RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

marusap -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 15:09:37)

Končno sem doma! Sem imela cel maraton v porodnišnici - CTG, APN, zunanji obrat, CTG, APN, laboratorij... pa itak povsod čakaš k norc!
Zunanji obrat žal ni uspel. Zdravnik je bil izredno prijazen. Ugotovil je, da popkovnica zadržuje dojenčka, da se ne obrne. Potem ga je čisto nežno poskusil obrnit (ni boleče, samo malo neprijetno). Ga je prijel za ritko in dvignil, ampak se je dojenči začel upirat. Potem ga je nežno vrnil nazaj v prvotno lego. Ker sem imela izredno težaven prvi porod in je dojenček že zdaj velik (3140g, obseg glave 35 cm) se je odločil za carski rez. Izbrala sem si datum poroda oz. rojstni dan našega škrata. Naslednji teden imam ponovno pregled in posvet z anastezistom, čez 14 dni bomo pa cartali [sm=bravo.gif]. Sem kar nekako pomirjena (čeprav se bojim carskega reza), ker končno vem kaj me čaka.

lepe praznike vam želim!

Night -> RE: Januar 2014 (25.12.2013 8:07:38)

Drage moje, želim vam vesel božič in predvsem zdravega otroka!! [sm=smiley1.gif] Jaz sem tudi rekla, da bom pekla za praznike, pa mi ni uspelo.

Tudi jaz sem nespeča ... Tako sem čakala porodniško, da se bom končno malo naspala, pa spim še manj kot prej. Pa še danes zjutraj me je zagrabil najbolj močan krč v nogo in me bo zdaj po moje cel dan bolelo, sploh ne morem hoditi. Pa pijem magnezij, tako da ne vem, od kje zdaj to.

oblekca, jaz nisem kupila nobene flaške in tudi ne črpalke, ker so nam v šoli za starše svetovali, da naj počakamo, da vidimo, kako bo z mlekom. Kupila pa sem eno dudo (a je najraje sploh ne bi uporabljala).

marusap, škoda, da se ni sam obrnil, ampak boš imela vsaj CR. Kdaj imaš pa drugače rok?

Tudi jaz sem imela včeraj maratone po trgovinah, nakupila sem zdaj skoraj že vse ... Kupila sem vložke od To-to (dragi kot hudič), pa ene Vir zelene, ki naj bi bili tudi v redu. Vir80 imajo res tisto mrežico čez, ko sem brala po netu, se zatika med šive [sm=smiley13.gif] Jaz imam dva paketa, tko da bomo vidli potem ...

Meni hormoni delajo na polno, zadnje dni sem čisto živčna in se znašam nad mojim, ker se mi zdi, da mi ni dovolj v oporo ... V službi imajo norišnico in potem ga še jaz sekiram [sm=smiley13.gif] Mi je pa zadnjič na pregledu v čakalnici za laboratorij en stari stric rekel, da mi želi, da bi bilo vse v redu in sem se skoraj zjokala [sm=smiley1.gif]

marusap -> RE: Januar 2014 (25.12.2013 11:46:14)

Rok imam 12.1., datum za CR pa 7.1.. Zdaj Lana odšteva - vsak dan pobarva enega dojenčka (kot adventni koledar [sm=jezicek.gif]).

Jaz imam črpalko in flaško + eno škatlo adaptiranega mleka. Jaz prvič nisem imela mleka, oziroma se mi je začel delati en teden po porodu. Vmes sem dajala adaptirano, potem sem črpala in dajala svoje mleko, vmes sem se trudila s pristavljanjem in na koncu sva z dojenčkom pogruntala dojenje. Dojila sem 9 mesecev. Sem se pa full potrudila, da je steklo [sm=bravo.gif].

Meni se vir80 niso nič zatikali v šive. Sem imela nekaj notranjih in 2 zunanja. Toto vložki so res dragi kot [sm=hudicek1.gif], ampak sem si jih privoščila eno škatlo [sm=smiley36.gif].

