|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.1.2014 9:53:46   
Barbapapa77
dobro jutro,

danes sem pa komaj vstala, tako sem bila utrujena... kakšna rekreacija, kakšno sobno kolo - jaz imam muskelfiber od pucanja. Kar malo patetično, a ne?user posted image
Mah ja, sej jutr dobim čistilko, da mi pomaga še okna spucat, potem bom pa vse skupaj počasi poslala v tri pisane marjetice in se delala, da ne vidim nič več umazanije okoli sebe. Samo jaz imam s tem resen problem - jaz vidim stvari skozi črna očala. Npr. nekdo stopi v mojo kopalnico in reče "super, kakšno fino kopalnico imate". No, jaz stopim v kopalnico in vidim samo, kaj je narobe in kaj je še za narest - pa stenske fuge so umazane, pa fuge po tleh odpadajo, pa omarica je za popravit, pa lijak.... Nujno si moram kupit rožnata očala! user posted image

sover imaš prav, se mi zdi, da nas vse nekaj mori in "deprira". Sicer se jaz delno strinjam z možem (samo ne mu povedat tega), da je glavni problem vseeno v meni in ne v hiši. Moje prioritete so se preveč obrnile - včasih je vse počakalo, da sem jaz 2 uri gonila kolo po hribih. Danes kolo čaka, da vse pospravim, počistim, popedenam otroke... Če bi šla na kolo, bi otroci preživeli, vse nujno bi bilo tudi narejeno in jaz bi bila utrujena in ne bi težila, kaj je še za narest user posted image No, računam na pomlad - babico imam blizu in bo za kakšno urico dopoldne popazila na Manco, ampak takrat bom pa jaz tudi vse spustila iz rok in šla gont kolo user posted image Ker imam še vedno 14 kg preveč in ti so moj glavni problem, pa če priznam ali ne...

sonce 33 - veš kaj, v duhu premikanja prioritet nazaj na prave tire, greva prav kmalu na sprehod. Samo nisem prepričana zaradi vremena. Ti pošljem malo več informacij na zs, pa se zmeniva, prav...

eh, otrok kliče, lepo bodite...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
14.1.2014 10:59:44   
girl79
Čao user posted image ,

Ojoj, vidim da ste vsi nekaj bolani, pa depresija vas malo muči...no ali so pa res kakšni hormončki na pohodu...upam da se hormončki kmalu porihtajo in depresija mine...jaz se zaenkrat kar dobro držim...na splošno ugotavljam, da sem res psihično zelo stabilen človek...me ne spravijo stvari hitro iz tira....no moj dragi me zna včasih user posted image

Junior že spančka, ponoči sva bila danes pokonci od 4.15 do 6.00 user posted image user posted image user posted image pa seveda tudi do 4ih ni spal skoz, je bilo treba ene 3x intervenirat, enkrat z joško, ostalo z dudo...Joj, v letošnjem letu še ni bilo noči, da nebi bila vsaj ene uro vmes pokonci....je pa vsaj čez dan bolj priden spet, zdaj ko se zna sam usest, pa ko se že za silo kobaca user posted image user posted image Tisto obdobje od 5 do 7 meseca približno je bil čez dan kar naporen, ker leže se on ne zna igrat, tako da sem ga kar veliko nosila po stanovanju...no pa v vozičku je tudi kar ok user posted image user posted image

sonce33- ti pa si faca, da si čisto utrujena pa se ponujaš za pucanje...lahko prideš k meni kaj spucat, družba zagotovljena user posted image user posted image

No moram pa priznat, da tudi meni malo manjka družba za vozičkanje zdaj...je šla prijateljica, s katero sva večkrat vozičkali zdaj z januarjem nazaj delat....no saj koga malo pokličem med sprehodom, pa vsak teden se s kom dobim ali kam grem, tako da tako hudo ni...pa forum prebrat in kaj napisat je tudi kot da bi imel družbo user posted image

Sicer pa sočustvujem z vsemi, ki jim moški delajo 12 urni delavnik...mora biti res zoprno...imam res srečo da moj dela od 8-16ih, no zadnje čase mora kar velikokrat podaljšat, ampak dokler ni to vsak dan, pa dokler ima ok plačo mi je to čisto ok user posted image Sem pa zase vedno mislila da bom ko bom prišla iz druge porodniške kaj menjala službo potem (letos bom že 9 let v istem podjetju), ampak v teh časih itak nimaš kam it oziroma si kar ne upam zamenjat službe za nedoločen čas v firmi, ki ji gre zaenkrat solidno, ker v resnici nikoli ne veš kam prideš, kako bo v novi službi itd....res upam da se bo tole naše gospodarstvo kaj kmalu pobralo, ampak zaenkrat nič kaj ne kaže user posted image

