RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

witch -> RE: Januar 2014 (19.12.2013 8:39:15)

Pregled - vse je ok. MV zelo zmehčan in skrajšan, mičkeno še naj počivam, potem pa se dete itak lahko rodi. Dobila sem napotnico, vzela mi je bris za streptokoko. Naročena sem pa čez dobrih 10 dni na ctg in uz. Bom pa takrat noseča polnih 38 tednov. Upam, da še to dočakam [sm=smiley36.gif]

oblekica kopel iz senenega drobirja bi naj mehčal presredek in mv. Tako jaz to razumem. Ne poznam pa tako dobro.

Plenice - en paket imam 2-5, ostale 3-6. Ker če je manjši otrok lahko male plenice dokupim in imam zalogo večjih. Če je pa velik otrok pa imam zalogo malih pa si nimam z njim kaj začeti.

Pralne plenice - sem premišljevala o njih. Pa se ne znam odločiti. Bi pa ne bi. Ta pampers luksuz me matra [sm=smiley1.gif]

tashy tudi ti imaš pozno ctg. Upam, da ga dočakave [sm=smiley1.gif]

marusap držim pesti, da bo ta zunanji obrat čim manj bolel, pa da bo otroček pridno sodeloval. Za tvojo malčico pa [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] da se čim prej pozdravi.

Luna mene ni čisto nič matrala. Jaz ponoči še vedno super spim. Levi, desni bok mi čisto ustrezata. Motijo me edino pohodi na wc in to, da malenkost težje vstanem iz postelje.

Kdaj v P tudi jaz se to sprašujem. Evo celo noč sem rodila [sm=smiley36.gif], bila v bolnici da bom kao rodila pa se ni nič dogajalo. Smešno je bilo. Jaz menim, da ti telo, narava sama sporoči da je pa to to in da je čas. Tako si jaz to predstavljam, lahko pa da se motim. Poročam enkrat januarja [sm=smiley1.gif]

januar2014 [sm=bravo.gif] za negativne izvide streptokoke. Tudi jaz si tega želim [sm=smiley1.gif]

Night tudi mene je spet vse začelo boleti. Kaj čmo, telo se pripravlja. Probaj malo več počlivati. Sem ugotovila da se pri meni takrat malo umiri. Jaaa porodniška je zakon [sm=bravo.gif] Moja G mi je rekla, da imam do pdp preglede in ctgje pri njej, takoj po pdp pa v porodnišnici.

modrc jaz sem kupila smo enega, ki ima košarico eno številko večjo kot jo imam zdaj. Več pa jih bom kupovala če jih bom potrebovala in ko bom točno videla kakšnega rabim.

Denar za porodniško jaz sem dobila odločbo. Piše da sem upravičena do nje, znesek in da jo dobim do konca marca. Zdaj pa ne razberem iz odločbe, ali moram marca spet oddati vlogo, ali oni to kaj avtomatsko podaljšajo?

januar2014 -> RE: Januar 2014 (19.12.2013 10:07:20)

Witch za porodnisko sem tudi jaz prvo odlocbo dobila tam nekje do marca, so mi pa rekl da dobim se dve al tri odlocbe, ker se mi avtomatsko podaljsa, sem tudi vlogo izpolnjevala takrat na csdju za polno porpdnisko,za celo leto,. Ker je moj dragi brezposelen in ne potrebuje ocet.dopusta. Vse kar je moram ob rojstvu oddat vlogo za dodatek in prejemek v enratnem znesku namesto paketa. Tko da pomojem je kr avtomatsko ;)

tia78 -> RE: Januar 2014 (19.12.2013 10:22:05)

ojla.

Witch - seneni drobir bom kupila v stiški čajnici (Poljanska 6, Lj). Na tržnici je že zmanjkalo, v lekarni v kranju je rekla, da tega nimajo.

