RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

oblekca -> RE: Januar 2014 (7.12.2013 15:18:13)

Hvala vsem za pesti in lepe želje. V četrtek sem bila na pregledu in za enkrat je vse brez sprememb, kar je super in sem res prav vesela [sm=smiley1.gif]

Pa seveda hvala za odgovore, res mi je v pomoč.

witch: sterilne zložence se uporablja za zaščito popka, dokler se ne zaceli. Vsaj kolikor je meni znano, če se motim, naj me katera popravi. Meni je ta popek cela reč in me je kar malo strah kako bo s tem.

night: tudi jaz brce še nič drugače ne občutim, se mi pa zdi, da jih je zadnje dni manj. Glede bunde ti ne znam svetovat, jaz še vedno nosim isto kot pred nosečnostjo, je res da jo vedno še malo dodatno raztegnem in bo na koncu grozna, a je že stara in bom itak rabila novo, tako da je tako ok. Hm, je pa res, da prav dolgo tako ne bo šlo več, ker bo kmalu zadrgo razneslo [sm=smiley36.gif]

Spet bi vas nekaj vprašala, ker sem prav malo žalostna. Midva sva voziček dobila v posojo, skupaj s košaro. A bolj ko gledam to košaro, bolj sem nesrečna. Saj je super, a meni se zdi tisto dno, kjer bo ležal [sm=duda.gif], tako trdo, res tisto blago je tako tanko, da imam občutek da je že kar plastika. Je tudi pri vas tako? Saj ne vem, ali naj kupim spužvo ali kaj takega, da bo vsaj malo bolje. Lepo prosim za kakšen nasvet, mnenje.

lepo se imejte.

tia78 -> RE: Januar 2014 (7.12.2013 19:31:57)

Ojla [sm=nosecka.gif]!

Kako ste?
Čestitke tistim, ki ste že nastopile porodniško, jes še odštevam, zaenkrat še 9 delovnih dni, od tega imam en cel dan dopusta za izkoristit :)

V petek sem imela pregled in od veselja bi skočila na luster, naše dete se je en dan pred pregledom obrnilo na glavo. juhej[sm=bravo.gif] Štiri tedne sem se sekirala za znoret, prebrala vse možne scenarije pri zunanjem obratu, CR in se pol odločila, da ne bom več, ker me samo v slabo voljo spravlja. Sem si pa v četrtek za vsak slučaj kupila homeopatske kroglice in bi še z njimi poskusila pred zunanjim obratom. Hmm glede spola nas pa res heca, še g je rekel da kaj takega še ni videl, ampak da je bolj punčkasto zgledalo :)

Sterilne zložencesmo mi uporabljali za čiščenje očk, ker mu je že ob prvega dne ven teklo in se ni in ni končalo. Porabili smo pa zelo veliko, seveda smo kupovali spoti. Ena škatla je za začetek dovolj. Fiziološko v ampulah se pa daleč najbolj splača kupiti v E.Lecleru in tudi tega je pri nas šlo še in še (oči, nosek). Za popek sem uporabljala alkoholne robčke in mi jih je ostalo več kot pol škatle, tako da ne bom kupovala.

Previjalna torbaod Dm-a je meni bila super in jo bom tudi zdaj uporabljala. Zelo prostorna, super predalčkana, v glavnem 1A sploh za tako ceno in je ne zamenjam :) Notri sem spravila vse od rezervnih cunj, plenic, flašk za mleko in čaj, 1,5 l flašo za vodo, termovko, previjalno podlogo, igrače,... Meni je v glavnem super!

Zgaga je končno popustila, Gastal je zmagal :) Pekoče bolečine v levi sramni kosti (tam ko sem bila raztrgana in šivana) pa nesramno bolijo, sploh med tednom, ker sem v službi več na nogah. Zatečene noge pa itak katastrofa!

Aja še to, naslednji pregled imam spet šele čez en mesec - 3.1.2014 (38 t) in sem g samo pogledala in vprašala če nič prej in če mi vsaj da napotnico, pa je rekel, da bova vse takrat uredila hmm[sm=zmeden.gif] Jes nisem ravno tak fejst prepričana, da bo glih na rok rojena :/ Upam, da ima g prav, vsaj sekirala se ne bom zaenkrat.
A imate ve že na 14 dni preglede?

