RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

witch -> RE: Januar 2014 (13.12.2013 20:01:40)

Jaz sem tudi kupila ene toto vložke in ene vir 80. Ne vem, ampak mislim, da bi to za bolnico moglo biti dovolj. Seveda pa nimam pojma [sm=smiley36.gif]
Mrežaste hlačke sem si pa kupila 2 paketa. To je 10 hlačk. Bom pa vzela še svoje hlačke s sabo. Za tisti prvi, drugi najhujši dan bi po mojem bilo 10 hlačk dovolj. Itak pa mi domači lahko prinesejo več, tako hlačk kot vložkov.

Za P tudi jaz nimam nič pripravljeno. Počakam pregled, napotnico, pa potem spakiram. Me je bolela sramna kost, stiskalo me je in sem res milila da me bodo zdaj zdaj peljali. Ampak se je vse umirilo. Tako da bom videla kaj mi bo G povedala na pregledu.

tashq -> RE: Januar 2014 (13.12.2013 21:33:18)

ene ste pa res čist preveč pridne...[sm=bravo.gif]jaz še nisem nič kupovala...[sm=smiley9.gif]nekako imam filing,da tale naš [sm=duda.gif] ne bo nič kaj hitel...sem pa začela prati...[sm=bravo.gif]imam dela za skoraj en teden(pa so samo cunjice od 50-62 in tetra plenice)...[sm=smiley36.gif]no,ko pa končam s pranjem, bom šla pa še v šoping...
vložki:se ne spomnim,katere sem imela v prvo...zdaj bom kar kupila tiste najbolj naravne v Mullerju verjetno.mislim,da sem jih v prvo tudi.Night,koliko vložkov boš rabila bo pa odvisno od čišče.v P boš (verjetno...?)dobila dovolj vložkov, potem pa še ene 3 dni uporabe teh tadebelih,potem pa počasi lahko prešaltaš na tiste,ki ti bolj odgovarjajo.boš pa videla,kako bo,pa kako se boš počutila.jaz kar ene 2 tedna nisem mogla imeti takih vložkov s plastiko spodaj,ker me je vse motilo...drugače pa partnerja pelji v trgovino pa mu povej,kje so ti vložki,pa plenice,pa mogoče še blazinice za dojenje,da ga boš lahko hitro poslala v trgovino,če ti bo kaj zmanjkalo v prvih dneh...[sm=smiley36.gif]
mrežaste hlačke:se to kupi tudi v Mullerju ali DM?

Night -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 10:52:40)

Mrežaste hlačke sem jaz vzela v dm-ju, jih imajo pa verjetno tudi v Mullerju.

Je katera kupila kakšen modrček za dojenje iz dm-a? Kako se obnese? Kako sploh vem, katero št. vzet? [sm=zmeden.gif]

Jaz sem zadnjih nekaj dni opazila drugačno obliko trebuha. Ne zdi se mi več tako zelo velik, mogoče se mi je malo spustil in zdaj kar malo paničarim zaradi tega. Tudi otroka drugače čutim. Na eni spletni strani sem prebrala, da če otroka dve uri ne čutiš, da moraš na pregled. Jaz ko sem v službi nisem pozorna toliko na gibe, sem ga pa morala včeraj enkrat vmes kar podrezati, da se je zbudil, ker se mi je zdelo, da ga že dolgo ne čutim. A ni to malo pretirano, da moraš gledat na gibe v 2 urah? Jaz bolj čez dan gledam, da je aktiven zjutraj, popoldne in zvečer. Ste ve kaj pozorne na to? Do zdaj se mi sploh ni bilo treba ukvarjati s tem, ker je bil otrok vedno zelo živahen, zdaj je pa čisto drugače.

januar2014 -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 10:52:53)

Soncek cestitkeee, cimvec lepih trenutkov z novim druzinskim clanom !![sm=bravo.gif]

