|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
4.9.2014 9:56:17   
kamajuš
Še poročilo s pregleda: CTG kaže, da je moja maternica pripravljena abonirat user posted image še nekaj časa- verjetno čez rok, kot ostale otročke. G mi je na hitro pogledal še stanje plodovnice, BP. Počitnice s 3 otroki in intenzivni tempo taxi mame od začetka šole sta zgleda kriva, da se že več tednov nisem zredila nič, kar verjetno ni najbolj ok.

No, danes sem nastopila porodniško user posted image , vendar me čaka še nekaj starih grehov v službi...

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
4.9.2014 10:18:19   
me83
relativna ja ta del poroda mi je najhujsi,... sila pa taka da sem mislila, da ne bom prezivela, mojega sem non stop prosila, da gre babico vpr, ce ze lahko potiskam :) navadni popadki pa so se meni zdeli kot tisti hujsi menstruacijski,... tako da tokrat upam, da tiscalniki pridejo, ko bo cas za njih (nekatere jih sploh nimajo), je pa vseeno kar redko, da pridejo toliko prej.

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
4.9.2014 12:15:46   
Bett
Kamajuš a ti pa že na ctg hodiš? Jaz sem tak poredko pri ginekologu, da ne vem, če bom dočakala kak ctg user posted image . Se pa jaz tudi od 26-31 tedna nisem nič zredila in upam, da bo tako tudi na pregledu v 36em tednu user posted image .

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
4.9.2014 12:27:17   
kamajuš
Ja, pri našemu G je po 35t CTG vsak teden. user posted image

Popadki so pa meni tudi kot močna pms bolečina, krči. Pred 1. porodom me je frizerka samo vpr, če imam boleče M. Sem rekla, da ja, 1x sem celo skupi zletela od bolečine, pa je rekla, da potem pa ne bo hudega. Dejansko bolečino poznaš in nisi presenečen. Bolj problematično je za user posted image , za katere je ta bolečina nova.

No, s temi potiskanci jaz nisem imela težav user posted image .

Sem imela pa pri zadnjem porodu izkušnjo, a mi je del posteljice not ostal. hvala bogu je babca opazila. Ampak so me najprej na živo čistili. To, punce drage, pa boli ko user posted image . Porod sam je keks proti tej bolečini. Načeloma ne jokam, takrat so mi pa solze same tekle. No, na koncu so se me usmilili in mi dali narkozo.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
4.9.2014 14:58:03   
lila5
Peregrina, ja, ne vem zakaj sem mislila, da si med taprvimi za rodit user posted image Ah , pa itak bo zdej zdej za vse nas user posted image

Relativna, spim še vedno ne..mi pa vsaj rata čez dan zdej kako urco zaspat..vsaj nekaj...ker takrat ne čez dan ne noč user posted image

Jaz bom cunje prala s Persilovim tekočim in tistim belim praškom ...barvane cunje na 40, bele pa 90! Tako sem tudi prvič..pa nekam dolgo se spomnem, da sem prala posebej cunje od dojenčka..

Včeraj sem imela pregled, sem v 36.tednu....dobila sem tablete za železo Ferrum. Dajte mi povedat, tiste, ki ste ga pile...ali je res, da nagaja pri prebavi?? Da te rado zapre??? Ker tega me je pa strah user posted image
Drugače sem pa zaprta (itak user posted image ). Sem hotla rečt G, da lih tako zaprta bom prišla rodit user posted image Otrok ne vem koliko tehta, mi noče G povedat....Je reku samo, da bo nekoliko lažji otrok... In čez 2 tedna grem na CTG in to je to user posted image

