|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
21.7.2014 8:32:51   
Anonimen

Dober dan punce ste se pa razpisale :) Včeraj je bilo pa vroče mene pa nad koleni me boli in po mojem ker sem se pač zredila in ko se dvignem iz stola ali pa iz pojsle bol na koleni čutim težjo.Ob 9 pa grem na teren upam da bom kmal končala potem grem pa domu tako da bom delala samo po 4 do 5 ur ker se mi zdi da sem kar precej utrujena ...prav fajn mi je bilo čez vikend ker sem počivala in nisem imela glezji zatecene in prav fino mi je bilo.24 imam pa pregled komaj čakam da vidim kok je ze velika pa še moram vprašat da se ni slučajno zmotil ker imamo kar precej roza oblekic še z etiketo tako da nisem jih oprala če bo treba zamenjat....Kako se počutite?Jaz se kar dobro počutim :) Imam probleme ko se poriktam uspodi user posted image nič ne vidim pa z ogledalom nisem navajena in sem skoraj uro v kopalnico.Stvari imam že vse tako da tudi če bo prej prišla je vse pripravljeno :) po tej vročini se mi ne da po trgovinah hodit no razen če je kakšen dež takrat pa grem

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1601
21.7.2014 8:56:31   
Bett
Relativna jaz sem si pripravila kašice iz breskev in marelic tako, da sem sadje samo oprala, olupila, zmiksala v blenderju, potem pa nadevala v kozarčke, jih zaprla in dala v pečico na 100C in jih kuhala prib pol ure oz tako dolgo, da vidiš, da vsebino v kozarcu vre. Zato je bolje kakšen kozarec ne napolnila do vrha, da lažje vidiš. Potem pa samo pustiš kakšen dan v pečici, da se ohladijo in je to to. Lahko delaš tako, kot se drugače vlaga, da pač skuhaš kašico (sadno ali zelenjavno) in jo potem nadevaš v sterilizirane kozarce itd. Ampak meni se ne da s tem ubadat, mi je boljša ta metoda. Tako vedno delam tudi kompote in vedno uspejo. Pri kompotih je malo lažje, ker je lažje videt brbotanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
21.7.2014 9:18:09   
kamajuš
Drage damice, vse vendarle niste (še) na dopustu. Jaz se tudi še matram, še zadnji teden, čeprav ne vem, kaj je večja matrarija, dopust z otroci ali služba. Sem kot slon, kot nasedel kit, ... (še kakšna prispodoba bi se našla user posted image ), ker večino časa res preležim (dobro, da imam online službo). Niti do trgovine ne pridem več peš (5'), ker mi user posted image takoj do kolen zleze. Ne vem, kako bom preživela še dobra dva mesecauser posted image .

Pregled: imam ga v sredo, tudi kri moram dat, takrat bom videla, kako je z Fe. Jemljem lekove tablete in se držim priporočila ene od vas, da ga pojem v družbi sadja, pred in po tem pa imam pavzo s kalcijem. Bom videla, če kaj pomaga. Pa upam, da mi bo G maternični vrat pogledal in ocenil, če sploh lahko grem na dopust. Da ne rodim kje v Dalmaciji...

Oblekice: Ta teden sva z možičkom sama brez otrok, pa se bom morda lotila podstrehe, da vidim, kaj imamo še uporabnega za user posted image . Za mene pa itak ni pomoči, trebuh je tako ogromen, da nič ne spravim nase. Sem se pa odločila, da ne bom kupovala user posted image oblek, ampak kupim pač nekaj na elastiko in pa tunike. Raje tako, da bom lahko ponosila tudi kasneje (hvaležne so npr kakšne oblekice ali jopice, ki so na pregib za zavezat, pa hlače z elastiko, po možnosti ne preveč močno, pa kakšne pončno varianta majice,...). Je pa res, da se meni ni treba rihtat za kakšne poslovne sestanke, ipd. PS: nosečniške hlače z nizkim pasom sem pred leti kupila v Popku.

