|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2014
11.10.2013 10:38:18   
Sladkiš
Pridkana,

Tud js ti želim vso srečo danes in tud js vrjamem da bo nakoncu vse OKuser posted image . Potem pa končno mal uživanja v nosečnosti, a ne user posted image

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 526
11.10.2013 11:28:24   
binky30
Zdravo!

Se vam pridružim, PDP imam 7.4. to je moja prva nosečnost. Na začetku sem imela krvave izcedke zdaj se je vse umirilo.
Imam pa nosečniško sladkorno, tako da sem na dieti in si redno merim sladkor ter težave z ščitnico.
Drugače pa nič slabosti, kot da sploh ne bi bila noseča.
Nuhalna je bila vredu, zdaj samo čakamo da izvemo spol.

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 527
11.10.2013 21:00:18   
Žabika
Takole sonosecke.
Ce si zelite telovaditi, vadba bo ob torkih ob 19:30 na Vegovi ulici v Ljubljani. Ce si za, se mi javi na ZS.

(odgovor članu binky30)
Neposredna povezava do sporočila: 528
12.10.2013 11:59:15   
nejtad
Lep pozdrav!

Tudi jas se vam pridružujem PDP je določen na 18.4.
je pa to moja druga nosečnost doma imamo že punčko letnik 2008 -
za nami je tudi že NS in je vse ok.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 529
12.10.2013 14:13:23   
wisteria
Da se vam pridružim še jaz user posted image
PDP imam 6.4., spola zaenkrat še nismo ugotovili, to je druga nosečnost, imamo že enega julijčka 2012, stara sem 31 in iz LJ. Sem ena izmed tistih srečk, ki nimajo nobenih slabosti in dokler ne začutim prvih brc kar malo dvomim da je vse res :)
Malo sem na hitro preletela vašo debato, ko bo kaj več časa bom prebrala vse. Kar sem na hitro opazila:
strije: jaz se tudi nagibam k temu, da je precej odvisno od prožnosti kože. Sama imam že v "normalnem" stanju kar nekaj kg viška in v prvi nosečnosti kljub še dodatnemu trebuhu nisem pridelala nobene strije, pa se nisem mazala z nobenimi kremami. Upam da bo tokrat podobno user posted image
lupinica: malo je odvisno tudi od tega, kakšnega velikana imate. Mi smo pri prvem otroku prerasli lupinico v 6 mesecih, pa smo imeli peg peregovo, ki je menda ena večjih. Potem je bil kar problem, ker v navaden avtosedež še ni smel, ker še ni dobro sedel, čeprav po velikosti je že čisto pasal not. Mi smo potem kupili avtosedež Concord Ultimax, ki je 0-18kg, se obrne nasproti smeri vožnje, kasneje tudi v smeri vožnje in se ga da lepo poležat, kadar mali zaspi v avtu in smo z njim reees superzadovoljni! Je pa lupinica na začetku res bolj praktična, ker se jo da nosit okrog kadar kaj skačeš okrog, mi smo imeli enega zaspanca ki je itak nonstop spal, tako da si tisto lupinico pač kot torbico sabo nosil pa si vse v miru opravil user posted image
Žabika škoda, jaz bi z veseljem prišla, ampak mi je malo prepozno, ker ima mož ob 9h treninge in ne bi mogla priti pravočasno domov. user posted image Če boste pa slučajno kaj prestavljale termine, pa sporočite.
Spanje: Pri prvem ni bilo problema, od prvega dneva je spal v svoji posteljici in v svoji sobi. Je pa res, da je tudi od prvega dneva spal celo noč in nisem rabila vstajat ponoči. No, na začetku sem ene prakrat šla preverit če sploh še diha user posted image . Drugače sem ponoči bolj lene sorte če se me zbuja in verjetno če bi morala vstajat, bi hitro pristal v najini postelji. Upam da mi tudi tokrat ne bo treba.

Danes je tak len dan da kar počivamo, upam da se tudi vi fino spočijete.
Lp

(odgovor članu nejtad)
Neposredna povezava do sporočila: 530
12.10.2013 15:47:06   
mismaš*
Pozdravljene! Zdaj se vam pa še jaz pridružimuser posted image , PDP imam 23.4. , danes smo imeli nuhalno svetlino, vse je ok. user posted image
je aktiven in sem presrečna ko sem ga videla in poslušala srček. Doma imamo že 1 letnico in me kar malo skrbi kako bom zmogla vse skupaj... Drugače pa presrečna kot ve.user posted image
Zanima me nekaj, nimam nobenega apatita, še vedno grozno bruham in se počutim brez energije.. A nebi moglo to že biti mimo?