Nameravam spet vzeti ea, me je pa strah, da bo spet vakum, ker spet ne bom zmogla potisnit user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
4.9.2014 18:20:45   
lafe
lila5 js jemljem tud te železove tablete Ferrum že 10 dni, pa imam vredu prebavo, edino blato je čist črno (sem brala, da zaradi železa), zaprta pa nisem.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
5.9.2014 10:36:30   
Bralkica
Živjo, oktobrke!
Dnevi minevajo, se bliža naš čas, kajne?!
Jaz zaenkrat nimam tablet za železo, tudi drugih dodatnih vitaminov ne jemljem. Zadnje tedne se kar redim, bolj kot prejšnje mesece skupaj, tudi apetit kar imam - sicer pa zadnje dni vsake toliko malo zgaga... Pa zadihana sem hitro, tudi če ne gibljem veliko - še katera? Da ne govorim o nočnem lulanju user posted image
Za user posted image sem večino oprala in pripravila, veliko sem dobila v izposojo, tako da me kar veseli, da ne bo treba kupovat.
A že veste, kaj boste oblekle user posted image za odhod iz porodnišnice - saj vem, da glede na vreme takrat, ampak me zanima, če se kje sploh kaj lepega da kupit - jaz nič ne najdem (verjetno bo fantek)?
LP!

(odgovor članu lafe)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
5.9.2014 13:23:14   
kar86
res je ,bliža se nas čas user posted image .
po pravici sem pričakovala da se bom več zredila, imam pa samo trebušek ( 10 kg), res pa nisem imela posebnih želj v nosečnosti in nisem pretirala s hrano, raje kakovostno in to v normalnih količinah, ker žal vse ostalo tudi ostane potem. ampak sem tudi startala z več kg tudi v štartu,..do konca verjetno bo še kak kg, ampak ker sem proti koncu 34.tedna, verjetno ne več velik ?user posted image
tudi jst ne jemljem nič za železo niti ostalih vitaminov, imam ok kri. sem pa imela zdej par dni drisko, baje da so neke viroze. je imala še katera?

tudi jst mam zgago, zdj proti koncu prej je nisem imela. je prav zoprno. zadihana itak semuser posted image . gibam se pa lahko, ampak bolj zmerno, da ne bi pretirala. rada sem še v miganju user posted image . kaj telovadite kaj da boste zmogle napor poroda, vedno si rečem da bi mogla sicer ne bom zdržalauser posted image

tudi jst mam 3/4 pripravljeno, še ene malenkosti in smo nareduser posted image za našega otročička. tudi sama ne vem kaj pripravit za odhod iz porodnišnice za dojenčka- če pa je tako vreme. verjetno za zimski kombinezonček ne bo še. sem mislila en lep kompletek- do zdj mi ni bil noben posebno všečuser posted image samo ne vem kaj navrh ? kaj pravite?

(odgovor članu Bralkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
5.9.2014 18:55:00   
Radenska_
Alo :D

Se javljam...Sem še vedno 2v1 :D Do roka pa 3 dni. Zredila sem se 10,5 kg skupno.
S srede na četrtek sem imela popadke na 5 minut od 9 zvečer do štirih zjutraj, če bi imela še ene dve uri bi šla v P (sem rekla počakam da moj vstane za službo)...Pa mi je ob 4 uspelo zaspat in popadki so šli rakom žvižgat...

Tako da še vedno čakam, čakam in ne dočakam user posted image Sem mu zapovedala da jutri pride, pa me pomojem ne bo prav nič poslušal tale navihanček.

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 5.9.2014 19:02:13 >

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
5.9.2014 20:54:58   
Bett
Ojej Radenska, ti si pa res že čisto na koncu. No mogoče bo pa ta noč spet pestra in bo šlo tokrat zares user posted image .

Jaz za dojenčka še nimam nič kaj pripravljeno, moramo še večjemu novo posteljo kupit, da bomo imeli prostor za user posted image . Cotke bom imela kar od prvega, ampak jih še nisem oprala, ker spet moram najprej večjemu odstopiti police v omari, da bom lahko user posted image cotke dala v previjalno. Upam, da nam uspe drug teden nabavit posteljo, da se bo navadil nanjo, še preden pride dojenček. Bi bilo pa zelo zabavno, če rodim prehitro, ker potem bo pravi kaos. Možu se s takimi zadevami ne da ubadati in ne bi naredil čisto nič v tej smer user posted image .