Buzz: mi smo ga imeli, pregural je vsaj 3 otroke, bili zadovoljni, no... pa so nam ga ukradli. Zdaj sva dobila podvozje, košaro in lupinico še imava, tako da bo za ene 3m. Za kasneje si bova pa verjetno morala sposodit kakšen drug voziček, ker samo športnega dela nihče ne prodaja. Edino, kar me moti pri Buzzu trikolesniku, je njegova relativna nestabilnosti. Ne, nikoli nisem izgubila kakšnega od otrok user posted image , se pa bojim za tega, ki ga čakamo, ker pričakujem, da bom imela kar nekaj malo manj veščih in precej divjih pomočnikov user posted image . Aja, tudi jaz sem bolj pri tleh, pa (upam, da) nisem zgledala nič smešna, saj voziček ni posebno velik. Res pa je, da so gume precej široke, ampak se z lahkoto snamejo. Tudi sestavljanje podvozja je smešno lahko, prostora zavzame kar malo.

Povijalne plenice: se strinjam, da so fajn, ker res lepo oprijemo tisto majceno ritko in životek. Itak smo za kolke uporabljali tetra plenice, povijalka je bila samo zato, da jih je držala skupaj. Tako da bomo mi tudi verjetno kakšno zraven dali, predvsem ponoči, da ne bo vse takoj ven prišlo (ker seveda bo naš user posted image ponoči pridno spal user posted image ).

Nakup online: če katero zanima, si lahko user posted image oblekice ogleda tudi na Stilago - imajo od Nexta nekaj prav lušnih in relativno ugodnih stvari (npr. 3x spalni pajac, bombaž, 21€, kar znese 7€ za enega, to se mi zdi pa kar OK, pa res so kvalitetne stvari).

No, sem se razpisala user posted image , zdaj grem pa delat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
21.7.2014 9:22:13   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Relativna jaz sem si pripravila kašice iz breskev in marelic tako, da sem sadje samo oprala, olupila, zmiksala v blenderju, potem pa nadevala v kozarčke, jih zaprla in dala v pečico na 100C in jih kuhala prib pol ure oz tako dolgo, da vidiš, da vsebino v kozarcu vre. Zato je bolje kakšen kozarec ne napolnila do vrha, da lažje vidiš. Potem pa samo pustiš kakšen dan v pečici, da se ohladijo in je to to. Lahko delaš tako, kot se drugače vlaga, da pač skuhaš kašico (sadno ali zelenjavno) in jo potem nadevaš v sterilizirane kozarce itd. Ampak meni se ne da s tem ubadat, mi je boljša ta metoda. Tako vedno delam tudi kompote in vedno uspejo. Pri kompotih je malo lažje, ker je lažje videt brbotanje.

Bett, a zdržijo? Ker kakor vidim, ni nobenega konservansa? Nič sladkorja npr? Saj verjetno je varianta tudi sadje kar v kosih zmrznit (tako delajo nekatere gospodinje, pa ne za user posted image ), pa potem po potrebi čarat?
No, sama nimam tvoje izkušnje, bom pa morda tokrat poskusila... Do sedaj sem delala samo marmelade, ampak s sladkorjem bo moral naš user posted image malo počakati user posted image !

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
21.7.2014 19:24:46   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Peregrina migrene ti pa res ne zavidamuser posted image . Jaz mam ponavadi zelo mocne in pogoste glavobole in migrene in sem bila prav vesela, ker me v prvi nosecnosti ni cisto noben doletel. No v tej drugi nosecnosti pa je druga zgodbauser posted image , vcasih mam obcutek, da zivim na lekadolih. Saj me drzijo tudi po 3 dni skupaj. Naj ti cim prej mine in konec z migrenami do konca nosecnosti.

4D ultrazvok sem imela v prvi nosecnosti pri pusenjaku. Takrat mi je bilo must haveuser posted image , zdajle v drugi ne grem, ni vec must haveuser posted image

Anonimna, tudi jaz imam pogoste migrenske glavobole (odkar sem ugotovila, kaj jih povzroča, je doooosti dostiiii bolje, se zgodi glavobol enkrat na 3 mesece, prej so se vrstili tedensko). Lekadoli meni ne pomagajo nič. Pred nosečnostjo sem jemala Nalgesin, zdaj ga seveda ne.
Potem sem pač brez tablet. Na srečo me je obakrat do sedaj zagrabilo čez vikend, ko sem lahko ležala cel dan v temni sobi.

Mi je pa gin. svetovala magnezij. Takoj ko začutim pikanje v glavi, spijem eno šumečo tableto in na moje presenečenje pomaga.

Midva sva se odločila, da greva na 4D ultrazvok - za mamino dušo - ker nisva šla na nuhalno, pa nisva zapravljala denarja za Angel sound, si bova pa to privoščila.

