|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2014
3.9.2013 15:10:27   
cataleyamiller
Tippi, me veseli, da je vse super. user posted image

Daia, tudi zate sm vesela, da nimaš več krvavitev. to lahko človeka kr precej zamori..

žal mi je tudi za tiste marčevke, ki ste se poslovile. želim vam, da kmalu spet zanosite in obdržite svoje pikice..user posted image

u glavnem, danes sem se zaposlila..jupii.. prav vesela sem. sicer za določen čas, 5 mesecev, ampak nekaj je nekaj.. me pa zanima, če lahko za tako kratek čas zaposlitve dobim porodniško ?

kasneje greva z partnerjem gledat eno hiško,ker se imava za odselit.. upam, da bova čimprej na svojem in da bova lahko pripravila vse za otroka..

LP pup'ce.. user posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 826
3.9.2013 15:47:19   
nives28
Pozdravljene vse sonosečke.

Najprej čestitam vsem za dobro opravljene preglede in super rezultate user posted image Mi imamo nuhalno v četrtek ampak se mi tako vleče kot da se dnevi ne premaknejo nikamor. Mislim, da se bom šele po nuhalni lahko sprostila in zaživela to nosečnost.

V prvi nosečnosti sem se zredila 28 kg tako, da se sedaj malo bolj pazim. Je pa tudi dobro ker mi sedaj ne paše preveč sladko kot prvič. Mislim, da se mi je poznalo čisto vse kar sem dala vase user posted image Predvsem na zadnjem deluuser posted image

martina23 tudi jaz sem imela punkcijo 28.6. ampak transfer pa 3.7. mogoče smo kje videle ali pa ne ker tokrat je šlo vse zelo hitro. včasih sem mogla čakat tud 2 uri sedaj sem šla pa samo na wc in so me že iskali.

Lep sončen dan vsem.

(odgovor članu cataleyamiller)
Neposredna povezava do sporočila: 827
3.9.2013 17:10:16   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Andy86

čestitam za dobro opravljeno NS farulein user posted image sedaj pa veselo nosečnost naprej user posted image
aja punce nekaj me mal bega in zanima obenem. Tiste, ki ste napravile DHT kako kaj to pokažejo rezultati? Mislim, so zanesljivi? PO eni strani bi napravila, po drugi me je mal strah. Brala sem, da nekatere so imele full dobro NS in pol ta test jim je dal na možnost DS 1:29. To je pa že hard user posted image Siecr pol so imele zdrave otročke a se mi zdi, da če bi mene doletel tak rezultat bi bila popolnoma na tleh, stalno bi skrbela...Siecr je dr. Pušenjak rekel, da tej rezultati ne vedno pokažejo realno stanje, so le statistika, ki je odvisna od več dejavnikov. Tko, da sem res v dilemi, če opravit ali ne?! Kakšne so vaše izkušnje?
Evo že kompliciram user posted image v prvi nosečnosti niti pomislila nisem na DHT zdej pa že vse pobrskam pa študiram, sekiram...grozna sem user posted image

Andy če dovoliš, bom kar jaz, ker sem že doktorirala iz vsega tega user posted image

DHT je dvojni hormonski test, torej odvzamejo ti kri in iz nje izolirajo dva pomembna hormona, ki bodisi povečata možnosti ali zmanjšata možnosti za DS, v kombinaciji z nuhalno svetlino. še bolj podrobno. iz statistike je razvidno, da hormon free B-hcg naj bi bil čim manjši, pod ena, dočim hormon papp-a naj bi bil čim višji, torej večji od ena. lahko bi ti zdaj prikazala cel diagram (najdeš ga na netu, sicer je v angleščini, ampak lepo prikazuje kaj te številke pomenijo in je razumljivo tudi nam, laikom), ampak po moje nima smisla. skratka, po kmečko. če je prvi hormon višji, je večja možost, da nosiš otroka z DS, če je papp-a nižji, je prav tako statistično večja možnost za DS. ti rezultati doprinesejo dodatnih 10 % verjetnosti za odkritje za DS. tako ti skupen rezultat DHT in nuhalne svetline lahko odkrijejo več kot 90 % plodov z DS, dočim samo z nuhalno odkrijo 80 % plodkov z DS.