Mlečne kašice tudi nam ne laufajo, smo probali že 4 različne, pa ni nobenega navdušenja, tako da zdaj razmišljam da bi mu za večerjo raje zelenjavo dajala....druge pametne ideje nimam, ker mlečne kašice poje cca. 50 ml in noče več, če mu dam pa potem npr. jogurt ga pa je user posted image Joj, ampak je tako fino, ko vsaj za en obrok ne rabim kuhat, lupit, pasirat...pogreješ vodo, zmešaš kašico noter in je....mah ni druge, bom verjetno kar za kosilo malo več skuhala, pa mu dala potem še za večerjo kar bo ostalo za kosilo...če ima pa katera še kakšno idejo kaj dati namesto mlečnih kašic za večerjo pa kar z idejami na plan user posted image

Evo, dovolj filozofiranja za danes...lepo se imejte user posted image

< Sporočilo je popravil girl79 -- 14.1.2014 11:00:21 >

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
14.1.2014 14:07:38   
Neli81
Ojla,

Pa naj se še jaz pridružim tistim, ki ste čisto user posted image in depresivne. Našega malega tud nekaj daje (sumim zob) in sploh ne spi (ne podnevi ne ponoči), s tem da je še tečen ful in mu nič ne paše. user posted image Grozno se počutim, saj ponoči vstajam na dve uri in ga najmanj pol ure nosim, se ravno uležem in jovo na novo.
Poleg vsega je M začel delati včeraj in sem še čez dan sama z njim, od 3 - 5 pa sama z obema. Groza. Čist sem brez energije. user posted image
Za piko na i sem pa še prvo menstruacijo dobila in tako krvavim, da sem kar šokirana. Nikoli do sedaj nisem imela tako močno menstruacijo, v bistvu sem imela zelo šibko (max 4 dni). Sem si kupila tako velike vložke, da imam občutek kot bi imela plenico gor. user posted image

Ena je spraševala za kremo od justa. Jaz ne mažem otrok z njo, ampak jo iztisnem malo na tetra plenico in jo položim zraven postelje oz. na stranico postelje. Drugače pa tudi jaz dam par kapljic olja 31 v prekuhano vodo in zraven postelje.

Mi smo tudi imeli pregled urina pri 6. mesecih. Kako je pri fantkih lažje naštimat tisto vrečkico za lulat. Pri tamali smo se vedno matrali, da bi sploh kaj notri steklo. user posted image

V nedeljo je pa naš sine bil čist bogi. Ni in ni mogel kakat in na koncu sem šla po glicerinske svečke, ker ga nisem več mogla gledat kako se muči. Ponavadi mu kar suhe slive in jabolka prekuham, dodam žlico lanenih semen in zmiksam. Ampak tokrat ni hotel ne jesti ne piti, samo jok in k meni na roke. No svečka je potem naredila svoje in sedaj spet kaka. Mu pa preventivno še vedno dajem suhe slive vsak dan. user posted image

Šibam zdej mal v horizontalo dokler se mali pigmejc ne zbudi ali pa dokler spet sosedi ne začnejo razbijat. user posted image

Lepo bodite.

Pa pa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
14.1.2014 20:47:00   
niinii
Hey hey...

Tudi jaz sem zadnje čase kar neki depresivna, da grem sama sebi na živce. Verjetno tudi zaradi denarja, še nikoli nisem bila tolk v minusu, kot sem trenutno. Tale registracija me je ubila.

Pridelali smo že 7. zobek, mislim pa da bo tudi 8. kmalu zunaj. Je pa danes dobila vabilo za zobozdravnika :)

Mi je pa danes padla s postelje. Samo okoli sem se obrnila, pa je bila na tleh. Je pridelala kar lepo buško, tko da je ni več za pustit same. Prej se je pa po celi dnevni drsala, En dva tri je bila na drugem koncu prostora.

Pa spanje je še vedno katastrofa. Sem čist navdušena, če mi spi 2h skupaj, ker zadnji teden smo imeli budnice na 1h. Sem se odločila, da bom počasi ukinila nočno dojenje, ker je hotela kar naprej bit priklopljena. Zdaj sva uspeli zmanjšat na eno dojenje. Jo je pa treba občasno nosit, včasih rata s par požirki vode. Upam, da nam čimprej uspe čist ukinit dojenje, pa da bomo malo bolje spali.

