|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
8.1.2014 10:40:58   
ursonok
Ojla,
jaz s teka. Volje ne preveč dobre. Spali bolj slabo.

Lethe
hm, ja ... ne vem, kaj naj rečem. Glede prehrane otrok: dejstvo je, da ima danes ogromno otrok alergijo na KM, pa sploh ne ve. Veliko jih hodi k alternativcem, ker jim uradni zdravniki dajejo samo antibiotike, potem jim pa homeopat reče, naj ukinejo KM - in se problemi s prehladi, vnetimi mandlji itd. nehajo. Tako da neki smisel tu je.
Gluten - na splošno je tako, da on ne prinese nič dobrega. Je samo lepilo in dostikrat, sploh če ima človek sesuto črevesje zaradi recimo antibiotikov, se gluten lepi na stene črevesja in preprečuje vsrkavanje hranilnih snovi. Zato bi morali, če jemljemo antibiotike, vsaj 4 mesece ne jesti glutena. Tako pa lahko jemo super hrano, a nič ne absorbiramo in smo skoz brez energije, utrujeni in bolni. Temu se reče sekundarna intoleranca. In ni iz trte izvito.
Meso - jaz osebno mislim, da svinjina ni nikogar, sploh pa ne za otroke. Ampak ok, to je moje mnenje. Da ne omenjam vseh hormonov in antibiotikov, ki jih pijedo živali - to vse preko njih jemo ljudje ...

Vsekakor pa verjetno ni pametno, da bi kar vsem povprek ukinili vse. Moji ne jedo mleka in mlečnih izdelkov, ker malo blažjo alergijo na to sranje. Pa pšenice jim ne dajemo oziroma je ne jemo, ker je najbolj ubogo žito, najbolj predelano, brez vseh pametnih snovi. Je veliko bolj zdravih in lažje prebavljivih žit. Sladkor je itak strup. Mesa doma ne jemo, v vrtcu naj ga, če jim paše.

Ja, vem, da je pivo razvada in strup, pa kaj potem. Sem tudi jaz samo človek. Sem pa trikrat zanosila v prvem poskusu, tako očitno tak hud strup tudi ni user posted image
Ti tvoji kolegi-alternativci bi lahko vedeli, da če ne moreš zanositi (več let), to poemni, da organizem iz nekega pametnega razloga neželi nosečnosti. ta razlog je ponavadi neko bolezensko stanje ali drugačno neravnovesje. Zdrav organizem rad je, spi in se razmnožuje user posted image user posted image

Denar
razmišljam podobno - zdi se mi, da vsi nekaj imajo, nekam hodijo itd Sploh pred krizo - ma kolegica je šla s familijo trikrat na leto na potovanje. Pa imajo ogromen avto. Pa vikend v Piranu. A ok, to je od staršev. Pa zdaj, ko sem bila v Slo -gledam kolege literate, pesnike itd, jamrajo, kako so brez denarja, a še vedno visijo cele dneve v barih in kavarnah, vsak dan vsaj enkrat zunaj jejo. Res ne vem, od kje jim denar. V Slo je to kar drago.
A vedno pridem do zaključka, da je bolje ne razmišljati o tem, sicer sem slabe volje user posted image

Peeby,
ja, poznam to, ko otroci dobro spijo in si zjutraj kar zlakotnjen njihove družbe. No, jaz bi zjutraj kar malo potegnila, če bi se dalo. user posted image Očke - na poljskem forumu sta pla dva na "širjenje kanalov". Ker so se jima skoz gnojile. Eni pravijo, da to nima smisla - da je treba masirati kanalčke, pa se unesejo. Ne vem. Upam, da vam bo uspelo z masažo, tvojim mlekom itd.

Grem na zajtrk,
papa

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
8.1.2014 10:45:35   
grašek
Pozdravljene!

Oglašam se z dobro novico. Luna nima refluksa, to je čisto drugače, kot smo pričakovali in res super. Sem si oddahnila. Zdravi otroci, to je res zakon. Lahko pa tudi sami veliko naredimo za to. Glavno pa je seveda, kako se mi obnašamo, se dovolj gibljemo, pa jemo zdravo. Jaz sedaj študiram razvoj jezika pri dojenčkih, to je tudi čisto nora scena, ogromno lahko sami naredimo za razvoj jezika, pa tudi sistematičnost na tem področju se priporoča. Pa majniki so pomembni, npr. ursonok, super, da je tamala sedaj v vrtcu, ker med 8 in 10m še lahko pridobijo tudi glasove tujega jezika, kasneje te spretnosti ni več. Sicer se do 7 leta še super lahko naučijo govoriti - veliko hitreje kot kasneje, a med 8 in 10m pa gre za pridobivanje glasov, ki jih v drugem jeziku ni. Vse to študiram, pišem poljudni članek, pa delam spletno stran, ki bo sedaj res kmalu, pa tečaji tudi.

Spimo kar dobro, eno zbujanje na noč, malo jo nosim, potem pa do 6h mir. Bistvena razlika od prej.

Pa sedaj smo brez antibiotika, uf, kako je to super.

Pa še sonček je.

Šibam, bo danes prilika, da gremo malo ven.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
8.1.2014 11:24:31   
ursonok
Živijo,

grašek,
oh, super, res sem vesela, da nimate refluksa, da niste na AB!! Odlično. Ja, res, zdravi otroci so zakon! user posted image

Girl
mene bi zvilo. Ob tistem piskanju. Uf, res grozno. user posted image

Jezik
ja, jaz tudi vidim pluse zgodnjega vrtca. Pri sedmih mesecih še ne razvijejo tistega ločitvenega strahu, tako da ne jokajo in se ne oklepajo staršev. Če jim je s tetko lepo, so srečni, glavno, da se kaj dogaja. Abel je šele zdaj, drugo let v vrtcu začel jamrati. Prvo leto ni bilo problemov.
Agata je šla v vrtec na Poljskem (pri pšestih mesecih) in je govorila poljsko. Se spomnim, kako sem bila raznežena, ko sem jo poslušala. Totalno brez tujega naglasa, čisto pravi poljski glasovi, intonacija. Uf, sem (bila) polna zavisti. user posted image
Pa zdaj španščina ... govori bolje kot njeni španski vrstniki. Zdi se mi, da je to zelo dobro za možgane, izpostavljenost dvema sistemoma ... Baje se to da tudi sicer, če živiš v enojezičnem okolju (recimo Slovenci v Sloveniji) - da pač eden od staršev govori z otrokom ves čas v tujem jeziku. A vseeno to ni isto, ker ti nikoli ne boš govoril tako kot nosilci ...

