|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
9.10.2013 15:56:28   
hrchy
pathra a superman je bil, hihihi user posted image

telovadba: jaz sem v prvi nosecnosti na zacetku hodila na navadno aerobiko, zumbo itd, proti koncu pa na tecaj za nosecnice, kjer je bila ena tretjin telovadbe, ena tretjina dihalnih vaj, utrjevanja polozajev za porod, raztezanje itd in ena tretjina namenjena pogovoru znotraj skupine glede cesarkoli, kar nas je zanimalo/skrbelo v zvezi s porodom. Premisljujem, da bi sla zdaj spet. Trenutno pa imamo toliko dela s prenavljanjem hise, da sploh e morem biti bolj aktivna kot sem, se mi zdi...

Neala in Inchy, ne skrbita glede nuhalne, jaz se zmeraj tolazim s tem, da ce bi imela tako sanso za zadet na loteriji, sigurno ne bi zadela... user posted image Pa zdravnikom je treba verjet, ce imajo za povecano tveganje sele rezultat pod 1:300 potem res ni skrbi...

pikica, saj ti si ze sla k dohtarju, a ne - kaze kot na vnetje mehurja...

Jaz sem pa imela danes pregled pri babici, vecinoma je pogovor tekel o dozivljanju prejsnje nosecnosti in poroda, pa o dojenju in o pricakovanjih do te nosecnosti/poroda/dojenja... je pa ful fajn babica in upam, da jo bom imela tudi pri porodu. Na koncu sem pa se srcka slisalaaaa user posted image . Sva ga dolgo iskali, ampak na koncu je pa bil user posted image user posted image user posted image

naslednji pregled je UZ 7.11.

(odgovor članu sandri91)
Neposredna povezava do sporočila: 501
9.10.2013 16:38:32   
pikica*1.4.*
ta pekoč občutek je bil grozen, začelo se je v službi, vse do večera, nisem upala nič prav pit, da ne rabim na wc, ko pa sem postala žeeeejjjjnnnnaaaa sem menda spila liter vode, ponoči šla 2x na wc in nič...in od takrat dalje nič...user posted image glede na to da resssss ne rada hodim k zdravniku, razen ko je res res nujno ima vrjetno moje telo kje gum za resitiranje in bolečine izginejo user posted image
moje telovadbe so bolj ko ne polenjene...moj ima konje in kolko pač tam pomagam, kidanje, sprehajanje, drugače pa sprehajam kužeka, ampak je bolj lene narave, kake pol ure na dan mu je polna kapa user posted image tako da bi si morala umisliti kaj za razgibavanje...
super za vaše nuhalne, mirit vas ekstra ne morem ker sem jaz še zmeraj prestrašena, pa sem mela 1:13500 in ker je rekel da je vseeno možnost, se jaz vpiknem v to možnost...ampak je prijateljica imela 1:62 pa so jo dali na preiskave naprej in ji odsvetovali splav, tako da mislim da nimate kaj skrbet...z mano vred user posted image ufff od moje nuhalne pa je minilo že več kot 3 tedne, že pogrešam mojo pikico...vsak večer v upanju čakam da user posted image začutim user posted image še točno en teden pa pregled...
kako pa je kaj s šolo?! jaz bi fulll rada šla, pa sem do zdaj ginekologa vedno pozabla vprašat...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 502
9.10.2013 16:45:21   
Sladkiš
Hejla punceuser posted image !

Še ena srečka nosečka, ki se je končno opogumla in bi se vam pridružila.
PDP imam 14.4.2014, lep datum, ni kaj rečtuser posted image , je pa to moja prva nosečnost. Na začetku sem imal nekaj težav z krvavimi izcedki, sedaj pa se je vse umirilo HBuser posted image !

Sem pa imela to srečo, da mi v nosečnosti ni bilo niti enkrat slabouser posted image ....vsaj nekiuser posted image . Tako, da sočustvujem s tistimi, ki imate zaradi tega bolj slabe dneve.