(odgovor članu wisteria)
Neposredna povezava do sporočila: 531
13.10.2013 8:23:38   
pridkana
pozdravljene vse nove aprilčiceuser posted image

slabosti so pa odvisne od vsake posameznice...ene so srečne pa jim sploh ni slabo...men je blo recimo lih 2 al 3 tedne da sem v službi že ful hitr povedala, ker sem cviknla, pol se je pa umirilo, ene držijo prve 3 mesece, ene pa na žalost celo nosečnost. mogoče se ti bo pa še malo umirilouser posted image

jst bi sicer bla za telovadbo ampak sem pa kr ornk z gorenjske tako da mi ta vadba ne pride v poštev....morem pa spet mal bl začet migat ker sem se prav pošteno polenila....

eno lepo sončno nedeljo želim vsem!!!

(odgovor članu mismaš*)
Neposredna povezava do sporočila: 532
13.10.2013 9:11:36   
Kalli
Aprilčice živijo!

Takole pa se vam pridružim tudi jaz.
Moj rok je 13.4.2014 tako so mi rekli zadnjič na nuhalni.
Moji rezultati so vsi ok, zrdavnica pa pravi, da najverjetneje pričakujemo fantkauser posted image
To je moja prva nosečnst in po pravici povedano me je na smrt strah. Ampak verjetno je to normalnouser posted image
Stara sem 24 let in iz okolice Celja.
Res sem vesela da sem izvedela za tale forum, se mi zdi zelo koristno da se lahko malo posvetujemo med sabo.
Drugače pa sem imela gromozanske probleme z bruhanjem, do pred kratkim pravzaprav, zdaj je bolje. KONČNO!user posted image

No to bo to za začetek! Lep dan vsem!

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 533
13.10.2013 9:49:56   
pathra

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, št. user posted image , št. user posted image doma, spol user posted image , porodnišnica

31.3.

hrchy, 2 user posted image , 1 user posted image ,

1.4.

pikica*1.4.*, MB,

Daisy12

Inchy_7, 2user posted image , 1user posted image (2012), LJ

2.4.
_vanilija_, 2user posted image , 1user posted image (2012), Šempeter pri Gorici

3.4.

4.4.

Anonimna1

bugimajstr, 3 user posted image , 2 user posted image (2009, 2012), NM

Lilla81, 2user posted image , 1 user posted image (2008), Postojna

5.4.

pižmovka, 2 user posted image , 1 user posted image (2011)

6.4.

Njegova

wisteria, 2 user posted image , 1 user posted image (2012)

7.4.

ZzZaspanka, 2 user posted image , 0 user posted image , Kranj

binky30, 1 user posted image , 0user posted image

8.4.

9.4.

Žabika, 2 user posted image , 1 user posted image (2007), LJ

10.4.

aqualina, 1 user posted image , 0 user posted image

11.4.

MiNNi N

pathra, 3 user posted image , 1 user posted image (2012), Izola

12.4.

_MiNa, 2user posted image , 1user posted image (2009)

13.4.

Tadea, 2 user posted image , 1 user posted image (2012)

Punchy, 1 user posted image , 0 user posted image , Slovenj Gradec

Kalli, 1 user posted image , 0 user posted image

14.4.

trischa

gloris, 1 user posted image , 0user posted image

corti, 2 user posted image , 1user posted image (2008), Kranj

barchy81, 3 user posted image , 2 user posted image (2x 2008), Celje

Sladkiš, 1 user posted image , 0user posted image

kalica, 1 user posted image , 0user posted image

15.4.

novopecena*, 1 user posted image , 0user posted image , Slovenj Gradec

Martiana, 1 user posted image , 0user posted image

16.4.

17.4.

aprilcica

18.4.

aish, 1user posted image , 0user posted image

Agnes27, 2 user posted image , 1user posted image (2011)

nejtad, 2 user posted image , 1 user posted image (2008)

19.4.

Piška28, 2 user posted image , 1user posted image (2012)

cimbale, 1 user posted image , 0user posted image

Jinah

pridkana, 1 user posted image , 0user posted image

20.4.

Neala, 2 user posted image , 1user posted image (2009)

21.4.

Maeve, 2 user posted image , 1user posted image (2012)

22.4.

zel14, 1 user posted image , 0user posted image

23.4.

pbiba

zvezdica01, 2 user posted image , 1user posted image (2012?)

mismaš*, 2 user posted image , 1user posted image (2012)

24.4.

elia, 2 user posted image , 1user posted image (2010), MB

25.4.