Kako z leti upada sposobnost učenja tujih jezikov, vidim pri sebi. Sem živela sedem let na Poljskem, pisala doktorat v tem jeziku, pišem članke itd. Pa eno leto in pol ne živim več tam in sem ... ogromno pozabila. Sploh govor je problem - ves naglas in intonacija sta šla v maloro. Izgovarjam grozno, pa mi je šlo tam super, so bili vsi navdušeni user posted image A to je tako, ker je vse "naučeno", začela sem pa pri šestindvajsetih ...

Sicer pa je pesnik Boris A. Novak (tega morate vse poznati!) enkrat na predavanjih rekel, da bi se moral človek vsaki dve leti začeti učiti nov jezik. Da toliko možgani rabijo, da se navadijo na nek nov sistem, potem, po dveh letih, pa rabijo novo "hrano". In so jo sposobni predelati in si jo zapomniti. a to smo dolžni našim možganom - da se predčasno ne postarajo. Sam govori cel kup jezikov. Vsa čast.

Kašice
mi imamo Holle, pa tudi sami jih doma delamo: kupimo na primer ajdo, v bio trgovinah jih dobiš, potem jo pa zmeljemo v sokovniku (imaš pač tako nastavitev za mletje semen). In dobiš akdov zdrob. tega pa potem skuhaš ali na vodi ali na riževem mleku. In tako lahko z vsemi žiti. Domače kašice so zakon, otroci jih imajo radi!

Nič, moj ima dopust, je šel z dedki kolovratit po mestu, je ful toplo, jaz pa delam.
Pridne bodite!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
8.1.2014 11:26:52   
ursonok
Grašek,
kaj če bi ti ta poljudni članek delila z nami? user posted image Če si za, ti bom na ZS poslala mejl.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
8.1.2014 11:27:58   
dansas
Hej, hoj.

Evo še mene po rahli odsotnosti.

Pri nas v bistvu nič novega in stalno nekaj (malega) novega. Ena od lepših novosti je, da tamala spi z enim dojenjem na noč + parkrat duda (in seveda so tukaj tudi noči z izjemami, kot je recimo danes, da ne bi bilo vse skupaj že prelepo :)... Prav hecna je, ko se postavlja na vse štiri user posted image - nogice pokrči v kolenih, rit visoko dvigne, glavo da na podlago in se gunca sem ter tja user posted image - se ji tako na glas smejimo, da se mala reva ustraši... Pa količina hrane, ki jo poje, je nenadoma poskočila na cca 150-180 ml na obrok (minus hrana, ki jo razpacka po tleh, mizi, igračkah, sebi,... ob hranjenju user posted image ).

Peeby, jaz ji skuham bio pirin gres, ki ga kupim v Sparu. Prej sem kupovala polnozrnatega pšeničnega v DM-u in sem za Brino začela kupovati pirinega in nam je vsem tako všeč, da zdaj kupujem samo tega. Drugače sem ji pa od glutena pripravila tudi ovsene kosmiče (namočene v riževem mleku in zmiksane z jabolkom in goji jagodami). Skuham ji tudi polento na mleku, potem se pa že konča repertoar žitnih kašic. Kupljne instantne (riževa, prosena) pa ponavadi dobi za večerjo. V bistvu je zelo enolično, sem ravno par dni nazaj ugotavljala: za zajtrk dobi žitnokašico s sadjem ali samo sadje, za kosilo krompirjevo-zelenjavno kašico, ki ji dodam repično olje in včasih tudi ribo ali purana/piščanca (odvisno od tega, kaj imamo mi na jedilniku) in za večerjo instantno žitno kašico. In tako vsak dan. Ne vem, mi primanjkuje domišljije user posted image Aja, pa pit ji pozabim dat. Se še vedno dojimo in imam občutek, da je to dovolj. Saj ji dam (ko se spomnim) čaj, pa se mi zdi, da nič kaj ne spije, vse več ali manj po sebi polijeuser posted image .

Kaj pa oreščki? Jih dajete? Katere? Sem ji zadnjič že orehe namakala, da bi ji jih v kašico zmiksala, pa sem si premislila, ker če ima folk alergijo na oreščke, se mi zdi, da so alergični na orehe ali pa na arašide.

Lethe
denar - Hja, jaz tudi ne vem, kako si eni lahko vse to privoščijo, oz. kaj delamo pri nas narobe, da si tega ne moremo privoščiti... Živimo v stanovanju, ki sicer ni naše ampak za njega ne rabimo plačevati najemnine, večino stroškov nam pokrije babi, ok, hišo, ki je stara, večinoma mi vzdržujemo, tako, da pride par finančnih rukerjev na leto... Ampak vseeno, na koncu meseca praviloma vedno na nuli obstanem, tako da očitno gre vsa plača za hrano user posted image Tako, da veš, da ko boš našla sponzorja, še nas priporoči user posted image

Neli
Šele 4 leta sta skupaj? Jaz sem pa imela vtis, da imata starejšo toliko staro...
In pa upam, da poštimate tole z M službo in da jim pokažete user posted image !

papa

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
8.1.2014 11:28:23   
Barbapapa77
Hojla,

evo, čisto na hitro, potem grem pomit ena notranja vrata. Sem malo prikrojila znan slovenski pregovor "eno jabolko na dan" - jaz imam "ena notranja vrata na dan" hahahauser posted image

Lethe glede prehranjevanja in fanatikov se pa ne bi mogla bolj strinjat s tabo - takole kot si ti, bi lahko tudi sama napisala. Jaz sem tudi mnenja, da naj se je vsega po malo, v zmernih količinah in da izločanje hrane ni potrebno, če niso potrjene alergije. Tako mislim o mlečnih izdelkih in o glutenu, pa o mesu (tudi svinjini) in o sladkorju in o beli moki in o soli. Vsega po malo, nobenega pretiravanja se meni zdi najboljši recept za življenje, pa niti ne samo pri hrani. Mi sicer pojemo kar veliko mesa, ampak jemo skoraj izključno divjačino, kjer res ni sledi umetnih krmil, antibiotikov ali podobnih stvari. Tako meso se meni zdi celo zelo zdravo. Jemo tudi navaden kruh (tak iz trgovine) in sladkarije. Ampak hec je v tem, da nobeden tega ne poje veliko (ok, jaz pojem sorazmerno veliko kruha, ampak ne maram sladkarij). Neža poje en bonbon ali dva na dan in je zadovoljna. Tukaj kakšne hude panike ne vidim. Res pa je, da nimam pojma o superživilih, o veganski hrani, o pravilnih kombinacijah, za nekatere stvari, ki jih pri ursonok redno jedo, jaz v bistvu še nisem niti slišala. Tko da sem po tej strani rahlo neizobražena, mogoče pa tudi malenkost ignorantskauser posted image

Denar po mojih izkušnjah tisti, ki si privoščijo veliko, vedno imajo zadaj nek back-up. Ali jim ni treba plačevati za stanovanje ali za vrtec, imajo mogoče služben avto, pa jim odpade ta strošek, imajo pomoč staršev ali kaj podobnega. Midva plačujeva kredit za hišo, zasluživa jaz povprečno, mož pa še boljšo plačo, pa nam ne ostane prav nič za luksuz. Zadnje čase nam v bistvu vsak mesec še celo malo zmanjka, ampak to upam, da se bo popravilo... Tako da mislim, da pri tistih, ki se veliko privoščijo mi od zunaj pač ne vidimo cele slike.