No, da še sama malo pokomentiram nuhalno. Sama sem jo že imela in mi je sicer dala rezultat nekaj čez 1:3500 in zaradi "kao" bolj mirnega spanca, sem oddala še kri, kar pa mi je rezultat za 20x poslabšalo in sem tako padla pod 1:300. Me je skoraj kap. Torej tudi če je ramerje NS+DHT pod od 1:300 pripada napotnica za AC. Sama sem se zanjo odločila. Najbolj me seveda skrbi tistega 0,5% možnosti za splav, tako da res srčno upam, da bo vse OK. V primeru slabega rezultata sva sedaj z mojim prepričana, da bi opravila UPN, ampak vprašanje pa je, ko si pred dejstvom in ko otroka čutiš pod srcem, kako se dejansko odločiš. S tem postom nisem žele nobene prestrašit, ampak samo deliit mojo izkušnjo...pa mogoče od vas dobit malo spodbude, ker ste res super!!!

No, upam, da vam za prvič nisem preveč naložila user posted image !

Čestitam pa vsem za dobro opravljene NS, ter držim pesti za vse, ki vas to še čaka. Seveda pa čim manj sekirancije, ker bo tega že dovolj, ko bomo mele bebike v naročju user posted image .

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 503
9.10.2013 17:03:50   
Neala
Ja, Sladkiš se strinjam s tabo, ker bi jaz tudi šla na UPN, ampak reeeeeees upam, da mi tega ne bo treba, ker to, da je ta t.i. UPN dejansko porod.... niti pomisliti nočem.
Si predstavljaš da imaš rezultat glih 1:301 in ne dobiš napotnice... jaooo.
kdaj pa imaš AC

Dve moji kolegici sta opravljali (nedavno) invazivne postopke: ena AC, druga biopsijo horionskih resic. Vse ok! Tako da samega postopka se ne nič bat.

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 504
9.10.2013 17:20:00   
Sladkiš
Sej to je nabolj grozno tudi meni, ker dejansko bi bil to porod. Tudi jaz si res nočem predstavljat kaj takega.

To sem tud sama razmišlala ja, da kako bi bilo, če bi mela rezultat ravno malo nad 300. To bi se še težje odločila. Že tako sem kolebala med AC in neinvazivnim in se potem odločila za AC, ker na podlagi tega se lahko odkrije več napak kot pri neinvazivnem testu. AC pa imam 22.10 v Postojni pri dr. Cerarju.

Sej samega posega, igle se ne bojim, ampak bolj tega, da bodo šlo kaj narobe. Sicer pa se malo tolažim, da je to reeesss majhen procent in da je zdravnik mel že ful takih posegov in da je (menda) strokovnjak na tem področju.

Neala, bom res držala pesti, da se tebi po DHT izboljša rezultat. Je tudi zelo veliko takih punc, ki se jim rezultat izboljša.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 505
9.10.2013 19:19:56   
zvezdica01
Pozdravljene nosečke user posted image Se še jst na hitro oglašam pa vas bom probala čimveč spremljat. PDP imam 23. aprila, doma imamo že 9-mesečnika tako da bo kar pestro pri nas. Upam, da pri vseh poteka vse tako kot je treba in da nimate prevelikih težavic user posted image Lp

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 506
9.10.2013 19:39:36   
pridkana
Evo še mene...sem mogla še na en sprehod preden sem se sploh lahko oglasila. Pred NS sem imela možnost 1:476 (imam 32 let), po NS 2.5 pa je rezultat 1:271 user posted image Zdej sem čisto zmešana ker je govorila o dveh možnostih ampak ena od njih naj bi bila ta krvna preiskava, ampak a pol ta rezultat ni nujno dokončen? Ker 750 eur lih ni tok malo....sem prou iz sebe in sploh ne vem več kaj pa kako. Aja drgač je po oceni tam spodaj blo videt user posted image