Aja še mere: 8m 8500g, 71,5 cm, OG 44,5 cm

Pozdravček vsem.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
14.1.2014 21:09:07   
Peeby
Mene bo kašelj pokopal. Že dve noči me sili h kašljanju, da sem popolnoma izčrpana zjutraj, ko vstanem. Mali mi pa samo sledi v vseh bolezenskih stanjih, par dni za mano preboleva isto kot jaz user posted image Danes sem se oborožila s čebulo, dala pod posteljo (baje hlapi pomagajo?!) in naredila sirup iz meda+čebula. Jutri napadem še to pa da vidimo če bo kaj bolje.

Sicer pa (skoraj) nič novega. Sistematski pri 6.mesecih nam je odpadel, nekaj je odsotna P, malo smo bolani tudi mi. Tako, da pridemo na vrsto naslednji mesec. Če bo katera dopolnjevala seznam, naj poleg slikce in niinii doda še zame... Mere so sicer izmerjene doma:
6. mesec: 8700 g, 70 cm

dnevno spanje: spet razmišljam o tem, kako čudežno uspavati otroka user posted image user posted image In predvsem, kako ga nehat nosit, ker sedaj pa res postaja težko kategornik, moj križ pa trpi sto na uro. To je plan za februar - in bo treba kar krepko zavihat rokave, ker ima mesec manj dni kot vsi ostali! user posted image Zato me zanima, kdaj začnejo ti mali manj pogosto spat: recimo ne po vsakem obroku, ampak samo 2x dnevno ali 1x dnevno? Potem se verjetno tudi spanje nekoliko podaljša? Kakšne imate izkušnje?

vrtec oziroma varstvo: do septembra zagotovo nimamo možnosti javnega vrtca, zato bom počasi začela iskati druge možnosti. Želela bi tudi postopoma uvajati tamalega na varstvo. In me zanima, kje ponujajo možnosti občasnega varstva? T.j. da bi se na začetku čuval recimo enkrat na teden po par uric?

No, obetam si mirno noč user posted image . Zdaj je tako, da zaspi ob 19.30, potem se predrami okoli 02h (ga ne dojim) in potem odspi do jutra, do 07h. Včasih ima postanek ob 05 in mu dam za jesti. Ko pa bo čisto zdrav, začel normalno dihat in funkcionirat bom pa ukinila tudi to. Joj, sem hvaležna grašek za spodbudo in vero v pravo pot s tistim člankom!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
14.1.2014 21:24:19   
sover
Uf, oči mi bodo ven padle od interneta. Toliko časa, kot ga sedaj zabijem na netu, ga nisem še nikoli. Ugotoviti poskušam namreč kakšno opremo za kuhinjo kupiti in kje (pečice, hladilnik in ostalo). V poplavi stvari, ki so na voljo, je težko nekje začeti. In pogruntati, katere funkcije so res nekaj vredne in katere so čisti nateg (recimo piroliza pri pečici). user posted image Po eno strani mi je škoda tega časa, a kaj, ko lahko takole ogromno prišparaš (razlike za gospodinjske aparate v ceni med SLO in tujino so tudi do 50%).

Krema od Justa - podobno kot Neli je tudi jaz ne mažem na otroka, temveč namažem rob spalke.

Pregled urina krvi - pri nas je pri 6 mesecih.

Peeby - kar se tiče dnevnega spanja te bom sedaj razočarala - naša spi dvakrat ali trikrat na dan, ampak nič kaj dosti. Občasno pade kakšna runda slabo urco, največkrat pa od dvajset min do dobre pol ure. Glih tolk, da spijem čaj in grem na WC v miru. user posted image Še dobro, da ti ponoči spi.

Pestkam, da se bolančki čimprej pozdravijo/te.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
14.1.2014 21:49:09   
ursonok
Ojla,

danes je bil en katastrofišes dan user posted image Spali nismo skoraj nić (vsaj jaz ne), Abel bil doma z malo vročine in veliko sitnobice. Klicali homeopata, rekel, naj ga pripeljemo pokazat, da ga mora videti.