Sem že tako dolgo nazaj gnezdila, da imam spet vse razmetano. Ponovi vajo! Še dobro da je slabo vreme in lahko pospravljam :)

dspela -> RE: Januar 2014 (25.12.2013 15:54:55)

blondinčica, čestitke. [sm=smiley17.gif]

marusap, si pa bila pridna s pečenjem. Jaz sem pa včeraj spekla samo blazinice...pa sem bila tako utrujena, ko sem končala, da še božičnega drevesca nisem pomagala krasit....potem pa še večerjo naredit...sem pa imela pomoč od mojega, da je bilo malo lažje.

Bo pa kmalu...uživaj še teh zadnjih 14 dni.

tashy21, lepo...se že dogaja.[sm=smiley17.gif]

nakupi, midva še tudi morava iti v zadnje nakupe...pa ne vem, kdaj bova.

Nosečke, lepo praznujete božič?
Jaz sem na božični dan na kavču v ležečem položaju. Me križ, hrbet, boki, glava boli...čisto sem zanič...pa še na trenutke imam prebavne krče. Nič mi ne paše, ko ležim še nekako gre, da pa sedim ali pa stojim, pa sploh ne morem.
Lep božičen dan!

witch -> RE: Januar 2014 (25.12.2013 17:33:58)

marusap sem mislila včeraj na tebe. Škoda da ZO ni uspel. Je pa dobro vsaj to, da ste se dogovorili za rešitev in CR. Sploh če je bil prvi porod zelo težek.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za vse ctgje. Jaz že tudi odštevam do mojega [sm=smiley1.gif]

črpalke nisem kupila. flaško imam, bom pa še kupila kakšen vzorčni paket adaptiranega mleka. Je moji sestri prišlo zelo prav. NIkoli ne veš, in če je sila mu ga lahko ponudiš. Dudice imam. Čeprav po eni strani najraje ne bi navajala, po drugi strani pa je fajn. Praktično da otroka malo zamotiš, da se slučajno na prst ne navadi. Ker dudo vzamem, prsta pa ne morem.

nakupi jaz sem za zdaj zaključila. Še kakšen paket plenic in je to to. Rabim pa še kar nekaj stvari. Bom pa to januarja kupila. Nujne stavri pa imam.

Midva bova pa enkrat v naslednjih dneh sestavila posteljico in previjalno [sm=bravo.gif] že komaj čakam.

Jaz sem 4 vrste piškotov spekla v nedeljo, včeraj sem pripravila malo karameliziranih ploščic z oreščki. Drevešček sva postavila včeraj. Aja pa eno prav čudovito večerjo sem nama naredila. Pa še k polničnici sem šla [sm=smiley1.gif]
Nespečnost mene ne matra. Je bila pa včerajšnja noč katastrofalna. Imela sva SO in me je kar fajn matralo. Od bolečin v trebuhu, po mojem tudi kakšnih popadkov, sramna kost me boli za znoreti, cela nožnica, mv, vse. Potem pa kot zakleto sem mogal 4x na wc. Danes se je recimo umirilo, ampak me boli pa še vedno vse.

Midva božič preživljava isto na kavču [sm=smiley1.gif] uživava drug z drugim. To je najin zadnji božič v dvoje in želim da je čudovit. Lepo nama je [sm=smiley1.gif]

Lep preostanek dneva vam želim [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (26.12.2013 9:59:05)

duda,flaška,črpalka:dudo imamo,ker smo jo dobili.bomo videli,če jo bo rabil...Pia jo je dobila po ene 2 tednih,ker je imela močan sesalni refleks.pred tem sem tudi jaz bila proti dudi...je pa definitivno boljša duda kot prst.prej sem govorila,da bomo črpalko imeli,ker mi je v prvo prišla prav za črpanje takrat,ko mene ni bilo(pregled pri dr.,izpiti,predavanja...).sedaj je pa nisem kupila pa bomo videli...še vedno lahko lubija pošljem ponjo,kot v prvo[sm=smiley36.gif](čeprav je kupil fejst drago pa se je polomila še pred koncem dojenja[sm=smiley13.gif])flaške bomo pa kupili,ko začnemo z gosto hrano...če bomo pa črpalko kupili,se ponavadi tam dobi flaška za mleko.če pa slučajno jaz ne bom imela mleka,bomo pa tako ali tako morali še v nabavo pa AM.
vložki:jaz sem kupila 2 paketa Vir 80...so mi bili to-to tudi dragi.se pa ne spomnim,katere sem imela v prvo,verjetno tudi Vir 80,če je bila cena podobna, in zadovoljna,vendar sem bila brez šivov.
marusap:škoda za ZO...[sm=smiley13.gif]ampak res super,da zdaj veš pri čem si in lahko res odštevaš...in Lana...[sm=smiley36.gif]pri nas Pia sprašuje,kdaj pride dojenček pa ji ne znam odgovorit...poleti sem ji rekla, da mora bit najprej Miklavž,Božiček,Dedek Mraz pa sneg,potem pa pride dojenček.zdaj ji isto razlagam,samo izgleda,da s snegom ne bo nič.[sm=zmeden.gif]pa ta odgovor ji ne zadostuje več...

