|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
3.12.2014 11:00:36   
witch
Dorotheia vse najboljše za rojstni dan user posted image sem čisto spregledala. To pa se zgodi če prehitro in površno bereš. Jaz sem pač prebrala, da ima tvoja kolgica rojstni dan user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
3.12.2014 11:24:04   
Shana86
Jaz sem tudi spregledala... vse najboljše user posted image

Witch navijam... user posted image

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
3.12.2014 12:27:13   
Beat
Saj, res...vse najboljše, Dorotheia user posted image user posted image

Pri nas je zadnje dni obupno ponoči, vsake pol ure se zbudi. In ne zaspi takoj nazaj, ampak najprej nekaj gleda v temo, potem pa se začne dret in to ni tisti prestrašen jok, ampak prav tisto dretje na silo, ker hoče nekaj doseči. Potem pa ga končno spet spravim spat in čez pol ure zopet isto. In tako je zdaj že tretjo noč. Ne vem, kaj mu je. V glavnem groza.

Aja, punce, nekaj me zanima...ste že razmišljale, kaj boste otročkom dale za božič?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
3.12.2014 12:29:30   
mala_račka
Vse najboljše!!!!!!user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
3.12.2014 13:39:49   
Dorotheia
Hvala punce! user posted image Pa je padla okrogla. user posted image Lep vikend za nami.

Ima pa naš fant vnete očke. user posted image Enkrat jih je že imel, samo se mi zdi, da je zdaj hujše oz. ima bolj gnojno (bel izcedek). Kdaj je treba do pediatrinje oz. jo poklicati? Zdaj mu itak spiram s fiziološko. Nazadnje, ko sem pediatrinjo klicala, je rekla, da ga sploh ne rabim pripeljat, ampak samo predpisala neke antibiotične kapljice, ki mu jih potem nisem dala, ker se je stanje izboljšalo hitro.

Ah ja. Vedno nekaj. Je tudi bolj sitkan danes. Včeraj sva se pa super imela čez dan. Tako vesela sva bila oba. user posted image

Aja, tv imam jaz načeloma večkrat prižgan, pa ga niti ne zanima toliko. Če opazim, da ga gleda, ga ugasnem in prižgem radio. Ni mi všeč, da bi gledal. Računalnika pa sploh ne.

Drugače pa naš fant vsak dan bolj stabilno stoji na nogicah, brez opore. Jaz imam občutek, da bo okrog roj.dneva shodil. Pa si mislim, da se nič ne mudi. user posted image

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
3.12.2014 13:46:06   
lencyk
Čestitke tudi iz moje strani!

Tudi meni je danes ponoči zelo slabo spala. Luna se bliža - 6.12. Našo itak že 3 dni prej nosi tale luna.

Jaz sem ji za božička že kupila pinky avtomobilček za v stanovanje. Da se poganja sama z nogicama. So imeli akcijo v babycentru za 10€. Za rojstni dan ji bom pa kupila bazenček z žogicam. Potem se pa žogice lahko še dokupi.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
3.12.2014 14:02:30   
Beat
Dorotheia, skuhaj kamilični čaj in namakaj noter kak robec ali kozmetične vatice in čim pogosteje čisti očke tako, kot bi mu jih umivala. Našemu je to ful pomagalo.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
3.12.2014 14:15:08   
oblekca
Dorotheia vse najboljše user posted image !!

Shana86: praviš da ste bili v toplicah. Tudi midva razmišljava, da bi šli, pa me zanima če ste šli v apartma, zaradi hrane za punčko oz. kako se je ona hranla ta čas? sej mogoče za koga kompliciram, a jaz prav ne vidim, da bi mu dajala hotelsko hrano...

Spanje: čez dan 2-3x po pol ure do uro, ponoči pa tudi dobro, res se nimam kaj pritoževat, pa čeprav je danes recimo rabil 1uro da je zaspal po hranjenju, pa še ene parkrat se je zbudil ma mi ni panike.
Rutino imamo vedno isto zvečer, pa včasih zaspi takoj, včasih rabi 10 minut. So pa bila obdobja, koje rabil pol ure, da je raziskoval po postelci...