No pri meni se je pa ustavilo, popadki so bili in minili. G mi je povedala da je tut to mozno in da hvalabogu nisem zagnala panike pa tekla v P , kjer bi mi po vsej verjetnosti predrli mehur da bi porod stekel, baje se to tut dogaja. No in sva pregled dale cez, z malim je vse ok, jaz pa imam spodaj vse oteceno, ker mi tako pac pritiska z glavo (kr smotan obcutek, boli ko se premika, ampak sej mamo se cisto malo do konca) :) , zdej cakam do pondelka izvide za streptokok b (placala 50eur).. So se pa krci in sraufanje umirili. Na ctgju je zaznalo en blagi popadek (jaz ga nisem cutila, se mi je zdelo pac da se je dete malo pretegnilo haha).
No mislm da glede na prej , ko mi je ''grozil prezgodnji porod'' , da bomo na koncu se upali da se cimprej odloci prijokat na svet :) . Zdej smo ze 1 teden na porodniski :P . Komaj cakam da dobim to strucko v roke [sm=smiley36.gif]

Aja, NIGHT .. Jaz ko malega skoraj cel dan ne cutim, pojem eno bolj kislo jabolko pa postane zivahen (ker pravjo da pojej kaj sladkega - no pri meni to nikoli ni vzgalo, na kako kislo hrano pa hitr dobim brco v rebra;) )

tashq -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 11:19:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Night
Je katera kupila kakšen modrček za dojenje iz dm-a? Kako se obnese? Kako sploh vem, katero št. vzet? [sm=zmeden.gif]

jaz ga imam,samo je star tri leta...ne vem,če je pol isti, kot ga ti misliš...[sm=smiley36.gif]drugače pa po mojem mnenju vzemi eno št.večjega,kot imaš trenutno.ko boš imela polno mleka+blazinice,da bo dovolj prostora...[sm=jezicek.gif]
drugačna oblika trebuha:na koncu naj bi se [sm=duda.gif] tako ali tako spustil(posledično naj bi lažje dihale in več-še več[sm=smiley36.gif]lulale),da se pripravi na porod.tako da mislim,da ni potrebe ,da te skrbi,Night.
brce:jaz včasih tudi malo zapaničarim,če ga ne čutim nekaj časa.ja,pomagalo naj bi sladka hrana(ali kisla,kot pri januar2014[sm=smiley1.gif]) pa recimo nekaj počepov,da se malo zbudi...
nisem pa tako zelo pozorna...ne gledam nonstop na uro in čakam 2 uri...bolj na približno...zato sem včasih malo živčna,ker se ne spomnim,kdaj sem ga nazadnje čutila...[sm=smiley1.gif]
januar2014:potem ste zdaj že ravno donošeni?[sm=bravo.gif]važno,da je tvoj lump še toliko časa počakal,glede na to koliko preglavic ti je delal...[sm=smiley1.gif]

januar2014 -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 15:51:59)

Jap res je, zdej ni vec panike, se ze stejemo med donosencke :) , .
a mate ze vse prstimano za prihod vasih sonckov? :)

tia78 -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 18:58:49)

Dober večer [sm=nosecka.gif] :)

Pridne pridne, pospravljate, pripravljate,...jaz pa le prestavljam, kdaj bom vse to naredila :) Mogoče v petek, ko pričnem s porodniško in si oddahnem od službe. Jupi.

3Sonček3 - Čestitke za sinčka! Veliko crkljanja vama želim in da gresta čimprej domov.

marusap - te čisto razumem, da te skrbi zaradi medenične vstave. V katerem tednu pa si? Jes sem se tolk sekirala 4 tedne, da se mi je počasi že rolalo in potem se je zadnji dan pred pregledom bučka obrnila. Sem se pa s svetilko hecala kdaj pa kdaj. Držim pesti, da se bo tudi tebi obrnil bebi.
A z homeopatskim zdravilom pa ne bi poskusila?

dspela- čaj iz malinovih listov bom pričela piti od 36t naprej. Sem si ga ravno v petek nabavila.

