|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
14.10.2013 19:18:35   
Kalli
Jaz sem si že kupila za 2 številke večje trenirke in je zakon:)
Imam pa tudi nekaj tistih hlač, ki so zdaj tako moderne in so tako malo žakljaste, ker ne prenesem, da bi me kjerkoli kaj tiščalo ker mi je potem slabo.
No H&M v Celju ima nosečniške hlače po 20 eur, ampak 34 številko, če je katera bolj drobcena:)
Drugače pa so rešitev tudi legice in tunike, kar bo najverjetneje postalo moja glavna garderoba.Povsod ne morem v trenerkah:)
Večino hlač sem že spakirala, ker zaradi trebuščka ne morem več nositi, sem imela vse zelo tesne, bo pa potem več motivacije za shujšati:)
Jaz sem zdaj v 14-15 tednu in sem šla gor za cca 1kg. Verjetno bi bilo več če ne bi v prvih mesecih non stop bruhala:)

Sladkiš
Držim pesti, ampak pomoje če se ti to ponavlja že skoraj od začetka ni take panike, kot pa če bi se kar na enkrat pojavilo, sploh pa sedaj je tista najnevarnejša faza, da telo izloči zarodek menda že mimo.
Najbolje da se čim manj sekiraš, pozitiva je vseeno boljša od nenehnega sekiranja, ker je to tudi stres za telo. Javi kaj bodo rekli doktorji:) Sploh pa poznam znanko, ki je tudi imela rahle krvave izcedke čez celo nosečnost pa je bilo potem vseeno vse ok:)

(odgovor članu kalica)
Neposredna povezava do sporočila: 551
14.10.2013 19:49:00   
Sladkiš
O, punce, hvala vam za vso spodbudouser posted image . Se kr bolš počutm. Ja, zgledada bom tud js ena izmed tistih, ki bo mela malo bolj pestro nosečnost. Ma samo da bo vse ok, pol tud če mal živčkov pokurimuser posted image .

Očitno bom res morala it v nakup nosečniških hlač. Nekako se hočem prepričat, da so mi "stare" še prav. Zjutraj se še da zdržat, po kosilu, pa ne vem kako bi se zložila na stolu, da me ne bi neki tiščalo. In potem kratkoročna rešitev...odpnem gumb. Ampak mene tud drugači, če sem v trenerki, se mi zdi, da mi kr kožo napenja oziroma trebuh. Bom pa najbrž tud js bolj na legicah pa tunikah. Kavbojk že tako ne maram preveč. Tud une vrečaste hlače znajo biti fajn ja, čeprav mi niso neki ful všeč.

Od začetka pa sem se zredila okol pol kilograma. Sem tud js v začetku malček shujšala, ampak ne zarad slabosti, apetita ni blo od nikjer, sploh zvečer. Mislim, da bomo hmalu pridobili user posted image .

Elia čestitke za NSuser posted image

Jutri poročam kaj bo G, kaj povedal!

Lep večer!user posted image

(odgovor članu Kalli)
Neposredna povezava do sporočila: 552
14.10.2013 19:53:36   
Kalli
Ja tudi meni niso bile nikoli všeč, ampak trenutno sem v fazi da me čisto briga za vse, samo da se udobno počutim. Ja ampak moje trenirke so zdaj L Čeprav še vedno M čisto dobro stoji ampak me malo veže.
Pa še to ali katera uporablja kakšno kremo da se ne naredijo strije?
Jaz nisem še nič mazala ampak pravijo da je ok nekaj imet, se mi zdi pa brezveze, kupovat če bom potem stran vrgla če ne bo ok. Zna katera priporočiti?

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 553
14.10.2013 20:37:30   
pridkana
jst mam še vedno uno rdečo od garnieja pa ne bom druge kreme kupovala....bom kar to porabla, ker se mi zdi da mi res navlaži kožo...ampak jst namažem ko se spomnem...1x-2x na teden. mam pa zdej ful suho kožo zadnja 2 dniuser posted image strije mam pa tko že od prej k sem že kr neki časa bl "baročna"user posted image

mam pa konstantno bolečino spodaj vsakič ko vstanem in se s tem raztegnem ampak glede na napisano je to normalno...

