RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 10:52:46)

IZVIRNO SPOROČILO: januar2014

Uff hvala za tko hitre informacije [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley1.gif[/img]
Aha, kako pa tvoj [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/duda.gif[/img] ?
V katero porodnišnico boš pa šla rodit ?

*ja men je dala, v primeru da bi mi odtekla voda,.. nevem hehe [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley1.gif[/img]

Z mojim bejbijem zgleda vse uredu. Brce prisotne čez cel dan in noč. Se mi zdi da se je obrnu že z glavo navzdol ker so konkretnejše brce v rebra. Se pa tut še prekotali nazaj. Vsaj tako se mi zdi k spremlam te premike. Rodit bom šla kr v Lj porodnišnico ker nam je pot do tja najbolj poznana, dovolj hitra če ni gužve (v prvo sva bila v 20-ih minutah gor(cca.50 km)) in izkušnja od prvič je bila pozitivna. Kje boš pa ti?

talika81 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 11:16:56)

januar, tudi za očetovstvo kar na CSD. obenem ko boš nesla papirje za porodniško, naj gre tvoj zraven in zrihtajta še očetovstvo.
drugače pa supre glede bebija in zato, da se je vse skupaj umirilo.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 11:17:04)

Evo sm mau pobrskala:
Črnomelj je mislim da edina občina ki ne daje ne denarja ne kakršnih koli drugih sredstev.
Domžale, Ig, Lendava, Metlika, Mirna peč, Moravče, Razkrižje, Škocjan in Trbovlje ne namenjajo denarnih sredstev, prispevajo pa manjša darilca.
V Ljubljani pa denarna pomoč ( 380€) pripada le socialno najšibkejšim.
Upam da mate srečo in prihajate iz občin kjer dajo denarno pomoč, sej ne da je vse v denarju a ko malček pokuka na svet ti še kako prou pride tistih nekaj podarjenih evrčkov.

januar2014 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 11:19:10)

Aja, joj sploh si nemorm predstavlat kakšen občutek je k se obrača, pr men je ubistvu že od samga začetka z glavo dol, z nogicami me pa res brca v rebra tako kot tebe [sm=smiley36.gif]
Aaaa, jaz tudi v LJ (mam 15min,če ni gužve in malo stisnem gas pa tut 10min [sm=smiley36.gif])
kdaj imaš rok ?

*talika HVALA , kako pa kaj ti ?[sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 11:22:11)

Rok mam 28.1. Tako da bo treba papirje začet rihtat od 2.12. naprej

marusap -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 12:32:01)

Živjo!

Tudi za mano je pregled. Noseča sem 28. tednov, zredila sem se slaba 2 kg, dojenček je pa velikan [sm=zmeden.gif]. Ker imam nosečniško sladkorno je G pričakovala debelušnega dojenčka - moj je pa suhec, zelo dolg in z veliko glavo... Res fajn. Trenutno tehta 1200 g.
Danes sem v računovodstvu oddala 1 obrazec. Je tistega S-3 tudi treba oddati? Se ne spomnim, da bi ga prejšnjič oddajala...
Sem pa od ponedeljka naprej na bolniški zaradi mojega velikana. Imam strašne bolečine v hrbtu in me bo verjetno poslala na fizioterapijo. Zaenkrat mi je naročila plavanje in hojo, potem bova pa videli.
Imam pa občutek, da se bo otrok rodil prej. Upam, da počaka do januarja, ker imamo tako več možnosti za mesto v vrtcu...
Me pa že zdaj blazno skrbi za Lano. Ravno dobro se je navadila na vrtec in jo bom ob rojstvu vzela za 2 meseca ven. Potem bomo pa na novo uvajali... [sm=smiley13.gif] In jokali in trmarili... Kako boste vi to uredile?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 12:50:27)

