Žabinčica
|
Hej, pozdravljene na to deževno nedeljo. Ja, pri nas tudi dež. Smo imeli sicer vmes suho, tako da smo bili zunaj, malo na sprehodu, je pasalo. Bi pa jaz tudi sneg...zdaj, po možnosti ne marca. Pa toplo je zelo, preveč za ta letni čas; evo če bi bilo malo bolj mrzlo bi že dva dni snežilo. Jaz imam rada sneg. Ok, včasih naredi malo preglavic, ampak se mi zdi da brez njega ni prave zime. Tedy . Navijam za naslednji krog. *Misi* mislim, da se midve še nisva brali - dobrodošla, pa plusek čimprej. Frika, dobrodošla tudi ti. V bistvu se ne spomnim več točno kako se preračunava porodniška, okvirno je nekako takole: če si zaposlena, se preračuna porodniška glede na prihodke za eno leto nazaj; če nisi zaposlena, ampak si v zadnjih treh letih vsaj eno leto delala tudi dobiš kot neko "porodniško", ne spomnim se več točno formalnega izraza, in potem se ti na določen minimalen znesek prišteva-zvišuje višina, glede na št. mesecev, ki si jih delala, samo mislim, da nekje do višine minimalne plače. Mogoče se katera malo bolje spozna, pa možno da se je v tem času tudi kaj spremenilo. Lahko pa vprašaš tudi na finančnem delu foruma, tam ti bo mogoče katera znala točno razložit kako in kaj. Vse prehlajene in bolane , pozdravite se. Asyka, Cikacaka, sta še kaj tukaj? Kako sta kaj? Drugače pa mi "odkrašujemo", smrečko bomo pospravili, ostalo dekoracijo pa še malo pustili da nam lepša prostor. Sicer pa se pri nas nadaljujejo domači rojstni dnevi, v naslednjem mesecu se bodo zvrstili 3, tako da bo še kar naprej pestro. Smo vsi bolj jesensko-zimski, razen ta malega, ki je pomladni. Lepo nedeljo še naprej.
|