|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
9.1.2014 15:53:00   
girl79

majčica
- mislim da si ti spraševala, če desigual pošilja v slovenijo....tale spetna stran mislim da je Desigual outlet in sigurno pošilja v SLo - je kolegica že naročala.... http://www.dressforbrands.com/en/

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
9.1.2014 17:57:24   
drugičudež
Danes pa ni bilo tako toplo kot včeraj. Imam kar slabo vest, ker sem malo verjetno premalo oblekla za ven. Čeprav moj pravi, da ne bi dve uri spala v vozičku, če bi jo zeblo. Upam, da ima prav. Ampak včeraj je bilo tako toplo, da je kar zakuhala.

A verjamete, da jo jaz še v košari prevažam? Šest mesecev in pol. Pa Quinny Dreami niso največje košare, naša pa ni majhen otrok. Ampak zdaj jo moram pa res v športni del prestaviti. Ker bo drugače žulj na glavi dobila, nogice ji pa itak že malo pokrčim, da jo notri stlačim user posted image Mi je kar hudo. Vem, da ne bom imela več otrok in dojenček v košari je meni nekaj najlepšega. Pa tako enostavno zdaj pozimi - dekica spodaj, kovtrček zgoraj in jo lepo zadekaš. Ji noben mraz ne pride do živega. Je pa res, da niso vsi otroci tako pridni/mirni. Naša npr. se nič ne dviguje, da bi gledala okoli. Je kar s pogledom na mamo zadovoljna user posted image Pa vedno hitro zaspi.

Danes pride starejša iz vrtca in vpraša, če ji bom dala jutri vodo s sabo. Pa ji pravim, da ji lahko v vrtcu tudi vodo nalijejo v skodelico, namesto čaja. In odkima - ne, v skodelice vedno samo čaj nalijejo. Klinc, bo pa vodo nesla. Na začetku smo to že prakticirale, pa so bili kar malo jezni name, ker so potem še drugi otroci začeli nositi svoje stekleničke. Potem so ji flaško spravili nekam visoko na polico in je domov prinesla toliko vode, kot sem ji zjutraj nalila. Ampak zdaj se bom pa kar razjezila. Ne bom dopustila, da moj otrok dehidrira v vrtcu, pa naj si zabijejo tist pocukran čaj nekam user posted image

Tiste, ki imate že starejše otroke - naši (3 leta) moramo spomladi kupiti kolo. 14 col. Kakšno priporočilo? Kaj moramo paziti pri nakupu??

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
9.1.2014 18:33:41   
Neli81
Drugičudež mi smo ravno naši tamali kupili za 3. rojstni dan kolo, in sicer 16 colskega. Ima pomožna kolesa in zna že prav fino vozit, občasno se ji samo pri startu zatakne. Smo pa kupili tega večjega, da ga bo lahko imela malo dalj časa, sploh glede na to kako so dragi. user posted image Naročila sem kar prek spleta (mimovrste) - x-plorer miss daisy. Smo ga pa prej preizkusili pri enih kolegih, če je tamala sploh dovolj velika, da bo dosegla pedala.

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
9.1.2014 20:41:35   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: Neli81
Drugičudež mi smo ravno naši tamali kupili za 3. rojstni dan kolo, in sicer 16 colskega.

Neli81 - hvala. Tole je zdaj že dobra informacija. Naša je precej velika za svojo starost (okrog 100 cm ima zdaj), pa bomo poleg 14 colskih sprobali še 16 colskega. Vaše kolo ima zavore na balanci - kako se to obnese? Ne vem, kaj je boljše - zavora na pedalih ali na balanci?
V končni fazi pa manj kot 3 leta za njo prihaja mlajša, ki bo tudi potrebovala kolo, tako da nam ni sile kupovati večjega.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
9.1.2014 21:52:39   
slikca123
pozdravljene,

danes sem pa le skuhala user posted image , še 3f-a (ursonok, ima tri f-je v nadimku, zato je zame 3f...nič kaj zanimivo oz. sočno, vem user posted image ) je počakal njegov del...

pa plavat sem tud šla...hodim plavat v bazen, ki ga imamo za blokom (športna hiša ilirija)...nič kaj posebnega bazen, niti vzdušje, ima pa vsaj proge za plavat user posted image , tud če samo tri in še to kratke...tud sama nisem nič kaj prida plavalka (ne znam kravla npr.) in ne štejem dolžin...si pač nadenem očala in odplavam mojih 40 minut v kosu, žabico pač user posted image ...ker karta velja za vse, resno razišljam o kakem spiningu za spremembo, al pa fitnesu...drugače pa jst uživam v naravi, ni lepšega kot pa tečt zunaj in to v "prijetnem mrazu"...in ta naša "zima" letos, je kot naročena za to, sam kaj ko se še bojim teh mojih doječih joškuser posted image

drugičudež ta je pa dobra, naš bi spraskal in zgrizel košaro, če bi ga stlačila noter, pa ima lih pol leta...še v športnem delu se mu je več al manj muka vozit...

gibalni napredek že nekaj dni je bolj aktiven v obračanju in odrivanju na noge, če ga držimo...zvečer je baje pa začel rito dvigovat in se premaknil za par cm user posted image

joj peeby, s slanimi palačinkami si me spomlna na moje študentske dni oz. poletja...sem delala v kampu par sezon, kjer smo delali slane palačinke...jooooj sem jih prepeklauser posted image ...lethe ti bi jih mogla poznat, glede na to, da počitnikujete večkrat v kobaridu...

lahko in mirno noč

Neposredna povezava do sporočila: 1705
9.1.2014 22:51:57   
Neli81
Drugičudež zavoro ima na pedalu in sprednjo na balanci. Pri nas je super, se je navadila lepo gonit naprej in tudi zavoro uporabljat. Prvič, ko se je šla vozit, je stalno z nogicami nazaj potiskala in seveda se za vsako ustavila. Sem pa tudi jaz malo povprašala preden smo kupili kolo in dobila info, da je za take male bolje, da imajo zavoro na pedalu, ker jim je še preteško z roko stiskati. Drugače je pa 16 colski ravno nekje do 6. leta in ga lahko mlašja nasledi. user posted image

Aja, pa tudi naša je glih nekje pri 100 cm.

