|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
4.1.2014 13:04:18   
ursonok
Evo, par žarkov zate, neposredno z okna naše "delnice" user posted image

user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
4.1.2014 13:54:12   
Neli81
Tole pa je mamljivo Urosonok. Da ne bomo vse priletele tja k tebi na obisk čez zimo. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
4.1.2014 13:56:41   
Peeby
A ne Neli?! Katera bi še šla? Jaz sem takoj ZA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
4.1.2014 14:08:45   
Neli81
Mislim, da je Urosonok kar pobegnila, ko je videla o čem je govora. user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
4.1.2014 21:36:38   
slikca123
pozdravljene punce,

čist sem user posted image ...napišem dolg post in mi zašteka rač, ko ga želim objavit in pufff izginejo moje besede...

skratka:

-eno pozitivno nedolgočasno leto vam želim...

-na silvestrovo smo se sankali na uršlji gori, polnoč preživeli na kavču oz. postelji...

-za nami par težkih dni, mali se je čez dan nenormalno težko umiril, da bi zaspal, če pa je že zaspal se je zbudil čisto prehitro, da bi se naspal...je bil tečen sto na uro, ni mogel ne živet ne spat...iz smeha v jok in obratno...dans je bil že boljši, upam da je šlo že mimo...

-link sem si shranila za "ozimnico", nisem še pripravljena za odvajanje od dojenja čez noč...

-barbapapa, te čist razumem in se tud čist strinjam s peeby...upam da čimprej uloviš filing ustvarjanja doma, ne pa sam tehničnega pucanja in praznenja škatl...

-ob vremenski napovedi za jutri, se lahko sam user posted image ...sam kake toplice nas rešijo...ja, ursonok nam daje lizat "sladoled skoz šipo", bo že vidla user posted image , ko se ji vse pridružimo v uživanju sončkauser posted image

-pogrešam najine vikende za odklop...vsakega sva kam pobegnila...na sonce in veter, tečt v neznano, na sneg...se mi je kar s temnilo pred očmi, ko mi je v petek pošiljal 3f filmčke dolgega otoka, tik za tem, ko sem pogledala en videospot sneman na neretvi...sej ne da smo zdej samo doma, samo drugače si omejen...sploh zdaj "pozimi"...sicer so naši user posted image že mini človečki postali in bodo z zanimanjem in veseljem odkrivali z nami...komaj čakam...ja, smo bolj ciganske sorte mi ja user posted image

uživajte...

< Sporočilo je popravil slikca123 -- 4.1.2014 21:38:37 >

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
5.1.2014 9:39:36   
Sonce33
Jutro.

Za nami se ena tezka noc, zbujanje na vsakih pol ure do polnoci. Res ne vem kaj mu je. Lacen ni, previt je, vseeno pa se zbudi in jokca. No, pa sem se odlocla, da ga pustim pet minut jokat, mu dam dudico in ga uspavam nazaj v posteljici... No way... Se vecje dretje. Zato sem ga vzela v najino posteljo in je spal. Sicer se je zbujal vseeno, ampak je bilo precej lazje za mene, ker mi ni bilo treba vsake pol ure vstati... Enostavno, res nisem imela moci za se eno noc brez vsaj parih prespanih ur. V zadnjih dveh tednih sem mogoce eno noc spala 4 ure v kosu in se je ze precej poznalo na pocutju... Ocitno mali rabi ponoci pozornost, al kaj? Ne vem... Bom videla kako bo danes zvecer, ampak sem tako skurjena, da vem, da se mi ne bo dalo vztrajat, da spi v svoji posteljici in se zbujati na vsako uro. Pa do sedaj sploh ni bilo problemov s spanjem... Odkar sta mu zacela rasti zobka, se je pa vse sfizilo :(user posted image Ali pa je povezano s prenehanjem dojenja?? Kdo bi vedel... Ne bi rada, da se navadi spati pri nama, ampak tole zbujanje je res destruktivno za mene in enostavno ne zmorem.

Tole vreme nam pa res ni naklonjeno... Upam, da se imate lepo, kljub vremenu.

Moj slogan danes je: aja, pa spala bi cel dan :) kot iz reklame za jackpot...hihihi...

Lepo se imejte

(odgovor članu slikca123)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
5.1.2014 21:32:35   
slikca123
pozdravljene,

kako ponavadi težko in tečno obdobje pri user posted image prinese preobrat in napredek...jakob je čez noč začel bit bolj aktiven na tleh, se zvija kot kaka kačica...danes smo še nabavili rabljeno blazino airex, da ne bo preveč bušk zdaj pri prevračanju in kasneje, ko se bo začel postavljat na noge...

ta deževen dan je šel 123 mimo, smo se šli namakatuser posted image ...jutri grem še na šiht voščit, pa po kak paket zanimivih žitnih kašic skočim (ja po novem jemo tudi večerjouser posted image ) in bo šel dan spet hitro mimo...

sonce33 ne vem kaj naj ti rečem, včasih se mi zdi da preveč kompliciramo in idealiziramo kako pa kaj bi moglo biti...jst ga imam kakšno noč več pri sebi, kako manj, kako pa nič...odvisno kolk sem sama utrujena, kolk se tamali zbuja itd., ne vem, otroci so različni, pa tudi nikoli ne veš kaj te čaka v naslednji fazi...npr. prijateljica ima tamalo, ki je od prvega dne spala v svoji postelji v svoji sobi bp, tud cartala se ni rada sploh, ima pa zdej tri leta in je začela k njima hodit spat ponoči, tko da user posted image ...sama sem se začela trudit čim manj komplicirat...zdaj vem, da sem npr. čist prezgodaj začela vstrajat, da je zaspal v svoji posteljici, ni se še znal lepo umirit, kljub temu da sem bila ob njemu...šele zdaj je dost dorastel, da je začel spoznavat svojo posteljico in jo dojemat kot njegov prostor za spanje...ne vem, vse ob svojem času, takrat ko so otročički pripravljeni, tko kot me mame...velikokrat prehitevamo, bi radi da otroci kar odrastejo...ne gre to tko, je treba vse faze dat skoz...joj kje smo šele, tiste ki imate več paglavcev doma že veste kaj vse nas še čaka user posted image ...je pa res, da lahko tako ostane kaka razvada, pa kaj, jo bodo že prerasli...konec koncev, sej jo imamo tudi mi, ta veliki kako, razvado mislim user posted image

dost moraliziranja...eno lahko in čim bolj prespano noč

(odgovor članu Sonce33)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
5.1.2014 21:52:03   
Barbapapa77
Zdravo,

bi morala sicer iti spat, ker sem koma, ampak 5 minut za forum bom pa še reskirala user posted image .

Smo imeli precej slabo noč - starejša je nekaj zakuhala, neka virozica spet pomoje in se je zbujala na 2 uri. vmes se je zbudila še tamala in obe sta bili pokonci za vstat ob 5ih. Ob pol 6ih smo že sedele v dnevni in gledale risanke (no, čakale na risanke, ker jih še ni bilo). Potem se me je ob pol 8ih usmilil mož, vstal in me nagnal spat za 2 uri skupaj z Manco. Da sploh lahko funkcioniram, sem bla čist zalepljena zjutraj... Bili smo potem cel dan noter, vročina se še vedno packa okoli 37,5, dva dni sigurno ne bo šla v vrtec, za naprej bomo pa videli...