Glede na to, da nosečnice želimo vedeti čim več in čim bolj podrobno, ne gre za to, da je bolje ne vedeti kakšen bo rezultat skupaj z NS, ampak da JE dobro vedeti kakšen je rezultat, ne glede na to, ali bo dober ali ne. torej da je vse skupaj čim bolj REALNO. v tem je poanta vseh teh nuhalnih svetlin in dvojnih in četvernih testov. lahko pa seveda se ne odločiš za DHT, ampak potem bo tvoj rezultat NS za deset_ posto manjši, kot bi bil sicer, če bi šla še na DHT.

Včasih me prou pojezi, ko se kakšne razburjajo, da dohtarji samo vlečejo denar, ne poglobijo pa se v zadevo, da bi dojele zakaj dohtarji tako radi priporočajo ta DHT. SIMPL. KER JE REZULTAT ZA 10 % BOLJ REALEN.

Pač na tebi je, da se odločiš. jaz bi to kombinacijo DHT in NS priporočala čisto vsaki nosečnici. vseeno to ni tak denar, da si ga ne bi mogla nosečka privoščiti. za njen duševni mir, če ne drugega. in ja, tudi če bo slabši, bo vsaj vedela na čem je. lahko si pa zatisneš oči in se delaš, da je vse kul, pa mogoče sploh ni. izbira je pač tvoja user posted image

upam, da se boš odločila tako, da bo skladno z vajinimi željami user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 3.9.2013 17:15:32 >

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 828
3.9.2013 17:26:10   
Tippi
Da se popravim. diagram ni v angleščini, ampak razlaga. itak user posted image  se je ful čudno tole prebralo, da je diagram v angleščini user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 829
3.9.2013 18:07:57   
sonćek
mene pa zanima ce je ze kera imela rjavlast izcedek po spolnem odnos? a naj grem na urgenco?

Neposredna povezava do sporočila: 830
3.9.2013 18:15:38   
Andy86
Tippi najlepša hvala za obširen odgovor user posted image jst sem razmišljala, da bi še to opravila, bom pa počakala in povprašala mojga kaj si misli o tem. Se bova skupaj odločila. Sej sploh ni problem cena, ker ni tako grozna, je bolj stvar skupne odločitve. Se pa strinjam, da je dobro, če poveča 10% možnost, da je rezultat bolj realen.
Ja sej itak nimaš si kaj zatiskat oči, se pa vedno bojiš, da bi bilo kaj narobe...logično, da vsaka mamica si želi zdravga otroka. Bom sporočila kaj se bova odločila...thanks še enkrat.

LEpo se imejte

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 831
3.9.2013 19:21:31   
qqqq
Pozdravljene

Danes pa smo tudi pri nas imeli NS.pregled je bil res zelo lep, sem imela kar nasmesek na ustih. Skratka vse BP, rok ostaja enak, rezultat DHT in NS pa je bil tudi zelo lep. Ko sem se na koncu le opogumila in vprasala za spol....sem rekla"saj vem da se to sedaj se ne vidi, pa vseeno bi vprasala za spol" pa mi zdravnica odgovori:" oooo seveda se vidi, in to zelo dobro. Imateuser posted image "
Bila sem v sedmih nebesih....user posted image

Cestitke tudi ostalim za dobro opravljene pregledeuser posted image
Lep vecer vsem skupaj,
Nockouser posted image

