|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
31.8.2013 14:41:35   
Daia
Jaz v 8.
Upam, da drži to z 12. tedni user posted image

(odgovor članu cataleyamiller)
Neposredna povezava do sporočila: 776
31.8.2013 15:19:15   
Tippi
jaz sicer nisem imela SS, se ga pa letos vseeno ful bojim zaradi krvavitve v 8. tednu.

procentualno se res zmanjša možnost za splav, ni pa to zagotovilo. na žalost. zgodnji splav se namreč lahko zgodi kadarkoli do 20. tedna, po dvajset_em je pa govora o poznem splavu. po 25. tednu (se mi zdi), se pa govori že o prezgodnjem porodu.

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 777
31.8.2013 15:53:38   
Nanuk
Tippi, jaz sem to prebrala v Baby book... tako da.. citiram: Pregled NS na napotnico je možen po 35.letu, vendar le za nosečnice med 35. in 37. letom starosti, ob tem se vzame tudi 5ml krvi za dvojni hormonski test, ki skupno z ultrazvočnim pregledom zagotovi najbolj zanesljiv izvid. Velja namreč do 37. leta, po tem je priporočena le invazivna diagnostika, ki jo opravijo tudi na napotnico: biopsija horionskih resic ali amniocenteza. Pregleda NS na napotnico ni mogoče opraviti namesto invazivne diagnostike. To so zakonsko urejena pravila, ki veljajo za vse nosečnice po Slo in prav je, da so z odločbami seznanjeni vsi ginekologi in vse nosečnice.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 778
31.8.2013 17:33:25   
Andy86
pozdravcek z morja...user posted image uf mi je kar malo odleglo,ko sem prebrala,da nisem edina s tezavico in obcutkom da vse dol vlece...meni se tud zdi kot da mi bo vsak cas kaj padlo vn user posted image danes smo se mal vec hofdili pa sm se mogla prav vstavit vsako toliko. menu se je to dogajalo tudi v prvi nosecnosti a od 15.tedna dalje.sej ce bo sam feeling in da je z otrockom vse ok ni panike. zdej pridno izvajam kolensko komolcni polozaj v upanju da se maternica ponovno obrne kot mora. bodite fajn user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 779
31.8.2013 18:12:20   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Nanuk

Tippi, jaz sem to prebrala v Baby book... tako da.. citiram: Pregled NS na napotnico je možen po 35.letu, vendar le za nosečnice med 35. in 37. letom starosti, ob tem se vzame tudi 5ml krvi za dvojni hormonski test, ki skupno z ultrazvočnim pregledom zagotovi najbolj zanesljiv izvid. Velja namreč do 37. leta, po tem je priporočena le invazivna diagnostika, ki jo opravijo tudi na napotnico: biopsija horionskih resic ali amniocenteza. Pregleda NS na napotnico ni mogoče opraviti namesto invazivne diagnostike. To so zakonsko urejena pravila, ki veljajo za vse nosečnice po Slo in prav je, da so z odločbami seznanjeni vsi ginekologi in vse nosečnice.

Evo, ga imam doma (baby book) ampak ga še nisem utegnila prebrati. Informacijo bom 12.9. servirala gineku in mu predlagala, da ne širi dezinformacij! Hvala ti za to info! user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 780
31.8.2013 18:19:10   
sinea
Ahoj user posted image user posted image user posted image
Evo mene z dopusta. Joj kak fino je bilo in kako hitro je 18 dni minilo. Imeli smo se super fajn, obcasno mi je bilo na momente slabo in to zveceruser posted image , drugace pa sem ok, razen nekega minimalisticnega spikanja v maternici ni.

Pupcek meni prestavi rok na 2.3.2014, po nuhalni naj bi bojda bil tak.

