Lethe
|
Čer... Spet jaz. Smo šli na razprodaje...no, v bistvu sem šla samo jaz po ene čevlje, ki sem jih imela ogledane in so bili še v moji številki. Tudi čudeži se dogajajo. Ursonok, fanatiki, res. Mogoče niti ne bi opazila, če ne bi obdelali še vrtcev in šol, s tem, da dotični ljudje niti otrok nimajo. Kot prvo bi ukinili mleko in mlečne izdelke v vseh oblikah, meso itak, gluten tudi, sadje in zelenjavo po možnosti le slovenskega porekla, seveda bio. Saj razumem, da oni tako jedo in živijo, se jim zdi super...ok, ni problema. Ampak otroci potrebujejo raznoliko in pestro prehrano, vrtčevski tudi mleko (mlajši običajno AM, ne kar kravje) in mlečne izdelke, tudi meso v malih količinah, če smo že na tem. In zakaj točno bi gluten izločili? Res ne vidim nobenega pametnega razloga, razen, če ima nekdo celiakijo oz. kakšne druge probleme. Potem sadje in zelenjava - hmmm...sredi zime zelo težko dobiš samo lokalno, s tem, da niti ni kakšne pestre izbire. Pri nas res ne. Po pravici povedano, mi ni jasno, kaj točno bi sploh še lahko jedli. Po tem sistemu bi res zelo okrnili prehrano. Naj se grejo to na sebi in drugih odraslih, ampak o prehrani otrok...nimajo pojma in naj se držijo stran. Šolajo se pa itak na nekih alt_ernativnih, neuradnih šolah ali tečajih ali kaj-vem-kje. No, po drugi strani pa ves čas vsi samo stokajo kako se ne počutijo dobro, imajo raznorazne alergije, intolerance, nepojasnene bolezni oz. neke kožne zadeve, se trudijo zanosit itd. itd. In to že leta in leta, pa vedno bolj "zdravo" živjo in niti prej niso bili kakšni "grešniki" In non-stop neki pozivi, reklame, posiljevanje z objavami na FB (to se da vsaj skriti, da ne vidiš), pošiljanje preko e-mailov...eh... In ti še omenjaš pivo, pa kaj ti ni jasno, alkohol je strup in še razvada Tako, občasno mi gre kar malo na bruhanje in se moram izkašljat Hah, pa še nekaj mi ne gre v račun...midva sva zdaj v svojem stanovanju in, na veliko srečo, brez kredita. Sicer trenutno res ne vem, kako bo s službo po porodniški, upam, da bom kakšno našla, a nama ni hudega. Ne gre pa mi v račun, kaj delava narobe...kolegi hodijo večkrat letno po svetu, se selijo v večja/dražja stanovanja, kupujejo nove avtomobile, eni celo avtodome (sicer rabljene), po možnosti vse našteto. In res mi ni jasno kako. Pa nimajo nekih bajnih služb in plač, še zdaleč ne. Ne me narobe razumet, jim vsem privoščim, bi pa rada ugotovila, kje ga midva "lomiva", ker enostavno ne gre tako. Gledam in razmišljam, kako bi kaj več prihranila, po drugi strani, kako bi enostavno kam šla, za dlje časa, kar tudi več stane...očitno dava (bolj jaz) preveč na varnost, si ne upava...ne vem. Moram najti kakšnega sponzorja za našo družinico Spanje: Peeby, kaj ti izvajaš, da uspeva? Jaz sem si pogledala link od Grašek in bom poskusila, sicer z malo milejšo varianto, a upam, da bo delovalo. Najprej bi rada, da spi vsaj 5-6 ur v kosu brez dojenja. In da zaspi sama nazaj, ko se zbudi kar tako. Saj ji uspe, ne pa vedno. Z drugim delom, vem, da bi imela sedaj še veliko preveč težav in bom še počakala. Vsake toliko poskusim tudi s čisto kratkim dojenjem, a le redko uspe. Se začne dretje v trenutku, ko jo odklopim, kaj šele, da bi jo odložila v posteljo. In ne, ni ena tistih, ki se po nekaj minutah umirijo, ampak prav stopnjuje, kot tisto vedno glasnejše zvonjenje na telefonu. In če jo predolgo pustim, se res dokončno prebudi in je potem vse še 100_x_ težje. Zadnjič me je M prepričal, da sva jo pustila pri miru (kmalu po tem, ko sva jo dala spat), ko je začela stokat in jokat (ne full, rahlo, še v spanju), pa sem šla raje v tistem času pod tuš, da bo on to uredil. In kaj se je zgodilo? Vedno bolj se je drla, kot sem napovedala, potem se je čisto prebudila, itak jo je šel mirit in potem nosil, posledično je bila eno uro budna. Katastrofa. Zaenkrat je torej plan, da jo lahko čim hitreje odstavim in dam spat, pa potem vedno manj dojenja in več zibanja in nato samo še trepljanje ali "ššš" v posteljici...toliko, da prideva na nekih 6 ur spanja v kosu (brez motenj). Potem se bom lotila od začetka, po originalnem nasvetu, da bo zdržala še dlje, 8 ali 9 ur. No, če bo moj načrt sploh uspešen...ideja je, samo izvedba je vprašljiva, predvsem zato, ker zelo odvisna P. Neli81, torej danes praznujete? Naj bo mirno... Nič, grem še malo tv pogledat. Lahko noč
< Sporočilo je popravil Lethe -- 7.1.2014 23:11:20 >
|