RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (5.11.2013 7:29:05)

Tashq js sm prvo nosečnost štartala z 58 kg pa ko sm šla v 35. tednu rodit jih je blo 73 ajde kila gor dol nima veze, ampak ko sm rodila sm domou prinesla samo 2 kili in ni jih blo teško zgubit. Torej tut zdej prčakujem nekje isto al pa še bolš kr mi bo dost energije in s tem tut kilc pobrala ta starejša. Moj recept je bil samo vsak dan za 3 ure na sprehod. Tamalo sm nahranla, zrihtala in smo šle na šetnjo čez 3 ure smo ble doma kr je blo treba jest in evo tut enga dneva mi ni žou. Vrjamm da bo usaki uspelo, Sm maj truda vložiš [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/img] .
Na preglede je pa res teško čakat. Js ga mam šele 28.11. To je še skor  ceu mesec [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/img] . upam pa da mi nrdijo 3D in da se splača čakat.
Učerej je blo čez dan prisotnih ful velik popadkov kr naprej mi trdi trebuh pa tak čudn občutk mam. Sm kr mal napsihirana zarad prezgodnjega poroda, navsezadnje se lahko začne kadarkoli, otroki majo že razvita pljuča in imajo že možnost za preživeti...ampak ne me poslušat to js sm mau prenaglas razmišlam . lačna sm tut kr naprej, nimam tolk idej kaj še nrdit da zadovoljim trebušček in stanovalca. 

witch -> RE: Januar 2014 (5.11.2013 9:08:59)

Jaz se tudi lahko pohvalim s kilami. Jih imam zdaj v 31. tednu še vedno isto kot na prvem pregledu. Sem kar ponosna na sebe. Seveda me G na vsakem pregledu krega, da načrtno hujšam in podobno. Ampak ni res. Dokler otrok raste in se redi jaz menim, da meni ni potrebno pridobiti 10 kil. Ali se motim? Jez čisto normalno, vse kar mi paše in takrat ko mi paše. Ampak imam pa od prej že ene 20 kil preveč [sm=smiley29.gif] Pa upam, da še teh par tednov ne bodo kile ponorele. Dela za spravljati kile v minus imam itak.

Tudi jaz že odštevam do pregleda čez 14 dni [sm=bravo.gif] čeprav mislim da uzja ne bo. Ah sem se že sprijaznila, da mogoče bo do konca še samo en. Vem pa, da je z najinim otročkom vse ok. Zadnje dni so brcike postale konkretne brce. Nič ne špara na moči. Najbolj pa mi niso všeč tiste v mehur. Ne vem če je to normalno, ampak mene peče cel mehur ko me brcne ali se mi nasloni gor. Mislim pa, da je še vedno z ritko navzdol, ker so brcike spodaj veliko močnejše in sklepam da so to nogice. Včeraj zvečer ko sem šla spat je imel selitve. Trebuh mi je skakal levo in desno. Rečem, hej ti umiri se, mati bi spali. In akcija je kar trajala [sm=smiley36.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (5.11.2013 10:27:40)

tia, malenkost. Jaz jem Femibion 2, je notri Omega 3.

tashq, res je včasih težko čakat na pregled. Meni so tedni med pregledi kar hitro minili....naslednji pregled pa imam šele 4.12..čakanja 6 tednov...zaradi sestre, ker po pravem bi morala imeti pregled čez 5 tednov...od zadnjega pregleda.

witch, mogoče pa te bo G. presenetila in boš imela uz. Jaz tudi že dobivam kar močne brcike, tako, da me kar zaboli zraven. Zdaj ima že dva zvečer žurko, ko ležim na levem boku.