Anonimna bibaleze, 2 user posted image , 0user posted image

Pikaba, 3 user posted image , 2user posted image (2011, 2012)

sandri91, 3 user posted image , 0 user posted image

pancia, 4 user posted image , 2user posted image (2009, 2011)

26.4.

27.4.

AdrijanaU, 2 user posted image , 1user posted image (2012)

KajaNagaja, 2 user posted image , 1user posted image (2012), Jesenice

sensiTive, 2 user posted image , 1user posted image

28.4.

kinvils, 2 user posted image , 1user posted image (2010), Ljubljana

spring14, 1 user posted image , 0 user posted image ,

29.4.

MVJC, 2 user posted image , 1user posted image (2004),

X.4.

Anonimna3

PRIČAKUJEMO:
user posted image
user posted image
user posted image 55

user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE user posted image 55

ZAČELE SO Z NAMI

user posted image Nena83user posted image

user posted image anonimna91user posted image

user posted image *tedy*user posted image

PREGLEDI

15.10.2013 - corti, Žabika

16.10.2013 - pikica*1.4.*

17.10.2013 - Tadea

22.10.2013 - Sladkiš (AC)

23.10.2013 - pridkana

24.10.2013 - Žabika (AC)

28.10.2013 - pathra

5.11.2013 - sandri91

6.11.2013 - Agnes27

7.11.2013 - hrchy

14.11.2013 - kinvils

17.11.2013 - pancia

NUHALNA SVETLINA:

14.10.2013 - elia

15.10.2013 – kinvils, sandri91

17.10.2013 - MVJC

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 534
13.10.2013 16:53:30   
Nataška982
Živjo
Po letu in pol sva tudi midva pridelalauser posted image . Zaradi prevelikega straha izgube najine pikice nisva nič rekla nikomur. Sedaj sem v 12 skoraj 13 tednu in tudi nuhalna je za nama! Vse okuser posted image . PDP 20.4.2014
Zdaj pa novim zmagam naproti!!!

(odgovor članu novopecena*)
Neposredna povezava do sporočila: 535
13.10.2013 21:07:22   
pancia
Ojla punce,

v četrtek je bilo na nuhalni super. Rezultat je dober, tako da na kakšne dodatne raziskave ne grem, ker verjamem, da bo vse ok, kot je bilo pri prvih dveh.
Rok mi je malce prestavila na 21.4. ampak je rekla, da je datum okviren, 3 dni gor ali dol. Itak je pri meni samo informativen, ker itak rodim s CR.
Mali je ena lenobca- ga je mogla kar nekajkrat potresti, da je začel migati, sem jo vprašala, če je normalno da je tako primeru, pa je rekla, da je čisto odvisno kako ga dobiš. Srčni utrip je imel 148, pa se mi zdi, da so rekle, da je na meji, samo ker ni nič komentirala oz. je rekla, da je morfološko vse ok, nisem spraševala. Koliko ste imele utripa ostale?

Sicer pa, zjutraj še vedno bruham, ze par dni grem prej pit vodo, da se ne silim bruhat kislino, ampak tako vsaj vodo bruham in manj kisline. Mi je pa še vedno po malem slabo cel dan.

Prilajteljem in sorodnikom sva več ali manj povedala, potem pa je to itak mreža, ko kar naenkrat vsi vejo. Ta teden nameravam povedati še v službi- ah, malo mi je neprijetno, pa bo že.

Uživajte in se beremouser posted image

(odgovor članu Nataška982)
Neposredna povezava do sporočila: 536
13.10.2013 21:36:46   
pridkana
Pr nama je bil utrip 157, se je pa kar malo skrival/a ne glede na to kolk je žokala, pol sem mogla pa še jst šejkat s tazadno pa ni nč veliko pomagal...super za dober rezultatuser posted image mene pa zdej čakata mučna dva tedna da dobim rezultate...sem dala v petek kri pa se mi zdi da je to že kak mesec nazaj in če mi ne bi žile predrla da me boli komolc in mam modrico sploh ne bi verjela da je blo šele dva dni nazaj...

Nataška čestitke za plusekuser posted image

(odgovor članu pancia)
Neposredna povezava do sporočila: 537
14.10.2013 6:49:31   
nejtad
pri nas je bil pa utrip 166 je bil pa zelo živahen - pa mi je rekla da je to idealen utrip

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 538
14.10.2013 8:06:29   
Agnes27
Naš utrip je bil 162 pa je rekla da je ok, ne vem pa kok so meje postavljene. Če ti niso nič rekli zarad utripa je po moje ok.