Čao

januar2014 -> RE: Januar 2014 (19.12.2013 15:57:59)

Punce js sm tok vesela, sm mislna da se mi do poroda nebo vec ratal pobarvat, ha pa sem se dones ! [sm=smiley36.gif]
No na pregledu smo samo ctg meli, ki kaze popadke, ampak prav G da se mal bl intenzivni morjo bit, pa ja sej cutm k me usake tok neki zagrab ampak ni se panike, je rekla da nej mal na uro gledam ce se bo kej zacelo, pa takoo jo skrbi da bom prepozno startala od doma, ker pravi da prevec na izi jemljem in da nismo vse nosecke na istem da nekatere zelo hitro rodijo, sploh moj bejbi je pa res ze u nizkm startu (samo ni receno nic da bo tako hitro slo kot kaze) :) .
Aja, danes mi je sel cep (naj bi bil to cep), krci so se vedno (taki podobni M, samo nevem ni ful bolece, npr.jaz sem imela prva dva dni pri menstruaciji vedno take bolecine da sem komaj hodila, tako da tole so tko blagi smotani krci ?)[sm=smiley36.gif]
Ah pa upam da ni za tole danasnje dogajanje kriv seks (ja zadnje dni me cist trga, ker nimava vec prepovedanih SO) hihi :)
MV mi pa ni nc pogledala, ker sem itak tok dalec da lahko samo se cakamo kdaj bo hotu mamico pa ocija spoznat :)

Ostale, mate ze kake znake?

tashq -> RE: Januar 2014 (19.12.2013 19:33:25)

marusap:vso srečo na zunanjem obratu![sm=pikapoka1.gif]pa upam,da je Lana že bolje...je nastopala?[sm=smiley1.gif]Pia je imela pa danes v vrtcu dedka Mraza,je tako navdušena domov prišla...[sm=bravo.gif]
začetek poroda:za čep tudi jaz ne vem,kako izgleda...pri meni se je začelo s popadki.najprej zelo rahlimi,sploh nisem vedela,da je to to...šele ko sem ugotovila,da si sledijo na 15 min,sem vedela,da počasi pa bo...je pa vsak porod drugačen,tako da tudi zdaj ne vem,kaj naj pričakujem...smo si na istem vse:prvo- in večrodke.[sm=smiley36.gif]
CTG:ga imam zdaj prvič 6.1.-38.teden.mislim,da je bilo v prvo tudi tako nekako.potem pa vsak teden CTG do 40.tedna,potem pa hodiš le še v P na CTG.pri nas še na amnioskopijo...[sm=smiley11.gif][sm=smiley13.gif]
[sm=smiley25.gif]vem,da ste ene tudi iz Kranja...ste prvič (če je bil prvič?) imele amnioskopijo?bi jo zavrnile?jaz razmišljam,da bi jo mogoče...[sm=zmeden.gif]
witch:čestitke za pregled![sm=bravo.gif]
januar2014:je to to?[sm=smiley1.gif]pomoje bo počasi...[sm=bravo.gif]boš imela ti drugega "januarčka"...sporoči malo,kako napreduje...[sm=smiley1.gif]
drugače pa sem jaz tudi čisto "fuč"...[sm=smiley13.gif]včeraj sem šla na predavanje o lajšanju bolečin pa sem hodila recimo 2 km skupaj(po etapah),pa sem prišla domov čisto polomljena.me je bolel križ,potem tista mišica na nogi, s katero je pritrjena na telo(ste razumele?[sm=smiley36.gif]),pa še nožnica...[sm=smiley13.gif]popoldne smo šli pa vsi trije (oz.štirje,ampak samo trije smo se strigli[sm=smiley36.gif]) k frizerju,potem pa še na sprehod po mestu,da smo lučke pogledali,potem pa še na tortico.[sm=bravo.gif]sem bila tudi samo še za v posteljo,ko smo domov prišli...še v avto sem se komaj zbasala...dobesedno sem morala z rokami dvignit noge,da sem lahko šla v avto...[sm=smiley13.gif]včasih se res počutim,ko stara mama...
danes pa sem imela še diabetologa:pravi,da se mi počasi slabša,ampak tako počasi,da do PDP-ja ne bo krize,tako da mi ni treba več hoditi k njemu.je pa rekel,naj se kar še pazim naprej pa naj po porodu pridem,če bo potrebno...
jaz sem imela pa današnjo noč "lunasto":nisem mogla spat pa še zgaga me je pekla,tako da sem se skoz premetavala(pa stokala zraven,ker se težko obrnem)..me je lubi zjutraj vprašal,če sm imela ponoči namen rodit...[sm=smiley36.gif]da me je celo noč poslušal pa čakal,kdaj bom rekla,da bo treba it...[sm=smiley36.gif]
še malo,še malo,pa bomo imele naše štručke.[sm=smiley1.gif]se še spomnite prvih pregledov, pa NS, pa morfologije...kje je že to,a?zdaj smo res že na ciljni črti![sm=bravo.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (20.12.2013 10:01:05)