Z masažo presredka se tokrat ne bom ukvarjala, mi v prvo ni pomagalo, ker sem se raztrgala. Sem pa ravno prej prebrala in bom raje probala kopel s senenim drobirjem 1x tedensko od 37t naprej. Se mi zdi bolj izi :)

Lep preostanek vikenda!
čao čao

witch -> RE: Januar 2014 (14.12.2013 19:39:17)

mrežaste hlačke sem jaz kupla v dm.

night drugačno obliko trebuha imam jaz že kakšen teden. Trebuh se mi je kar fajn spustil. Gibi so pa tudi čisto drugačni kot so bili. NIsem pa pazila da bi naj bili na 2 uri. Se pojavljajo večkrat na dan, ampak ne vem v kakšen časovnem ramaku.

januar [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za donošenost. Sem zelo vesela za tebe da ste prišli do sem, glede na to, da nas je tvoj malček vse prehitro strašil.
Za prihod malčka imam kar nekaj pripravljeno. Me je otrdevanje trebuha in boleča sramna kost prejšnji teden čisto prestrašila. POsteljico pa previjalno še morava sestaviti. OStalo pa večino je.

Night -> RE: Januar 2014 (15.12.2013 10:47:00)

witch, tudi jaz sem imela včeraj trd trebuh in bolečine spodaj (verjetno sramna kost?). Skratka sem bila kar malo prestrašena. Glede na to, da se tebi iste stvari pojavljajo malo pred mano, bom jaz sigurno rodila malo za tabo [sm=smiley36.gif] Kdaj imaš rok?

Povejte mi, kako je treba prat dojenčkova oblačila? Jaz jih zdaj nisem nič posebej prala - je to treba? Tudi posebnega praška nimam, bom videla, kako se bo obnesel kar ta, ki ga imam zdaj. Mehčalca pa itak ne uporabljam. Ve boste likale oblačilca? Jaz bom še videla ... Likanja ne ravno sovražim, ampak tudi najbolj prijetno opravilo mi ni. Če bom imela ful časa in volje, bom likala, drugače nisem nameravala.

Koliko tetra plenic rabim?

witch -> RE: Januar 2014 (15.12.2013 11:55:00)

Night za mene je tudi prvic tak da ne vem. Predvidevam pa, da se telo pripravlja, mogoce so celo kaksni recimo popadki.
Jaz imam rok 13. Vendar z vsemi merami prhitevamo za en teden. To pa je bil recimo pdp na zadnjo m.
Plenice imam od necaka. Recimo 10 belih in 10 barvnih. Otrokova oclacila perem cisto posebej z navadnim praskom. Likam jih pa ne in jih ne bom.

tashq -> RE: Januar 2014 (15.12.2013 14:49:17)

prvič sem imela jaz tudi 20 tetra plenic,pa je čisto dovolj.vsaj meni ni bilo nič treba hiteti s pranjem in likanjem,pa sem jih občasno uporabljala še za previjanje.zdaj jih imam pa cca.30,ker sem jih še nekaj dobila in jih bomo pač porabili...[sm=smiley1.gif]
pranje oblačil(in tetra plenic) pa je najbolje s čimmanj vsega,sploh pa brez mehčalca,da se ne razvije kakšna alergija.jaz jih perem z malo pralnega praška in kisom.k belemu perilu se lahko doda tudi sol ali soda bikarbona-za belino...[sm=smiley1.gif]likala pa jaz bom,sploh tetra plenice,ker sem tako navajena,ni pa potrebno...[sm=smiley1.gif]
otrdevanje trebuha:toliko govorite o tem,jaz pa sploh ne vem,kako to izgleda.ali pa se mi nikoli to ne zgodi ali pa ne prepoznam...[sm=zmeden.gif]mi včasih trebuh otrdi,ja,da je cel trebuh ali samo del izbočen in bolj trd kot običajno,traja pa par sekund in ni boleče;samo to sem si predstavljala,da se je [sm=duda.gif] pretegnil...ali pač...[sm=zmeden.gif]je to to pol...?sem pa brala naj to otrdevanje ne bi bilo sploh nevarno,dokler ni boleče in prepogosto,je le priprava maternice na porod...pa tudi tistih lažnih popadkov(ali je to isto ime za "otrdevanje trebuha"?[sm=zmeden.gif])nisem imela nikoli.ali pa spet ne znam prepoznati?
ah,se včasih počutim,kot da bi bila prvič noseča...[sm=smiley9.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (16.12.2013 18:24:19)