Prijetno iskanje želim.

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
10.1.2014 8:20:18   
Saša33
Dobro jutro,

sem se naspala. Včeraj me je na dop sprehodu strašansko začel zobet boleti zob. Kljub tbl, sem mislila da mi bo kljuvanje razneslo glavo, uho. Komaj sem gledala. Po 3h mučenja sem otroke napokala (brez čevlljev) tako me je bolelo v avto in jih peljlala k mami. Moj zobar je na srečo imel LD in sem šla kar v dežurno.

Na resnično veliko presenečenje sem bila hitro in res kvalitetno obravnavana. In sploh nimam paradotitisa ampak je bil tak karies pod dlesnijo da je prišlo do vnetja živca, ki ja je bilo seveda potrebno odstraniti. Halo jst pa zadnje dni drgnem, masiram, nitkam zobe kot zmešana.Še glineno zobno pasto sem kupila, čajetvec,...itd. No, je bolečina popustila.

Sem pa včeraj rekla, da je blo lažje rodit kot tole prenašat. No, sam da me ne boli več. Zobje so res klinc.

Mi gremo danes na pogreb. No jt bom varuška ne vem kolikim otrokom, 6 sigurno. Ha ha, se tolažim da vadim mirne živce ko nas bo več.

Pitje vode in sokov v vrtcu: Kolikor vem pri nas pijejo nesladkanj čaj ali vodo. Je pa verjetno res, da se nihče ne ubada če spije ali ne. Zato Laro zadnje čase navajam da pove ali je žejna ali je lačna. ni vrag, da ji ne bi dali če otroka navadiš da teži. Moje mnejne je, da če si dovolj težak te vsaj vzamejo resno, drugače pa popušiš. žalostno a tako je.

hranjene tamalega: Je vse. Tudi oreščke sem mu že dala. Zmiksane v sadnih kroglicah. Opažam pa da odklanja kar je kislega. Kivi, vodo od sliv, slive. Drugače pa je bolj v koščkih, kar je od kosila. Pečen krompir ga mu dam v roko, žemljo. Edino meso  malo zmiksam.

Se pa pri nas navajamo na stekleničko. Zvečer ko spi na joški zamenjam joško z stekleničko. Sedaj je okoli 3h-5h 1x in zaspi nazaj.

NIč, petje pri nas.

papa

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
10.1.2014 15:02:59   
Barbapapa77
hojla,

evo, mojih ukradenih 5 minut - se mi zdi, da zadnje čase lovim samo sebe in sem že kar malo utrujena od lovljenja user posted image . Kdaj bo tale naša hiša približno počiščena ne vem - upam da vsaj do takrat, ko odplačava hipotekouser posted image . Pa sej bi še šlo nekako, če ne bi Manca spala samo po pol ure skupaj. Ravno se spravim nekej delat, pa je že pokonci. V pol ure pa res ne moreš bohvekaj narest, če si še tako hiter. In jaz niti slučajno nisem hitra.

Vrtec pri nas pijejo nesladkan čaj in vodo. Rojstne dneve praznujejo s sadjem. Prehrana je zelo raznolika, bi rekla, da včasih celo malo preveč - kakšna kombinacija kdaj za kosilo je meni čisto ubitačno preveč zmešana, ampak verjetno je po "veljavnih standardnih" uravnotežena. Neža včasih poje, včasih pomoje ne - njej hrana toliko malo pomeni, da se noben dan ne zapomne, kaj so jedli. Največ kar izvem je, ali je kaj pojedla ali ni. Saj potem pogledam na objavljen jedilnik in jo spomnem, da mi pove, kaj od naštetega je sploh pojedla...

Prehranjevanje sej vem, da je ta tema že malo ostala zadaj, ampak danes sem se spomnila dveh cvetk - ene kolegice, s katero sem se morala striktno dobiti v kavarni, kjer imajo kavo s sojinim mlekom. Ok, ni problema. Samo med pogovoromona meni tko vmes pove, da je prejšnji večer zmazala celo riževo milka čokolado. Hahaha, važno da je v kavi sojino mleko. Ali pa moja tašča, ki zelo pazi na prehrano in skoraj ne je mesa - ampak potem vse nadoknadi s sladkarijami. No, to je pa meni najbolj mimo način prehranjevanja možen. Spoštujem in občudujem tiste, ki se prehranjujejo zdravo na vseh nivojih. Taka "fake" zdrava prehrana mi je pa prav smešna. No, to sem hotela samo tko malo za zabavo napisati user posted image

Sicer pa nimam kej dosti napisati - prav nič posebnega se mi ne dogaja. Grem po perilo v sušilc in mogoče obrisat še ena vrata, kaj pa čem - sama se nekako nočejo user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
10.1.2014 18:35:30   
ursonok
Ojla,
mi letimo na sprehod,
na hitro bi rada dodala samo eno podobno cvetko, kot jih opisuje Barbapapa: moja najboljša prijateljica je bila ogromno let vegetarijanka, "le pršut je jedla" user posted image