Hehe, sem izpadla kot fanatično obsedena s čiščenjem, a ne? No, v bistvu sploh nisem. V bistvu čiščenja zelo ne maram. In če bi zadela na lotu, bi bila prva stvar, ki bi jo naredila, da bi ustanovila doživljenjski fond za čistilko user posted image . Prej v našem starem stanovanju sem resnično malo čistila - samo tisto tanujno, enkrat na mesec. In sem šla vedno raje ven na sprehod ali na kolo, čiščenje je počakalo. Ampak tukaj je pa malo drugače. Ker sem se vselila v "rabljeno" hišo, me moti "tuja" umazanija. Svoja me sploh ne motiuser posted image In zato non stop neko pucanje in pospravljanje in take stvari. Sem pa tudi jaz že sita tega do konca in zdaj se mi ne da več. En mesec sva vsak moment z možem urejala, čistila, popravljala...zdaj pa sva malo upočasnila tempo. Po enem mesecu lahko rečem, da sva uredila tavelike stvari, zdej pa prihajajo detajli. In hudič je vedno v detajlih, heheuser posted image Je pa to že drugič, da sem se vselila v staro in umazano hišo - pred 10 leti sem se vselila v hišo moževe babice, jo v 10 letih ravno uredila (tudi večino detajlov) in zdaj začenjam na novo. Očitno so mi stare hiše usojene, čeprav ne bi imela nič proti čisto novi hiši, pa čeprav bi morala počistiti za delavci. Ampak toliko denarcev nimava, že tole je kar na limitu, ampak za zdaj sva prepričana, da sva se odločila prav. Tako da - zdaj počasi naprej, vsak dan malo in čakam tudi na eno gospo, da mi pride pomagat...

No, pa še k temi foruma - Manca se zdaj trenutno plazi nazaj...in ko pride iz igralne blazine na parket, ji fino drsi in se vrti na trebuhu, roke in noge pa moli v zrak. Je precej smešna, do plazenja ji pomoje še precej manjka, obračanje ji pa enostavno ne leži - se obrne, ampak da bis e pa kar rolala, to pa niti slučajno... Res pa rada je - pomalica celo jabolko in 5 sliv + žitno kašico brez da bi malo počila vmes, medtem ko je danes malo bolna Neža cel dan žvečila eno jabolko...Eh, ena je občutno premalo, druga pa vprašanje če ne že preveč...

Grem pod tuš in spat, v upanju, da bom zbrala 4 ure v kosu user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1658
6.1.2014 7:53:55   
Saša33
Dobro jutro,

no vidim, da nas ima večina srečnic (ha, ha) podobne probleme. Tudi pri nas se zadnje dni spet zbuja ja 3h in on bi jedel:) Mu je pomoje samo dolgčas.

Pri meni je tako, da ga v posteljo ne vzamem. Imam  slabo izkušnja z tavečjo, ko sem 3x to naredila in je potem hotela spati pri naja. Ni šans, še zraven moža komaj spim. Zato če je res kriza, raje vstanem in grem v dnevno.

sem tudi sama kar skurjena. Pa še prejšnji dan me je zobet zob bolel. Sranje res tale paradontitis.

Si sedaj masiram dlesni, mažem z čajevcem, mislim pozitivno in se preprečujem, da me ne boli.

Je pa pri nas šel mož po 14 dneh v službo in bo spet vse po starem. Je kar pasalo in sem se resnično spočila, nafilala baterija, natekla in o žretju ne bi omenjala. Tako, da nas čaka danes spet stara rutina. Pop imamo tudi cepljenje. Ker pa že 10 dni malo kašlja ga ne bom pustila.

Plazenje: Pri nas je včeraj odkril vtičnico na steni. Ko ga dam na tla se obrne proti vratom in kot gosenica brrrmm do vtičnice. Samo gledeš, mu je strašno zanimivo.

Hranjenje: Imamo joško samo za uspavanje. Drugače pa imava dopoldne sadno kašico. Nič ne prekuhavam. Samo naribam. Za kosilo je kakšna juha, samo pretlačena ali pa majhni koščki. Pop je ponavadi kaj mlečnega all pa joška in potem zvečer kakšna kaša na mleku. Pri nas lepo pije iz kozarčka a ga bom mogla navaditi počasi na flaško za zvečer.

Nič, lepo vas je blo prebrat. Pa grem uživat dokler mladina spi.

papa

(odgovor članu Barbapapa77)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
6.1.2014 8:33:30   
drugičudež
Srečno 2014!

Imam par minut časa, preden se mala zbudi. Starejšo sem pa končno v vrtec peljala. Je bila skoraj dva tedna doma, ker je bilo samo dežurstvo v sosednjem vrtcu. Pri nas pa mala noč prespi v kosu in zadnja vstaja - okrog pol devetih. Ga pa zato strejša bolj biksa. Sploh ne vem, kdaj sem nazadnje prespala celo noč. Pride v spalnico - lulat. Pa spet - vodo bi pila (pa ima kozarec zraven postelje). Ali pa dobi napad kašlja. Mah, kar naprej nekaj. Pri nas je očitno tako - mlajše so, bolje spijo.

Jaz sem že več kot 2 tedna bolna. Jutri zaključujem z antibiotikom, vendar še nisem v redu. Uho se še zdaj ni sčistilo in slabo slišim, kašljam kot zmešana, slabo se počutim. Joj, imam dost tega. Nikamor nisem šla, mož je punce malo ven vozil, da nismo ravno zgnile noter v hiši. Danes je šel delat po dveh tednih. So prešaltali iz troizmenskega dela na 12-urni delavnik. Mislim, da me je to toliko psihično uničilo, da tudi fizično ne pridem k sebi. Zdaj bo delal od šestih do šestih - en teden čez dan, en teden ponoči. To pomeni, da bom 3 ali 4 dni v tednu cele dneve sama (ko bo delal ponoči, bo čez dan spal). Pa še s kosili bo problem. Te službe user posted image Dobro, da jo vsaj ima, čeprav samo tistega minimalca domov prinese. Če ne bi imel nočnih, pa še toliko ne bi bilo. In to v firmi z nekaj miljoni dobička. Banda.user posted image

Druga stvar je pa, da se je leto obrnilo in me je kar udarilo - maja grem nazaj v službo user posted image user posted image Jaz bi bila še kar malo doma. Že zdaj nimam nobenega časa, ne vem, kako bo, ko bom norela iz službe po otroke v vrtec in bomo prišle po četrti domov. Kaj bi dala za malo več denarja, da bi lahko šla delat po 4 ure.

Dost jamranja - grem pogledat, če misli mala kaj vstati danes. Zjutraj je tako luštna, ker se vedno zbudi dobre volje in čeblja v posteljici, potem me pa takšen nasmešek pričaka, da se kar stopim.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
6.1.2014 9:30:28   
sover
Jutro,
bom poskusila napisat kaj, preden se zbudi moja miška.
Še vedno ne spimo. Zdaj se je nekaj prehladla in kašlja in se zbuja zarad tega (vedno je nekaj). Pač vstajam kolikor je treba in to je to. Nima smisla razmišljat o tem, kdaj bom ujela 4 ure spanca v kosu.

Naša pupa je drugače zeloo pridna čez dan. V soboto recimo sem imela zjutraj pedikuro (čas zame), a smo v zadnjem trenutku ostali brez varstva, M je pa doma nadzoroval delavce, zato sem karlo vzela kar s sabo. Celo uro je sedela pri meni v naročju brez pikice sitnarjenja, pa je bil že njen čas za spat! user posted image user posted image user posted image Ne morš verjet. Tudi na splošno je čez dan precej dobrovoljna. Ritma spanja nimamo več, ker smo preveč bluzili med prazniki. Kakdan je recimo čez cel dan spala samo eno uro, včasih pa trikrat po tri četrt ure. Danes jo bom probala čim več dajat spat, da se malo spočije glede na to, da se je loteva bolezen (grdo kašlja, brez vročine, nosek suh).

Tamali še vedno trmari do konca in naprej. Čist vsaka stvar je boj - da se obleče, da poje, da kam gremo, da kaj naredi. Saj vem, da to sodi v paket, ampak včasih je prav neznosno, ker se mi zdi, da se samo kregamo. Nekje imam eno knjigo o vzgoji, jo moram izbrskat in pogledat, če je kak dober nasvet notri.

