Saša33
|
Dobro jutro, pri nas je pestro z dvema malčkoma. Tamali je imel prejšnji teden pehlad in je bil doma. Sem se ga nanosila, da mi je skoraj trebuh dol padel. še dobro, da je konec tedna prišla mami, ker smo imeli še drva ta vikend za spravit. Res bom vesela, ko rodim... Drugače pa Vijolica80 imava na isti dan rok, torej še slabe 3 tedne. Zadnji moj pregled je bil mesec dni nazaj. Imam ga v četrtek. Drugače pa spim kar ok, grem mogoče 2x na wc. Imam 12 kg plusa, kar je tudi ok. Sem kar zaradi teka in vse akcije z tamalima v formi in res dobro da sta sedaj v vrtcu, da sem vse pripravila. Cunjice: Pri nas peremo z deževnico in uporabljam samo malo praška ali domač prašek z sodo. Perem na 40 in dam v sušilec. Nič ne likam. Špikanje in porod: Mene nič ne špika, nič ne pritiska dol. Razen ko sedim in imam otroke v naročju, nobenih krčev. Tudi meni ni pri drugem porodu nič kazalo, da bom rodila. Dopoldan sem bila na ctg potem sem šla na sprehod. Nisem pa mogla sedeti, to je blo res, pa nič zaspana. Ob 24h je bilo na 10 min, redno špikanje. Voda mi do iztisa otroka ni odtekla, čepa nisem vidla. Sem šla še na wc v porodni in potem samo tisto ko te res pritsne k tlom, ko samo počepneš. Sem samo rekla možu ej zdej bom rodila 2 minute, morva pridt do porodne. Ha ha, komedije. Mož pokliče babico, una pa sej vi še ne boste rodila, vam ni odtekla voda. Potem pride zdravnica in reče pa sej je glavica že vzunaj. Babica pa ne pritiskat zdej punca še nič ni pripravljeno za porod. Jst sem se komaj skobacala na posteljo in pritisnila ob popadku. Ker sem slišala, da te popadke za iztis imaš samo nekaj časa. Lahko pa tudi popustijo in kaj boš potem. sem pritisnila, voda bla vse povsod, tamali pa vzunaj. Tako, da umetne popadke sem dobila pa prvič in je bolelo 5x bolj. Homeopatija: Sedaj v 37 tednu sem začnela jemati caulophyllum thalictroides, pri nas se ga ne dobi. Meni ga je kolegica iz španije poslala. Sem ga že jedla v drugi nosečnosti. Malinovih listov ne pijem, ker mi niso 2x nič pomagali. Imam še homeopatske granule Arnike za po porodu in to je to. Danes me čaka, sprehod, pomivanje oken, pa vrt. MOgoče 1h spanja pa po tamale v vrtec. Tako je to. Se hecam, da niti rodit ne bom imela časa. No upam, da bom kakšen dan prej rodila. Bi pasalo. Oblačila: Meni najbolj pašejo za tamalega bodiji, ki se čisto odprejo (hM jih je imel take) Pa čez tetra majico. Notri bo pomoje samo v bodiju pa pajacku brez rokav. Všeč mi je, ker ga potem lažje primeš, nič ne leze. Za zunaj pa še tetra majico čez in jopčko ali nekaj s kapuco. Odvisno kakšno bo vreme. Notri nikoli kapice, razen po kopanju. Itak jim je hitro vroče, posebej če se jokajo. Sem se kar navadila, da je bolje manj oblačit otroke kot več. Ker jim je tako vroče, posebej v lupinici. Imena: Pri nas imamo zbrano za oba, ker ne veva kaj bo. Bo pa nekaj klasike, kratko in to je to. Nič, grem na sprehod.Lep dan pa še malo sončka bo danes.
|