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
11.1.2014 18:56:09   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok
na hitro bi rada dodala samo eno podobno cvetko, kot jih opisuje Barbapapa: moja najboljša prijateljica je bila ogromno let vegetarijanka, "le pršut je jedla" user posted image

Še ena cvetka: bivša punca od mojega brata je bila "vegetarijanka", jedla je samo tatarca, pršut in čevapčiče. Ko sem pa delala narezke, sem morala vedno dati sir na poseben pladenj, ker "se ni smel dotikati salame" user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
11.1.2014 21:50:38   
slikca123
pozdravljene,

a povem še jst eno cvetko...poznam dva vegetarjanca, ki pa jesta grumpe (ocvirke) user posted image ...očitno je polno teh "vegetarjancev"...

mi spet na koroškem, 3f v garaži, jst pa hop za računalnik...

smo bli dans v ikei in smo končno dobili novoletno jelko (letos je namreč nismo imeli, je jakob občudoval lučke kar pri bici in dedanu)...skoz sem govorila, da če že imam za met umetno smrekico, hočem da je res fejk, ne pa da zgleda kot taprava...in sem prišla do ideje, da bi imela kartonasto (tko kot so bile učasih v čokolešniku, če se kera spomne), pa nisva imela časa realizirat ideje...in evo, dans gremo v uno "out let" sobo v ikei in vidimo točno tako...kar skočila je v vozičekuser posted image

bom šla časovno malo nazaj in pokomentirala temo o skrbeh in denarju...sem lih danes razlagala 3f v avtu...ne vem, nič nam ne manjka in jst kar nekako ne znam "uživat" v vsem temu kar si lahko prvoščimo in imam zarad tega slabo vest...da se razumemo, ne zapravljava tja v tri dni in imava prihranke...samo nama pa ni treba gledat, koliko denarja zapraviva za bencin, ni treba nama štet in kalkulirat al gremo na krajši izlet samo na obalo al si prvoščiva še trajekt, lahko greva v trgovino in si kupiva tudi kaj kar nama je preprosto ušeč, ne pa samo tisto kar rabiva...ne da samo imam slabo vest, prou jezi me, ker vem da bo šlo to obdobje mimo (pač sva le v poceni najemniškem stanovanju, ker se sicer super duper počutiva, ampak...pa 3f se bo tud prenajedel tega šihta enkrat...pa jakob prinaša nove stroške, sploh varstvo itd.) in si bomo lahko manj privoščili, sicer pa zgleda bom takrat bolj "zadovoljena" user posted image ...3f je komentiral, da je to verjetno posledica tega, da si nisem še zadala nobenga cilja, za katerim bi tekla...ja, očitno te otroci in totalna sprememba ritma življenja malo "pretreseta"...sem obljubila, da si bom najdla cilj in user posted image za njim...

pa da še malo junijorčka pokomentiram...mam pogosto občutek da se napenja...pa ga grem razvit (naš je itak fenomen, kaka samo ko je razvit, sploh odkar je gh), nogice tiščim nazaj, mal telovadiva, pa nič...kaka tko na 2-3 dni, kar "trdo klobaso" in se pri tem konkretno napenja, joka pa ne...ne vem, me kar malo skrbi, ker se tko umes napenja, brez da bi kakal...pa mu ne dajem korenčka za jest, pogosto pije slivovo vodo (sadja mu sicer še ne dajem, ker imava samo dva obroka, kosilo in večerjo, nimava še dopoldanske sadne malice npr.), dodajam mu probiotik biogajo vsak dan...bom sicer uprašala p. v ponedeljek ko imava pregled in cepljenje, me pa zanima če še katera to opaža pri svojem user posted image ...

nič, to je to...lepo nedeljo vam želim

Neposredna povezava do sporočila: 1711
13.1.2014 10:16:44   
Barbapapa77
en lep ponedeljkov pozdravček,

itak spet vikend zatišje na forumu user posted image

Jaz sem imela včeraj prvič po selitivi manjši napad osebnostne krize. In moj priložnosti psihiater (mož) je itak spet potegnil iz vsega zaključek, da mi manjka kolesarjenja, rekeracije in da je vse problem v tem, da jaz nisem zadovoljna s sabo. Ja, verjetno je res selitev, čiščenje hiše, pedenanje otrok, kuhanje 3-5krat na dan, denarni problemi - to je vse zato, ker jaz nimam časa it na kolo... Eh, sej po eni strani ima prav, po drugi pa tudi če se jaz rekreiram do nezavesti, ti problemi pač ne bodo izginili... hiša se ne bo pospravila in popravila sama, medtem ko bom jaz gonila kolo, otroci se zelo verjetno ne bodo nahranili in previli sami, pa tudi zelo zelo dvomim, da mi bo kdo vmes nakazal znatno vsoto denarja in mi pokril finančno luknjo... Tako da - ne prideva skupaj nikoli pri teh stvareh. Samo 2 uri nekonstruktivnega pogovora je vedno, potem pa v stilu "psi lazajo, karavane prolaze" zadeve tečejo naprej, do naslednjič...

