|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2014
17.3.2014 21:10:42   
di di
pozdravljene srecke nosecke,user posted image

naj se vam se jaz pridruzim. Pdp imam 20.6, pricakujemo pa puncko. Sem v 27.tednu in danes sem ze drugic opazila, da mi je priteklo malo mleka ven,nekje sem zasledila da se to vcasih zgodi ze preden zacnes dojiti. drugace je moje pocutje vredu,razen prehlada,ki sem ga nekje staknila,ze od vceraj smrkamin kiham, pa ravno se je lepo vreme zacelo, tako sem se cuvala cel cas in takoj ko sem bundo zamenjala z jakno (20'C) sem se prehladila,samo da ne bi bilo vrocine,drugo bo ze. Vozicka se nismo nabavili, imamo nagledanega in ga bova kupila konec meseca. povejte mi se kako pogosto hodite na preglede,mene naroca na mesecne oreglede in takrat vedno naredi uz,me pa zanima kaksne izkusnje imate vi,sem mislila, da bolj ko gre proti koncu,da so pregledi bolj pogosti :-I , Zelim vam vse dobro in veliko srece pri porodu,se maloooooooo user posted image

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 501
19.3.2014 15:51:43   
Natka_86
ojla di di.

Vidim, da imava PDP zelo blizu, moj je 19.6. user posted image Tudi jaz hodim na preglede približno enkrat na mesec, ultrazvoka pa mi ne naredi vedno. Sedaj nazadnje mi ga je delala, ker se je otroček na morfologiji malo z rokicami zakrival, pa ni mogla vsega natančno vidt, tako da ga je sedaj zaradi tega še enkrat delala. Poleg tega sem imela sedaj na zadnjem tudi tisti pregled za sladkorno. Sedaj imam pregled spet konec meseca pa bomo videl kaj bo.

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 502
19.3.2014 19:05:14   
di di
hej natka, sem ze mislila sa ni nobene vec tu gori :-), jaz imam ponovni pregled 8.4, danes sem opazila voden izcedek na hlackah prozorne barve, kaj bi to lahko kaj ponenilo, glede na to da je marericni vrat cisto zaprt, me malo skrbi. no, pa upam da ni nic takega, bom spremljala. Kako si ti se vredi pocutis?

pisite se ostale, pozdravcek

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 503
20.3.2014 7:08:46   
coala
di di tudi jaz hodim enkrat na mesec oz. je sedaj kar več vmes se mi zdi.Naslednji pregled imam 8 aprila,takrat bom že zadnji dan 31.tedna.Kakih testov za sladkorno in to pa meni niso delali.Mi je pa grozno s temi nogami ta sindrom nemirnosti in sem nekje prebrala,da bi lahko bilo to od pomanjkanja železa.Vsak večer je groza,ker ne vem kam naj z nogami.Se je pa moj otroček kr malo umiril sedaj,ne brca več toliko intenzivno,pa tudi kolca se mu ne več tako pogosto.Kako pa kaj pri vas,malo mi povejte,ker me malo že skrbi.Mogoče pa res moje dete sedaj več spi.

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 504
20.3.2014 9:50:04   
bauko
Pri meni je brcanje čisti odraz mojega počutja - ko sem ok, brca ko zmešan, zadnje 2-3 dni pa sem res utrujena in se je tudi otroček umiril. Ga pa vseeno čutim in to je najvažnejše, da ga čutiš, da se premika.

Kako se kaj počutite?
Pri meni se je počutje močno spremenilo. Prej sem bila polna energije in vedno za akcijo. Zdaj pa že kakšen mesec slabo spim in se ful pozna. Kakšna noč je sicer ok, pa tudi navadila sem se že, da pač ni vse idealno, ampak v splošnem je tako, da zelo slabo spim in komaj čakam, da je konec noči, da lahko vstanem, ker me vse boli od ležanja na boku. Potem sem čez dan ful utrujena, ampak mi redko uspe zaspat npr popoldne. Sploh si ne predstavljam kako bo, ko bom imela drugega otroka, ko niti nimaš možnosti počivat! Tako da kapo dol vsem utrujenim nosečkam, ki doma skrbite še za kakšnega predšolskega nagajivca!