Idiotizem najhujše sorte
Gremo torej tja ob 13h. Na poti moj zateži, da moramo dvigniti denar, ker ima on samo bankovec za 100eur, homeopat pa ziher ne bo imel drobiža za vrniti. Jaz, da itak da bo imel, saj je imel že stranke danes. On vztraja, da dvignemo.
Ok, gremo na bankomat, dvignemo 50 eur, gremo k homeopatu, kjer ugotovimo, da nimamo denarja. Ja, gospoda: vzeli smo kartico, nismo pa počakali na denar!!! user posted image user posted image
Sem jezna že cel dan. 50 eur - toliko bi dala zdaj za neke spomladanske čeveljce na razprodajah. Ali pa za en ogromen nakup v eko trgivni (tri-štiri vrste moke po 1kg, suho sadje, kozji jogurti za M, sadje&zelenjava, kruh, sardine, čičerika itd). Pa kako smo lahko tako zblojeni? user posted image
M trdi, da sem kriva jaz, ker sem jaz dvigovala. Jaz pa trdim, da je kriv on, ker je vztrajal, da nujno treba dvignit. user posted image

Na srečo je homeopat računal samo 20eur. In to smo še imeli.

Dobili granulke, po prvi dozi je postal zaspan (a spat valda ne), dve uri pozneje je bil brez vročine in je že na veliko igral fuzbal po stanovanju. Še skopali smo ga in pogledali Pepo. Ob 20h vsi zaspali. Upam, da bo noč ok, da se zjutraj zbudi ok in gredo vsi v vrtec. Imam ogromno dela user posted image

Zobozdravniki
a to vi kar vabila dobivate? Saj ne morem verjeti. Agata ima 5let pa še v življenju ni bila pri zobarju. In ne vidim potrebe po tem. Kolikor sem brala na raznih forumih, ti itak vsilijo fluorove tablete (totaln strup!). No, upam, da so to zastarele info. user posted image

Depra
ja, to so hormoni. In malo monotonije, ki jo majhen otrok prinese s seboj. Pa pomanjkanje družbe (odraslih).
Jaz sem zdaj, odkar ne dojim več, precej manj jokava. Se me pa tudi loteva depra tu in tam - imam vsega dovolj, fizično ne zdržim, non stop prisotnost otrok, non stop nekdo nekaj hoče. Včasih ne folgam. In resno mislim, da rsabim strokovno pomoč. No in to se menja s trenutki blaženosti, ko se mi zdi, da je vse super in živimo v harmoniji. Podobno kot pri sover user posted image
Ugotavljam, da je najbolje, da sem ful zaposlena in ne razmišljam o tem, kje sem in kaj se mi dogaja (= skorja nič razen otrok in dela user posted image )

Zdajle je šel moj na telovadbo. Pride ob 23h. Upam, da vmes ne bo kakšnega jokanja in kričanja. Tudi Aurorka je danes ful lepo zaspala, nič kašljanja itd.

Vsem bolančkom en velik objem ... Jaz še vedno upam, da pri nas Abel ni okužil drugih - zaenkrat smo ok ... In da bo jutri tudo on 100% ok.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
14.1.2014 22:11:01   
slikca123
pozdravljene punce,

tokrat pozdrav iz obale, sva prišla k mami na obisk, 3f ima pester teden na šihtu in nimava nič od njega...

varstvo, mi tud ne bomo dobili državnega vrtca, pa ne samo letos, zgleda da še lep čas ne...lastnica stanovanja nam namreč ni pripravljena dati stalnega prebivališča in adijo prepotrebne točke user posted image ...so mi priporočili eno gospo, samo pred marcem mi ne more nič rečt, ker njeni otroci čakajo vrtec...tko da sem se odločila, da počakam na konc marca, da pridem iz dopusta, pol začnem pa intenzivno iskat varstvo...upam da bo sreča na naši strani in da dobimo čimprej in ga postopoma uvajamo...peeby, verjetno misliš da bi ga uvajala kak dan že zdaj v varstvu, kjer bi bil tudi potem, ko greš na šiht...al si ga mislila kar kje drugje uvajat...jst imam številko od ene gospe v kosezah, ki nudi tudi občasno dnevno varstvo drugače, poleg rednega (sicer sem številko pobrala na kar oglasni deski med bloki)...

toliko za danes...bolančki pozdravite se !!!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
14.1.2014 22:17:27   
ursonok
Varstvo
koliko pa kaj stane tam pri vas, v dolini šentflorjanski, privat varstvo? Iz firbca sprašujem, da vidim, ali smo vsaj tukaj kaj prišparali, če že denar na bankomatih puščamo user posted image