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
5.9.2014 21:07:27   
me83
radenska tako dolgo si predihalava doma? pa to si imela redno popadke na 5min 7h?? dobra si, da si si upala tako dolgo doma ostat,... jaz sem v prvo rodila v 5h,... ce nisi ziher ce so ta pravi popadki je fajn it pod tus, si naredit kopel, kaj cistit,... in ce minejo kao niso "pravi". no lahko pa da si se ze fajn odprla,... drzimo pesti, da bo bebo kmalu v tvojem narocju user posted image

jaz pa sem imela danes pregled in uz, mv sicer se zaprt, me pa cudi ker sem narocena spet 10.9, pa potem spet 16.9,... verjetno to ni ravno praksa? sem pa v 35 tednu,...

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
6.9.2014 5:16:47   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_

Alo :D

Se javljam...Sem še vedno 2v1 :D Do roka pa 3 dni. Zredila sem se 10,5 kg skupno.
S srede na četrtek sem imela popadke na 5 minut od 9 zvečer do štirih zjutraj, če bi imela še ene dve uri bi šla v P (sem rekla počakam da moj vstane za službo)...Pa mi je ob 4 uspelo zaspat in popadki so šli rakom žvižgat...

Tako da še vedno čakam, čakam in ne dočakam user posted image Sem mu zapovedala da jutri pride, pa me pomojem ne bo prav nič poslušal tale navihanček.

Tako je mene mucilo 2 tedna. Ampak zadnjic ko sem pristala v porodnisnici zaradi popadkov, so me babicce naucile, da je v tem primeru dobro pod vroci tus. Kot pravi ME83, ce so lazni popadki, bo vse skupaj zelo hitro prenehalo. Ce niso lazni, se bodo nadaljevali in stopnjevali. Pa se pripravljene boste za v porodnisnico. Tako da punce ne se vec matrat, prestevat in cakat celo noc, lepo pod vroci tus in rezultat bo v parih minutah. Ce vrocega tusa ni na razpolago, pa spit 1 l vode ali vec. Ucinek je isti, lazni popadki prenehajo. o VSEM tem lahko preberete na googlu. Moram rect da res deluje. Pravih popadkov pa nic ne ustavi, tako da nic skrbet, da boste kaj zamudileuser posted image . Ce so pravi popadki, tudi ne bodo trajali toliko casa po isti intenziteti in casovni razdalji. Pravi se s casoma vecajo, so mocnejsi in premor med njimi je vse krajsi, sam popadek pa s casoma vedno daljsi.

Jaz pa mam danes 3 dni do PDP, sva glih 1 dan razlike. Tudi jaz racunam na danes, je tako lepi datum in se vikenduser posted image . Samo vse bolj mam obcutek, da bo slo cez rokuser posted image , kljub temu, da sem ze tako dolgo odprta in brez cepa. Jutri imam pregled pri G, pa upam, da bo kaj spodbudnega rekla. Mene trebuh (ne popadki) in vse skupaj tam doli ze tako boli, da se se premikat ne morem.

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1837
6.9.2014 8:43:52   
Anonimen

Jaz zelezove tablete imam in nisem zaprta je pa res da tudi jaz opazam ene par dni crno blato.Jaz tableto vzamem zvecer z vecerjo potem se kako salcko kompota tak da je topel in zjutraj grem takoj na wc.Po mojem moja puncka bo imela dolge lase ker me zgaga pece zvecer ...vcas takrat ko se najem prevec in vem da nezmem lezat takoj ampak jaz grem kar lezat.Jaz imam se 6 tednov do poroda.Komaj cakam

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1838
6.9.2014 12:33:50   
tincy23
Lili5 nisem se šla pokazat, sem samo poklicala. Žal noben dohtar ne ve, kaj bi bilo z mojo nogo in zato ne grem nikamor. Jaz samo vem, da me noga čedalje bolj boli in da bolečina ne popusti niti ponoči. Očitno bom mogla potrpeti do poroda potem pa naj me slikajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
6.9.2014 13:26:57   
lila5
Hellouuu...
Ja, res je blato bolj črno po teh tabletah, drugače pa nisem zaprta, ne...sem mislila to, da imam maternični vrat zaprt user posted image
Joj, jaz bi kar rada, da pridem na pregled in mi reče, da sem vsaj kaj odprta....
Tinchy, zgleda boš res morala počakat porod user posted image Vidim, da ima vsaka svoje težave...pri meni nespečnost, koža po trebuhu me peče, boli, srbi, ne vem niti sama...obup! Začela sem piti čaj malinovih listov po skodelico na dan, pa kar bo bo, če sem ga že kupila, čeprav ne verjamem v njegov čudež user posted image