Prebavo nekako krotim z Donatom, pri zgagi najbolj pomagajo manjše količine hrane in strogo nobenega sadja popoldne ali zvečer, pa če še tolk diši. In česen na solati odpade! user posted image Jemala sem dodatek kalcija (koralni prah), ker ne smem uživat mleka, skute, jogurtov ipd, ampak sem ugotovila, da mi je po njem slabo, zato sem ga nehala jemat.

Na test za sladkorno me je poslala in je bilo vse bp. V torek pa sem dobila še eno injekcijo, ker sem Rh-. brrrr, kr naprej to špikanje z iglami... Na testu za sladkorno sem se zadnji moment ulegla - zdej se mam že u nulo naštudirano, kdaj bom skup zlezla. Sem mislila, da če kdaj, se bom zdaj navadila na igle, pa ne gre...

Naslednji pregled imam okrog 10.4. in jo bom prosila, če mi lahko preveri železo, ker sem res čist fertik.

Aja, pa še to: Prej sem bila res aktivna, predvsem kar se športa tiče, a sem obljubila sama sebi, da bom poslušala svoje telo. In zdaj mi pravi da je game over user posted image Imam bistveno slabše ravnotežje, boli me križ, 100 let se pobiram iz postelje ali iz tal, sklanjanje je cel projekt, če slučajno hočem kaj preveč (ali dvignit, ali prehitro hodit, ali nasploh bit preveč aktivna) me takoj zategne v trebuhu...tako da je res razlika. Sicer nisem imela še namena pripravljat stvari (tu mislim predvsem pranje in zlaganje oblačilc ter dokupovanje manjkajočih stvari) že sedaj, ampak mislim, da se jih bom lotila takoj, ko dobim predalnik, namenjen otročku. Ker če bo šlo s počutjem tako naprej, potem bom zadnji mesec zombi user posted image Še dobro, da sem se zmenila za šolo staršev že v začetku aprila, da bo kaj volje user posted image

Upam, da ste ostale dobro user posted image

LP

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 505
20.3.2014 12:10:09   
Natka_86
Tudi meni se tako zdi, da brca glede na moje počutje in aktivnosti. Se mi je že zgodilo, da kakšen dan nisem čutila nobene brce. Sedaj zadnje dni jih pa čutim zelo močno predvsem proti večeru, ponoči in proti jutru. Spim pa čedalje slabše, drugače počutje čez dan je še kar v redu, odvisno od dneva.
Ali ste že šle v šolo za starše oziroma kdaj nameravate začeti?
Lep sončen dan želim vsem.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 506
20.3.2014 14:12:56   
di di
hej punce,
kje naj zacnem, ko pa imam z vsako od vas nekaj skupnega, najprej naj povem da imam tudi jaz premalo zeleza, zato tudi obcutim nekaksne mravljince v nogah in rokah grozno. pomaga, ce noge vzdvignes in podlozis z dvema blazinama za 20 min, za roke pa ce jih das gor ob glavi na blazino, sej vete kot dojencki ko spijo, tako da so dlani obrnjene navzgor. vprasala sem zdravnico in je rekla da to ni od zeleza temvec da otrok pritiska na neko tocko. za zelezo mi je dala sirup Legofer, ker pa je stanje zdaj se slabse, ceprav se
m tudi zelezo v prehrani pojacala, sem zdaj dobila tablete Ferrum Lek, da bi poskusili se s tem, bomo videli kaj bo 8.4 (30. teden).
Danes sem klicala, da povem da ze dva dni na hlackash opazam voden izcedek prozorne barve, kot bi se polulala po malem, vendar ne v veliki kolicini, pa mi je blo receno, da naj se grem v bolnici pokazat, da naredijo test, tako da ce jutri ne bo bolje, bom sla, sam bi raje sla v lekarno ce majo teste, za ugotavljanje odtekanje plodovnice, ne zelim komplicirat, ker mi je ze enkrat v petem mesecu dnevni vlozek premocil, pa pol ni bilo vec sledu o izcedku do zdaj, na pregledu 10.3 je pa rekla da imam mv cisto zaprt in da je plodovnice dovolj.
Aja, da ne pozabim, tudi neni tole spanje na boku ne gre najbolje, se mi zdi da me vse boli ko se zjutraj zbudim, ceprav imam blazine podlozene, raje bi na hrbtu, pa ne priporocajo, meni pa tako najbolje pase. :-), joj kok sem se razpisala, vglavnem niste same, kot vidite imamo bolj kot ne iste tezave, tako da je to vse normalno. se cisto malo, pa bomo tagledale nase zaklade. naslednji teden, lepo bodite. Dijana

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 507
20.3.2014 14:14:21   
di di
zacneva 1.4- solo za starse

lp

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 508
20.3.2014 14:18:43   
di di
* malo mi je skrat ponagajal*
.... naslednji teden,....zacnem z pranjem cotk" da ne bite misle, da bomo naslednji teden zakladke zagledale hi hi, malo se naj notri istanejo, kajne? da bo vse vredu :-))))))

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 509
20.3.2014 14:58:17   
bauko
Midva tudi 1.4. začneva s šolo za starše user posted image Kam pa gresta vidva? Midva v Grosuplje...