Evo, budnica....

Novo javljanje:
Takole, mala je šla spat (sicer jo slišim, da kašlja, a držim fige, da je to ne bo zbudilo), jaz pa noge v luft in akcija na PC :). Kuham si kavo, da lahko uživam v 15 min zase. Zjutraj sva bile že pridne: pospravile smo smrekico in posesale. Naredila sem ji zajtrk (jabolka z rozinami), pa ni šel preveč dobro v promet. Ne vem, ali je to zarad rozin (prvič sem jih dodala), ali ji ne paše, ker je prehlajena in ne more lepo dihat, ko poje. Pojedla je samo tretjino običajne doze, tako da ji ostalo ponudim za dopoldansko malico.

Počasi jo bom začela odstavljat. Itak se mi zdi, da bi že zdaj čisto lepo preživela brez joške in jo ima le še za cartanje in ne za hrano (po joški je v roku ene ure že lačna). Trenutno jo dojim 3x čez dan in zvečer za zaspat. Noč je čisto druga zgodba, ampak to bom reševala sproti. Razmišljam, da bi počasi ukinila najprej dnevno dojenje, potem večerno, nočno pa tudi nekje vmes. Srečno meni user posted image !

Drugičudež, Saša33, upam, da se vama zdravje kmalu povrne.

Slikca123 se podpišem pod tvoj post o dozorevanju otrok. Res si vsi želimo, da bi čimprej vse počeli in potem nekaj na silo hočemo dosečt. Sama pri sebi vidim, kakšna je razlika med prvim otrokom in drugim prav v tem smislu. In koliko je lažje, ko otroku pustiš svoj čas. Saj se bodo naučili vsega ... ko bo njim ustrezalo, ne nam.

Ursonok, le glej, da slučajno kje ne sporočiš svojega naslova, ker boš pozimi imela takoj kup obiskovalcev user posted image

Lepo bodite in javite, kako gre vašim malčkom.

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
6.1.2014 12:03:54   
ursonok
Ojla,

danes se vračajo otroci. Z dedki. Bodo tukaj en teden. Bo ful lepo vreme, čez dan 18-19 stopinj.

Moram pa priznat ... da bi čisto preživela še kak dan brez starejših dveh. A sem grozna, kajne? user posted image Ampak paše. Vsi me sprašujejo - starši itd. - no, a si se zdaj kaj spočila ... In jaz ne vem, kaj naj rečem. Utrujena sem še vedno za znoret. Res je, da mi ni bilo treba veliko kuhati (in res nisem), pospravljati, non stop letati na sprehode, pa na glasbo, pa na bazen ... Ampak jaz bi rabila pol leta takega lagdnega življenja, da bi prišla k sebi. user posted image

Poleg tega pa še vsa sekirancija, ki si jo sami naprtimo ... user posted image

DRugičuež,
tole zveni grozno user posted image Službe so itak en drek. Jaz se takole šele zavem, da imava res srečo, da delava doma in da tako lahko živimo. Ker zjutraj ni panike in hitenja, v vrtec jih peljemo ob 9h, ob 16h smo doma, tamalo bom verjetno hodila iskat še prej. Sicer je treba potem nadoknadit še zvečer, ko spijo, a vseeno. Poleg tega nikoli nisem sama, vedno sva dva. Ok, razen kadar on dela, otroci so pa doma, a vseeno ... takrat pač "bolj slabo dela" user posted image ker mu otroci visijo za vratom.
Ljudje, ki delajo cele noči, bi pa sploh morali dobiti dobro plačo! Minimalec za tako ... pa to je sramota.

Spanje
ja, se je Aurora zaćela tudi zbujati ponoči zadnje dni. Sicer enkrat, a vseeno. Čez dan ful malo poje, spet nekaj štrajka, pa preveč se dogaja itd. In potem je treba ponoči nadoknadit. user posted image

Prazniki/Darila
sem bila v soboto čisto penasta ... Tukaj je danes praznik, trije kraljii. In to je tu najhujši praznik - božič ok, družina, ampak darila in druženje je predvsem danes. Včeraj je bilo mesto zaprto, ker je bil sprevod - cel konvoj nekih avtov, kraljev, živali in podobnega. Ki mečejo otrokom ob cesti sladkarije. No in midva, pametna, kakor sva, se v soboto odločiva, da greva po lego kocke za otroke. V neko otroško trgovino. O_D_K_L_O_P! Štacuna do konca nabasana, ljudje poblazneli, z velikimi nakupovalnimi vozični, mečejo notri vse, kar jim pride pod roke: najgršo plastiko, gumijaste dinozavre, tone barbik in kenov, sladkarije ... Jaz sem vzela dva paketa lego kock - in zapravila 50 eur! user posted image V vrsti sem se počutila grozno, kar naenkrat sem postala del te norije ... In ne morem vam povedat, kako mi je žal tega denarja. Jaz sem namreč popolnoma za luno: oba z M sva mislila, da še vedno obstajajo take legice kot v naših časih. Pač škatla kock, rumenih, malo črnih in kakšen mini dodatek. Pa prospekt s stvarmi, ki jih lahko sestaviš. Ne, zdaj imaš legice samo še "tematske": recimo lego avtopralnica. Lego bazen. Lego dnevna soba. Kjer ima vsaka kockica, rožica itd. svoje mesto. In vse nekaj barvasto, polno nekih ready-made figuric.
Vse nekaj poenostavljeno, načičkano. Včasih si moral sam razmisliti, kaj bi naredil, domišljija je delala. Zdaj je pa vse nekaj splanirano vnaprej. Ne vem ... Sem prav slabe volje. Ok, kupili smo, stran ne bomo vrgli. A zdi se mi precej drago. Upam vsaj, da bo otrokoma ok. user posted image
No in danes ponoči so imeli sosedje žur. Sicer nič muzike (kot na Poljskem), a vseeno - ti Španci se tako glasno pogovarjajo, da se ti zdi, da si na kakšnem koncertu .. user posted image user posted image

Zdaj, ko bodo tukaj dedki, ne vemo, kam dati Auroro. ZBuja se še, tako da v otroško sobo raje ne, ker bo zbudila Abela. Pri nama ni prostora za njeno posteljo. Lahko bi bila v salonu pri dedkih, ampak dedek tako smrči, da jo bo ziher zbudil user posted image user posted image

No, bomo že nekaj.

Imam pa še kup opravkov danes: tek, sprehod z Aurorko, trgovina, kuhanje, pomivanje po tleh, peka kruha. Ne vem, kako mi bo uspelo do 20h vse narediti. Aja, pa še zdaj bi rada kakšno urico oddelala, dokler se mladič ne zbudi. user posted image

Držite se user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
6.1.2014 12:10:20   
girl79
Čao user posted image ,

Evo midva sva že s obiska v moji službi...sem mogla sodelavki neke stvari vrnit, pa it po neke stvari...je bilo čisto luštno it malo v službo pogledat da je malo spremembe...no malček pa zdajle še spi v lupinici v spalnici user posted image

Ta vikend je bil sicer zelo prodkutiven...mali se je v petek prvič sam usedel, v soboto pa prvič naredil par "korakov" po vseh štirih user posted image user posted image Ma je luštkan ko gre na vse štiri in miga z ritjo, pa se matra in matra, pa pada po tleh pa....no saj par minutk, pol ima pa dost matranja in ga moram ponavadi jaz posest....ampak vsedel se je zdaj že parkrat sam, tako da bo po mojem kmalu pogruntal, da se lahko vedno sam usede če se hoče user posted image

Hm, noči ne bom komentirala....prosim pa če se bom še kdaj hvalila da kako fajn zdaj spimo ponoči, da me ena po buči vseka user posted image user posted image V glavnem, zjutraj sva s Filipom spala tako: jaz na hrbtu on pa na meni na trebuhu user posted image user posted image No, ampak vsaj spala sva....