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
14.1.2014 22:23:29   
slikca123
ursonok, joj bi se tud sama žrla, če bi se mi to zgodilo...ker je res čist brezveze izgubljen denar..ko bi ga vsaj zapila, pa bi te pol glava bolelauser posted image

kar sem jst spraševala je od 350 - 400 eur, govorim za ljubljano (gospe, ki pazijo več otrok na domu...v sosednji privat vrtec pa še nisem šla prašat)...če mene prašaš celo premoženjeuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
14.1.2014 22:45:49   
Zlataladja
Ursonok mogoče pokliči na banko in preveri, ali je bankomat požrl denar nazaj? Načeloma naj bi po 30 sekundah vzel denar nazaj, če ga pozabiš odstraniti (nisem pa 100%)

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
15.1.2014 6:24:27   
sover
Včeraj sem pozabila napisat: če se katera odpravlja k homeopatu, naj povem, da za prvi pregled pri Klemencu in Krevelu naročajo JUNIJA user posted image . Danes pokličem še Žužka, da vidim, če je tam kaj bolje, ker tako dolgo pa res ne morem čakati (bomo vmes s tem tempom porabili pol litra kapljic za oči).

Šibam, je budnica.

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
15.1.2014 8:14:30   
niinii
Pri nas stane privat varstvo od 350-400 EUR, s tem da moraš prinest s sabo plenice, krpice, edino hrane ne računajo. Celo premoženje.

Bom sporočila, kako je izgledal zobozdravstveni pregled. Imava ga naslednji petek.

Pregled urina, krvi je pri nas pri 9m, čeprav upam, da bomo to preskočili, ker je imela to pri 4,5m zaradi suma na klopni meningitis (čeprav ni imela nobenega klopa :D).

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
15.1.2014 9:59:14   
ursonok
Ojla,

pri nas spali bolje kot včeraj, a še vedno ne idealno. Abel jokal dvakrat, Aurora spala od 20h do 6.30 brez zbujanja user posted image

Abel je ok, sicer še kašlja kar precej mokro. Vsi v vrtcu. Mamica s sadnim sokom (grenivka, pomarančka, ingver), ker je zmanjkalo zelenjave za sočit, za računalnikom, čaka me kup dela user posted image user posted image

Sover
pri homeopatu naročajo junija?! user posted image user posted image Res ne razumem - očitno se pol Slovenije zdravi pri homeopatih! Zakaj potem še vedno čakalne vrste pri navadnih zdravnikih? In zakaj ne zatežimo, naj homeopatijo vključijo v zdravstveni sistem? Zakaj pristajamo na dvojno plačevanje? Res smo čudni.
No, pri nas homeopat sicer ima veliko dela, a tako zelo zaseden vseeno ni. Ga lahko pokličem kadar koli, pa tudi sprejme nas, če je nujno. Tako kot včeraj.
Je moja prijateljica, iz Slo, ki je zbolela za manično depresijo, v najhujšem trenutku klicala vse homeopate po Lj, ali jo lahko sprejmejo, da je kritično. Pa so ji rekli: uf, bomo naredili izjemo in vas sprejeli preko vrste: pridite čez en mesec! user posted image user posted image Tako da se pač zdravi smao pri uradni medicini: 6 tablet na dan, dalahko funkcionira. user posted image
Upam, da boš našla kakšen prost termin.

Ninii
ja, daj napiši, kako bo pri zobarju. Me res zanima.

Varstvo
ja, dragi ste. user posted image Tukaj je privat vrtec 250eur, najdejo se tudi za 300, hrana vključena.

Nič, grem delat, sem skoz paranoična, da me bo kdo poklical, da je kakšen od naših neštetih otrok zakuhal user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
15.1.2014 11:20:48   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas je bilo tudi n-zbujanj to noč...pa še ena enourna rundica nespanja vmes seveda...brez tega očitno ne gre...no ja boljše to kot dvourna user posted image

Peeby- naš juniro je pred kratkim začel spati 2x na dan, da spijo pa enkrat na dan je pa tam okrog enega leta, no vsaj v povprečju, lahko pa eni seveda mnogo prej ali mnogo kasneje....joj, se pa prav spomnim kako sem bila pri starejši vesela, ko je začela spati samo 2x na dan, ker mi je res bilo uspavanje najhujši del dneva...tisti, ki imajo dojenčke, ki ga preprosto položijo v posteljo, mali še malo pobrca, se poigra in potem zaspi se sploh ne zavedajo kakšen luksuz je to...naš sicer tako easy ni za uspavat, ampak vsekakor pa mnogo lažje kot je bilo pri starejši....