slikca123 uživaj v razpoložljivem finančnem stanju, dokler je tako. Tudi midva sva pred otroki in selitvijo živela podobno - nisva gledala na vsak evro, malo sva sicer varčevala, pretirano pa ne, privoščila sva si veliko - nova kolesa, potovanja, stvari, ki jih nisva potrebovala v bistvu. Zdaj pa se je zadeva drastično spremenila - plačujeva vrtec, kredit za hišo, še en kup dodatnih stroškov in komaj prideva skozi mesec, pa še precej skromna morava biti kakšen mesec. In se mi kolca po časih, ko mi 20 ali 50 eur za nepotrebno stvar ni predstavljajo nobenega problema. Res pa, da sem se tudi že navadila manj zapravljati in da ugotavljam, da čisto lahko živim tudi brez nekaterih prej nujnih stvari...

otroci da ne bom čisto off-topic, pa še malo o otrocih. Manca je ugotovila, da se je zabavno obračat in zdaj to veselo prakticira. Plazenje nazaj ji tudi že gre, naprej pa še ne zna. Poje mi res veliko, tri obroke GH na dan in 2-3 flaše mleka. Se ji tudi že pozna. Se mi zdi, da kakšen dan poje več kot 4-letna Neža. Ta je pa itak v fazi cmerjenja in muljenja - za vsako stvar v jok in na drevo. Eh, upam da je samo faza...

grem še kaj narest, da se počasi prebijem skozi opravila, ki jih sploh ne bi bilo, če bi se dovolj rekreirala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1712
13.1.2014 10:22:21   
filipinab
Jutrouser posted image

Mi smo pohajali na štajerskem, mali smrka, spali slabo... Tu imamo spet meglo, na štajerskem je bil veter in sonček, tak da smo se nadihal svežineuser posted image

Slikica123 - pri nas je bila identična situacija, ko je začel malo bolj konkretno jest GH. Zdaj ko je še sadje, pa normalno kaka kašasto in brez napenjanja. Pa našmu je blitva (in špinača) zelo pomagala pri kakanju, se je lepo pokakal.

JUST materina dušica - A mislite, da lahk uporabim to kremo pri malemu zdaj, ko je prehlajen, ma katera izkušnje? Mate kakšen namig za očistit nosek, poleg spiranja s fiziološko? Kaj porabljate za zdravljenje prehlada pri malih?

Lep začetek tedna vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1713
13.1.2014 12:07:42   
girl79
Čao user posted image ,

Pri nas povprečna noč...t.j. 2x buden, enkrat 15 minut, 1x uro in 15 minut, dojenje 1x....pa saj ne morem verjet da je to povprečna noč user posted image user posted image Moram rečt da me kar malo skrbi, ker je junior zdaj že cca 14 dni prav VSAKO noč vsaj 1x pokonci po eno uro....dojenje ne pomaga, niti nošenje itd...preprosto ni zaspan, se kakšno uro vala po postelji, igra itd. in potem počasi zaspi....pa se po mojem sploh ne zbudi zaradi dojenja, bi mogoče celo zdržal brez, ampak se zbudi ker ima pač dovolj za nekaj časa....pa spi mogoče vse skupaj potem sešteto 10 ur ponoči nič več....mah ni druge....čakat da mine...

Uh, sem pa zdajle sicer čisto besna na pikapolonico.si...sem čez vikend naročila avtosedež, ki je bil v akciji in danes zjutraj dobim mail da jih ni več na zalogi...na njihovi spletni strani se pa še kar prodaja-po neakcijski ceni seveda!!!user posted image Sem že stopila v akcijo, klicala na neko kontaktno telefonsko, so mi dali telefonsko od marketinga in pravijo da bodo videli kaj se da naredit, v drugem primeru pa si lahko izberem kak drug sedež in mi bodo dali popust (sem začela pogovor s tem, da sem jim povedala da sem besna!! )user posted image user posted image ....ja tako je to, če bi se pa lepo sprijaznila s tem da ga ni na zalogi in nebi nič klicala in težila bi bila pa brez sedeža oz. bi ga kupila pač po redni ceni.... no naj bi me poklicali nazaj, pa da vidimo kaj bodo naredili...če bodo rekli da tega avtosedeža ni več, jih bom seveda vprašala če ga bodo na njihovi spletni strani nehali prodajat...ker sem prepričana da ni tak problem še pač naročit dodatno....ah, bluzim že...

slikica123- pri nas smo tudi imeli precej težave s kakanjem slab mesec nazaj, odkar mu dajem za jest kaki vsake 2-3 dni, pa probam se izogibat banane in korenčka je precej bolje.

Jutri naj bi pa začeli s tečajem plavanja za dojenčke v Atlantisu user posted image user posted image Upam da bo tudi starejša ok in bo šla zraven, čez vikend je fajn kašljala, smo jo filali z vitamini, matičnim mlečkom itd...in je bilo danes čez noč že precej boljše, tako da upam da bo ok....pa seveda da mali ne začne spet kaj smrkat....čeprav še ne vem kako bom jaz tovorila vso opremo s seboj, za malega: brisačka, plavalne plenice, šampon in vse "standardne" stvari, za veliko kopalke, plavut morskega psa (je dobila za božička za plavat), za vsak slučaj če ji plavut ne bo ok še "črva" za plavat, brisača, no potem pa še za mene in mojega vse kar pač rabimo...hm, pa dva otroka, z mojim se pa dobimo pred bazenom ker bo prišel direkt iz službe....

Uživajte še v sonču (ali oblakih) danes, jutri in v sredo naj bi bil dež....no razen za ursonok verjetno user posted image user posted image

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
13.1.2014 12:08:04   
anush_86
Filipinab ; ko je bila prehlajena sem jo mazala z materino dušico, pa nisem opazila da bi bilo kaj narobe. Drugače pa uporabljam tudi fitobalm mazilo in fitobimbi razpršilo za grlo. Zvečer ji zraven posteljice postavim posodo s prevretim žajbljem in kamelicami. Pa včasih dam v izparilnik par kapljic olja 31 od Justa.