Cestitke vsem za dobro opravljene nuhalne in ja dobrodosle vse mamice,guzva bo marca vam povem....user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 781
31.8.2013 20:22:25   
Nanuk
hahaha, očitno naši moški niso upoštevali: junij, julij, avgust, babo pri miru pust user posted image

(odgovor članu sinea)
Neposredna povezava do sporočila: 782
31.8.2013 20:37:32   
sukakuka
da se še jaz malo oglasim. Dva dni sem celo imela mir s krvavitvami, kolk sm bila vesela, vse je bilo tipitopi user posted image . Včeraj pa spet manjša krvavitev, danes neki rjavi izcedki. Ker sem se v tistih dveh dneh prepričevala, da zdej pa ne bo več krvavitev je bil čisti šok. Sem bla čist fraj, jok non stop. Zdej sm se spet pomirila, krvavitve in izcedki itak niso tolk močni kot so kdaj bili, tako da upam da bo use ok. In nestrpno čakam na naslednji ponedeljek na nuhalno. Ko bi bil že ta ponedeljek.

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 783
31.8.2013 20:42:40   
anastacia1
Pozdravljene!

Z veseljem se pridružujem vaši skupini. Otročka pričakujemo 21.3.2014.
Vsem želim čim lepšo in nepozabno nosečnost.

Lp

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 784
31.8.2013 20:55:39   
Rina2
Pozdravljene marčevke!
Če dovolite bi se tudi jaz "pofočkala" pri vas. Sem v 12 tednu nosečnosti, NS imam v četrtek. Pričakujemo našega drugega user posted image , doma imamo user posted image staro 14 mesecev, PDP imam 19.3. sem iz LJ, stara 35 in noro vesela ponovne nosečnosti, čeprav ponovno pričakujemo zaplete. A tokrat se jih bomo lotili veliko bolj pogumno in že zelo zgodaj zato verjamem, da bo vse OK. Sicer je to moja tretja user posted image in imam tudi že kar nekaj izkušenj s takšnimi in drugačnimi nosečniškimi tegobami. Nekje sem zasledila, da ste govorile o krvavitvah oz. rjavih izcedkih v prvih 2-3 mesecih. No, iz lastnih izkušenj vam povem, niti slučajno ni nujno, da napovedujejo splav. Sama sem krvavela v vseh treh nosečnostih, v prvi sem imela splav ko so izcedki že zdavnaj ponehali, v drugi je bilo vse OK in trenutno zaenkrat tudi vse OK. Sem se pa naučila še nekaj, čim bolj pozitivno razmišljaš in probaš biti sproščen, tem bolje se na koncu nosečnost izteče. Tako da nosečke, nasmeh na obraz in pogumno naprej! Če pa se vam zdi, da nekaj ni lih prav, pa to le omenite G. Lepo bodite!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 785
31.8.2013 23:04:04   
talytha
Pozdravljene vse nove souser posted image user posted image
Zdaj nas je pa že ceeeeel kup!

Berem kaj napišete, tkole nekje na dva dni, ampak preberem pa vse....res mi je žal za vse, ki imate kakršne koli težave.
Pri meni je sedaj slabost popolnoma minila, tako da se počutim super, ješča še vedno nisem kaj preveč, tako da še vedno ostajam na -2kg od zanositve. Ginekologinja je sicer rekla, da za enkrat ni panike ker se plodek lepo razvija, ampak moram pa spremljat težo.
pupcek tudi meni prosim prestavi rok na 28.03. - hvala.

Sem bila pa danes po skoraj dveh mesecih ponovno v gorah (G je dovolila) in je bilo BOŽANSKO! user posted image Res sem pogrešala naše lepe Kamniške 'skalce'. Malce sem se le morala zadržat, da nisem kar malce pretiravala user posted image

Lepo nedeljo vsem skupaj!