Punce kje se vse skrivate? Perete, likate, pripravljate [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz sem končno začela s porodniško [sm=bravo.gif] jutri imam pregled in komaj čakam kaj bo G povedala.

tia prebrala sem nekaj o tem senenem drobirju in je tudi mene navdušil. Zanima me kje si ga/ga boš kupila. Nimam pojma kje naj to iščem.

tashq -> RE: Januar 2014 (17.12.2013 8:58:53)

witch:čestitke za porodniško![sm=bravo.gif]
kako je bilo na pregledu?[sm=smiley1.gif]

oblekca -> RE: Januar 2014 (17.12.2013 9:41:26)

ojla punce!

Pri nas je večina stvari pripravljenih, nekaj je še za kupit, a kar odlašam... Po pravici povedano, se mi včasih prav ne da...
Preglede imam sedaj na 14 dni, naslednjič imam že ctg in bom v 35 tednu.

Vse stvari sem oprala in tudi zlikala, verjetno pa kasneje likanje odpade, no bomo videli koliko dela bo z otročkom. Prašek tudi jaz uporabljam v majhnih količinah, mehčalca pa sploh ne. Saj ne vem koliko časa naj bi se prale stvari od dojenčka ločeno [sm=zmeden.gif]

Tudi jaz sem malo brala o tem senenem drobirju, pa sploh ne vem kakšen naj bi bil rezultat [sm=smiley13.gif]?

Katere plenice boste uporabljale, boste začele kar s tistimi od 3-6 kg, ali manjšimi?
Se je katera odločila za pralne plenice?

tashq -> RE: Januar 2014 (17.12.2013 9:58:06)

oblekca:
cunjice od [sm=duda.gif] bom jaz verjetno prala pol leta ločeno,potem pa počasi probala skupaj z ostalimi.je to čisto odvisno od vsakega dojenčka posebej:nekateri imajo zelo občutljivo kožo še v odrasli dobi pa ne prenašajo bolj agresivnih praškov,nekateri novorojenčki pa lahko že takoj nosijo cunjice oprane z mehčalcem.tako da...odloči se sama,kako boste pri vas...[sm=smiley1.gif]
kopel s senenim drobirjem se uporablja za to,da "utrdiš" ali "omehčaš" presredek.ne vem,kaj od tega[sm=smiley36.gif](naj bolj razložijo tiste,ki bodo to prakticirale...).posledica naj bi bila manj raztrganin.podobno kot masaža.
plenice bomo mi kupili 2-5 najprej(za približno en mesec...).prvič smo tudi tako štartali,ker je imela Pia 3020g in so ji bile te bolj prav na začetku.pričakujem tudi,da bo naš januarček tudi bolj lahkokategornik,zato bomo tako kupili.če boste imeli pa otročka,ki bo pri rojstvu tehtal blizu 4 kg,so pa pomoje boljše 3-6kg.tako da ne vem...se moraš spet sama odločiti,kako boš...[sm=smiley1.gif]
jaz imam tudi nekaj pralnih plenic še od prej,vendar sem jih prvič uporabljala le za to,da sem "pozdravila" rdečo rito.mislim,da je bila čisto na začetku naše nosečnosti ena debata o teh plenicah in so nekatere rekle,da jih bodo uporabljale.se ti mogoče zdaj oglasijo...[sm=smiley1.gif]

tashy21 -> RE: Januar 2014 (17.12.2013 12:36:53)