Mislm sej to je čist odločitev posameznika, ampak vprašam pa lahko ane :) zakaj pa bi jo vzela vn za 2 meseca? Pr nas bomo nrdil tako da bo 14 dni doma če bomo vidli da se je lepo ulaufala bo šla v vrtec čene bo ostala še kakšen dan doma. Ji bo pa tut lažje razumeti ker gre tut oči po 14-ih dnevih dopusta nazaj v službo in bo tut tako vidla da ni to nč hudga če pustiš mamico mal samo doma z dojenčkih in da bosta oba še vedno tam ko pridejo oni domou. Mogoče je to tut odvisno od vsakega otroka posebej Sm je morm našo pohvalt da je izjemno razumna in dojemljiva za stvari ki jih hočeva razložiti. Vsem ki mate take "probleme" upam da jih čim lažje rešte

marusap -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 13:09:36)

Ven jo bom vzela zaradi viroz, bolezni. Ginekologinja mi je "zabičala", da naj jo imam doma vsaj 6 tednov, ker je lahko vsaka najmanjša viroza za dojenčka usodna.
mi je pa res hudo za Lano, ker bo itak že dojenček dovolj velika sprememba, potem jo bomo pa po dveh mesecih "poslali" nazaj v vrtec in me skrbi, da vrtca ne bo ponovno sprejela oz. da se bo počutila nezaželjeno [sm=smiley19.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 13:32:02)

januar, jaz sem vredu. brcamo na polno, počutje je super. tako da upam, da kar tako naprej ostane. [sm=smiley1.gif]

mi bomo Brino "vzeli" iz vrtca za tiste 14 dni, ko bo tudi moj doma na očetovskem. glede na to, da skoraj ni nič bolana, mislim, da ne bi smelo biti panike. če pa bomo videli, da je non stop nekaj, pa jo bomo vzeli ven za več časa. ker pri naši je tako, da je skoraj katastrofa, če ne more v vrtec. že med vikendom komaj zdrži, da mora biti doma. zato je tudi takrt, ko je bila doma bolna, težko zdržala in je non stop spraševala, kdaj gre v vrtec.
to so zaenkrat načrti, kaj bo pa potem, bomo pa videli.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 14:38:40)

Kar ne morem verjeti, da me do konca čaka samo še 10 tednov (ja, že 31. teden teče). Nič še ni pripravljeno, imena še nisva izbrala, trebuh je čedalje večji in v primerjavi s 1. N mi zdaj precej pogosteje otrdeva, če prehitro hodim, se razjezim in zvečer ... Zoprna reč.

Papirje za porodniško bom oddala že naslednji teden (rok imam 31.12), v službo grem pa še 21x [sm=jezicek.gif] Prehitro mineva ...

Ej punce, ki vas skrbi urejanje očetovstva ... Poroka (v preprosti izvedbi) vam vzame ravno toliko časa kot zapisnik, pa je urejeno še za naprej [sm=smiley1.gif] 5 min za prijavo poroke na upravni enoti, 30 min civilni obred. Samo v razmislek :)

dspela -> RE: Januar 2014 (23.10.2013 16:52:30)

witch, hvala za pestke...močno jih drži, da mi bo uspelo. Super za pregled, maternični vrat pa bo se s počivanje popravil. Zdaj pa mene nekaj hoče grlo bolet.

januar, super, da sta boljše. Midva sva glih včeraj končala s šolo.

marusap, super za pregled. Bolečine v križu pa tudi mene matrajo in če predolgo sedim ali pa stojim, so kar hude....sem prej tudi imela s križem težave...mi je zdravnik na zdravniškem pregledu, po pregledu hrbtenice povedal, da bom imela v nosečnosti težave.

Jutri imam...po dolgih 5 tednih...spet pregled. Moram pa biti tešča, moram dati kri in vodo, pa še cuker test imam.

talika81 -> RE: Januar 2014 (24.10.2013 8:05:19)

magdalenica, jaz sem za tako poroko, samo moj ni. [sm=smiley13.gif] ampak mogoče ga še prepirčam. ker se mi pa res ne zdi sedaj v teh časih neke fešte delat. ker narediš jo ponavadi za žlahto. tako da je to res antistres varianta. [sm=smiley1.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (24.10.2013 10:18:08)

Talika81 [sm=smiley20.gif] Po mojem mnenju je poroka predvsem zaradi partnerjev! Ker se imata tadva rada in želita imeti "formalne temelje" svoje zveze urejene - pripadnost skupnih otrok, soodgovornost drug za drugega, skupno premoženje. Zdi se mi krivično do njiju, da cela žlahta za vsako ceno od njiju pričakuje fešto leta, ko pa je vendarle fora poroke nekje drugje. Sploh če že imata majhne otroke, dolgo časa živita skupaj in imata poleg vsega še skupen kredit (čeprav to je še hujše kot poroka :D).