Mi smo privat varstvo plačevali 320 €, pa plenice smo morali sami prinest. Upam da tokrat dobimo vrtec že septembra, 2 meseca vmes pa uspemo poflikat z dopusti, babicami itd...

sover - uh, jaz sem bila na istem 2 leti nazaj, ko sem skoz visela na internetu in iskala pečice, indukcijske....jaz sem se na koncu odločila kaj hočem in nato poslala na par podjetij povpraševanje za koliko mi prodajo vse te aparate, ki sem jih želela. So mi dali še dodatna znižanja na količino kao....na koncu je bil najcenejši enaa.com, pa mimovrste.com je bil tudi blizu po ceni....nespletne trgovine npr. Merkur, Bigbang so bili precej dražji....sva gledala tudi v tujini, pa je bilo potem s poštnino vred mogoče samo 20,30 € cenejše na aparat in sva rekla da za ta denar se pa ne greva hecat z morebitnimi reklamacijami itd.... Se pa strinjam da moraš dobro premislit kaj je res potrebno in kaj ne....ja piroliza se je na srečo tudi meni zdela nepotrebna, tako da je bila pečica med cenejšimi stvarmi user posted image Sem pa dala končno delat še kuhinjsko mizo (jo imam sposojeno od sodelavke že 2 leti), hm en mizar je hotel imat za mizo 744 €, drug mizar za isto mizo 300€ - uganite h kateremu sem jo dala delat user posted image No dva mizarja mi pa na povpraševanje sploh nista odgovorila...očitno imajo ena podjetja še vedno dosti dela user posted image

Zobozdravnik - pri nas se dobi vabilo pri 9 mesecih....bolj se gre tja zato, da ti povejo kako skrbet za zobe itd...s starejšo smo bili ene 3x že, čeprav ji niso še nič delali, povejo kako pravilno umivat itd...za florove tablete pa nisem nič slišala da bi jih dajali pri nas...

Urin in kri naša P pregleda pri 9 mesecih...

Včeraj sva bila z juniorjem prvič na plavanju....je bilo luštnouser posted image

Danes se je celo sonček pokazal pri nas...greva z juniorčkom malo ven user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
15.1.2014 11:38:28   
dansas
Evo še mene po dolgem času...

Zadnje čase spimo spet slabše (to je od kar sem se tukaj na forumu hvalila, da se zbuja samo 1x na noč za dojenje user posted image ). In mami faza je nastopila - kar ne more več sama zdržat dlje kot par minut; in če me vidi, takoj jok, dokler je ne vzamem v naročje. In tudi dnevno spanje težko podaljša na več kot 3/4 ure, čeprav se ji vidi, da ni naspana, ko se zbudi. Peeby, naša je pri cca pol leta v parih dneh prešla iz treh rund spanja na 2 rundi spanja čez dan - s tem, da je runda spanja ostala enako dolga... Ampak tasrednja je pa lepo podaljšala spanje, ko je spala samo še 2x na dan. Tako da, od otroka do otroka različno, kot pri vseh stvareh. Držim pesti, da se pri vas spanje podaljša, ker ste res bogi s tem vašim dnevnim spanjem.

Včeraj sem šla prvič od kar imamo Brino nekam sama za dušo - v kino. In ni moglo biti bolj popolno, bila sem namreč čisto sama v kinodvorani user posted image ... cele reklame, potem se je zgodila nočna mora v kinu - prišla je horda ciganskih najstnikov! user posted image user posted image Katastrofa! Pa tako lepo se je začelo. To je bilo eno samo sprehajanje not in ven, glasno pogovarjanje je dobilo novo dimenzijo, jedli so čipse, kokice, se pogovarjali po telefonu, se presedali po dvorani. In da ne govorim, da niso ravno dišali user posted image ... Sem čist znorela in jim rekla, da sem še jaz v kinu in bi rada v miru gledala film (moram priznat, da je malo je smešno zvenelo v ednini;); seveda me niso nič upoštevali, še smejali so se mi, kaj pa drugega. Še ven nisem mogla it se komu pritožit, ker bi zamudila film in domov tudi nisem mogla it in drugič priti spet film pogledat, ker se je film vrtel zadnji teden in že tako sem rabila nekaj logistike, da sva pokombinirala varstvo user posted image . V glavnem, med filmom, ko je bila 15 min pavza, sem šla ven in se pošteno razpištolila. So obljubili, da bojo prišli večkrat pogledat, ker vejo, da je verjetno grozno, ker se ljudje vedno pritožujejo, ko so s cigani v dvorani. Ma nemoj! Mi sploh ni jasno, zakaj se jih obravnava pod drugimi pogoji in se jim sploh dovoli tako obnašanje - če bi se jaz tako obnašala, bi me takoj vrgli ven iz dvorane in mi prepovedali da še kdaj pridem. Zadnje pol ure so se me usmilili in šli ven iz dvorane, ker jim je varnostnik res (celo) prišet težit. Na koncu filma sem jim šla za šalter povedat svoje: če mislijo ciganom prodajat karte, naj vzamejo v zakup, da mora stalno! biti zraven tudi varnostnik ali pa naj imajo dvorano samo za njih. Mislim svašta! In potem mi reče, da sem imela še srečo, ker so bili samo otroci. Da je bilo zadnjič še huje, ko je njihov oče prišel z njimi in puncama, ki sta imeli to nesrečo, da so bile v dvorani z njimi, rekel, da jih bo ubil, ko sta jim rekli, da so preglasni! Seveda so se mi opravičili in mi dali eno zastonjsko karto ampak kaj oni ne vejo, da sem se tako veselila tega večera, ko bom tri ure malo odklopila pa sem prišla domov in bila namesto spočita, z napolnjenimi baterijami in pripravljena na nove zmage, čist živčna, s frekvenco srčnega utripa 200 in me je počasi minilo, da bi šla sploh še kdaj v kino, ker zadnja filmska epizoda, ko sem peljala punce gledat risanko, se je tudi bolj živčno izšla user posted image Mah, saj danes mi je že bolj smešno vse skupaj - sporočim, kako bo šlo naslednjič v kinu - čez kako leto user posted image