Mali je zdaj v zadnjem mesecu, dveh drastično zmanjšal količino spanca...ponoči nabere vse skupaj kakih 10 maximalno 10.5 ur, čez dan pa kakšni 2 ali 2,5 vse skupaj...no zadnje čase spi samo še 2x na dan...

peeby- se čisto strinjam s tabo da moraš najprej pri sebi razčistit glede nočnega (ne)dojenja...jaz še nisem tako daleč, da bi ga ukinila, ker očitno tako hude še ni...sem si pa spravila tisti link od grašek za takrat ko bom ready za to....pa čestitke tudi za dnevno spanje...te zelo dobro razumem kako se počutiš in znaš cenit to da ti spi čez dan urco v kosu...naša starejša je bila tudi taka, da je že pri 2 mesecih spala samo 3x30 minut čez dan...potem je pa naenkrat začela spat po uro ali celo več...se mi je zdelo da imam fuuuuuull časa...pa predvsem znam cenit to, da Filip v vozičku zdrži kake 3/4 urice buden brez težav....je prav užitek it z njim na sprehod...pri starejši je bilo dreeeeeetje v vozičku - dokler ni skoraj shodila, potem je bil pa voziček kar ok user posted image user posted image user posted image user posted image

Trmarjenje pri starejših - ja je res zoprno, se mi zdi da tam nekje okrog 2-2.5 leta je bilo pri nas najhuje....prav vsaka stvar je bila NEEEE in za vsako stvar so bile potrebne borbe...pa žal ni kakega hudega recepta za to, kot preživet obdobje....pri nas zdaj še najbolj pomaga, če vnaprej povem kaj bo sledilo...npr. ko bo konec risanke, greš pa umit zobe in potem v pižamo itd...če šele ko je konec risanke rečem da zdaj gre pa zobe umit bo sigurno rekla da ne gre...

Jaz bi tuuuuuuudi imela malo sončka, pa malo snega tudi nebi škodilo...boljše zdaj kot pa da marca potem snega pada....

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
6.1.2014 17:50:51   
Zlataladja
Živjo punce,

tudi jaz vam želim srečno in zdravo 2014! Pa veliko ljubezni, dobrovoljne, ješče in speče otroke :)

Mi smo bili za novo leto par dni na morju na vikendu od enih prijateljev, je bilo fino, toplo in svež morski zrak. Malo smo nabirali les po plažah, da smo potem kurili v kaminu, moški so imeli eno delovno akcijo betoniranja, prav idilično je bilo. Pa bolj nič petard, smo pa za novo leto vseeno bili deležni lokalnega ognjemeta. Aja, kolikor jaz vem, so petarde že prepovedane (pirotehnična sredstva, katerih edini učinek je povzročanje hrupa). Na žalost tega ne upoštevajo vsi, se mi pa zdi, da je vseeno malo boljše kot včasih.

Nam se je tudi spanje poslabšalo, odkar smo na gosti hrani, tako da se zdaj zbuja in hoče joško dvakrat na noč. Ni sicer ful grozno, mi gre pa na živce, ker me je prej razvadil s tem svojim nočnim spanjem. Se pa tudi na polno plazi (še vedno ritensko), postavlja na vse štiri in dela "sklece" kot pravi mali bodybuilder :)

Jaz bom tudi še malo počakala z ukinjanjem nočnega dojenja, na tem linku, ki ga je dala Grašek, avtor priporoča, da se te metode sprobajo šele po 12 mesecih. Trenutno se mi še ne da poslušati kričanja par dni, mi je vseeno lažje dati joško ven in je potem spet mir.

Ursonok: jaz sem spomnim Špancev, ki so bili z mano na erasmus izmenjavi, kako so imeli doma res nonstop ene praznike. So šli za božič domov na počitnice in jih ni bilo potem en mesec, ker imajo potem kar še cel januar neki frej :) In potem so za veliko noč spet izginili za en mesec, ker so imeli še milijon praznikov ... Se mi zdi, da več kot ima en narod sonca, bolj je len (zato so pa najbrž skandinavske dežele tako uspešne).

Sočutstvujem s tistimi, ki imate scene s službami in finančno nestabilnostjo. Jaz tudi ne vem, koliko bom imela sploh dela po koncu porodniške, računovodstvo in prispevke si moram pa v vsakem primeru plačevati.

Danes so me skoraj prisilno včlanili v ciciklub. En tip me je napadel na sprehodu in mi hotel za vsako ceno poturiti nek darilni bon za 30 eur in "brezplačno revijo" in pristopno izjavo, in potem bi morala vsake 3 mesece nekaj kupiti v tem ciciklubu. Potem sem ugotovila, da je ta brezplačna revija v bistvu prodajni katalog in da če se ne včlanim zdaj takoj isti hip, mi ne dajo darilnega bona. Skratka, ta darilni bon bi morala zagoniti za eno šaro, ki je ne rabim, zato, da bi potem še vsake 3 mesece v obdobju dveh let morala kupiti še eno šaro, ki je ne rabim ...(saj ne mislim, da so otroške igrače in knjige neuporabne, ampak mi jih že tako preveč dobimo, sploh zdajle za praznike se jih je nabralo ogromno, in jih res ne bi še kupovala). Jaz bi tak marketing z zakonom prepovedala. Ker dejansko pristopijo tako nasilno, da po mojem jim v 50 % rata, in potem si včlanjem v en klub, v katerem nočeš biti, imaš neke obveznosti in verjetno te ves čas nadlegujejo po telefonu, če slučajno pozabiš kupit en izdelek na tri mesece.

Aja, to je še ena stvar, ki vam jo želim v 2014, čim manj nasilnega marketinga.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
6.1.2014 18:40:45   
grašek
hojla,

pozdravljene, pa imamo sonček tudi pri nas, upam, da nas jutri zjutraj ne napade megla, midve sva si privoščili en sprehod na naš hrib, pa malo odspali popoldan

ursonok - glede AB pri refluksu vsaj na začetku ne gre brez, urin gre namreč bolj ali manj nazaj v ledvico, kjer se nabirajo bakterije in potem pride do vnetja, vsako vnetje lahko pusti brazgotino na ledvici, to pa bi z leti lahko pripeljalo tudi do precej slabšega delovanja, morda celo do odpovedi. Ko bodo ugotovili, koliko se vrača urin v ledvico, se bodo odločili za operacijo - potem si hitro rešen antibiotikov, sicer pa za nizko dozo, ki redči urin. Bomo tudi videli, če je refluks na obeh straneh ali samo na eni. Nekaterim pa se stanje popravi že zelo hitro - z rastjo. Zaenkrat druge možnosti kot AB ne vidim.

Zlataladja - a te je ta tip od cicikluba napadel v Domžalah?, mene je v petek pred ZD

spanje ponoči
- da še malo komentiram, moja mala je bila totalno prilepljena na joško pol noči, po tej metodi pa res ni čisto nič jokala, sicer tudi jaz ne bi zdržala, hitro je dojela, da ni nočne hrane, sedaj se zbudi ponavadi ob 3h ponoči, malo jo ponosim gor in dol - morda 2 minuti in že spi, to mi je veliko manj naporno, prej sem bila čisto neprespana, sem se pa res natančno držala navodil za prvih 6 dni, da bi jo samo pobožala, pa bi spala naprej, pa večinoma še ne gre. Res pa je, da moraš biti ponoči priseben, sicer je bilo tudi meni bolj enostavno jo vreč na joško, samo problem je v tem, ker sem bila pa zelo nenaspana. Zahrbtno! Misliš, da spiš, pa si v nekakšnem polsnu.

Ste videle, kako se že dan daljša? To je nekaj zame! Pozdrav vsem.

