|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
24.10.2014 10:54:17   
tashq
Z noskom podobno kot Nina33. Tudi jaz dam fiziološko v inekcijo, prešpricam nos pa je. Občasno še s pumpico, če je potrebno kaj vode ven dat; imam tisto, ki je sam s prsti za stisnit. Pri P. sem imela isto tisto z usti pa se mi kar lušta po njej...user posted image Jo bom pomoje šla kar kupit, ker je ta res veliko lažja za "upravljat". Tisto s sesalcem, mi pa nikoli ni bilo jasno, kako se vam da vsakič sesalec vleči ven iz tam, kjer je pospravljen pa pol še nazaj in to žnj-krat na dan. Sem jaz bolj komot...user posted image Čistim pa po potrebi, recimo ene 3-5x. Če je potrebno več, če ni potrebno manj. Vem, da ni dobro preveč, ker se lahko sluznico uniči(čeprav je dr. Tanč rekla, da če se pred pumpanjem navlaži, potem ni panike), ampak jaz gledam na to tako:ko sem jaz prehlajena, si nos tudi čistim po potrebi pa če je to 100x na dan... Zakaj bi moral mali "trpeti" s polnim nosom? Jah, no, se pa zverinsko dere med čiščenjem...user posted image

Drugače smo imeli pa danes zverinsko noč in jutro...user posted image Se je tamala drla in drla in drla... Ni mogla spati zaradi noska (pa mogoče še česa) in ji ni bilo všeč ne naročje, ne sama v posteljici, ne pri meni v veliki postelji, ne pri meni na trebuhu, ne petje, ne tapkanje po riti... Sem ji tudi nosek čistila, pa je bilo čez par minut spet vse polno... Ampak ima tisti prozorni izcedek, ki ga bolj težko ven dobiš, ker mora sam steči. (tisti sluzast rumenkat gre veliko lažje s fiziološko) Joj, še dobro da je lubi danes doma, da jo je še on prevzel... Zdaj dopoldne pa isto dretje, pa verjetno še nenaspana pa noben položaj ji ni odgovarjal... Sem ji dala kar svečko, ker jo mogoče kaj boli; vročino ima pa minimalno... Se je čez par minut umirila pa začela vriskat pa se smejat...user posted image Sta šla zdej malo ven na sprehod na sončka, jaz moram pa malo tukaj pojamrat...user posted image

Maslo sem jaz tudi že dala, skupaj z vsemi mlečnimi izdelki. Mislim, da samo sira še ni dobila. Ali pač, pa nisem registrirala...user posted image Samo ne vem, kako naj ga dobi, s tistima dvema zobkoma bo bolj malo naredila... Topljeni sir (tisti v trikotnikih) pa tudi ni ravno ok, ne?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
24.10.2014 12:45:47   
Dorotheia
No, jaz tudi delam po občutku tole čiščenje noska. Jaz ga ne morem pustiti s člsto zabasanim, če vem, da bom lahko veliko ven potegnila. Meni pa ni težko sesalca vsakič ven vleči, mi je bolj praktično kot pa to z usti - sem imela tudi to pumpico, pa sem jo pospravila, ker sem vedno dobila celo dozo jaz v usta in sem potem še jaz zbolela. Kaj čem, sem bolj med štorastimi. user posted image Aja, mi je pa sesalec crknil, tako da moram danes po novega. Haha.

Aja, drugače pa tudi za nami brutalna noč. Mali se je celo noč nekaj jokal v spanju, na vsake pol ure. Sicer se sploh ni zbudil, ampak ga je fejst matralo, karkoli je že bilo - sem 99% da tale dvojka zgoraj. Pol noči je bil pri meni v naročju in sva probala skupaj spati na kavču. No, on je spal, jaz bolj tako tako. Sem danes cela polomljena. Popoldan pridejo moji malega malo popazit, da grem jaz mojemu pomagat v stanovanje. Za vikend belim sobo od malega! user posted image
Jutri pa ga bo pazila kolegica, da bom jaz lahko pomagala na stanovanju. Zdaj končno prihaja delo tudi zame. user posted image

Ah ja...Mali spi, jaz pa kuham kosilo in sem kot en zombi. Še eno kavo si skuham potem in upam, da se malo zbudim.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
27.10.2014 12:44:56   
Beat
Zdravo, punce

Odkar se je ta ura prestavila, je naš fantek čisto padel iz ritma. Zdaj po novem spi do petih, najdlej pol šestih zjutraj. Podnevi hodi spat ob povesem različnih urah. Še dobro, da je vsaj čas obrokov ostal približno stalen. A je tudi vaše zmedlo to prestavljanje ure?

Uživajte user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
27.10.2014 22:16:41   
Dorotheia
Samo na hitro.