Eh, še precej sem hotela napisat, pa je otrok lačen...papa

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
8.1.2014 12:11:22   
ursonok
Barbapapa
lahko si ignorantska, če si zdrava (na vseh ravneh - fizični, psihični, duhovni), če so otroci zdravi itd. To ti privoščim: da vse življenje ješ vse in da nihče ne bo imel nobenih problemov. Zakaj pa ne. To je konec koncev cilj, a ne. Poznam take, recimo moja mama pri skoraj devetdesetih (no, zdaj ima že par let tablete zaradi napadov panike, a tu je tudi starost v igri). Ona res je "vsega po malo". In na splošno ne je veliko.
Mene je pa tako življenje (sem sicer jedla vse, a zelo neuravnovešeno, z veliko pretiravanji itd.) pripeljalo na rob. Tudi prva nosečnost ni bila zdrava, Agata je imela kup alergij, takoj po porodu dva antibiotika zaradi vnetja. In ni imela najboljšega štarta.
Moj fotrič tudi skoz teži, da "je treba jesti vse" - sam je vse, pa je pri manj kot šestdesetih čisto fuč, dvakrat na noč se preoblači, ker je prepoten, ima sklepni artritis, težave s prostato. In je za novo leto sklenil, da je treba "nekaj spremeniti". Ko sem mu rekla, da naj začne pri hrani (= manj piva, ukinitev sendvičev itd.) je čisto ven padel, da to pa ne. user posted image Pač, še vedno živi v neki iluziji, da so ob žretju svinjarije možni čudeži. user posted image

To, da jeste "vsega po malo", je super - a resnici na ljubo je malo ljudi, ki jim uspeva jesti vsega "po malo". Otroci, če so navlečeni na sladkor, ga težko pojedo "malo". Praviš, da poje dva bonbona. Kaj pa sladkana marmelada/nutele in podobno? Sladki sokovi? Slakor drugje, v jogurtih itd? Tega se kar nabere.

Če se glede mesa še morda lahko strinjam, da ga nekateri rabijo in jim dobro dene, se glede sladkorja ne strinjam. Poznam ljudi, ki so svoje otroke navadili na domače slaščice - brez sladkorja, z medom, agavinim sirupom, stevio itd. - pri dvajsetih nimajo nobene plombe in ne jedo nobenih trgovinskih tort, bonbonov ali sladoledov, ker so jim enostavno presladki oziroma zanič. In v tem ne vidim nič slabega. Ljudje so pač navajeni na kvalitetno domačo hrano in se ne bodo zadovoljili z bonboni, čokoladicami in ostalim trgovinskim sranjem.
Jaz sem v svojem življenju pojedla ogromno sladkarije. Si niti predstavljati ne morete, koliko. Zobe se imela vse zanič. Da o počutju ne govorim. In to vse zato, ker starši niso niti malo razmišljali. A ni škoda? Zdaj imam pa že celo življenje probleme z zobmi. Pa želodec sem si že zgodaj uničila. Kaj je to dobra hrana sem spoznala šele malo pred tridesetim rojstnim dnevom. user posted image

Tako da tudi pri otrocih ne gre za "odrekanje" - mi delamo trto ali kolač ali piškote vsaj enkrat na teden. In potem par dni jemo. Ves čas je nekaj sladkega na meniju. Ampak delamo to doma, sestavine so preverjene, ne sladkamo s sladkorjem. In mislim, da se otroke splača navadit na dobro hrano. Bodo imeli manj problemov z zdravjem v poznejših letih.

Sicer smo pa tudi mi vsi še dokaj mladi. Počakajmo 10 ali 15 let, ko se bo bližala menopavza. Gospoda, takrat se začnejo bolezni, takrat bomo šele želi, kar zdaj sejemo, tudi s hrano. Dokler smo pa zdravi, je pa lahko biti pameten user posted image

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
8.1.2014 12:22:42   
ursonok
Barbapapa,
mi imamo pa dedke na obisku, ko sem se zjutraj vrnila iz vrtca in s teka, je tašča že okna pomivala user posted image Prej je pa pometla po tleh, zložila cunje in obesila nove. Preden so šli v mesto, je pa jamrala, da mi mora še ne-vem-kaj v kuhinji počistit. Tako da imam zastonj čistilni servis.
Mi je prav žal, da smo pred njihovim prihodom čistili kopalnice itd. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
8.1.2014 13:22:25   
ursonok
Ko smo ravno pri denarju ... Naša najstarejša je včeraj tole prinesla iz vrtca (je dobila od kolegice):

user posted image

Improvizirana otroška kreditna kartica. Jo je dala očkotu in rekla: na, dobro spravi. user posted image Na zadnji strani je prostor za podpis, nad njim pa napis: "Srečni trenutki s kartico Platinium" user posted image user posted image

user posted image

Mislim, kako naj človek mirno živi v tem svetu in se ne jezi na sistem, ki načrtno vzgaja male potrošnike?! Povsod polno sladkarij, zdravil, cepiv in kemije, potem pa še pritisk, da morajo imeti to in ono, pa igrače in telefoni in računalniki, pa takele zadeve ... Saj vem, da se to večini zdi zelo nedolžno, pač igrače. A to je vse del ideologije, ki nekam vodi.
Včasih se resno sprašujem, kako vzgajati otroke, da bodo normalno funkcionirali v tem svetu?!

