ronja -> Podaljšano dojenje (8.6.2013 14:57:40)
|
Ok, punce, pustimo revo s taščo na miru in tu nadaljujmo, ok? Moj odgovor: ce bo otroci to cutili jih ne bi perverznezi na limance peljali in ne bi bili nekateri zlorabljani leta in leta. Otroci prej ne vejo, v kaj se bo zadeva razvila, kasneje pa si navadno ne upajo povedat in jih odrasli manipulirajo - kar pa ne pomeni, da nimajo občutka, da nekaj ni v redu. Zato pa so tako v stiski. Ampak potem ga se vedno bozas, crkljas.. zakaj samo dojenje odpade, ko je pravite nekatere enkovredno crkljanju? zakaj potem ne nudite dojko enakovredno dokler otroka bozate crkljate valjate po narocju? Po moje gre za normalno hierarhijo - majhen dojenček rabi ogromno telesnega stika z mamo, en najstnik bi te verjetno treščil, če bi ga hotela tako po rokah vlačit:D. Otroci rabijo vedno manj in zato jih vedno manj mečkamo. Najprej ne rabijo več dojenja, potem ne rabijo več poljubčkov, potem ne rabijo več božanja, itd... potem si pa itak to najdejo že drugje (vse, razen dojenja;). To pač prvo prerastejo. Je pa dojenje ravno tako tolažba za malega dojenčka, prav gotovo. Malčka bo pa seveda vsak rajši potolažil drugače, če se le da. Mi je pa všeč tale trend: na 2. strani je bilo dojenje 2 letnika čisto nesprejemljivo, potem se je trend premaknil na 3 leta in zdaj na 4-5 letnike... počasi bomo prišli do tega, da se bojo že vsi sami odstavili do takrat;). ampak zakaj bi sploh odstvljala otroka? Zakaj se trudis? Kot sem že parkrat prostodušno priznala, ker se mi ne da dojit v nedogled in ker se mi zdi dobro za otroka, da postane čim bolj samostojen. Včasih jih moramo zavarovat, včasih pa dregnit, da odletijo iz gnezda;). Če je dete na smrt preplašeno, potem je boljše, da dobi občutek varnosti prej, sicer ga pa seveda spodbujaš, da bi samostojno letel. Pa tudi mame si želimo bit samostojno stran od svojih otrok - fajn je, da ti ni treba bit ob določenem času (zjutraj ali pa zvečer) doma, je praktično:). Sicer pa verjetno bi bilo otroku nerodno, da se doji, glih tako kot mu je bilo nerodno za lupčka;). IN bi gotovo prej ali slej sam nehal. To, da si me želimo, da neha prej je pač zato, ker nam ne paše več. Po moje to, da ga probaš zamotit ni neka trauma - ker se ma otrok takrat čisto fajn, lepo se crklja s tabo in dobi svojo pozornost. Zakaj ne bi poizkusila tega prej? Meni se zdi, da te stvari pridejo same od sebe, čisto spontano. Ko vidiš, da se dete da potolažit in zamotit kako drugače, to uporabljaš. nisem razumela, kakšno vezo majo plenice z erotiko, ki naj bi bila prisotna pri dojenju 3+ letnikov... Po moje vsak starš pač poizkuša otroka navadit samostojnosti, glede odvajanja od plenic, sem pa itak zelo nenormalna, tako da bova verjetno težko prišli skup;).
|
|
|
|