Ja, tudi našega je malo zmedla tale ura, smo uro prezgodnji za vstajanje sedaj. user posted image Ampak bomo že se navadili.
Drugače pa naš še bolj prehlajen no. user posted image Cel vikend sva z mojim delala na stanovanju, malega sem dala v dobri veri v varstvo in je še bolj prehlajen. user posted image No, saj verjetno ni zdaj samo tam staknil še kaj dodatnega ampak je to posledica večih zadev - mrzla tla, v tem stanovanju, kjer smo, shladitev itd. Zdaj je začel še kašljati, prav grdo mokro. user posted image Ponoči je sploh bošček. Se mi tako smili. In itak, da ne spimo kot bi morali oz. kot smo navajeni. Ah ja. Timing je super. user posted image Kakorkoli, upam, da se kmalu tole izboljša no. Ker je ful bogi in sem prav slabe volje.

Aja, pa obe zgornji 2ki rasteta, ne samo leva. Še malo pa bosta pogledali ven. No, leva je že skoraj, desna pa bo kmalu. Tako da ga tudi to malo matra in posledično tudi ponoči malo krade spanec.
Ve mogoče kdo, koliko zobkov povprečno dobijo v prvem letu?

No, mi se v petek ali najkasneje soboto selimo končno. Je pa še kar nekaj dela do takrat, tako da bo še pestro... Upam, da nam znese, ker smo kar na tesnem s časom. Jaz zdaj tudi malega ne dam takega itak nikamor več. Vedno ravno že skoraj zdrav, potem pa spet poslabšanje. Groza. Bomo tudi tako nekako.

Drugače pa dobivam same pohvale, kako pridnega mulčka imamo. Oz. da kako se lepo sam zamoti. No, to je res. Naš fant namreč najraje sam raziskuje naokrog in če mu pustiš, da vse prestika in vse škatle pregleda, je najbolj srečen otrok. user posted image Pa tudi tako. Ne rabi veliko animacije več sploh. user posted image Ampak pa zato zloži vse iz košar, predalov itd. Če pa mu kaj ne pustim, pa dretje. Tako zelo priden ni no. Kar rad nagaja. user posted image

Ah ja. Uživajte punce in se kaj javim, ko bom spet na času. Ste se vse nekam izgubile...

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
28.10.2014 11:16:18   
Aeio
Jaz se pridružujem klubu sovražnikov prestavljanja ure… Obup! Poleg tega pa še neprespane noči - zobki… Sicer pa se naš mali spušča, stoji sam, tudi kakpen korak že naredi. Motorično je res zelo napreden. Je tako trden, nič neroden :)

Neposredna povezava do sporočila: 1030
28.10.2014 23:02:00   
Nina33
Čer!
Dorotheia, uspešno selitev! Pa de dvojki hitro izrasteta, de se novo stanovanje hitro pogreje, da ne boš več rabila "varušk" in da se malemu nos in pljuča spucajo hitro user posted image
In tud jaz sovražim tole premikanje ure user posted image Resno zmedo smo imeli le dva dni sicer, minula noč je bila že kar OK, upam, da se ne hvalim prehitro user posted image
Ja, in naš tut spet malo bolj smrka in kašlja user posted image , zdaj zvečer je bilo sicer kar OK, a čez noč se mu nabere ene sluzi... Ga namažem z Bebival kremo po prsih zvečer in zjutraj, sirup za izkašljevanje dobi (za nagrado, mu je reeees dober user posted image ), nos mu prepiram... in upam, da bo. Pa ene dva dni je bil že čist OK, sem že mislila klicat, da bi se lahko cepit šel.
Premika se pa še vedno bolj v sedečem položaju, bi se tudi vzdignil rad, a bo treba še vadit user posted image
Lepe sanje vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
29.10.2014 12:54:47   
witch
Nina33 ko boš popravljala seznam pri nas so vsi podatki napačni
- 1 mesec 4390 g 55 cm
- 2 mesec 5310 g 58,5 cm
- 3 mesec 6410 g 62 cm
- 4 mesec 7140 g 67 cm
- 5 mesec 7670 g 70 cmm
- 6 mesec 8000 g 73,5 cm
- 7 mesec 8560 g 75 cm
- 8 mesec 9200 g 76 cm
Hvala.

Hrana jaz mu dajem vse. Nimamo v družini nobenih alergij, pa tukaj imajo ful drugačne standarde glede gh. Zato pa več ne kompoliciram. Obožuje jogurt, mandarine, kaki, sir. Ko nesem mandarino ali sir prav cvili. Drugače mu pa dajem čisto polnomastni jogurt. Sadnega, navadnega, rad ima grškega. Zelenjavo, meso pa ribe obožuje. Sadje pa mi je samo če ga sam grize. Spasiranega ni šans. Drugače mu pa tu in tam dam kak bebe piškotek, pa koruzni smoki, pač otroške stvari.