Night -> RE: Januar 2014 (26.12.2013 17:35:09)

IZVIRNO SPOROČILO: witch

To je najin zadnji božič v dvoje in želim da je čudovit.

Najin je bil tudi, pa sploh nisem niti pomislila na to [sm=smiley1.gif] Sem se pa spomnila, da sem mu lani točno za novo leto rekla, da naju v novem letu čaka velika sprememba. Šesti čut? [sm=smiley1.gif]

Drugače je pa mene očitno prijel tale gnezdilni sindrom. Pa kar vse bi rada uredila hkrati. Danes sem tako še nekaj šivala, lepila nalepke na steno, urejala cunjice, prekladala reči sem in tja ... Moja torba za v porodnišnico je končno popolna, zdaj moram še mojemu naštimati stvari za dojenčka. Samo sploh ne vem, katera oblačila naj nesem s sabo. Vem, da je bilo tu že govora o tem (večkrat), ampak kaj vse boste ve vzele s sabo?
Jaz sem mislila body z dolgimi, bombažne žabice, potem en pajacek iz flisa čez in eno majčko iz flisa na vrh. Potem imam še kapico, nogavičke, rokavičke in kombinezon s kapuco in rokavicami ter dekico. A je to dovolj ali mora imeti še več plasti? Meni se zdi zadosti, ampak kaj jaz vem ... Rabim potem še dve plenički in tri tetra plenice, tako piše na seznamu.

dspela -> RE: Januar 2014 (26.12.2013 20:06:38)

Oblačila z porodnišnico, midva še nisva čisto odločena kaj bova nesla zraven.

Danes so pa mene začeli matrat lažni popadli...no mislim da....me je med pripravljanju večerje začelo zelo boleti v spodnjem delo trebuha, ki je bil zelo trd, v križu in čisto na vrhu trebuha v sredini..včasih še ne obe strani. Me je prijelo in popustilo, pa spet čez nekaj časa prijelo in popustilo.

Sva se pa glih danes preden me je začelo matrat, z možem pogovarjala, da bova v teh dneh uredila mojo torbo za porodnišnico in nabavila kaj vse še rabim...pa oblačila pripravila. Potem ko sem pa mu pri večerji povedala, da me boli..je pa rekel jutri bova to nakupila in pripravila torbo, pa da dam prat.

Včasih se mi je začel smejati in je rekel da sem kot en robot..pa sem rekla, če me pa boli.

tashq -> RE: Januar 2014 (26.12.2013 23:33:44)

Night:pomoje imaš kar uredu izbor oblačil...[sm=smiley1.gif]jaz bom imela tudi nekaj podobnega.ko bomo/boste šli pa domov pa že veš,kako toplo/mrzlo je pa [sm=duda.gif] oblečeš temu primerno...bom pa jaz vzela(poleg oblačil) tudi tetra plenice in navadne plenice,kremico za ritko in robčke za ritko brisat.aja,pa duda bo za vsak slučaj tudi notri...bo torba približno tako založena,kot bo kasneje,ko bomo kam šli z [sm=duda.gif].aja,pa mislim,da bom zraven naštimala kar še eno vrečo(ali pa če bo šlo, v previjalno torbo) mojih cunj,ki jih bom oblekla za odhod domov.
[sm=smiley25.gif]kam boste pa ve spravile vaše stvari za P?sem hotela v eno mini potovalko,ki jo je imela mami včasih pa je zdaj ne najde...[sm=smiley13.gif]bom zdaj morala verjetno kar v nahrbtnik...

oblekca -> RE: Januar 2014 (27.12.2013 16:18:02)

Night, jaz sem tudi razmišljala o podobnih oblačilih, potem bomo pa videli koliko bo mraz in prilagodili.

marusap, res škoda za ZO.