Midva sva se tudi spravila pred matičarja v 1. [sm=nosecka.gif]. Prej sva odlašala in odlašala, pa bi še ... Potem sva se odločila za [sm=duda.gif] in nekje na polovici me je moj [sm=love.gif] enostavno "obvestil", da mu moška čast ne dovoli podpisovanja izjave o očetovstvu na CSD, ker se želi poročiti z menoj in naj že neham komplicirat :) Pa sva se nekega lepega dne med odmorom za malico letela prijaviti za poroko na UE (rabiš samo osebni dokument) in se čez par tednov poročila (lahko bi se pa že v enem tednu od prijave).

talika81 -> RE: Januar 2014 (24.10.2013 10:22:19)

magdalenica, se čisto strinjam s tabo. ker meni se zdi neumno, da bi morala delati veliko fešto, ker kao drugo to od naju pričakujejo. za kaj že? brezveze. tako da sem enakega mnenja kot pa ti. [sm=smiley20.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (24.10.2013 18:10:51)

Danes sem imela pregled. Vse je tako kot more biti.
Dala sem še vodo in kri, pa še cuker test sem imela....potem pa pregled. Za spit sem imela 75 g....pa sploh ni slabo....na začetku ko sem naredila prvi požirek, me je malo po grlu zapeklo, potem pa je bilo ok....tudi po pitju nisem imela težav.
Do hrane se prišla šele ob 12.30. Sem hodila po trgovini in se mi je že začelo megliti pred očmi, komaj sem prebrala kaj piše,v prste v desni roki sem dobila že mravlince, noge čisto mehke, vroče mi je bilo....se komaj do avta prišla, da sem začela jesti.

tashq -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 12:22:39)

sploh ne vem, kje naj začnem, ko ste se tako razpisale...[sm=bravo.gif]
kar na začetku najbolje, ne...da vse pokomentiram...[sm=smiley1.gif] sem kar sproti brala, imela kometarje že v glavi napisane, samo čas si vzet, da se jih spravi na ekran (ne na papir[sm=smiley36.gif]), je pa druga...pa z vsakim dnem si je treba več časa vzet, ko ste tako pridne...[sm=bravo.gif] se ne pritožujem, da bo to jasno![sm=smiley36.gif]

talika81:hvala, ker si napisala spisek živil z veliko železa, samo jaz to že vse poznam... sem napisala, da imam to pomanjkanje že dolgo...bo kateri drugi mogoče prav prišlo.[sm=smiley2.gif]

Ursi2:ta aktiferin lahko predpiše G ali je samo za otroke?ga zato ti ne jemlješ?
pa upam, da je tvoj mož že kaj bolje...[sm=smiley1.gif]

Night:super,da se ti je kri popravila![sm=bravo.gif] pa naši dojenčki res vzamejo tisto, kar rabijo, zato pa smo nosečke včasih malo boge...[sm=smiley1.gif]citiram Pušenjaka: "plod je v bistvu idealni parazit!"[sm=smiley36.gif]
glede "okroglosti":sem hotela najprej napisati, da se je BV sekirati pa preslišati take komentarje...pa sem včeraj v trgovini tudi jaz dobila tak komentar... me je prodajalka vprašala, če sem noseča pa koliko časa še, pa sem rekla, da bo januarja. se je pa nasmejala pa rekla, da imam kar velik trebuh pa da če sta dvojčka...pa da ona ni imela takega trebuha v tem času, da je je blo pol manj...[sm=hudicek1.gif]grrr....[sm=hudicek1.gif]no, takih komentarjev pa res ne rabim! pa še, ker se mi zdi, da me niti ni veliko skupaj, zredila sem se cca. 6 kg.eni ljudje so res brez takta!