Jaz pa sem štartala z nekje 49 kg...zdaj pa imam 55-56 kg.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (5.11.2013 18:28:07)

tashq glede kil se ne sekerej. Res je da je odvisno tut od genov kako pa kaj ampak velik pa lahko nrdimo sami za boljše počutje. Vrjamm da si boš nrdila tko da boš zadovoljna.
witch to da te špotajo ne jemlji tko za sveto. Če se otročk kot pravš lepo razvija in napreduje in tebi nič ne manjka potem je to čist uredu. Sej usi neki pravjo da če začneš z (pre)več kilami jih pol čez nosečnost ne dobivaš tko kot tiste k majo "idealno" kil ipd. Ne sekerej se sploh.

tashq -> RE: Januar 2014 (6.11.2013 9:34:37)

3Sonček3:jah, upam, da bo to pot lažje shujšat.lahko držite pesti zame...[sm=smiley1.gif]ni še treba zdaj, lahko šele pol, k bo čas za to...[sm=smiley2.gif]jaz sem nekako tako narejena, da mi je težko(nemogoče) shujšat oz. se zredit (razen med nosečnostjo[sm=smiley1.gif]), zato me malo skrbi, kako bo potem, če se bom spet preveč zredila.ampak bomo že počakali pa videli, kako bo, zdaj se je BV sekirat![sm=smiley1.gif]fouš sm ti pa še zmer lah,a?[sm=smiley17.gif][sm=smiley2.gif]
pa upam, da se ti popadki umirijo.naj [sm=duda.gif] še malo ostane na toplem...ne more kar novembrček ratat, če more bit pa januarček![sm=jezicek.gif]
witch:ti si res lahko ponosna nase!pa ne sekiraj se zarad tega, kaj ti G pravi!mogoče ti je pa ona fouš...[sm=smiley17.gif]Pušenjak tudi pravi, da se malo debelejšim ni treba NIČ zredit...
dspela:hočeš,da sem tebi tut fouš!?[sm=jezicek.gif]

jej, jz pa v petek KONČNO prestopim mejo 30 tednov!potem pa še en dober teden čakanja na pregled...[sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (6.11.2013 9:57:14)

tashq kok smo si različni ane. Js pa z lahkoto shujšam, zredim se pa zelo teško. Edino kar me jezi je to da vse v riti ostane, mogoče če bi kej telovadla da bi tut to ratalo. Lahko si fouš samo če ti bo to dalo inspiracijo za izgubo tvojih kil [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

dspela -> RE: Januar 2014 (7.11.2013 10:53:19)

tashq, ne...nimam tega namena.

sonček, jaz se tudi zredim zelo težko. Sem mi pa zdaj tudi pozna, da mi samo trebuh raste.

Včeraj sem imela 3D/4D. Najin bebi že ima 1370 g...danes pa zaključujem 28 teden nosečnosti. Dva tedna nazaj je imel 813 g...ne morem verjeti, da je toliko pridobil na teži. Drugače je vse vredo, posteljica tudi...se ne stara prehitro, srček je pravilne oblike, tudi žile.
Ati je bil še bolj vesel, kot pa jaz...ker je šele drugič videl najinega bebija.

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (7.11.2013 12:28:17)

Hm, jaz sem zdaj v 28. tednu in na pridobljenih 9 kilogramih. Se mi niti ne zdi tako malo, ampak glede na to, da sem bila prej na spodnji meji, najbrž ni s tem nič kaj hujšega narobe. Tudi izgledam ne, kot da bi se zredila. Razen v trebuh, seveda, ki se je po moje v zadnjih dveh tednih kar podvojil. [sm=smiley36.gif] Vsaj počutim se tako malce napumpano in okorno.

Sem pa bila zdaj nekaj dni hospitalizirana zaradi močnih krčev, ki so včasih celo malo boleli, kot pri M. Poleg tega pa še raznorazno špikanje naokrog po trebuhu. Vem, da so lažni popadki in otrdevanje trebuha nekaj čisto običajnega, ampak se mi je vseeno zdelo že malce čudno [sm=zmeden.gif]. V porodnišnici sem ostala na nekaj preiskavah in ko so ugotovili, da je noter še vedno vse zapečateno in čisto nič ne kaže, da bi detece hotelo na svetlo, so me poslali domov. Baje imamo ene pač to srečo, da se nam to malo več dogaja kot drugim. Na primer nonstop. [sm=smiley36.gif] Ima še kakšna podobne težave? Meni je vse skupaj malo čudno, ampak lepo čutim gibe in ob potrdilu G, da ni nič "izvenserijskega" se vseeno počutim malo boljše.