Spanje ponoči še vedno ne spimo. Sem že obupala. Bo spal bo star 15 let. Pa drugi otrok bo sigurno spal user posted image (pesek v oči user posted image ). Čez dan mi spi 2x. Prvič okrog kosila. Če ta spanec traja več kot uro, včasih dve, potem ne spi več. Če je pa ta kratek pa gre spat še okrog 4ih.

Zobki jih je 7. Prvih 6 je zraslo v treh tednih, zdaj pa je bil mesec in pol mir. Par dni nazaj pa je dobil spodnjo desno dvojkico. Težav ni bilo.

Ful je začel ponavljati za nama. Noče pokazati kako je velik pa ni šans da pomaha. Zna pa vse bedarije, prdi z usti. Ve kako delajo indijanci, pokaže lulija, poiše lučko, imamo kamin in najde ogenj, pokaže kje piha veter, zna pokazati kako piha veter.
z
Opazila sem da večinoma uporablja samo levo rokico. Hrano si z levo nosi v usta, knigice obrača z levo, igrače prijema z levo. Je to znak da bo levak? Ima katera izkušnje s tem?

Gibanje - plazi se še vedno ne. Se pa privleče do vseh prepovedanih stvari. Se je pa začel postavljati na nogice user posted image Mislim da bo naš fantič izpustil fazo plazenja.

Tak pestro je. Dogaja se nam. Čisto sem padla noter v božično vzdušje user posted image tukaj so že vsa mesta okrašena, lučke na domovih, božične reklame. Skratka noro je že. Se prav bojim kaj bo decembra. In sem cela vzhičena, kot majhen otrok user posted image me bo pa do decembra minilo. Pa seveda k božiču in praznikom spada fantičev rojstni dan. Načrt za zabavo je že narejen, kakšno torto mu bom naredila izbrano, prav smešna sem sama sebi user posted image Drugače pa kar ne morem verjeti da bo v soboto že celih 10 mescev star naš fantič.
Glede našega dojenčka pa... spet bo misija nemogoče user posted image samo da pomislim na dete se že vse zaplete. Danes je 73. dan cikla, ni znakov za M, vsi testi negativni. Še v življenju nisem imela tak dolgega cikla. Zdaj pa načrtuj dete user posted image

Fantič se je zbudil. Zdaj pa hitro nekaj pojeva pa na sončka. Smo že mislili da je pozabil na nas user posted image
Lep dan.

aha dorotheia prijetno selitev vam želim user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
30.10.2014 8:45:05   
Shana86
Dorotheia user posted image za selitev!

Witch user posted image za beden cikel user posted image Pri nas tudi pomoje spet ne bo šlo zlahka - zdajle prvi krog ni uspelo, pa spet ob začetku M čutim tiste črevesne krče, značilne za endometriozo user posted image Prve tri M jih ni bilo, zgleda se ponavlja user posted image

Prestavljena ura: ni bilo težav. Tisto nedeljo smo pač bolj zgodaj vstali in imeli narejeno že svašta do 7:51 user posted image , potem sva jo pa zvečer držala malo dlje pokonci in je bilo naslednji dan normalno. Tečka že itak zaradi zobkov, spi že itak ne, tako da... user posted image

Spanje: sem se odločila, da je dovolj teh nočnih hranjen 2-3x na noč, ker je bila pri 4 mesecih sposobna zdržat po 8 ur. Tako da popije mleko ob 20h, potem ji pa pred 5. nočem dati ničesar. Prvo noč smo bili zato pokonci od dveh dalje, drugo noč vsakih 20 minut 1-3h, danes pa se je prvič zbudila malo čez 3, samo pocrkljala sem jo in položila nazaj, je spala do pol šestih, ko sem ji dala mleko. Vstali sva malo čez sedem. Jo pa malo pustim, če se sama potolaži, drugače jo pa dvignem in pocartam. Dude itak ne mara, voda v steklenički oz. kar koli, kar ni mleko, pa sploh ne pomaga. Ker mi je bilo reeees čisto na glavo, da je celo noč jedla, potem zajtrka pa 40 mL. Halo user posted image
Podnevi še vedno spi svojih 3x po pol ure ali pa še to ne.

