tashq -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 12:22:39)
|
sploh ne vem, kje naj začnem, ko ste se tako razpisale...[sm=bravo.gif] kar na začetku najbolje, ne...da vse pokomentiram...[sm=smiley1.gif] sem kar sproti brala, imela kometarje že v glavi napisane, samo čas si vzet, da se jih spravi na ekran (ne na papir[sm=smiley36.gif]), je pa druga...pa z vsakim dnem si je treba več časa vzet, ko ste tako pridne...[sm=bravo.gif] se ne pritožujem, da bo to jasno![sm=smiley36.gif] talika81:hvala, ker si napisala spisek živil z veliko železa, samo jaz to že vse poznam... sem napisala, da imam to pomanjkanje že dolgo...bo kateri drugi mogoče prav prišlo.[sm=smiley2.gif] Ursi2:ta aktiferin lahko predpiše G ali je samo za otroke?ga zato ti ne jemlješ? pa upam, da je tvoj mož že kaj bolje...[sm=smiley1.gif] Night:super,da se ti je kri popravila![sm=bravo.gif] pa naši dojenčki res vzamejo tisto, kar rabijo, zato pa smo nosečke včasih malo boge...[sm=smiley1.gif]citiram Pušenjaka: "plod je v bistvu idealni parazit!"[sm=smiley36.gif] glede "okroglosti":sem hotela najprej napisati, da se je BV sekirati pa preslišati take komentarje...pa sem včeraj v trgovini tudi jaz dobila tak komentar... me je prodajalka vprašala, če sem noseča pa koliko časa še, pa sem rekla, da bo januarja. se je pa nasmejala pa rekla, da imam kar velik trebuh pa da če sta dvojčka...pa da ona ni imela takega trebuha v tem času, da je je blo pol manj...[sm=hudicek1.gif]grrr....[sm=hudicek1.gif]no, takih komentarjev pa res ne rabim! pa še, ker se mi zdi, da me niti ni veliko skupaj, zredila sem se cca. 6 kg.eni ljudje so res brez takta! magdalenica:upam, da se zdaj že kaj bolje počutiš...pa da mali ne dremlje več na kahlici...(sem se prov smejala, ko sem to brala[sm=smiley36.gif]) uau, ti kar malo zavidam, da imaš samo še toliko do konca... jaz kar odštevam, mam take mejnike postavljene, da gre lažje: najprej 12 tednov, potem 20, potem 24, potem 30 (tega zdaj nestrpno pričakujem[sm=smiley1.gif]), potem 34, potem 36, potem pa vsak teden posebej, pa verjetno še kak dan...[sm=jezicek.gif] brce:moj [sm=duda.gif] ima tudi že kar ritem...čez dan je kakor kdaj (oz. jaz ne gledam ravno na uro), zvečer ma pa konstantno pravo telovadbo...[sm=smiley36.gif] malo nežnejše brce levo, desno pa v sramno kost, močnejše brce so rezervirane za rebra, potem se še v rebra opre, kot bi se pretegoval, včasih čutim brce na dveh koncih, kot bi hkrati brcal in boksal[sm=smiley1.gif], potem pa še malo premikanja in premetavanja....tako da je zvečer kar pestro...[sm=smiley1.gif]sva s Pio probali ujeti brce pa nama je ratalo samo enkrat, ker je čez dan to težko, ko ima pa mali zvečer telovadbo pa Pia že spi...[sm=smiley13.gif] witch:upam, da se zdaj že bolje počutiš pa da imaš že več energije...drugače pa kar prosi za bolniško, sploh če imaš malo zmehčan MV...[sm=smiley31.gif] januar2014:super, da si zdaj že lahko doma počivaš!pa držim pesti, da bosta čimdalj z [sm=duda.gif] 2v1! papirji:porodniške nimam, vse ostale papirje bom pa rihtala (in se zanimala!) šele v začetku decembra (rok 17.1.). če se bom prej kaj zanimala, bom do takrat, ko je treba oddat, že vse pozabila...[sm=smiley9.gif] moja "sladkorna":sem obljubila, da bom pisala o tem... v narekovajih je pa zato, ker je po mojem skromnem laičnem mnenju sploh nimam...v nadaljevanju razložim zakaj...[sm=smiley1.gif] no, torej prejšni teden sem imela diabetologa(upam, da sem prov napisala...[sm=smiley1.gif]).mi je napisal recept za "mašinco, ki špika pa meri cuker" (kako se sploh temu reče?