tashq -> RE: Januar 2014 (27.12.2013 18:02:02)
|
IZVIRNO SPOROČILO: oblekca Duda, flaška, črpalka Bi pa prosila za izkušnje tostih, ki ste te stvari že uporabljale. črpalka:imela sem ročno,znamko pa pozabila,mislim,da MAM,pa mi je prej kot v 6 m razpadla...[sm=smiley13.gif]uporabljala sem jo pa res samo občasno,ko sem kam morala "skočiti",pa da je lubi imel mleko za vsak slučaj.če bi pa recimo morala konstantno črpati,ker [sm=duda.gif] ne bi hotel sesati,bi bila pa verjetno električna bolj primerna...mislim,da tudi rabljene niso noben bav-bav,saj se itak sterilizirajo... flaška:smo imeli samo tisti 2,ki sta bili v paketu s črpalko.plastični,cucelj pa je bil tak ploščat.šele ko smo začeli z GH(4m),smo kupili še eno flaško(se ne spomnim znamke,vem pa, da je bil okrogel cucelj).je pa iz flaške pila izključno moje mleko(iz tisth 2 prvih),dokler se je dojila,potem pa vodo,čaj(iz te nove)...nikoli ni pa po flaški "jedla",npr.tistih mlečnih kašic... duda:če jaz prav vem,obstajajo tri oblike cuclja, 2 materiala in kar nekaj velikosti.torej,velikost za začetek kupiš najmanjšo.to je še najbolj simp del...ostalo je skoraj tako zakomplicirano kot nabava vozička in narediš lahko cel doktorat iz tega...[sm=smiley36.gif]bom vse to iz glave povedala,kar se spomnim... material je lahko silikon(umeten,dalj časa zdrži,prozorne barve) ali lateks(naraven,manj vzdržjiv,rumene/rjave barve).oblika je lahko "okrogla"-posnema bradavico,jeziček [sm=duda.gif] "ovije" okoli dude,tako priporočajo logopedi,ker jeziček "telovadi",odklanjajo jo pa ortodonti,ker je "debela" tam,kjer so zobje in lahko zobje začnejo bolj krivo rasti.potem je lahko "ploščata" simetrična oblika-to priporočajo ortodonti,ker je pri zobeh tenka,vendar jo logopedi odklanjajo,ker jezik splošči in se tako ne more razvijati.potem pa še taka"ploščata,navzgor obrnjena" oblika-je spet priporočljiva za zobe,vendar se zadnji del dude dotika mehkega neba. aha,zasledila sem,da so dude lahko tudi iz kavčuka. samo še povem našo izkušnjo z dudo:Pia je bila prva dva tedna brez,potem smo bili pa "primorani" kupiti dudo.smo najprej kupili tiste ploščate,ki so zadaj dvignjene.ene 4 tiste različnih znamk, pa je vse ven metala pa se drla.potem smo pa kupili tisto čisto ploščato,to je pa takoj sprejela.tako da je verjetno kar od[sm=duda.gif] odvisno,katero bo sprejel(obliko),znamka niti ni tako važna(po mojem mnenju). upam,da sem razumljivo vse napisala(slikic žal ne znam pripopat).če sem se kaj zmotila,se pa opravičujem...[sm=smiley1.gif]oblekca,sem ti vsaj malo pomagala,ali sem te še bolj zmedla...?[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|