RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 8:10:06)

witch jaz sem imela nahrbtnik namesto te torbe, se mi je zdelo bolj praktično. Malo večjega z večimi "predalčki" Ko si brez vozička tiste torbe ni prav fajn nosit. Nekaj pa definitivno potrebuješ ja.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 8:45:21)

IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica87

witch jaz sem imela nahrbtnik namesto te torbe, se mi je zdelo bolj praktično. Malo večjega z večimi "predalčki" Ko si brez vozička tiste torbe ni prav fajn nosit. Nekaj pa definitivno potrebuješ ja.

Tut to je dobra ideja ja. Je pa res da se mora usaka sama na podlagi svojega stila in obveznosti odločit kaj ji bo bolj prou prišlo. Men recimo je bolj prou pršla torba ker se jo je dalo (sej se da verjetno use) na voziček pripet in tko sm jo skos mela sabo in je blo not čist use kar sm rabila če bi slučajno prišlo do nepričakovanega prehitevanja urnika. Popoudne je biu pa vedno partner z mano in je en nosu torbo drug pa tamalo in mi res ta torba ni bla tut eno samo sekundo preveč al pa nerodna.

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 8:58:43)

Mene pa zanima, zakaj je dobro, da plenice premrznejo. [sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 9:41:35)

sonček, hvala.

januar, super, da sta še 2v1...naj tako še ostane nekaj tednov. Si šla na pregled?

prebava, jaz sem od začetka bolj zaprta in tudi ne grem po kakšne dan ali dva na wc....včasih pa tudi, da grem lepo in bolj mehko blato.

pike pred očmi, jaz včasih vidim...tudi že pred nosečnostjo, včasih take svetleče pike pred očmi, ki se vrtijo, pa kamorkoli pogledam jih vidim...to pa se mi zgodi, kadar naredim, kakšen čuden gib ko vstanem.

witch, ja, res je fajn. Čestitke za nakup vozička. Kakšnega pa sta kupila?
Previjalna torba, midva imava zraven vozička. Nama se pa zdi fajn, da je,ker lahko daš notri plenice, pa druge stvari.

luna, ne sme imeti med nami še vpliv...naj še kar naši dojenčki počakajo, na januar.

Aeio -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 11:19:22)

Dober dan,

jaz sem imela včeraj pregled in mi je rekel zdravnik, da imam že rahlo zmehčan maternični vrat. Sicer zaprta. Ampak me je kar streslo. Nič še nimam pripravljeno, sedaj pa moram še nekaj časa počivati, da bo otrok donošen...

Lep dan vsem!

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 11:24:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Coccinelle

Mene pa zanima, zakaj je dobro, da plenice premrznejo. [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley1.gif[/img]

Ni pomembno, to delamo samo zato da so bolj bele. Men je to v 1. nosečnosti tašča povedala pa ji nism vrjela pa sm za voljo ljubega mira res to nrdila (takrat sm jih dala vn sušit k je rahlo snežilo) in rezultati so bli res neverjetni.

Aeio upam da ostaneš še nekej časa 2v1 [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img] držim pestke da bo čim dlje [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/img]
Js sm si pa kupila donat (si morte mislt) [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] zdej bomo pa vidli kakšno bo zvečer stanje...sm se odločila da ga bom ceu dan tko po požirkih pila pa bomo vidli kako bo.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 11:42:29)

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica87

Tut to je dobra ideja ja. Je pa res da se mora usaka sama na podlagi svojega stila in obveznosti odločit kaj ji bo bolj prou prišlo. Men recimo je bolj prou pršla torba ker se jo je dalo (sej se da verjetno use) na voziček pripet in tko sm jo skos mela sabo in je blo not čist use kar sm rabila če bi slučajno prišlo do nepričakovanega prehitevanja urnika. Popoudne je biu pa vedno partner z mano in je en nosu torbo drug pa tamalo in mi res ta torba ni bla tut eno samo sekundo preveč al pa nerodna.