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 786
1.9.2013 19:57:16   
Tippi
Talytha čist zares ti zavidam vršace kamniških alp!!!
sem bila tak optimist, kako bom jaz to hodila, in kako bom aktivna, pa je s prvo krvavitvijo in slabostjo šlo vse v maloro! user posted image

Komaj čakam naslednjo zimo, ko bomo že z dojenčkom premagovali prve male višinceuser posted image !!! glih danes sva za hec gledala ruzake za mulčke! user posted image noro lepi so! Nama je kvalitetni ruzak večja prioriteta kot dober voziček. user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 1.9.2013 19:58:24 >

(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 787
1.9.2013 20:21:02   
talytha
Tippi, popolnoma te razumem. Tudi sama sem s strahom čakala kaj mi bo G rekla, pa mi je dala zeleno luč.
Res sem vesela.

Ruzak pa seveda, mora bit kvaliteten. Sama sem ga še prihranila od naše prve deklice, in čaka na naslednjega člana user posted image Zdej pa moram it deklico ven iz bane vzet, s kopalnice prihajajo zvoki, ki napovedujejo poplavo!
Jutri gre po dveh mesecih in pol počitnic nazaj v vrtec in komaj čaka....meni bo pa dolgčas!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 788
2.9.2013 7:22:35   
vertina
Pupček mene lahko briseš s seznama marčevk ker se je štorklja odločila in ne bo dostavljala. Vsem ostalim marčevkam pa želim prijetno in veselo nosečnost

Neposredna povezava do sporočila: 789
2.9.2013 7:40:21   
Tippi
Mene ta lulanje spravlja ob pamet!! čez dan še kar normalno, zvečer ko bi morala spat, se pa začne. že pred spanjem sem na vsakih 10 minut na stranišču, ponoči grem pa v 8 urah, 10 x. zmešalo se mi bo, ker se ne morem normalno naspat user posted image  še kateri se to dogaja? Sicer sem brala da ogromne količine popite tekočine in veliko odvajanja vode lahko nakazuje na sladkorno.... včeraj sem si pri tašči merila cukr 6,4, ampak nisem bila na tešče, tako da verjetno mam cukr v mejhnih vrednostih. ma katera izkušnje s sladkorno, da bi mi znala povedati, kakšna je ta vrednost?

talytha ne bo ti dolgčas, nič bat user posted image  s toliko energije ti že ne more biti dolgčas! user posted image
kaj pa mate za en ruzak?

vertina sočustvujem user posted image  kaj se je zgodilo?

(odgovor članu vertina)
Neposredna povezava do sporočila: 790
2.9.2013 12:39:18   
sonćek
no...... ewo da se se jaz pridruzim vam. 26.3. bova tudi midva upam dobila soncka. po dveh spontanih splavih nama je upam komcno uspelo. no v tretje user posted image gre rado.......

(odgovor članu sinea)
Neposredna povezava do sporočila: 791
2.9.2013 12:50:16   
sonćek
oooo user posted image lulanje ponoci je pa td moj problem.ko koncno sem cist zmatrana se zelim ulezat. lezim pol ure in lulanje time.... in tako na 3 urce spet... ja zanimivo je.... ampak za strucko vse...

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 792
2.9.2013 13:07:43   
fraulein
Živjo! a ma še katera težave s povišano temperaturo.. mogoče sem imela malo vneto grlo.. ampak, mislim, da ni od prehada.

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 793
2.9.2013 13:22:05   
cataleyamiller
fraulein, js sm imela malo povišano temperaturo..punce so povedale, da ni panike, dokler ni 38 stopinj.. če te pa skrbi, obišči zdravnika ali ga pokliči..

a je še katera vsa v mozoljih !? da ki se koža v nosečnosti ščisti in polepša.....user posted image user posted image

vse kupujete neke večje moderce.. jaz razen temnih bradavic nimam nič večjih..user posted image pa tudi lulam ne preveč pogosto.. ponoči npr. samo enkrat user posted image

me pa še vedno muči slabost.. upam, da bo minila.. npr. sem ful lačna.. gremo v gostilno jest.. naročim.. in ko prinesejo jim rečem, če lahko zavijejo za sabo..user posted image od enkrat se mi vse "zgnjusi" in mi zablokira apetit.. uff.. zoprna reč user posted image

LP

(odgovor članu fraulein)
Neposredna povezava do sporočila: 794
2.9.2013 13:31:15   
ZarjaSvit
Sicer sem brala da ogromne količine popite tekočine in veliko odvajanja vode lahko nakazuje na sladkorno.... včeraj sem si pri tašči merila cukr 6,4, ampak nisem bila na tešče, tako da verjetno mam cukr v mejhnih vrednostih. ma katera izkušnje s sladkorno, da bi mi znala povedati, kakšna je ta vrednost?