magdalenica:upam, da se zdaj že kaj bolje počutiš...pa da mali ne dremlje več na kahlici...(sem se prov smejala, ko sem to brala[sm=smiley36.gif])
uau, ti kar malo zavidam, da imaš samo še toliko do konca... jaz kar odštevam, mam take mejnike postavljene, da gre lažje: najprej 12 tednov, potem 20, potem 24, potem 30 (tega zdaj nestrpno pričakujem[sm=smiley1.gif]), potem 34, potem 36, potem pa vsak teden posebej, pa verjetno še kak dan...[sm=jezicek.gif]

brce:moj [sm=duda.gif] ima tudi že kar ritem...čez dan je kakor kdaj (oz. jaz ne gledam ravno na uro), zvečer ma pa konstantno pravo telovadbo...[sm=smiley36.gif] malo nežnejše brce levo, desno pa v sramno kost, močnejše brce so rezervirane za rebra, potem se še v rebra opre, kot bi se pretegoval, včasih čutim brce na dveh koncih, kot bi hkrati brcal in boksal[sm=smiley1.gif], potem pa še malo premikanja in premetavanja....tako da je zvečer kar pestro...[sm=smiley1.gif]sva s Pio probali ujeti brce pa nama je ratalo samo enkrat, ker je čez dan to težko, ko ima pa mali zvečer telovadbo pa Pia že spi...[sm=smiley13.gif]

witch:upam, da se zdaj že bolje počutiš pa da imaš že več energije...drugače pa kar prosi za bolniško, sploh če imaš malo zmehčan MV...[sm=smiley31.gif]

januar2014:super, da si zdaj že lahko doma počivaš!pa držim pesti, da bosta čimdalj z [sm=duda.gif] 2v1!

papirji:porodniške nimam, vse ostale papirje bom pa rihtala (in se zanimala!) šele v začetku decembra (rok 17.1.). če se bom prej kaj zanimala, bom do takrat, ko je treba oddat, že vse pozabila...[sm=smiley9.gif]

moja "sladkorna":sem obljubila, da bom pisala o tem... v narekovajih je pa zato, ker je po mojem skromnem laičnem mnenju sploh nimam...v nadaljevanju razložim zakaj...[sm=smiley1.gif]
no, torej prejšni teden sem imela diabetologa(upam, da sem prov napisala...[sm=smiley1.gif]).mi je napisal recept za "mašinco, ki špika pa meri cuker" (kako se sploh temu reče?[sm=zmeden.gif]) pa lističe za ketone ("strupi", ki so v telesu, ko že dolgo nisi jedel).rekel je še, da imam cuker na meji in da ni tako hudo. vidiva se spet konec novembra.
potem sem imela še šolo za nosečnice, kjer smo se učile pravilno jest.uf....6 obrokov na dan, količinsko zelo veliki, tehtanje vsake posamezne hrane...primer zajtra: 2dcl delno posnetega mleka, 40g ovsenih kosmičev, 5 g sončničnih semen, 150 g jabolka.
jaz sem že po dveh dneh ugotovila, da tako pa ne bo šlo...6 obrokov je preveč, pa še količinsko so preveliki, pa še težko se je uskladit z družino (bi mogla recimo jaz jesti mleko za malico, onadva bi pa isti čas jedla kosilo)...tako da sem se odločila (zaenkrat gre tako, če pa ne bo šlo, se bom pa bolj držala diete), da bodo potrebni kompromisi. zdaj imam 4 obroke na dan(občasno 5), več zelenjave, nič bele moke...cuker si merim 4x na dan (tako so rekli v šoli, diabetolog je rekel, naj merim 1x na 5 dni[sm=zmeden.gif], ker nimam veliko cukra), ketone pa 2x. pa sem do zdaj vedno pod mejo, samo enkrat sem imela mejni cuker. izgleda, da "moja" dieta deluje, če se bo pa cuker poslabšal, bom pa seveda se bolj držala "prave" diete.