To je res, odvisno tudi od vozička. Jaz imam na mojem (PP GT3) eno tako mini torbico pri ročaju, za ključe, telefon, denarnico ... Pod vozičkom pa veliko nakupovalno košaro, tako da sem tja dala nahrbtnik. Če sem pa šla iz trgovine pa nahrbtnik na ramena in je to to. Seveda si vsak naredi tako kot mu najbolj odgovarja [sm=smiley1.gif]

jaaa še malo in bomo spoznale svoje sončke [sm=bravo.gif] Moj je baje težek in dobila sem tudi injekcijo za razvoj pljučk, tako da ima zeleno luč ko dopolnim 36 tednov [sm=smiley36.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 13:58:40)

Hvala za odgovore [sm=smiley1.gif] nekaj vem da moram imeti. Me je pa zanimalo kako je s praktičnostjo te torbe. Ker so kar precej drage [sm=smiley29.gif]

Aeio meni je G na pregledu 22.10. že rekla da imam zmehčan maternični vrat. Zaprta sem še je pa pač zmehčano. Neke panike ne delam, počivam pa pretirano tudi ne. Ko vidim da sem utrujena, drugače normalno delam.

metuljčica koliko pa je težek otrok? A predvidevajo da se bo prej rodil in si zato dobila injekcijo ali ti bodo sprožili porod? Ker tudi moje dete ni ravno suhec. V 32 t 1 d je tehtal čez 2 kilograma. To je kar fajna teža in tudi vse ostale mere so prehitevala za več kot en teden.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 14:14:19)

veseli december - danes sem uradno nastopila porodniško in je suuuuper [sm=smiley36.gif] Tavečjega imam zdaj doma in sva ležerno pozajtrkovala proseno kašo, potem sva se malce poigrala, šla ven, zdaj pa zgagec spi, jaz pa imam čas zase [sm=jezicek.gif] No, dokončati moram še par službenih stvari, vendar je motivacija precej švoh [sm=smiley13.gif]

pregled - pri včerajšnjem pregledu je zaradi odstopanj pred 3 tedni naredila kontrolo rasti. Fant se je v tem času zredil 1kg in zdaj (dopolnjenih 36t) tehta 2700g. Čutim, da je zrastel, saj so se gibi povsem spremenili (spet se čuti pretegovanje). Jaz pa se v tem času nisem nič zredila (mi je odleglo).

previjalna torba/ nahrbtnik - jaz sem si kupila novo (večjo) previjalno torbo, saj nam pri tavečjem še ni uspelo ukiniti plenic [sm=smiley13.gif] Potreba po torbi je pa odvisna od tega, koliko mamica z otrokom leta okoli. Jaz pač precej (no ja, pogosto grem z otrokom k svojim domačim izven LJ) in mi paše, da imam ves čas pripravljene nujne stvari za dojenčka (plenice, vlažni in papirnati robčki, komplet za preoblečt - pri prvem sem le izjemoma zares potrebovala, slinček, tetra plenica, žlička, duda, 0.5 L vode, dokumenti, potem kasneje pa zmeraj še en nov frutek/ banano za hudo lakoto).

priprave - nakupi so zaključeni, le vse je še treba zmetat skupaj v prihodnjih dveh tednih. Ker potem hočem v miru pričakati dojenčka :)

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 18:27:38)

witch koliko je zdaj težek ne vem, je pa na vsakem UZ za 2-3 tedne težji že od morfologije naprej. Injekciji sem pa dobila v 28. tednu, ker sem skoraj rodila, sem se začela odpirat, ni bilo povezano s težo otroka. Zdaj sem v 35. tednu in je na srečo vse ok [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 18:54:47)

torbe so drage ampak se splača. Js sm not pospravla pleničke za previt, robčke, kremo, termovko z vodo, mleko in flaško še tetra pleničko in za 1x preoblečt (če bi prišlo do kakšne nesreče) in jo ne zamenjam za nč na svetu.
Ja punce kr počivat da nebojo preveč prehitro prišli, sicer pa so že dovolj stari da sami preživijo HB. Tko da mislm da je tist tahud strah mimo.

januar2014 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 19:02:57)

Witch ... Hvala, aja ? Jaz naceloma prej nisem imela prebavnih motenj, me pa od vceraj zvecer (to se je dogajalo se celo noc in sezdaj traja) tko prov na momente zasraufa , pa to otrdevanje smotano.. Mislm da sem se danes pa vceraj kr prevec dobr spucala hah.. Bodoca babica je ze cela panicna da zdej kmal pa bo! Sam js se vedno sama sebe prepricujem da me se ne boli dovolj da bi zagnala paniko.. Ah nevem..
3Soncek3 ... Zakaj strah ? :) :) nism mela tazga namena hihih
dspela .. Ja vztrajam se 2v1 , pregled sem mela 28.ga , zdej ga mam sele 12.12. ,..

dspela -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 19:38:20)

Aeio, držim pesti, da še ostaneta nekaj tednov 2v1.