Lep preostanek vikenda vam želim in čim več počitka.
čao čao

witch -> RE: Januar 2014 (7.12.2013 21:37:38)

Night pri meni so gibi res drugačni. Prej je bilo to brcanje, zdaj pa čutim samo premikanje. Kako se premakne, opre v kakšno kost, organ, ni pa več brcanja.
Glede oblačil, zredila sem se za cela 2 kilograma celo nosečnost in mi je bistvu prav vse. No, razen hlač [sm=smiley1.gif] Bunda mi res ne gre skupaj v pasu, ampak imam en plašč, ki pač ni preveč po modi ampak ga zapnem. Razen zadnjega gumba, kar pa še vseeno pokrije celoten trebuh. Jaz ti svetujem da za kakšnim plaščkom v omari pogledaš, mogoče si ga sposodi od mame. Ker zadrga ne gre gor, gumbe pa do trebuha brez problema zapneš. Pa teh par dni še res ni važno če je po modi.

tia vesela sem, da se je detece obrnilo. Hvala za razlago glede sterilnih zložencev, pa da si mi potrdila da je bila dm torba dober nakup [sm=smiley1.gif]
Pregled ki me čaka je še na 4 tedne, naprej pa mi je rekla da bo na 14 dni. Bomo videli.

Mene pa kar fajn boli sramna kost. Glede na to, da je maternični vrat zmehčan, me je začela ta kombinacija malo skrbeti. Nekako imam občutek da se je trebuh malenkost spustil. Na pogled stoji drugače, pa ko sedim se mi trebuh ne stiska več tako močno v dojke. Še teh 14 dni moram zdržati potem pa je otrok donošen.

Night -> RE: Januar 2014 (8.12.2013 9:01:17)

oblekca, zakaj pa res ne bi kupila spužve za v košaro? Ali pa daš spodaj kakšno mehko dekico? Samo pazi, da ne bo premehko, mislim, da mora biti ležišče za dojenčka raje trdo kot mehko.

witch, bunde od mame ne pridejo v poštev, ker imava podobni postavi. Mislila sem si kupit kakšno bundo, ki je lahko nosečniška ali pa tudi ne, torej, da ima raztegljiv pas ... Bom šla ta teden malo v trgovine. Glede na to, da je vsak dan bolj mraz in da sem še vedno precej aktivna zunaj, ne morem hoditi odpeta okrog [sm=smiley13.gif]
Zredila si se samo za 2kg? [sm=smiley3.gif] Vsaka čast. Jaz sem zdaj na 64 kilah, torej +13, pa se mi zdi čisto ok, tudi ginekologinja nič ne komentira nikoli, še spodbuja me, naj jem [sm=smiley1.gif]

tia78, jaz sem napotnico dobila že na predzadnjem pregledu pred enim mesecem. Očitno moja ginekologinja rada to prej uredi. Drugače imam pa zdaj po zadnjem pregledu na 3 tedne pregled. Sicer te bodo pa tudi brez napotnice vzeli, če bo treba.

Kdaj se pa začne v porodnišnico na ctg hodit?

A so vam v šoli za starše kaj povedali, kdaj greste lahko z otrokom prvič ven? Jaz sem pozabila vprašati, no, saj bom itak lahko kasneje patronažno.

Dorotheia -> RE: Januar 2014 (8.12.2013 10:55:14)

Pozdravljene januarke! [sm=smiley1.gif]

Night, z mojim sva ravno zaključila šolo za starše in ti lahko kar jaz odgovorim, glede tega, kdaj lahko greš z novorojenčkom zunaj na zrak. In sicer nam je rekla patronažna, da z otročkom lahko greš načeloma "takoj" ven. Če je primerno vreme, primerna toplota itd. S tem, da greš prvič ven npr. za 5 min, drugič za 10min in potem postopoma to podaljšuješ. Je pa povedala, da je zdaj pozimi pač malo drugače - da je le fajn, da so temperature vsaj okrog 0 ali max. da gre do -5. Če pa je bolj mrzlo, naj se s čisto malim dojenčkom še ne bi hodilo ven. Ali da recimo zelo piha veter ali v kakem snežnem metežu.
Tako je bilo nam rečeno na šoli za starše. V vsakem primeru, ne glede na vremenske razmere, pa je dojenčka treba postopoma navajati na zunanje sprehode, kot sem že zgoraj napisala.