Katjaa -> RE: Januar 2014 (7.11.2013 16:13:30)

Tudi mi bomo zibali januarja:) PDP je 19.1. Prvič [sm=nosecka.gif] in imeli bomo fantka:) Smo iz Gorenjske ampak pridemo roditi v Ljubljano, ker sem srčna bolnica - naj bi bil porod kljub temu ˝običajen¨. Počutim se ok, edino me ves čas špika pod rebri - se je pač tako naštimal in mu je čisto fajn (včeraj smo bili na UZ) in smo težki 1440g. Ima katera od vas (upam, da sicer ne) izkušnje z ambulanto za patološko nosečnost?

Lp

vanca -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 13:35:19)

Pozdravljene!
Tudi mi pričakujemo januarja, PDP je 22.1., čeprav sem si sama preračunala na 9.1. Pride pa ko pride in upam, da vsekakor ne bo po 22.1. Trebuh imam že zdaj tako veliko kot sem ga imela prvič tik pred porodom - glede na obleke, čeprav je trebuh še vedno med manjšimi.
Vsake toliko me skrbi, ker detece čutim večinoma samo zjutraj in zvečer, čez dan pa nič. Do pregleda pa je še kar dolgo: 25.11.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 13:48:14)

O kr dve novi nosečki... Dobrodošli in čim lepši nosečnosti vama želim. Torej vanca a maš mogoče angelsound al pa kej podobnega da preverš tisti trenutek ko te skrbi. Sicer pa važno je da ga vsak dan čutš, ni rečeno da imajo že vsi nek ritem zbujanja. Men recimo se je prejšnji mesec dogajalo da se je zbujal na tri ure. Dva dni nazaj pa Sm ga čutla od treh popoldne pa do naslednjega jutra. Tako da je bi te potolažla da če ga čutš normalno vsak dan je to uredi. Na pregledih je blo vedno vse uredu?
Kok je fajn k pišete kolk so težki vasi sončki. Men ne samo na morfologiji reki da je težek okoli 440g. Glede na prvo nosečnost tut zdej ne pričakujemo neke pretirane teže. V 35. Tednu se je rodila z 2060g. Bom prosila če mi lahko izračuna na naslednjem pregledu. Kok pa to računajo? A glede na obseg trebuščka? 
Kolk vas ma namen rodit v Lj? Bi blo zanimivo s kakšno od vas ležat v sobi [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]
Nečem če sm že pisala o tem a dva dni nazaj sm mela pozno popoldne popadke in me je blo že kr mal strah da bom mogla kam it, ampak sm se odločila kr doma ostati in se je malenkost umirilo, čedalje bl me je strah da bi blo PREhitro

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 13:48:24)

O kr dve novi nosečki... Dobrodošli in čim lepši nosečnosti vama želim. Torej vanca a maš mogoče angelsound al pa kej podobnega da preverš tisti trenutek ko te skrbi. Sicer pa važno je da ga vsak dan čutš, ni rečeno da imajo že vsi nek ritem zbujanja. Men recimo se je prejšnji mesec dogajalo da se je zbujal na tri ure. Dva dni nazaj pa Sm ga čutla od treh popoldne pa do naslednjega jutra. Tako da je bi te potolažla da če ga čutš normalno vsak dan je to uredi. Na pregledih je blo vedno vse uredu?
Kok je fajn k pišete kolk so težki vasi sončki. Men ne samo na morfologiji reki da je težek okoli 440g. Glede na prvo nosečnost tut zdej ne pričakujemo neke pretirane teže. V 35. Tednu se je rodila z 2060g. Bom prosila če mi lahko izračuna na naslednjem pregledu. Kok pa to računajo? A glede na obseg trebuščka? 
Kolk vas ma namen rodit v Lj? Bi blo zanimivo s kakšno od vas ležat v sobi [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]
Nečem če sm že pisala o tem a dva dni nazaj sm mela pozno popoldne popadke in me je blo že kr mal strah da bom mogla kam it, ampak sm se odločila kr doma ostati in se je malenkost umirilo, čedalje bl me je strah da bi blo PREhitro

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 13:51:18)

Ojoj kakšne poste mi piše. Tipkam na tablci in mi vsaketolk sam popravlja tekst kr neki po svoje, upam da je vse napisano razumljivo, čene se opravičujem [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img]

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 13:53:23)