marusap:kakšna je pa kaj tvoja sladkorna?
pri meni so bili tudi vsi po vrsti presenečeni, da je imela Pia "samo" 3020g ob rojstvu (5 dni po PDP), so vsi mislili, da bo že prvi otrok večji. tega dojenčka mi pa sploh še niso merili, tako da sploh ne vem, kakšen je...
pa jaz imam tudi zadnji teden bolečine v hrbtu, če predolgo stojim...mi je včasih prov muka, če gremo v trgovino, ker že prov težko stojim toliko časa.če hodim je uredu, če stojim, je pa groza![sm=smiley13.gif]
[sm=smiley25.gif]pa te lahko vprašam, zakaj se ti zdi, da bo imel otrok več šans za v vrtec, če se rodi januarja?

starejši otrok iz vrtca: Pia bo doma samo 2 tedna, bo imela isto počitnice kot ati...[sm=smiley1.gif]potem pa nazaj v vrtec.nekak se zanašam na to, da bo kot prejšni dve leti, ko ni bila skoraj nič bolna.trkam![sm=smiley36.gif]če bo pa drugače, bomo pa takrat reševali situacijo... pa prebrala sem še nekaj knjig o tem, kako "pripravit" starejšega otroka na dojenčka, ker mene bolj skrbi ta psihološki vidik (ala ljubosumje), kot pa vrtec.samo se mi zdi, da kar bomo zvozili, če bodo pa problemi, jih bomo pa takrat reševali...[sm=smiley1.gif]

poroka:midva nisva poročena pa niti nimava neke želje...saj je to samo prstan (ki ga imam lahko že zdaj pa ni poročni), priimek (ki si ga tudi lahko spremenim brez poroke) pa tisti papir...bi pa mogoče po eni strani midva res naredila tako simpl preprosto skrivno poroko (ker pač ni denarja, če pa že je, pa raje kaj drugega kupiva[sm=smiley36.gif]), po drugi strani te pa lahko "grdo" gledajo (moja stran družine je bolj konzervativna oz. kmečka[sm=smiley36.gif]). mogoče pa (če, velik ČE, bi pa že bil denar) bi naredila bolj konkretno poroko (tisto tapravo...).ne vem, se še nikoli nisva o tem pogovarjala, nama res nekako to ni prioriteta... tako da bova mogla očetovstvo urejat...[sm=smiley1.gif]

dspela:super za pregled![sm=smiley20.gif] jaz sem tudi na pregledu jedla šele okoli dvanajstih,čeprav bi lahko že ob devetih, ker sem že vedela izvide krvi, pa da grem na diabetološko, samo sem mogla čakat pa čakat pa še 2 malici sta bili vmes (pri G in v diabetološki), noben pa ni rekel, da lahko že jem...sem pa bolje preživela kot ti, se mi ni meglilo pred očmi...[sm=smiley31.gif]

no, zdaj pa mislim, da sem končala...[sm=jezicek.gif]pa upam, da sem bom v naslednje spravila prej odgovarjat, da ne bom toliko časa pisala...uf...skoraj 2 uri, s tem, da sem mogla še enkrat začet, ker me je ven vrglo...[sm=hudicek1.gif]

pa pa...[sm=smiley1.gif]

Ursi2 -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 13:01:11)

žIVJO, PUNCE!

KK sem vesela, da je petek, pa še lep vikend pred nami!! JUPIIIIIIIIIII!!!!!!!!!

pRI NAS KR PESTRO.
Trenutno so otroci 14 dni v vrtcu(JUPI-------TRKAM!!!!!!!!!!!!!)
jE PA MOJ PRISTAL prejšnji torek v bolnici pa do sobote in je zdej v bolniški vsaj 14 dni!!!!!!!!! Sej ga morem pohvalit, da ni kaj hudo siten, najbolj ga skrbi, ker je v službi res gužva, meni ne pustijo kajposebej v delavnici delat, plus tega pa morem it po otroke v vrtec in jim popoldan tud ne morem pomagat, ker ne morem mojmu uturit vseh 3. Pa tud drgač se poskušamo držat bolj zunaj pa še po dejavnostih jih razvozit, kar pomeni vse tri s sabo vzet in se pol zunaj igramo, da počakamo, da je konec. Ampak je kr ok, sej takrat, ko smo skupaj, se pa ful potrudi, pa stisne zobe in se imamo fajn.