(odgovor članu Kalli)
Neposredna povezava do sporočila: 554
14.10.2013 20:44:13   
branky
Pozdravljene aprilčice 2014 :) PDP imam 16.4., stara sem 28 let prihajam pa iz LJ...ginekologinja pravi da bo verjetno punčka :) S partnerjem sva presrečna :) Pozdravček vsem!

(odgovor članu novopecena*)
Neposredna povezava do sporočila: 555
14.10.2013 21:03:06   
zvezdica01
Nuhalna za nami in vse je ok. Glede spola G ni bil čisto siguren tako, da bomo še malo počakali :) Aja pa še majhen popravek na seznamu; naš prvi škratek je letnik 2013 user posted image . Drugače ste pa tako zgovorne, da vas komaj dohajam user posted image

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 556
14.10.2013 21:20:22   
pbiba
Tudi jaz se po dolgem času javljam.... Dobili bomo fantka. Danes sem bila tudi na nuhalni; 1.4mm, tveganje za d. sindrom 1:5095.

(odgovor članu zvezdica01)
Neposredna povezava do sporočila: 557
15.10.2013 8:49:21   
Sladkiš
Dobro jutro sonosečke user posted image

Kako smo kaj danes? Jst sem bolj po vremenu...na izi user posted image .

Čestitke Pbiba in Zvezdica01 za NSuser posted image

Jst se mažem z nekim mandljevim maslom iz DM-a, je kr faj mastno in mi ful paše, ker se hitro vpije v kožo. Menda pa je največ odvisno od kože ali bodo nastale strije ali ne...

No, moji izcedki so včeraj popldne ponehali in jih ni več. Upam, da ni to le momentalno za en dan. Tako da bom kr poklicala G, če je smiselno, da se vseeno pridem pokazat. Ma očitno je šlo rs le za kako počeno žilico.

Me pa neki zanima...a mogoče še katero špika prov v nožnici. Mene je ponoči kr tako neprijetno bolelo ene par minut, pa od včeri me skoz neki špika....ful neprijetno je... Upam, da je to le še en simptom nosečnosti user posted image

Lepo se mejte, kljub zaspanemu vremenu user posted image

(odgovor članu pbiba)
Neposredna povezava do sporočila: 558
15.10.2013 10:08:47   
Neala
Čestitke vsem za dobre NS. Tudi moj dvojni hormonski test je izboljšal rezultate NS, tako da me zdej ne skrbi več in sem si prav oddahnila. Včeraj so me klicali iz ambulante. Sem bila presrečna user posted image .
Tako, da naslednji pregled imam 12.11. Upam, da se bo takrat spol že videl, ker tokrat mi ni hotel nič rečt.

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 559
15.10.2013 11:37:26   
Intruder24
Pozdravljene aprilčice user posted image , da se vam še jaz pridružim. Noseča sem drugič, doma imam fanta letnik 2008, ki je moj pravi zaklad. Nosečnost imam zelo težavno, zaradi slabosti in bruhanja, shujšala sem za 9kg in ktvavitev v 11tednu, izcedek sem imela do 14tedna. Hospitalizirana sem bila tako 3x vse skupaj 14dni,...groza in upam, da me na ginekološkem več ne vidijo.
Rok imam 9.4.2014, tako da sem zdaj v 15 tednu. NS je bilo vse ok, kljub temu da sem stara že 35let user posted image . Sem že skoraj mesec in pol na bolniški, ker res nisem sposobna delat. Naslednji pregled imam 23.10. In komaj čakam, da vidim da je vse ok user posted image .
Tiste, ki imate težave in skrbi, jaz vas čist razumem, na koncu smo že preveč panični...user posted image ...

Lepo bodite in se beremo...user posted image

Radi se mejte!

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 560
15.10.2013 12:39:51   
hrchy
fajn Neala, cestitke za DHT! user posted image

(odgovor članu Intruder24)
Neposredna povezava do sporočila: 561
15.10.2013 20:28:51   
sandri91
Hej punce, da poročam o moji današnji nuhalni... :) plodek je velik 59 mm, noseča sem 12t3d, srček bije 168 x na minuto .... vse se lepo vidi, razen spola... rezultat pa je odličen... vso tveganje nad 1:5000 ali 70000 ali celo 20000 :) juhuhu..... pa da vam še poročam malo o lip poljčane kaj, verjetno veste, da so v stečaju... majo še nakaj kosov na zalogi, midva z mojim sma včeraj naročla postlco, omaro in regalček knjižnji za 160 €.. previjalnih komod žal več nimajo..tak da boma kupla rabljeno.. se vam pa splača malo pobrskat in povprašat kaj še majo na zalogi, ker postlca naju je prišla 43 €...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 562
15.10.2013 21:24:48   
pridkana
Neala user posted image za super rezultat!