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 510
20.3.2014 18:18:45   
coala
Pa nisem vedela,da na hrbtu se ne sme spat.Jaz zvečer zaspim na boku,zjutraj pa se kr pogosto zbudim na hrbtu.Tudi jaz sem že oprala tiste ta namanjše številke,ostalo bom kasneje.Tudi moje dete ima danes športni dan,glede na to da je bil prejšnje dneve bolj len :-).Mogoče zato ker sem jedla pecivo ki je namočeno z pravo kavo,te pa je hiperaktiven user posted image .
di di verjetno da ti samo urin uhaja,tudi meni se to dogaja.Križ je pa tudi mene bolel,ampak me sedaj ne boli.Sem opazila da je to če si par dni ne izpraznim črevesja vredu.Mi je zdravnica predpisala sirup,ga zjutraj na tešče spijem,grem čez par minut na wc in je vredu.Od takrat me hrbet ne boli več.

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 511
20.3.2014 21:38:48   
ninocka26
Na hrbtu se naj ne bi spalo, ker otrok pritiska na neko žilo, vendar je v realnosti tako, da enim to ne povzroča težav drugim pa. Jaz sem tako v prvi nosečnosti, kot tudi v tej, večinoma spala na hrbu pa ni bilo nič narobe.

Glede mravljincev v rokah, temu se pravi sindrom karpalnega kanala. Pride pa do tega, ker se količina tekočine v telesu tako poveča, da ti stisne živce v zapestju. Meni se je to pojavilo v prvi nosečnosti in mi je ostalo. Bi morala iti na operacijo, pa sem prej zanosila in je sedaj v tej nosečnosti res hudo. Zjutraj rok ne morem uporabljati, tako, da je cela znanost tamalega zjutraj previti.

Glede mokrih hlačk, lahko imaš samo močan beli tok. Meni se to občasno pojavi pa se potem spet pomiri.

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 512
21.3.2014 9:36:55   
bauko
Se strinjam glede poze spanja - če ti paše na hrbtu, potem je ok. Meni ne, pa sem prej v vsaj 50% spala na hrbtu. Pomojem se nagonsko obrneš, če kaj ni vredu.
Se mi je zgodilo, da sem spala na desnem boku in sem se zbudila, ker mi je bilo slabo in soba se je vrtela (kot po kakšni srednješolski žurki user posted image ). In sem se obrnila in se je potem hitro normaliziralo. Zdaj spet spim tudi na desnem boku, pa se ni ponovilo, tako da sem zgleda glih tako neugodno točko našla.