3sonček3, potem imava enake probleme. [sm=smiley1.gif]
Se mi pa zdi, da zdaj, ko nisem več v bolnici in doma normalno delam vse stvari po hiši, sploh nimam več krčev. Al pa jih sam ne opazim, ker mislim na druge stvari. Ta naša podzavest nas kar fajn heca. [sm=smiley1.gif]

tia78 -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 17:43:04)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]

Dobrodošli novinki :)

Danes sem imela pregled in je dete težko nekaj čez 1400 g. Žal še vedno ni postavljen/a na glavo ampak kar počez, glavo desno rit levo, noge pa že skoraj zunaj - v glavnem čist spodaj. Včeraj je bila glava še čisto na vrhu. Do naslednjega pregleda - 6.12. upam, da se bo prav naštimal/a, če ne bo govora o zunanjem obratu. Tolk sem med uz-jem razmišljala o tem kako poteka, da sem pozabila vprašat za spol, vidla pa itak da nisem :( Tako, da roza vozička še ne bom kupla :) Je katera od vas (mnogorodk) imela ZO? Sicer nekaj berem po forumih da ni tak bau bau, ampak v podzavesti imam že od nekdaj, da je nevaren in boleč poseg. Grem se še malo izobraževat o tem in o carskem rezu, ki mi je tudi čista neznanka, kar se nevarnosti tiče.
Tudi jaz živim na Gorenjskem in imam tokrat v planu it rodit v Ljubljano.

Lep vikend vam želim.

Night -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 18:50:14)

tia, meni je ginekologinja na zadnjem pregledu v 30. tednu rekla, da je dete sicer obrnjeno na glavico, ampak to še ni dokončno, še vedno se lahko obrne, tako da mislim, da imaš še čas.

Mene pa zadnje dni srbi nožnica in imam tak sirast izcedek [sm=smiley13.gif] Moram zaradi tega h ginekologinji ali lahko na lastno pest vzamem Canesten? Lahko vnetje škodi plodu? Se lahko vnetje pozdravi samo? Res mi ni do tega, da bi hodila spet na pregled, ker sem ravno bila. Je pa zoprno tole ...

Ja, pa še hemoroid sem fasala, tako da vse na kupu [sm=smiley13.gif] Pa nisem zaprta al pa kaj ... A to po porodu samo izgine?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (8.11.2013 21:35:02)

O night žau mi je zate da maš tolk problemov na kupu. Tut js mam zadnje dni srbečo nožnico ampak sm za začetek na lastno pest uporabljala le šampon eucerin (s katerim sem se kopala ko sm mela dermatološke težave z obrazom) in je malenkost bolše. Canestena ti pa ne priporočam da ga sama uzameš, sej ti ga bo vrjetno tut G predlagal/a ampak čene druzga vsaj pokliči pa praši pa naj ti probajo po telefonu svetovat (tko bi/bom js nrdila če se ne izboljša). Kako je s hemeroidi nevem ker jih še nism mela (saj ne da bi js vedla) ampak predvidevam po govorjenju drugih da to po porodu izveni ker se telo olajša za vso težo ki jo zdaj nosimo v sebi.
tia78 kako je z ZO nevem ampak kokr se tko bežno spomnm govoric te posadijo na postlo in ti z rokami poskušajo obrnt bejbija. Kok boleče je nevem (upam da ne preveč). Sicer pa do zadnjega mislt pozitivno!!! Pozitivne misli prinašajo pozitivne dogodke. Lahko si naštimaš eno posebno kanto za smeti kamor boš "metala" slabe misli (pa upam da je nebo treba preveč pogosto praznt) [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/img].
Evo tko grem še pod tuš pol pa lenart. Lepo preživite vikend

witch -> RE: Januar 2014 (9.11.2013 11:10:29)

Za kile sem sama prav vesela da ne grejo v visave. In mi je cisto vseeno kaj si g misli. Ker sama vem da jem dovolj. No jaz imam pa ta problem da se zredim zelooo hitro, shujsati pa je nemogoce.

Dspela cestitam za pregled.
Tudi mene zanimma koliko je orocek velik in tezek. Ta podatek sem nazadnje dobila na nuhalni. :( na morfologiji ni povedala nic.

Dobrodosli obe novi :)

tia cestite za pregled tudi tebi.