(odgovor članu nejtad)
Neposredna povezava do sporočila: 539
14.10.2013 8:31:15   
Sladkiš
Hejla!

Pr meni je bil utrip 155, pa tud je menda to v redu utrip. Tudi sama nimam pojma kakšne so meje.

Moje počutje je pa katastrofalno. Z živci prou pri koncu...user posted image Ravno sem se prepričala, da bo na AC vse Ok in da bo vse šlo fajn skozi z dobrimi rezultati. No, pa me je včeraj na wc-ju presenetla kri. Jo je lih par kapljic vsakič. To se mi je sicer že dogajalo vse od začetka pa do konca 11 tedna. Na vsake par dni. Sem pa mislila, da je sedaj to za mano, ampak očitno ni. Jutri mam zaradi tega UZ in upajmo, da je z bebico vse OK, kot vedno do sedaj. Se je pa sedaj zaradi teh izcedkov zopet povrnu strah zaradi AC, da ne bi slučajno stvar poslabšalo. Ja nč, bo treba upat na najboljše.

Lep ponedeljek vam želim!

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 540
14.10.2013 8:32:00   
pridkana
evo sem mal pobrskala in tole je odgovor pušenjaka: hm...ne vem, kdo vam je delal preiskavo (z licenco ali brez?) in zakaj vas je po nepotrebnem vznemirjal, vendar je pri 11 do 14 tednih normalen utrip od 120 do 180/min in 143/min nikakor ni prepočasen.

nč skrbetuser posted image

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 541
14.10.2013 9:15:45   
binky30
pri nas je bil utrip 163, drugače je bil zelo aktiven se premikal na polno user posted image
a drugače že čutite svoje otročičke? jaz mam občasno tak čudno - prijetni občutek v trebuščku

(odgovor članu pridkana)
Neposredna povezava do sporočila: 542
14.10.2013 11:47:53   
aprilcica
Pi nas je bil tudi utrip 155 in je rekla, da je to normalno. Jaz ga še ne čutim...upam, da ga bom kmalu user posted image  Imam pa zadnji teden take ostre kratkotrajne bolečine (kot da bi me kdo zbadal) v spodnjem delu trebuha (na pregibu, ko sedim) ali pa na desni strani. Se to mogoče dogaja tudi vam?

(odgovor članu binky30)
Neposredna povezava do sporočila: 543
14.10.2013 12:21:00   
elia
aprilcica, te bolečine so normalne. Jih imam jaz tudi in sem jih tudi v prvi nosečnosti imela..

Danes imam nuhalno, komaj čakam user posted image

Sem pa pogledala izvide nuhalne izpred 4 let user posted image Takrat sem imela rezultat 1: 13.839 user posted image pa srček je bil 158 bpm user posted image

(odgovor članu aprilcica)
Neposredna povezava do sporočila: 544
14.10.2013 12:27:58   
Neala
Ojla!

Na nuhalni je bil utrip 162. Sem pa primerjala še s ta prvo punco, ona pa je imela na nuhalni takrat utrip 144, pa ni G niti omenil, da bi bilo kaj počasno. Dandanes je to zdrava punca in niti v nosečnosti takrat z njo potem nikoli ni bilo rečeno, da bi karkoli odstopalo.

Mene tudi zdaj spet večkrat špikne kje spodaj levo ali desno. Pa tudi proti večeru me trebuh zna bolet, sploh v spodnjem delu. Se vse širi in razteguje.

Elia, srečno na nuhalni! En res lep pregled je to.

Aja, otroka še ne čutim, se mi tudi zdi, da je prezgodaj, ker sem komaj 13 tednov dopolnila. Nekje okrog 16. ali 17. tedna pa se res lahko čutijo "balončki" oz. "mehurčki", ki potem postajajo vedno bolj izraziti.

(odgovor članu elia)
Neposredna povezava do sporočila: 545
14.10.2013 13:06:54   
hrchy
ja ja, spika spika... aprilcica, cisto normalno.

jaz sem pa danes zacela ze 16 teden in ja, kdaj pa kdaj se mi pa ze zazdi, da nekaj zacutim v trebuhu... user posted image komaj cakam! Sem pa danes tudi poskusila oblect eno kiklo in je nisem mogla zapet... torej se zdaj pa ze trebuscek pozna... ker po kilah nisem sla se nic gor, v bistvu se celo dol (sem bila bolj aktivna v zadnjih tednih, kot pa prej pol leta pomoje. Ta vikend sem z motorko drevesa zagala... Moj pravi, da se mi itak utrga, kadar sem noseca!user posted image ). Ampak mi je babica rekla, da se ni za sekirat, ce zacnem dobivat sele po 20tem tednu... meni je prav!

