|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
8.9.2014 14:19:08   
kar86
punce imam eno vprašanje, in verjetno mi boste vi tuki še najhitreje odgovorile :)..ker kot vedno na socialnem se mi nihče ne javi. oddala vsem že potrebno dokumentacijo za porodniško in uradno jo pričnem 15...zanima pa me kako glede vloge za očeta. ena referentka mi je rekla da morajo imeti vlogo od očeta pred rojstvom,..druga pa da po rojstvu. kako zdj?
porodniško bi uveljavljala jaz,..on si samo OBRAZEC S-1/2 vloga za uvelj. pravic ob rojstvu otroka ??user posted image

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
8.9.2014 15:00:45   
me83
kar86 jaz sem osebno oddala vlogo in mi je rekla, da oce odda po rojstvu, prav tako po rojstvu oddas za enkratno pomoc, otroskega,...

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
8.9.2014 15:10:34   
kar86
me83 ko sem nela svoje obrazce, sem izpolnila tudi za enkratno denarno pomoč s strani države,..enkrat so mi rekli tako drugič drugače. npr. če javiš njim na socialno za rojstvo v pon.- in v čet. pridem domou, takrat nastopi tudi očetovski dopust ane?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
8.9.2014 19:23:15   
vijolica80
Saša33, sploh si ne predstavljam kako je z dvema. Ker naš je tudi zelo cartljiv, ko je bolan in želi biti veliko na rokah. Upam, da gre juter al v sredo končno naza v vrtec. Mogoče se pa srečava v porodni pa upam, da še ne ta teden user posted image Nakverjetneje se bom tudi jaz v praksi po porodu poslužila tvoje metode, malo praška in sušilec, brez peglajzla user posted image
NIsem še slišala, da je lahko tudi tako, brez prepriprav, kar na ekspres. Upam, da pri meni ne bo tako, še posebej ne sredi noči, ker nimava malega kam dat :)

Porod: Če dopišem mojo porodno izkušnjo od včeraj. Po CTGju in vaginalnem pregledu so me sestre poslale gor, da bi se stuširala, ampak me je tako zvil popadek, da sem se morala držati za stene in komaj sem stala pred tušem. Ena babica me je prišla pogledat in bila zelo vesela, da sem bila že pobrita. Okoli 2h ponoči sem dobila masko, predrle so mi mehur... Babica je odšla ven, ker je mislila, da bo to še trajalo ne vem koliko časa, mene pa je pritisnilo. Moj jo je šel uvidevno na hodnik iskat in je kar trajalo, da je prišla nazaj .... Nekaj čez 3 se je tamali rodil. Minilo je kot keks. Zdelo se mi je kot, da je samo par minut preteklo. Pri meni je bilo res tako, da sem imela 5 intenzivnih popadkov med iztisom. Prvega sem zafurala in nisem zraven stisnila. Drugega sem in je bila vuni glavica, 3,4,5 pa je bil iztis ostalega dela telesa, posteljice in konec.

Oblekice:
jaz sem tudi za HM, velikosti so takšne, da jih lahko imaš dalj časa in bodiji fajn se zapirajo. Kapice tudi mi nismo nosili noter. Je pa moj pri prvem (ker je videl pri eni kolegici) vprašal patronažno, če mu ne bi dali kape na glavo med spanjem. Pa se je ta začela smjat in ga vprašala, če on tudi spi s kapo? Sem se narežala, da dol padeš. user posted image

Bralkica moj odgovor je : JA. Vzemi špegl v roke in uredi zadevo. Meni je bilo pri prvem najbolj mučno to, ko sem si probala predstavljat, da mi nekdo drugi s klingico šari tam spodaj user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
8.9.2014 20:15:38   
peregrina
Punce, prosim za malo pomoci. Jz sem cist zgubljena. Kaj morava nesti v podjetje, da nama postempljajo?
Partner potrdilo od g. O predvidenem roku poroda ter obrazec S1(podatki o zaposlitvi) in obrazec S1/2? (vloga oceta
za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka)
Jaz pa potrdilo od gin. ter obrazec S1?

In en mesec pred porodom potem jaz oddam obrazec S1/1 (vloga matere za uveljavitev
pravic ob rojstvu otroka), S2/1(dogovor o izrabi dopusta) in pa S1(podatki o zaposlitvi).
Imam prav?