Jaz pa se en teden in imam pregled :) komaj ze cakam. Ne boste verjele amapk dosegla sem, da imam ze zdaj novembra. Potem pa se mi je opravicevala da so me spregledali, pa da so videli da imam pozneje pdp. Ja pa ja. Koliko pa je obiskov? 4 ali vec?
Popadki in otrdevanje trebuha, kako to izgleda? Ne se smejat amapk nimam pojma. Ko mene vcasih zaboli v trebuhu in traja kaksno minutko trebuh pa je cisto trd, je to to?
Prehiterega poroda je strah tudi mene. Upam, da pred cistim koncem decembra mne pride do tega.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (9.11.2013 11:56:20)

Podatka o velikosti neboš več dobila ker so že preveliki da bi ga merli, je pa tut teža nekej in smo ponosne da pridobivajo lepo na teži. Popadki pr men izgledajo kot menstrualne bolečine pa u križu neko čudno špikanje ki ga nism vajena pa kr sili me na tisto dihanje k se ga učiš v šoli za predihavanje popadkov. Otrdel trebuh pa zgleda tako kot da bi mela v trebuhu kamen pa eno minimalno plast kože čez...zelo ampak res zelo trdo. Najbl otrdi spodej. 
Js bom kr zadovoljna če nam rata zdržat do božiča

tashq -> RE: Januar 2014 (9.11.2013 12:38:48)

ooo...[sm=smiley1.gif]a se relaksirate doma v tem deževnem dnevu?mi smo malo delavni:Pia je pri babici, midva(oz.dedi pa lubi) pa spalnico sestavljava.[sm=bravo.gif]no, jaz pridem samo na vsake toliko pogledat, kok sta že napredovala...[sm=smiley36.gif]čeprav tut jaz zelo rada sestavljam pohištvo, bi bla zdaj v napoto s tem mojim trebuhom...[sm=jezicek.gif]

dspela:čestitke za pregled![sm=bravo.gif]
Coccinelle:super, da je s tabo pa bebijem vse uredu pa da bosta še nekaj časa 2v1.[sm=bravo.gif]
Katjaa in vanca:dobrodošli![sm=smiley1.gif]
gibi[sm=duda.gif]:jaz tudi otročka večinoma čutim le zvečer in zjutraj, včasih še čez dan.mislim, da je to čisto ok, da šele proti koncu N moraš bolj šteti gibe...
3Sonček3:si pa v prejšno res bolj hitro rodila...upam, da zdaj zdržiš vsaj do 37. tedna![sm=smiley1.gif]jaz sem Pio rodila 5 dni po PDP s 3020g, je tudi bolj lahka bila.verjetno bo tale lumpek tudi bolj lahek pa še zamujal bo(to si jaz samo tako predstavljam,da bo...drugače pa upam, da bomo rodili januarja-PDP mam 17.1.)
porodnišnica:vas gre pa kar nekaj v Lj, tudi ene Gorenjke, ne?jaz sem iz Kranja pa sem razmišljala, da bi šla na Jesenice, samo bom verjetno kar v Kranju. še katera?[sm=smiley1.gif]
teža [sm=duda.gif]:jaz še zdaj ne vem, koliko je težek...sem samo v 12. tednu in na morfologiji izvedela mere, teže pa ne.je bilo pa pri Pii isto, sem šele okoli 34. tedna prvič izvedela težo.tako da izvem zdaj na tem pregledu 19.11. ali pa potem na naslednjem.upam...[sm=smiley1.gif]drugače pa mislim, da težo računajo glede na obseg trebuščka pa dolžino stegnenice.mislim, da so te tabele tudi v MK, drugače pa vsaj na netu.bom potem kasneje malo pobrskala...
tia78:čestitke za pregled![sm=bravo.gif]kdaj pa imaš PDP?mislim, da ima otroček vsaj do 35. tedna, če ne do 37. tedna čas, da se obrne, tako da kar brez skrbi.ZO nisem imela, mislim, da ga v KRanju opravljajo v 37. tednu, drugje pa kasneje (če se prov spomnim...), naj pa ne bi bil boleč.ubistvu z UZ gledajo, kako je otroček obrnjen, hkrati ti ga pa z rokami na trebuhu obračajo.se mi zdi, da to ni boleče, mogoče le neprijetno.bolj kot brce dojenčka sigurno ne...[sm=smiley36.gif]
hemeroidi:Night,sem jih imela v prvi N in zdaj tudi, čeprav niso boleči ali srbeči.niso moteči, samo vizualno ni ravno lepo...[sm=smiley36.gif]se pa mažem s kremo zanje, pa verjetno veš:veliko vode, vlaknin, gibanja, brez napenjanja, pa redno kakanje...pa ponavadi se med porodom malo poslabša(napenjanje...[sm=smiley36.gif]), potem pa večinoma izginejo.
witch:super, da si dobila MŠ zdaj![sm=bravo.gif]kolikor se jaz spomnim je bilo ene 4-5 obiskov...
papa...[sm=smiley1.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (10.11.2013 9:56:43)