Darila: ne vem nisem še kaj dosti razmišljala o tem

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
3.12.2014 14:31:14   
witch
Za nami je spet katastrofalna noč user posted image me pa kar tolaži ko vidim da naš fantič ni edini user posted image

Darila - za praznike gremo domov in bo težko valčiti neka huda darila po avionu. Tako da sem mu za božička kupila čeveljčke, za rojstni dan pa imam že gugalnik pikapolonico. Bo darilo za rojstni dan počakalo ko se vrnemo, pod jelko mu pa moram nekaj dati.

TV pri nas je popoldne prižgan. Se igrava v dnevni pa ga niti ne zanima preveč. Edino če je kakšna fajn muzika, reklama se obrne in pogleda za sekundo dve. Računalnik pa imam v sobi kjer se igramo, ta ga pa bolj zanima. Sva dopoldne v tej sobi in če sem na računalniku se samo gor vleče. Vsakih nekaj dni mu dovolim da pogleda na računalniku pesmico, dve. Ker ni več ok če igra, mora videti kaj se dogaja. Drugače pa ker nismo doma, takoj ko skyp zazvoni je že pri stolu in čaka. Mu dovolim, da pride k meni v naročje in pogleda babico, dedija, teto, bratranca. Ne vem. Po eni strani se mi zdi da ni ok, po drugi strani pa nočem, da so stiki med domačimi in njemu čisto pretrgani. Ker prav uživa ko govorim s sestro in nečak skače okrog.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 1134
3.12.2014 14:58:17   
Beat
Aja, glede TV: meni je to pretiravanje, da otrok ne bi smel gledat (pač vsak po svoje, to je moje mnenje). Nisem zato, da otrok cele dneve sedi pred TV ali računalnikom, ampak da tu in tam pogleda kakšno risanko ali pesmico pa mi tudi ni zdaj konec sveta. Poleg tega, da je TV za učenje tujega jezika zelo dobra opcija. Jih v šoli niti slučajno toliko ne naučijo. Tako da, jaz mu včasih naredim kakšno pesmico, da posluša in gleda, pa tako ali tako ne zdrži dolgo.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
3.12.2014 15:00:53   
Dorotheia
Aja, darila... hmm...midva z mojim nisva nekaj mahnjena na ta obdarovanja in totalno ne marava tega materializma in kaj vse je treba kupit.

Mi bomo praznovali Miklavža. Verjetno bo tudi Božiček kaj nosil, ampak pri babicah in tetkah. Jaz mu bom za Miklavža kupila tisti ala sprehajalec - ko potiska in tako hodi ob opori. Svakinja je že rekla, da bo kupila poganjalček za po stanovanju - avtoček varianta. Pa verjetno babice kaj za obleči. Nas prav zalagajo zadnje čase, da nimam več prostora za njegove cotke. user posted image

Beat, hvala za nasvet. Samo sem brala nekje, da kamilica ful izsušuje očke - je to potem ok? Verjetno je. Mu pa itak redno čistim ja. Zaenkrat še s fiziološko.

Naš pa ima že čisto vrtčevski urnik dnevnega spanja - enkrat od 11.30 do 12h ga dam spat (odvisno kako utrujen je, kak dan prej, kak dan kasneje). Pa spi načeloma ca. 2 uri. Včasih spi tudi samo 1,5 ure (manj pa nikoli), včasih spi tudi skoraj 3 ure. Zvečer imam sedaj že več kot teden "novo" rutino in ga dajem spat ob ca. 19.30 (ob 19h kopanje, crkljanje, pižama in flaška - po flaški počakam, da podre kupčka, ga polupčkam stokrat, povem, da ga imam najraje na svetu in mu zaželim lepe sanje in rečem lahko noč in grem). Zdaj skoraj ne zajoka več. Tako da sem happy. Grem iz njegove sobice in zaspi. Preden grem jaz spati, ga grem še pogledat in bolj pokrijem z dekico, včasih tudi kaj poravnam v posteljici (on itak spi). No, potem pa spimo do ca. 7.15. Moj bog, kak luksuz. Zdaj bom ziher kaznovala, ker se tako "hvalim" in danes že ne bomo spali. user posted image