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
9.9.2014 8:28:54   
lila5
Relativna, nisem potem šla nikamor k zdravniku glede nespečnosti...sem omenila mojemu G, pa ni dajal neke pomembnosti na to, pač v smislu, ko rodim , bo boljše user posted image Sem pa vprašala eno psihijatrinjo, pa je rekla, da je to pač tko, da naj se ne sekiram, ker itak bo kmalu minilo..to je vse zaradi nosečnosti..hormoni pač....Pomirjeval ipd. mi pa ne sme dati, ker potem bi bil otrok preveč zaspan baje user posted image Tko, da se res ne obremenjujem..mi pa rata vsaj čez dan kako urco odkinkat, to je pa tudi nekaj...

Glede papirjev jst nimam pojma, uredila sem si porodniško, očetovstvo in to je tudi vse, kolikor vem, ostalo vse po porodu (to bo oči tekal okrog user posted image )

Cunje imam končno vse oprane, zdej je pa tona tega za zlikat user posted image .

Danes je luna, držim pesti za tiste, ki ste pripravljene user posted image Jaz imam do konca 3 tedne, upam, da vsaj še teden zdržim, da vse pripravim user posted image
Me pa zdej malo panika grabi glede poroda...si ne morem pomagat, da me ne prešine misel groznih popadkov user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
9.9.2014 9:45:46   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina

Punce, prosim za malo pomoci. Jz sem cist zgubljena. Kaj morava nesti v podjetje, da nama postempljajo?
Partner potrdilo od g. O predvidenem roku poroda ter obrazec S1(podatki o zaposlitvi) in obrazec S1/2? (vloga oceta

In en mesec pred porodom potem jaz oddam obrazec S1/1 (vloga matere za uveljavitev
pravic ob rojstvu otroka), S2/1(dogovor o izrabi dopusta) in pa S1(podatki o zaposlitvi).
Imam prav?

Na Csd pejt in dobiš obrazce pa tudi tist obrazec ki ga moraš odnesit delodejalcem nevem kako se rece ker sem ze oddala notri pisejo podatke in 12 mesce plača bruto.

(odgovor članu peregrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1857
9.9.2014 15:49:04   
lila5
Vedno nekaj pozabim napisat... Bralkica , ja jaz se bom sama zdepilirala...me je edino strah , da mi ne bo voda odtekla in potem ne bo časa, zato se vsake 3-4 dni pobrijem...sicer notranjost lulike je težje delo..okrog pa nekak gre.si dam ogledalo na banjo in akcija user posted image .
Sem pa za prvega bolj komplicirala, se spomnem..me je moral moj direkt okrog rite brit user posted image Ma zdej pa ne bom šla tako v detalje..
Važno, da so noge , pa spodaj tako kot je treba, "malenkosti" pa mogoče ne bojo niti opazili, razen mogoče pri iztisu, hahha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
9.9.2014 20:49:32   
vijolica80
Jaz imam pa danes neko tiščanje tam spodaj in špikanje po trebuhu na različnih straneh user posted image

Upam, da mine, ker ima še zdaj 2 dni neke opravke in nocoj bi se rada končno naspala, pred ponovnim večmesečnim nespanjem user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
9.9.2014 22:09:29   
Bett
Kak je zdaj Radenska že pestuješ?
Jaz si nic kaj ne zelim, da me kaj prehiti, ker pa res nimima nic pripravljeno. Dela ima tudi se prek glave, zdaj 2 vikenda se delam na sejmih, pa potem se oktobra na enem in upam, da zdrzim. Kr odlasam s tem pripravljanjem, ocitno mi se ni povsem kapnilo, da bom kmalu mama dveh otrok. In res upam, da bi tudi to dete tako usmiljeno in bo spalo cele noci. Upanje umre zadnje user posted image

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
10.9.2014 8:48:15   
Saša33
Dobro jutro,

mah jst sem jezna sama nase. Itak dva dni je blo lepo vreme. Pa sprehodi dop in pop z malčki pa intenzivno pospravljanje, vrt.
Včeraj mi je bilo čist prevroče, sem šla pod tuš in potem po tamala v vrtec. Itak me je skuhalo v avtu. Zvečer pa smrkanje, zbadanje v trebuhu. Špikanje, boleče bezgavke. Čist fertik. Sem rekla, da ni šans da sem sposobna rodit včeraj. Sem se ene pol urce cmerala in se smilila sama sebi. Tamali v trebuhu je imel tak žur, itak ko sem bla čist adijo pamet.
Hvala bogu, da je mož ponoči hodil k tamalima, da sem se naspala in posmrala goro robčkov. Vsaj naspana sem, danes bolj počitek in čaj, med. Me boli grlo za pop....