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
13.1.2014 12:49:58   
drugičudež
Jaz bom pa znorela! Komaj sem se po treh tednih rešila zaštopanih ušes, nosa in grla (ob pomoči antibiotikov zaradi hudo vnetega ušesa), sem že fasala novo virozo, ki jo je prinesla starejša iz vrtca. Cela dva dni in pol sem bila zdrava. A je to normalno?? V življenju nisem bila toliko bolna kot zdaj v zadnjih mesecih. Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Sem tako sita tega. Spali nismo nič. Starejša kašljala celo noč, pa nos, lulat, pit. Mala sploh ni spala - ji je nosek nagajal, pa vsa vroča je bila, čeprav ni imela vročine, jaz pa itak gotova. Zjutraj je še moža začelo grlo boleti. Smo pa res kot ena pomehkužena familija. Sploh ne vem, kako iz tega začaranega kroga user posted image user posted image Povrh vsega mož ta teden dela 12-urne nočne, ga ne bo od pol šestih popoldne do pol sedmih zjutraj. Jupi, bomo imela punce pižama parti (z robci). Do konca tedna bom verjetno nabrala kakšnih 5 ur spanja.

Nič drugega nimam za napisat...

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
13.1.2014 12:54:16   
ursonok
Ojla,

ne, pri nas je pa za spremembo tudi dež user posted image

Pa nasploh je čuden dan: Abel je včeraj kuhal, ga je že na bazenu zvilo, je zadnjih 15 minut jokal, ker ga je tresla mrzlica (sem mislila, da je voda v bazenu hladnejša kot navadno). Potem smo bili 4 ure na sončku, a je večinoma sedel na meni, malo sva pa žogo brcala. No, ko pridemo popoldne malo pred 17h domov, izmerimo vročino: 38,5. Ga damo spat, se po parih urah zbudi, 39,7. Je bil čisto fuč, samo ležal je. In vsake toliko spil malo vode.
Sem malo brskala po homeopatskih knjigah, letela po granulke, ki so se mi zdele ustrezne, smo mu jih dali, je zvečer zaspal in se zbudil okoli 23h že samo z 37,8. No, danes vročine nima več, kašlja, smrka skoraj ne, je pa čisto utrujen in včeraj. Tako da je ostal doma.
In je kar naporen, noče spat, tenari okoli, dolgčas mu je.
Zdaj smo ga dali v vreči in spat, upam, da se bo umiril.

Smo pa veseli, da je začel drugače reagirati - lani je imel vedno nizko vročino (do 38,5), tečnaril je in ni mogel/hotel spati. Vse skupaj se je vleklo 2-3dni. Zdaj je pa resno zakuhal in ga je v enem popoldnemu kar prečistilo.

Punci sta ok. Upam, da ne bo prišlo z zakasnitvijo user posted image

Prehladi
Aurora še ni bila prehlajena, morda ji je kdaj kaj iz noska priteklo, a niti ni bilo treba čistiti s fiziološkimi itd. Mi skušamo čim manj čistiti (ok, če res ne bi mogla dihati) in dajati čim manj kakšnih dodatkov. Skušam jim vsak dan narediti svež sok - pomaranče, jabolka, morda pesa. Če kašlajo (starejši), jim damo na prsni koš tople češnjeve koščice (v taki vrečkici). Se mi zdi, da pomaga.

Jaz sem neprespana user posted image Je Au ful jokala in prdela včeraj zvečer, do 1h ponoči - je prvič jedla ohrvot, očitno ji ne ustreza preveč. user posted image

Pri nas bo zdaj precej spremenljivo vreme, tudi kak dež bo vmes. Pa temperature bodo skakale, od 18+ do 7+ čez dan, se malo bojim, da bodo prehladi na pohodu. Zdaj smo se imeli tako fino, vseh pet nas je bilo zdravih. No ok, kakšna viroza s kratkotrajno vročino ni nič slabega, ne bi pa dolgih prehladov in sedenja doma. Sicer se nam kljub trem otrokom to še ni nikoli zgodilo, a je to resnici na ljubo moja najhujša nočna mora.

Nič,
pridne bodite, jaz grem poskusit kaj narest, dokler (in če sploh) Abelček spi.

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
13.1.2014 13:12:29   
ursonok
Ojoj,
Drugičudež,
vi imate pa res smolo. S tabo se pa dogaja podobno kot z mano po prvem porodu. Moraš se "sanirati": če ne verjameš v homeopatijo oziroma se ti ne da s tem ukvarjati (homeopat bi ti poiskal konstitucijsko zdravilo in te na vseh področjih spravil k sebi - a so čakalne vrste pri vas baje dolge), si nabavi sokovnik (polžast). Jaz že več kot 4 leta vsak dan na tešče spijem 3dcl zelenjavnega soka. Kumara, zelena paprika, zelena, pa ostala (zelena) zelenjava, kar je pri roki. To ti da ful vitaminov in mineralov, ki se res dobro absorbirajo (ne kot tablete, ki se sploh ne). Nehala sem piti mleko in jesti mlečne izdelke itd. In sem zelo redko prehlajena. Prej sem bila pa ves čas nekaj, skoz AB in podobno sranje. Pila sem tudi bazične minerale, klistirala sem se.
Tvoje telo je po dveh nosečnostih in porodih pač zakisano in zasvinjano, vitalnih snovi ti manjka. Pa malo športa ne bi bilo odveč, vsaj trikrat na teden. Res ful pomaga, tudi če si bolan, hitreje okrevaš.