GH: še vedno obup. Kuham ji od najbolj enostavnih okusov do pravih pojedin, da se vsi oblizujemo -nič. V najboljšem primeru sama poje 10 žlic, potem jih pa še enih deset_ vtišim. Velikokrat pa se zatakne že pri tretji žlički. Pa spet vroče, hladno, večji koščki, spasirano, redko, gosto, svašta od sestavin, tudi solim, dodam AM, počakam da je ful lačna, pa da niti ni, pa na tleh, v vozičku, gledava sosedove kozice, pa knjigice, pojem, dam igrače... Tudi večkrat sem poskusila, da bi sama jedla - ni šans, kar že da v usta, vse spljuva ven in rezultat je samo to, da moram po kosilu še pol ure čistit stol z okolico, da punčke ne omenjam... brokoli na trepalnicah in take. Sem mislila, da sem nesposobna, pa je v zadnjem času tudi moja mami parkrat zgubila živce z njo - pa je gor spravila 3 neješče otroke. Enostavno ona bi samo mleko. Tistih mlečnožitnih kašic še poje 100-150 mL, to je pa to. Pa kaki ji je približno všeč, poje par žličk. Včeraj sem ji eno uro in pol dajala popoldansko malico: najprej jabolko v krhljih. Ga je na začetku malo jedla, potem pa samo ribala z zpobki in pljuvala ven. Banane je pojedla 3 milimetre, potem pljuvala. Okej, sem naredila sadno kašo. Vtišala 3 žličke in konec. Dodala zdrobljen piškot, nič. Sladkala, brez ućinka. Pa stisnila sok iz jabolka, je celo naredila par požirkov. Skuto in jogurt še vedno pljuva ven, kruh samo žveči in vrže ven, piškote isto. Če pa ji potem ponudim mleko, takoj popije vsaj 170 mL, se pravi načeloma lačna je. In tako 3x na dan, dan za dnem, že skoraj dva meseca. Se mi zdi, da samo tuhtam, pripravljam hrano in mečem stran. Brez veze user posted image Kakšna ideja, kaj narediti? Ne mara niti stvari, ki jih je prej dva meseca z užitkom jedla in pojedla ogromno.

Gibanje: kobaca, da jo komaj lovim, tudi sama ob opori vstane in se spusti. Tako da je pestro. Ful ji je zabavno plezat čez ovire. Nalašč meče igračke čez pliške, da potem pleza čez ponje user posted image Tudi brez opore ji že uspe čepeti, dvigne se še ne. Midva sva oba hodila pri 8 mesecih, zaenkrat je na dobri poti, da bo ona tudi. Pa nonstop čeblja in odkriva nove zloge, zvoke. Pred parimi dnevi je npr predla kot mucek, včeraj pa cmokala z jezikom.

Zobki: še vedno 4, vse enkice, jo pa fuuul žulijo dlesni, pomoje bo kmalu kaj.

Letim, dovolj ima mamice na računalniku user posted image Greva počasi ven izkoristit sončka...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 30.10.2014 8:48:44 >

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
30.10.2014 12:49:49   
witch
Shana naš najlepše je z nama. Dam nama hrano na mizo, jaz jem pač koliko in kako lahko, njemu krožnik in potem lepo odpira usta. Drugače pa se mora ful zamotiti da lepo je. Zdaj imava igračo na stolčku za hraniti in jo vrti in obrača pa zraven kar odpira usta.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
30.10.2014 13:17:06   
Shana86
Sem poskusila tudi, da je z nama, pa ni bilo nič bolje... user posted image Včeraj sva jedli skupaj s pol moje družine pa še polnolego kock smo imeli na mizi in tudi če sem jo toliko zamotila, da je dejansko odprla usta, je malo pomlela in večino plunila ven. Ne vem.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
30.10.2014 16:25:57   
Dorotheia
Punce hvala za lepe besede glede selitve, upam da nam ta vikend vsaj približno uspe speljat kot smo si zadali.

Mi smo ok. Sem našemu kupila sirup za izkašljevanje danes, upam da kaj pripomore in prej zaključi s kašnjanjem. Drugače smo pa danes končno spet spali neprekinjeno do 7h zjutraj - pomoje je bila prav 7:00. user posted image
In ugotovila sem, da če ga dam prej spat, se prej zbudi. Kljub temu, da mi popoldan zdaj ne spi več. Zdaj mi spi načeloma samo 1x dnevno - od 11.30 do 14h ali še malo čez. Že skoraj vrtčevski urnik. user posted image
Še vedno ima zabasan nosek, ampak je bolje.