witch, super za pregled.

januar, bo pa kmalu....kako si danes?

tashq, jaz sem pa že dve noči dobro spala [sm=smiley1.gif]. Jaz sem bila tudi včeraj pri frizerki.
Jaz se še spomnim.....samo res neverjetno hitro mine.

Zdaj pa grem do konca pospravit. Sem rekla, da moram še zdaj decembra okna umit pa 2 balkona.....to sem naredila...samo prat še morem dati zavesa...danes pa bom se lotila kuhinje....potem pa zaključim in se pripravim samo na prihod bebija.

oblekca -> RE: Januar 2014 (20.12.2013 10:26:53)

Tudi jaz sem razmišljala, da bi šla k frizerju včeraj, a še sreča, da se nisem naročila, ker sem se tako slabo počutila, da nisem bila za nikamor. Danes pa počutje prav super in spala sem tako dobro, kot že dolgo ne.

tashg: nekaj sem brala o amnioskopiji, da je neboleč postopek.... zakaj bi jo ti zavrnila, kakšna je tvoja izkušnja?

Do katere št. ste pripravile oblekice? Ali ste samo za začetek in boste ostalo sproti?
A ve imate dva lavorščka za umivanje otročka? Ma kje se to kupi, je to sploh res potrebno ali je kak drugi način?

Night -> RE: Januar 2014 (20.12.2013 16:19:24)

Vidim, da nas je kar nekaj ujelo še zadnji hip za obisk frizerja :) Jaz bi se šla še tam spodaj uredit, ampak se bojim it na brazilsko, ker do zdaj še nisem bila nikoli in koža je v nosečnosti še bolj občutljiva. Sem si pa šla zdepilirat noge, tako da vsaj neki :) Se bom pa z britvico pobrila, preden bo treba it v P. Nočem, da me oni tam ...

Mene danes malo ščipa sem in tja, ampak je to verjetno prebava, ne vem. Drug teden imam pregled, pa upam, da tudi prvi ctg, da vidimo, kaj se dogaja. A ve ste imele tudi vaginalni pregled? Če se hočeš testirati za streptokok, se je treba prej kaj naročiti?

witch -> RE: Januar 2014 (21.12.2013 8:13:05)

No, pa smo vse obiskale frizerja [sm=smiley36.gif] tudi jaz sem ga, prejšnji teden.