Soncek saj vem da natancnih podatkov o velikosti in tezi vec ne bo. Me pa vsaj zanima kje priblizno je. Pa tu in tam me skrbi ali dovolj dobiva na tezi, ali dovolj raste... Ce po trebuhu sklepam potem raste :)
hvala za opis popadkov. Iz tvojega opisa jih nimam. Otrdevanje pa sem mislila da se mi to vcasih pojavlja. Ampak nikoli po celem trebuhu. Na enem delu me zaboli kot krc, je tam trdo, drugje cisto nic. Tak da mislim da to ni to.

Tashq evo jaz v tem kislem vremenu cel vikend delam.Saj se par urc pa ga je konec :)
upam, da ste spalnico sestavili in jo uredili. Te pa cisto razumem da bi pa ne gre. Tudi midva sva tik pred selitvijo in sem vcasih bolj v napoto kot korist.

Gibe tudi jaz mocneje cutim zjutraj in zvecer. Cez dan redko. Razen ko se umirim, pa naprimer berem kaksno knjigo, ko res nisem v pogonu.

Kdaj naj bi bil otrok donosem? Pri 37 tednih? Prej, pozneje? Ce je dovolj razvit in so pljucka ok, potem po mojem ni prehudo ce mickeno prej rodis. Ne vem... Mene skrbi za prezgodnji porod ker nasega atija ne bo doma decembra. Gre na eno sluzbeno pot. In takrat si res ne zelim roditi. Strah me je biti brez njega.

Jaz pa delam se en mesec potem pa izkoristit preostali dopust in porodniska :)

tashq -> RE: Januar 2014 (10.11.2013 10:23:27)

dobro jutroooooo![sm=smiley1.gif]
no, s spalnico je še nekaj dela, ampak bomo dons končali.včeraj je bolj lubi delal, dons sm pa bl jaz na vrst s prekladanjem stvari pa pucanjem...[sm=smiley13.gif]bi raj sestavljala...
ja, otrok je donošen pri 37. tednih pa do 42. tedna, prej ali pa potem je pa nedonošen ali prenošen.imajo pa otročki,mislim, da pri 34. tednih že skoraj uredu razvita pljučka.jaz tudi še ne bi rodila decembra, mi je januar bolj všeč...[sm=smiley1.gif]sicer je pa statistika na naši strani...sem brala, da je naveč ljudi v Sloveniji rojenih januarja, najmanj pa decembra...izgleda otročki raje še prežurajo novo leto v bušiju, potem pa hop ven...[sm=smiley36.gif]
eto, zdej pa delat!

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (10.11.2013 11:46:55)

Witch tole tvoje otrdevanje bi js rekla da se to bejbi tja naguzi kjer je trdo, no saj pr men je tko. Otroci je res donošen pri 37. tednu ampak ma že prej lepe možnosti da preživi. Če vidjo da grozi prezgodnji porod dajo injekcijo za hitrejše razvijanje otrokovih pljučk. Pr nas v 35. tednu še nismo bil donošeni ampak je po porodu dobila po apgarju vse tri ocene 9 in kljub nizki porodni teži je lepo dobivala na teži in razen suhcanega izgleda je blo use normalno. In sploh se ni vidlo da je nedonošena. Mogoče lahko nedonošenosti pripišemo le probleme z vnetjem ušesa k smo jih meli ampak so se HB hitr končali

Night -> RE: Januar 2014 (10.11.2013 15:53:56)