No upam, da sem kaj pomagala s tem odgovorom. [sm=smiley1.gif]

Penny -> RE: Januar 2014 (8.12.2013 12:39:36)

IZVIRNO SPOROČILO: oblekca

witch: sterilne zložence se uporablja za zaščito popka, dokler se ne zaceli. Vsaj kolikor je meni znano, če se motim, naj me katera popravi. Meni je ta popek cela reč in me je kar malo strah kako bo s tem.

Popka se ne pokriva (več?) z zloženci, tudi pleničko zavihaš pod popek. Na popku je samo body/majčka. Taka je vsaj praksa v Lj.

dspela -> RE: Januar 2014 (8.12.2013 13:07:52)

witch, pridna. Midva sva tudi v nabavi. Nekaj oblekic sva že kupila, jutri bova šla še po kozmetiko. Mogoče pa se je obrnil/a.

night, jaz zaenkrat še nič drugače ne čutim gibe. So še vedno boleče in tudi volovi mi trebuh. Jaz imam še zaenkrat bundo, ki sem jo imela pred nosečnostjo...res je nisem nosila veliko, ker je puhovka in malo velika..za zdaj pa pride mi prav.
Jaz imam prvi CTG že v 38 tednu...pri svoji.

oblekca, a to so, kot tiste gaze za rane?

tia, super za obrat. Jaz nimam nič zatečenih nog.
Jaz imam naslednji pregled 8.1 pa bom tudi v 38 tednu. Kako pa boo naprej pregledi pa ne vem. Jaz sem že dobila napotnico.

Dorotheia -> RE: Januar 2014 (8.12.2013 15:30:49)

Punce, jaz imam za vas tudi eno vprašanje. Ste sigurno bolj vešče v izpolnjevanju te vloge za porodniško.
In sicer, bila sem na našem csd-ju in mi je dala cel kup obrazcev.

Sem ravno pričela izpolnjevati Vlogo matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. In imam že tu par vprašanj:

1. pri uveljavitvi pravic do pomoči ob rojstvu otroka v obliki: na csd-ju mi je takoj prečrtala enkratni denarni prispevek (zakaj?). Ali moram tu jaz kaj označiti? Kaj je kaj?

2. Uveljavljanje pravic do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila - imaš pod prvim poglavjem to davčno olajšavo - kaj tu je treba kaj izpolniti? Kaj pa? Davčno olajšavo za še nerojenega otroka? Ali to sploh že lahko?

3. Uveljavljanje pravice do dopusta za nego in varstvo otroka in nadomestila za nego in varstvo otroka:

- pri podaljšanju dopusta za nego in varstvo otroka - ali to pustiš prazno ali moraš že kaj izpolniti (jaz bi rekla, da to še ne pride v poštev že sedaj)?

- pri načinu izrabe dopusta za nego in varstvo otroka - če pač bo mamica doma vseh preostalih 9 mesecev, ki so namenjeni temu dopustu (porodniška traja najprej 3 mesece in je neprenosljiva, tole tu pa si lahko oba razdelita) - ali v primeru da to koristi samo mamica označiš prvo možnost oz. da bo izrabila v obliki polne odsotnosti z dela? Očka pa bo kljub vsemu lahko brez težav koristil očetovski dopust (če prav razumem je to itak ločena zadeva, kajne?). Torej, mamica koristi v celoti polno (je vse skupaj celo leto doma) + očka tistih 14 dni očetovskega dopusta. Prav razumem?

Potem pa rabim zraven prinesti samo še tisto vlogo o plačah, ki jo itak izpolni delodajalec in jo prineseš skupaj ob oddaji vseh vlog skupaj.

Za očeta pa mi je takoj na csd-ju rekla, da bo itak papirje pač urejal takoj po rojstvu otroka - za očetovski dopust in to. Je to povsod?

Kako pa izgleda urejanje priznanja očetovstva?

