|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
16.10.2013 15:30:20   
elia
Punce, ne se sekirat zaradi rezultatov NS...spremenilo se ne bo zaradi tega nič. Je pa hudič ja, če so slabši rezultati user posted image

Jaz bi se, če bi se sekirala zaradi slabih rezultatov, verjetno odločila za amniocentezo. Bi pač vzela kredit al karkoli...samo da bi lahko plačala. Ker drugače do konca nisi miren.

Jaz sem pri 27ih imela rezultat caa 1: 13.800, zdaj pri 31ih pa 1: 2700...pa sem se odločila, da se ne bom sekirala. Me je zdravnica ful pomirila, da je vse videt ok. Tudi nosna kost se je fajn videla...sem jo celo sama videla na uz. In glavno je, da je posteljica videt zdrava...da ni kakšnih lukenj itd. Zato sem se tud odločila in šla na NS k dr. ki ima res izkušnje s tem...in tud pove, tako kot je na stvari.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 576
16.10.2013 16:27:43   
Neala
Ja, pa tut to je pomembno, da Pušenjak pravi, da kar 97% amniocentez predstavlja dober rezultat oz. izvid brez kromosomskih napak. Tako, da tile izračuni na NS nas res ne bi smeli preveč skrbet.
Je pa res, da če ima katera malce slabši rezultat oz. večje tveganje, da je smiselno takoj po NS dat kri za dvojni hormonski test, ki potem izboljša ali poslabša dobljeni rezultat. To sem šla jaz, kot sem že pisala in rezultat se mi je izboljšal.

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 577
16.10.2013 21:01:07   
Agnes27
Neala se podpišem pod tvoj predzadnji post user posted image Poskuste se punce čimmanj sekirat čeprav se je včasih težko prepričat (to vem), ker boste zamudile edinstveno lepe trenutke v nosečnosti, sploh pa prvorodke. Vse bomo rodile najlepše in zdrave user posted image user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 578
16.10.2013 21:31:06   
cvetka27

Punce hvala za spodbudne besede. Saj ne da je rezultat tako slab, ampak mi kar ne da miru. Je pa rezultat v kombinaciji z DHT-jem in ne vem ali mi je le ta rezultat izboljšal ali poslabšal. Moram ginekologinjo vprašat. Namreč podatke je vnesla v računalnik sestra in niti nisem pomislila, na to kakšni bi bili rezultati samo NS. Jo bom pa poklicala, ker imam nekak občutek, da bi bil sicer rezultat nekoliko boljši (glede na sovrstnice, ki so imele po podobno izmerjeni nuhalni boljši rezultat).

Drugače pa se mi trebušček še popolnoma nič ne pozna, ker nosim bolj zadaj (bo besedah G). Tudi nuhalno sva morali zato opraviti vaginalno.

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 579
17.10.2013 8:19:31   
Sladkiš
Dobro jutro user posted image !

Kako ste kaj? Vremce se je super naredilo, pa še popoldan je prav prijetno toplouser posted image . Prava lepa jesen. Sobota bo prav primerna za it malo kostanj nabirat, pa malo v naravo se sprehodit. Že kr komaj čakam vikend user posted image .

Drugači pa je z mano zaenkrat vse Ok. Stanje z izcedkom se je očitno res umirilo, oziroma je šlo (upam da) za kako žilico. Tako da sedaj že (waawww) 2 dni lažje diham. Me pa malo stiska, ker se približuje 22.10 in z njim AC. Probam čim več razmišljati pozitivno user posted image .

Cvetka, če imaš tak rezultat po DHT mislim, da se nimaš kaj sekirat. Če bi ti zbilo kot je meni iz 1:4000 na 1:230 pol ti da malo misliti. Sicer meni je G skor z gotovostjo rekel, da je z otrokom vse ok, ker svetlina je bila pa 1.1mm. Ampak sem se kljub temu odločla za AC, ker se bojim, da gre za kake druge hormonske napake... Čeprav, saj veš to je le presejalni test. Tako, da nč se sekirat, ker imaš super rezultat! Drugači ti pa tudi na morfologiji zelo podrobno pogledajo otroka, tako, da če se izkaže, da bi bilo kaj narobe, se lahko še takrat ugotovi. Vsaj mislim da je tako, drugače naj me katera popravi.