Night moj zadnji pregled je bil vaginalni, isti kot vsi prejšnji. Kako pa bo naslednjič ko bo ctg pa ne znam povedati. Za testiranje na streptokok pa sem jaz že ene dva meseca nazaj g vprašala. Dela se po 36. tednu. Ona mi je vzela bris, tam sestri sem plačala za odvzem, naprej pa urejam sama na mikrobiološkem laboratoriju. Tja sem nesla vzorec, zdaj pa moram še po izivde in tam plačati.

oblekica jaz imam kar nečakove oblekice. So tiste prve čisto nevtralne tako da so super. Jih je pa res en mičken del pripravljenih 56, ostalo 62. Se je pa tu in tam našla že kakšna večja 68. Nam pa tam okrog 68 več ne bo ustrezalo, ker so kratki rokavi, mi pa bomo rabili še dolge. Pa če bo punčka, so tiste oblekice naprej kar fajn fantovske [sm=smiley1.gif]
lavorščka za umivanje še nimam pripravljenega. Bom pa najverjetneje kakšno navadno plastično posodo dala.

dspela ti pa si pridna s popravljenjem [sm=smiley1.gif] Jaz sem imela hvala bogu generalko preden sva se vselila. Zdaj pa smo malo površinsko pospravim pa je to to. Danes imam namen.

Komaj pa že čakam praznike. Torek, da postaviva smrekico, prvo samo najino, da nama naredim eno super večerjo in da uživava skupaj. Sama..

tashq sem vesela da si proti koncu, da ni več prevelikih težav s cukrom. Še mičkeno, potem pa držim pesti da ta nosečniška sladkorna izgine.
Jaaa prav spomnim se delanja testka, želje, upanja da bo plusek, da nam je končno uspelo. Spomnim se prvega pregleda, prve solzice ko sem videla to malo bitjece, pa čakanje na nuhalno, morfologijo, na brcike. Evo, pa smo res že vse dale skozi, čaka nas samo še tisto najlepše. Spoznati malčka. Hitro, prehitro je šlo.

januar čakamo novičke [sm=bravo.gif]

Jaz se pa nekaj slabo počutim zadnja dva dni. Spet me je začela boleti sramna kost, želodec ni ok, tu in tam mi hoče biti slabo, danes pa me še glava začne boleti. Bom šla malo pospravit pa se zamotit, mogoče pa mine.

Lep dan vam želim [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (21.12.2013 14:24:10)

dspela:si pa res pridna....[sm=bravo.gif]
jaz sem pa ravno včeraj vse oblekice za [sm=duda.gif] oprala in zlikala![sm=bravo.gif]sem bila pokonci do 4 zjutraj...ja,me ta nespečnost še daje...[sm=smiley13.gif]ob 8.sem bila pa spet pokonci,da sem Pio spakirala-je šla k babici na "počitnice"...zdaj pa malo lenarim pa malo pospravljam...no,več lenarim...[sm=smiley36.gif]
oblekca:pri meni amnioskopija ni bila neboleča...[sm=smiley18.gif]sem jo imela 3x v 6 dneh v 1.nosečnosti pa vsakič še fejst krvavela potem...[sm=smiley13.gif]drugače naj bi jo pa delali samo v Kranju(nekej sem prebrala,da tudi v Postojni[sm=zmeden.gif]) in da naj bi bila čisto nepotreben poseg(tudi po Pušenjakovih besedah).s tem preverjajo barvo plodovnice in s tem počutje [sm=duda.gif].drugje se pa zanašajo na CTG in na to,da ženska stalno čuti [sm=duda.gif].in zaradi tega jaz razmišljam o tem,da bi zavrnila.no,najprej bi G vprašala,zakaj naj bi bila po njenem potrebna in če me bo slučajno prepričala(čeprav ne verjamem...),potem bomo videli...
jaz imam pripravljene oblekice od 50-62.prvič nam je tako šlo,ker je bila Pia bolj drobna,je št.50 nosila 1 mesec.nekatere pa vem,da sploh nimajo št. 50,ker je [sm=duda.gif] bolj velik...prvič so nam te tri številke zadostovale za skoraj 5 mesecev, potem smo šli pa počasi na 68.68 in 74 pa je nosila še pri enem letu,ko jih nekateri ponosijo pri pol leta...
lavorčkov pa jaz ne bom imela,bom kar na tistih "na komot" robčkih.drugače pa lahko uporabiš čisto navadno plastično posodico...
Night:jaz sem tudi razmišljala o brazilski pa tudi nisem zbrala poguma,ker bi bilo prvič...[sm=smiley9.gif]drugače pa za P ni treba biti čisto pobrit,lahko imaš "par dni staro"...[sm=smiley36.gif]tako da se ti ni treba brit ravno takrat,ko boš odhajala v P,po možnosti še med popadki...za njih je važno le,da ni fejst zaraščeno...drugače pa lahko tako ali tako zavrneš britje...
vaginalnega pregleda pa nisem imela ne v 1. N,ne zdaj(razen pri potrditvenem UZ).
witch:upam,da boš kmalu bolje...kaj pa če bi malo zadremala,se malo spočila...
pa pa[sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (21.12.2013 18:16:40)