Saj verjetno ti drugače pomagajo na csd-ju izpolniti te vloge, če sam ne veš, kajne?

Hvala že vnaprej za vse uporabne informacije!

Night -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 7:52:02)

Dorotheia, jaz sem to prejšnji teden oddajala, tako da nekatere reči vem, drugače pa kar vprašaj na CSD, pa ko boš nesla vse skupaj tja, boš lahko še kaj dopolnila.

1. Enkratni prispevek dobiš samo v primeru, da si do njega upravičena. Jaz sem dobila vlogo, ki jo oddam po rojstvu otroka. Izračunajo dohodek na družinskega člana in če je ta previsok, nisi upravičena do ničesar.

2. Davčne olajšave nimaš.

3. Podaljšaš dopust v primeru, da je to upravičeno.
Jaz bom koristila celotni dopust, tako da ja, to je polna odsotnost z dela, očetovski dopust (14 dni) ni vezan na to, ker sta takrat itak oba skupaj na dopustu, to je njegov plačan dopust, ki mu pripada. Vlogo prinese, ko se otrok rodi. Za očetovstvo ne vem, ker midva sva poročena, naju je pa tam vprašala, ko sem nesla vlogo - drugače ti pove, kaj moraš urediti.

Če nisi prepričana, kaj označiti, raje pusti prazno in izpolni samo svoje podatke, tista okenca ti lahko socialna delavka pomaga obkljukati, saj zato je tam [sm=smiley1.gif]

kemo -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 10:00:50)

Pozdravljene punce! No da se še jaz malo pofočkam se že dolgo nisem vas pa redno berem. Sem v 36 tednu in v četrtek začnem s porodniško čeprav sem skoz doma. Zadnji pregled sem imela v sredo naslednjega pa imam že drug teden tk da bo kr hitro. Za dojenčka mam v večini že vse pripravljeno samo še kakšne malenkosti manjkajo. Aja me pa ful bolijo sramne kosti no do sedaj samo ponoči danes pa že celo čez dan.

Uživajte še zadnje tedne.

tashq -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 10:46:32)

ooo, se še jaz javim...[sm=smiley1.gif]
komaj čakam na jutri, ko bo spet pregled[sm=bravo.gif]mislim, da sem zasledila, da ima ena tudi ta teden pregled...
kok ste ene že pridne...jaz pa še vedno nič...[sm=smiley9.gif]bom pa začela ta teden ali naslednji prati in peglati.bom probala tudi tetra plenice pomrzniti, da vidimo, kaj bo nastalo...[sm=smiley1.gif]koliko časa pa to morajo biti zmrnjene?ker pri nas zaenkrat je samo ponoči in zjutraj pod nulo, potem pa se dvigne, v naslednjih dneh pa sploh ne napoveduje minusa...
drugače pa čestitke za izpite, MŠ, vozičke, porodniške, nakupe...[sm=bravo.gif]
previjalna torba:jaz imam tudi DM-ovo(je res popularna...[sm=smiley36.gif]), samo je še od Pie, stara več kot tri leta, tako da ne vem, če je ista, kot jo opisujete.je pa super![sm=smiley20.gif]
papirji:jaz sploh še nisem bila na CSD, ker lahko določene stvari šele po 17. urejam (30 dni prej PDP), zato bom kar počakala, pa vse naenkrat naredila.moram oddati tudi za Pio znižano plačilo vrtca v decembru, bom tudi vse skupaj nesla.
občinska pomoč:punce, ne pozabit še na to...[sm=smiley1.gif]sicer ne vem, če pripada vsem...se pa ureja na občini in mislim, da šele po rojstvu otroka.
nespečnost:katero to muči?no, mene ravno muči ne, ampak spati pa ne morem.[sm=zmeden.gif]ponavadi spim ene 2-4 ure ponoči, včasih še mogoče eno uro popoldne...prej sem bila pa vedno ena tistih, ki ji 12 ur spanca ni dovolj...
pa spet se mi je zgaga pojavila.je bilo nekaj časa uredu, zdaj pa spet...[sm=smiley13.gif]uspešno rešujem z benkotom![sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]čeprav se potem cuker dvigne...[sm=smiley13.gif] išias še vedno vztraja...AUUU![sm=smiley19.gif]zdaj ne več le na eni strani,ampak obeh.moram vprašat anesteziologa, če imam še vedno lahko EA v tem primeru...katera ve?
papa[sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 10:52:48)