Kar se pa spanja tiče... Jst spim kot ubita. Zvečer ob 9h zaspim pred tv, potem se ob 10h spravim v postlo in do 6h sem koma. Sem mela pa z nespečnostjo probleme tam okoli 7 tedna, ko tud 14 dni nisem prav nič spala.

Čestitke vsem ostalim za super opravljeno NSuser posted image .

Mejte seuser posted image

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 580
17.10.2013 12:05:37   
pikica*1.4.*
Sladkiš si me prehitela, sem hotela napisat, da naj počakajo tiste ki ste živčne zaradi NS na morfologijo, tam vse natančno premerijo in povejo če je vse ok ali ne...http://www.bibaleze.si/clanek/nosecnost/video-morfologija.html še link, če katera ne najde...user posted image sem pa včeraj imela pregled, potipal je do kje je maternica (majčkeno nad popkom) in poslušal srčka...je rekel da je vse normalno in da redko kateri tako močno sliši srčka user posted image ko sem prišla ven mi je bilo čisto vseeno da sem 2 uri čakala in je bil v 5 minutah gotov. v glavnem 13.11. imam morfologijo in seveda upam, zdaj že skoraj vrjamem da bo vse ok...pa spet 4 doooooolgi tedni da spet vidim oz. slišim pikico/pikeca user posted image

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 581
17.10.2013 12:42:48   
Tadea
Živjo sonosečke!
Ne se sekirat za nuhalno, jaz ma tud mal nad 1.2300, ampak se nosna kost lepo vidi, tko da se ne sekiram, sem e v prvi nosečnosti velik bolj in mi je nuhalna predstavljala en tak velik bav bav, pa je bo vse tako kot more z dojenčkom in vem da bo tud zdaj.
Danes sem imela pregled, ja samo nahitro pokazal srček, nogici rokici pa glavico, ker se naj na tem pregledu nebi delal UZ, ampak moj G vsaj na hitro pokaže.
Naslednji pregled (morfologijo) imam 3.12, pa kri za toksoplazmo moram takrat dat. Že komaj čakam, bom uzela atija seboj, če bo dobil dopust, pa upam, da se nama bo pokazal spol :)

Pozdravček T.

(odgovor članu pikica*1.4.*)
Neposredna povezava do sporočila: 582
17.10.2013 13:03:27   
elia
Sladkiš, koliko pa si stara, če ni skrivnost? In koliko si imela nuhalno svetlino?

Jaz se pa ravno zaradi mirnega spanca nisem odločila za DHT user posted image Kaj če ti iz take lepe cifre zbije na malo čez 300...pa ti potem amnio niti ne pripada in si v dilemi, al plačat al ne. Mah ni se vredno sekirat user posted image

Jaz tudi komaj čakam morfologijo, ampak kje je še to user posted image

Bom si pa daj nabavila angelsound, da bomo lahko vsaj srček doma poslušali. Sem ga v prvi nosečnosti imela sposojenega in je bilo superuser posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 583
17.10.2013 13:25:42   
pikica*1.4.*
jaz sem si tud nabavla angelsound, ampak s kitajske menda in še bom kaka 2 mesca čakala na njega, pride pa 20$ pri nas pa ga špod 60€ ni. sicer pa zdaj ko bo začel brcat, bom tak vedla da je ok...me je G že spraševal če kaj čutim in da bi že lahko. jaz pa ne vem al so to brcike al prebava...vrjetno 1x eno 1x drugo user posted image
spim pa zelooo slabo, okoli 10h me zmanjka, ponoči se zbudim ker moram na wc, in sem ful naspana, pogledam na uro ki je ponavadi okoli pol 1 ponoči, potem pa na pol ure budna, pa cel dan tak-tak, malo vredu malo zaspana...po pregledu mam itak kaka 2 tedna blaženo stanje, ko mi je vseeno za vse, samo da sem slišala ali vidla user posted image , pol pa 2 tedna komaj čakam da mineta da spet vidim user posted image se mi zdi da me vedno bolj pipa, prej sem bla vesela da sem user posted image ful vesela, zdaj pa me kar trga...pa že komaj čakam in se v mislih prav vidim kako cartam mojga/najinega user posted image user posted image