(odgovor članu Zlataladja)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
7.1.2014 10:31:12   
Barbapapa77
zdravo,

pri nas sta danes otroka prespala celo noč, jaz pa sem se zbudila 3krat. Se mi je zdelo, da že čisto predolgo spim - sem šla spat ob pol 11ih in ob 3h sem morala malo vstat in it pogledat, zakaj je tak miruser posted image . Zjutraj je Manca potegnila do 7ih, Neža pa še malo čez. Skratka, se zgodi tudi kakšna dobra noč - ki ji bo sigurno sledila tudi kakšna slabauser posted image

Ciciklub pri nas so tako "nasilno" včlanili mami in sestro. Obe sta se zdaj že izčlanili, ker je kupovanje kljig po sili vsake 3 mesece totalna bedarija. In tudi izbira je skozi slabša, enako kot pri klubu Svet knjige. Mami se je po 40 letih izčlanila tudi od tam, pa si predtavljajte, koliko knjig je kupila v 40 letih? No, dan po tem, ko sem za obe poslala mail za izčlanitev, so me pred eno trgovino v kranju napadli, če bi se včlanila. In to 2krat, dva različna akviziterja. Sem se ju sicer na hitro znebila, ampak so pa kar vztrajni...

Trmarjenje starejših otrok pri nas je 4-letnica nemogoča. Če kaj ni po njeno, je takoj trmarjenje, cmihanje, metanje v tla ali pa "pusti me na miru", "ne maram te več", "nisem več tvoja prijateljica"... Včasih lažje prenašam vse skupaj, včasih mi dvigne pokrovko. Sem ugotovila, da je najbolje, kadar sem jaz skulirana in se ji posvetim 100%. Takrat je pridna, sodeluje in ne trmari. Kadar hočem še kaj naredit zraven ali pa se nam kam mudi, takrat je pa čista katastrofa. Ampak kako naj bom vedno skulirana in potrpežljiva in polna razumevanja do muh 4-letnice. itak da ne gre, se pa trudim, da bi mi ratalo čim večkrat...

Hranjenje pri nas poje Manca zdaj 3 obroke GH. Dopoldne sadje z žitno kašico, opoldne oz. za kosilo zelenjavo+ meso (3krat na teden), zvečer pa mlečni gres ali kašico (na AM seveda). Čez ji nikoli ne dam še mleka, ker poje toliko, da se mi zdi mleko čisto odveč. Je izredno rada, ni izbirčna in poje za moje pojme ogromno, res pa da nimam vage in nimam pojma, koliko je to količinsko...

Odvajanje od nočnega hranjenja pri nas ponoči dobi flaško, ponvadi 1krat nekje okoli 2-3 ure. Se zgodi, da je lačna tudi 2krat na noč, če gre prezgodaj spat in izpusti večerjo. Nočnega hranjenja jaz ne mislim ukinjat, dokler se bo zbudila, bo dobila tisto flašo mleka. Vse skupaj traja 10 minut, poje in zaspi nazaj. Neža se je zbujala za mleko ponoči do 2. leta, ker pač čez dan ni pojedla dovolj. In mi je bilo lažje vstat, dat mleko in čez 10 minut spet spat nazaj, kot pa jo poslušat, da mi lačna tuli cele ure. Enako bom naredila zdaj pri Manci...

Danes z možem praznujeva 20 let "skupnega obstoja". Cela večnost in niti za en trenutek v 20 letih mi ni žaluser posted image

Zdej pa moram iti, dobim obiske pa še otrok je lačen.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
7.1.2014 13:51:27   
Lethe
Živjo.

Kako ste?

Pri nas je kar pestro zadnje dni. Najprej malo po obiskih za NL, potem je od M sestrična rodila, včeraj sem začela s fizioterapijo in končno tudi s sprehodiuser posted image Smo šli včeraj za dobre pol ure na sprehod in sem bila zvečer čisto ok, nič me ni bolelo. Še 5 dni nazaj sem imela pa po krajšem shoppingu vse zatečeno. Kot bi odrezal.

Girl79, sprehod v kratkem?

Uuuf, pa danes so čisto blizu nas ugledali truplo v reki in ga nato malo nižje ven potegnili. Noro. Še dobro, da ni bil že včeraj noter, ko je šel pes plavat, ker bi ga zagotovo poskušal "rešit".

Spanje se pri nas ni bistveno spremenilo, je pa vseeno bolje, se zbuja 3x/noč, najhuje mi je proti jutru. GH očitno čisto nič ne pomaga. Aja, pa jaz zdaj jem tudi mleko/mlečne izdelke in pšenico, pa se je popravilo spanje, se ne zbuja 5x ali več. Isto se je ob uvedbi diete poslabšalo, nekaj vpliva moja prehrana zagotovo ima na spanje. Zdaj moram ugotoviti še to, kako naj jo pripravim do tega, da bi prišli na zbujanje 1x ali 2x na noč...če je noč (8 ur v kosu + 3 ure) prespala med 2. in 3. mesecem, bi jo z lahkoto tudi sedaj.
Dnevno spanje je tudi spet nekako vpeljano, ne spi samo po 20 - 30 minut, ampak ima 1-2 daljša spanca (1-2 uri) in 1-2 krajša (okoli pol ure) dnevno.

Gosta hrana: pa vam vsem full pojedo. Midve sva še vedno nekje med 50-100ml na obrokuser posted image , odvisno od hrane. Še največ poje zelenjavno-mesno-riževe mešanice. Ko sem prvič dodala malo piščanca, je pojedla rekordno količino, t.j. 120ml. Očitno ji mesni okus ustreza. Za večerjo dobi največkrat riževo kašico na AM, včeraj ajdov zdrob, danes je za zajtrk prvič dobila gluten, in sicer pirin zdrob. Občasno ji dam tudi kaj sadja, čeprav naj še ne bi (navodila iz Pediatrične), ampak itak čisto malo poje, ji ni najbolj všeč. Kaki ji gre še najbolje. V prihodnjih dneh bom poskusila še z ribo za kosilo...tako bo dobila meso 3x na teden + občasno ribo. Kaj ste ve dale?
Jooj, imam pa na FB en kup zdravo-prehranjevalcev in vedno bolj opažam, da so ti ljudje vse večji fanatiki...me občasno prime, da bi jim kar kaj napisala, ker to je pa preveč...in pol od teh se jih še šola za neke nutricioniste in ne vem kaj...ampak ne vem kje...uf, sem kar živčna...hah

Barbapapa, čestitke za obletnico.

Srečanje: bo ta mesec?

Vem, da sem full enih stvari pozabila pokomentirat, ampak ste veliko napisale v zadnjem tednu in sem se enostavno izgubila v poplavi informacij. Bolnim želim hitro okrevanje, neprespanim spanje (tudi sebiuser posted image ), tistim s težavami v službi pa tudi, da bi se nekako stvari uredile, če je treba, pač po uradni poti. Been there, done that.

Nič, uživajte.

LP

< Sporočilo je popravil Lethe -- 7.1.2014 13:54:56 >

Neposredna povezava do sporočila: 1667
7.1.2014 14:23:59   
filipinab
Ojla!

Pri nas smo pa prehlajeni - najslabš sem jaz, čeprav sem dans že kaj boljše. Lahko diham - olajšanje, iz nosu pa gre še vedno na polno. Filip neki pokašljuje, 1x na dan mu ščitimo nosek, drugače pa nič hujšega. Brez vročine vsi.

Zadnja noč je bila začuda boljša, mali je spal 2,5 ure, in potem 2,2,2,...in potegnil do 7:30. Pa jaz nisem mogla spat zarad zabasanega nosuuser posted image
No, sem pa prej vstala, pripravila zajtrk in ga z M tudi v miru pojedla - ne vem, kdaj je bilo nazadnje tako.
Včeraj sva bila kljub prehladu na sprehodu, sva lih ulovila sončekuser posted image in ugotivila, da mali ne zna več zaspat sam v vozičku - kako hitr to pozabijo, če nekaj dni ne greva ven. Dans sva na kratko lovila sonček kar na balkonu, se mi zdi da je Filip dans bolj utrujen kot včeraj, jaz pa tudi nisem nekak polna energije.