Hvala za ideje za nosečniške pajkice z nizkim pasom, bom pogledala ob priliki.
Sem pa šla (optimist) mal po razprodajah, da bi našla kakšno nenosečniško majico, ki bi mi bila prav. Heh ... očitno je moj trebuh večji, kot sem mislila in bo treba kar lepo na nosečniški oddelek.

A se še kateri dogaja, da se nonstop zaletava s trebuščkom v kote, mize, stole?Men je tako smešno, ker je res kot da to ne bi bilo moje telo.
Sodelavc me je zadnjič čist zgroženo pogledal, ko sem izjavila, da kar pozabim da moram še na trebuh računat pri premikanju po prostoru.user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
21.7.2014 20:39:20   
Anonimen
Ja, saj tudi meni prej lekadoli niso pomagali, jaz sem pa bila prej na ibuprofenih ali naprosinu. Zdaj pa to ne smem in vzamem 2 lekadola skupaj, pa mi popusti za kaki 2-3 ure, sicer se vedno cutim kljuvanje, ampak se da prezivet. Potem ene 2-3 ure spet trpim in spet lahko vzamem lakadol.... pa to se mi vlece 2-3 dni tako. Spijem pa tudi jaz vmes magnezij- sumecko. Ampak kokr kdaj, cutim malo neko olajsanje, ampak kljuvanje je se vseeno malo prisotno. Veliko magnezija pa tudi ne morem, ker pol driskamuser posted image .

Ja, meni se dogaja, da napacno premerim razdaljouser posted image , povecini premalo odprem vrata. Vceraj smo bili v muzeju, pa sem hotela mimo ene vitrine in me trebuh ni spustil skoziuser posted image , vcasih tako samozavestno zakorakam skozi kak ozek prehod in skusam trebuh not potlacit, pa ne greuser posted image . Moz me pa itak skoz sprasuje na parkiriscu, ce imam dovolj placa, da zlezem iz avta venuser posted image

(odgovor članu peregrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1606
21.7.2014 20:41:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kamajuš

Bett, a zdržijo? Ker kakor vidim, ni nobenega konservansa? Nič sladkorja npr? Saj verjetno je varianta tudi sadje kar v kosih zmrznit (tako delajo nekatere gospodinje, pa ne za user posted image ), pa potem po potrebi čarat?
No, sama nimam tvoje izkušnje, bom pa morda tokrat poskusila... Do sedaj sem delala samo marmelade, ampak s sladkorjem bo moral naš user posted image malo počakati user posted image !

Komot lahko sadje in zelenjavo zamrznes v kosih in potem vzames ven, podusis na pari, skuhas.... in ponudis otroku.

(odgovor članu kamajuš)
  Neposredna povezava do sporočila: 1607
21.7.2014 21:55:05   
LoriM
Pozdravček!
Najprej lila5 čestitke za user posted image . No, vidiš, pa bodo tudi punce v familiji- jaz se hecam, poleg fuzbalerjev morajo bit tudi baletke ;-)...
Mene je pa na morju zagrabila migrena- poleg glavobola še težave s spominom, nisem se spomnila stvari, ali pa sem zamenjala izraze. A se kateri to dogaja? Kot bi bla v enem paralelnem svetu.
Glavobol. Pa tudi nenavaden, niti premikat nisem smela glave, ker sem grozno čutila vso kri, ki se mi je pretakala po možganih. Upam, da se ne ponovi.
Drugače pa sem v 27. tednu, kar ok počutje, sem na dopustu še do srede avgusta, tako da bo....izbiramo ime...težka bo težka. Počasi bomo začeli malo preurejati in predvsem pospravljati vso robo in navlako, da naredimo prostor.
No, se še kaj oglasim. Lepo bodite user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
22.7.2014 8:36:48   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Pozdravček!
Najprej lila5 čestitke za user posted image . No, vidiš, pa bodo tudi punce v familiji- jaz se hecam, poleg fuzbalerjev morajo bit tudi baletke ;-)...
Mene je pa na morju zagrabila migrena- poleg glavobola še težave s spominom, nisem se spomnila stvari, ali pa sem zamenjala izraze. A se kateri to dogaja? Kot bi bla v enem paralelnem svetu.
Glavobol. Pa tudi nenavaden, niti premikat nisem smela glave, ker sem grozno čutila vso kri, ki se mi je pretakala po možganih. Upam, da se ne ponovi.
Drugače pa sem v 27. tednu, kar ok počutje, sem na dopustu še do srede avgusta, tako da bo....izbiramo ime...težka bo težka. Počasi bomo začeli malo preurejati in predvsem pospravljati vso robo in navlako, da naredimo prostor.
No, se še kaj oglasim. Lepo bodite user posted image .

