magdalenica -> RE: Januar 2014 (4.12.2013 16:35:02)
|
Previjalna torba DM - pri prvem sem jo imela in je bila fajn. Je zdržala, samo zdaj sem jo nadomestila z večjo. Precej luštne so tudi v Pikapolonici, z zadrgo zgoraj. Ima pa tista iz DM bolj smiselno oblikovane žepke za stekleničke/ frutke. neverjetno - včeraj smo preuredili spalnico in postavili posteljico. Je uspelo najti prostor za 2 otroški posteljici brez večjih premetavanj pohištva in sva bila z možem na koncu presrečna :) Zdaj je treba še oprat cunjice, pripraviti lupinico in torbo za v P. termometer - mi imamo ušesnega Omron, pa je za en k*. Uporaben je zgolj za hitro preverjanje, če je otrok res vroč. Namreč, če v obeh ušesih nameri več kot 37.5, potem je treba zares pomeriti telesno temperaturo s steklenim. Merim vedno v obeh ušesih in če se meritvi precej razlikujeta, potem ponovim ... Skratka, precej nezanesljiva reč. witch - tapravi popadki se čutijo kot menstrualni krči z naraščajočo jakostjo. Bodi pozorna. obroč - prvič nisem kupovala na rezervo, zdaj pa tudi ne bom. Se mi zdi bolj pomembno, da babica pri porajanju glavice varuje presredek in ga ne prereže kar tako, rutinsko, da bo otrok hitreje "padel ven". Si pa predstavljam, da so resne težave z iskanjem tovrstnih stvari sredi zime. gaze, fiziološka, kozmetika- jaz sem za prvega kupila eno škatlo sterilnih zložencev in je nisem porabila. Sem pa v dveh letih porabila dve škatli ampul fiziološke raztopine (iz Leclerca). Torej ni posebne potrebe po zelo velikih zalogah. Pa tudi sicer se s "kozmetiko" za novorojenčka samo farba mamice - zares se potrebuje fiziološka raztopina (v ampulah, za čiščenje noska, popka, učkov), alkohol (če ne za nego popka, pa za razkuževanje škarjic za nohtke in za obhladke po cepljenju), sterilni zloženci, nevtralno trdo milo (1x tedensko), olje za nego kože po kopanju oz. odstranjevanje temenc (jaz sem uporabljala kar domače oljčno iz kuhinje), hladilno mazilo za ritko (čimbolj natur, mazala sem po vsakem previjanju) in ribodermin za namazat obrazek (ga tudi nisem porabila celega v dveh letih). Kasneje pa še tekoče milo/ šampon za laske. Na rezervi je dobro imeti še kak sudocrem/ praško pasto za nego pleničnega izpuščaja.
|
|
|
|