vijolica80
|
Saša33, sploh si ne predstavljam kako je z dvema. Ker naš je tudi zelo cartljiv, ko je bolan in želi biti veliko na rokah. Upam, da gre juter al v sredo končno naza v vrtec. Mogoče se pa srečava v porodni pa upam, da še ne ta teden Nakverjetneje se bom tudi jaz v praksi po porodu poslužila tvoje metode, malo praška in sušilec, brez peglajzla NIsem še slišala, da je lahko tudi tako, brez prepriprav, kar na ekspres. Upam, da pri meni ne bo tako, še posebej ne sredi noči, ker nimava malega kam dat :) Porod: Če dopišem mojo porodno izkušnjo od včeraj. Po CTGju in vaginalnem pregledu so me sestre poslale gor, da bi se stuširala, ampak me je tako zvil popadek, da sem se morala držati za stene in komaj sem stala pred tušem. Ena babica me je prišla pogledat in bila zelo vesela, da sem bila že pobrita. Okoli 2h ponoči sem dobila masko, predrle so mi mehur... Babica je odšla ven, ker je mislila, da bo to še trajalo ne vem koliko časa, mene pa je pritisnilo. Moj jo je šel uvidevno na hodnik iskat in je kar trajalo, da je prišla nazaj .... Nekaj čez 3 se je tamali rodil. Minilo je kot keks. Zdelo se mi je kot, da je samo par minut preteklo. Pri meni je bilo res tako, da sem imela 5 intenzivnih popadkov med iztisom. Prvega sem zafurala in nisem zraven stisnila. Drugega sem in je bila vuni glavica, 3,4,5 pa je bil iztis ostalega dela telesa, posteljice in konec. Oblekice: jaz sem tudi za HM, velikosti so takšne, da jih lahko imaš dalj časa in bodiji fajn se zapirajo. Kapice tudi mi nismo nosili noter. Je pa moj pri prvem (ker je videl pri eni kolegici) vprašal patronažno, če mu ne bi dali kape na glavo med spanjem. Pa se je ta začela smjat in ga vprašala, če on tudi spi s kapo? Sem se narežala, da dol padeš. Bralkica moj odgovor je : JA. Vzemi špegl v roke in uredi zadevo. Meni je bilo pri prvem najbolj mučno to, ko sem si probala predstavljat, da mi nekdo drugi s klingico šari tam spodaj
|