tako, en zaspanček kliče

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
15.1.2014 11:39:30   
Saša33
No, še malo mojega oglašanja. Čeprav bolj tko tko.

V petek mi je nepričakovano umru oče. Sicer je bil še mlad (60), a bolan in zadnje nekaj let v domu. A vseeno če kaj ne pričakuješ te kar zadane. Tako, da zadnje dni urejam paprije in se vozim sem in tja. Ker je šel na obdukcijo se je vse skupaj zavleklo in bo pogreb šele jutri. Neprespana sem itak u nulo. KOt bi tamala dva čutila sta itak jokice non stop. Tamali se je danes zbujal na 2h. Pomoje mi je tudi od vsega mleka zmanjkalo.Tako, da čakam da mine jutrišnji dan.

papa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
15.1.2014 11:57:04   
ursonok
Saša,
moje sožalje user posted image
Očetu bo na drugi strani lepo, če ti to kaj pomaga. Vi pa se držite in pazite nase v teh trenutkih!
user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
15.1.2014 11:57:49   
dansas

O, Saša user posted image user posted image user posted image

Moje sožalje.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
15.1.2014 14:48:57   
Neli81
Saša moje sožalje. user posted image

Na hitro pokomentiram.

Zobozdravnik - pri nas ga imamo prvič pri enem letu. Pogledajo malo zobke in pokomentirajo kako in kaj glede pranja, hranjenja, dude, ... Nobenih tablet. Pri drugem in tretjem letu pa dobiš vabilo. Po tretjem letu pa se moraš odločiti katerega zobozdravnika izbrati (v bistvu ti dajo kar tistega, ki ima čez tudi šolo v katero bi naj vpisal otroka) in se moraš sam naročiti. To je to

Varstvo - pri nas (Celje) se je dalo privat varstvo dobiti že za 250 eur (to je bilo 2 leti nazaj, ko smo mi iskali varstvo za tamalo in seveda ne v vrtcu, pač pa pri kaki ženski, ki čuva otroke), privat vrtec pa je takrat bil 380 eur. No sej ne da me pa javni vrtec kaj manj košta, smo eno obdobje (pred rojstvom Mihajla) plačevali vrtec za tamalo 260 eur. user posted image Mater sem kela Janšo in vse, ki so spreminjali zakone.

Dansas to pa je res bedno. Greš na odklop in pol doživiš totalen odklop s temi neciviliziranimi romi. Men gredo tud blazno na živce. Nimam nič proti nikomur, ampak me pa strašno moti ta njihova nekultura in neciviliziranost. Isto mnenje imam za šiptarje - namreč zadnjič sem hotla spelati iz parkirišča in so se nabili čisto na sredini, pa noben ni pokazal niti najmanjšega znaka, da bi se mi umaknil. In pol ko še potrobim, me pa čukasto gledajo in kažejo, da nisem normalna ter nadaljujejo pogovor. user posted image

Faza mama tudi pri nas - groza. Sam po men se plazi in se cmeri skoz. Sem čist utrujena od njega. Pa križ me boli za pop..... od nošenja po rokah.