A še kateri nosečnost tako hitro mineva? Meni se tedni res hitro obračajo, verjetno zato ker sem precej zaposlena v službi in nimam prav dosti časa za druge stvari. Sem pa zelo vesela, da lahko še hodim v službo, zadnji mesec, ko bom že na porodniški, se mi bo po moje kar utrgalo. Tako pogrešam šport, da ne znam povedati. Saj hodim, tudi doma telovadim, ampak ni to to [sm=smiley1.gif]

Zgleda, da se mi je vnetje samo pozdravilo, ker izcedka nimam več, niti me nič več ne srbi. Hemoroid pa še kar vztraja in zgleda tudi bo do konca in še naprej ... Menda to pride tudi zaradi pritiska na žile. [sm=zmeden.gif]

Zadnje dni se počutim tako okorna, trebuh mi je že spet malo zrasel in na momente se počutim, kot da imam kamenje notri. Včeraj je bilo dete tako živahno cel dan, da sem mislila, da mi bo ven skočil! Že tako ga zelo pogosto in močno čutim, ampak včeraj je bilo prav boleče vse skupaj in utrujajoče. Pa vedno mi na pregledu reče, da je velik. Verjetno že mora biti, če ga tako intenzivno čutim, ampak pri nama nobenih ni prav velik, jaz sem pri manjših.

Prejšnji teden sva začela s šolo za starše in me je prav stisnilo. Zdaj vem, da gre zares, da se to res dogaja. Bolje bi bilo, da bi šla prej, ker mi je sedenje tam kar mučno. Sem videla, da ene hodijo, ki se jim še niti trebuh ne pozna. Jaz sem pa mislila, da ni dobro it prezgodaj, ampak itak ne pozabiš kar tako, kar ti tam povejo.

Šli smo tudi na ogled porodnišnice in moj je kar prebledel v tisti sobi za rojevanje, ko so nam kazali, kje je kaj. Potem mi je rekel, da mu je kar naenkrat postalo slabo. Že tako težko prenaša bolnice, ko bo pa res tam in ko bom na mizi, bodo pa po moje njega oskrbovali, ne mene [sm=smiley36.gif] Ima še katera takega občutljivčka doma?

Uživajte na to deževno nedeljo, upam, da nekje na suhem in toplem [sm=smiley1.gif]

marusap -> RE: Januar 2014 (11.11.2013 8:54:27)

Hey nosečke!

Jaz se zelo dolgočasim doma na kavču in pogrešam službo (kdo bi si mislil, da bom kdaj to rekla [sm=jezicek.gif]). Oblekice za dojenčka so oprane. Še posteljico zrihtam, voziček operem, pripravim torbo za porodnišnico pa smo. Moram po zalogo vložkov (si bom kupila tiste od to-to mama, ker izgledajo res veliki). Prejšnjič sem grozno krvavela. Hemeroidi mučijo tudi mene. Trenutno se je zadeva malo umirila. So pa full dobre Faktu svečke. Sem ji uporabljala v prejšnji nosečnosti. Se mi pa po porodu niso nehali, ampak se vsake toliko časa pojavijo. Moj trebuh meri 94 cm in se mi zdi ogromen [sm=zmeden.gif]. Imam občutek, da me bo razneslo v teh dveh mesecih do konca. Rodila bom v LJ. Ima mogoče katera podatke o predavanju glede EA. Bi opravila "tečaj", da imam med samim porodom možnost izbire. Se sicer bolj nagibam k porodu brez EA. Ta teden sem bila na dveh predavanjih v materinski šoli, da sem malo obudila spomin glede porodnih dob in dihanja. Se ni nič spremenilo v dveh letih [sm=smiley36.gif]. Pregled imam točno čez en teden. Komaj čakam! Na naslednjem pregledu tudi jaz dobim napotnico za ambulanto za patološko nosečnost in me zanima kako to zgleda. Je že ena spraševala pa zgleda (hvala bogu) nobena nima teh izkušenj. Moj baby je tudi noro živahen. Predvsem ponoči. Se nam pa ponoči full dogaja, ker Lana še vedno ne spi. Ta vikend smo ukinili dudico in spremembo kar dobro prenaša [sm=bravo.gif]. Še pleničk čez dan se znebimo do januarja pa smo zmagali.

Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>