Točno tako se je meni 2 leti nazaj dogajal na Viru potem smo šli na urgenci in nekak me je zadel vročinski val in sem imela sončarico ...čeprav nisem bla na sonce ...in so me obdrzali 3 dni v bolnici v temni sobi in so me hladili z mokro rjuho...

(odgovor članu LoriM)
  Neposredna povezava do sporočila: 1609
22.7.2014 8:44:16   
Anonimen

Jaz sem si včeraj kupla v Lidel hlače modre in črne imajo po 6 evro.Previjalno torbo boste imele?jaz sem zraven vozička 4 v 1 dobila vse samo torbico ne ker ima košaro uspodi,zdaj pa razmisljam da bi kupovala previjalno torbo in nevem če se mi splača.24 bo kmal komaj čakam da vidim spet mojo pikico :) s taščo smo šle včeraj po trgovinah 4 ure in je nakupla spet pajace in spet roza user posted image upam da niso se zmotili pri spolu ker imam te pajace vse za punčko noben ni neutralne barve :) od jogija ki je z roza rozice do kopalnega plašča vse v rdečo barvo ali roza

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1610
22.7.2014 8:55:51   
Anonimen
pri meni je previjalna torba oz katerakoli torba must have. Se veliko vozickamo, veliko potepamo in si sploh ne predstavljam, da je ne bi imela. kOSARO v vozicku sem veckrat porabila pri nakupu v trgovini, saj tezko vozis 2 vozicka al pa vozicek in kosaro- celo ce kupis kak vecji kos, npr plenice, wc papir. Ok, ene mame pac ne hodijo po nakupih same, gredo s partnerjem, ampak jaz uzivam v nakupu in potepanju.

Moja torbica pa je bila sprva tudi skoz premajna. Jaz sem s sabo vlekla plenicke (pa ne eno, ker jih vcasih tudi po 3 porabis), robcke vlazilne, suhe robcke, kremico, rezervno tetra plenicko, rezervne cunje (je polival ali je premocila plenicka), igracke, voda/caj, flaska, kasnej hrana, rezervne dude v skatlici, potem pa se zame flasa vode, blazinice za dojenje, denarnico, telefon.... v glavnem nekak vse to ne gre v mojo torbico.... Plenice, cunjice, tetra plenicke.... pa si tudi ne predstavljam, da bi bile kar tak v vozicku v odprti kosari.

Mi je pa definitivno skoda dajat ogromno denarja za kako hudo firmo previjalne torbe. Gledaj bolj prakticnost. naj bo dovolj velika, naj se lepo obesi na vozicek, meni je se vsec ce ima termo predalcek za flasko ali kasnej za hrano. Pa ce je mozno posebej predalcek za flasko, vcasih kaka mal pusca, pa da nimas pol vse mokro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1611
22.7.2014 9:26:58   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

pri meni je previjalna torba oz katerakoli torba must have. Se veliko vozickamo, veliko potepamo in si sploh ne predstavljam, da je ne bi imela. kOSARO v vozicku sem veckrat porabila pri nakupu v trgovini, saj tezko vozis 2 vozicka al pa vozicek in kosaro- celo ce kupis kak vecji kos, npr plenice, wc papir. Ok, ene mame pac ne hodijo po nakupih same, gredo s partnerjem, ampak jaz uzivam v nakupu in potepanju.

Moja torbica pa je bila sprva tudi skoz premajna. Jaz sem s sabo vlekla plenicke (pa ne eno, ker jih vcasih tudi po 3 porabis), robcke vlazilne, suhe robcke, kremico, rezervno tetra plenicko, rezervne cunje (je polival ali je premocila plenicka), igracke, voda/caj, flaska, kasnej hrana, rezervne dude v skatlici, potem pa se zame flasa vode, blazinice za dojenje, denarnico, telefon.... v glavnem nekak vse to ne gre v mojo torbico.... Plenice, cunjice, tetra plenicke.... pa si tudi ne predstavljam, da bi bile kar tak v vozicku v odprti kosari.