Začeli smo dobivat buške, ker bi rad vstal pa še ne gre, pa usedu pa še ne gre, pa steguje se za igračami, pa se prekucne... in to seveda tam, kjer ni blazine po tleh. Se pa kar hitr potolaži in raziskuje naprej.user posted image

GH- je začel štrajkat, lahk tudi zarad tega prehlada al pa zobkov - ki jih še ni. Bomo vidli...

Pošiljam vam en sončen pozdravčekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1668
7.1.2014 20:22:46   
Neli81
Dober večer,

Se vidi, da so prazniki mimo, je tu gor tudi bolj veselo. user posted image

Jaz sem danes čisto user posted image user posted image . Ne vem kaj mi je, očitno je prišlo za mano vse tole z M službo. Ker je M še vedno na bolniški, sem morala spet sama z otrokoma k mojim na kosilo (imamo božič) in seveda sem čisto v depro padla, ker sploh ne mormo nikamor kot družina. In pol še ugotovim, da sem polna besa in jeze in kr razmišljam kako bi debilom v službi povedala svoje in ... kr neki. Sploh mi ni všeč to, ker po naravi nisem ravno človek, ki bi gojil neke zamere in bes v sebi. Če mi kaj ni ok, to tudi povem. Zdaj me pa tole ubija, kr ne morem spravit ven iz sebe tega občutka jeze. Itak sem se cmerla spet ko nora in za posledico imam sedaj samo glavobol. Mah saj bo bolj, sem mogla sam mal ven iz sebe spravit. Zdej pa novim zmagam naproti.

GH - naš sine ogromno poje. Sicer ne tehtam, ampak on bi lahko skoz jedel, če bi mu pustila. Bognedaj da vidi koga jesti, ker je v sekundi zraven in se dere dokler ne dobi tudi on za jest. Je pa čisto vse, ni hrane, ki je ne bi sprejel. user posted image

Barbapapa čestitke za obletnico. A sta zelo mlada začela, da že imata 20 let? Midva sva šele na 4. user posted image

Lethe super za boljše počutje in sprehode.

Trma pri starejših - pri nas je isto kot pri vas Barbapapa. Tamala je na trenutke neznosna. Ravno danes smo imeli že zjutraj ruker, ker je nevemsigakaj spet hotla in se je drla kot zver. Mislim, da jo je slišal cel blok. Groza. Sem bila potem še kar nekaj časa slabe volje, ko je ona že fino uživala v vrtcu.

Danes sem bila pri frizerju in imam malo drugačno barvo las. Sem bila zdaj kar nekaj let skoz rjava (zelo podobna moji naravni barvi, le da ima sjaj) in sem se danes odločila za ombre (mislim da se tako temu reče), kjer so spice svetlejše. Kr ok malo za spremembo. Možu je pa itak ful všeč. user posted image Pravi, da sem sedaj še bolj seksi. user posted image

Aja še dojenje ponoči sem hotela malo pokomentirati. Ko sem se odločila ne dojiti več ni bilo problemov. Samo dva večera se je zbujal za zizo, potem pa je spal. No kak teden za tem se je pa čisto odklopil.

Drage moje punce, lahko noč vam želim.

Pa pa

(odgovor članu filipinab)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
7.1.2014 21:41:42   
Peeby
Eno hitro javljanje, preden odrvim spat...

Zadnjih 14 dni smo se ubadali s čiščenjem zamašenega noska, ki je sedaj že skoraj OK in lahko diha. No, včeraj so se mu pa totalno zapackale očke, ima vnetje in je dobil antibiotične kapljice. Tako, da sedaj pucamo en štuk višje. Tamali sploh ne more več videt ampul fiziološke user posted image .
Nevem pa, kaj bi še lahko naredila s temi očmi. Od rojstva ima že probleme s solzevodi, večinoma časa izgleda tako, kot da bi bil malo objokan, včasih pride do večjega vnetja in se mu packa. Čistim s fiziološko, vsaj enkrat na dan mu dam tudi po par kapljic mojega mleka, masiram pod očmi (ko se pač spomnim). Kakšna ideja, kaj bi lahko pomagalo?

GH: pisale ste, da pripravljate ajdov, pirin itd. zdrob za tamale. Kako ga pripravite? Kje ga kupujete? Nasplošno imam največ težav s pripravo žitaric...

nočno hranjenje: pri nas še kar nadaljujemo (uspešno) z odvajanjem. Nevem kaj se je zgodilo pri tamalem, ampak sploh ni bilo bistvenega pritoževanja, po parih dneh samo še zastoka in hitro zaspi nazaj. Tako se je po 3 mesecih ponovno zgodilo, da je spal 12 ur user posted image - je nekaj sicer stokal ob 11h, videl da restavracija ni odprta in potem očitno iz trme spal do sedme zjutraj! Zdaj vstajam 1 teden pri tem načinu (prve tri dni ga nisem hranila do 01h, vse nadaljne ne prej kot ob 04h) in se zbudi maximalno 1x noč.

Uživajte v soncu!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
7.1.2014 22:25:19   
ursonok
Ojla,

jaz sem psihično na psu, samo jokala bi, otroka sta se vrnila s počitnic, jaz bi pa rabila ene dolge počitnice zase - brez vseh user posted image user posted image Upam, da je samo obdobje in bo minilo.

Au polna vtisov, ni hotela zaspat do 22h. Abel se drl, ni hotel spat. Z obiski vred nas je čisto preveč v hiši ... In je cel kaos.

No, bo že.

Lethe
kaj pa kaj pravijo tile tvoji fanatični nutricionisti? Me prav zanima. Ker včasih se mi zdi, da znam jaz zveneti fanatično, čeprav sploh nisem. Tj. otrokom pustim, da v vrtcu pač jedo tamkajšnjo hrano. Pa sama pri dobri, čeprav zelo zdravi hrani ne poznam mere, kot setemu reče. Pa še vedno nisem nehala piti piva. In ga ne nameravam do nadaljnjega user posted image

Starejši otroci
pri nas ni takih reakcij, ker sta pač dva in imata drug drugega. Tako da ne opazita toliko pojavitve novega člana. Huje je bilo takrat, ko se je pojavil Abel, a se mi zdi, da ni bilo strašno ... Morda me pa spomin vara.
Imam pa kolegico, ki je septembra rodila punčko, ima pa že štiriletnega sina. In je sine čisto adijo, baje se sploh več ne smeji, okoli hodi ves zagrenjen, ponoči se pa vsakič brez izjeme polula v posteljo. To zdaj, odkar ima sestrico, prej bilo ok. In tudi ne ve, kaj naj. Je pa dejstvo, da je tamala ful pridna in so vsi nad njo navdušeni, sine je pa malo težak in se nanj vsi derejo. Kar samo še poslabša zadeve ... Zdi se, da je rešitev na dlani: spremeniti odnos do sineta, a kaj, ko je tako težko stopiti iz utečenih tirnic. Težko se je namenoma iztiriti! user posted image

Neli,
verjetno bi zvenelo malo cinično, če ti zdajle, ko si v takem stanju, voščim vesel božič user posted image
Včasih razmišljam ... kako smo lahko tako izpridili ta božič in vse ostalo?! Verjetno bi bilo veliko lepše, bili bi veliko bolj mirni, ko ne bi noreli okoli, iskali daril, kuhali in pospravljali, ampak bi se šli normalno življenje, kot da ni nič - samo vsak dan bi par ur razmišljali o tem, kaj pomeni to, da se je danes rodil Jezus, kakšna je njegova zgodba, kaj pomeni njegova smrt in potem vstajenje itd: In kaj je sploh smisel in namen vsega skupaj. A v vsem tem sranju (in družinskih obveznostih) za te stvari nimamo časa ali pa se nam zdijo trapaste.
Eh, spet off topic ...