Skratka, vsak dan kaj novega user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
8.1.2014 17:22:15   
Neli81
Ojla,

Evo danes sem malo boljše volje, sva se z možem spet malo pogovarjala o vsem skupaj, pa je sedaj bolje. user posted image

Dansas ja 4 leta šele (avgusta je bilo 4). Sva kr hitro začela skupaj živeti in potem je sledilo še ostalo (stanovanje, otroci). No sicer sva mislila imeti otroke malo kasneje, ampak je moja bivša ginekologinja bila tako pametna, da mi je rekla, da ne bom mogla imeti otrok oz. da bom zelooooooo težko zanosila in sva zato začela prej delati na otroku. Zanosila sem takoj isti mesec in sedaj je naša Lana z nami že 3 leta. user posted image To je skrajšana verzija najine zgodbe.

Lethe tudi jaz se strinjam s tabo glede prehranjevanja. Naj vsak dela po svoje in naj ne vsiljuje svojega načina nekomu, ki mu ni do tega. Ne obsojam nikogar, pa tudi pametujem ne. Sama jem vse, je pa res, da vedno bolj poskušam določeno hrano zamenjati za bolj zdravo. Na splošno imam raje zelenjavo kot meso, tako da pri nas dostikrat ni mesa na jedilniku. Vem pa da izredno premalokrat jemo ribe - nisva ne jaz ne mož ljubitelja in pol mi kr nekako pobegnejo iz misli user posted image . No se trudim popraviti tudi to. Za sadje sem se že popravila, ker ga na splošno ne maram preveč in pol tudi ne kupujem. Ampak si sedaj vedno napišem na seznam za trgovino tudi sadje, tako da se ha vsi spomnimo jesti.

Urosonok se strinjam s tabo glede igrač. Že zadnjič glede tistih lego kock in danes za to `kreditno kartico´. Tudi naša tamala je dobila sedaj za rojstni dan blagajno in je bila kartica zraven in je kr vedela kaj naj z njo dela. Pol sem pa malo začela razmišljati, kako smo v naših časih vzelli od bombonjere škatlo in se s tem igrali - je bila naša blagajna. Pa tudi cenili smo igrače dosti bolj. Ravno včeraj sem pri mami videla svojga dojenčka, ki sem ga dobila za 7. rojstni dan (to je 25 let nazaj). user posted image Ah,lahko bi še pa još pisala na to temo.

Moram zdej iti, se mi je tamal zvlekel sem in zdej že svoje prste steguje proti tipkovnici. pa še težko mi je pisat samo z eno roko. user posted image

fino bodite

Čaw

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
8.1.2014 20:49:35   
Barbapapa77
hoj,

danes izjemoma še eno večerno javljanje, ker sem morala prižgati računalnik, da sem napisala en dopis in zavrnila račun user posted image

ursonok Se strinjam, če ne bi bili zdravi, bi verjetno tudi jaz več pozornosti posvečala alternativni prehrani. Zaenkrat nam sistem "vsega po malo" ustreza, zdravi smo zaenkrat še vsi in upam, da tako tudi ostane. Verjamem, da hrana zelo vpliva na zdravje, ampak hkrati pa mislim tudi, da imajo velik vpliv tudi druge stvari - na primer koliko se sekiraš, koliko si pod stresom, koliko se rekreiraš... Kar se pa tiče sladkorja, se pa v bistvu strinjam s tabo - sladkor ni koristen v nobenem primeru. Pri nas je na srečo sladkosned samo mož, midve z Nežo pa ne. Neža ne mara nutele, marmelade, jogurtov, sadnih sokov, biskvitov, tort in niti čokolade. Edina sladka stvar, ki ji je všeč, so bonboni. Tukaj ji ne težim, dva bonbona na dan se mi ne zdita preveč. Pri nas sadnih sokov ni, pijemo vodo, nesladkan čaj ali doma narejen bezgov sirup (3 kg sladkorja porazdeljeni čez celo leto). Je pa res, da bi se morali omejti pa pri drugih stvareh, tukaj pa jaz vseeno začenjam zavestno spreminjati prehrano. Pojemo preveč salam in tudi kakšno pašteto - Neža bi jedla kruh s pašeto za zajtrk, kosilo in večerjo. Zdaj ji dam kruh z maslom, ker pašteta je pa res en navaden kup packarije... Salamo kupim vse manjkrat in če je ni v hladilniku, je pa pač ne jemo, a ne user posted image Ampak pivu se pa tudi jaz ne odpovem - tukaj bi negativni učinki deprivacije presegli pozitivne, sem prepričana user posted image user posted image

Neli81 vedno pozabim napisat, da ti želim vse najboljše v zvezi z moževo službo. Kar berem, je katastrofa in upam, da boste vsaj kaj potegnili iz vsega tega sranja. In ja, najina 20. obletnica zato, ker sva začela hodit že v peskovniku, hehehe. No, to ravno ne, res pa pri 16ih letih, v 2. letniku srednje šole. Že zeelooo dolgo nazajuser posted image

Cel dan me že boli glava, čas bo za tuš in spanje.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
8.1.2014 21:41:41   
slikca123
pozdravljene,

joj ste ble aktivne dans, polno postov...prebrala na 123, tud komentirala bom na 123...morem spat danes prej user posted image

kuhinja pospravljena, tud plavanje obkljukano...3f bil danes spet pozen, in sva se ravnoar "počila", ker sem pojamrala, da nič pametnega ne jem čez dan, ker ni časa, da bi si zvečer vsaj na pol pripravila, je pa ponavadi tud polno drugih prioritet...in mi je gladko reku, da naj hodim v bližnjo restavracijo (tipa menza, bljak) na kosilauser posted image ...sem kar mal jezna, po drugi strani se zavedam, da se moram bolje zorganizirat in se prilagodit, da njega pač ni...ok, dala ven...lažje se počutim...

"zdrava prehrana" veliko teorij, če upoštevaš vse, verjetno res nimaš kaj za dat v usta user posted image ...jst imam počasno prebavo in se morem fejst pazit kaj jem in zlo zlo migat, če nočem bit bajsi, tko kot sem sedaj npr.,...tko da se jst ukvarjam s hrano bolj s tega vidika...najbolj se je obneslo, tko za prebavo kot za kilograme čim manj oh-jev in veliko športanja...verjetno sin res vsak zase dobi "zdravo prehrano"

kuhanje otrokom se čist strinjam z ursonok, čim več kuhat...sem razmišljala, glede na to, da nimamo vsi pripomočkov doma za mletje žit, da imajo ziher v bolje založenih trgovinah zdrobe iz različnih žit, da jih lahko skuhamo tudi me...sam men se ne da komplicirat še, za tistih 100 ml ki jih poje, al pa ne...

grašek super novicauser posted image

sem pa danes na sprehodu srečala mamico, ki je bila očitno slepa...za rokico je (jo je) držala hčerko (hčerka), ki je bila stara cca.4 leta, v kengorujčku je pa nosila sinčka, ki je bil tam nekje "juniček", v drugi roki je imela pa palico in tipala pred sabo...sem jo naravnost občudovala...koliko moči in volje zberejo hendikepirani ljudje, me je kar sram, ko jamramuser posted image

nič, morem res spat...lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 1687
8.1.2014 21:49:33   
ursonok
Zdravo,

pri nas Aurora štrajka. Zaspi pozno, uro pozneje kot običajno. Prej pa joka, tečnari, noče jest, pa hoče pa noče ... Ne vem, kaj ji je. Upam, da se bo vse normaliziralo, ko bomo spet sami.