lencyk, mi imamo tiste žogice, smo jih dobili v dar - s to razliko, da so v takem šotorčku, ki ga ima mali v sobici. Se včasih igramo in mu je ful fajn.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
3.12.2014 15:27:59   
Beat
Dorotheia, moj je imel pri 5ih mesecih ful vnete očke, prav gnojne in sem mu čistila ziher ene 30x dnevno. Je bilo drugi dan že precej bolje in ni bilo treba več tako pogosto. Kamilice namreč delujejo protivnetno in so zato super tudi v čaju, če so prehlajeni in imajo vneto grlo. Pri nas je bilo s kamilicami ok, ni imel potem nič izsušeno ali kaj. Jaz sem tako, da če ni res nujno antibiotika, potem poskusim kakšne naravne metode. Če je pa treba antibiotik, je pa treba, ni druge.

Neposredna povezava do sporočila: 1137
3.12.2014 15:35:59   
Dorotheia
Tu sva čisto istega mnenja. Jaz sem nasploh proti raznim zdravilom in tabletam. Ok, če res ne gre drugače, potem itak.
Bom probala s kamilicam. Hvala!

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
3.12.2014 17:40:46   
Shana86
Nam so na oftalmološki kliniki enkrat rekli, da nikoli očk s kamilicami, ker izsušijo sluznico in je še bolj dovzetna za poškodbe. Samo s fiziološko, če je gnojen izcedek, pa antibiotik.

Oblekca moja itak skoraj nič ne je, tako da... user posted image Smo bili v apartmaju, na kosila smo hodili ven in je kar tam jedla juho. Kolikor je pač poje... Nisem komplicirala.

Darila: bo nosil Miklavž. Je nora na žogice, tako da bom verjetno kupila tisto senzorično žogico ali pa bazen z žogicami. Pa kakšna knjigica s Pikijem in Lego kocke so tudi aktualne. Pri teti bo dobila čeveljce za prve korake.

Neposredna povezava do sporočila: 1139
3.12.2014 19:19:13   
Beat
Še tole sem pozabila: včeraj sva imela prvi pregled pri zobozdravniku (pri nas naročajo okrog 1. leta starosti) in me je tam zobozdravnica spraševala, če mu dajem za jesti čokolado, bobi palčke, smokije... in sem rekla, da ne. Potem me je vprašala, če mu ponujam za piti sladke sokove, sem rekla, da pije vodo. In mi ženska prav ni verjela. Češ, da to zdaj govorim samo zato, ker bi tako moralo biti in nočem priznati, da pa sama v resnici ne delam tako...Mislim halo?! Če nekdo pač otroku daje za piti vodo, ker drugega noče piti in mu ne daje za jesti čokolade itd. že kar laže...Svašta.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
3.12.2014 19:39:12   
Shana86
Moja tudi nič od tega ne je in tudi pije samo vodo user posted image A ve jim že dajete čokolado?

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
3.12.2014 20:01:26   
Beat
Jaz mu še nisem dala čokolade, niti teh kašica kot je npr. čokolino mu ne dajem.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
3.12.2014 20:55:48   
mala_račka
Darila - dobila bo poganjalčka, pa kahlico (ki bo še kar nekaj časa predvsem za igro:)), pa kakšne didaktične igrače - vstavljanke, sestavljanke, natikanke,...

Počitnice - mi smo bili tudi v hotelu (pretekli mesec)...in je tudi jedla hotelsko hrano. Pač gledala sem, da sem ji dala tisto kar je kolikor toliko ok...npr. kuhano zelenjavo ali pečeno na maslu, pa kakšno govedino iz goveje juhe...pa saj če en teden je malo bolj "nezdravo" tudi ni nič hudega... to sem ji dajala za kosilo. Zajtrk pa večerjo pa kakšno jajčko v mehko kuhano, pa polento, sadje na 1000 in 1 način:)))

Sladkarije in sladke pijače - jaz sem moji ponujala in ji še ponujam sokove (razredčene z vodo) vendar ga ni okusa, ki bi ji ustrezal. Še vedno je SAMO na vodi:))) Kar sem tudi zelo vesela:))) Tudi čaji ji ne odgovarjajo...ne sladkani ne nesladkani:) Čokolade ji jaz še ne dajem, prav tako ne ostalih sladkarij in slanih prigrizkov...Dajem ji edino plazma piškotke (tam pa tam) in pa smokije za otroke (tiste od Hippa koruzne) in ima oboje zelo rada, sploh smokiji so zakon - pa še zdravi so:) tudi mamica kdaj pozoba kakšnega:))))

