Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andy86 čestitam za dobro opravljeno NS farulein sedaj pa veselo nosečnost naprej aja punce nekaj me mal bega in zanima obenem. Tiste, ki ste napravile DHT kako kaj to pokažejo rezultati? Mislim, so zanesljivi? PO eni strani bi napravila, po drugi me je mal strah. Brala sem, da nekatere so imele full dobro NS in pol ta test jim je dal na možnost DS 1:29. To je pa že hard Siecr pol so imele zdrave otročke a se mi zdi, da če bi mene doletel tak rezultat bi bila popolnoma na tleh, stalno bi skrbela...Siecr je dr. Pušenjak rekel, da tej rezultati ne vedno pokažejo realno stanje, so le statistika, ki je odvisna od več dejavnikov. Tko, da sem res v dilemi, če opravit ali ne?! Kakšne so vaše izkušnje? Evo že kompliciram v prvi nosečnosti niti pomislila nisem na DHT zdej pa že vse pobrskam pa študiram, sekiram...grozna sem Andy če dovoliš, bom kar jaz, ker sem že doktorirala iz vsega tega DHT je dvojni hormonski test, torej odvzamejo ti kri in iz nje izolirajo dva pomembna hormona, ki bodisi povečata možnosti ali zmanjšata možnosti za DS, v kombinaciji z nuhalno svetlino. še bolj podrobno. iz statistike je razvidno, da hormon free B-hcg naj bi bil čim manjši, pod ena, dočim hormon papp-a naj bi bil čim višji, torej večji od ena. lahko bi ti zdaj prikazala cel diagram (najdeš ga na netu, sicer je v angleščini, ampak lepo prikazuje kaj te številke pomenijo in je razumljivo tudi nam, laikom), ampak po moje nima smisla. skratka, po kmečko. če je prvi hormon višji, je večja možost, da nosiš otroka z DS, če je papp-a nižji, je prav tako statistično večja možnost za DS. ti rezultati doprinesejo dodatnih 10 % verjetnosti za odkritje za DS. tako ti skupen rezultat DHT in nuhalne svetline lahko odkrijejo več kot 90 % plodov z DS, dočim samo z nuhalno odkrijo 80 % plodkov z DS. Glede na to, da nosečnice želimo vedeti čim več in čim bolj podrobno, ne gre za to, da je bolje ne vedeti kakšen bo rezultat skupaj z NS, ampak da JE dobro vedeti kakšen je rezultat, ne glede na to, ali bo dober ali ne. torej da je vse skupaj čim bolj REALNO. v tem je poanta vseh teh nuhalnih svetlin in dvojnih in četvernih testov. lahko pa seveda se ne odločiš za DHT, ampak potem bo tvoj rezultat NS za deset_ posto manjši, kot bi bil sicer, če bi šla še na DHT. Včasih me prou pojezi, ko se kakšne razburjajo, da dohtarji samo vlečejo denar, ne poglobijo pa se v zadevo, da bi dojele zakaj dohtarji tako radi priporočajo ta DHT. SIMPL. KER JE REZULTAT ZA 10 % BOLJ REALEN. Pač na tebi je, da se odločiš. jaz bi to kombinacijo DHT in NS priporočala čisto vsaki nosečnici. vseeno to ni tak denar, da si ga ne bi mogla nosečka privoščiti. za njen duševni mir, če ne drugega. in ja, tudi če bo slabši, bo vsaj vedela na čem je. lahko si pa zatisneš oči in se delaš, da je vse kul, pa mogoče sploh ni. izbira je pač tvoja upam, da se boš odločila tako, da bo skladno z vajinimi željami
< Sporočilo je popravil Tippi -- 3.9.2013 17:15:32 >
|