GH nam gre tako-tako. Nekaj jo prebava muči, pa noče jest. Kar z roko odriva in se joka. Še vedno ima raje flašo. No, sicer je pa precej odvisno od dneva. načeloma ima tri obroke, poje pa od 50 pa do 150ml.

Jaz pa ne vem, kaj mi je. Počutim se totalno prekurjeno. Psihično predvsem. Šla bi na počitnice. Sama. Ali pa z možem. Z nobenim drugim sploh. Prehitro me znervira otroški jok in cmizdenje, nimam potrpljenja NIČ. Iskreno upam da bodo vsi zdravi in da bodo hodili v vrtec, tudi Aurorka - tako bom imela 5 ur zase, uf, luksuz. Delo - to je zame pravi oddih user posted image

Barbapapa
fino, da Neža ni sladkosnedna. To ji bo še prav prišlo. Verjamem, da bi radi malo zmanjšali porabo paštet in salam - ampak sem skoraj prepričana, da je ne boste, dokler vas ne bo doletela kakšna zdravstvena nevšečnost. user posted image Taki smo pač ljudje. Jaz tudi nisem ničesar spremenila, dokler me ni udarilo. A kot pravim - nekateri so res umirjeni in zmerni, lahko jedo vse, tudi nekaj svinjarije, in telo samo opravi s tem. Vam želim, da bi bili vi med tistimi user posted image
Se pa sicer strinjam z Neli - razumem vse, alternativce in meso- oziroma vsejedce. Sicer sem na strani prvih, ampak še vedno mislim, da je najbolje, da vsak živi, kot pač misli, da je zanj najbolje. In ne posiljuje drugih s svojimi zadevami - razen, če ga ne prosijo user posted image

Neli,
fino, da sta se pogovorila in da vama je malo odleglo. Meni je super, ko mi kdaj odleže - po kakšnem pogovoru, prebrani knjigi itd. Pa čeprav vem, da se objektivno ni nič spremenilo. Itak je večina v psihi. user posted image

Grem še malo brat. Upam, da bomo danes bolje spali. Bomo Auroro prestavili iz salona v delovno sobo. Ker v salonu dedki ful smrčijo, kašlajo in spuščajo druge sumljive zvoke, kar jo zbuja. user posted image Tudi vsem vam želim dolgo iin mirno noč!

Neposredna povezava do sporočila: 1688
8.1.2014 21:52:37   
ursonok
Slikca123
sem te pozabila vprašat, kje plavaš? Kaj organiziranega, ali se sama "organiziraš"? Jaz bi šla rada jutri po dooolgem času. %0-60minut, 2km, eno smer kravl, drugo žabica. user posted image
Aha, pa še to, kaj pomeni 3f - vem, da gre za tvojea moža, pa da si o tem že nekaj pisala, a sem popolnoma pozabila, v čem je fora user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
8.1.2014 22:33:44   
majčica1508
No,da se še jaz štempljam v tem letu......

Zadnje dni je super vreme in sva skoz zunaj,vmes samo po mali dve skočim,pojesta in že sta zunaj.Sploh srednjo je težko notri spravit.....Otroci so pridni,zdravi.........

Nas mali je tudi ratal pravi požerušček in se lepo redi v petek imava kontrolo teže...Vsi izvidi so bp...je bil pa testiran na KM,beljak,rumenjak,lešnike in za celiaklijo.....

Že cel teden visim in iščem kam bi šli na dopust,pa nč ne najdem...oziroma nisva usklajena

Grašek....ful,ful vesela,da ste se losali AB
Ursonok.....se strinjam,da dokler nimamo zdravstvenih težav lahko jemo vse............no pri nas bom rekla,da se podobno prehranjujemo,kot vi.....

A mogoče kakšna ve,če Desigual pošilja v SLO.....ker,če ne Ursonok bi te prosila za uslugo.....

Evo,alarm se je uklopu in se dere,ko jeshar...pomaga pa sam joškauser posted image .......

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
9.1.2014 7:49:57   
Saša33
Dobro jutro,

mali je zaspal na kavču. lara pa še vedno spi. Pri nas je bilo včeraj čisto pomladno. Smo bili na soncu praktično do teme. Meni je pasalo, mladina se je utrudila z zalivanjem rož. Sicer stojijo korita v vodi. Zamoti se pa po 2h da vse to zaliva:) Mami je brala časopis, uf relaks.

Spali smo še tudi dokaj ok.Zvečer ko spi in je na joški mu podtaknem flaško in tako poje vsaj dc. Je jedel samo 1x in to pol 6h zjutraj. UF, sem vesela.

GrašeK: Super za boljše novice. Mah, samo da so otroci zdravi, brez večjih kroničnih bolezni. Smo lahko srečni.

Po malem čutim, da me grabi kriza, ker o treba v službo. Sicer vem, da Lara že potrebuje družbo. Drugače pa se imamo res prav fino, čeprav imam dva otroka doma. Lara je ravno taprava in govori take scene, da padeš dol. Pa sedaj je bratec aktualen in čisto naumen nanjo. Samo njej se smeji tako.  Sicer pridno delamo na tretjem, sporočim ko bo kaj. Sicer ne računam, da bo takoj. a vseeno se zavedam, da čas leti.

Glede sladkarij: Ne težim babicam in ostalim zaradi bonkov in čokolad. Pri nas sicer je bolj problem z pujso peppo in bonki. Zjutraj ko vstane rece mami gedala peppo in jedla bonke:), potem pa bodi resen. Nekje dva bonka dobi (no kok ji ati da ne bom omenjala), je pa vse, predvsem ima sama dostop do sadja in si v kleti vzame kar če.

Mi smo imeli v ponedeljek cepljenje. Pa še trojke mu gredo ven. Sicer je malo bolj siten, a važno da spi ponoči.