Uf, kako se pozna bolje prespana noč - takoj več energije! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 513
21.3.2014 15:28:54   
Mandarina5
Pozdravljene nosečke:)
Jaz imam rok poroda 24.6., preglede sem imela na en mesec, zadnja 2 pregleda pa sem imela na 3 tedne. Vedno mi naredi kratek ultrazvok, da preveri lego otročička, naslednjič pa bo naredil "pravi" ultrazvok, ki ga bo potrebno doplačati. Naša pikica se je že obrnila z glavo navzdol, upam da tako tudi ostane.Tudi meni je ginekolog predpisal Ferum sirup, kljub temu da še vedno jemljem Elevit in pazim na prehrano. Imam pa precejšnje težave s spanjem ko pridem iz službe komaj ostanem pokonci do 21-22 ure, potem pa se ob 2h ali 3h zbudim in ne morem spati do jutra. Zjutraj sem kot zombi, popoldan pa se komaj privlečem iz službe. Se je pa tudi moja pikica zadnje dni precej umirila, verjetno zato ker sem jaz zelo utrujena zadnje čase.
Mene pa zanima, ali je med vami katera ki je bila na laserski operaciji vida (odstranitev dioptrije)? Jaz sem bila lani aprila in me malo skrbi porod. Na kliniki kjer sem bila operirana so mi rekli naj se pridem v 7.mesecu pokazati, tako da se bom v kratkem odpravila k njim na pregled. Malo me skrbi, ker mi je ginekolog, ko sem mu povedala za operacijo, rekel da je večja verjetnost vakuuma pri porodu. Ali je bila še katera na operaciji? Ste se kaj posvetovale z ginekologom.
Želim vam lepe pomladne dni!:)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 514
21.3.2014 21:38:29   
di di
hej,
naj najprej odgovorim da sem doma v Vinski gori in da greva v materinsko solo v Velenje. Nasa puncka se se ni obrnila na glavo in tudi te dni ne brca toliko, kot bi se malo umirila. Jo poslusam z angel soundom in glede na utrip srcka se zdi da lezi precno. Glede operacije ti ne bi znala nic svetovati, po moje najbolje da pocakas na pregled, ki ga bos zdaj imela in da se ne obremenjujes prevec vnaprej. Jaz tudi slabo spim, se zbujam okoli tretje ure zjutraj ( ponavadi ob pol treh) in pol vec ne zaspim do jutra, no okoli sedme me pa zmanjka do devetih. Se sreca, da sem na bolniskem, drugace bi po mojem tudi bila kot zombi, popoldne pa tudi ne grem spat, no pocasi bom mogla, vsaj pocivat ce ne bom sla spat, ker sem vedno bolj utrujena user posted image

(odgovor članu Mandarina5)
Neposredna povezava do sporočila: 515
22.3.2014 15:35:07   
Natka_86
Jaz pa bom šla v šolo za starše v Novo mesto ali Brežice, se še odločam.
Kar je pa glede teh nosečniških težav pa vidim, da smo več ali manj vse na istem..
Ali hodite v službo ali ste na bolniški? Jaz sem sedaj prvi mesec na bolniški zaradi groznega tiščanja v
spodnjem delu trebuha. Otročka nosim precej nizko in ko sem dalj časa na nogah me zelo tišči dol. Me
je pa kar malo strah kaj bo potem, če mi komisija podaljša bolniško (zaradi kontrol in tega), ne bi bila rada
čist privezana doma.

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 516
22.3.2014 15:58:39   
bucka*
Hej punce! Sicer sem aprilčica, pa sem samo malo pokukala k vam. Imate več težav, kot me, kaj bo šele čez dva meseca ;-)

V glavnem, samo to sem hotela pokomentirat... Natka, baje ti lahko "predpišejo" sprehode in greš potem brez strahu lahko iz hiše, vsaj malo...

Držite se punce, pa bušije božajte! :)

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 517
22.3.2014 21:45:28   
ninocka26
Glede bolniške in kontrole naj te ne skrbi, zdravnik naj ti samo vpiše v kartoteko, da imaš priporočeno gibanje. Jaz sem na bolniški zaradi previsokega pritiska in nosečniške sladkorne in imam priporočeno čimveč gibanja. Me pa niso preverjali, ne v prejšnji, ne v tej nosečnosti.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 518
23.3.2014 9:43:06   
di di
ojla,
natka86, ne skrbi, naj ti zdravnica napise gor na bolniski list, da lahko gres na kratke sprehode, meni je tudi (predlezeca posteljica in visok pritisk), zdaj ko bo lepo vreme, da bos lahko sla vsaj malo ven. jaz sem na bolniski ze od vsega zacetka, ker sva sla na IVF.
Aprilcica, samo podporo dajemo ena drugi, smo si razlicne, ene matra manj, druge bolj. Ti pa bos kmaluuser posted image , juhuhu kako lepo, zelim ti vso sreco na porodu, pa lepo se cartajte pozdravcekuser posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 519
24.3.2014 9:52:35   
Natka_86
Uf, ste me vsaj malo potolažile, ker sem bila že čist v strahu, da bo cele dneve zaprta v stanovanju :)

(odgovor članu di di)
Neposredna povezava do sporočila: 520
24.3.2014 10:07:41   
nejkec
Pozdravljene!
Če katera razmišlja o fotografiranju svojega novorojenčka, me prosim kontaktirajte. Imam zelo ugodno ponudbo za vas!
Lp

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 521
26.3.2014 15:07:24   
TaraN
Drage nosečke,

sem mamica dveh fantkov, drugače pa specializirana za Čustveno pripravo na porod in bi želela povabiti vse k pridružitvi skupini za pripravo: https://www.facebook.com/events/261112060725213/

Res je, da se na porodno bolečino ne moremo pripravljati vnaprej, lahko pa se pripravimo na to, kako jo bomo doživeli, kako jo bomo preusmerjali, se soočali s svojimi čustvi ... in na tak način posredno vplivali tudi na doživeto bolečino.