Otrokom tudi lahko delaš sokove, pač sadne - ker zelenjavne dvomim, da bodo pili user posted image

To stemi sokovi se morda sliši trapasto (v smislu: saj pijemo kupljene itd itd.), ampak to sploh ni isto. Sveži, doma stisnjeni, imajo cel kup encimov, ki regenerirajo telo, so zakladnica vitaminov in mineralov. Kupljene zadeve so v tem smislu mrtve.

Želim vam, da se čim prej spraite k sebi. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
13.1.2014 15:33:28   
Peeby
Joj. Najprej je A. dobil vnete oči, potem sem jaz zbolela, tako da sem bila en dan totalno povožena, potem je še mali zbolel. Zdaj se mi zdi, da je iz najhujšega ven, sem pa jaz še nekaj hripava in brez glasu user posted image Samo izmenjujeva se. Smo pa imeli par noči k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l-n-i-h!!! Zaradi zabasenega nosa in kašlja pa vročine se je zbujal na 20 minut. Potem je pa javkal, pa civlil, pa jokcal, se drl... vsega pomalem je bilo. Zadnji dve noči sta bili že normalni, spal bolj mirno in bolje.
Glede zabasanega nosa: najprej smo mu pihali ven, potem smo spirali z nasopurom... zdaj pa niti ne pusti več in mu samo na vsake toliko še ščistim. Vse mu sicer teče ven, ampak mu pustim in samo obrišem od zunaj. Nevem več kaj naredit, mali se je pa tudi že sprijaznil in naučil dihati z usti.

GH: mali je prej pojedel 2 obroka dnevno: 1x malico + kosilo. Zadnji teden dni pa mu več kot par žlic sploh ne gre po grlu (pa mu dajem stvari, ki jih je ponavadi jedel). A to pride samo kakšno tako obdobje? In verjetno, ker je pomalem bolan, da se hoče več dojit?
Ena je spraševala okoli rib... jaz sem pripravila tiste, ki jih tudi sicer jemo običajno: postrvi, orada, brancin, sardela itd. Pripravila sem jih za naju, potem sem pa za malega prišparala en del ribe - ponavadi tam, kjer je najmanj kosti, na hrbtnem ali trebušnem delu spredaj.

kakanje: na začetku z gosto hrano je kar težko kakal in tudi zdaj se še precej napenja (pa včasih niti potem ne kaka). Jaz sem mu potem začela dajat precej več zelenjave (zelene) in na vsake toliko časa mu podtaknem kakšno jabolko (ki jih sicer same ne mara) med kakije.

Sicer smo pa očitno nazaj na običajnem dnevnem spancu, t.j pol urce po obroku. Očitno se "praznični urnik" ni obnesel, da bi čudežno spal po urco v kosu... Ah ja. No, pol urce je mimo, bodite mi zdrave in vaši malčki tudi!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
13.1.2014 20:33:19   
sover
končno še jaz!

Čist sem nekaj zabedirana zadnje čase. Pa z mulci mamo huda nihanja v ujemanju na dnevni bazi. Kaki dve uri se imamo super, potem me pa takooooo živcirajo, da si mislim "pa kaj mi je bilo tega treba". potem se seveda starejši stisne k meni in reče, da je en "mojmojček" (tako ga jaz kličem ljubkovalno), tamala se reži na vsa usta in zadeva je mimo. Ah, ta narava je res ena .... (da ne rečem kaj).

Karla je pravkar spet prebolela vnetje oči. Gnojno. In smo spet morali dati kapljice. Ker jih nočem več dajat, se bom jutri naročila k homeopatu. Poleg tega grdo kašlja (P pravi, da ni druge, kot da se spuca). Konec meseca ima še tretje cepljenje, potem bomo zaključili za nekaj časa. Z M sva se odločila, da bo naslednja runda na vrsti, ko malo zraste (čez kaki dve leti), ker je to za nas prehudo.

Hrana: mah, tudi pri nas zanimanje peša. Sploh večerje so skoraj izginile, tako zdaj poje dva do tri obroke GH, ostalo je joška. Te pa zlepa ne spusti. Zdaj jo je začela prav iskat in ne da miru, dokler se ne priklopi. Ne razumem, kako čuti takšno potrebo po njej, ko se pa toliko crkljamo čez dan. Zelo je tudi izbirčna in že dolgo nisem uspela dat kakšnega novega sadja. Z zelenjavo in kosilom ni težav, ostalo je kr neki. Ne vem, kaj bom naredila, ko mi bo zmanjkalo sadja iz skrinje (to zdaj je za zajtrk). Kosmiči za večerjo so neuspešno, ravno tako kakršnikoli mlečni izdelki (navadnega mleka še nisem dala in še ne bom nekaj časa). Še nekaj: kaj od GH jim dajete med obroki oz. za malico?
Spanje: ne bi o tem, a bom vseeno. Na dobro noč vstanem 3x, ponavadi še dvakrat toliko. Duda ne zaleže prav dosti, zdaj prakticiram nošenje, da vsaj malo izključim joško. Zbudi se ob 6 zjutraj, zvečer pa komaj dočaka sedmo uro za zaspat. In je čisto enako, ali spi čez dan dvakrat ali trikrat oz. vse skupaj eno uro ali tri. Njej se sistem ob pol sedmih ugasne in potem je samo joška in postelja. šPonavadi jo zadnje pol re skoz nosimo na rokah, da nekako priguramo do sedme za spat. Čez dan zaspi zjutraj in opoldne, ponavadi za 20 min do pol ure, če imam srečo slabo uro. Popoldne je zaspana ko norc, a težko zaspi. Pa tudi čisto vseeno je, ali spi ali ne, ker je kot že rečeno v vsakem primeru od pol šestih naprej sitna.
Gibanje: začela je malo samostojno sedeti, najraje pred kupom lego kock. S trebuha na hrbet in obratno se obrne brez težav.