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 584
17.10.2013 13:26:05   
Sladkiš
Elia, stara sem 30let in nuhalna je bila 1,1mm. Tako, da na podlagi tega sem mela super rezultat. Pa nosna kost lepo vidna in vsi organi za tisti čas lepo razviti. Sej mi je tud zdravnik, ki mi je nuhalno delal rekel, da ni potrebe še po DHT testu. Samo ne bi bila jst, če ne bi si stvar zakomplicirala, če si jo lahko user posted image . Ne, upala in skoraj verjela sem, da bo rezultat po DHT še boljši...ampak ni bil. V krvi sem imela dosti več hormona ßhcg kot je normalno, zato se mi je rezulat poslabšal. Tako, da sem se odločila še za AC. Sem se pa tud sama spraševala ja, kako bi se odločla če bi bili rezultati NS lih nad mejo...

Tud meni so tako dolgi tej dnevi med pregledi. En mesec se mi zdi kot da sta dva.
A že katera kej čuti not bebico? Jst še nč. Bo treba še maučk počakat user posted image .

Uživajte v sončkuuser posted image

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 585
17.10.2013 13:42:08   
Inchy_7
Živjo!

Joj, tale NS res očitno ne da miru nobeni user posted image . Jst sem potem očitno na tle napisano glih tista, ki ima nuhalno izmerjeno malo nad 300, 1:480. Vendar se nisem in se ne bom odločila za AC, ker me je tega posega vseeno strah. Bom raje počakala na morfologijo.

Drugače je pa danes res prekrasen dan za preživljanje časa v naravi. Edino jutra so tako zelooo hladna.

Sama sem par dni nazaj prvič začutila nekaj podobnega metuljčkom v trebuhu, trenutno sem v 17 tednu, vendar sem že od prej močnejše postave, in sem nekje prebrala, da naj bi tiste, ki smo že rodile, gibe začutile že prej, tiste, ki pa so malo močnejše postave, pa lahko tudi malo pozneje. Tako da sem se potem nehala sekirat, ko nisem že pred tem nič začutila. Je pa tudi res, da zato, da kej čutiš se moraš umiriti.

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 586
17.10.2013 16:08:41   
nejtad
lep pozdrav!

po mojem je rezultat za NS zelo odvisen od počutja tisti dan - pri meni je bilo tako da sem pri prvi nosečnosti imela slabši rezultat, kot pa sedaj

(odgovor članu Inchy_7)
Neposredna povezava do sporočila: 587
18.10.2013 8:17:10   
cvetka27

No pa je petek tukaj user posted image Mene pa zanima, če ste družini (staršem) že vse povedale veselo novico. Ker midva še čakava, kar ni bilo časa, tako da namerava ta vikend, če bova le vse ujela na enem mestu. Mi je prav tko smešno, ko mi je sestra ravno dva dni nazaj razlagala o eni kolegici in potem še o sosedi, ki sta tudi user posted image . Mi je šlo pa prav na user posted image .
Ste jim povedale na kakšen posebno izviren način?

Lep dan vsem skupaj.

(odgovor članu nejtad)
Neposredna povezava do sporočila: 588
18.10.2013 8:52:00   
_vanilija_
Jutro!

Zadnje čase mi ne rata dosti pisat, vas preberem, pol ko hočem kaj napisat zmanjka mi časa, ali mi pride nekaj vmes in pol pozabim kaj sem sploh hotla komentirat user posted image Sem kot kakšna ribica, vse pozabim v 5ih minutah user posted image

Jst sem svojim povedala po prve pregledu (ožja familija), sem jih prosila da ne govorijo naprej dokler ne bo mimo nuhalna. Pol sem imela nuhalno v sredo ob 17:00, zjutro sem že začela dobivat sms-e da nam čestitajo. Tolk o tem da niso rekli user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 589
18.10.2013 8:54:44   
elia
Midva sva družini že povedala. No, malemu še nisva user posted image Nekaj prijateljev tud že ve, večina še ne.. Pa v službi še me čaka to naslednji teden.

Sva pa domačim povedala tako.. En vikend smo imeli piknik in je mali bil še v pižami, ko so prihajali. Potem sva ga pa šla oblečt in sva mu oblekla majčko, na kateri je imel napisano: spredaj - Edinček..., zadaj pa - ...a le do aprila 2014 user posted image So bili čist v šoku user posted image

Ampak to pride v poštev pri drugem...pri prvi nosečnosti bolj težko user posted image prvič sem pa jaz mojim povedala tako, da sem pokazala slikico iz UZ, moj pa svojim kar po telefonu. Jaz jih še sploh nisem poznala user posted image tako da so me potem spoznali, ko sem že bila noseča...sva šla k njim na morje.