Nič, grem cunje zložit.

Lepo se imejte

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
9.1.2014 9:51:33   
drugičudež
Dobro jutro,
uh, mi smo pa dve noči dobro spali. Brez (skoraj) kašljanja in z enim lulanjem starejše. Ampak je takoj nazaj zaspala. Mala pa itak pridno spi.

Sem tako jezna - v tem vrtcu se ne da nič zmenit. Jim stalno dopovedujem, da naša ne mara posladkanega čaja in sokov, ampak pije navadno vodo. In mi vzgojiteljica vsakič znova z veseljem pove, da "danes je pa pila čaj, saj se bo navadila". Domov pride pa tako dehidrirana, da spije kozarec vode, še preden jo preoblečem in umijem. A je tako težko pipo odpret in dat otroku deci vode?? Ista fora kot v porodnišnici - mi je mož vsak dan dve plastenki vode prinesel, ker nisem mogla pit tistega čaja. Jaz ne vem, a smo samo pri nas tako čudni in pijemo navadno vodo iz pipe user posted image user posted image

Mene tudi služba grabi, na polno, v slabem smislu. Še ta zima bo hitro mimo, pomlad, služba. Brrrr... Sem ravno včeraj govorila s sodelavko. Punca, ki me nadomešča, je noseča in je že en mesec na bolniški zaradi slabosti. Nič kaj ne kaže, da bo sploh nazaj do maja, pa še precej dopusta ima za pokoristit. Toliko od nadomeščanja. Itak, da so vodilni ful jezni, ker ni mogla počakat eno leto. Jaz jo pa razumem - bo vsaj imela osnovo za porodniško. Se ji ravno izide.

Zdaj grem pa kaj naredit. Mala spi prvo dnevno rundo, po malici bova šli pa ven. Upam, da se bo kaj sonček pokazal, zdaj je še megla.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
9.1.2014 10:49:26   
filipinab
Živijo!

Pri nas danes dobro spali, pa celo z M sva imela večer nekaj trenutkov zase. user posted image user posted image
Filip zdaj ponoči spi vsaj po 2 uri, 2 in pol skupaj , tak da sem prav srečnauser posted image Upam, da vsaj tako ostane, če se ne še izboljša.

Kašelj, prehlad - a ve vašim user posted image dajete kaj posebnega ob prehladu, mislim kak domač sirup..? Naš mal kašlja pa nosek mu čistimo, druga mu pa ni hudga. Živahen isto kot prej. Sem prestavla P, sem povedla, da smo prehlajeni, pa ni nič rekla, sam dala datum čez 14 dni.

Jah, tudi pri nas je megla, prav nič lepo. Pa ne zgleda, da bi se mislila kam spravituser posted image Včeraj sva bla mal zunaj, sam ni nič fajn, tak čudn zrak.

Mali spi, tak da sem privoščila hitro pedikurouser posted image in umivanje lasuser posted image

Suhost nožnice - a ma še katera probleme s tem po porodu? Sem si včeraj nabavila od MultiGyn Liqiud gel, bomo vidli, če bo kaj boljš. A uporablja katera še kaj drugega/priporoča?

Jauuu, danes je mali čisto tiho naredilo eno veliiiko kakico, napolnil plenico, ga odvijem, umijem, pa še eno rundo...ma kam to skladiščijo. Blitva s krompirjem ga vedno ščistiuser posted image

Kaj boste kaj skuhale dansuser posted image za kosilo? Večerjo, malico? Men na trenutke že zmanjkuje idej, Filip bi pa jedel samo tisto, kar jeva midva, pa lih vsega pa tudi ne more.

Včeraj sem šla podaljšat vozniško in ugotovila, da sem čisto za cajtom. Vozniško imam zdaj neomejeno, ampak po novem ima rok veljavnosti 10 let. Vsakih 10 let moraš dokument obnovit, z novo sliko in dat €. Kdaj so to spremenili??

Vesela sem za vse, ki dobro spite, ste zdravi, polni energije... Take rabmouser posted image

Vsem ostalim pa da hitr pridete do želenega stanja - spanja, zdravja, dobre hrane...

Šibam hitr kuhat, dokler je še par minut miruser posted image

POzdravček vsemuser posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
9.1.2014 10:52:42   
filipinab
Neeeee, zbrisal je vse...

Zdaj nimam časa ponovno napisatuser posted image

V glavnem , dobro smo spali, upamo na še več takih noči samo z 4x vstajanjem.

Kaj boste dans dala za jest vašim user posted image ? Men na trenutke zmanjkuje idej, pa še neki štajka z GH.

Upam na sonček, ker tale megla ni privlačna.

Šibam kuhat, mejte lep danuser posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
9.1.2014 10:53:42   
filipinab
Eh, ni zbrisal, boste pa 2x braleuser posted image ups...user posted image

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
9.1.2014 11:28:58   
dansas
Hej, hoj.
Grašek krasno za izvid user posted image in držim pesti še za tečaj user posted image

prehrana
Moja tašča je tudi zagovornica "malo po vsega". To se ji zdi nekaj najbolj zdravega, četudi ima mož alergijo na mleko in tako mu je kljub alergiji rekla, da sigurno ne bo nič hudega, če bo pojedel malo peciva, saj je samo malo mleka in mogoče še malo masla noter user posted image user posted image . Zdaj, po parih letih, smo ji dokončno dopovedali, da ima M dejansko probleme, če poje kaj mlečnega. Mah, saj v bistvu je bilo kar smešno, ker sva že vedela, da bo rekla, saj malo po vsega je najbolj zdravo... Če pa ne bi bili 120 km oddaljeni pa verjetno ne bi bilo več tako smešno user posted image .
In ko ljudje rečejo, da določen "greh" pa že ne more biti vzrok njihovim težavam, ker ga že stalno uživajo, probleme imajo pa šele sedaj... mi je kar hecno - saj se težave pokažejo ob dolgoročnem uživanju in ne po enem "grehu", pa karkoli ta pregreha že je (od sladkorja do cigaret).

darila
Jaz imam še vedno moralnega mačka zaradi daril za naše otroke ta božič. Ker letos je pa prešlo vse meje - predvsem količinske user posted image . Vsako leto me sorodstvo sprašuje, kaj si punce želijo in ker tudi sama ne vem, s puncami pišemo pismo Božičku in tam povejo kaj bi rade, zraven narišejo še kako risbico, napišejo če so bile pridne itd. Samo to kaj hočejo je sedaj postalo to-in-to-in-to, namesto to-ali-to-ali-to. In tako so pri vsaki babici, teti, sestrični in seveda tudi doma dobile tisto kar so si želele, seveda nekaj velikega. In sploh niso znale ceniti stvari, ki so jih dobile, ker so dobile vsega preveč! Te igrače so postale tako dostopne in množične, da so kar razvrednotene. Jaz sem bila v očeh vrstnikov v otroških letih razvajena, kar se tiče igrač, ker sem jih imela poln predal! Si morete misliti - cel predal! Sedaj ni prostora v otroški sobi, kjer ne bi hranili igrač. Tudi v omari za oblačila, so spodnji predali namenjeni igračam. Celo Brina jih ima 3 zabojčke! Tako da za drugo leto je že dogovorjeno, da ne bomo več tega potrošništva spodbujali ampak bomo tistemu, ki bo vprašal, kaj si naše punce želijo, rekli, da naj kupijo neko malenkost ali nekaj za oblečt.