Shana, sploh si ne predstavljam, kako je to, če ne je gh. Mi imami pravega gurmana. Zdaj vsakič ko kdo je, hoče vsaj probati zraven in ful gleda in se kar oblizuje . user posted image Pa tudi tako ko pravite, kaj vse morate imeti za animacijo, da lepo usta odpirajo. user posted image Šele tako vidim, kako na easy smo mi, ko ničesar ne rabimo. Sicer se premika po stolčku, ker se naveliča po parih minutah, ampak ga popravim in malo pokaram, pa je vredu. Obrok recimo dokaj normalno pojeva no. Jaz sem ful čudna, ker priznam, da glede hrane se ne šalim in obrok mi ni igranje. Nasploh sem ful tečna mami, ko nanese na hrano no. Tečna glede vsega pačenja in podobnega. Za mizo se lepo sedi in je. Ok, pustim da sam taca in umaže okrog vse, ampak to spada zraven, ker je pač otrok. Ostalega pa ne toleriram. Ampak vem, da je to zato, ker je pač dober jedec - sem 100%, če bi bil bolj med neješčimi, da bi dela vse, da bi čimveč pojedel. user posted image

Imam pa slabo vest, ker sem zadnje čase tako busy, da se ful malo z njim ukvarjam. kaj bo šele, k bom šla v službo. user posted image Mene že malo stiska. user posted image

Aja, začel je zmajevat z glavo. user posted image Zadnjič sta se z atijem nekaj hecala in je prav ponavljal za atijem. Potem pa sem kje sama z malim v trgovini in on kar naenkrat začne to počet. Izgleda tako...hm...malo čudno in je folk tudi gledal, jaz sem se pa smejala, pa mali tudi, ker mu je zgleda ful smešno, ko to počne.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
30.10.2014 16:41:06   
Beat
Dorotheia, uspešno selitev user posted image

Shana in witch, upam, da se vama stvari pošlihtajo in bo čimprej nov user posted image

Shana, po moje je brezveze, da se matraš in kuhaš in se živciraš, ker noče jesti. Daj ji mleko in je to to. Pa poskušaj z gh spet čez nekaj časa. Nasvet zgleda beden, za osem mesecev starega otroka, ampak če ti ne je, je brezveze, da jo siliš, ker očitno pač ne bo jedla, če ni mleko.

Kar se hrane tiče naš na srečo lepo je, poje vse in v doglednem času, ni težav s sedenjem v stolčku, niti ni potrebna animacija za odpiranje ust.

Spimo ponoči še vedno ne...se niti ne obremenjujem več. Bo že, ko bo user posted image

Zobka imamo še vedno samo 2.

In ful se je začel "pogovarjat", non-stop nekaj čeblja in ni minuto tiho, razen ko spi in ali ko jeva user posted image

Sem mu pa nehala prekuhavat vodo, tako da mu za mešanje kašic natočim, kar vročo pipe, pa za piti mu tudi kar iz pipe dam, ker tako drugega kot vodo ne pije - noče.

Uživajte punce!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
30.10.2014 18:15:40   
tashq
Evo nas...:)
N. je uspešno prebolela tisto, kar je pač imela. Naslednji dan po obisku P je nehala hropsti, tako da verjetno res ni bil bronhitis. Je bil pa dan kasneje grozeeeeen.user posted image Tamala se je drla ama cel dan. Dobesedno cel dan. Spala pa v celem dnevu cca. pol ure. Sem ji dala kar svečko, če bi jo slučajno kaj bolelo. Vročine tisti dan ni imela, je pa potem čez vikend imela 38,4 vročine, samo to nismo zbijali, ker je izgledala v redu-tudi dreti se je nehala...user posted image V torek se je pa naša punca zbudila, kot da ni bilo nič. Nobene vročine, nobenega izcedka iz nosa, nobenega dretja, nič. Blažen mir!user posted image Upam, da tako ostane čim dalj...user posted image

Drugače smo pa aktivirali zimsko vrečo za voziček-je kot ena bubica notri pa rokavičke...user posted image Ob pol osmih zjutraj je kar mraz...user posted image

Spali bomo verjetno zdaj samo še enkrat. Smo poskusili 2x pa bi tako ona spala takoj, ko prideva iz vrtca pa do cca. enajstih, kar pomeni, da po kosilu ne bo spala, je pa potem spet zaspana okoli petih in bi spala do takrat, ko je potrebno zares spat...user posted image In jo potem raje dopoldne malo dalj držim pokonci, da gre lepo po kosilu spat, odspi orenk rundo (dobre 3 ure) pa potem nič do sedmih zvečer.

Prijemlje stvari večinoma z desno, včasih menjuje... Drugače pa kolikor jaz vem, so "obojeročni" oz. iščejo svojo roko kar nekaj časa, pomoje vsaj eno leto, nekje v glavi imam celo 2 leti...user posted image

Je pa res največji lakotnik. Jedla bi skoz, res skoz. Čeprav poje recimo že svojo porcijo(ki ni majhna), bi čez 5 minut že jedla kaj drugega...user posted image Kam spravi, ne vem... Verjetno gre kar skozi, ker še vedno nenormalno velikokrat kaka.user posted image

Shana86:user posted image za GH. Res ne vem, kaj bi še lahko poskusila... Moja edina misel je samo še, da jo pustiš lačno. Ja, drastično, mogoče poskusiš v skrajni sili... Recimo če ne bo jedla, kar si ji pripravila, ji pač ne daš mleka in počakaš na naslednji obrok. Če prej pokaže, da je lačna, ji pa spet ponudiš nekaj, kar ni mleko...