Radenska, dobra si, tolko časa si "trpela" ne, da bi se šla pokazat...upam vsaj, da te je kaj odprlo user posted image

Meni je prijateljica kupila kombinezonček v Bosni v bež barvi, moram rečt, da je prelep! Vsakega posebej mi je poslikala in jaz sem izbrala. Tukaj v Slo pa res ne vem kje kaj takega dobit, ker so vsi neki navadni. Itak bomo rabile bodi z dolgimi rokavi, pa kako majčko čez in pol en kombinezonček, samo ne tisti zimski! Pejte v Kik, prelepega imajo! Jaz ga imam še od sina, tak bel , kosmat, kod medo user posted image Jaz bom tako šla ven iz P user posted image

Dajte mi povedat, a vam kaj pridejo prav tiste benkice ali mako majice (ne vem kako ve rečete) ???

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
6.9.2014 13:28:32   
lila5
Aja, 9.9. je luna baje, mogoče katero potera user posted image user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
6.9.2014 17:45:33   
relativna
Zdravo, punce! user posted image

Pri meni je vse po starem ... tudi na pregledu user posted image Še malce sem se zredila (upam, da bo zdaj to to user posted image ), hemoglobin imam spet normalen, čeprav sem bila brez sirupa 10 dni ... tako da sem prav vesela. Bom pa še naprej jemala sirup, za vsak slučaj. Drugače je pa bila G full neki tečna, tako da me je prav razjezila. No, danes sem že malce boljše, ampak res je bila tečka. Naročena sem šele čez 3 tedne spet, ko bom že v 39. tednu. No, če pridem do tja user posted image Biba je zaenkrat še na glavi, ampak me je "potolažila", da se lahko tudi dan prej obrne. Saj pravim ... prava tečnoba user posted image

Sicer pa upam, da bom jutri začela s pranjem ... danes imam še en kup najinih oblačil za porihtat. Prala bom na 60°C (pisano) in 90°C (belo) - upam, da se mi ne bo kaj zabarvalo. Potem pa sušilec, če se mi bo dalo, pa še likalnik, pa bo user posted image
Drugače mene bolj kot bakterije skrbijo vse te kemikalije, ki jih uporabljajo v tovarnah. Pri rabljenih oblačilih pa tudi ne vem, če je prejšnja lastnica kaj komplicirala, zato jih morem orng oprat user posted image
Mehčalca pa itak ne uporabljam ... po novem pa tudi kisa ne, ker itak vse sušim v sušilcu in so oblačila čisto mehka na koncu user posted image

Lila, a si bila kaj pri zdravniku glede nespečnosti? Ali pa vsaj G omeni na pregledu ... mogoče vseeno obstaja, kaj, kar lahko vzameš. V lekarni včasih nočejo nosečnicam dati niti tistega, za kar imajo recept ... jih je očitno preveč strah neobstoječih stranskih učinkov.

Jaz mako majic nisem nič kupovala ... za začetek se mi zdi najlažje bodi + pajacek. Za čez zimo (če sploh bo kaj zime user posted image ), bom pa kupila zimsko vrečo. Imam že eno ogledano, ampak bom počakala na obiske in darila, pa bom potem kupila, če bo potrebno.

No, vseeno upam, da pride ven šele ob naslednji polni luni user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
7.9.2014 9:37:27   
Anonimen
No, radenska ti je uspelo vceraj? meni ni, tak da sem zdaj izbrala 9.9. in polno luno user posted image