aja,Dorotheia:nekaj so ti že punce povedale glede papirjev, jaz ti še ne morem pomagat, ker se še nisem poglabljala, drugače pa res lahko izpolneš le tisto, kar znaš, ostalo ti bodo pa na CSD pomagali.[sm=smiley2.gif]
očetovstvo pa lahko urejata tudi že zdaj(oz.verjetno 30 dni pred PDP).gresta oba enkrat na CSD, podpišeta papir(ki ga tam dobiš, vsaj tri leta nazaj je bilo tako), da on priznava otroka, ki se bo predvidoma rodil takrat pa takrat. po porodu pa pošlješ neke papirje(mislim, da rojstni list-saj ti bodo itak tam povedali) ali pa gre tvoj partner na CSD.[sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 11:23:21)

še to:[sm=smiley36.gif]
olje za masažo presredka...bo katera to prakticirala.jaz sem v prvi N, pa potem nisem bila šivana(mogoče je pomagalo, mogoče ne)...problem je, ker se ne spomnim, kdaj sem začela.[sm=zmeden.gif]4 tedne pred PDP, 3, 2?kdaj boste ve začele?4 tedne se mi zdi kar prezgodaj, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi se takrat začelo...mislim, da bom jaz pri treh začela...

marusap -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 15:02:13)

Da se še jaz malo javim... Sem bila na pregledu danes. CTG je ok, naš lump se je pa spet obrnil na ritko [sm=smiley13.gif]. Ga je premerila in ocenila težo 2560; pričakovana teža do poroda je okrog 3 kg. Zaradi sladkorne bolezni in medenične vstave imam naslednji torek pregled v ambulanti za patološko nosečnost. Se bomo zmenili glede zunanjega obrata in kdaj/kako bom rodila.
Se mi zdi, da se mi je trebuh spustil - zdaj lažje diham in skos lulam [sm=smiley36.gif]. Se pa drugače full dobro počutim, nič ne zatekam, redko me matra zgaga, nisem imela še nič lažnih popadkov...
Malo me matrajo hormoni ozirioma zavedanje, da je to verjetno moja zadnja nosečnost. Me to kar malo žalosti.

Dorotheia -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 17:10:00)

Hvala punce za odgovore! Očetovstvo greva midva jutri urejat, mi je na csd-ju rekla, da naj kar pohitiva, da ne bova kaj prepozna (lahko to urejaš že ful zgodaj, prej kot samo 30 dni pred pdp-jem). Pa moj ima norišnico v službi, tako da si bo kar jutri vzel čas in greva. Je rekla, da se morava oba osebno zglasiti tam.
Drugače pa če kaj ne bom znala izpolnit bom res kar prazno pustila, bomo že na csd-ju skupaj rešili.

Hvala še enkrat!

Anonimen -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 17:35:59)

Na CSDju lahko urediš zadeve 30 dni pred pričetkom porodniške, očetovstvo pa (iz izkušenj [sm=smiley36.gif] ) hitreje urediš na matičnem uradu občine (in mimogrede vzameš še občinski list za enkratno denarno pomoč občine ob rojstvu otroka, če občina ima to), res morata bit oba, a traja vse skupaj ene 5 minut, da gospa odtipka svoje in da se vidva poj na tri izvode po dvakrat podpišeta [sm=smiley1.gif] . Obrazec za porodniško ipd. pa si lahko sprintaš z neta, izpolneš kar "znaš", česar ne veš, pa pač ob oddaji papirjev vprašaš "tete" na CSDju (zato so tam). Ti tudi povedo, katere zadeve urediš po rojstvu otroka (ti ali tvoj [sm=love.gif] )

Nina33 -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 17:43:51)

Se še jaz javim na klepet, če me vzamete [sm=smiley1.gif] .
Nick se zdej vidi, ne [sm=smiley1.gif] , tretja [sm=nosecka.gif] , dva poba že doma, PDP 15.1.2014, z Gorenjske [sm=smiley1.gif] .
Bliža se porodniška in bom (upam) imela kaj več časa za klepet, zdaj sem vas sicer +/- redno brala, za kaj več pa nekak nisem našla ne časa ne volje [sm=smiley1.gif] .
Lep ponedeljek še naprej!

dspela -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 18:35:34)

tashq, jaz še tudi nisem prala oblekic. Sva pa v nakupovanju, nekaj stvari še nama manjka.

papirji, jaz jih bom oddala po 18.

občinska pomoč, ja meni je rekla, da se to ureja po rojstvu.

masaža presledka, jaz še o tem nisem razmišljala.