(odgovor članu cvetka27)
Neposredna povezava do sporočila: 590
18.10.2013 10:06:41   
ZzZaspanka
Hej hej punce!
Midva sva v prvi nosečnosti njegovim za katere bo to prvi vnuk/nečak povedala tako, da sva vsakemu nabavila najljubši okus tortice (nama tudi user posted image ) in potem naredila zastavice na zobotrebcih in nanje napisala BABI, DEDI, STRIC, STRIC, ATI, MAMI, prinesla to zraven ko sva šla na obisk in rekla da naj si vsak vzame svojo... Eden od bodočih stricev je takoj dojel za kaj se gre.. ostali pa so nekaj čudno gledali v une zobotrebce.. samo je bilo zanimivo user posted image
Mojim, ki pa vsi že imajo ta naziv, sva pa pač povedala da bo prišel dojenček... Nič prav posebaj.

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 591
18.10.2013 12:56:46   
Inchy_7
Ojla! user posted image

Midva sva za prvo najprej povedala pri meni doma, kjer je moj ati ravno nekaj rezal in mu je nož iz roke padel od presenečenja. user posted image . Sicer pa so bili vsi veseli, tudi takrat bodoči strici. Potem pa je moj klical svojo mami in ji rekel, da se bova popoldne oglasila na obisk, da imava nekaj za povedati. In ga je mami presenetila z vprašanjem :"No, kdaj bo?" Njegova mami me je že pol meseca prej pogruntala, da se nekej dogaja.

Zdej v drugo pa sva tudi že povedala obojim kmalu potem, ko sva sama izvedela. Nekaj prijateljev pa je izvedelo za novico prejšnji teden, ko je bil za nami že drugi pregled pri G. in nuhalna. Nisva pa imela nobenega posebnega načina, kako to izvesti. Edino staršem sva rekla, da pač najina starejša hčerkica kmalu dobi družbo. Pa eni najprej niso poštekal za kaj se gre, potem čez nekaj časa pa že. user posted image

(odgovor članu ZzZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 592
18.10.2013 13:13:22   
hrchy
midva sva domacim povedala ze avgusta, ko smo bili ravno na obisku v Sloveniji. Nisva komplicirala, sva rekla pac, da sem noseca. No, moji sestri in mami, ki obe z veseljem 'rineta' v nasega malega misa (ga vidita 1x-2x na leto) sva rekla, da bo fajn, ker naslednje leto bosta imeli pa ze vsaka svojega za crkljat user posted image

v sluzbi in vecini prijateljev pa sva povedala ene dva tedna nazaj - po NS.

(odgovor članu Inchy_7)
Neposredna povezava do sporočila: 593
18.10.2013 13:39:01   
pikica*1.4.*
uf, midva sma pa povedala po prvem pregledu, moj bi že takoj, pa sem vseeno hotla počakat na pregled če je vse ok...povedala pa sma tako da sma pokazala slikico od UZ in materinsko knjižico...zdaj pa ne govorim več nikomu, večkdo me vpraša in pol pač rečem da letos ni pusta za mene user posted image sem namreč kurent, al pa da še malo pa eno leto nebom delala user posted image službeno sem namreč povezana z veliko prijatelji...user posted image

aja pa v trebuhu je tak nežno zjutraj žgečkalo, pa zvečer, pa tu in tam v službi, zažgečka in mir...zdaj pa vem da ni prebava, ker danes pa me res nič ne mantra user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 594
18.10.2013 13:58:50   
banana_ana
ojla punce...

jaz sicer nisem aprilčiča ampak sem majčica, imam pa eno vprašanje - mislim, da sem tu zasledila za neko telovadbo za srečke nosečke....je to samo za vas, ali tudi za neaprilčiče :)

Upam, da ste super in vam želim super fletno nosečnost!!

lep vikend!!

