ursonok
|
Zdravo, jaz sem čisto munjena - sem dobila menstro včeraj, je bila šibka, ponoči in danes pa ful močna . Ne morem verjet, kako te take stvari zdelajo. In sploh ne vem, kako naj grem taka laufat. Mislim, energijo in motivacijo bi še od nekod potegnila, ampak bi si morala po moje na kak kilometer-dva menjat olvejse. No, če ne danes, pa jutri. Že včeraj nisem šla. Sekirancija ma ja, brezveze. Gre za sklop problemov delo-denar. Imam pač tak "poklic", da se moram ves čas boriti za prevode in druge projekte, se meniti z založbami ... In ker je Slovenija miniaturna in princip trga popolnoma odpove (tj. ne moreš prevesti knjige in živeti od prodaje), si odvisen od subvencij države. Ker je država na psu, so subvencije tako rekoč na ničli. Konkurenca pa velika - je nekaj uveljavljenih, dobrih in izkušenih prevajalcev, dosti se jih pa tudi gužva, pač poznajo ljudi, so "pri koritu", kot se reče. Poleg tega pa živim še v tujini in ne morem takole "ob šanku" podebatirati zdaj z enim zdaj z drugim (založnikom) in se kaj zmenit ... In je vse težje. In potem razmišljam, kako je malo dela, še manj ga bo, ker mi bodo vse drugi pobrali, ki so na boljšem, imajo boljše pogoje, veze, poznanstva itd. Pa potem denarja ne bo (že itak ga ni) ... In kako bom preživljala družino in kaj bom jaz sama s sabo ... Saj vem, popolnoma neupravičeno in nepravično razmišljanje, niti malo konstruktivno. Samo slabe volje si, pod stresom, spati ne moreš. In ja, tega bi se rada odvadila. In sploh mi gre na bruhanje, ko se zalotim s takimi mislimi. A ni grozno, ko se na trenutke zaveš, koliko sranja imaš v glavi (srcu?), kako si sploh zmožen takega "užaljenega" razmišljanja ... Bljek. Pika - hrana jaz delam zelenjavne juhice (goste), zraven polento, proseno kašo, ajdovo kašo, morda riž, krompir .. Vse pretlačim, da ni prevelikih koščkov. In to je kosilo. Včeraj je jedla piščančka, prvič. Za sadje dobiva ponavadi banano + jabolko, banano +maline, banano + avokado, zadnjič je jedla mandarine. Zvečer pred spanjem najprej po žlički dobi proseno kašo na riževem mleku. Danes zjutraj je pa pojedla kar nekaj humusa. Ji je šel zelo v slast, ampak ji ga raje nisem dala preveč - vsebuje česen, limono, sezam. Same "sumljive" stvari. Sicer pa ni treba, da vsak dan je nekaj super novega. Tudi mi ne jemo vsak dan različno. Morda dva dni podobno, tretji dan nekaj novega, pa potem spet kakšna podobna kombinacija. Glavno, da na dolgi rok dobi vse. Zato ni nič narobe, če otrok določen čas zavrača večino hrane, je samo kašo/AM/dojko. Pač, mu že tako paše. Glavno, da mu ne daješ svinjarije (sladkarija itd.), a za to so zdaj itak še premajhni. Sem včeraj pozabila omenit - je ša Aurorka prvič za 4h v vrtec. In se ji je totalno zmešalo. Očitno noro pogreša bratca in sestrico. So rekli, da je bila čisto navdušena, na tleh med otroki in igračami, vmes je mrknila za uro in pol. Ko sem jo šla iskat in sva imeli še 20 minut poti do busa, je ves čas, ampak res ves čas glasno "govorila": ta ta ta, da, da, da. Vsi so se ozirali za nama Zvečer smo šli v vinjarno na kozarček, pa je bila tam tudi ena punčka, 10 mesecev. In se ji je tudi zmešalo od sreče (Aurori), smo jo dali na tla, je kar začela lesti po njej in jo vleči za obleko, glasno govoriti, se režati. Tako da so se potem smejali še gostje. Ona je res noro srečna, če so okoli otroci. Se ji vidi, da je tretja in ima od začetka družbo Tako da sem glede vrtca pomirjena. Tam bo načeloma okoli 6h. Edino, kar me je spravilo v slabo voljo, je bilo to, da ji niso slekli jopce (ko sem prišla ponjo, jo je imela še vedno na sebi). Imela je dolg bodi, tanek pulover + jopco. Za katero je bilo meni jasno, da se jo sleče. In oni meni, da ne, da je hladno. Jaz njim, da ok, hladno je morda zunaj, zato ima jopco, notri pa ni, doma je vedno malo oblečena in tako naj bo tudi tam. Bemti, ti Špnaci so obsedeni - pozimi je mraz, da ne morejo nič in nikamor, poleti je vroče, da tudi ne morejo nič in nikamor. Obup! Au je zaspala. Jaz bom poskusila kaj narediti za računalnikom. Sicer moramo pa pospraviti hišo, pa se mi grozno ne da Pa treba je kupiti lego kocke za dedka mraza. Pa kaj zelenjave, da bomo kaj dobrega skuhali za povratnike. NIč, držite se. Pri nas je posijal sonček
|