Je rekla da nej prespim pa se naslednji teden oglasim pri njej (dela samo 1 dan v tednu na Jesenicah) da se dogovorimo za naprej...očitno se bom mogal mal poglobit v vse te okrajšave in testeuser posted image

(odgovor članu zvezdica01)
Neposredna povezava do sporočila: 507
9.10.2013 20:05:07   
Sladkiš
Pridkana,te čisto razumem. Sama tud nisem spala par dni,pa vsake 5min sem si premislila. Zej ti bom bolj na okroglo razlozila kaj da en in drugi test. Neinvazivni test ti da rezultate za 3 sindrome,med njimi tud DS,ter napake na kromosomih x in y. Tud ta test je 99,8%. Pri AC pa se poleg teh sindromov odkrijejo se druge nepravilnosti. Seveda ni možno čisto vseh odkriti. Nakratko ti AC da malo vec rezultatov. Je pa seveda tist riziko. Kakorkoli, sama oz. vidva se odlocta kaj bi,in vsekakor se bosta pravilno odlocila. Jutri bo že bolje,boš vidla. Polovico pa boš rešila,ko se boš naročila. Vsaj pri meni je bilo tako. Držim pesti za karkoli se boš odločila!

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 508
9.10.2013 20:38:13   
aprilcica
Živjo!
Jaz sem imela pa danes nuhalno. Izvidi so za naju odlični, saj je zdravnica rekla, da je res zelo majhna možnost, da bo najin otročiček imel DS. Smo se pa na pregledu zelo nasmejali. Najin otročiček je imel očitno telovadbo. Non stop se je premikal, skakal, se odrival, se obračal...v glavnem vse, sam pri meru ni bil. Zdravnica sploh ni mogla izmerit NS. Moj mož ji je na koncu rekel, da bo otročiček pač po ati:) To zna bit še zanimivo:)

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 509
9.10.2013 20:50:55   
pridkana
aprilcica user posted image za dober rezultat

jaz bom šla zelo verjetno na neinvazivni test....ker pač nimam sreče in morem očitno sprobat marsikatero tegobo...najprej sladkorna zdej tole, ne bom tvegala tistga procenta. sej vem, da so možnosti izredno majhne kljub tveganemu rezultatu, ampak pač nisem prpravljena še kej tvegat.

zdej bom probala bit čimbbolj pozitivna...grem počasi spat, ker morem jutri v službo pa še tam povedat da pač morem še na dodaten test. lepe sanje vsem....

(odgovor članu aprilcica)
Neposredna povezava do sporočila: 510
9.10.2013 21:23:16   
pancia
Vedno več nas je- kaj bo spet plodno leto :-)

Jutri imam nuhalno in že tako me malo daje, kako bo, saj imam že 33 let (in nekatere imate "slabše" rezultate kot pravite še pri mlajših letih). Se ne spomnim rezultata za tamalo ki sem jo rodila pri 31 letih, ampak v materinski piše pretoki: 1: 4222 (a je to to?)

Upam, da bova z otročkom v formi tudi pri 33. letih :-)

Tudi mene je zadnji pol dneva peklo spodaj- pa je potem minilo. Po moje so ti dnevni vložki. zadnjič, ko sem G rekla, da imam ful izcedka in če ne bi imela vložka, bi bila vsa mokra, mi je odgovorila- mogoče pa prav zaradi tegauser posted image mi je dala mislit, po pravici povedano, pa sem mislila, da nimam unih najslabših.

Zadnjič sem bila pa zaprta kot ne vem kaj, sem 15 minut bila na wc in skoraj rojevala in potem končno olajšanje, in na papirju kri- me je kap!!! HB ni bilo od "spredaj" ampak od "zadaj" zaradi napenjanja.