Pri nas je vse pripravljeno. Cunjice bom tudi jaz prala posebej samo nekaj časa, potem se bo pa že videlo, ali je še potrebno ali ne. Mehčalca pa zaenkrat ne uporabljam.
Plenice imam pripravljene 3-6, ker noben [sm=duda.gif] ni bil prav majhen.
Preglede imam na 14 dni, naslednjič imam CTG, bom pa že v 38. tednu. Trebuh mi nenehno otrdeva, ampak so le lažni popadki. Včasih so prav boleči. Pa spodaj me tudi vse boli. Je že pravi projekt, da se spravim s kavča dol [sm=smiley1.gif]
Imam pa velike probleme z zgago. Ne vem, kaj naj še poskusim, ker nič ne pomaga [sm=smiley13.gif].
Zadnjič sem klicala v P v Ljubljani glede potrdila za materinsko šolo. Zdaj nisva hodila, sva že prej trikrat, od zadnjič je pa že več kot pet let. Pa je rekla, da ni problema, naj ima ta staro potrdilo s sabo. če je bil že tolikokrat zraven pa res ne rabi še enkrat na tečaj[sm=smiley36.gif]. V KR pa itak ne zahtevajo potrdila.
Mi je ful všeč, ker je tako sonce zunaj in lahko grem na sprehod, ker prej tolk časa nisem mogla. Prav uživam [sm=bravo.gif].
3Sonček3 tebi pa iskrene čestitke [sm=bravo.gif].

marusap -> RE: Januar 2014 (17.12.2013 16:13:47)

Živjo [sm=nosecka.gif]!

Danes sem imela pregled v APN. CTG kaže, da je mali pravi razgrajač :) popadkov še ni. Potem sem imela posvet z ginekologonjo in UZ. Težo je ocenila na 2600g. Bejbi vztraja v medenični vstavi, zato imam naslednji torek zunanji obrat pri dr. Pušenjaku (uspešen obrat je vse kar si želim za Božička [sm=smiley1.gif]). Ja ketera že imela zunanji obrat? So bili pa danes vsi v porodnišnici zelo prijazni in so mi povrnili zaupanje in dober občutek [sm=bravo.gif].

Oblekice sem jaz prala z minimalno praška in brez mehčalca. Žal sem obsedena s tem, da mora biti vse zlikano - čeprav likanje sovražim. Tudi jaz bom do ene pol leta dojenčku prala ločeno, potem pa skupaj z našimi oblekami (saj nismo tako umazani [sm=jezicek.gif]).

Je pa moja Lana zakuhala na 40 stopinj in si trenutno samo želim, da dojenček počaka. Sem več pri zdravnikih kot doma in komaj čakam, da se tole letanje malo umiri. Tudi meni se je po dolgočasni bolniški začela porodniška in sem imela v planu malo razvajanja zase (frizer, shopping); pa spet kuham čajčke in skrbim za bolančico. Upam, da bo do četrtka zdrava, ker ima v vrtcu prvi nastop [sm=smiley27.gif].

dspela -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 9:21:50)

witch, super za vstop v porodniško...uživaj. Kako je bilo na pregledu?

pranje, jaz bom oblačila prvo oprala posebej in brez mehčalca....likala pa ne vem če bom ali ne.

Občuti katera vpliv lune?

Jaz ne vem, če je bila to noč še kriva luna ali pa je bila kriva prebava...sem samo spala 2-3 ure...drugače pa bolečine v križu, včasih me je prav močno prijelo....pa dvakrat sem šla na veliko potrebo.

oblekca -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 10:08:18)

Tudi jaz sem zelo slabo spala danes, ne vem kaj je krivo, a se že dolgo nisem počutila tako slabo.

Sem se pa ponoči spraševala, ali bom sploh vedela ko se bo začelo in sem si nakopala en tak velik dvom, da me je prav groza. Kaj če bom šla v brezveze, kaj če bom šla prepozno [sm=zmeden.gif]..saj vem, da tako hitro ne gre, a sedaj sem popolnoma zmedena. [sm=zmeden2.gif] Kakšen nasvet?

Aeio -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 11:01:56)

dspela in oblekca, tudi jaz nisem skoraj nič spala in sem prav zares čutila en kar srednje boleč popadek :S sedaj sem pa kot zombi...

januar2014 -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 11:22:18)