Bo katera pila čaj iz malinovih listov?

marusap, držim pesti, da se obrne nazaj.

nina, dobrodošla.

tashq -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 19:26:40)

marusap:upam,da se bo vse uredu izteklo...[sm=smiley31.gif]
Nina33:dobrodošla![sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: dspela
Bo katera pila čaj iz malinovih listov?

ja, jaz bom.sem že v prvi N,če mi je pa kaj pomagalo pa ne vem, ker sem se zelo počasi odpirala.[sm=smiley13.gif]no, lahko bi bilo še slabše, če ga ne bi pila.
začela bom pa s 37.tednom.[sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 21:27:59)

Kako boste oblekle bebija ob odhodu iz porodnišnice?

Nina33 -> RE: Januar 2014 (9.12.2013 21:35:52)

Oj!
Hvala za dobrodošlico [sm=smiley1.gif]
Ja, občinski denar dobiš po rojstvu (midva sva zdej pač papir vzela, de se ga doma v miru izpolni), tako je bilo že leta nazaj, državno denarno pomoč pa zdaj "po novem" dobiš šele po rojstvu (par let nazaj si jo dobil prej).
Čaj iz malinovih listov, masaže ipd. se meni slišijo prav fajn, nisem pa nič od tega prakticirala in pomoje tut zdej ne bom. Škodi sigurno ne.
Marusap, upam, da se dete obrne nazaj [sm=pikapoka2.gif] In kako da je to verjetno zadnja [sm=nosecka.gif] ?
Pregledi proti koncu: prvič sem imela zadnjo posvetovalnico v 35.tednu, potem vsake dva tedna le CTG, drugič sem imela zadnjo v 37.tednu, čez dva tedna bi morala prit spet, pa se je dan prej poba odločil prit na svet [sm=smiley1.gif] , to pot imam naslednjo posvetovalnico 23.12., ko bom skoraj že polnih 37 tednov, upam da zdržimo do takrat, ker nimam še nobenih papirjev in še "ne smem it" [sm=smiley36.gif]
Torba: nimam nobene posebne prav za ta namen, nisem rabila, verjetno tut zdaj ne bom.
Nespečnost: poznana, že od prej, v [sm=nosecka.gif] je samo še malo slabše. Zdravila ne poznam [sm=smiley1.gif]
Razštelanost kosti/vezi: žal znano tut. Masaža mi sicer čisto paše, pomaga pa nekak ne. Se pač navajam na počasnejše gibanje. Glede EA je pomoje najbolje it na tisti "pogovor", ti naredi še UZ hrbtenice in ti za zihr pove al je možna ali ne oziroma če so kaki zadržki (vsaj pred leti je bilo tako v KR).
Bunde: tudi jaz sem prešaltala na plašče, zgornji gumb, dva še lahko zapnem, spodnjih ne, trebuh pa je vseeno pokrit. Bund ipd. ne morem zapet že kaka dva meseca.
Za iz P: bodi na preklop z dolgimi rokavi, žabice, čez pajacek (plišast, z dolgimi rokavi), kapa. V lupinici pa še pokrijem z deko (imam tako z luknjo za "pas", da ga komot z njo vred ven tut vzamem), v avtu bo verjetno toplo, tam se deka potem oddeka [sm=smiley1.gif] Nekak tako je bil drugi poba oblečen, ko je prve dni februarja domov šel [sm=smiley1.gif]
Sem se pa "razgovorila"
Lepe sanje in mirno noč!