No, slabosti še niso izginile, malo so se omilile, ampak sedeti v službi 8ur mi je pa vsak dan huje- me kar vse začne boleti. Pa še pojambrat ne morem, ker še nisem povedala, čeprav me vsi bulijo v trebuh user posted image

nič, grem še malo na kavč "kao Tv gledat" pa spat user posted image

držite se punce!

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 511
9.10.2013 21:41:12   
Žabika
Čestitke za dobre rezultate NS, tistim bolj v dvomih pa pozitivne misli!!! Jaz sem sicer res najbolj v letih od vas in mi AC tudi pripada, ampak zaradi tistega 1% sploh ne premišljujem ali ja ali ne. NS je bila sicer dobra, ampak ne grem tvegat. Jih poznam kar nekaj, ki so imele AC in pri vseh je bilo vse ok. Pri meni bo tudi!

Glede telovadbe. Jaz sem pripravljena odvodit eno tako 1x tedensko telovadbo za nosečke. Po profesiji sem fizioterapevtka, dolga leta sem tudi vodila nosečniško telovadbo, zdaj nekaj let sicer ne, imam pa zdaj skupino za seniorje - taka varna vadba za zrela leta. Tako da, če se nas nabere ene 5, sem ful za, da se dobimo, telovadimo, dihamo, ... in na koncu kramljamo. Imam pa dvorano v centru LJ, cena bo pa tudi ugodna. Zagotavljam vam pa varno, kvalitetno in pravo vadbo!
Če ste za, se javite. Vem pa, da vas je malo iz LJ.

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 512
10.10.2013 7:54:00   
Neala
Dobro jutro punce!
Ja, vidim, da smo vse v obdobju nuhalnih svetlin. Je pa res, da Pušenjak se vedno "jezi", ker si tako kao "napačno" interpretiramo rezultate. Še vedno imamo zelo zelo malo možnosti, da bi otrok res imel kakšno kromosomsko napako ali Downow sindrom.
Recimo, pravi takole, da četudi je rezultat: 1:11 ne pomeni drugega kot da imate 9% možnosti, da ima plod kromosomsko napako in 91% verjetnost, da je zdrav.

Sicer pa, včeraj mi je bilo tako slabo zvečer spet... Poln kufer imam tega. Prav ne morem funkcionirat in itak sem včeraj delala dlje in ko sem prišla ob šestih domov, sem samo še ležala. Mož je pripravil večerjo, se ukvarjal s tamalo... Potem, ko pa je ona zaspala ob osmih, sem pa tudi jaz mrknila potem na sedežni. Upam, da se to končno enkrat konča, ker že od konca avgusta je tako user posted image . No, saj nekaj boljše je, ampak vseeno...

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 513
10.10.2013 8:24:59   
pridkana
Saj jaz se zavedam da so možnosti še vedno zelo majhne....je pa pač šok ko sediš tam in ti izpiše izvid pa ti pomala da si v tveganem področju in da bo treba na dodatne raziskave. Saj se trudim bit pozitivna ampak strah pa še vedno ostaja...sem mislila da sem včeraj izjokala vse solze pa so se danes spet našle nove, ko me kdo vpraša kako je bilo... Do 9ih počakam potem pa jo pokličem in vprašam kako je z neinvazivno in kdaj lahko dam kri...

Se opravičujem ampak nekomu se morem mal izpovedat da ne bom danes taka jokica tule v službi ker se lih ne spodobi....

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 514
10.10.2013 9:28:13   
Neala
pridkana, saj prav, da se tu izpoveš. Verjemi, da te resnično razumemo, ker smo same v teh položajih oz. smo vse nosečke v enakem obdobju, vse hodimo na NS in se bojimo rezultatov... Saj meni tudi ni vseeno, ko me je strah kaj mi bo DHT zdaj prinesel.
Preberi si kaj na MON o tem kaj Pušenjak piše o teh rezultatih. On vedno pravi, da nas ginekologi preveč prestrašijo oz., da nam nikoli ne znajo razložit kaj ta tveganja pomenijo. Vedno pravi, da praktično tveganj sploh nimamo, ker na AC je potem 97% rezultatov v redu!