Sicer sma se na začetku tedna fajn skregala, ker je zadnje čase ful živčen in vse ga razjezi in sem mu povedala, da naj se vsaj do otrok potrudi, da ga že ful pogrešajo, ker je tak,ko je, res nemogoč. Pa se je res zamislil.

Včeaj sem šla po njih v vrtec in sem bila 14.45 v vrtcu, domov smo prišli pa ob skor 18.30. Smo se do 16.30 igrali pri šoli pa vrtcu, pol smo šli v trgovino in ugotovila sem, ko sem obleke in čevlje pregledovala, da so vsi trije brez zimskih škornjev in smo šli še v šoping za škornje. Smo jih HB dobili, tako da zdej pa lahk pade sneg ;)
Sam sem pa prišla pa domov pošteno utrujena. Že v službi je bilo divje, pol pa zvečer še večerjo pripravit, pospravit, se še malo igrat z mojimi zakladi, pa počasi spravit jih spat. Ta velik in tamali sta ob 20.30 spala, ta srednji pa je imel zabavo po svoje do 21.30. Ampak vsake tolk časa me j poklical, da sem ga prišla pokrit, z njim lulat,...
Sem potem sam padla na kavč. Pa sem komentirala, da upam, da bo ta noč mal manj divja, kot prejšnja. In me je sam gledal, zakaj, sej so pa spali. Pol sem mu pa razložila, da me je ob 3 zjutraj poklical tamali: MA-MA, MA-MA! Pa pridem k njemu v sobo in ga vprašam, Kaj je Žiga?, pa on meni nazaj: Dan-dan MAMA! Ga prepričam, da še ni dan, da naj zaspi nazaj, da še vsi avti, pa vlaki, pa kužeki spijo, mi da še vedet, da je žejen in mu dam za pit, pa lepo zaspi nazaj. Grem nazaj v posteljo in me ravno zmanjka, ko me pokliče ta velki, da mu je všlo in da more lulat. Pa sem ga mogla preoblečt, prestlat posteljo, obrnatjogi,... Sma zrihtala, sem ga fajn pokrila, ker ga je zazeblo in se šla nazaj vležt, čez 15 minut pa še ta srednji: MAMI LULAT, pojdi z mano, me je strah. Je šel nazaj spat in sem celo kako slabo uro spala, ko se je zbudil tamali cel polulan, da sem ga mogla celga preoblečt, no čez pol ure sem mogla pa že vstat. In moj komentira, da on nič ne ve, da je prav fajn spal! :)[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Tk, da.... Pol pa reče, da ima ful rahel spanec! [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Sem pa imela pregled v torek in vse štima, PDP je ostal 25.1. Je še vedno fant, pa ful luškan. Morem it pa drug teden v Lab. dat kri, čez 14 dni morem po injekcijo, ker sem RH-, čez 4 tedne imam pa pregled. Komi čakam, ko je tk fajn, ko ga vidim, kk brca pa srčka, kk utripa.
Komaj čakam,da se lotimo rihtat sobico.

Sem pa zdej ful hormonska in sem sama sebi smotana. Sicer ne pokažem tega nobenmu, ker nočem, sam se morem pa fuuul zadrževat, da ne začnem jokat, ko razmišljam, kako bo bit 13 mesecev doma v tej hiši s taščo, pa tk sem precej na tleh, ker mi še to težijo, če hočem ob 20-ih zvečer posodo pomivat. Pač kr neki in sem jezna na sebe, da si pustim, ad em znervira in žalosti tako in da ji uspeva, da mi še eno nosečnost, priprave na dojenčka in vse kar spada zraven pokvari.

Bo že, grem delat, da bom lahk šla kakih 5 min prej, da bova imela z mojim vsaj kakih 5 minut za sebe, da se mal pogovorima in kako kavo spijema skupi.
Sma že pozabla, kako to izgleda.