Mako majcke sem imela pri prvem otroku- so mi bile podarjene in najbrz kot nevednica, bi jih tudi kupila. Celo uporabljala sem jih, ampak le kaka 2 do najvec 4 tedne. Tokrat jih nisem kupovala, sem pa jih ravno prejsnji teden dobila v dar. Ampak sem jih zlozila v omaro in najbrz bodo tam ostale. Meni najbolj sedejo bodiji na preklop, pajacki na preklop... tako da za prve tedne imam zelo malo ali skoraj nic cunj, ki se oblacijo cez glavo. Je pa res, da se je prvi otrok rodil drobckan in tisto premetavanje in cotanje, da bi mu neki oblekel cez glavo (po moznosti veckrat na dan- refluks, polivanje) je mucenje. Ce se rodi kompakten dojencek, mas ziher drugacen obcutekuser posted image

Tiste, ki imate tezave s hemoglobinom se zadnji mesec se posebej pazite. Porod, krvavitve... samo poslabsa situacijo, tako da hemoglobim je prav na koncu najbolj pomemben.

Relativna, da se izognes razbarvanosti, si nabavi listice oz lovilce barv. Jaz jih tudi po 4-6 not vrzem, dam prat na 60 in so cunje lepe, nic pobarvane- so pa listici cist pobarvani- res deluje!

Aja se en nasvet. Stunfeke, rokavicke in tudi te listice, jaz vedno dam v mrezasto vrecko za pranje, ker pri prvem otroku so mi stunfki izgijali--- jih je stroj pojedeluser posted image .

Mene tudi skrbijo kemikalije, zato nekako vecino prvih cunj (56 stevilka) kupim v beli barvi ali pa organic bombaz- v dolocenih trgovinah so ze prijazne cene). Najhujse so cunjice iz kitjske, ki jih naspricajo z fungicidi in ostalim sranjem, da vzdrzijo prevoz v kontejnerjih, potem pa so se vprasljive barve- ker ni nikakrsnega nadzora.

Tista, ki ima bolecine v nogi. Jaz sem tudi pomislila na trombozo in zaradi tega, bi jaz ziher sla po drugo mnenje. Ne vem zakaj bi sploh rentgen delali, saj je le ta za kosti, mehka tkiva se ne vidijo- po opisu sodec ne gre za kost. Lahko bi naredili UZ ali karkoli. No, zame to definitivno ni sprejemljivo, da v taki bolecini cakas tako dolgo in se nic ne zmigajo.

Moj prvi je bil novembrski in cez zimo sem imela zimski pajacek in zimsko vreco. V bistvu mi je pajacek bil bolj prirocen prvo zimo (vrece prakticno nismo rabili), drugo zimo pa izmenicno.

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1843
7.9.2014 10:45:35   
tincy23
Jaz bi z veseljem šla na kakšen pregled, ampak kaj ko vsak zdravnik reče, da češ kaj njemu pamet solimo, saj on ve, da z mojo nogo nič ni in da naj počivam in jem tablete za bolečine.
Tako mnenje sem dobila od dveh splošnih zdravnikov in enega ginekologa. Kaj mi še potem preostane?
Res je, da če počivam ni takšne bolečine. Samo celi dan doma z dvema malima otrokoma in takšnim delom kot ga imam res ne morem počivat:)

Sej bo, kakšen mesec še potem bo zagotovo bolje:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
7.9.2014 17:53:49   
Radenska_
Jaz mam problem z lažnimi že od 34. tedna anonimna. Samo da so bili do zdaj ČIST neboleči.
Zdaj so pa lažni + malo boleči recimo.
Vse skupaj se je ponovilo še včeraj, od 8-10h na 4 minute. Sam to je bolelo vse skup nič, pač malo špiknilo v času trajanja popadka (trajanje bolečine okrog 1 minute)...In pač kaj te jaz vem, prvič sem. Sem šla v porodnišnico, so nardili CTG pa končno so mep ogledali spodaj. Nč nisem odprta bla, nula, popadki pa so bli ja, sam to so kao pripravljalni, začetni, ni lahko prenehajo.
Tud pod tušom sem bila pa se bolečina ni končala, ravno zato sva šla proti P, samo še enrkat poudarjam, ni bilo tako da med popadkom ne bi mogla govorit, da bi me ob vsakem popadkom zavilo na wc, kot blagi menstrualni krči je bilo...