Mi je pa definitivno skoda dajat ogromno denarja za kako hudo firmo previjalne torbe. Gledaj bolj prakticnost. naj bo dovolj velika, naj se lepo obesi na vozicek, meni je se vsec ce ima termo predalcek za flasko ali kasnej za hrano. Pa ce je mozno posebej predalcek za flasko, vcasih kaka mal pusca, pa da nimas pol vse mokro.

Eno torbo sem gledala v dm ene 25 evro samo se mi zdi premala za vse te stvari...kaj takega ne pride prav?http://www.jeftinije.hr/odjeca-i-obuca/modni-dodaci-uz-odjecu/ruksaci-kovcezi-i-torbe/adidas-ruksak-cr-bts-power-x18933_-_CX0020284B ???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1612
22.7.2014 11:18:53   
lila5
LoriM, ja kje si ti? user posted image  Hvala za čestitke! Skoraj res ne morem verjeti, da bo punčka, si kar ne upam nič roza kupit, dokler ne pride vn user posted image  Sem mislila, da je že gensko to v družini, da so sami fantje. No, bomo vidli.... user posted image

Joj tole z glavoboli se mi pa res smilite, to mora biti grozno...mene k sreči še niti enkrat ni glava zabolela, me pa trebuh peče, kar je tudi zoprno, sploh ponoči...aja, pa tudi jaz sem začela slabše spati...ene parkrat sem se zbudila skoraj na trebuhu, ne vem kako je to možno....

Glede vozička buzza bi pa potem res znala biti malo smešna z njim, če ima široke gume user posted image  user posted image  user posted image  Aja, včeraj sem bila v Baby centru, Pikapolonici, Rutarju, Dipotu, Lesnini, nikjer nimajo tega vozička za pogledat...Kako in kje naj ga kupim, če ga še vidla nisem v živo???? user posted image  Tako hitro čas beži,se bojim,da bom ostala brez...a obstaja kak podoben temu vsaj??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
22.7.2014 11:23:45   
lila5
Aja, jaz tudi te previjalne torbe nisem imela, bi mi pa res prav prišla, samo kaj, ko so vse tako drage....

Pa tudi glede kompletkov za iz porodnišnice, da vam povem, da jih nikjer nimajo..no, v baby centru čist nek navadnega za 30e, brez veze...bom verjetno sama nek skombinirala..pa tiste rokavičke tudi jaz nisem uporabljala za dojenčka , edino kapica mi je lepa, če je ta dan ista s pajacem user posted image

Mislim,da zaradi te moje bolniške, ne bom več šla v službo nazaj po izteku porodniške, sem se jim čisto zamerla...ahh, bom pa več z bejbijem doma user posted image  

Kakšna je razlika med Vir80 in Vir90? Pri Vir90 ugotavljam, da so cenejše user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
22.7.2014 12:32:20   
kamajuš

IZVIRNO SPOROČILO: lila5

Glede vozička buzza bi pa potem res znala biti malo smešna z njim, če ima široke gume user posted image  user posted image  user posted image  Aja, včeraj sem bila v Baby centru, Pikapolonici, Rutarju, Dipotu, Lesnini, nikjer nimajo tega vozička za pogledat...Kako in kje naj ga kupim, če ga še vidla nisem v živo???? user posted image  Tako hitro čas beži,se bojim,da bom ostala brez...a obstaja kak podoben temu vsaj??

Lahko prideš k meni user posted image , pa narediš en krog (ti bom dala dojenčka od naše pupe not, da ne boš praznega vozila user posted image ) ...
BTW: gume niso tako zelo zelo zelo široke, da bi ti zaradi tega zgedala tako zelo zelo zelo široka user posted image . Osebno nisem imela nikoli težav, ko smo kam šli, pa je vozek naredil kar precej km po SLO in EU.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
22.7.2014 19:37:50   
lila5
Kamajuš, hihi lahko bi res, če bi bila bližje user posted image   Počasi obupujem, bom morala spet enga x kupit, pa bit nezadovoljna user posted image  nee, sej bom..če bo kak rabljen v prodaji kje bližje meni, ga bom šla pogledat..čeprav opažam, da so na bolhi večinoma štajerci user posted image

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
22.7.2014 19:39:21   
lila5
Aja, kamajuš,  jst sem res mini človek, hahaha, upam, da res ne bom smešna..sej mogoče široka bom pa kot voziček, pa važno, da vsaj čez vidim, hahaha

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
22.7.2014 20:52:41   
Bett
Kamajuš meni so te kašice zdržale cca 1 leto, kljub temu, da so brez konzervansov.