(odgovor članu Andy86)
Neposredna povezava do sporočila: 832
3.9.2013 20:10:23   
Nanuk
Cataleyamiller, porodniški ti pripada, vendar pazi, če boš, ko boš šla na porodniški še vedno zaposlena, ti bodo 5 mesečni dohodek delili z 12 in boš morda dobila zelo švoh porodniško nadomestilo. Če pa takrat ne boš zaposlena, ti bodo gledali zadnja 3 leta (če si bila zaposlena vsaj 12m, za vsak dodatni mesec ti nanese še nekaj % več, tako da se ti splača pozanimat na centru, kaj je zate ugodnejše) V prejšnji nosečnosti sem bila pred nastopom porodniške zaposlena 9m za polovični del. čas, če bi ostalo pri tem, bi imela okoli 300€ porodniške, ker sem pa pred nastopom porodniške bila brezposelna( sem se zmenila z delodajalcem, da mi ne podaljša pogodbe), so mi upoštevali vse mesece, ko sem bila zavarovana v zadnjih 36 mesecih pred porodniško (zaposlitev, nadomestilo za brezposelnost) in mi je zneslo 460€

< Sporočilo je popravil Nanuk -- 3.9.2013 20:19:26 >

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 833
3.9.2013 20:15:18   
Nanuk
qqqq, moja kolegica je imela celo nosečnost Saro, ko je vprašala G, če se je punčka obrnila po dol, ji je odgovoril: ne ne, se ni obrnila, se je obrnil.. tko da user posted image ... je Sara v momentu postala Denis. za fantka baje se ne da zgrešit, za deklico pa...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 834
3.9.2013 20:41:03   
qqqq
Hojla nanuk, tudi jaz sem ze slisala za podobne primere user posted image
Sej jaz tudi to jemljem bol tako "za povrh" na nuhalni, bom pa porocala ali so se zmotili, ko bomo cez dva tedna prejeli rezultate od neinvazivnega t21 testa. Se absolutno strinjam s tem, da je to pri 6cm veliki kepici resnicno bolj za naso potesitev radovednosti, kot pa za dejstvo :)

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 835
3.9.2013 21:50:01   
MAFiN5
Po dolgem času se še jaz malo oglašam. Kar ni in ni časa pisati. Te dni ravno mlajšega pikca uvajam v vrtec in je pestro.

V četrtek smo imeli NS, ampak rezultatov niso mogli narediti, ker jim je crknil računalnik. Sem jih dobila danes po pošti in so super, celo boljši kot v prejšnji nosečnosti user posted image . Vem, da še vedno lahko pride do odstopanj, ampak midva se v nobenem primeru ne bi odločila za prekinitev, tako da je NS bolj za pripravit se, če bi bili rezultati slabi.

Sicer so se mi pa spet začele slabosti user posted image . Nimam pojma kako in zakaj, ker sem bila že lep čas brez, zdaj imam pa kar skoz kovinski okus v ustih, kar pojem mi ne paše, me tišči,... Bljak user posted image .
Lulanje me še ne moti. Itak že tako hodim precej pogosto in nisem opazila, da bi šla pogosteje. Razen občasno 1x na noč, pa zjutraj ko se zbudim moram nujno takoj na WC.
Spet se postala tudi zelo utrujena, ampak to je mogoče samo od pomanjkanja spanca. Saj spim 7-8 ur na dan, ampak očitno bi pri tej aktivnosti potrebovala več.

Objemčke vsem, ki ste se poslovile user posted image . Želim vam veliko moči za nadaljnje boje in da bo naslednja nosečnost lepa in boste na koncu držale svoje sončke v rokah.

In seveda vsem user posted image za opravljene teste. Sami dobri rezultati. Pa user posted image za tiste, ki vas še čakajo.

Upam, da se mi v kratkem uspe malo več javljati, da bom lahko sproti sledila pogovorom in tudi kaj več pokomentirala.