Za Lip Poljčane sem že tut jst brala ampak jst enostavno nisem našla nč kar bi mel na zalogi pa da bi mi v uč padl...al je treba vse naročvat?

(odgovor članu sandri91)
Neposredna povezava do sporočila: 563
15.10.2013 22:05:23   
branky
Zdravo vsem :) Se vam ne zdi, da bi bilo fino, če bi ustanovile skupino aprilčice 2014 na fb in bi bila skupina zaklenjena :)...bi se lažje spremljale objave in bilo bolj pregledno? Kaj menite?

Lp

(odgovor članu novopecena*)
Neposredna povezava do sporočila: 564
15.10.2013 22:07:55   
pancia
Hvala punce, da ste sporočile utripe svojih otročkov. vidim, da je naš bi najpočasnejši, ampak glede na odgovor Pušenjaka, smo v mejah normale, pa tudi na NS niso nič rekli. Sej, če spiš, se itak utrip upočasni, a ne :-)

Kalli- jaz bom imela Carski rez, ker sem ga imela že 2x in ker imam kao sploščateno medenico, je avtomatsko carski rez.

Zdi se mi, da mi je trebuh ful skočil ven in komaj še skrivam (v službi, drugje ne več). Sem imela danes namen povedati, pa je malo panike zaradi slabega meseca in nisem hotela še jaz težit. Po moje me imajo sodelavke že na sumu, se mi zdi, da me skoz neki v trebuh gledajo.
Ah, bo že, če ne prej, me bo pa kdo vprašal: ti, a si noseča? user posted image In bo tako očitno, da mi ne bo treba odgovoarjat user posted image

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 565
15.10.2013 22:09:52   
pancia
Aja, še tole: kako kaj spite ponoči? jaz zaspim kot ubita, potem pa se zbudim ob 5h in ne morem zaspat dokler mi ura ne zazvoni. Zadnje par dni se celo zbujam ob 2h in se potem 2 uri obračam in verjetno zaspim 30min predno mi ura zazvoniuser posted image

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 566
16.10.2013 7:39:52   
Neala
Jutro!!

Branky, FB skupino že imamo, ki je skrita. Piši uporabnici Pathra pa te bo dodala.

Drugače pa jaz spim dobro. Takrat mi edino ni slabo. Včeraj mi je blo res ful spet. Pa je bilo že zadnje dni kar v redu. Pomoje sem ga posračkala, ker sem zelo malo jedla čez dan, potem doma sem se pa preveč napokala. Pa sladkega ne smem NIČ, ker tisto mi šele slabino dela. Ah, ko bi se to že končalo.

Drugače pa sem ok, zvečer edino imam ful napet in malo boleč trebuh. Zjutraj pa se komaj vidi, da sem noseča user posted image .

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 567
16.10.2013 7:48:34   
pridkana
Jaz ponoči spim vedno slabše...spim nekako na pol na boku na pol na trebuhu...sem k čevap na žaru k se vrtim okol predn najdem neko primerno pozicijo...

Meni se zjutraj malenkost že pozna, čez dan me pa še vedno mal napihne, ker se trudim tut ogromno popit....pri meni v službi že vejo tak da me zdej skoz hecajo zarad trebuščka, sploh k delam popoldneuser posted image Zdej samo čakam na dobre izvide drug teden pa da bo ta trebušček še naprej rastu....

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 568
16.10.2013 9:21:26   
Inchy_7
Živjo!

Spet se malo oglašam po dolgem času.... berem vas redno, samo ne utegnem odpisati. Trenutno imam doma malo bolnico z nekim virusom, ki ji že par dni povzroča preglavice z vročino, ki sama od sebe narašča in pada. Naraste na 38,4, ponavadi začne naraščati zgodaj popoldne, in pade do naslednjega jutra na 37,0. Posledično je potem tudi malo sitna. V petek sva morali celo na infekcijsko kliniko v LJ, ker se je med dopoldanskim spancem zgodilo, da je med spanjem postala nemirna, kot bi se želela izkašljati, vendar ni šlo, in je kar prenehala dihati, sama sem ležala poleg nje, tako da sem jo takoj, ko sem to opazila, dvignila pokonci in rahlo potrepljala po hrbtu, da je začela kašljati, v tistem se je tudi zbudila, in začela jokati. Na infekcijski sva bili potem na opazovanju za en dan, do sobote. Upam, da se čimprej pozdravi.