Lep sonček je, ga gremo izkoristit,
papa

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
9.1.2014 11:45:24   
ursonok
Živijo,

spali ok, Aurorka celo noč, Abel se je enkrat zbudil z groznim vreščanjem. A je takoj nazaj zaspal user posted image Zjutraj kaos, 7 ljudi za mizo v salonu, potem sem ga peljala v vrtec, ob 9h, nato sem šla pa plavat user posted image Je pasalo po dolgem času - prvih deset dolžin so me bolele roke, sem že mislila, da ne bom zmogla, pa sem se potem zgleda ogrela in je bilo super.

Dansas
ja, to je smešno, moja stara mama je ista. Pa kaj potem, če je Agata alergična na mleko, en gres ji pa ja ne bo škodil user posted image Še zdaj skoz teži, pa zakaj ne sme tega in tega, pa zakaj to in ono. Brezveze. Smo se zmenili, da sli se držijo naših pravil, ali pa jih pač ne bodo videli. (Pra)vnukov namreč.

Meni gredo strašno na jetra rojstni dnevi v vrtcih. Ker starci nosijo nagravžne torte in kolače, polne cukra, mleka, smetane in podobnega. Všeč mi je bilo na Poljskem, v prvem Agatinem vrtcu, kjer so se zavedali, da imajo lahko otroci probleme itd., in niso pustili nositi hrane v vrtec. Če so kateri starši prinesli, so potem razdelili in dali ostalim staršem domov - da so lahko oni odločili, ali bo otrok to jedel ali ne.
Mi je pa kolegica, ki živi v Slo, povedala, da je pri njenem sinu v vrtcu grozno: vsak dan pride domov in ne more jesti kosila, ker se je tam nažrl sladkarij. Da so se starši zorganizirali (ne vsi, seveda) in zatežili vzgojiteljicam, naj ne pustijo, da otroci nosijo sladkarijo v vrtec in se s tem bašejo - pa ni bilo nič bolje. In to eden boljših vrtcev v Lj. Obup!

Drugičudež
ja, meni gre tudi to na jetra. Sploh glede vode. Zdaj so nam rekli, da moramo prinesti v vrtec plastenko vode. Pa je nismo. In so nam po dveh dneh delikatno še enkrat rekli: prinesite, ker zdaj vaši dajemo iz plastenk drugih otrok. In jaz njim: mi pijemo vodo iz pipe, tukaj je kvalitetna. In oni: hm, ja, je dobra, samo v plastenkah je vseeno ... Kaj "vseeno"? Boljša?! Voda je morda bila ok, ampak je v plastiki, ki jo zasvinja. Tu imate pa pod roko vodo iz Sierre Nevade, zastonj! Mislim, folk ima čisto oprane možgane user posted image
Bemti. Ne razumem te obsesije. Smo rekli, naj našim dajejo za pit vodo iz pipe. Pika.
Tole s sladkanim čajem je pa mimo - ka povej jim, kar jim gre. Pa kako lahko v vrtcu dajejo sladkor otrokom? Tam morajo pa ja skrbeti za njihovo dobrobit! Ko smo mi rekli, da Abel ne sme mleka in bo jedel sojin jogurt, so rekli, ok, jih tudi nekateri drugi jedo, bomo mi kupili. In valda kupujejo najcenejše sladkane sojine jogurte. Smo rekli, ne, bomo že sami kupili. In kupujemo nesladkane, navadne bele sojine zadeve. Morda kak cent dražje. Abel jih obožuje. Doma mu pa notri zmiksamo sadje user posted image

Filipinab
jaz sem bila malo suhejša tam spodaj med dojenjem. Zdaj ne dojim več in je ok. Z vlažilci nimam izkušenj - sva nekoč enega kupila, a nikoli uporabila.

Saša
pepa je tudi pri nas zakon. user posted image Pa uspešno delo na tretjem! user posted image Uf, da se ti da. Jaz na trenutke obupavam. Trije mladiči so kar hard-core. Sploh če v življenju počneš še kaj drugega.

No, držite se, imam še dobre tri ure za delo, potem pa po otroke!

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
9.1.2014 13:43:01   
Peeby
Včerajšnji dan se je začel prelepo, spali dobro, šest mesecev smo bili stari... no potem sem pa jaz zakuhala. Kar naekrat mi je pobralo vso energijo, začelo me je bolet v križi v vseh mišicah, zakuhala sem. Zvečer sem bila čisto fuč, danes malenkost bolje, ampak se nadaljuje. No, samo upam, da mali ne pokasira še kaj od mene: njegove oči in nos sta dovolj!

prehranjevanje: zaenkrat nisem imela nobenih težav in se mi ni bilo treba ničemur odreči. Svoje prehranjevalne vzorce je ful težko spremeniti, razen če ti kaj ne prekriža poti in držim pesti, da ne bo do česa prišlo. Pri nas jemo vsega pomalem: zdravo in nezdravo. Zdaj s tamalim bi si samo želela črtati z jedilnika belo moko (in sladkor - ampak ni tako problematičen, ker ga ne pojemo veliko). No, z belo moko bo večja težava, saj za francoze ni kruha, če ni bele bagete za zajtrk/brunch, ni testenin, če se ne svetijo belo.
jezik: otroci so res fenomen, vskrajo vse kar slišijo in se zlahka naučijo jezikov. Na začetku so dovzetni za 2 do 3 jezike, pri 3 oziroma štirih še za kakšenga dodatnega. Vse kar je več lahko povzroča zmedo. Vseeno pa mislim, da če ne živijo v večjezičnem okolju, da je nesmiselno jih "posiljevat" z učenjem tujih jezikov tako, da bi recimo starši govorili z njim v tujem jeziku doma. Ker potem bi bilo jih fino tudi kmalu začeti učiti igranja klavirja, pa trenirat nogomet, itd itd. Preden sem spoznala svojega M pa sem resno razmišljala, da bi svoje otroke dala v kakšen internacionalni vrtec (v Ljubljani jih je kar precej, če katera razmišlja), ampak sedaj ni strašne potrebe po tem, ker bo že tako odraščal v dvojezični družini.
suhost nožnice: ja, jaz imam iste probleme. Ne uporabljam pa ničesar posebnega, razni lubrikanti pridejo prav.