Danes sem imela pregled. Najin bebi pridno raste, obrjen je na glavo, sladkor sem imela vredo, edino imam premalo želaza in sem dobila tablete. Dobila sem že napotnico za porodnišnico. Pred naslednjim pregledom moram še zadnjič dati kri, vodo pa mi bo do konca pregledovala.
Naslednjič pa imam že CTG. :)

Aeio -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 21:02:34)

Ja, hvala za dobre želje, jaz tudi upam, da bova še malo vztrajala skupaj:) je pa nekaj zelo čudno, včeraj, točno mesec pred rokom, se je kar naeknkrat vse obrnilo. Mislim počutje, otrdevanje trbuha,... Hecno.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (3.12.2013 22:08:08)

Januar pred porodom se bo tut trebušček bl dol spustu, dokler je pa čvrst in visoko še ni straha. Bom se pohvalila čeprou upam da ni prehitro...Donat je pomagou ceu dan brez zgage in sm ful navdušena...jutr takoj po Donat Hehe. Me pa jutro čaka še eno lepo opravilo....mojmu grem kupt darilo za rojstni dan, komaj čakam, pa še tako fajn mi je k ga žuli kaj bo dubu je mu pa samo z nasmeškom odgovorim hehe sm žleht.

oblekca -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 14:51:38)

Ojla punce!

Jaz sem se do sedaj samo enkrat oglasila, vas pa redno berem in bi sedaj malo poklepetala z vami, če me sprejmete [sm=smiley9.gif].

Kar ne morem verjet kako hitro minevajo ti tedni, meseci in upam, da nas ne prehitijo naši sončki in počakajo na svoj čas. Jaz pričakujem konec januarja, moram pa kar veliko počivat, saj imam kar nekaj težav. Komaj čakam naslednji pregled, da povejo kako in kaj.
Pri nas je večina stvari pripravljenih, še kakšna stvar je za kupit in tu bi potrebovala tudi vaš nasvet, predvsem od tistih, ki že imate izkušnje.

torba: zanima me če imam kdo tisto iz dm-ja od baby love in kako se obnese? sicer bi si želela tako ki ima na vrhu zadrgo in brez tistega dela ki ga je potrebno dvignit gor, da je torba odprta, pa ne vem kam naj sploh pogledam. kakšen nasvet

fiziološka raztopina in sterilni zloženci: koliko tega naj kupim?

termometer: katerega priporočate, res sem prebrala dosti na to temo, a kar ne vem kaj kupit, ker eni baje tudi ne kažejo točno? Vaše izkušnje?

obroč za sedenje po porodu: mogoče kdo ve kje bi lahko našla sredi zime, tisti otroški napihljiv obroč za plavanje? sem popolnoma pozabila na to poleti in sedaj [sm=zmeden.gif]

Hvala vsem in pazite nase.

witch -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 16:07:19)

Pa sem si kupila previjalno torbo [sm=bravo.gif] v dm sem šla, cenovno mi je dostopna, zgleda lepo, velika je in sem jo kar kupila.

magdalenca [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za porodniško. Zdaj pa le uživajta z malčkom. Še samo malo pa bosta dobila družbo.

metuljčica hvala za razlago. Vesela sem, da ste takrat vse uspeli ustaviti. No, tako naše dete prehiteva za teden ali več že od morfologije naprej.

januar saj pravijo, da je mehko blato lahko znak za porod. Pri moji sestri je bil. Cel dan težave in obiski wc-ja, zvečer so se začeli popadki. Jaz sem imela že prej mehko, tak da tudi če bo to znak ne bom imela pojma da je [sm=smiley36.gif] Držim pa pesti, da še vsaj mičkeno malček ostane pri tebi.