[sm=zmeden.gif]) pa lističe za ketone ("strupi", ki so v telesu, ko že dolgo nisi jedel).rekel je še, da imam cuker na meji in da ni tako hudo. vidiva se spet konec novembra. potem sem imela še šolo za nosečnice, kjer smo se učile pravilno jest.uf....6 obrokov na dan, količinsko zelo veliki, tehtanje vsake posamezne hrane...primer zajtra: 2dcl delno posnetega mleka, 40g ovsenih kosmičev, 5 g sončničnih semen, 150 g jabolka. jaz sem že po dveh dneh ugotovila, da tako pa ne bo šlo...6 obrokov je preveč, pa še količinsko so preveliki, pa še težko se je uskladit z družino (bi mogla recimo jaz jesti mleko za malico, onadva bi pa isti čas jedla kosilo)...tako da sem se odločila (zaenkrat gre tako, če pa ne bo šlo, se bom pa bolj držala diete), da bodo potrebni kompromisi. zdaj imam 4 obroke na dan(občasno 5), več zelenjave, nič bele moke...cuker si merim 4x na dan (tako so rekli v šoli, diabetolog je rekel, naj merim 1x na 5 dni[sm=zmeden.gif], ker nimam veliko cukra), ketone pa 2x. pa sem do zdaj vedno pod mejo, samo enkrat sem imela mejni cuker. izgleda, da "moja" dieta deluje, če se bo pa cuker poslabšal, bom pa seveda se bolj držala "prave" diete. marusap:kakšna je pa kaj tvoja sladkorna? pri meni so bili tudi vsi po vrsti presenečeni, da je imela Pia "samo" 3020g ob rojstvu (5 dni po PDP), so vsi mislili, da bo že prvi otrok večji. tega dojenčka mi pa sploh še niso merili, tako da sploh ne vem, kakšen je... pa jaz imam tudi zadnji teden bolečine v hrbtu, če predolgo stojim...mi je včasih prov muka, če gremo v trgovino, ker že prov težko stojim toliko časa.če hodim je uredu, če stojim, je pa groza![sm=smiley13.gif] [sm=smiley25.gif]pa te lahko vprašam, zakaj se ti zdi, da bo imel otrok več šans za v vrtec, če se rodi januarja? starejši otrok iz vrtca: Pia bo doma samo 2 tedna, bo imela isto počitnice kot ati...[sm=smiley1.gif]potem pa nazaj v vrtec.nekak se zanašam na to, da bo kot prejšni dve leti, ko ni bila skoraj nič bolna.trkam![sm=smiley36.gif]če bo pa drugače, bomo pa takrat reševali situacijo... pa prebrala sem še nekaj knjig o tem, kako "pripravit" starejšega otroka na dojenčka, ker mene bolj skrbi ta psihološki vidik (ala ljubosumje), kot pa vrtec.samo se mi zdi, da kar bomo zvozili, če bodo pa problemi, jih bomo pa takrat reševali...[sm=smiley1.gif] poroka:midva nisva poročena pa niti nimava neke želje...saj je to samo prstan (ki ga imam lahko že zdaj pa ni poročni), priimek (ki si ga tudi lahko spremenim brez poroke) pa tisti papir...bi pa mogoče po eni strani midva res naredila tako simpl preprosto skrivno poroko (ker pač ni denarja, če pa že je, pa raje kaj drugega kupiva[sm=smiley36.gif]), po drugi strani te pa lahko "grdo" gledajo (moja stran družine je bolj konzervativna oz. kmečka[sm=smiley36.gif]). mogoče pa (če, velik ČE, bi pa že bil denar) bi naredila bolj konkretno poroko (tisto tapravo...).ne vem, se še nikoli nisva o tem pogovarjala, nama res nekako to ni prioriteta... tako da bova mogla očetovstvo urejat...[sm=smiley1.gif] dspela:super za pregled![sm=smiley20.gif] jaz sem tudi na pregledu jedla šele okoli dvanajstih,čeprav bi lahko že ob devetih, ker sem že vedela izvide krvi, pa da grem na diabetološko, samo sem mogla čakat pa čakat pa še 2 malici sta bili vmes (pri G in v diabetološki), noben pa ni rekel, da lahko že jem...sem pa bolje preživela kot ti, se mi ni meglilo pred očmi...[sm=smiley31.gif] no, zdaj pa mislim, da sem končala...[sm=jezicek.gif]pa upam, da sem bom v naslednje spravila prej odgovarjat, da ne bom toliko časa pisala...uf...skoraj 2 uri, s tem, da sem mogla še enkrat začet, ker me je ven vrglo...[sm=hudicek1.gif] pa pa...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|