Kar se pa tiče umivanja oči.....moja ima že iz porodnišnice ven težave z vnetimi očmi...in so mi tudi rekli s kamilicami NE!!!! Čeprav so "včasih" ful umivali s kamilico ali z materinim mlekom, pa ni baje nič od tega ok! Zgolj in samo s fiziološko... Midve sva ves čas umivali z njo in se je pozdravilo, bilo kakšen mesec ok, potem pa se je ponovilo.... Dokler nisem imela dovolj in šla po antibiotične kaplice. Od takrat naprej (moram potrkat!) ima oči zdraveuser posted image Jaz ti predlagam (čeprav tudi nisem pristaš zdravil, večkrat posežem raje po homeopatiji) da greš po antibiotik in bosta imela mir!

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 3.12.2014 21:00:46 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
3.12.2014 21:48:13   
Dorotheia
Se mi je zdelo, da smo enkrat že imele debato, kjer so vam enim kamilice odsvetovali za umivanje očk.
Ma bomo videli. Upam, da bo juteri že bolje.

Joj, jaz sem glede čokolade in teh zadev ful tečna. user posted image Ok, kompliciram ne - jaz mu občasno kupim od Alnature tisti rižev vafelj za dojenčke (okus jabolko/mango), čeprav je pomoje bolj umetna scena. Pa kdaj tudi jaz kupim te koruzne smokije od hippa. To je pa to. Aja, pa kak plazma piškot kdaj in še to tako v kaki kašici, ampak vedno bolj poredko.
Ostalega pa ne dajem. Pije vodo ali nesladkan zeliščni čaj. Sladkanih sokov pri nas ne bo, ker jih tudi midva ne pijeva in sem strogo proti temu. Doma bom kar stroga glede tega, ker pomoje že po varstvih in vrtcih niso tako dosledni, ali pač?

Evo, jaz sem mu sprehajalec za Miklavža kupila. Pa še kake žabice bo dobil, kako mandarino in to je to. Cot ima trenutno že tako preveč. Pa itak mu sproti kupim, ko pač rabi. Aja, pa škorenjčke ima naročene, samo pomoje do miklavža še ne bodo prispele. Bo pa za božička. user posted image

Drugače glede hrane pa tudi jaz ne kompliciram. Zdaj so pa že tako veliki, da lahko že toliko jejo, meni je prav super. Mi bomo tudi šli malo okrog, verjetno januarja. Komaj čakam!

Neposredna povezava do sporočila: 1144
4.12.2014 8:11:17   
Shana86
Glede pijač v vrtcu: res je. Ravno kolegica mi je rekla, da njena dva v vrtcu nista hotela piti drugega kot vode iz pipe in je ugotovila, zakaj. Tisti čaj je bil tako nagravžno sladkan, da bi žlica stala not... user posted image