Trebuh mi zaenkrat še ne povzroča težav, ne vem a ni tolk velik ali pa znam vredi ocenit razdalje/širine user posted image

Za glavobole tudi na srečo ne vem, me zelo redko kdaj glava boli. Je pa pogost vzrok glavobolov dehidracija, tak da mogoče je dobro kontrolirano pit, vsake pol ure kak deci ruknat user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
23.7.2014 6:34:07   
peregrina

Za glavobole tudi na srečo ne vem, me zelo redko kdaj glava boli. Je pa pogost vzrok glavobolov dehidracija, tak da mogoče je dobro kontrolirano pit, vsake pol ure kak deci ruknat user posted image .

Jaz že na splošno ogromno pijem, tako da dehidracija pri meni definitivno ni problem.

Spomin - tudi jaz imam težave s spominom. Včasih sredi stavka pozabim kaj sem sploh hotela povedati, ali pa pozabim eno čisto vsakdanjo besedo. Je res kot da bi prišla iz enega drugega planetauser posted image . Moj se je že sprijaznil s situacijo (sej mu drugega ne preostane)user posted image

Včeraj sem spet imela preblisk, da bi kupila kompletek za iz porodnišnice. Vedno težje se zadržujemuser posted image . Ampak kot ponavadi so imeli spet same modro/ roza kombinacije. Pa me je vse minilo. jaz res ne vem, a folk dejansko oblači (želi oblačit) svoje otroke samo v modra oz. samo v roza oblačilca, al kaj? Kot da ne bi obstajala cela paleta drugih barv. user posted image

Trenutno berem knjigo Modrost rojevanja. Moram reči, da sem navdušena (spustila sem edino del, ko piše o kompliciranih porodih). No, je treba sicer malo z rezervo jemati stvari, ampak par nasvetov v knjigi je pa dobrih (vsaj zdi se mi, izkušenj tako še nimam s porodom).
Me pa čaka še Izziv poroda od Eve Hrovat Kuhar. Sicer sem jo že brala, a zdaj bi bil čas, da začnem delati še vaje, opisane v knjigi.

A bere katera kakšno fajno knjigo o vzgoji?

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
23.7.2014 11:15:02   
relativna
Zdravo, nosečke user posted image

Kako ste preživele te malce bolj turobne dni? Meni je noro pasalo, ker mi tista vročina prej res ni odgovarjala. Zdaj pa bo očitno spet malce bolj sončkasto, ampak ... grem na Štajersko, tako da lahko user posted image

Včeraj sem se za foro stehtala in sem tam okrog 7kg plusa v 30. tednu user posted image Upam, da ne bo več kaj veliko narastlo user posted image Moj buši sicer še ni zrastel v višave, hvala bogu, tako da niti nimam problemov z zabijanjem. Predvidevam, da ta čas še prihaja user posted image
Do pregleda sta še dobra dva tedna user posted image Potem se pa počasi začne že tapravo čakanje - saj ne morem verjet user posted image

Joj, toliko govora o vozičkih ... midva sva ga naročila iz ene italijanske spletne strani prejšnji teden in sem zdaj cela v pričakovanju user posted image Moj me brzda, da bo itak vsaj en mesec hodil, ampak meni so napisali, da naj bi bil pri nama že v 10ih dneh user posted image No, saj ga ne rabiva tako hitro ... ma bi bilo fajn še eno stvar na seznamu obkljukat user posted image
Vse ostalo pa bom očitno res kupovala šele v avgustu, ko bom najbrž doživela rahel živčni zlom, ker bo toliko stvari za porihtat user posted image In ne morem verjeti, da bo že avgust, le kam res ta čas hiti ...

O spominu pa sploh ne bi ... me jezi že par mesecev in vedno huje je user posted image Tako da si pomembne stvari vse napišem (stena je že polimana z listki user posted image ), po možnosti še mojemu povem, da je bolj zaziher user posted image

Meni gre tudi na živce to, da so cunje večinoma roza ali modre. Tudi te, ki sem jih dobila, so ali roza ali bele ... tako da bom ziher šla še pogledat za kakšnimi bolj nevtralnimi oblačilci.