Spanje - pri nas še kr katastrofa. Ne vem kaj mu je zadnje tri al štiri noči. Skoz se neki prebuja in joka. Pol ga pa nosim kot en lolek. No danes sem ob 4 omagala in sem moža zbudila, je tamalo prinese k nama v posteljo, njega sem pa v posteljico dala in pustila. Prvih 5 minut se je zverinsko drel, pol pa je počasi pojenjal, zajamral in malo pojokcal, po pol ure pa zaspal. Res ne vem več kaj mu je.

Drugače smo pa danes že 9 mesecev stari. Joj še malo in moram delat. user posted image user posted image Me je kr groza. Jutri imamo tudi posvetovalnico, da vidimo kako dete raste. Se mi zdi, da mu gre vse v dolžino, ker če sem ga prav tehtala, ni ravno veliko pridobil.

Šibam zdej. Moram mamo poklicat, če lahko gre po tamalo, ker sine spi.

Lep dan vsem.

Pa pa

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
15.1.2014 15:02:30   
girl79
Saša33 - moje sožalje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
15.1.2014 16:24:56   
Lethe

Živjo.

Kako ste?
Pri nas nič posebnega.
Aja, preden pozabim, Saša33, moje sožalje...

Danes sva imeli posvetovalnico, mala raste, na teži pa bolj slabo pridobiva. P pravi, da sploh ni panike, važno, da pridobiva in raste. In niti ne deluje preveč suha. Sploh pa verjetno vse sproti pokuri, ker tako zelo miga, res je ves čas tako, kot bi speed pojedlauser posted image
Zdaj par dni se že tudi premika po prostoru, nekaj med plazenjem in kobacanjem je touser posted image

Girl79, imaš kakšen link za vpis v vrtec/vrtce v naši občini? Kako je s tem?

Ah, moram it, teži, zaspana...

user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm
5. mesec: 7500 g, 65 cm, 42,5 cm
6. mesec: 8080g, 64,5 cm, 42,5 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm
6.mesec: 8700 g in 69 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm
6. mesec: 7450 g, 67 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 3760 g, 53 cm
2. mesec: 5270 g, 57,5 cm
3. mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm
4,5.mesec: 7000 g, 65 cm
6. mesec: 7100 g, 69 cm, 43 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4. mesec: 6850 g, 64 cm

5.6.
Sonce33
: IAN (38+1)
ob rojstvu: 3240 g, 51 cm, 36 cm
1. mesec: 4360 g
2. mesec: 5800 g, 61 cm, 40,5 cm
3,5.mesec: 6700 g, 63,5 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7390 g

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g
5. mesec: 6420 g, 64 cm
6. mesec: 7100 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

taarja: EVA (38+4)
ob rojstvu : 2950, 51 cm, 33 cm
1.mesec : 4435 g
2.mesec : 4720 g
3.mesec : 5760 g, 61 cm, 39 cm
4.mesec : 6350 g, 64 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm
4,5. mesec: 7730 g, 66 cm
6. mesec: 8210 g, 68 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm
4. mesec: 6100 g, 63 cm
5. mesec: 6550 g, 65 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm
3,5. mesec: 5640 g
5. mesec: 6200 g, 62 cm
6. mesec: 6880 g, 65 cm, 42,5 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm
3,5. mesec: 6980 g, 65 cm
5. mesec: 8000 g, 69,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

17.6.
Zlataladja
EMIL (40+7)
ob rojstvu: 3800 g, 54 cm
1. mesec: 4920 g, 59 cm
2. mesec: 5925 g, 63 cm
3. mesec: 7170 g, 65 cm
4,5 meseca: 7960 g, 69 cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm
4,5 mesecev: 63890g, 63,5 cm, 41 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm
4. mesec: 6700 g, 65 cm, 41 cm
5. mesec: 7000 g, 67 cm, 41,5 cm
6,5. mesec: 7400 g, 69 cm, 42,5 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

3.7.
slikca123
: JAKOB
ob rojstvu: 3180 g, 50 cm
1. mesec: 3605 g, 53,5 cm
2. mesec: 4600 g, 57 cm
3. mesec: 5315 g, 61 cm
4,5 mesec: 6710 g, 64 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
3. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm
4,5 mesec: 7660 g, 66,5 cm

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
15.1.2014 21:31:33   
majčica1508
Saša moje sožaljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
16.1.2014 7:31:58   
niinii
Saša moje sožalje.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
16.1.2014 7:38:52   
sover
Saša, drži se. Moje sožalje.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?