witch, je potrebno malo pospravit zdaj ko še lahko.
itchLepo, bosta pa uživala.

Jaz sem bila včeraj tudi čisto za nič. Sem dopoldan posesala, potem pa sem se malo ulegla, da se odpočijem...pa me je tako hrbet in križ začel boleti, še kuhat se mi ni dalo začet, ..potem pa čez nekaj časa, sem postala tako slabotna, da še sedet nisem mogla. pa sem se le spravila kuhat in sem komaj stala zraven, par krat sem se usedla vode spila, balkonske vrate odprla, da pride not sveži zrak...ko sem dala peči pa sem ulegla...po kosilu pa je postajalo moje počutje boljše.
Pa sem imela namen začet čist kuhinjo, ko se je kosilo kuhalo...pa nisem mogla.

tashq, boga [sm=smiley13.gif]. Jaz še zaenkrat dobro spim, so pa tudi kakšne noči, ko ne morem.

Midva sva bolj kupovala št. 56...če pa bo bolj drobček bebi, pa bo šel ati kupit.

Danes pa sva spet zapravila nekaj denarja. Kupila sva posteljnino, dudi, flaško, odejo pa tetra plenice, pa zame vložke in ostale stvari, ki jih rabim.
Moreva še iti v lekarno, pa jogi kupit, pa še kakšno malenkost.
Zdaj pa imam že kar nekaj stvari, da lahko začnem prati.[sm=smiley17.gif]

Night -> RE: Januar 2014 (22.12.2013 8:25:36)

Punce, pridne, vse nekaj pospravljate in likate [sm=bravo.gif] Jaz nisem najbolj navdušena nad pospravljanjem, tal ne pomivam že več mesecev, to naredi mož, ko mu zatežim [sm=smiley36.gif] Tudi nekih generalk nikoli nimam, vsake toliko pobrišem prah in posesam, ostalo je pa itak treba sproti.
Tudi likam ne rada, tako da cunje poberem iz sušilca in zložim. Tudi potem ne bom likala, razen če bo res zmečkano. Sem pa zlikala tetra plenice, tud to je neki [sm=smiley1.gif]

Včeraj sem ves dan skakala okrog, tako da me je proti večeru nenormalno začela boleti sramna kost. Še danes me malo boli, ampak vsaj lahko hodim, včeraj sem lahko samo racala na relaciji kavč - wc.

Sem se pa danes ponoči trikrat zbudila na hrbtu. A je ta položaj lahko kako nevaren? Drugače mi sploh ne paše, ampak očitno se nevede tako obrnem in spim ...

Cunjice: midva imava vse, od 50 naprej, ker sva jih veliko dobila. Če bi kupovala sama, bi kupila samo par bodijev 50, ostalo pa 56 in 62.