dspela [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pregled. Sem zelo vesela za vaju.

sonček vesela sem da ti donat pomaga. Se lažje živi, a?

oblekca držim pesti, da ostaneta čim dlje 2 v 1. Torbo sem danes kupila v dm. Meni je na prvi pogled všeč. Kako se pa obnese pa nimam pojma. Na žalost pa ti ne znam pomagati s tvojimi vprašanji. To nam bodo pa že izkušene povedale [sm=smiley1.gif]

Sem se hvalila da ni nobenih težav, da se počutim super pa vse. No, danes je stvar drugačna. Boli me sramna kost na levi strani. In to kar močno. Tudi trebuh ni tako kot bi mogel biti. Vse je nekam napeto, težko, tišči me cel trebuh. Prej se je pojavila tudi bolečina v križu in pa za par minutk me je začelo zvijati čisto enako kot pri menstruaciji. Saj se zavedam da se ne rodi tak hitro [sm=smiley1.gif] me je pa vseeno malo strah. Po mojem se telo pripravlja, saj neka bolečina, nek znak pa počasi mora biti. Sem bila prej cela panična. Nimam še NIČ za otroka. V naslednjih dneh grem po lupinico, previjalno, voziček. Sestaviti morava posteljico, cunje preprati. Pa še vsa kozmetika in podobno kar moram kupiti. To bo dela naslednji teden.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 16:35:02)

Previjalna torba DM - pri prvem sem jo imela in je bila fajn. Je zdržala, samo zdaj sem jo nadomestila z večjo. Precej luštne so tudi v Pikapolonici, z zadrgo zgoraj. Ima pa tista iz DM bolj smiselno oblikovane žepke za stekleničke/ frutke.

neverjetno - včeraj smo preuredili spalnico in postavili posteljico. Je uspelo najti prostor za 2 otroški posteljici brez večjih premetavanj pohištva in sva bila z možem na koncu presrečna :) Zdaj je treba še oprat cunjice, pripraviti lupinico in torbo za v P.

termometer - mi imamo ušesnega Omron, pa je za en k*. Uporaben je zgolj za hitro preverjanje, če je otrok res vroč. Namreč, če v obeh ušesih nameri več kot 37.5, potem je treba zares pomeriti telesno temperaturo s steklenim. Merim vedno v obeh ušesih in če se meritvi precej razlikujeta, potem ponovim ... Skratka, precej nezanesljiva reč.

witch - tapravi popadki se čutijo kot menstrualni krči z naraščajočo jakostjo. Bodi pozorna.

obroč - prvič nisem kupovala na rezervo, zdaj pa tudi ne bom. Se mi zdi bolj pomembno, da babica pri porajanju glavice varuje presredek in ga ne prereže kar tako, rutinsko, da bo otrok hitreje "padel ven". Si pa predstavljam, da so resne težave z iskanjem tovrstnih stvari sredi zime.

gaze, fiziološka, kozmetika- jaz sem za prvega kupila eno škatlo sterilnih zložencev in je nisem porabila. Sem pa v dveh letih porabila dve škatli ampul fiziološke raztopine (iz Leclerca). Torej ni posebne potrebe po zelo velikih zalogah. Pa tudi sicer se s "kozmetiko" za novorojenčka samo farba mamice - zares se potrebuje fiziološka raztopina (v ampulah, za čiščenje noska, popka, učkov), alkohol (če ne za nego popka, pa za razkuževanje škarjic za nohtke in za obhladke po cepljenju), sterilni zloženci, nevtralno trdo milo (1x tedensko), olje za nego kože po kopanju oz. odstranjevanje temenc (jaz sem uporabljala kar domače oljčno iz kuhinje), hladilno mazilo za ritko (čimbolj natur, mazala sem po vsakem previjanju) in ribodermin za namazat obrazek (ga tudi nisem porabila celega v dveh letih). Kasneje pa še tekoče milo/ šampon za laske. Na rezervi je dobro imeti še kak sudocrem/ praško pasto za nego pleničnega izpuščaja.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 16:58:15)

Se opravičujem za odebeljen tekst zgoraj [sm=smiley13.gif]

januar2014 -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 17:26:13)

3soncek3 ... Hmm, sva ze z G ugotovile da se mi je ze v zadnjem mesecu zelo spustil trebuh, in nasploh nosim zelo nizko spredaj. Zato tudi nimam tezav z dihanjem al pa kej, zgaga pa me ze 2leti muci, odkar sem imela neko rano na zelodcu (ocitno je to dedno, saj smo ze vsi po ocetovi strani dal to cez).

