ursonok
|
Živijo, spali ok, Aurorka celo noč, Abel se je enkrat zbudil z groznim vreščanjem. A je takoj nazaj zaspal Zjutraj kaos, 7 ljudi za mizo v salonu, potem sem ga peljala v vrtec, ob 9h, nato sem šla pa plavat Je pasalo po dolgem času - prvih deset dolžin so me bolele roke, sem že mislila, da ne bom zmogla, pa sem se potem zgleda ogrela in je bilo super. Dansas ja, to je smešno, moja stara mama je ista. Pa kaj potem, če je Agata alergična na mleko, en gres ji pa ja ne bo škodil Še zdaj skoz teži, pa zakaj ne sme tega in tega, pa zakaj to in ono. Brezveze. Smo se zmenili, da sli se držijo naših pravil, ali pa jih pač ne bodo videli. (Pra)vnukov namreč. Meni gredo strašno na jetra rojstni dnevi v vrtcih. Ker starci nosijo nagravžne torte in kolače, polne cukra, mleka, smetane in podobnega. Všeč mi je bilo na Poljskem, v prvem Agatinem vrtcu, kjer so se zavedali, da imajo lahko otroci probleme itd., in niso pustili nositi hrane v vrtec. Če so kateri starši prinesli, so potem razdelili in dali ostalim staršem domov - da so lahko oni odločili, ali bo otrok to jedel ali ne. Mi je pa kolegica, ki živi v Slo, povedala, da je pri njenem sinu v vrtcu grozno: vsak dan pride domov in ne more jesti kosila, ker se je tam nažrl sladkarij. Da so se starši zorganizirali (ne vsi, seveda) in zatežili vzgojiteljicam, naj ne pustijo, da otroci nosijo sladkarijo v vrtec in se s tem bašejo - pa ni bilo nič bolje. In to eden boljših vrtcev v Lj. Obup! Drugičudež ja, meni gre tudi to na jetra. Sploh glede vode. Zdaj so nam rekli, da moramo prinesti v vrtec plastenko vode. Pa je nismo. In so nam po dveh dneh delikatno še enkrat rekli: prinesite, ker zdaj vaši dajemo iz plastenk drugih otrok. In jaz njim: mi pijemo vodo iz pipe, tukaj je kvalitetna. In oni: hm, ja, je dobra, samo v plastenkah je vseeno ... Kaj "vseeno"? Boljša?! Voda je morda bila ok, ampak je v plastiki, ki jo zasvinja. Tu imate pa pod roko vodo iz Sierre Nevade, zastonj! Mislim, folk ima čisto oprane možgane Bemti. Ne razumem te obsesije. Smo rekli, naj našim dajejo za pit vodo iz pipe. Pika. Tole s sladkanim čajem je pa mimo - ka povej jim, kar jim gre. Pa kako lahko v vrtcu dajejo sladkor otrokom? Tam morajo pa ja skrbeti za njihovo dobrobit! Ko smo mi rekli, da Abel ne sme mleka in bo jedel sojin jogurt, so rekli, ok, jih tudi nekateri drugi jedo, bomo mi kupili. In valda kupujejo najcenejše sladkane sojine jogurte. Smo rekli, ne, bomo že sami kupili. In kupujemo nesladkane, navadne bele sojine zadeve. Morda kak cent dražje. Abel jih obožuje. Doma mu pa notri zmiksamo sadje Filipinab jaz sem bila malo suhejša tam spodaj med dojenjem. Zdaj ne dojim več in je ok. Z vlažilci nimam izkušenj - sva nekoč enega kupila, a nikoli uporabila. Saša pepa je tudi pri nas zakon. Pa uspešno delo na tretjem! Uf, da se ti da. Jaz na trenutke obupavam. Trije mladiči so kar hard-core. Sploh če v življenju počneš še kaj drugega. No, držite se, imam še dobre tri ure za delo, potem pa po otroke!
|