Kaj imate ve za nego? Jaz bom vzela fiziološko in eno mazilo (vzamem v lekarni?) Kje ste kupile termometer in glavniček?

witch -> RE: Januar 2014 (22.12.2013 9:06:59)

tahq tebe pa res daje nespečnost. Hja priprave na nočno vstajanje [sm=smiley1.gif] Mene pa prav skrbi kako bo. Zadnje dni bi samo spala. Spim popoldan, zjutraj je nemogoče vstati, zvečer zaspim pred tv, ponoči samo vstanem 2x da grem na wc.

dspela [sm=bravo.gif] za nakupe. Naju še tudi nekaj malenkosti čaka za kupiti, vendar bo to po novem letu. Če pa otroček prehiti pa teh stvari itak ne bom takoj uporabljala.

night tudi jaz ne likam. Samo tisto kar je res nujno. Teh malih oblačilc tudi ne bom likala. Sesanje meni nekako še gre, pomivanje po tleh pa isto dragi dela [sm=smiley36.gif]
hmmm tudi se velikokrat zbudim na hrbu. Zakaj pa naj bi bilo to nevarno?

Za nego imam jaz fiziološko, alkohol, hladilno kremo iz lekarne, domačo žajfo, domačo ognjičevo kremo. Glavniček in škarjice pa sem kupila v baby centru. Termometra za vročino še nimam, ga izbiram.

Jaz sem pa včeraj mislila da bo to res to in me lahko dragi samo pelje. Od tega, da sem se zbudila čisto za nič. Začela me je boleti glava, slabo mi je bilo, zgaga me je pekla, potem sem začela še driskati, trebuh ni bil čisto ok, otrok miren, začeli so se pojavlati krči podobni menstrualnim. Zvečer pa se je vse umirilo. Otrok pa čisto razživel.
Danes sem se zbudila že boljše volje in upam, da bo boljši dan. Piškote imam namen peči. Upam, da mi bo uspelo. [sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (22.12.2013 12:46:44)

položaj na hrbtu:naj bi bil nevaren zato,ker otroček pri tem pritiska na neko veno.je pa tudi Pušenjak rekel,da če nosečki paše ležati na hrbtu pa naj,ker ji bo telo že samo povedalo,če kaj ne bo uredu.jaz tudi ležim na hrbtu,ker na bokih včasih zelo težko.
nega dojenčka:jaz bom imela kremico za ritko,fiziološko raztopino,trdo milo in olje.termometer sva midva kupila v BC,vendar je zelo čuden:meri tako,kakor se mu zazdi.če ima katera slučajno tisti termometer na živo srebro,se mi zdi,da je še najboljši...moja mami ima doma ene 5-6 termometrov.jih je dala enkrat vse v toplo vodo, pa ji je dobesedno vsak drugače pokazal!so pa to čisto navadni termometri.mogoče so tisti dragi,ki merijo v ušesu kaj boljši...[sm=zmeden.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (22.12.2013 20:46:21)

Ena je spraševala o amnioskopiji...

Meni je G omenila, da bi med praznki prišla na amnioskopijo v P KR, pa sem ji jasno povedala, da na ta postopek ne pristanem. Prvič sem bila do PDP vodena pri njej v ZD Kr, pa sem vedno imela samo CTG. Po roku so me zaradi nerednih/ lažnih popadkov obdržali na oddelku v P Postojna, pa so stanje otroka prav tako kontrolirali samo s CTG.

Skratka, ne grem na amnioskopijo. Če drugje zadosti zaupajo informacijam, ki jih daje CTG, ne vem, zakaj bi v KR morali vztrajati pri izvajanju amnioskopije.

Blondinčica -> RE: Januar 2014 (23.12.2013 7:28:48)

ooooooj, sporočam da je naše dete malo pohitelo (36t) [sm=smiley36.gif] tako da nam je miklavž prinesel tako čudovito darilo - sinčka [sm=duda.gif] sva zelo vesela [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] HB je vse u redu razen kar je imel zelo hudo zlatenico, se že cartamo doma [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] porod je bil zelo lep (1.5ure, na koncu brez šiva), res lepa izkušnja, vam polagam roko na srce, ko ti ga dajo na prsa pozabiš vse bolečine[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] želim vam vsem da bi se vam tako izteklo kot se je meni in želim vam veliko cartanja, zdravih otročkov, lep in vesel božič in srečno novo leto 2014!!!!