V bistvu nimam nič pametnega za napisat, lepo spite!

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
7.1.2014 23:08:57   
Lethe
Čer...

Spet jaz.
Smo šli na razprodaje...no, v bistvu sem šla samo jaz po ene čevlje, ki sem jih imela ogledane in so bili še v moji številki. Tudi čudeži se dogajajo.

Ursonok, fanatiki, res. Mogoče niti ne bi opazila, če ne bi obdelali še vrtcev in šol, s tem, da dotični ljudje niti otrok nimajo. Kot prvo bi ukinili mleko in mlečne izdelke v vseh oblikah, meso itak, gluten tudi, sadje in zelenjavo po možnosti le slovenskega porekla, seveda bio. Saj razumem, da oni tako jedo in živijo, se jim zdi super...ok, ni problema. Ampak otroci potrebujejo raznoliko in pestro prehrano, vrtčevski tudi mleko (mlajši običajno AM, ne kar kravje) in mlečne izdelke, tudi meso v malih količinah, če smo že na tem. In zakaj točno bi gluten izločili? Res ne vidim nobenega pametnega razloga, razen, če ima nekdo celiakijo oz. kakšne druge probleme. Potem sadje in zelenjava - hmmm...sredi zime zelo težko dobiš samo lokalno, s tem, da niti ni kakšne pestre izbire. Pri nas res ne. Po pravici povedano, mi ni jasno, kaj točno bi sploh še lahko jedli. Po tem sistemu bi res zelo okrnili prehrano. Naj se grejo to na sebi in drugih odraslih, ampak o prehrani otrok...nimajo pojma in naj se držijo stran. Šolajo se pa itak na nekih alt_ernativnih, neuradnih šolah ali tečajih ali kaj-vem-kje.
No, po drugi strani pa ves čas vsi samo stokajo kako se ne počutijo dobro, imajo raznorazne alergije, intolerance, nepojasnene bolezni oz. neke kožne zadeve, se trudijo zanosit itd. itd. In to že leta in leta, pa vedno bolj "zdravo" živjo in niti prej niso bili kakšni "grešniki"user posted image user posted image In non-stop neki pozivi, reklame, posiljevanje z objavami na FB (to se da vsaj skriti, da ne vidiš), pošiljanje preko e-mailov...eh... In ti še omenjaš pivo, pa kaj ti ni jasno, alkohol je strup in še razvadauser posted image user posted image user posted image
Tako, občasno mi gre kar malo na bruhanje in se moram izkašljatuser posted image

Hah, pa še nekaj mi ne gre v račun...midva sva zdaj v svojem stanovanju in, na veliko srečo, brez kredita. Sicer trenutno res ne vem, kako bo s službo po porodniški, upam, da bom kakšno našla, a nama ni hudega. Ne gre pa mi v račun, kaj delava narobe...kolegi hodijo večkrat letno po svetu, se selijo v večja/dražja stanovanja, kupujejo nove avtomobile, eni celo avtodome (sicer rabljene), po možnosti vse našteto. In res mi ni jasno kako. Pa nimajo nekih bajnih služb in plač, še zdaleč ne. Ne me narobe razumet, jim vsem privoščim, bi pa rada ugotovila, kje ga midva "lomiva", ker enostavno ne gre tako. Gledam in razmišljam, kako bi kaj več prihranila, po drugi strani, kako bi enostavno kam šla, za dlje časa, kar tudi več stane...očitno dava (bolj jaz) preveč na varnost, si ne upava...ne vem. Moram najti kakšnega sponzorja za našo družinico user posted image user posted image

Spanje: Peeby, kaj ti izvajaš, da uspeva? Jaz sem si pogledala link od Grašek in bom poskusila, sicer z malo milejšo varianto, a upam, da bo delovalo. Najprej bi rada, da spi vsaj 5-6 ur v kosu brez dojenja. In da zaspi sama nazaj, ko se zbudi kar tako. Saj ji uspe, ne pa vedno. Z drugim delom, vem, da bi imela sedaj še veliko preveč težav in bom še počakala.
Vsake toliko poskusim tudi s čisto kratkim dojenjem, a le redko uspe. Se začne dretje v trenutku, ko jo odklopim, kaj šele, da bi jo odložila v posteljo. In ne, ni ena tistih, ki se po nekaj minutah umirijo, ampak prav stopnjuje, kot tisto vedno glasnejše zvonjenje na telefonu. In če jo predolgo pustim, se res dokončno prebudi in je potem vse še 100_x_ težje.
Zadnjič me je M prepričal, da sva jo pustila pri miru (kmalu po tem, ko sva jo dala spat), ko je začela stokat in jokat (ne full, rahlo, še v spanju), pa sem šla raje v tistem času pod tuš, da bo on to uredil. In kaj se je zgodilo? Vedno bolj se je drla, kot sem napovedala, potem se je čisto prebudila, itak jo je šel mirit in potem nosil, posledično je bila eno uro budna. Katastrofa.
Zaenkrat je torej plan, da jo lahko čim hitreje odstavim in dam spat, pa potem vedno manj dojenja in več zibanja in nato samo še trepljanje ali "ššš" v posteljici...toliko, da prideva na nekih 6 ur spanja v kosu (brez motenj). Potem se bom lotila od začetka, po originalnem nasvetu, da bo zdržala še dlje, 8 ali 9 ur. No, če bo moj načrt sploh uspešen...ideja je, samo izvedba je vprašljiva, predvsem zato, ker zelo odvisna P.

Neli81, torej danes praznujete? Naj bo mirno...

Nič, grem še malo tv pogledat.

Lahko nočuser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 7.1.2014 23:11:20 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
8.1.2014 0:03:38   
slikca123
pozdravljene,

jst imam dans očitno polno energije, skakala cel dan okrog, se še s peeby srečala (glede na temperature, je mali dobil dans prehoden tanek pajacek in bombažno kapo, da ne bo zgorel revčekuser posted image ), 3f je danes prišel šele ob pol devetih zvečer iz šihta, tako da sem malega spravila že spat preden je prišel...speglala sem tud že kup srajc (ja, alfa (šef šefov user posted image ) mu je prijazno omenil, da se na šiht hodi samo z ovratnikom še, tako da so se potrebe po likanju srajc konkretno povečale, zato se ga usmilim in se trudim, da mu jih speglam, da se sam ne muči zjutraj z vsako posebej), cunje oprala in obesila, pa še tle sem se oglasila preden grem v mižule...me zanima kolk jo bo ostalo za jutri, ko imam namen it plavatuser posted image

srečanje, ne vem, nekako nam ne rata se dobit...mogoče bo počasi več časa, ko so šli prazniki mimo in bo manj gužve...povejte če ste zainteresirane sploh...mogoče je enkrat na mesec preveč pogosto...meni je trenutno btc mal odročen, glede na to da nisem še mobilna...mi je center zlo bolj priročen, vem pa da je za vse ostale, ki pridete z avtom čist nepriročen zarad parkiranja...tko da jst zaenkrat nič ne obljubim...

neli81 držim pesti za srečen konec in da se to stanje čimprej konča user posted image

peeby za očke ti ne znam nič pametnega svetovatuser posted image , lahko ti pa povem kje dobiš žitne kašiceuser posted image ...na koseški tržnici, v tisti eko trgovini (zakladi narave) al pa v baby centru (tud v šiški) imajo izdelke proizvajalca holle, oni imajo te bio instant kašice v prahu za zmešat z vodo al pa z am...imajo pirino, ovseno, proseno, 3 žita, riževo, gres itd., ene so tud mešane s sadjem že...več si lahko prebereš na strani, kjer imajo tudi internetno prodajo; http://www.bio-trgovina.si/otroska-hrana-holle.html

grem spat...dobro jutro vsem in lep dan

< Sporočilo je popravil slikca123 -- 8.1.2014 0:04:51 >

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
8.1.2014 7:50:18   
Peeby
Odkar mali spi več ponoci, zjutraj z mojim M prav dirkava v njegovo sobo, ko se zbudi... Da ga vidiva čimprej, hehehe. Smešen občutek!