Zdaj ne grem več porodnišnici blizu dokler me ne bo tako bolelo, da bom polegala, ne glede na interval. Mi je rekla babica da sploh ni nič narobe da sem prišla, da je prav, da kot prvorodka ne morem vedeti, razen če ni recimo kak očiten znak - res hudi popadki, razpok mehurja + čep...ali pa čep + popadki...
Pri meni ni blo nič od tega, merila sem jih dve uri včeraj in pol sva pač šla, čeprav po intenziteti bolečine od 1-10 bi rekla da je blo to nekje za ne vem, 3. Vse skup nič.
Zdaj je pa vse mirno danes, včeraj potem tudi ko sva prišla domov ni bilo več nič, danes sem pa že vse živo delala, eno uro sprehoda, plela sem eno uro, pospravljala hišo....

Nekako nisem nič neučakana, ko bo bo..Morda bo pa lunca naredila svoje!

V glavnem, za vse ki ne boste vedele: Pravi popadki so takrat, ko med njimi ne moreš govorit, se moraš ustavit in zadevo predihat....Vse ostalo pa je lažno! Tko mi je rekla babica.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
7.9.2014 20:37:46   
vijolica80
Ojla,
jaz sem tudi nova tukaj in upam,d a me sprejemete med sebe user posted image No, ne na forumu - v pričakovanju, ampak med vami oktobrke. Sem septembrka, tema tam je zamrla, FB pa je zaprta skupina.

PDP imam 26.9., po nuhalni par dni prejuser posted image

Radenska, če sem dobro prebrala, si ti zdaj zdaj že z eno nogo v pri porodu. user posted image Ti kar malo zavidam, ker bolj ko gre proti koncu, vse gre težje. Predvsem imam v mislih hišna opravila in še enega malčka doma.

Če delim z vami mojo porodno izkušnjo od lani, je bilo tako. Špikanje v trebuhu od vrha do dol in rahli krči, podobni menstrualnim so bili pri meni prisotni ziher minimalno 3 tedne pred porodom vsake par dni, pa potem malo mira, pa spet. Potem pa se je začelo nekako tako, kot pri Radenski. Ampak jaz nisem nikamor šla, ker sem skoz imela v glavi, da nam je babica na šoli za starše ponavljala, da "boste že vedle, ko boste mogle it" user posted image . In potem sem čakala doma celi dan (skoraj do zadnjega), se naspala in potem, ko se je zvečer začelo malo bolj "divje", sem se hitro podepilirala in šla malo čez polnoč v porodnišnico. Intenziteta mojih popadkov, če ocenjujem po sebi, je bila nekje 6-7/10, ko sem šla od doma (v primerjavi z onimi, ki so ob iztisu). Voda mi sama ni odtekla, za čep pa nisem nikogar vprašala (mogoče ga nisem imela že dalj časa). Je pa res, da ne moreš govorit, ko te stisne tapravi popadek user posted image

Oblekic še nimam pripravljenih in upam, da jih ta teden uspem vsaj uredit. Pri tamalem lani, sem vse ful prej preprala (persil beli gel), jih dodatno spirala, likala. Letos mislim, da tega ne bom delala, ampak bom jih dala normalno prat z ostalimi, pa v sušilca. Zlikala bom tiste za domov in mogoče še bom likala teden ali dva (ko bo mož na očetovskem), da se popek zaceli, kot ste že napisale.

Ponovni pregled imam v sredo, ko mi bodo naredili mertive baje in pogledali vaginalno, če se že kaj dogaja. user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
8.9.2014 9:03:36   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas je pestro z dvema malčkoma. Tamali je imel prejšnji teden pehlad in je bil doma. Sem se ga nanosila, da mi je skoraj trebuh dol padel. še dobro, da je konec tedna prišla mami, ker smo imeli še drva ta vikend za spravit. Res bom vesela, ko rodim...