Zobka še vedno 2, nič na vidiku...

Drugače pa kobaca(je čisto opustila plazenje pa sem že obupala...user posted image ), vstaja ob opori, počepne ob opori in tako nazaj vstane, malenkost se prestopa, hodi pa še ne ob opori.

Letim, punca se že dere: lačna! Malica pa eno uro nazaj...user posted image

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
30.10.2014 18:35:00   
Dorotheia
Aja, prijema naš z obema rokama. Se mi zdi, da ju kar enako uporablja. Ponavadi tisto, ki je bližja zadevi, ki jo želi prijet. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
30.10.2014 21:52:46   
Shana86
Punce hvala user posted image Sem jo tudi pustila lačno, takrat je potem uvedla nočne obroke user posted image Enkrat se pač mora najest... Danes je pa npr pojedla ob 5:30 140 ml mleka, ob 9h 150 ml, za kosilo tri žličke in 90 ml (več ji nisem pustila, je pa jokala in hotela še, sem ji še enkrat dala GH in ništa), malica celo pol krhlja jabolka in eno žličko kašice, večerja kar uredu, 170 ml ovsenih kosmičev, ob 21h mleko 160 ml. Večino dni ji med zajtrkom in večerjo ne dam nič mleka in živi 9-21h od parih žličk kosila in malo sadja, vsaj kosmičev potem nekaj poje ob 18h. Dorotheia jaz sem bila tudi 'ko se je, se je', dokler je jedla... potem pa se z dojenčkom nimaš kaj pogajat... Ah pomoje bom pač vztrajala, ji dajala našo hrano od mize (itak že praktično vse je), ponoči pa upam, da bo čim prej nehala zahtevati mleko.

Aha jaz sem tudi aktivirala zimski pajac - ji fuuuul paše, ko je zunaj malo nad nulo, ona pa lepo zabubljena v vozičku. Včasih celo spi več kot pol ure...

Neposredna povezava do sporočila: 1040
31.10.2014 9:49:38   
Dorotheia
Shana, čimprej uredite hranjenje! user posted image Da boste vsi bolj zadovoljni potem, ker si predstavljam, da zna biti vse to totalno utrujajoče.

Itak pa je tako, da ima vsak otrok "nekaj". Naš pa nje recimo ful glasen. Midva pa oba takoj živčna. user posted image Včasih spušča take čudne (itak najbolj glasne) zvoke, da že sploh ne delujejo več človeško. Od začetka je bilo še smešno, zdaj mi pa ni več. user posted image Sploh ne vem, kaj naj naredim, da mu dopovem, da to pa ne gre. Pa to sploh ne nujno, ko kaj hoče ali ko kaj trmari. On vse "pove" ful na glas. user posted image Danes se je postavil pred tv, ki je bil slučajno prižgan (ponavadi, ko je ob buden, ga nimam) in se kar začne dret. Pa tako dobro razpoložen, ampak drl se je pa tako. Niti ne vem, kaj hoče povedat, pokazat s tem. Groza. Moj je bil takoj živčen.

Nič, šibam zdaj. Danes je akcija in dan d glede selitve. Zdaj še počakam brata in njegovo punco, da prevzameta malega v varstvo, jaz pa v čistilno akcijo z mami in eno kolegico. Uživajte punce!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
31.10.2014 11:15:41   
Beat
Shana, kaj pa če ji v vso GH dodajša mleko? Za kosilo npr. skuhaš zelenjavo in testenine ali karkoli in potem dodaš še 30 ali 60 ml mleka in vse zmešaš. Mogoče bi to delovalo, glede na to, da bi ona jedla samo mlečno, ker potem ima vse to okus po mleku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1042
31.10.2014 14:59:34   
Shana86
Tudi to poskusila, Beat, ni da ni user posted image Hvala vseeno za idejo. Danes sem ji dala kar od mize fižolovo juho in skutne palačinke, juhe je celo kar nekaj pojedla, enih pol deci user posted image

(odgovor članu Beat)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
1.11.2014 18:22:33   
tashq
Shana86:Upam, da se vam tole počasi res uredi...user posted image Saj če vedno, ko vidva jesta dobi vsaj nekaj malega, je to že nekaj in bo verjetno počasi potem zamenjala... Sem se pa spomnila, da sem brala tudi na MON-u pri dr. Tanč o otrocih, ki ne marajo GH...Poišči, če se ti bo dalo... Drugače pa še ni toliko "stara", da bi bila taka kriza, če ne je še toliko GH, sploh ker nekaj žličk pa poje...
Dorotheia:Upam, da ste uspešno preseljeni!user posted image Pa da je mali že kaj bolje...