No nas je ze vec "zombijev" [sm=smiley36.gif] . Jaz ze drugo noc nic ne spim, sem pa zdj od pol 10 pa do 11, mogoce se pa kej pripravlja bejbe ? Pri meni je sicer bejbi kr normalno aktiven, me pa ful spodi vse boli, od pritiska glavice, pa cutim kot da se mi vse razteza , vceraj me je tako uscipnilo spodaj da sem kar pocepnila, pa sem sla pod tus (ker tako pol ne razmisljam kaj ce je to to), pa izcedek ekstremno povecan , vcasih me zasraufa kot da imam drisko, pa se vsedem na wc pa nic ? (pa hodim vsak dan 3x na blato, tako da bi to sraufanje bilo posledica zaprtja - ni) .. No dobila sem izvide streptokoka b, ki je negativen. Jupii. Jutri mam pa itak pregled (38.teden zeeee) [sm=smiley36.gif]

Night -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 14:31:41)

Mene je tudi včeraj tako čudno pikalo spodaj, verjetno zaradi plodovega premikanja ali pa se širijo kosti. Bolel me je tudi križ in sramna kost, tako da sem cel večer preležala na kavču. Ponoči nikakor ne najdem položaja, se obračam z boka na bok, tako da še dobro, da sem že začela s porodniško, drugače ne vem, kako bi hodila delat.

Tiste, ki ste že kdaj rodile, kako izgleda, ko se ti odlušči čep? A to kri priteče, je izcedek rjav al kako? Jaz imam zadnji teden tudi zelo veliko izcedka, je pa tak rumenkast.

Malo me skrbi, da ne bom vedela, kdaj moram v porodnišnico. Prej sem brala, kako so ženske pisale, da jih sploh ni tolk fejst bolelo med popadki in da so potem kar naenkrat rodile. A so popadki podobni otrdevanju trebuha? Menstrualnim krčem? Na internetu prebereš vse sorte, tako da sem kar malo zmedena.

Kdaj se začnejo pregledi v porodnišnici in ne več pri ginekologu? Kdaj te dajo prvič na CTG?

oblekca -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 15:02:23)

O Night, sem pa mislila, da sem edina, ki se ukvarja s tem vprašanjem kdaj v porodnišnico. Žal ti to ne znam odgovorit. Na šoli za starše so nam rekli, ko so popadki na 5 minut, da pa je potrebno upoštevat tudi koliko časa imaš do porodnišnici. Zdaj pa vedi, kaj bo prav. Jaz nekako računam na to, da bo narava naredila svoje in bom pač vedela, kdaj naju dete želi spoznat [sm=smiley1.gif]

Glede pregledov in CTGja pa se mi zdi da je zelo različno. Pri mojem ginekologu so pregledi v porodnišnici ko greš čez PDP. Tako je tudi CTG pri ginekologu, jaz ga bom imela prvič v 35tednu. Ne vem od česa je to odvisno, ma sem brala, da ga imejo ene veliko kasneje.

tashy21 -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 17:29:08)

Jaz sem že trikrat rodila, pa je blo vsakič drugače.
Pri prvi sem se zbudila sredi noči zarad popadkov, jih nisem niti štela, kako pogosto so. Se mi je zdelo da je to to in sva šla.
Pri drugi je bil porod sprožen.
Pri tretjem sem šla na amnijoskopijo, kjer so ugotovili, da sem 5 cm odprta in so me poslali v porodno, čeprav brez popadkov. So me priključili na umetne in po dobre pol ure sem že rodila.
Za čep pa ne vem, če se mi je kdaj tako odluščil, da bi vedela da je to to. Se mi zdi da sem samo enkrat imela malo rjavordečega gostega izcedka par dni pred porodom in bi to lahko bil čep.
Tako da tudi tokrat ne vem, kdaj bo pravi čas za odhod. Mislim, da je res tko kot si rekla oblekca, da narava poskrbi, da veš.
Pri nas je tudi taka praksa, da če je vse ok, si v porodnišnici voden po PDPju. CTG bom pa imela prvič v 38. tednu.

dspela -> RE: Januar 2014 (18.12.2013 18:22:18)

oblekca, jaz sem se tudi ponoči spraševala, kako bom vedela, da je pravi čas za odhod v P.

januar, mogoče pa se res pripravlja kaj. mene včasih tudi začne šravfat, pol pa ni nič iz tega. Srečno na pregledu.

night, jaz imam prvi CTG v 38 tednu še pri svoji G.

Kakšno velikost modrca za dojenje si boste kupile?

Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>