Sem vas malo na hitro prebrala, glede vložkov in hlačk je tako: vsak dan zjutraj pridejo sestre z vozičkom v sobo in delijo: haljo, hlačke in brisačo. Samo stran od vir 80 vložkov jaz sem jih uporabljala za zelo vroče obkladke za prsa, ker so se mi naredili vozli (boli[sm=smiley13.gif]) najboljši so TOTO vložki, ki so skoraj enaki tistim ki ga dobiš na koncu v porodni. te pa že v sobi čaka en cel paket vložkov, ki so definitvno boljši kot vir 80!

LP Blondinčica[sm=smiley31.gif]

Nina33 -> RE: Januar 2014 (23.12.2013 13:21:39)

[img]http://img41.glitterfy.com/13346/glitterfy3075140T967B81.gif[/img]

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014 [sm=modricrtici.gif]

[sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]

Nina33 -> RE: Januar 2014 (23.12.2013 13:26:09)

Blondinčica, čestitke!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (23.12.2013 13:39:07)

Blondincica cestitke za fantica :)

najino dete pa je uradno donoseno :) sem zelo vesela. Pa se izvidi streptokoke so negativni. Tak da je danes en super lep dan.

marusap -> RE: Januar 2014 (23.12.2013 14:18:16)

Hey, hey!

Blondinčica, čestitam!!! [sm=bravo.gif]

Jaz sem danes čisto izmučena... Najprej sem šla v ZD rihtat bolniški list, ker so mi na komisiji za bolniške izdali napačno odločbo (po njihovem sem bila 2 meseca več na bolniški). Potem sem šla uredit v službo, v LJ na polikliniko v laboratorij in na koncu v diabetološko ambulanto. Sladkor se mi je itak poslabšal... [sm=smiley13.gif] Še dobro, da bo kmalu konec. Jutri grem spet na pregled v porodnišnico.

Sem tako zmatrana, da se mi tudi roditi ne bi dalo. Včeraj sem cel dan pekla piškote in pecivo - majhne pozornosti za sorodnike. Pravkar pa sem končala svojo prvo potico. Zdaj vzhaja,zvečer gre v pečico, jutri si jo bom pa že zjutraj privoščila en košček (če bo ratala [sm=smiley36.gif]).

Tamala se je pozdravila, hvala bogu. Jih je pa v vrtcu samo 5 in so nastop odpovedali. Full se bojim teh raznih viroz in še kar razmišljam koliko časa jo naj imam doma, ko pride dojenček.

Meni tudi to-to vložki zgledajo super. Sem bila pa zadovoljna tudi z vir 80 po prvem porodu.

Za nego dojenčka imam jaz samo zložence, fiziološko raztopino, vatke, toto krpice, mazilo za ritko in trdo milo. Mislim, da otroška koža ne potrebuje nič drugega kot toplo vodo. Ne bom pa nobenih posebnih lavorčkov uporabljala.
Oblekice imam v 62, nekaj 56. Manjših nimam. Saj se zaviha pa še pod dekico bo več ali manj.

jutri držite pesti, da tega našega škratka obrnemo na glavo. Danes mi je na diabetološki obljubljala predčasen carski rez, če bo trmaril na ritki [sm=duda.gif] .

Uživajte še zadnje dni!!!! Jaz jih imam do uradnega roka samo še 20. Tale december je tik-tak minil.

tashy21 -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 1:02:54)

Blondincica, cestitke!
Jaz sem imela danes pregled. CTG je pokazal tri popadke (men se ni zdelo :) ), odprta 1cm, naslednji pregled čez en teden.
Marusap, drzim pesti da obrat uspe.
Lepe praznike vsem!
Tashy

Night -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 8:41:16)

Blondinčica, čestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sem kar malo fouš :)