lethe: nevem točno, kaj delam, da spi user posted image . Neka kombinacija članka, common-sensa, njegovega ritma. Jaz sem imela "pripravljalno" fazo v franciji, ko sem ga nahitro podojila, vzela ven iz posteljice in tolažila. Ampak pri A. ce ga vzamem ven pomeni samo, da ga bolj predramim in ni pomagalo. Po novem letu sem pa začela postopoma ukinjati obroke in ko/ce se je zbudil sem prišla do njega, ga prijela za roko in povedala, da sem tu & bla bla. K sreči joka ni bilo, se je pritoževal (on ima tak zombi sound, ko je zaspan in pomeni, da bo kmalu dol padel) ene 15 minut. Sem pa ze isto poskusila recimo kakšen mesec nazaj, da ga ne bi nahranila, pa se je začel jokat in samo stopnjevati.user posted image Nevem kaj je trik v resnici, mogoce sem bolj odločena, ve da ga pridem potolažiti in je tudi sam dorasel. Kdo bi vedel?

kašice: ok tudi jaz kupujem te instant holle user posted image Ampak sem mislila, da ve prav pripravljate to same...

Jaz sem zato, da se kaj vidimo. December ponavadi res ni največ časa, mogoce bo zdaj v novem letu več priložnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 1674
8.1.2014 10:15:12   
girl79
Čao mamice user posted image ,

Pri nas se noči slabšajo user posted image user posted image odkar sem se pohvalila seveda user posted image user posted image ...tako da mogoče bom pa tudi jaz kmalu prebrala link od grašek in začela uvajat kakšne nove prijeme in metode....malega sicer dojim samo 1x na noč, ampak kaj ko se on zbuja tudi po 5x, pa včasih pomaga samo duda, vsaj ene 2x ga pa moram nujno vzet iz posteljice, ker sicer se samo stopnjuje jok, pa vsaj 1x na noč....običajno tam nekje od 4-5 je buden kakšno uro, včasih celo več....zadnje čase mi je najlažje da se ene 20 minut malo igra - v skoraj temi, prižgana samo nočna lučka, potem pa si ga položim na trebuh....ta položaj mu očitno zelo odgovarja, ker je lahko celo do 45 minut čisto tiho in pri miru, edino glavo skoz obrača enkrat na levo in drugič na desno stran, pa vsake toliko časa mu je treba dati dudo v usta....no meni pa tudi ta položaj najbolj odgovarja user posted image ker pač lahko vsaj ležim in vse kar moram delat je, da mu dam dudo v usta...no ko vidim da je že zaspal ali skoraj zaspal, ga pa prestavim zraven sebe v posteljo in potem spi dalje...nekaj časa.....danes je sicer spal samo 10 ur, pa od tega je bil vmes eno uro pokonci user posted image user posted image user posted image Upam da bo vsaj čez dan malo nadoknadil....

neli81- joj, ti se kar tukaj na rr izkašljaj, če se potem boljše počutiš.....verjamem da ti mora iti celotna situacija zelo na živce, tudi mene najbolj jezijo situacije, ko si ga ti najebal, pa nisi bil prav nič kriv....tudi pri mojemu v službi je precej pestro....je zadnjič na enemu sestanku nasprotoval direktorju, je pač rekel da neka stvar ni zakonita (je potem preveril pri dveh odvetnikih, ki sta potrdila, da je imel prav), direktor je pa vztrajal na svojem...no in po končanem sestanku je šel direktor prav do njega in mu rekel da se mu zdi da ne dela v korist firme user posted image user posted image Očitno se je pač treba strinjat z direktorjem, tudi če hoče delat nezakonito....grrrrrr... v glavnem, se mu je očitno zdaj zameril, v tej firmi pa tudi lahko zelo hitro letiš, če nisi komu od direktorjev všeč, tako da mu je kar zoprno hodit v službo....

peeby - me prav navdajaš z upanjem, da bomo pa mi tudi kdaj spet ponoči lepše spali user posted image

Lethe - itak da sem za sprehod, je treba izkoristit tole lepo spomladansko vreme user posted image Kar povej kdaj....

ursonok - meni se ne zdiš ti fanatik, ravno zaradi tega, ker dovoliš da otroci v vrtcu, pri dedkih jedo, kar pač jedo ostali...fanatiki se mi zdijo tisti, ki otroku npr. ne pustijo jesti mesa, čeprav si ga otrok želi jesti itd....pa predvsem tisti, mi gredo na živce, ki se obnašajo da imajo samo oni prav in te na vsak način poskušajo prepričat da ti pa delaš narobe...jaz pač pravim....vsak po svoje...nimam nič proti če vsaj pove svoje mnenje, ampak nekaj prepričavat nekoga je pa brez veze.... Se pa strinjam z lethe, da vsak nekaj zagovarja, ne mleka, ne sladkorja, ne bele moke, ne glutena, nemesa, ne.... na koncu ti res ostane zeeeelo malo stvari za jest....sem za zdravo prehrano, ampak v mejah normale, pa s kakšnim grehom vmes user posted image user posted image

No smo pa tudi mi imeli danes zjutraj že polno dretja od starejše...ni hotla vsta, ni hotla sirupa spit, ni hotla zob umit....oziroma se je pri vsem fuuuuuuull obirala...potem sem se pa jaz razkurila in rekla da pač ne bo šla v vrtec, pa je najprej itak rekla da ok, no ko sem ji pa povedala da to pomeni nič risank, pa da se ne bom jaz nič z njo igrala, ampak se bo mogla skoz sama igrat, pa še to v svoji sobi, je pa hitro začela se dret da gre v vrtec in je dovolila da sem jo prav hitro lahko obleka....gggrrrr, res te znajo ziritirat tile mali vragci user posted image

Joj, je bilo pa včeraj popoldan napeto pri nas...je bila pri nas tudi prijateljica od tamale, tista, ki ima sladkorno...ji dam inzulin in nato jest, potem se pa tamala čisto apatično vleže na kavč in začne da bi šla domov, jo nekaj časa prepričujem da bi se še igrala z Nežo ali pa plesala itd...ona vztraja da bi šla domov...potem pa začne še senzor piskat, da ima prenizek cuker...me je kar malo panika, sem klicala mamo, kaj naredit...sem ji dala 0,5 deci mleka za spit, pa mama je rekla da pride po njo...no tamala je na srečo prišla k sebi sta se šli z Nežo igrat, črpalka je pa začela še bolj piskat, cuker še nižji, na senzorju je pisala: Imam diabetes, pokličite zdravniško pomoč....no na srečo je takrat ravno mama prišla...mi je naročila naj ji v malo vode zmešam žličko sladkorja...no potem je pa ona še ročno zmerila cuker in je videla da se že viša, tako da je bilo na koncu vse ok...sta bili potem še eno urco pri nas....ampak je res grozno če ima otrok tako bolezen, vsakič ko ti zazvoni telefon pomisliš da te kličejo iz vrtca in kaj je narobe itd....pa meni je grozno, ko je otrok laaaačen, ti mu pa ne smeš še dati za jest....tako da sem res hvaležna da imam 2 zdrav otroka in si samo želim da tako ostane....probleme v službi in podobno bomo že nekako rešili, zdravje je pa težje "rešit"!

Evo, dosti filozofiranja od mene za danes....

Aja, še srečanje - jaz sem za, saj ni nujno da je BTC, samo center pa res nebi, zaradi parkiranja...kakšen predlog?

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?