Torej telovadbe mi ne manjka. Zabika, super ideja, ampak jaz se tudi ne morem udeleziti (zivim v tujini), hehe...

Dajte mi se povedat, a jemljete kaksne vitamine in prehranske dodatke...? ne vem, kako priporocajo v Sloveniji, ampak meni se zdi, da jih pri zajtrku kar na zlico jem... meh...user posted image

sicer pa pozdravljene vse nove... user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 546
14.10.2013 15:58:23   
Kalli
Tudi mene špika, v zadnjih dneh bolj pogosto, tako da možno da se že kaj premika? Ali pa da je samo maternica, ki raste?
Moji rezultati za srček so 169 kar je menda ok,

pancia:
Kako veš da boš rodila z carskim rezom (predvidevam da to pomeni CR), Ali obstaja zdaj možnost izbire ali kako?
Bruhala sem tudi jaz, zdaj sicer bolj občasno ampak vedno preden vem, da bom morala iti spijem kozarec vode, ki nenormalno olajša vse skupaj.
Meni je ponavadi slabo popoldne , ker če takrat kaj pojem je pol kr kriza bruhat. Ampak skoraj vedno je tako.

sladkiš
Ne se preveč sekirati, meni je rekla zdravnica da je maternični vrat veliko bolj občutljiv v nosečnosti in lahko krvaviš tudi če npr imaš spolni odnos, čeprav nežen, pa se lahko vseeno zgodi, da se stena poškoduje, ja je pa pametno it pogledati k zdravniku.

Pa še tole, ve mogoče katera kakšne so možnosti telovadbe v okolici Celja?

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 547
14.10.2013 17:42:46   
Sladkiš
Kalli, hvala ti za tvoje besedeuser posted image . Saj se probam čim manj obremenjevat in misliti pozitivno. Na momente sem prav vsa nervozna in žalostna, na momente pa na vse gledam pozitivno. Tudi sama se malo tolažim, da imam mogoče vse skupaj bolj občutljivo in mi kake žilice pokajo, kajti to se mi dogaja že od samega začetka - 4.tedna. Nikoli mi pa G i znal povedati zakaj do tega prihaja, na UZ je bilo vedno vse bp. Te izcedke imem pa izključno samo, ko grem na wc, drugači pa nikoli. To me malo tolaži. Med celo nosečnostjo sem edino zadnje 4 tedne imela malo miru. Sem pa v 14 tednu. Bomo pa jutri zvedli če je še vse OK in je bebica še živahna. Držimo pesti :)

Mene pa drugači vse neki tišči v spodnjem delu trebuha. Sploh če imam kake hlače, ki mi lih pasajo na trebuh. Bolj me vse neki veže, kot da mi en trebuh razteguje, kot pa da bi me prav špikalo. So to tud kateri izmed vas dogaja?

Punce, želim vam lep preostanek dnevauser posted image

(odgovor članu Kalli)
Neposredna povezava do sporočila: 548
14.10.2013 18:28:56   
kalica
Sladkiš zagotovo je vse v redu, boš videla jutri. Ja, glede hlač pa...bo treba počasi kake nosečniške kupit. user posted image
Zdaj so tudi v Mani dobili nosečniško kolekcijo, ki je mogoče kar se cen tiče malo bolj sprejemljiva, ker drugače so vse nosečniške obleke predrage.
Kako pa kažejo kaj vaši kilogrami? Meni je prejšnjič pri ginekologinji tehtnica kar dve kili več kot pred mesecem dni pokazala... Saj sem res več jedla, ker sem tako pomirjala slabosti in se v zadnjem tednu že umirja vse skupaj.

Lep večer vam želim

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 549
14.10.2013 19:14:28   
elia
Sladkiš, če je do zdaj bilo vse ok, bo tudi naprej. Ima veliko žensk s tem probleme..

Midva sva od nuhalne. Vse je videt ok user posted image tako da se nisem odločila za dodatne preiskave. Nuhalna svetlina 1,6 mm, nosna kost vidna, 1: 2695 (pač glede na starost). Ampak zdravnica pravi, da je vse videt ok user posted image posteljica je lepa, otroček je fajn ležal, tako da je vse lahko pogledala. In zaenkrat vse kaže na punčko user posted image

(odgovor članu kalica)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?