Drugače pa Vijolica80 imava na isti dan rok, torej še slabe 3 tedne. Zadnji moj pregled je bil mesec dni nazaj. Imam ga v četrtek.  Drugače pa spim kar ok, grem mogoče 2x na wc. Imam 12 kg plusa, kar je tudi ok. Sem kar zaradi teka in vse akcije z tamalima v formi in res dobro da sta sedaj v vrtcu, da sem vse pripravila.
Cunjice: Pri nas peremo z deževnico in uporabljam samo malo praška ali domač prašek z sodo. Perem na 40 in dam v sušilec. Nič ne likam.
Špikanje in porod: Mene nič ne špika, nič ne pritiska dol. Razen ko sedim in imam otroke v naročju, nobenih krčev.  Tudi meni ni pri drugem porodu nič kazalo, da bom rodila. Dopoldan sem bila na ctg potem sem šla na sprehod. Nisem pa mogla sedeti, to je blo res, pa nič zaspana. Ob 24h je bilo na 10 min, redno špikanje. Voda mi do iztisa otroka ni odtekla, čepa nisem vidla. Sem šla še na wc v porodni in potem samo tisto ko te res pritsne k tlom, ko samo počepneš. Sem samo rekla možu ej zdej bom rodila 2 minute, morva pridt do porodne. Ha ha, komedije. Mož pokliče babico, una pa sej vi še ne boste rodila, vam ni odtekla voda. Potem pride zdravnica in reče pa sej  je glavica že vzunaj. Babica pa ne pritiskat zdej punca še nič ni pripravljeno za porod. Jst sem se komaj skobacala na posteljo in pritisnila ob popadku. Ker sem slišala, da te popadke za iztis imaš samo nekaj časa. Lahko pa tudi popustijo in kaj boš potem. sem pritisnila, voda bla vse povsod, tamali pa vzunaj. Tako, da umetne popadke sem dobila pa prvič in je bolelo 5x bolj.

Homeopatija: Sedaj v 37 tednu sem začnela jemati caulophyllum thalictroides, pri nas se ga ne dobi. Meni ga je kolegica iz španije poslala. Sem ga že jedla v drugi nosečnosti.  Malinovih listov ne pijem, ker mi niso 2x nič pomagali. Imam še homeopatske granule Arnike za po porodu in to je to.

Danes me čaka, sprehod, pomivanje oken, pa vrt. MOgoče 1h spanja pa po tamale v vrtec. Tako je to. Se hecam, da niti rodit ne bom imela časa. No upam, da bom kakšen dan prej rodila. Bi pasalo.

Oblačila: Meni najbolj pašejo za tamalega bodiji, ki se čisto odprejo (hM jih je imel take) Pa čez tetra majico. Notri bo pomoje samo v bodiju pa pajacku brez rokav. Všeč mi je, ker ga potem lažje primeš, nič ne leze. Za zunaj pa še tetra majico čez in jopčko ali nekaj s kapuco. Odvisno kakšno bo vreme. Notri nikoli kapice, razen po kopanju. Itak jim je hitro vroče, posebej če se jokajo. Sem se kar navadila, da je bolje manj oblačit otroke kot več. Ker jim je tako vroče, posebej v lupinici.

Imena: Pri nas imamo zbrano za oba, ker ne veva kaj bo. Bo pa nekaj klasike, kratko in to je to.

Nič, grem na sprehod.Lep dan pa še malo sončka bo danes. 

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
8.9.2014 9:57:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tincy23

Lili5 nisem se šla pokazat, sem samo poklicala. Žal noben dohtar ne ve, kaj bi bilo z mojo nogo in zato ne grem nikamor. Jaz samo vem, da me noga čedalje bolj boli in da bolečina ne popusti niti ponoči. Očitno bom mogla potrpeti do poroda potem pa naj me slikajo.

gLEDE noge mene tudi ene dva dni zdaj me boli noga podnevi in ponoč..tako da moj jo masira vsak večer in mi je zdaj bolš

(odgovor članu tincy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1848
8.9.2014 9:58:21   
Anonimen

Jaz sem že 34/4 dni bi šla kar rodit tako sem neučakana

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1849
8.9.2014 10:34:01   
Bralkica
Punce, eno vprašanje: a se boste pred odhodom v P same pobrile spodaj ali ne? Jaz nič ne vidim, ful sem nerodna, ne bi se rada vsa "razrezala" ... Raje bi njim prepustila, pa ne vem, kaka je danes rutina. Si mislim, da verjetno vsaka po svoje, ene same, ene pa v P?
Jaz tudi komaj čakam, da spoznam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?