Witch ... Ja sem danes klicala G ,pa je rekla " kar v porodnisnico, lahko so popadki, vse jih ne cutijo enako, ene pa sploh nimajo svojih tapravih, tako da se pojdi tja pokazat " , no zdaj ze par urc odlasam, ker me skrbi da bi me spet zadrzali tam, ali pa nahrulili da hodim za brezveze (baje se to mnogim dogaja) [sm=smiley13.gif] ..

No med tem casom sem glede popadkov mal pocvekala z mojo mami, teto, tasco in kolegico. Mami ni ne odtekla vodo, niti ni cutila nobenih bolecin da bi rekla to je to, ampak je obakrat rodila z umetnimi popadki, obakrat 2tedna pred pdp. Teta je imela drisko in je krivila kumare, dokler ji ni svakinja rekla da naj gre v porodnisnico, kjer je baje zelo hitro rodila. Tasca pravi, da pri vseh 3 porodih ni vedela kako izgledajo popadki, zato mi nemore kej vec povedat. Kolegica pa je itak rodila 10 dan po roku, in je zadnja dva dni bila dost boga, se ji je pa vse dogajalo tako kot ucijo v materinski. Ocitno je vsak porod res zgodba zase

Jaz pa se vedno sama sebe prepricujem, da pocakajmo ce bo do jutri kaj boljse... [sm=zmeden.gif] pa danes sem mogoce 2x cutila malega da se je premaknu, zato cakam ce bo se kaj aktiven.. Hmm

witch -> RE: Januar 2014 (5.12.2013 10:05:11)

Pri meni se je vse skupaj malo umirilo. Ni več večjih bolečin.

Sterilni zloženci - zakaj ste to uporabljale?

januar kako je? Si še doma? Stanje se je umirilo?

sonček kaj si dragemu kupila za rojstni dan? Moj ga ima konec meseca in nimam nobene ideje letos [sm=zmeden.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (5.12.2013 10:08:39)

oblekca, držim pesti, da čim dlje ostaneta 2v1.

witch, hvala. Upam, da je bolečina ponehala. Poskusi malo bolj počivat. Si še na bolniški?

januar, si šla se pokazat? Naj še malo počaka.

Mamice, kje ste imele bebija čez dan, prvi-drugi mesec? Je boljše, da je na začetku v svoji postelji ali je lahko že napr. v dnevni sobi?

dspela -> RE: Januar 2014 (6.12.2013 13:44:31)

Kje ste punce?

Jaz sem pa konec za letos z izpiti. Spet se mi začnejo spomladi.

witch -> RE: Januar 2014 (6.12.2013 17:55:04)

Evo mene. Sem v fazi pranja oblekic [sm=smiley1.gif] končno sem se spravila. Me je tisto zvijanje zadnjič malo prestrašilo in sem dojela da pa bo počasi čas za roditi jaz pa nimam nič pripravljeno. Tako da to uredim in lažje zadiham.
V začetku tedna grem po voziček in previjalno. Kakšen dan še v trgovino po kozmetiko in vse potrebne stvari. Pa papirje za porodniško nesem gor. Potem pa res lažje zadiham.

Night -> RE: Januar 2014 (6.12.2013 18:38:50)

A že katera kako drugače občuti gibe? Baje se v zadnjem mesecu spremenijo. Pri meni se še niso, tako da me zanima, kaj lahko pričakujem.

Kako hodite oblečene zdaj, ko je bolj mraz? Jaz sem brez bunde, eno sem sicer dobila, ampak me že pošteno zebe v njej, ker je tanka. Kupila bi si eno tako, da bi jo lahko nosila tudi potem, ko trebuha ne bo več. Mi lahko katera predlaga kakšno trgovino?

Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>