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 836
4.9.2013 6:26:19   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: qqqq

Pozdravljene

Danes pa smo tudi pri nas imeli NS.pregled je bil res zelo lep, sem imela kar nasmesek na ustih. Skratka vse BP, rok ostaja enak, rezultat DHT in NS pa je bil tudi zelo lep. Ko sem se na koncu le opogumila in vprasala za spol....sem rekla"saj vem da se to sedaj se ne vidi, pa vseeno bi vprasala za spol" pa mi zdravnica odgovori:" oooo seveda se vidi, in to zelo dobro. Imateuser posted image "
Bila sem v sedmih nebesih....user posted image

Cestitke tudi ostalim za dobro opravljene pregledeuser posted image
Lep vecer vsem skupaj,
Nockouser posted image

Čestitam! Vedela sem, da bo vse ok!! user posted image
iiiiiiiiiiiiii še ena lulika user posted image user posted image
No, midva sva se tudi odločila, da spol ne bo skrivnost, ker sva itak oba čist navdušena, da je le zdravo detece, tako da sva z večino spol že delila, tako da ga lahko zaupam tud vam. ime pa ostane skrivnost. vsaj nekaj user posted image
Luli je user posted image  user posted image  Očitno bo pri imenu še prav zabavno....za pupike je toliko lepih imen, za fantke je pa vse skup ena žalost user posted image

aja, še glede spola. lani nama je pred AC (v 17. t) pušenjak napovedal pupo, pa je bil potem fantek user posted image  in res je. če že na NS napovejo fantka, je zelo malo verjetnosti, da so se zmotili, če napovejo pupo, potem večkrat pride do napačne napovedi. nama je na NS rekla, da je skor ziher fantek in je potem test samo še potrdil.

Glede porodniške. menda moraš bit na prvi dan porodniške zaposlen, pa ti pripada nekaj več, kot tista osnova. sicer pa, če si brezposeln, tako kot sem jaz, je pomembno, da si v zadnjih treh letih bil zaposlen minimalno 12 mesecev in ti pripada 55 % minimalne plače, ter 2 % za vsak mesec zaposlitve v zadnjih 3 letih. jaz sem si preračunala, da me bo prišlo približno 600 eur na mesec. kr ok user posted image

Mafin meni je tudi že kazalo na bolje kar se tiče slabosti, potem se je pa vrnila v vsem svojem sjaju user posted image  No, včeraj je bilo malo bolje.upam, da zdaj ta nihanja nakazujejo na lepšo nosečnost. cajt je že user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 4.9.2013 6:30:06 >

(odgovor članu qqqq)
Neposredna povezava do sporočila: 837
4.9.2013 6:36:39   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: sonćek

mene pa zanima ce je ze kera imela rjavlast izcedek po spolnem odnos? a naj grem na urgenco?

jaz ne, ker itak abstinirava, sem pa že slišala kar nekaj punc, ki so govorile o izcedku po SO...malo poguglaj po med over net, tam je kar precej zgodb... če se ti pa zdi, da je hudo, potem pa kar pojdi na urgenco.

upam, da ni nič hujšega! sporoči dobre novice!user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 4.9.2013 6:37:19 >

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 838
4.9.2013 7:47:17   
Daia
sonćek
, jaz sem na začetku šla za rjav izcedek na urgenco, po krvavitvah pa me rjav izcedek (strjena kri) bolj razveseli kot prestraši user posted image Ne moremo pa točno vedeti, kaj se dogaja in kaj določena krvavitev/izcedek napovedujeta.
Trenutno je pri meni po izcedkih in krvavitvah papir snažno bel user posted image . In naj tak tudi ostane user posted image

Čestitke vsem z dobrimi rezultati in Tippi, čestitam za user posted image !!
Lepo user posted image vsem, naj rastejo, se razvijajo.. Še 6 mesecev!!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 839
4.9.2013 13:33:23   
Alina13
Čestitke vsem za super opravljene preglede! In za user posted image in user posted image !
Jaz imam NS v pon in komaj čakam! user posted image Upam, da izvem spol, ker me res firbec matra.user posted image

Uživajte na sončku! user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 840
4.9.2013 13:50:33   
artista7
Hoj Hoj! Da še jaz pristavim svoj piskerc: poznam primer napovedanega fantka na NS in potem se je rodila punčka :) Kar se je tudi ugotovilo na morfologiji, tako da jaz čakam slednje, razen če se bo blagovoljil kdaj prej pokazati - to pa seveda oba komaj čakavauser posted image na ns smo namreč gledali večnega sramežljivega zaspančka.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Alina13)
Neposredna povezava do sporočila: 841
4.9.2013 16:30:29   
Daia
Hello!
Mamice, zanima me, kdaj ste prvič začutile gibanje otročka oz. mehurčke, kot jih opisujejo?
Meni se že zdaj zdi, da jih občasno čutim, pa je komaj 3. dan 15. tedna user posted image
Morda pa si tako želim, da jih zamenjam za razne črevesne premike user posted image