Kako to misliš, da greš na neinvazivni test? A to je tisti novi, ki se dela v LJ in je tako ful drag, je pa do zdaj najbolj zanesljiv?

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 515
10.10.2013 10:23:07   
pridkana
Ja, verjetno je to to. Sem klicala ginekologinjo, pa je nisem dobila, sem ji poslala še mail, ker želim to imeti čimprej za sabo pa potem čakati na rezultate. Ona je govorila o 750 EUR. Bom že nekako tole pokrila, ker vem, da si ne bi odpustila, če bi šla na AC ,pa da potem splavim zdravega dojenčkauser posted image  Pač moje razmišljanje.....mogoče se katera druga ne strinja....vsaka po svoje. Ja, je pa res da me nekako ni niti probala potolažit, samo razlagala je možne preglede...jaz pa z mislimi itak vsepovsod drugje. Saj sem že včeraj kar nekaj prebrala in še danes malo brskam kolikor mi čas dopušča in z nestrpnostjo čakam ali na njen klic ali na njen mail....še dobro da sem danes tukaj samo do 13h, potem pa koristim ure, ker se mi bo sfuzlalo drugače.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 516
10.10.2013 10:31:02   
hrchy
Pridkana, tukaj smo ravno zato, da gremo skupaj cez take in drugacne stiske, ki jih prinasa nosecnost... ti lahko tukaj jamras, kolikor hoces, pa te bomo se vedno poslusale in razumele. Prav?user posted image
Ce tsti tvoj rezultat obrnemo lahko na vse skupaj gledas tudi tako, da imas sanso 996:1000, da bo tvoje dete zdravo. To pa ne izgleda tako slabo, a ne?user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 517
10.10.2013 11:30:16   
Neala
Ja, pridkana, obrni si rezultat, tvojih 1:271 namreč pomeni, da imaš pičlih 0,37% možnosti, da bi bilo res kaj narobe. user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 518
10.10.2013 12:45:01   
kalica
Pozdravljene. Tudi jaz se vam pridružujem, po včerajšnji dobro opravljeni nuhalni. Tudi moj PDP je tisti lep datum 14. 4. 2014. user posted image Tveganje za DS je 1:3660, je bil pa mali pravi zaspanko in sem morala kr malo potelovaditi in kašljati, da se je premaknil. user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 519
10.10.2013 13:15:47   
zel14
Žabika, jaz sem za user posted image . Sem iz lj in če se nas res nabere dovolj, lahko kar začnemo.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 520
10.10.2013 14:15:15   
ZzZaspanka
Žabika tudi moj ZS imaš ;)

(odgovor članu zel14)
Neposredna povezava do sporočila: 521
10.10.2013 16:52:40   
pridkana
Hvala punce user posted image ...sej sem že malo bolj mirna...jutri grem dat kri popoldne v Dravlje...potem pa čakam na dober rezultatuser posted image

(odgovor članu ZzZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 522
11.10.2013 9:34:51   
Agnes27
Jaz sem danes tako zelooooo zaspanaaaaaaaaaa, da komaj delamuser posted image

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 523
11.10.2013 9:35:28   
Agnes27
Pridkana srečno ti želim. Verjamem da bo vse dobrouser posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 524
11.10.2013 9:59:15   
pridkana
Hvala hvala...na rezultat bo treba še počakat ampak bo pač še mal živčkanja zarad tega.

Drugače pa me danes prou ornk glava boli in nič ne pomaga....malo je verjetno krivo da se že od srede nisem naspala pa malo skrbi zarad danes pa še vreme....razmišljam da bom psa danes dala "babici" v varstvo, da se jutri vsaj približno naspim.

Upam, da ste ostale kaj boljše, Agnes tebi pa da se čimprej zbudišuser posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?