Mi smo zaenkrat čisto ok, nosek je tudi ok...user posted image Ampak zdaj mi je že 2 dni zapored spala samo eno uro po kosilu...Seveda je komaj zdržala do spanja, ker sem jo pokonci držala, potem se zbudila po eni uri in bila čez kakšni 2 uri spet zaspana, ampak spala pa ne bi...Ne vem, malo bo treba porihtat tole...Mi je par dni nazaj lepo spala dobre tri ure po kosilu in je bilo tako super...

Drugače je pa danes spet z veseljem jedla mandarino!user posted image Sem prav vesela, da malo vitaminov dobi...Mi je res tako fino zdaj, ker ji nič iz nosa ne teče...user posted image

Pa danes je prvič hodila ob kavču. Je stala ob kavču, sem ji dala kakšen meter stran na kavč dudo in je bila izgleda dovolj velika spodbudauser posted image , da je šla do nje. Pa potem nazaj do mene, mi je dala dudo, sem jo dala spet malo bolj stran in jo je šla spet iskat. Pa sva nekajkrat ponovili. Potem se je pa odločila, da bo imela dudo raje v ustih...user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
2.11.2014 22:53:06   
Aeio
Joj, tudi mi imamo pravega gurmana :) prav vse je in to z velikim užitkom. Ima samo dva zobka ampak vecinoma kar pogrize. Ze dva meseca nic ne pasiram.

Imam pa sedaj problem, ker ocitno jutranje dojenje ne zadosca vec toliko. In potem je tako, da imamo ob 8 zjutraj ze sadje. Ali je katera ze uvedla zajtrk/ kaj?

Nas se je ze prestopil brez opore... Vidim pa, da nekateri starsi se vedno 10 mesecnike vpzijo v pollezecem polozaju... Vem, da so otroci toliko stari, ker ene mamice poznam. Pa ne upam vprasati, ce je kaj narobe...

Nas pomaha, zaploska, da zivijo, pokaze kako dela konjicek, si pokrije oci, ko mu recem ni-ni. Pa kako je zna pokazati in kako mama rece ja.

Lustni so sedaj, res. Spimo pa ne;)

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
3.11.2014 8:52:26   
Beat
Shana user posted image upam, a bo čimprej boljše...pa saj če vsaj malo poje GH, bolj je kot nič.

Dorotheia, selitev uspela?

tashq, našemu je mandarina prekisla se mi zdi in dela take hecne face, če mu dam za jest user posted image

Aeio, mi smo že uvedli zajtrk, ravno iz tega razloga, da samo mleko zjutraj ni bilo dovolj. Za zajtrk mu dam žitno-mlečno kašico, pa malo banane in jabolka zraven. Pa zdrži s tem do malice, ki je čez 3 ure.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
3.11.2014 9:50:45   
janaž
Hej, lep pozdav punce, po dolgem, času... sem imela tako pestro, da ni bilo šanse skočit na komp. Oba tamala norice in še jaz operacija na peti, v glavnem ni da ni. Sedaj sta onadva ok, jaz pa še vedno ne morem stopit na petouser posted image . Norice so cela štala hvala bogu da so mimo.
Malo sem vas počekirala, ampak res na hitro.
Shana sem prebrala, da imaš težave s hranjenjem. Naša poje izključno toliko kolikor uspe sama nesti v usta... to je zaenkrat še bolj malo ji pa ponudim vsakič, ko jaz kaj jem. Naj bi bilo pa do 1 leta mamino mleko dovolj za potrebe ot. Od kolegice je bil ekstremno neješč in ni do 1,5let pojedel skoraj nič drugega kot njeno mleko. Pa sedaj ko je 5 let normalno je. Je pa res, da ko gredo malčki v varstvo ni mamica več toliko na razpolago in tudi zato več jejo.
Dorotheja tole s selitvijo mora biti pa naporno, vso srečo...

Pa pa... šibam... se že zbuja

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
3.11.2014 10:28:49   
lencyk
Hey punce!

Jaz sploh ne uspem tako redno pisati, ker se nam ves čas nekaj dogaja. Imamo kupca za stanovanje, tako da upam da bomo do konca novembra že preseljeni. Z arhitektom se menimo za hiško, pa še stanovanje moram pripraviti na vselitev.