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 842
4.9.2013 16:46:40   
qqqq
Hoj hoj

Evo to pa lahko odgovorim....ker se res v zivo spominjam, da sem v drugi nosecnosti nasega malcka dobro zacutila pri 16 tednih, pri prvi nosecnosti pa pri 17 tednih. To so zame nepozabljivi trenutki. V drugi nosecnosti se spominjam da sem ravno cunje zlagala v pralni stroj in se mi je kar zacelo smehljati....
Mislim da je to ze lahko to.....pa veliko uzitkov user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 843
4.9.2013 17:17:27   
sonćek
no koncno dobre novice... sva sla kr na domzalsko urgenco in naju je napotiila na gineko. oddelek na urgenco v lj. zdravnik me je pregledal in je rekel da je vse uredu... kr objet sm ga hotla...
me je potolazil..
sem ga pa tudi vprasala ce bi bilo bolje vzdrzati se spolnosti in mi je rekel da zdaj se nemoreva nnic plodu skodovati..
hvalauser posted image user posted image vsem za podporo.... res hvala vam punce...

Neposredna povezava do sporočila: 844
4.9.2013 17:47:54   
sinea
Ojla

Ijeeee za pupike in lulcija...:-)

Daia....jaz sem 14 tednov in 3 dni in sem ga ze zacutila, miglje ko velik, kok si ti lahka 1 teden vec noseca kot jaz ki imam 2.3 rok,? Mas pol rok februarja.?

Joj jaz sem sluzbe ze tako navelicana, pomoje ji bom 23. ko imam pregled kr rekla da bi sla v bolnisko, po drugi strani bi pa rada delala da bi bila porodniska boljsa.

Punce nekaj me zanima, ce si zaposlen za nedolocen cas, ali nam bo drugo leto pripadal ves dopust ali samo premosorazmerni delez dopusta, ker nekje sem cula da mores bit v letu 6 mesecev v sluzbi da ti pripada celoten dopust?..

(odgovor članu sonćek)
Neposredna povezava do sporočila: 845
4.9.2013 19:01:44   
Daia
sinea, ne vem, kako je to možno. To je res hecno. Mogoče sva imeli drugačen menstrualni cikel?
Jaz sem imela zadnjo menstruacijo 27.5., potrdili so mi pdp 3.3.
Nimam pa DOPOLNJENEGA 15. tedna, sem V 15.tednu - torej 14 tednov in nekaj dni

(odgovor članu sinea)
Neposredna povezava do sporočila: 846
4.9.2013 19:17:32   
Rina2
Sinea pripada ti celoten dopust.
Daia jaz sem otroka čutila že v začetku 16t pa to je bilo v 1 nosečnosti, pa čeprav mi je G govorila, da ga bom šele okrog 22 tedna, ker sem prvorodka.
No sedaj pa tudi jaz že komaj čakam NS, imam jo jutri. Juhu!
Pa čestitke vsem za dobre rezultate in preglede.

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 847
4.9.2013 19:27:13   
Daia
Hvala za odgovore!
Sonćek, me veseli, da je vse ok! Zdaj pa hitro govorit otročku, kako zelo je zaželen user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 848
4.9.2013 19:31:16   
bebica25
Pozdravljene marčevkeuser posted image

Se vam pridružujem, tudi jaz sem presrečna marčevka, PDP imam 13. 3., nuhalna je za mano(super rezultati) user posted image tako da, zdaj pa lepo umirjeno do konca..

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Daia)
Neposredna povezava do sporočila: 849
4.9.2013 20:46:58   
sonćek
sinea pripada ti celoten dopust...
lepo noseckite..user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?