Pozdravček in čudovito nosečnost želim vsem mamicam! <3
Tara

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 522
27.3.2014 14:50:29   
Natka_86
Junijke kje ste kaj? Kako se kaj imate? Upam, da vas ni to vreme zamorilo, jz komaj čakam spet lepše dni.

(odgovor članu TaraN)
Neposredna povezava do sporočila: 523
27.3.2014 22:53:12   
bauko
Jutri bo spet sonček! user posted image

Danes sem po 14 dneh upiranja končno sprejela dejstvo, da ne zmorem več toliko, kot sem navajena. Sicer mi je na trenutke res bedno kar obsedet na kavču, ampak enostavno ne zmorem več toliko kot prej, ko sem vse delala čisto normalno - do pred kratkim sem še v hribe hodila...
Če pretiravam sem pa čist adijo - trebuh trd kot kamen (pa tudi občutek je, kot da nosim težko skalo, ne otroka), komaj stojim, pa kr jezik se mi zapleta, ker postanem kot zombi, zmatrana na fertik. Gre pa za čisto običajne stvari - npr pečico spucat - ni šans! It v trgovino z avtom in nazaj, pa da vse skupaj traja eno uro - obvezen počitek ob povratku. Zadnjič sva nakupila nekaj pohištva v Ikei...zaradi 2h Ikee sem se potem sestavljala še 3 dni, pa sem imela točen seznam in nič težkega nisem dvigala.
Nič mi ni jasno (še manj pa všeč), ampak danes sem dokončno sprejela vse skupaj, ker se z glavo skozi zid oz preko lastnega telesa pač ne da.

Pa druge? Upam, da ste boljše kot jaz user posted image

Sicer pa ravnokar poteka stretching v trebuhu, nekako v diagonali, med mojim jajčnikom in rebri na kontra strani user posted image

(odgovor članu Natka_86)
Neposredna povezava do sporočila: 524
28.3.2014 9:52:20   
yolly76
Hello, damice
Hja, bližamo se, ni kaj. Sama sicer danes zaključujem z 28.tednom in sem ful vesela, da sem že toliko. Komaj čakam svojo pikico. Pa fajn bo, ker bo poletje, bomo lahko kmalu šle z njimi na zrak.

Moje počutje?! Hm - enkratno. Da ne bi imela trebuha, sploh ne bi porajtala, da sem noseča, edino zgaga - ta je pa še vedno zgaga. Nikakor ne morem ocenit, po komu me najbolj pče, včasih se mi zdi, da po kozarcu vina, včasih po sladkem, ne vem.

Še vedno vse delam, je pa res, da mi zadnjih 14 dni trebuh res hitro otrdi. Pa niti utrujena nisem ravno zelo, je pa luštno, ker ponoči pa spim nenormalno fino. Moj pravi, da zelo smrčim, kar prej nisem. Pa itak, da ne spim na hrbtu, ampak, očitno mi mali nekam tišči, da vlečem. Tudi križ - mora bit že res kaj posebnega, da me boli, me je dva, tri mesece nazaj bolj bolelo, kot sedaj. Samo, kregajo me, naj ne dvigujem težkih stvari, sama pa tako rada kaj ponaredim.
Razpoloženje mi še vedno niha, se zelo hitro razjočem in hitro se mi "sfržmaga".

Voziček že imava, sva ga kupila kar na hitro, ker je bila ravno priložnost - rabljenega, po moje za enega otroka, ker je lepo ohranjen, cotke sem vse po spletu naročila, edino v trgovini me je pritegnilo, sem kupila bundico in dvojne žametne hlače, katere so bile zelo znižane. Nabavit moram še drobnarije, preprati stvari, posteljico sem pa novo naročila, to sem si želela. Za tamaladva sem imela sposojeni obe posteljici, pa jih bo moja mlajša sestrica, ki pričakuje julija dve punčkici bolj potrebovala, zato sem ji odstopila.

Tako, da, pazite se, pa uživajte v prihajajočih sončnih dneh

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?