Izziv poroda sem že prebrala, pa mi ni bilo nič kaj na novo ... pa tudi Modrost rojevanja sem začela, pa mi je bila preveč za lase privlečena, tako da mogoče bom tik pred porodom, ko bo malo bolj realno vse skupaj, šla malce skozi.
Super knjiga je npr. Čuječe materinstvo - če seveda nisi že prej uporabljal vse te metode user posted image
Prav o vzgoji sem pa prebrala Globine, ki so nas rodile (Alenka Rebula), do poroda bi rada prebrala še vsaj Znanost o vzgoji (Margot Sunderland), veliko punc je hvalilo Možgančki se predstavimo (Gunther Moll), potem imam pa še celo seznam za po porodu user posted image Če katero zanima, ji ga lahko zalimam user posted image

Bett, hvala za informacije user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1620
23.7.2014 14:38:34   
Saša33
Še moj pozdravček,

mi je danes koončno uspelo malo vas prebrati. Pri nas je bilo zadnje 10 dni noro. Najprej je tamali fasal prehlad, no potem tavelika dobi pike, tamali vročino in pike in uf nosmo spali pomoje en teden nič. No itak mi je bilo jasno, da ko bosta v vrtcu da bosta pokasirala, ampak ne takoj prve 14 dni. No dobili smo bolezen ust, rok in nog. Tamali pa še vnetje sluhovoda in posledično antibiotik. Tako sva lepo na bolniškem do četrtka. V petek grem v službo in dati urin. V ponedeljek pa tudi mene čaka pregled in UZ. user posted image user posted image  Komaj čakam.

Vam pa povem, da sem tudi sama zvečer takoo utrujena. Itak vem, da je to posledica spanja, pa še kar na jok mi je šlo. Še dobro, da mi je mami prišla malo pomagati. Danes pa vsaj da je šla tavelika v vrtec. In sem se končno malo uredila. Nohte, depilacija, lase. Se takoj bolje počutim.

Evo tudi samam grem ta teden v 31 teden. Zdi se mi, da mi tamali v trebuhu leži postrani, ker se mi razteguje trebuh v širino. Grabijo me še vedno krči v nogah ponoči. Upam, da bom imela kaj časa da se zmasiram in kaj naj rečem. Mislim da komaj čakam, da grem eno dopoldan sama na morje, da grem malo plavat in v miru spit kafe.Ha ha, user posted image user posted image user posted image , sanje....

Glede nakupovanja, mi nič ni treba. Edino kar si bom kupila je en kompletek ampak ker ne vem kaj je. Je res kriza dobit nekaj kar ni modro ali roza. Sem se tudi sama bentila.
Z glavobolom nimam problemom, se mi zdi, da če ne spijem dovolj tekočine me malo reže  in bobni po glavi.

Kašice: Lansko leto sem rodila maja in sem vse kar lepo narezala in dala v vrečke na zip. letos  sem skoraj pozabila. Razen borovnice sem dala, moram pa še marelice pa breskve. Zelenjavo pa tako ali tako dajemo.

Evo tamali se prebuja. Greva v vrtec po taveliko. POtem pa kosilo kuhat. Danes bo domač stročji fižol, pa pečen krompir in zrezki z grahom. Njami
Sem shujšala ta teden 2 kg, od vse skurjenosti. Tako, da sem nekje na plus 8.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 1621
23.7.2014 19:57:42   
peregrina

Punce lepo prosim za nasvet. Mene že cel dan boli v predelu pod in med jajčniki (no vsaj pred nosečnostjo so bili tamuser posted image )
Pa to ni taka topa bolečina, ki se pojavi ko sem preutrujena. Ampak taka ostra. Sicer ni ves čas prisotna, a ko je, boli precej.
Tudi user posted image se je rahlo umirilo (oz. sej brca, a brca v mehur, kar se slabše čuti). Po malem me daje panika. Mislite, da bi se morala iti pokazati h gin.? Nočem delati neke panike, a si ne morem pomagati. ves čas samo razmišljam, ali detece brca? kdaj je nazadnje brcnil? In potem seveda potegnem na plano vse najhujše možne scenarije.

IZVIRNO SPOROČILO: relativna

Izziv poroda sem že prebrala, pa mi ni bilo nič kaj na novo ... pa tudi Modrost rojevanja sem začela, pa mi je bila preveč za lase privlečena, tako da mogoče bom tik pred porodom, ko bo malo bolj realno vse skupaj, šla malce skozi.
Super knjiga je npr. Čuječe materinstvo - če seveda nisi že prej uporabljal vse te metode user posted image

Tudi jaz sem že skoraj obupala pri prvem delu (zgodbah). Pa sem dosti trmasta, da sem se prebila do drugega dela. čeprav, tudi tam najdeš kakšne cvetke. Ampak kot pravim, par nasvetov je pa dobrih.