Končno sem prišla do svoje flavte user posted image Presenečena sem bila, koliko vsega se še spomnim in kako dobro mi v bistvu gre. Zdaj moram le še čimvečkrat najti čas zanjo...

Slikca123 - pri naših so najbolj pomagale čez noč namočene suhe slive. Potem vse skupaj zmiksaš in daš za pojest.

Barbapapa - zdi se mi, da ima večina od nas podobne težave, le da se odražajo na različnih področjih (urosnokskrbi zaradi financ, slikca123 ne zna uživat, ti se mučiš s hišo, mene zdeluje ena splošna depra. Kaj nam spet kaki hormoni nagajajo ali je to samo stranski produkt porodniške in spremenjenega življenja?

Drugičudež - pošiljam dobre vibracije. Morda bi bilo res še najbolje it do kakšnega homeopata.

Ursonok - držite se na toplem user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
13.1.2014 21:35:03   
Sonce33
Dober vecer,

po dooolgem casu, sem tudi jaz nasla voljo in cas, da nekaj napisem. Pri nas je se vedno dokaj naporno. Mali se ponoci zbuja na vsako uro, redko mu uspe potegniti 2-3 ure v kosu. Takoj, ko mu pade duda ven iz ust in ugotovi, da nic ne cuclja, se zacne jokat in to se ponavlja celo noc user posted image . Sem se pa vsaj prilagodila temu tako, da ga imam zraven v postelji in potem ponoci, ko se zacne, iscem dudo in mu jo tlacim v usta. Imam na nocni omarici dve rezervni, tako da ne traja predolgo user posted image . Sva se pa z M zmenila, da je on z njim spal eno noc, jaz sem bila pa v dnevni... Pravi on meni zjutraj: "Mali je spal celo noc"... Nisem mogla verjeti... Jaz sem itak koma in sem spala kot ubita, on se je pa baje zbudil sele proti jutru. Sva ugotovila, da je to zato, ker jaz se zbudim za vsako jokcanje in stokanje, moj M pa pac tega ne slisi, ker spi kot ubit in zato pri njem spi celo noc... Blagor njemu user posted image . Morava veckrat to ponoviti, da se vsi naspimo.

Drugace sem pa jaz totalno user posted image in se v celoti pridruzujem pocutju od sover. S tem, da sem jaz se razdrazljiva za popi.... in titalno izcrpana, da vcasih komaj spravim skupaj kosilo. Nimam prave energije niti apetita, zato posledicno tudi kile kar kopnijo. V cetrtek sem narocena pri homeopatinji in upam, da mi bo dala kaksno fajn zadevo, da sem malo regeneriram. Se je pa moje pocutje bistveno poslabsalo konec decembra, ko sem dobila prvo menstruacijo (po 3 tednih, ko sem prekinila z dojenjem). Bila je po dnevih sicer normalno dolga, vendar pa je bila precej mocna. Ampak, ne verjamem da me je izguba krvi toliko zdelala. Bolj sem mi zdi, da sem prekurjena in da se slabo prehranjujem user posted image . Mogoce so pa tudi hormoni? user posted image Kdo bi vedel? No, zdaj, ko vidim, da se tudi pri drugih pojavlja deprasto pocutje, sem malo potolazena... Dalec od tega, da bi kateri privoscila, ampak mene je ze kar malo grabila panika, kaj se dogaja z mano, zakaj se pocutim tako zanic in utrujeno. Verjetno je tudi krivo vreme in vsakodnevna rutina. Pri meni je dodaten faktor, ki me bremeni, sigurno tudi voznja v koper na predavanja, ucenje itd .... Sem pa vsaj zdrava, v smislu, da nimam se kaksne viroze ali prehlada (trkam na les)...

Drugicudez - te popolnoma razumem in vem kako je ce M dela nocne izmene. Tudi moj ima 12urni delovnik in to je nekaj naslabsega in nehumanega. Tudi za minimalca user posted image . In ko pride domov (ob 6:30) je kot zombi. Da ne govorim o tem, da od njega v bistvu ne morem pricakovati veliko, ker ko se zbudi, poje, gre po tavecjo v vrtec... mora ze v sluzbo. Ob fraj dnevih, je pa dezuren, tako da ce hocem kam iti, morava vseeno imeti varstvo, da cuvajo otroke, v primeru da ga poklicejo user posted image . Glede zdravja pa ti isto svetujem, da pojdi do homeopata. Jaz verjamem, da ima resitev tudi za tvoj primer. Ce zelis, ti lahko na zasebnega posljem stevilko moje homeopatinje.... Samo ne vem iz kje si, no pa vseeno... Javi, ce potrebujes kontakt.

Barbapapa - ko bos ready, mi sporoci, pa bova sli lahko na kaksen sprehod.... Lahko ti pa pridem tudi pomagat pucat, mi ni panike, ker res vcasih pogresam druzbo user posted image

GH - pri nas s tem HB nimamo problemov. Poje vse kar mu das in posledicno ima verjetno ze 9.5 kg. Nimam tehtnice, tako da ne vem natancno. Se mi pa zdi, da skoz eno in isto je. Dopoldne sadje, kosilo zelenjava, vecerja mlecna kasa, pa vcasih popoldne se kaksno sadje... Vmes malo mleka in je to to. Ga res komaj dvignem iz tal... da ne omenjam kako me boli hrbet, ramena in kriz user posted image .