(odgovor članu pikica*1.4.*)
Neposredna povezava do sporočila: 595
18.10.2013 14:26:13   
_vanilija_
IZVIRNO SPOROČILO: ZzZaspanka

Hej hej punce!
Midva sva v prvi nosečnosti njegovim za katere bo to prvi vnuk/nečak povedala tako, da sva vsakemu nabavila najljubši okus tortice (nama tudi user posted image ) in potem naredila zastavice na zobotrebcih in nanje napisala BABI, DEDI, STRIC, STRIC, ATI, MAMI, prinesla to zraven ko sva šla na obisk in rekla da naj si vsak vzame svojo... Eden od bodočih stricev je takoj dojel za kaj se gre.. ostali pa so nekaj čudno gledali v une zobotrebce.. samo je bilo zanimivo user posted image
Mojim, ki pa vsi že imajo ta naziv, sva pa pač povedala da bo prišel dojenček... Nič prav posebaj.

Škoda da RR nima Like opcije, pa bi tale tvoj post z torticami lajkala user posted image Super ideja user posted image Mi nismo bli kreativni, zdej mi je mal žal ko vidim kako ste ostale to lepo naredile.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu ZzZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 596
19.10.2013 17:52:05   
Kalli
Midva nisva nič kaj veliko govorila okrog, samo najožji, ker se je pa itak potem takoj razvedelouser posted image
Drugače pa so vsi veseli. Ene ste pa res povedale na izviren način, super!user posted image

Pa še to me zanima, ali ima katera zdaj težave z ravnotežjem? Meni se je že parkrat zgodilo, da me kar malo zanese? Sicer bom vprašala tudi gin. ko bom imela pregled, pa vseeno, da vprašam še tu.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 597
19.10.2013 19:01:08   
Agnes27
Midva tut nisva nič komplicirala, domčim sva povedala takoj ko sem test nardila. Pri taprvi sva bila veliko bolj skrivnostna. V službi sem povedal tri tedne nazaj. Zdaj pa sploh ne skrivam nobenmu več.
Kile - jah mi je kar slabo ko se ve menite da ste pridobile 1 kg in take, jaz jih imem že 5 več ker sem res veliiiiko jedla ker mi samo tako ni bilo slabo. No zdaj je že bolje. Jaz sem sedaj v 14 t pa se mi včas zdi da kar že začutim nekaj sam po moje to ni to ker je še prezgodaj. Bo še čas za touser posted image

(odgovor članu Kalli)
Neposredna povezava do sporočila: 598
19.10.2013 20:08:57   
aprilcica
živjo!
MIdva sva pa moje starše kar presenetila. Avgusta, ko sta prišla z dopusta sva jima zavila majno darilce, v katerem je bil komplet nogavičk za dojenčka. Preden sva jima dala, sva jima rekla, da imava za njiju že darilo za obletnico poroke (imela sta jo šele 4.10.), sam da jima dava prvi del zdej, ker se bojiva, da bosta prej odkrila, drugi del pa kasneje:) Oba sta samo pogledala, kaj noriva z darilom. Potem pa je mama darilce odvila in je bilo par sekund tišine...in potem, "a to pomeni da..." in že smo planili v objem. To je namreč njihov prvi vnuk ali vnukinja. Pri moževih starših pa sva le povedala, da sem noseča, ker bo to že 4 vnuk ali vnukinja. Ostalim bratom in sestram in prijateljem pa sva povedala po prvem pregledu:)

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 599
19.10.2013 20:16:38   
kalla
Pozdravljene. Tudi jaz bi se vam pri klepetu rada pridružila. PDP imam 26.4. To je moja tretja nosečnost, doma pa imam dva sinova, ki se novega člana že zelo veselita in seveda upata da bosta dobila bratca user posted image jaz pa upam na punčko. Nuhalno smo že dali skozi in rezultati so odlični.

Slabosti se počasi umirjajo, sem pa zaradi bruhanja shujšala kar 3 kg in si kar nekako ne morem opomoči. Počutje je slabo, kar naprej se mi vrti in hoče telo padati v nezavest. Na srečo to znam obvladati tako da takoj ko začutim, da prihaja val se uležem in dvignem noge v zrak.

Počasi malo zopet gledam vozičke, ker je stari že čisto znucan in sem gledala spletno trgovino "mali vragci". Ali ima katera izkušnje s to spletno trgovino?

Povedala sva praktično že vsem razen nekaterim prijateljem, ki se redkeje vidimo. Doma in v službi so izvedeli najprej, tudi zato, ker se mi je že zelo hitro poznalo, ostali pa sedaj po nuhalni. Nisva pa bila nič kaj izvirna pri sporočanju user posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?