Drugače pa bom odgovorila še na vprašanje glede srčnega utripa na nuhalni, v prvi nosečnosti in tudi sedaj je imel otrok srčni utrip 179, kar je tik pod zgornjo mejo. Zdravnica je rekla, da je to še ok. Upam, da bo tudi na koncu vse ok. V prvo je bilo.user posted image
Sem pa imela v ponedeljek pregled pri svoji ginekologinji, dala je poslušat srček, ki se je lepo slišal, in sama sem bila presrečna, da je z user posted image vse v redu. Zredila pa sem se za 1,5 kg od začetka. Komaj čakam na morfologijo, ki bo čez en mesec. Sicer moram pred tem še enkrat do svoje G. da mi bo napisala napotnico za morfologijo v LJ, to pa zaradi rezultata na nuhalni.

Kar se pa spanja tiče, pa sama bolj slabo spim zadnje dni zaradi hčerkice, ki je bolna, in me pač skrbi kako je z njenim dihanjem, ker je tudi ponoči imela v zadnjem tednu veliko napadov kašlja. Sicer pa s spanjem še nimam nekih večjih težav.

Neala, čestitam ti za dober rezultat na nuhalni, in da so se skrbi zmanjšale!

Tudi tebi Pridkana želim, da bo rezultat čimboljši, ko ga prejmeš, in da se neha živčkanje glede tega.

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   Aprilčice 2014
16.10.2013 10:23:30   
cvetka27
Pozdravljene,

Se vam pridružujem, PDP imam 24. 4. 2014 user posted image , to je moja prva nosečnost. Imam vprašanje glede merjenja NS. Nuhalno sem imela teden nazaj, v 12. tednu. Izmerjena je bila 1,9 in tveganje za DS 1: 3011. Ker gre za mojo prvo nosečnost me nekoliko skrbi, da bi lahko bila boljša (glede na sovrstnice) in sedaj razmišljam še o neinvazivnem krven testu, ki se po novem izvaja pri nas, žal gre za precejšen finančni zalogaj. Ali je tukaj kakšna 27 letnica, ki ima vsaj podoben rezultat, ker do sedaj sem naletela samo na takšne z boljšim rezultatom. Saj vem, da se ni dobro primerjati in da je ta nuhalna itak samo ena vrejetnost, ampak živčki mi vseeno delajo na polno. Hvala vam user posted image

(odgovor članu Kalli)
Neposredna povezava do sporočila: 570
16.10.2013 10:33:48   
Inchy_7
Cvetka 27, najprej dobrodošla med nami!

Sama sem sicer ravno nekaj dni pred merjenjem NS in odvzemom krvi za DHT dopolnila 28 let, in sem imela rezultat po NS in DHT 1:480. Kar je definitivno slabši rezultat kot tvoj. Vendar se trudim čimmanj obremenjevati s tem, ker mi je tudi G. razložila, da to še vedno ne pomeni, da bo ravno moj otrok imel DS, in da če se je nosna kost lepo vidla in vse ostalo, da naj bi bilo res zelo malo možnosti, da bi šlo kaj narobe.
Menim, da ti zato ni potrebno delati dodatnih testov, lahko pa se pogovoriš s svojim G, kaj bi ti on svetoval v tvojem primeru.Sama ne bom delala dodatnih testov, edino na morfologijo bom poslana direkt v LJ, kjer imajo tudi boljši UZ, da bodo videli, če bi bilo res kaj narobe. Vendar močno močno upam, da je vse v redu.

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 571
16.10.2013 10:42:04   
cvetka27

Tudi meni fant govori, da bo vse OK, in so tudi primeri, ko imajo punce super odličen rezultat, pa gre kaj narobe. Ampak, ker bo to res moj prvi user posted image , sem še vsa nervozna. Ginekologinja mi je zagotovila, da je rezultat OK, vendar da se še vedno lahko odločim za samoplačniški test, če pač res želim. Saj če bi imela kaj viška denarja, niti ne bi toliko razmišljala. Samo tako kot vsaka user posted image si tudi jaz želim eno zdravo dete, ne glede na spol. In ko vidiš vse te super rezultate, sem včasih kar malo v dvomih.