Tippi, jaz sem imela v 1. nosečnosti gestacijski diabetes, sicer pa nimam sladkorne. Moraš si izmerit na tešče, drugače je vse odvisno od tega, kakšen zajtrk si jedla in kdaj si si merila.

Menda se težave s sladkorno itak pojavijo kasneje. Jaz sem se začela preveč redit (3-4 kg na mesec), in to je bil tist alarm, da me je G poslala na presajalni test z glukozo (v 24. - 28. tednu).

Jaz si bom doma sama naredila test v 24. tednu, če me ne bo že G poslala...

Moje sožalje vertini. Been there... :(

< Sporočilo je popravil ZarjaSvit -- 2.9.2013 13:33:07 >

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 795
2.9.2013 14:32:39   
Tippi
Jeeeeej, razganja me od sreče!! user posted image Dobila izvide za tri trisomije in spolne kromosome! Ful lepi izvidi. negativni. Tako da, razneslo me bo od sreče!!! user posted image user posted image

In zdaj tudi 100 % vemo spol user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 2.9.2013 14:33:13 >

(odgovor članu ZarjaSvit)
Neposredna povezava do sporočila: 796
2.9.2013 14:34:05   
Tippi
zarja svit hvala ti za tole user posted image . jutri si bom zmerila pred zajtrkom in potem še po zajtrku, pa bom približno videla kje sem.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 797
2.9.2013 15:35:11   
artista7
Evola, jaz sem pa samo zjutraj lačna, sicer pa ne morem reči, da toliko dosti pojem, po mojem manj kot sem prej, izvzemši malico. Čez dan grem dosti na wc, ker tudi dosti pijem, ponoči spim kot medo, seveda pa mi ni všeč vsak položaj za spanje, vzrok je moja hrbtenica, ki ji vse tudi ne paše.
Nestrpno čakam 16.9. pregled (še 14 dni!!!), ker me zelo zanima napredek in korakam po 14 tednu user posted image -kot kaže je moja borba s par prav grdimi mozolji (koža sicer lepa, še lepši lasje) nekaj normalnega.
Na žalost - kot kaže - sem kljub mazanju in skrbi spet dobila eno mini strijo - prvo - na trebuhu.

< Sporočilo je popravil artista7 -- 2.9.2013 15:37:43 >

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 798
2.9.2013 17:27:21   
sukakuka
Tippi vse čestitke za lepe rezultate user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 799
2.9.2013 17:59:16   
Andy86
pozdravljene puince... o Tippi supeeeeer za dobre rezultate, sem prav hepi zate...sedaj pa le uživaj nosečnost user posted image user posted image Jst zadnje čase jem mal več sladkega pa sem fullll žejna non stop...bom skušala par dni jest manj oz. nič sladkega pa bom vidla, če bo bolje, ker drugače obiskujem wc precej pogosto, predvsem ponoči.
vertina, žal mi je user posted image upam, da ti bo naslednjič dano imet lepo nosečnost user posted image
Na morju je bilo super...smo se mal odpočili. Je pa že precej hladno. Edino včeraj me je pretresla letalska nesreča, ki se je zgodila 300 m od kampa kjer imamo priolico..tko grdo videt v živo take tragedije user posted image eno je brat v časopisu, drugo bit tam in videt...no, sej mal sem se potolažila.
no, pa je prišel september in nekateri naši malčki gredo v vrtec, nekateri šolo...pa bo pestro user posted image
zdej grem kuhat večerjo. lepo se imejte

(odgovor članu sukakuka)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?