Moja tudi ne mara ničesar, razen vode. Sem poskusila tudi sveže stisnjene nesladkane sokove in kompot, pa noče, tudi prav, tudi jaz pijem samo vodo in nesladkane zeliščne čaje. In kavo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1145
4.12.2014 8:35:38   
Nina33
Dorotheia, očke poiskusi spirati s čajem iz smetlike (dobiš v pomoje vsaki lekarni, je prav za to čaj), nam se je vedno dobro obnesel. Upam, da zrihtaš zadevo brez AB (če ne bo hitro bolje, pojdita vseeno k P).
Pitje: pri nas tudi samo voda, za vse, no, zdaj smo na stisnjenih limonah, še kako kapljico nealkoholnega propolisa not damo user posted image .
Sladkarije in podobni "prekrški": dobi tudi domače piškote, mafine, torto... Smokijev, palčk ipd. pa itak nimamo doma (imamo pa zato nešteto vrst kosmičev user posted image , koruzne namesto čipsa, pirine namesto smokijev itd. user posted image )
Darila: kako res malenkost bo tudi on dobil, čeprav imamo vsega dovolj (in še preveč) še od starejših dveh (Gorenjci, kaj čmo user posted image ), samo še ne vem točno, kaj user posted image (razlog naveden malo prej user posted image ).
Witch, kaj novega user posted image ?
Naš je drgač spet prehlajen, kašlja in smrka, mu prepiram nos, mažem z Bebivalovo kremico po prsih, sirup za izkašljevanje dobiva in pa Meditonsin (ena homeopatska zadeva), mu brata nosita iz vrtca/šole ves čas nekaj user posted image . Je prebolel šesto bolezen dva tedna nazaj, se je glih malo nazaj sestavil, se začel slinit (spodnji dvojki pomoje nagajata) in posledično kuj pobasal še prehlad. Pa sej bo, čeprav sem že sprijaznjena, da do pomladi ne bo noben doma čist zdrav...
Spanje: če je kolikor toliko zdrav, potem vsaj ponoči spi kar dobro. Spat gre/jo okoli pol osmih, pobič se običajno zbudi do polnoči vsaj 1x (ali 2x, zdaj, ko je bogi pač žnjkrat), potem pa spi do sedmih (pol ure gor,dol), ko moramo itak vstati. Čez dan pa... kakor kdaj, običajno pa vsaj ene 2x po kako urico. Ni nek hud luksuz, ni pa slabo user posted image
Nič, delo kliče, uživajte!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
4.12.2014 9:07:32   
Dorotheia
Spet jaz. Očki so danes že občutno bolje. Kar presenečena, pozitivno seveda. user posted image Je včeraj pomagalo to neprestano čiščenje - takoj, ko se mu je nabralo sva šla počistit, tudi če je bilo po 2min. No, super skratka.

Ja, za vrtec sem slišala, da nič kaj ne pazijo glede tega cukra nasploh. Samo a ni to žalostno. user posted image Doma večinoma maice pazimo (ok se najdejo izjeme), ampak jaz priznam, da mi ni ravno vseeno, kako bo potem, ko mene pač ne bo vedno zraven. Pa verjetno nič kaj radi ne slišijo, če imaš "posebne" želje. Ah ja. Še dobro, da bomo zdaj na začetku v privat varstvu, mi je takoj lažje.

Aja, pa zdaj kaka spet 1x-2x na dan. Prav super. Je bilo tisto prehodno, ker smo šli na 3. od mleka. Zdaj se je pa lepo umirilo in tudi kakec je spet normalne barve.

Nič, jaz tudi grem po delu.

Uživajte!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
4.12.2014 9:38:40   
Shana86
Aja tiste, ki imate/boste kupile sprehalca, katerega pa?

Neposredna povezava do sporočila: 1148
4.12.2014 9:44:07   
Dorotheia
shana, jaz sem mu tega kupila:

http://nakup.pikapolonica.com/igrace/igrace-za-najmlajse/moje-prve-igrace/chicco-sprehajalec-2-v-1/65261008003670224211

Med cenejšimi, ker to bo verjetno aktualno par mesecev. Pa zdi se nmi fajn, ker ima še druge zadeve zraven. Jih imaš tudi za 60-100eur.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
4.12.2014 10:11:31   
witch
Dorotheia takšnega sprehajalca je imel moj nečak je bil super user posted image

Sprehajalca mi že imamo. Pa bazen z žogicami mu že več ni všeč user posted image Jaz imam čeveljčke. Mogoče pa bo dobil še kaj ko se vrnemo. Ker ne morem vlačiti teh velikih zadev po letalu.

Pitje - pije vodo ali pa nesladkan čaj. Soka mu še nisem ponudila.

Sladko - dam mu kak domač piškot, plazma piškote tu in tam, to pa je vse. Čokolade jaz ne jem in tudi n še nekaj časa ne dobi čokolade. Mu pa dam tu in tam čokolešnik za jesti. Mogoče 3x na mesec.

Slanih prigrizkov še ni jedel. Ne, sem mu dala smoki. Zaradi arašidov, da sem probala če je kakšna alergija. Drugače pa je hippov koruzni smoki.

Pri witch pa ni nič novega. M bi naj dobila v ponedeljek. Je še danes ni. Test negativen. Znakov ni ne za M ne za N. Tak da čakam.

Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?