(odgovor članu Inchy_7)
Neposredna povezava do sporočila: 572
16.10.2013 12:25:39   
pathra
Jaz imam 26 let in sem v 13t2 dni imela 1,8 ns - 1:3953 in mi je rekel da nimam kaj skrbet ker se je tudi nosna kost lepo vidla in da po njegovo ni treba delat dodatnih testov. Je še vedno un dvom, ker lahko imaš majhno verjetnost pa ima pol vseeno DS ampak se s tem ne bom obremenjevala preveč. Če bi bil pa test slabši.. npr. pod 1:500 kot je napisala Inchy_7 bi pa definitivno šla na dodatne teste ne glede na finančni zalogaj. Moje mnenje je, da glede na to, da ti je G. zagotovila da je rezultat OK in ker ni tako slab rezultat, te nima kaj skrbet.

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 573
16.10.2013 12:36:24   
tamvada
Zdravo.
Vas že kar nekaj časa berem, danes pa sem se končno odločila, da se javim tudi sama. Na NS so ugotovili, da naj bi bil PDP 4. 4. 2014. Spola še ne veva. Je pa to tudi moj/najin prvi user posted image .
Ker sem tudi sama prvič user posted image , te razumem cvetka27 (sem samo cca leto mlajša od tebe). NS imam sicer 1:4496, kar je malo boljše (najverjetneje imam tudi malo manjši backgroud risk), je bila pa NS 1,5mm. Glede na zelo visoke rezultate drugih (marsikdaj starejših user posted image ) sem se tudi sama zasekirala, in tako šla iskat po netu za informacijami. Tako sem od Pušenjaka izvedela, da menda v tujini ne delajo panike pri NS nekje do 2,5mm (če sem si prav zapomnila). Predvidevam, da sorazmerno majhna odstopanja v NS ali bitju srca itd. povzročijo sorazmerno velika odstopanja v izračunani verjetnosti. Tako, da mislim, da v primeru, da so odkrili nosno kost in je vse ostalo v mejah normale se ti ne splača sekirat (ker tudi s tem škodiš otroku). Verjamem in razumem pa, da te skrbi (sem sama precej na istem - vse je tako novo, pa 1001 stvar, ki gre lahko narobe...). Ampak, če toliko žensk vsak dan rojeva zdrave otroke, bomo pa tud me, a ne =D In srečno vsem souser posted image

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 574
16.10.2013 13:53:10   
Neala
IZVIRNO SPOROČILO: cvetka27

Izmerjena je bila 1,9 in tveganje za DS 1: 3011. Ker gre za mojo prvo nosečnost me nekoliko skrbi, da bi lahko bila boljša (glede na sovrstnice) in sedaj razmišljam še o neinvazivnem krven testu, ki se po novem izvaja pri nas, žal gre za precejšen finančni zalogaj. Ali je tukaj kakšna 27 letnica, ki ima vsaj podoben rezultat, ker do sedaj sem naletela samo na takšne z boljšim rezultatom. Saj vem, da se ni dobro primerjati in da je ta nuhalna itak samo ena vrejetnost, ampak živčki mi vseeno delajo na polno. Hvala vam user posted image

Pozdravljena cvetka27. Jaz sem prepričana, da te nima kaj skrbet. Ko sem bila v prvi nosečnosti stara 29 let, sem imela tveganje tudi nekje 1:3500. Takrat niti pomislila nisem ,da bi bilo kaj narobe. Ampak moraš si predstavljat, da tvoj rezultat 1:3011 pomeni, da bi med 3011 nosečnicami, ki so enako stare in imajo vrednosti na NS popolnoma enake kot ti, bil en otrok z DS. To ne pomeni, da imaš tveganje, da si med vsemi nasplošno 3011 nosečnicami lahko ti tista,ampak med 3011 takimi, ki bi imele popolnoma enake parametre. Oz. če obrnem drugače, kar se bo lepše slišalo:
Konkretno ti imaš med 3011 nosečkami z enakimi parametri in enako starostjo natanko 0,033% možnosti, da bi bilo kaj narobe in kar 99,96% možnosti, da je zdrav!! user posted image

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?