ronja -> RE: Podaljšano dojenje (11.6.2013 16:43:11)
|
Dokler sta oba za velja za dve odrasli samostojni in zreli osebi, sicer bi lahko obveljalo, da lahko sosedov stric slata malo deklico dokler je ona za in se ne zbuni, da ne bi.. to namrec ne bi bila pedofilija, ker detece ni proti. Logika vzajemnega strinjanja pri otrocih ne deluje (tako kot predpisano z zakonom, ko te to ze mika). Se do neke mere strinjam, vendar če pedofilija ne bi imela posledic, ne bi bila prepovedana. Posledice se pokažejo, prej ali slej. Za podaljšano dojenje pa jih še nisem nikjer videla, niti brala o tem (zato pa že ves čas prosim za literaturo). NI šarada, čisto res bi rada razumela, zakaj bi samo dojenje škodilo - ne dojenje bolestno navezane mame - to škodi v vsakem primeru (mislim bolestno navezana mama). Naravno smo bili goli, ja. Vendar smo takrat živeli v savani in precej manj časa. Nič ni narobe prilagodit se civiliizaciji in izkoriščat njene prednosti. Vseeno je pa pametno pogledat, zakaj se je nekaj razvilo, ker se navadno ni za brezveze. Govorili sva o tem, da je otrok srečen, ne kaj mu paše. Otrok, ki se drogira, ni srečen. Otrok, ki se doji, pa lahko je čisto srečen. Lahko tudi ni, če ga mama navezuje nase ali če je karkoli tretjega narobe. Vendar samo dojenje ne povzroča nesreče. Droge pa in to je dokazano in nikjer ni nobenih člankov o tem, da bi bile droge dobre za otroke. To, da ne vem, zakaj bi škodilo, ni irelevantno - ker če me želiš prepričat, mi lahko daš ustrezno literaturo, da se izobrazim v tej smeri - drugi smeri. Zagovornice dolgega dojenja so pripopale svoje, nasprotnice pa samo tisti članek iz Vive... Kot rečeno je tudi meni čudno, da ni nobene omejitve navzgor (by who), vendar sklepam, da glede na to, da te zadeve raziskujejo, bi jo verjetno dali, če bi samo dojenje škodovalo. Verjetno obstajajo otroci, ki se ob dojenju ne počutijo dobro, vendar kot rečeno: normalna mama ne bo otroka silila, da se doji, vseeno pa se lahko zgodi, da se pač otrok ne želi odstavit prej. Dete joka, ko ga na silo odstavljaš - pa ga takrat ne stradaš, frodo. Dete ne joka, ker bi bilo lačno, ker ima dovolj hrane in pijače v naši družbi, ne? Joka zato, ker se nemore več dojit, pa bi se rado. Izrazi obžalovanje, da se ne more več dojit, na svoj način (ker pač še ne govori). Ravno za utemeljitev te ves čas prosim! Sicer imam na drugi strani samo tvoje in padrinino mnenje. Tehtnega vzroka (neke dokazane dodane vrednosti) ni, pa se zato postavi vprasanje motiva - ce sploh lahko govorimo o pravih razlogih. To je še nekak najbolj utemeljeno. Ti misliš, da otrok sam ne bo nikoli tega želel in zato vidiš samo vzroke v bolestni navezanosti mame. Sama pač vidim še druge možnosti. Torej, gre za odlocitev matere in njeno stalisce, da med vikom in krikom, ter dojenja do 5 leta ni nicesar vmes. Bi lahko rekli, da mati ne zna pristopiti zadevi? Ne, vidve sta postavili mejo 3 leta, zato sem govorila o 3 letnikih. Gotovo dosti mam ne zna pristopit k odstavljanju, sploh ker obstaja več načinov in ni vsak za vsakega pravi. Meni je všeč bolj nežen način, brez joka, zato pač traja malo dlje, kot če bi jih enostavno vrgla dol, pa naj tulijo in jih samo tolažila vmes. nekomu drugemu bolj paše, da je vse skup čimprej fertig. Nekateri pravijo, da se vse zrihta, če gre mama za nekaj dni stran - pri nas to recimo ni delovalo, me ni bilo 5 dni, pa ko sem se vrnila, se je dojila veliko več kot prej. Potem je pa nehala. mateyka, boljše da se spihamo tu, kot kje drugje;).
|
|
|
|