O Čuječem materinstvu sem pa že dosti slišala. Moram reči, da sem rahlo skeptična. Bom prebrala knjigo, pa si bom potem ustvarila mnenje.

Neposredna povezava do sporočila: 1622
24.7.2014 8:00:34   
Bett
Peregrina kako si? Te še boli? Če te res močno boli potem najbolje, da pokličeš ginekologa in vprašaš. Čeprav v nosečnosti je večina bolečin v trebuhu seveda povsem normalnih zaradi širjenja in raztezanja, ampak če te skrbi pač pokliči pa bo.

Jaz sem pa danes čist fertik, mali je šel na počitnice s taščo in tastom in imam občutek, da mu ni bilo za it. user posted image Nekak se mi zdi, da ne znata z otroki. No tast je super, tudi mali ga ima full rad, tašča pa kar naprej rine v njega, ga lupčka, pa kar neki teži in gre malemu na živce. Če se le da, se ji izogne oz ji kar pove, da naj ga pusti pri miru. Joj tale teden bo res dolg brez njega. Ko je šel z mojimi na morje me ni čisto nič skrbelo, ker moja mami je naravni talent za otroke user posted image , pa še vzgojiteljica je bila, tak da res obvlada. Tašča pa se sploh ne zna obnašat z otroki, kr neki govori neke čudne popačene besede, sem ji že 100x mogla povedat, da se z otroki govori tako kot z odraslimi, s celimi besedami. Za spat mu govori, če gre panat user posted image , itak, da jo potem otrok gleda, kot da je malo debilna, če pa sploh ne ve, kaj bi rada povedla. Evo sem se mogla mal spovedat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
24.7.2014 10:11:34   
Anonimen

Evo mene pregled je za mano..vse ok rastemo je 100 % puncka tako da tasca naj kar se naprej kupuje roza stvari user posted image Uz je naredu,vodo sem dala vse ok naslednjič imam pa 26.8 pregled takrat moram še kri dat.Dejte mi napisat kakšen ime za puncko ampak da je kratek.

(odgovor članu Bett)
  Neposredna povezava do sporočila: 1624
24.7.2014 10:34:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: peregrina

Punce lepo prosim za nasvet. Mene že cel dan boli v predelu pod in med jajčniki (no vsaj pred nosečnostjo so bili tamuser posted image )
Pa to ni taka topa bolečina, ki se pojavi ko sem preutrujena. Ampak taka ostra. Sicer ni ves čas prisotna, a ko je, boli precej.
Tudi user posted image se je rahlo umirilo (oz. sej brca, a brca v mehur, kar se slabše čuti). Po malem me daje panika. Mislite, da bi se morala iti pokazati h gin.? Nočem delati neke panike, a si ne morem pomagati. ves čas samo razmišljam, ali detece brca? kdaj je nazadnje brcnil? In potem seveda potegnem na plano vse najhujše možne scenarije.

IZVIRNO SPOROČILO: relativna

Tudi jaz sem že skoraj obupala pri prvem delu (zgodbah). Pa sem dosti trmasta, da sem se prebila do drugega dela. čeprav, tudi tam najdeš kakšne cvetke. Ampak kot pravim, par nasvetov je pa dobrih.

O Čuječem materinstvu sem pa že dosti slišala. Moram reči, da sem rahlo skeptična. Bom prebrala knjigo, pa si bom potem ustvarila mnenje.

Jaz sem mojo sestro(GiNEKOLOGINJA) vprašala glede tvojih bolečin in je rekla da v nosečnost je vse normalno da te kaj boli takrat saj veš da dojenček raste če ne bi te bolel dojenček ne dobiva na tezi.Da vsaka nosečnica cuti drugače bolečine odvisno je tudi od lega otroka itd.Recimo mene zatekajo gleznji,bolijo me koleni ker sem pač dobila še 2 kg gor v enem mesecu.Dokler niso kake krvavitve ali pa vročina in če čutiš otroka ni nič narobe....Jaz sem iz 37 stevilka noge prišla na 39 kar pri večinoma ne razstejo noge user posted image tak da se ne sekiraj ...pozitivno razmišljaj pa bo vse ok.če te je pa strah vseeno pejt na urgenco lahko da si se kaj prehladila ali premalo piješ

Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?