Jutri imam kontrolo in nastopim 38 teden. Upam, da se trebuh v teh dveh tednih ne poveča ker ne vem kam naj ga še dam.
Tako, da poročam kako bo jutri.
In se tolažim da samo še 3 tedne max in to je to...

pa pa

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
10.9.2014 18:16:38   
lila5
Saša33, upam, da si ok...mene je tudi grlo mučilo pa uha, samo se je uredilo hvala bogu hitro...

Jaz pa fuullllllll zatekam danes ...noge mam k medo...aja pa zgaga me prvič peče odkar sem noseča...kaj je dobro za zgago, ker je res zoprno?

Tko, da sem danes čist fuč, in sem jezna, ker ne morem prištimavat stvari user posted image

Kje ste vse??

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
11.9.2014 7:41:46   
tincy23
Lila5 za zgago najbolj pomaga Donat ali Rupurut. Jaz imam že celo nosečnost takšne težave in spijem po l donata na dan:)
Jaz sem pa včeraj imela pregled in z otrokom je vse ok. Samo povejte, na koliko časa so pregledi po 34 tednu? In baje sedaj ne dobiš nič več papirjev za socialno samo materinsko knjižico?
Pa napotnica za rešilca nam tudi več ne pripada, je tako? Mene je sicer malo strah, ker je to moja 3 nosečnost in sem dvakrat tako hitro rodila, da se sedaj študirala, da če mi doma odteče voda, pokličem samo rešilca, ker imam do bolnišnice 40 min.
Kako pa ste drugače kaj?

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
11.9.2014 8:56:13   
moyca
Jutro, se bom kar pridružila vaši debati, tudi mi pričakujemo oktobra (12.):)
Meni tudi Rupurut ful pomaga pri zgagi, donat mi pa ne odgovarja-takoj dobim driskouser posted image

Tako je, za CSD rabiš materinsko knjižico, tisto stran, kjer imaš vpisan datum začetka porodniškega dopusta (jaz sem kar skopirala prvo in tisto stran in priložila vlogi za porodniško pa je blo vse ok). Glede naloga za prevoz z reševalnim vozilom ne vem- sem že 26. teden pa se nisem dobila niti napotnice za rodit user posted image

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
11.9.2014 9:31:40   
Anonimen
Pa smo ga docakli in se ze cartamo. Punce zelim vam hitre in nebolece porode, ter zdrave dojencke.
Lepo se cartajte, ko pride vas cas

Srecno

(odgovor članu kar86)
  Neposredna povezava do sporočila: 1865
11.9.2014 10:04:52   
moyca

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa smo ga docakli in se ze cartamo. Punce zelim vam hitre in nebolece porode, ter zdrave dojencke.
Lepo se cartajte, ko pride vas cas

Srecno

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
11.9.2014 10:50:57   
lila5
Anonimen , čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image
Daj kaj več napiši, ko boš pri času in močeh :) Kdaj si imela PDP? Juhuhuuuuuuuuuu!

Moyca, dobrodošla user posted image

Z zgago je boljše danes, sem pila Donat user posted image No, tiste, ki imate pa najbolj težave s tem, baje je dobro dat žlico sode bikarbone v 2 deci vode in popit! Da ni boljše terapije za zgago user posted image

Če bo tako vreme kot danes, mislite, da rabimo prav tisti zimski pajac za iz P, ali je lahko tak kosmat, kot dekca neka? user posted image

(odgovor članu moyca)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
11.9.2014 12:01:27   
Anonimen
Za mene je pa danes slab dan :( Bila sem na pregledu, kjer so ugotovili da moj fantek raste prepočasi in so mi dali napotnico za v porodnišnico, kjer se naj odločijo kaj in kako. naj bi bil 4 tedne v zaostanku in sem čist potolčena. Nimam pojma kaj naprej in kako pomagat, ker vem da sem nemočna. Morda sprožijo porod, morda ne. Kdo bi vedel. Groza! user posted image

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1868
11.9.2014 13:07:06   
me83
Anonimna probaj se cim manj sekirat, ker to se slabse vpliva na tvojega dojencka. Je pa tako, da se na teh uz velikokrat zmotijo in so to le okvirne meritve. Kako pa je z plodovnico? Posteljica? Zdaj probaj cim bolj pocivat, malo se poglej kaj pusenjak pise. Sicer pa tudi ce to sprozijo porod so nasi oktobercki ze tako veliki, da bo vse bp,... Ko bo rojen bo pa tako vse nadoknadil! Zastoj v rasti je proti kaksnim drugim boleznim se najmanj. Vse bo OK!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
11.9.2014 13:59:38   
kar86
Anonimen: ja res je, probaj se čim manj sekirat, čeprav vem da je težko user posted image .. sej če bi nam pogosteje delali uz, bi lahko prej to ugotogvili ( čeprav ne vem kaj bi bli lahko naredili prej) .