Moje stvari za porodnišnico bom spakirala v potovalko. Imam tako, ki bo po moje ok, pa saj bom vzela tudi mali paket pleničk, ki jih je potrebno imet, tako da se bo kar nekaj stvari nabralo.

Duda, flaška, črpalka . Sem kar malo pomirjena glede nabave teh stvari v naprej in bom sedaj res počakala. Bi pa prosila za izkušnje tostih, ki ste te stvari že uporabljale. Katero črpalko ste imele, električno, ročno, katero znamko, kje se to splača kupit in kako ste bile zadovoljne? Malo mi je čudno te stvari kupovat rabljene, kaj se vam zdi? Hvala.
In katero dudo priporočate, če bo potrebno in flaško. Vem, da naj bi bila duda ortodontska, pri flaši pa tak cucelj, da počasi teče. več pa ne vem. Bi pa rada pomagala možu, z izbiro, da se ne bo s tem sam ukvarjal. Hvala

še malo pa bo tu novo leto in naši [sm=duda.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (27.12.2013 18:02:02)

IZVIRNO SPOROČILO: oblekca
Duda, flaška, črpalka Bi pa prosila za izkušnje tostih, ki ste te stvari že uporabljale.

črpalka:imela sem ročno,znamko pa pozabila,mislim,da MAM,pa mi je prej kot v 6 m razpadla...[sm=smiley13.gif]uporabljala sem jo pa res samo občasno,ko sem kam morala "skočiti",pa da je lubi imel mleko za vsak slučaj.če bi pa recimo morala konstantno črpati,ker [sm=duda.gif] ne bi hotel sesati,bi bila pa verjetno električna bolj primerna...mislim,da tudi rabljene niso noben bav-bav,saj se itak sterilizirajo...
flaška:smo imeli samo tisti 2,ki sta bili v paketu s črpalko.plastični,cucelj pa je bil tak ploščat.šele ko smo začeli z GH(4m),smo kupili še eno flaško(se ne spomnim znamke,vem pa, da je bil okrogel cucelj).je pa iz flaške pila izključno moje mleko(iz tisth 2 prvih),dokler se je dojila,potem pa vodo,čaj(iz te nove)...nikoli ni pa po flaški "jedla",npr.tistih mlečnih kašic...
duda:če jaz prav vem,obstajajo tri oblike cuclja, 2 materiala in kar nekaj velikosti.torej,velikost za začetek kupiš najmanjšo.to je še najbolj simp del...ostalo je skoraj tako zakomplicirano kot nabava vozička in narediš lahko cel doktorat iz tega...[sm=smiley36.gif]bom vse to iz glave povedala,kar se spomnim...
material je lahko silikon(umeten,dalj časa zdrži,prozorne barve) ali lateks(naraven,manj vzdržjiv,rumene/rjave barve).oblika je lahko "okrogla"-posnema bradavico,jeziček [sm=duda.gif] "ovije" okoli dude,tako priporočajo logopedi,ker jeziček "telovadi",odklanjajo jo pa ortodonti,ker je "debela" tam,kjer so zobje in lahko zobje začnejo bolj krivo rasti.potem je lahko "ploščata" simetrična oblika-to priporočajo ortodonti,ker je pri zobeh tenka,vendar jo logopedi odklanjajo,ker jezik splošči in se tako ne more razvijati.potem pa še taka"ploščata,navzgor obrnjena" oblika-je spet priporočljiva za zobe,vendar se zadnji del dude dotika mehkega neba.
aha,zasledila sem,da so dude lahko tudi iz kavčuka.
samo še povem našo izkušnjo z dudo:Pia je bila prva dva tedna brez,potem smo bili pa "primorani" kupiti dudo.smo najprej kupili tiste ploščate,ki so zadaj dvignjene.ene 4 tiste različnih znamk, pa je vse ven metala pa se drla.potem smo pa kupili tisto čisto ploščato,to je pa takoj sprejela.tako da je verjetno kar od[sm=duda.gif] odvisno,katero bo sprejel(obliko),znamka niti ni tako važna(po mojem mnenju).
upam,da sem razumljivo vse napisala(slikic žal ne znam pripopat).če sem se kaj zmotila,se pa opravičujem...[sm=smiley1.gif]oblekca,sem ti vsaj malo pomagala,ali sem te še bolj zmedla...?[sm=jezicek.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (27.12.2013 18:12:51)

aja,smo pa danes donošeni![sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

vanca -> RE: Januar 2014 (27.12.2013 21:17:23)