Nina33 -> RE: Januar 2014 (10.12.2013 9:23:21)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]
marietta,
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

7.1.
p1k1ca, 26 let, Ljubljana, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska
Nina33, 37 let, Kranj, 3 [sm=nosecka.gif]

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]
Katjaa

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]
katja123

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]
škratek33, 33 let

22.1.
vanca

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]
talika81,
M211M, 22 let, 1 [sm=nosecka.gif], Koper

30.1.
Tajchi84, Maribor

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca
januar2014

2.2.
Dorotheia

SKUPAJ nas je: 70

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

tashq -> RE: Januar 2014 (10.12.2013 11:04:20)

IZVIRNO SPOROČILO: dspela
Kako boste oblekle bebija ob odhodu iz porodnišnice?

odvisno,kakšno bo vreme...
bom pa v torbo,ki jo bo prinesel lubi v P naštimala: bodi z dolgimi rokavi, žabice,hlačke,jopico,(ali plišast pajac namesto jopice in hlačk))bundico,pa še eno tako vrečo imam, ki ima luknjo za pas pri lupinici.aja, pa dve kapici:bombažno in bolj debelo pa še rokavičke pa nogavičke/copatke.no, to bom naštimala (plus verjetno še malo rezerve, če bo slučajno kakšna nesreča v P ali po poti), kako bom oblekla, se bom pa takrat odločila.naj bi veljalo tisto:en rokav več kot ti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nina33: ti si imela že EA v KR?jaz sem jo sicer imela prvič, samo sem se zanjo odločila v porodni, tako da nisem dala skozi "pogovora".
nisem vedela, da tudi UZ hrbtenice naredi...se tam potem vidi ukleščen živec?

bunde: jaz imam zaenkrat kar odpet plašč (ravno ta vikend ga nisem mogla več zapet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]), pa če je bolj mrzlo, si dam še debel dolg šal okoli vratu, pa tudi trebuh pokrije.čeprav mi je kar smotano s tem šalom, ker ga prej nikoli nisem prakticirala in se počutim kot da bi me kdo stiskal za vrat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]bom pa verjetno morala uporabit tisto staro stegnjeno bundo, ki sem si jo sposodila, kmalu...pa kar odlašam...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

pa še moj pregled:železo se mi je popravilo na 115!(tukaj si zaslužim kar aplavz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ker res nisem pričakovala, glede na to kakšne probleme sem imela v prvo...).
spet UZ(zdaj mi ga kar vsakič dela, verjetno zaradi sladkorne).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]ima cca.2560g,kar naj bi bilo uredu.
sem se pa zredila 2 kg v 3 tednih...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]je pa res, da imam zadnje 4 dni bolj povišan cuker, prej je bil pa kar uredu.bomo videli, kaj bodo rekli v četrtek,mam pregled pri diabetologu.upam, da ne pridem na insulin...
naslednji pregled pa 6.1. (37./38. teden), ko imam tudi prvi CTG.

še malo,še malo nas čaka do cartanja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nina33 -> RE: Januar 2014 (10.12.2013 11:13:36)

Tashq, nisem imela EA, ker ni bilo potrebe, sem pa obakrat šla prej na posvet k anesteziologinji, ker sem ziheraš po naturi [sm=smiley1.gif] . In l.2010 je naredila tut UZ hrbtenice na tistem delu, kjer pač vstavijo kanilo, da vidi, če je anatomsko vse tako, da omogoča EA.
Za oblečt otroka za iz P bi samo še eno malenkost dodala - v avtu ponavadi res ni mraz (v P pa tu ne [sm=smiley36.gif] ), tako da ga/je ne preveč zacotat, saj je prav, da zunanji mrzel zrak ne pride čist zraven, a če v avtu poj zakuha, je pa tut s [sm=smiley35.gif] je . Kako gazo/tanjšo dekico je fino imet za čez celo lupinici za tiste metre do avta.

Nina33 -> RE: Januar 2014 (10.12.2013 11:16:12)

Še o kilah: pomoje je tvoj [sm=duda.gif] čist po JUSu, tut 2kg v 3 tednih se mi ne zdita kriza, cukr je pa druga zgodba, verjetno je treba na koncu res pazit, če imaš to "srečo", da imaš NS [sm=smiley13.gif]
In super za dvig železa [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>