grašek: super izvidi!!user posted image Tudi jaz se priporočam za članek user posted image
Lethe: ko boš izvedela "recept", kako si lahko več privoščit, le sporoči. Tudi jaz se kdaj pa kdaj vprašam, kako drugim to rata. Res pa je, da si vsak posameznik postavlja svoje prioritete potrošnje. Enim je pomembno, da imajo vsako leto nov avto, in vržejo precej denarja v pleh, drugi skrbijo maksimalno za svoj videz, tretji potujejo. Res je tudi, kot je omenila barbapapa, da kakšnen back-up pomaga in bogati starši tudi prav pridejo user posted image .
filipina: aha, blitva je kriva za pogostejše kakanje user posted image Hvala. Meni ni bilo jasno, kako to, da že tri dni za povrstjo kaka vsak dan. Ja, jedel je dvakrat blitvo.
dansas: ko vidim vsa ta darila, me kar zmrazi. Letos sem bila bolj pozorna na to, kaj vse dobijo otroci in sem bila šokirana. Tono plastike, nekih neuporabnih reči, elektronskih naprav... in za povrhu jih ne znajo cenit. Nevem pa, kaj bi lahko naredil? Če bo mali v takem tempu še naprej dobival stvari, bo kmalu vsak kotiček stanovanja zapolnjen z njegovimi stvarmi. Pri nas je problem, ker nimamo veliko prostora in bom morala kaj kmalu pogruntat, kaj naredit in kako sorodnike prepričat, da bi kupovali čimmanj stvari.
slikca123: sem srečala isto mamico in iste misli so se mi porodile v glavi!

Včeraj sem delala slane palačinke (gallete) iz ajdove moke, meni itak najljubša stvar. Gor si lahko daš kar želiš: omako iz gobic + paradižnika + čebule, sir, jajce, slanino, pršut. Ali pa vse našteto user posted image user posted image Priporočam

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
9.1.2014 14:42:00   
Neli81
Oj,

Evo na hiter pokomentiram vrtce. Vidim, da so pri dostih težave zaradi prehrane in pijače v vrtcu. Mi na srečo nimamo teh problemov. Za pit smo jim prinesli kozarčke in jim dajejo kar vodo iz pipe. Ob obrokih dobijo nesladkan čaj. Sladkarije absolutno odpadejo. Tudi za rojstni dan ne sme nihče prinesti nič sladkega. V bistvu smo dogovorjeni, da za roj. dan prinese vsak otrok tisto, kar se potrebuje v vrtcu takrat (po predhodnem pogovoru z vzgojiteljico seveda) - tj. krede, kakšna žoga, plastelin, risalni blok, ... Se mi zdi super. Otroku pa vzgojiteljice dajo kapico za slavljenca in svečko pihne, ostali otroci pa zapojejo. Te so res mal čudne, da jih filajo s sladkarijami, ko pa je ja toliko otrok alergikov in pa seveda totalno ne zdrave so.

Nič šibam se zdej zrihtat in po tamalo v vrtec. Ji bom kolo pripeljala, da greva kak krog (izkoristimo vreme). Sem že včeraj to naredila in je bila čisto navdušena.

Lepo bodite.

pa pa

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
9.1.2014 15:44:32   
girl79
Čao,

Prehrana v vrtcih - pri nas je kar ok, za pit dobijo načeloma nesladkan čaj, si sploh ne predstavljam da bi otrok želel piti vodo oni bi ga pa silili z sladkanim čajem user posted image user posted image res katastrofa.....tudi doma pijemo običajno vodo iz pipe, le izjemoma kakšen domač sok za razredčit, pa mogoče ko dobimo kakšne obiske sok, običajno tudi z vodo zmešan....najhuje mi je ko moj očim daje mojemu bratu (ima 12 let) ledeni čaj za pit za žejo!!!! user posted image user posted image Mah, ga prepričujem da je to res sama svinjarija, in njegov odgovor je, če je pa samo 30 centov user posted image user posted image Mislim, saj ne rečem da greš npr. nekam na pijačo pa si naročiš sok ali ledeni čaj, ampak da doma, ko si žejen spiješ 3 deci ledenega čaja se mi zdi pa res grozljivo....no saj mislim da sem enkrat že govorila, ko smo bili pri enih kolegih, bolj pozno, pa se mali ponoči zbudi, star cca 2 leti in reče da je žejen in mu mama da za pit Cockto user posted image user posted image

Aja, jutri je sicer v pikapolonici popust na vse avtosedeže in vozičke 15 %.....jaz moram kupit avtosedež za tavečjo, ker lupinico dam sestri čez slaba 2 meseca, mali gre v sedež od Neže, Neža pa v novega... Bom po mojem kar počakala do polnoči in takoj kupila, da mi ne pokupijo vseh...upam da bodo res takoj ob polnoči znižali cene.

grašek - super da niste več na AB!!

peeby - upam da se hitro pozdraviš.....si me spomnila na bel kruh....mi ga doma res nikoli ne jemo, no zadnjič za novo leto so bili pa še eni prijatelji pri nas in so prinesli tudi 2 francoski štruci...sem že pozabila da je v bistvu včasih pa prav dober za jest, samo mora biti itak čisto svež, drugi dan je že čisto brezvezen....no zadnje čase pa kar pridno pečem pirin kruh (po receptu, ki ga je sonce33 dala) in mi res dobro uspe in mi je full dober....še parkrat ga spečem, pa se ga bo še moj navadil user posted image user posted image

darila - uh meni je tudi groza, koliko enih igrač se nabere user posted image user posted image Sem res vesela, če kdo kaj za oblečt prinese ne pa samo neke brezvezne igrače, ki so aktualne itak samo pol ure....jaz sem tudi imela v celem življenju 2 barbiki, pa mi ni nič manjkalo user posted image Sem tudi že razmišljala kako omejit to vse skupaj....razmišljam da bi za naslednji rd od Neže rekla da pač pobiramo prispevke in ji bomo vsi skupaj kupili kolo...

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?