Pozdravljene po dolgem času. Sem si sedaj nekaj dni skušala oddahniti oči od računalnika. Diploma je za mano :)

Je tudi mene včeraj nekaj ščipalo in sem sklenila, da privlečem oblekce na dan in približno pripravim stvari zase.
Kar se oblačil za [sm=duda.gif] tiče, nameravam imeti s seboj v porodnišnico tetra majčko, žabice, pajacek iz flisa, tetra kapico, nogavičke, kapo, kombinezon, šal. Mogoče bom res morala dodati še eno majčko za čez.

Zame je bila do sedaj duda vedno le duda in se nikoli nisem poglabljala v to kakšna je njena oblika. Ernest je sprejel prvo, ki smo mu jo dali.

witch -> RE: Januar 2014 (28.12.2013 10:03:11)

oblačila iz P jaz sem to torbo celo pripravila. Noter imam bombažno majčko in žabico, pa čez flis in kombinezon. Pa odejico za lupinico. Me na čase skrbi, ker imamo pravo pomlad, da bo to preveč [sm=zmeden.gif]

črpalka z njo se bom pozneje ukvarjala.

flaška in dudice pa imam nuk. Moja nečak, bratranci, sestrične, pa od kolegic otroci so jih imeli in vsi so te dudice in flaške sprejeli. Tak da glede na priporočila sem jih vzela. Če pa naš malček ne bo sprejel pa bodo probali kaj drugega.

moje stvari za P imam namen dat v en nahrbtnik. Če ne bo šlo pa vzamem malo potovalko. Pa čas mi bo, da še to torbo pripravim.

Že komaj čakam nov teden, ctg in uz. Da vidim kaj se dogaja. namreč moje zvijanje je prisotno vsak dan, večkrat na dan, pa tudi počivanje več ne pomaga. Ker prej ko sem počivala se je umirilo. Mislim pa, da niso pravi popadki. Zdi se mi pa, da porod ni več daleč. Saj do uradnega pdp je še 16 dni. Jaaa pa posteljico pa previjalno še morava sestaviti [sm=smiley1.gif]

tashq [sm=bravo.gif] za donošenost.

vanca čestitam za diplomo [sm=bravo.gif]

metuljčica, januar, magdalenca kako pa ste ve? Že cartate?

Night -> RE: Januar 2014 (28.12.2013 12:23:57)

Jaz sem pa danes končno dobila odločbo o porodniški, so kar nekaj časa mencali ... To je prva odločba, drugo pošljejo potem naknadno, ne? Moraš še kako vlogo dati ali je to to? Koliko pa se potem zniža porodniška, ve katera? Jaz priznam, da se nisem preveč ukvarjala s tem, važno, da bo [sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (28.12.2013 12:30:08)

oblačila iz p, jaz sem včeraj oprala, ko se bo posušilo moram po likati in pripravit torbo.
Za sebe pa sem pripravila včeraj in jih dala kar v mali kovček.

črpalka, jaz je tudi nisem kupovala.

duda in flaščka, oboje od aventa.

witch, mene tudi vsak dan špika spodaj. Včeraj je bilo prisotno samo špikanje, tudi če sem ležala...zjutraj bolečine v kolikih in v križu, popoldan pa špikanje. Jaz imam še 27 dni do PDP-ja.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (28.12.2013 15:57:40)

witch, še sem tle! In nič ni čutiti, da bi se karkoli dogajalo. Rok imam 1.1. in zelo dvomim, če bo naš dojenček pohitel v letošnje leto. Bo počasi treba začeti pomagati s skakanjem po stopnicah, pomivanjem oken in drugimi ljudskimi recepti za spodbujanje poroda [sm=jezicek.gif]

Night, naslednjih 260 dni je porodniška 90% osnove (dopust za nego in varstvo otroka).