Za mano je neprespana noč, ne vem, če sem spala 2 uri vsega skupaj. Že popoldne sem imela čisto trd trebuh, potem še cel večer in celo noč. Zvečer me je bolelo tako kot med M, potem pa še psiha naredi svoje in rezultat so podočnjaki, ki se jih vidi na en kilometer daleč [sm=smiley29.gif]

Sem bila kar malo v strahu, da se je že začelo kaj dogajati, po drugi strani bi bila pa vesela, če bi bilo to čimprej za mano. Ti zadnji tedni se mi zdi, da bodo zelo naporni. Sicer me čakajo še nakupi, moram kupit še kar nekaj stvari, ampak se ne počutim več ravno najbolje.

Včeraj sem imela tudi jaz prvič CTG in ni bilo nič videti. Vaginalno me sploh ni pregledala, tako da sploh ne vem, ali sem že kaj odprta[sm=zmeden.gif] Baje se na plodovnici vidijo bele pikice, kar naj bi pomenilo, da je zrela. Koliko so vam kaj ocenili težo ploda? Mene skrbi, da bo težek, že zdaj ima 3200g, pa imam še 3 tedne.

tashq -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 10:42:04)

magdalenica:kako pa je reagirala tvoja G na to?se je kaj "upirala"?
Blondinčica:čestitke![sm=bravo.gif]
PS:zakaj ti pa Vir 80 niso bili všeč?
marusap:upam,da si dons že kaj manj zmatrana...pa super,da se je Lana pozdravila...[sm=smiley20.gif]danes imaš ZO,ne?držim pesti!pa poročaj,kako je šlo...[sm=smiley1.gif]
Night:saj te ne pogleda vsak G vaginalno...mene nikoli ne,tudi prvič me niso nikoli(razen na amnioskopiji).saj če si odprta se potem počasi začnejo popradki ali pa ti odteče voda pa greš zato v P...nekatere so odprte več tednov,preden se dejansko začne porod...tako,da te naj glede tega nič ne skrbi...[sm=smiley1.gif]
pa zaradi teže te naj tudi nič ne skrbi,ker se lahko kar fejst zmotijo...

jaz sem spet nespečna,sem pokonci že od 4 zjutraj(spat sem šla pa ob 1),zdaj pa s tamalo pečeva piškotke(trenutno čakava,da se testo spočije-sva ga dale ajat...[sm=smiley36.gif]),potem ko narediva piškotke,gre pa tamala ajat,ko se zbudi,bomo pa še smrekico postavili...potem pa Božiček pride![sm=bravo.gif]

lepo se crkljajte z lubiji...[sm=smiley31.gif]

hmmmm....januar2014,si še doma ali se že crkljate v troje?

oblekca -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 14:50:52)

Blondincica čestitke! [sm=bravo.gif]

Tudi za mano je neprespana noč, pa tudi drugače se ne počutim najbolje, a včeraj na pregledu in CTGju je bilo vse ok.
Takoooo se mi nič ne da in letos tudi pekla ne bom za praznike, pa me sploh ne sekira, bolj se drugi s tem ukvarjajo. Meni je važno samo to, da dete zdrži še malo, da bo donošeno, drugo lahko vse počaka.

Včeraj sem na hitro šla še kupit tistih nekaj stvari, ki nam je še manjkalo za dojenčka, če bo treba še kaj bomo pa sproti. Domov sem pa prišla izmučena kot da bi..., ma saj ne vem, ne najdem primerjave, ker res še nisem bila tako utrujena...

Sem pa malo v dvomih če sem se prav odločila, ker nisem imela namena v naprej kupit dude, flaše in prsne črpalke, ampak počakat da vidim kako bo. Kaj se vam zdi, bi bilo fajn vseeno to že kupit, vem da so mnenja različna, a me res zanima kako ste se ve odločile, sploh tiste ki že imate izkušnje.

Lepe in mirne praznike vsem!

dspela -> RE: Januar 2014 (24.12.2013 14:59:51)

Vsem želim lepe božične praznike! :)

Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>