Smo bili sedaj tri dni na morju. Tamala je čofotala v bazenu z morsko vodo in res uživala. Mislim da si je prečistila dihala, ker je kar nekaj vode šlo čez nos :)

Pa že tri tedne hodi ob opori. Tudi spusti se že in lovi ravnotežje. Sem ji kupila copatke- čeveljčke od Cicibana. Se je hitro navadila. Je premrzlo po tleh samo za nogavičke. Spanje je še vedno isto - ne spimo. Se pa malo manj zbuja kot se je. Zobkov je še vedno 7. Trojke ima že nekaj mesecev otečene, ven pa nič ne pogleda. Bo že! Mi je pa na morju še lepše jedla v vozičku kot doma v stolčku. Je bila v ozadju melodija klavirja. Moram še doma to sprobati. Kakala je spet v wc tudi na morju. Res je pridna. Pa zjutraj prav zadrži urin, da potem lula v kahljico. Točno ve zakaj se kahlica uporablja.

Včasih pomaha papa, če se ji da. Pa včeraj je ploskala. Danes pa ni hotela. Give me 5 sedaj vedno da. Besede še vedno am am, agggg, brrrrrrr z jezikom ponavlja za nami in da jezik ven. Ve kje je lučka, avto, da avto dela brrbrrrr, čofa čofa pokaže, ve kje je morje- imamo sliko morja doma in ve kje so kamenčki. Pa ve kaj je ptiček in da dela čiv čiv. Pa kuža hovhov. Pokaže tudi kje so živalice, ki sva jih naredila zanjo za na steno. Vedno se zasmeje ko ji kaj novega pokažem. Pokaže tudi kje je cekinček na prstanu od mami, pa zapestnica. Verjetno sem še kaj pozabila. Pa sama pogleda skozi okno, ker je tako nizko. Se mi je pa zadnjič iz postelje zvrnila na okensko polico in je treščila ob rob. Jok na polno, sem hitro dala led gor.

Vidim da imate tudi drugod kar pestro. Dorotheja upam da je bila selitev uspešna.

Spi mi pa še vedno 2x na dan. Enkrat pol ure dopoldan in po kosilu eno uro in pol.

Uživajte s svojimi sončki!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
3.11.2014 13:30:43   
witch
Zajtrk midva ga imava že nekaj časa. Ker se zbudi okrog 6ih ko mu dam mleko in ker pač mami reče da je še nočka spiva še naprej user posted image Pa potem okrog 8 (včasih prej, včasih pozneje) vstaneva in imava zajtrk. Dam mu kakšen jogurt, ali skuto s sadjem. Ker mi drugega pač noče jesti. Pa potem seveda prosi še moje pa mu dam malo kruha da pogrize. Vmes mogoče še kaj poje, sadje, piškot... Spat gre potem okrog 12ih ko dobi mleko. Ko se zbudi pa ga čaka kosilo. Popoldne potem kakšna sadna malica, včasih dobi vmes kakšen piškot, sprosi kdaj mojo hrano, zvečer pa potem mlečna kašica.

Dorotheia selitev uspela?

Drugače sem pa prav vesela. Po celih 76. dneh sem dobila menstruacijo. Tak da se lahko spet nekaj dogaja user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
3.11.2014 22:50:57   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
1.mesec: 4390g, 55 cm
2.mesec: 5310g, 58,5 cm
3.mesec: 6410g, 62 cm
4.mesec: 7140g, 67 cm
5.mesec: 7670g, 70 cm
6.mesec: 8000g, 73,5 cm
7.mesec: 8560g, 75 cm
8.mesec: 9200g, 76 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63cm
4.5 mesec: 8070g, 66cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image
6. mesec: 70cm

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48cm
9.mesec: 7510g, 70cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5cm
4.mesec: 7840g, 64,5cm
6.mesec: 8680g, 69cm
9.mesec: 9610g, 73cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

lencyk PDP ?.1.2014
user posted image
4.5mesec: 7720g
6.5mesec: 8900g, 69cm
8mesec: 9750g

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5mesec: 6980g, 64 cm
6.mesec: 8040g, 67 cm
9.mesec: 9200g, 71 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.5mesec: 7500g
6.mesec: 8400g, 68cm
7.5mesec: 8900g, 70cm

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran
6.5mesec: 9500g

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm
4.5mesec: 6040g, 64cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55cm
2.mesec: 5460 g in 59.5cm
3.mesec: 6890g, 63cm

9.2.2014

Beat PDP 7.2.2014
user posted image , 3630g, 51,5cm
1.mesec: 4860g, 55cm
2.mesec: 6000g, 59cm
3.mesec: 6840g, 62cm
4.mesec: 8130g, 65,5cm
5.5mesec: 9000g, 67cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58cm
2.mesec: 5850g, 60cm
3.mesec: 6400g, 64cm
7.mesec: 8100g, 68cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5cm
3.mesec: 5520g, 59cm, OG 40cm
6.mesec: 6820g, 65cm

28.2.2014

Banana86
user posted image , 3320g, 50cm
1.mesec: 4770g, 56cm
2.mesec: 5975g, 60cm
3.mesec: 6490g, 62cm
4.5mesec: 7500g, 66cm
6mesec: 8170g, 68cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?