Night -> RE: Januar 2014 (30.12.2013 8:08:29)

Kako boste praznovale novo leto? Midva verjetno kar pred TV-jem, kot dva upokojenca [sm=smiley36.gif] Najprej ena fina večerjica, potem pa na kavč, pa upam, da bo vsaj kak dober film.

Pri meni drugače nič novega. Včeraj me je vse bolelo spodaj, pa mali je imel tako čudno lego, da sem občutila vso njegovo težo, ko sem ležala.

Kako pogosto je treba preoblačiti dojenčka? Mislim na bodyje, če so suhi.

tashq -> RE: Januar 2014 (30.12.2013 10:52:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Night
Kako boste praznovale novo leto?

tudi na kavču...[sm=smiley36.gif]ne vem pa še,če bomo Pio pustili pokonci...verjetno...da gremo ob polnoči malo pred hišo rakete gledat...[sm=smiley1.gif]
IZVIRNO SPOROČILO: Night
Kako pogosto je treba preoblačiti dojenčka? Mislim na bodyje, če so suhi.

se niti ne spomnim,kako je bilo...eni vsak dan,eni na par dni...jaz sem kar malo po občutku delala,je pa bilo obvezno kompletno preoblačenje po kopanju.
kar po občutku delaj pa ne boš zgrešila...tudi ti boš znala,ko boš mami.[sm=smiley2.gif]

oblekca -> RE: Januar 2014 (30.12.2013 11:35:38)

Tudi midva bova na kavču, če bo možno bom zaspala, ker zadnje čase res slabo in malo spim. [sm=smiley5.gif]

Glede preoblačenja pa jaz nimam namena komplicirat, ko bo kopanje vse, drugače pa po občutku. Ne vidim smisla, da bi si delala delo s tem, ker me že tako sekira kako bom oblačila to malo dete.

Mi zna katera povedat kako odteka plodovnica postopoma. Malo sem brala o tem in me je kar panika, ker se bojim, da bom kaj spregledala...kere zadnje dni imam kar mokro tam spodaj, pa ne vem ali je to samo izcedek, ker imam že tako močnega.... ima katera izkušnje s tem? [sm=smiley13.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (30.12.2013 14:40:08)

night, midva bova doma...bosta pa prišla k nama moja sestra s fantom.

oblekca, jaz imam včasih tudi zelo mokro spadaj.

Mene so spet matrali lažni popadki, pa glih v času kuhanja kosila...potem pa so ostale samo bolečine v križu in v kolkih, pa špikanje skoraj pa celem trebuhu....pa to imam še vedno.

witch -> RE: Januar 2014 (30.12.2013 19:57:18)

silvestrovo preživela ga bova doma. Večerja, mogoče bova šla kam na tortico, pa če se bom dobro počutila bova mogoče šla pogledat ognejemet v mesto.

preoblačenje dojenčka verjetno vidiš in veš kdaj in kako. Jaz bom delala po občutku.

oblekica nimam pojma kako je postopoma. So nam pa v šoli rekli, da ko ti odteče voda, tega curka ne moreš prekiniti če stisneš nožnico. Jaz probam ko grem lulat in kar teče. Če je lulanje potem ga prekineš s stiskom, plodovnice ne moreš.

Danes sem imela pa pregled. Popadkov ni zaznati, srčke bije ok, odprta sem 1 cm, je pa vse lepo zmehčano in pripravljeno. Vse je ok. Pregled imam spet čez en teden. Upam, da se bom tak lepo odpirala, da potem za finiš ne bo preveč [sm=smiley1.gif]

januar2014 -> RE: Januar 2014 (31.12.2013 4:46:22)

29.12.2013 ob 10.27 se je rodil najin soncek.
Tocno 7dni pred rokom, vam pa sporocim kako se je zacelo,ko bom doma.
Lp iz porod.lj :)

Nina33 -> RE: Januar 2014 (31.12.2013 14:26:30)

[img]http://img41.glitterfy.com/13346/glitterfy3075140T967B81.gif[/img]

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 [sm=modricrtici.gif]

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014 [sm=darilo.gif]

[sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]

Nina33 -> RE: Januar 2014 (31.12.2013 14:27:16)

Januar2014, čestitke!!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>