38 >

Neposredna povezava do sporočila: 1094
26.11.2014 14:18:08   
witch
Hrana - kosilo imamo že skoraj cel mesec vsi isto. Pač kuham mičkeno njemu prilagojeno. V ponedeljek smo jedli pire, bučkino omako in popečenega piščanca, včeraj ričet, danes pire in čufti. Sem pa tudi sama brez idej. Rad je mičkeno bolj vodeno. Tak da omaka je zakon. Jutri bomo po mojem kakšno bolj gosto juho. Sadje je tak da mu jaz dam kos in on odgrizne. Pasiram mu ne več nič.
Mleko pije navadno okrog 5-6, zbudimo se potem malo po 7. Takrat dobi kakšen jogurt. Ker mi je to najlažje. Dopolde kakšno sadje, sir, piškotek. Mleko. Kosilo. Popoldne še kakšna sadna malica. Zvečer mlečna kašica.

Spanje - čez dan gre spat prvič okrog 12ih. Včasih spi 2 uri, včasih samo pol. In če spi manj kot eno uro, mora popoldne okrog 15ih še enkrat spat. Takrat spi isto od pol ure do uro. Zvečer kopanje, mleko in takoj zaspi. Nobenih težav. Ponoči pa potem cirkus. Najdlje kar spi je do enih. Navadno joka že od 22ih. Popravim dudico pa je ok. Včasih pa ne. Jeva prvič potem okorg polnoči, enih. Takrat navadno zaspi nazaj. Se pa zgodi da ga odložim in cvili in joče. To se zna včleči potem tudi 2, 3 ure. Sem ga pustila naj se zjoka. NIč pomagalo. Če je noč lepa, potem od pol noči do 5,6 spi. Skoraj vsaka noč je drugačna. Ni mi problem mu dati hrano. 5x če je potrebno, če potem nazaj zaspi in spi. Problem mi je ko ne spi. Sedi v posteljici, gleda v temo tudi po celo uro. Meditira user posted image , potem pa še joka in cvili po 2 uri.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
26.11.2014 16:25:53   
mala_račka
witch - kakšen SIR pa to daješ? v kakšni obliki? Jaz a še nisem dala, pa bi počasi... samo ne vem, s kakšnim naj začnem?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
26.11.2014 18:03:24   
Shana86
Ojej witch to je pa res grozno... Mi smo imeli dva meseca isto, potem je bilo pa tale vikend kar naenkrat vsega konec. Najhuje je bilo pa takrat, ko sem bila 5 dni sama z njo... Tako da te čisto razumem in ti ne morem svetovati, ker sem tudi jaz sprobala vse in ni čisto nič pomagalo. Edino potem sva ugotovila, da sva bila malo šlampasta pri večerni rutini in jo je lahko to vrglo s tira, teli miceni so tako občutljivi. Kaj pa če so zobki? Mu poskusi dati zvečer svečko. Saj nisem za brezvezno dajanje zdravil, ampak njemu tudi ne koristi, če nič ne spi. Tako da ti nimam kaj pametnega reči razen tole ti pošiljam: user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
27.11.2014 10:11:19   
Dorotheia
Mi trenutno spet spimo celo noč. Prehlad je skoraj mimo že.
Ga pa dajem spat prej zvečer - ob 19h je začetek večerne rutine (kopanje, crkljanje in večerno "urejanje", flaška) in okrog 19.30 ali kako minuto kasneje ga nesem v posteljico še budnega - še vedno se malo joka, a vsak dan traja manj časa.

Gorenjke - ali mogoče poznate kako privat varstvo? Najraje bi imela kaj v smeri, da kaka gospa doma pazi par otrok, torej da je manjša skupinica otrok. Jaz moram najti za našega škrata čimprej. Služba se bliža. user posted image No, saj ubistvu se ful veselim že na nek način. Itak sem vedno rada hodila v službo, tako da že kar pogrešam vse dogajanje in to.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
27.11.2014 15:30:06   
witch
mala račka sir mu dajem čisto navaden tak, kot ga midva jeva. Če ga imam v kosu, mu odrežem tak da si ga v rokici drži in grize. Če imam pa narezanega pa mu natrgam na male koščke. Je pa čisto nor na sir. Je ga kot zmešan. Navadno imamo edamca, ker je meni ta ok user posted image

Shana saj se že obupala da bi spal celo noč user posted image Najbolj me pa mori potem ko mi vsi pametujejo kako in kaj. Od sestre kolegica ima 1 mesec starega otroka in spi celo noč. Kar sicer ne verjamem ampak ok. In potem pametuje. Kolegica ima 4 mesece starega in spi že dober mesec celo noč. Ah, bo že.. Včeraj je noč bila lepa. Zaspal malo pred 20. Prvič je nekaj jokal okrog desetih, sem popravila dudico in je spal do pol noči. Sva jedla in je spal do šestih. Je jedel pa mičkeno pospal še do 7ih. To je že super noč. Si želim da bi bile vse take.
Drugače sva pa probala že vse. Kaj če ga zebe, sem ga bolj oblekla. Kaj če mu je vroče, sem ga slekla. Kaj če se ne naje čez dan, sem silila hrano v njega. Kja če ni utrujen, sem ga čez dan budila. Ampak po vsem tem je bila noč ista. Zobki predvidevam da niso. Jih ima 8, ni videti da bi se kje kaj dogajalo. Pa v bistvu z nobenim ko je rasel ni bilo težav.

Vožnja v vozičku - ne vem, mislim da je bila mala Shana tista, ki se je neverjento drla v vozičku. No, naš se tudi vedno nekaj pritoževal. Zdaj pa joka, ko prideva domov in ga vzamem iz vozička. Je Shana pri vas isto?

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
27.11.2014 16:19:46   
Shana86
Ja, te čisto razumem, meni so tudi vedno glede dojenja pametovale mamce dojenčkov,ki so sesali brez problema, in glede spanja tiste, katerih dojenčki so prespali vse noči od dveh mesecev dalje... dokler ni problemov, je lahko biti pameten user posted image To, da čez dan budiš, sem se jaz že pri parih tednih starosti naučila, da nima smisla. Poskusiš pa itak vse, ker se ti po parih nočeh, tednih, začne mešat. Aja drugače pa od polnoči do šestih je šest ur v kosu, pa to je luksuz, jaz sem vsa srećna, če to doživim user posted image Na srečo zdajle že pet noči zapored, prej pa max dve uri v kosu in večinoma štiri ure v seštevku (po parih bujenjih sem postala tako znervirana, da kljub izmučenosti nisem mgla takoj zaspati, potem se je pa itak spet zbudila).

Ja, moja je protestirala v vozićku in še vedno ni ravno fanica user posted image En sprehod na dan in še to ravno prav dolg in v pravem timingu (sita, naigrana in utrujena) ji je čez glavo dovolj. Ona bi samo še kobacala in raziskovala, tudi v naročju noče biti.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 27.11.2014 16:24:55 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?