tanika1
|
Pozdravljene punce tudi z moje strani! Se že dolgo nisem nič javila, ampak ob službi in dveh majhnih fantkih mi sploh ne uspe. Danes bi morala met ta test za sladkorno, pa sem prestavila na naslednji teden, ker sem na bolniški zaradi tamalih, mata rota virus, tko da mamo kr pestro. No pa danes je že malo bolje. Tudi jaz mam probleme z zgago, sem mela tudi med prejšnjima nosečnostima. Zaenkrat mi pomaga, da pijem donat, pa da malo pazim kaj jem, predvsem je problem kadar jem v menzi. Drugače je pa Rupurut tudi varen med nosečnostjo, tako da se ga lahko poslužite, če mate tako hude težave. Če pa tudi rupurut ne pomaga, pa se lahko oglasite pri svoji ginekologinji, ki vam lahko predpiše Ultop (edini inhibitor protonske črpalke, pri katerem so narejene študije na nosečnicah), tako da je tudi varen. Drugače pa menda pomagajo tudi ovseni kosmiči. IZVIRNO SPOROČILO: lara10 Drugače, da malo pojamram- pdp 1.6., pob bo, doma imamo že eno 4-letnico, ki komaj čaka dojenčka. Je pa tako, da sem v bolniški, maternični vrat se mi ni zaprl kot bi se mi moral-je oblike črke y, moral bi biti v obliki črke t, pa kratek je:34mm (bil je 29mm na prejšnjem pregledu, pa se je podaljšal v času bolniške). Tako, da bo naš dojenček na svet prikukal vrjetno malo prej-bo majček in ne junijček Drugače pa smo vredu. Je pa res ta druga nosečnost čisto kontra prvi-prvič sem se počutila nosečo 14 dni pred rokom, do takrat pa nobenega problema-edino zgaga. Glede zgage: prvič so mi rekli v lekarni, da niti pod razno ne smem rupuruta vzet. Zdej, je pa poleg donata rupurut čisto vredu. Zanimiva tale farmacija-vsako leto je drugače Glede lijakastega materničnega vratu je pa prav da počivaš in se paziš, ne pomeni pa še nujno, daboš prej rodila. Jih poznam kar nekaj, ki so res ležale in se bale, da ne bo prezgodaj, potem so pa rodile okrog roka, ali pa še malo čez in so jim na koncu morali sprožit porod. V tej nosečnosti sem se do sedaj zredila samo 4 kg, v prejšnih sem se več, je pa res da sem v službi, popoldne pa še za dvema otrokoma letam. Pa jest mi tudi ne paše prevelikih obrokov. Papirje za porodniško se pa oddaja kakšen mesec pred nastopom porodniške. Lahko že tudi prej. Odvisno kako hodi glede plače, jaz bom čim dlje počakala, ker sem bla lani marca 1 mesec brez službe, pa bi mi to nekaj znižalo porodniško. Lepo se mejte, uživajte v brcah.
|