Anonimen čestitke user posted image user posted image user posted image ,
ena je rešena user posted image . kdaj si pa imela rok?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
11.9.2014 14:46:47   
NikaAnna
anonimna CESTITKE!! Napisi kaj vec! user posted image user posted image

anonimen vse bo dobro, bos videla. Te meritve se vcasih spreminjajo od pregleda do pregleda, tako da kljub vsej zivcnosti in nervozi, ki jo verjetno cutis, pocakaj na naslednji pregled kar se da mirno, pa bos videla ali bodo meritve kaj drugacne. Obvezno pa javi!! In glavo gor, ker tudi ce je otrok malo manjsi, bo vse nadoknadil zunaj user posted image user posted image user posted image

Punce, se malo, pa smo me na vrsti!!! user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
11.9.2014 16:12:32   
LoriM
Prvi anonimni čestitke!user posted image

Drugi anonimni- v katerem tednu pa si? Mene tudi malo skrbi, ker imam za svoj 34.teden bolj majhen trebuh in samo +3kg. Nazadnje mi je delala uz pred 3tedni in so mere kao ustrezale, naslednji teden imam zopet pregled in res upam, da mi naredi spet uz, mah drugače bom pa plačala. Vem pa, da nima moja g ravno nekih hudih najnovejših naprav in da bi znalo pokazat tudi kaj netočnoo....sem že velikokrat slišala o pretiranih merah-sploh teži otroka, pa se je potem rodil lažji/težji.

Tiste, ki mate rok "šele" okrog 20.okt. a ste že nabavile vse drobnarije za nego? Pri nas patronažna svetuje tudi bio gaja kapljice. pa pri vas?Kakšno milo&olje? Jaz bi kar alverde od dm, čeprav mi tudi kakšna mustela ali bubchen zelo diši ...plenice pa pampers premium, čeprav sem jih kupila v mullerju, so vseeno za vzhodni trg in ne za nemški, ker je sama cirilica na deklaraciji. A katera ve, kako je s tem?user posted image

Vreme pa ubija, še dobr, da sem na bolniški in se lahk pod deko skrivamuser posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
11.9.2014 17:02:02   
Anonimen
Tu anonimna, ki je ze rodila. Hvala za cestitke.
Najprej pa prestraseni anonimni. Sem ze prej pisala, da se je obema mojima otrokoma isto dogajalo. Presuha, premala... Jaz sem sla po drugo mnenje in res meritve so pri drugem otroku zelo odstopale. Pri prvem otroku ne. Moja otroka sta se res rodila suhcena, ampak zdrava. Mene pa so tudi precej prestrasili v nosecnosti.
Dobila sem pa obakrat iste zapovedi. Obvezno lezanje na levem boku, nic na desnem, ker tam gredo pretoki oz dotoki k otroku. Veliko ampak res pretiravat z proteini, jajca, meso, proteisnki sejki, jogurti.... Pocivanje, lezanje, in cim manj stresa.

Drugega sem rodila na tocno 40 teden, pa je malcek tezek le 3100g ampak je zdrav. Pa tako lepo se doji, vse bo nadoknadil. Zato punce ne veliko dajat na to kilazo.

Ce pa je kaj narobe in bodo res sprozili porod, pa vzamite kot pozitivno, saj mu ocitno not neki ni ok. Samo pozitivno, ker stres se poslabsa situacijo

(odgovor članu LoriM)
  Neposredna povezava do sporočila: 1873
11.9.2014 19:58:08   
me83
loriM ce pogledas na nemsko stran pampers bos ugotovila, da za nemski trg sploh ne obstajajo te premium, jih "ne poznajo",... so pa to edine pamperske, ki nam niso bile ok (ker je res ful razlika med pamperskami za V ali Z trg). mi smo zato imeli najprej new baby, potem pa baby dry in active fit, sedaj pa cez dan easy up.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
11.9.2014 20:01:58   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina

Imam prav?

Na Csd pejt in dobiš obrazce pa tudi tist obrazec ki ga moraš odnesit delodejalcem nevem kako se rece ker sem ze oddala notri pisejo podatke in 12 mesce plača bruto.

No, sej na CSD-ju sva že bila, ampak že kr neki časa nazaj (še sreča, da sva šla osebno tja, ker sva ugotovila, da so na spletu itak čist napačni obrazci (CSD Šiška) in nama je tam dala nove).
No, do sedaj, ko sva rabila obrazce, pa sva uspela pozabiti kater list gre kam. Ampak sva že uredila.
Hvala vseeno za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?