Sem hotla se kaj pokomentirat, pa imam komaj odprte oci... grem spat.

Vsem posiljam velik user posted image in zelim lahko noc....

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
13.1.2014 22:33:00   
slikca123
pozdravljene,

mi2 dala skoz še tretjo cepljenje in sistematski pri šetih mesecih, podatki naslednji: 7,730 g in 68cm

sva pa bila dve uri v zd...čakanje, pa lulanje v vrečko, pa laboratorij, pa...naporno za oba user posted image

mame in user posted image , pozdravite se čimprej...

lahko noč

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
14.1.2014 8:40:39   
drugičudež
OK, živčnega fasat navsezgodaj je pa res kap. Starejša je začela spet prst cucljat. In meni to totalno na živce udari. Ponoči sem šla spat v njeno sobo (dobro, da smo dali notri dve postelji), ker je stalno kašljala in se zbujala. Zjutraj ob šestih jo pa slišim, da vleče prst, da ji je kar zraka zmanjkovalo. Nisem zdržala in sem ji ga potegnila ven. Na silo, ker drži kot vakum. In se je seveda zbudila in ni več zaspala nazaj. Kašljala je eno uro brez prestanka, pa govorila in tečnarila na polno. Ob pol osmih sem jo popokala v vrtec. Še zdaj sem vsa živčna, ker vem, da bo zaradi zgodnjega vstajanja v vrtcu spala, zvečer pa jo bom imela pokonci najmanj do desetih (v dobrem primeru, v slabšem pa do enajstih).

Sonce33 - moja sotrpinka user posted image Moj prišel zjutraj domov, bo spal do 12-ih, potem bom skuhala kosilo, popoldne bo še malo zalegnil, ob pol šestih pa nazaj v službo.

ursonok - sem zapacana, ja. In se ne počutim dobro (ne samo zaradi viroze). Ampak, kot vidiš nimam ravno nekih pogojev, da bi bolje poskrbela zase. Poleg tega še črpam, kar mi vzame dodatni dve uri dnevno. Saj prehranjujem se kar v redu, samo časa zase in za športanje mi zmanjka. Sprehodi z vozičkom so trenutno največ, kar lahko prakticiram. Na neko vodeno vadbo ne morem iti zaradi moževega delovnika, tek pri meni odpade, sem preveč joškasta. Ah, za izgovore sem pa mojstrica user posted image

Včeraj sem vagala malo - je samo 60 g pridobila v 4 tednih user posted image Mi ni jasno, zakaj. Zjutraj in zvečer popije 180-200 ml mleka (AM ali načrpano), za malico ima 150g sadja, zelenjavno mesno kosilo do 190g, večerja pa žitna kašica (tukaj še malo štrajka). Mogoče je tista sadna malica premalo, ji bom poskusila že žitne kosmiče vmešati.

Evo, zdaj se je zbudila ljubica moja - danes je celo noč prespala. Ne vem, kaj jo je matralo včeraj. Mislim, da ji je bilo prevroče. V sobi ima okoli 20 stopinj ali malo manj in ker ima čisto tanko spalno vrečo, sem so včeraj pokrila še z eno lahko bombažno odejico. Pa je bilo očitno preveč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1723
14.1.2014 8:41:48   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: slikca123
mi2 dala skoz še tretjo cepljenje in sistematski pri šetih mesecih, podatki naslednji: 7,730 g in 68cm
sva pa bila dve uri v zd...čakanje, pa lulanje v vrečko, pa laboratorij, pa...naporno za oba user posted image

A vi imate pri 6 mesecih tudi preged urina in krvi?? Pri nas je to prvič šele pri enem letu.

Neposredna povezava do sporočila: 1724
14.1.2014 9:16:22   
ursonok
Ojla,

pri nas grozna noč. Au se je včearj nekaj zaletelo med pitjem in je potem cel večer kašljala user posted image Ob polnoči se je zaradi kašlja zbudila, smo ji dali flašo in je potem bruhnila. Smo mislili, da se je s tem "odkašljala", ša se očitno ni.
A za najhuje je poskrbel Abel. Še je bolan, imel je celo noč vrčono, jokal vsakih 10 minut. Groza. Non stop. Pil je, potem pa še to ni več hotel. Zdaj ždi pri meni v narpčju, spil je že skoraj 3dcl ovsenega napitka s toplo vodo. Vročine ima 37,5. Kašlja mokro, iz nosa mu ne teče, se pa sliši, ko diha, da bi ga bilo dobro sčistiti. Pa ne pusti.
Ta otrok je grozno naporen, kadar je bolan. Za umret.
Bo treba danes poklicati homeopata, naj mu malo pomaga, da pride k sebi. Ah, je včeraj že tko lepo kazalo user posted image

Jaz sem na smrt utrujena - sem mislila, da bodo danes vsi v vrtcu, da bom šla tečt in da bom delala. Ja, morda lahko sanjam o tem, če me bodo seveda pustili spati. user posted image

Čudim se, kako to, da smo vsi ostali še vedno zdravi. user posted image

Sočustvujem z vsemi, katerih možje ful delajo oziroma so po 12h odsotni, sploh ponoči user posted image user posted image Dobre ste, da zmorete, jaz imam svojega večinoma skoz doma, pa še vseeno obupavam.

Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......