LEP VIKEND!!!!!!!!!!!!!!!

marusap -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 13:07:46)

tashq: glede vrtca - v Kamniku je full gužva in vsako leto ostane 300 otrok brez vrtca. Zdaj je malenkost bolje, ker se je prejšnji mesec odprl še en vrtec. Pri sestavljanju centralnega seznama čakajočih otrok pa upoštevajo točke (prebivalec občine, otrok s posebnimi potrebami, socialno ogrožen otrok...) in pa emšo številke. Če imata dva otroka enako število točk in sta rojena isti dan naj bi upoštevali celo uro poroda. Se pravi, da so januarči na seznamu uvrščeni višje kot decemberčki [sm=jezicek.gif]. Težje je bit sprejet v vrtec kot na fax [sm=jezicek.gif].

Moja sladkora: na začetku je bil sladkor mejni (5,1), dobila sem merilec in dieto. Kljub dieti je bil sladkor po obrokih povišan, zato sem zmanjšala količino hrane pri obrokih. To je povzročalo ketone v urinu, ker je bilo telo podhranjeno. Dobila sem inzulin. Najprej samo nočnega, dolgodelujočega. Čez 2 tedna še kratkodelujočega pred kosilom in čez 2 tedna še pred večerjo. Potem sem okrog 20. - 24. tedna po obrokih doživljala hipe (sladkor pod 3,5) in so mi enote inzulina zmanjšali. Do zdaj je bilo ok, zadnji teden pa me spet heca in sem si sama enote povečala nazaj. V torek imam pregled pa bojo povedal koliko enot rabim. Je pa z inzulinom bistveno lažje. Sama se ne držim vseh priporčil zdrave prehrane - ukinila sem belo moko, sladkor v vseh oblikah (sadne jogurte sokove...), bel riž. Obdržala pa koruzo, polento, krompir, grozdje in še nekaj hrane, ki ni "zdrava". Mislim, da so bili na predavanju o zdravi prehrani absolutno prestrogi in sem bila potem čisto zgubljena, ker semlahko jedla samo par stvari (meso + zelenjavo).

tashq -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 13:29:29)

marusap:maš pa res hudo s sladkorno...še par tednov pa bo bolje...se mi kar smiliš...[sm=smiley31.gif]
glede vrtca:saj ravno to mi ni jasno...decembrček je starejši kot januarček in ga torej lahko tudi prej vpišeš, posledično bo prej prišel na "vrsto" kot januarček, ki ga vpišeš en mesec kasneje. da gledajo uro rojstva pa nisem vedela...sem mislila, da če imata 2 isto število točk pa isti rojstni dan, da gledajo zadnje tri številke pri EMŠO-tisti, ki ima manjšo, bo sprejet...
glede diete: nam pa niso nič prepovedal jest...[sm=zmeden.gif]pri vsakem obroku je treba met sadje oz. zelenjavo, OH (krompir, riž, testenine, kruh...), maščobe (ali pač že v mlečnih izdelkih ali pa kakšno olje), beljakovine (mlečni izdelki ali meso).

marusap -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 13:44:13)

Hmm možno ja glede decembrčkov [sm=smiley36.gif]... Se nisem nikoli zares poglabljala oziroma razmislila o tem kar se govori . Še ena skrb manj [sm=bravo.gif]. Pol je pa lahko tudi prej... Glede na to da je prevelik, bi znal pohiteti. Lana je bila 1 teden čez rok in res ne bi še enkrat tako dolgo čakala.
Sladkorne se pa tudi navadiš. Sploh špikanje z inzulinom ni tako grozno kot se sliši (in prebere na raznih forumih). Nam so pa full hrane prepovedali: fižol, koruza, bel kruh, bel riž, lubenica, melona, grozdje, sladkarije, sadni jogurti, bele testenine, hrenovke, pica, polenta, gres, salame (razen 2 rezini piščančjih prsi)... Pa itak krompirja samo ena žlica, polnozrnatih testenin samo za okras... Sem bila presrečna ko sem prišla v LJ na diabetološko in so mi dali navodila z enotami hrane (tehtanje). Sem ugotovila, da lahko pojem 5x več :))). Zato sem pa tudi najprej shujšala 4 kg, ker sem jedla samo meso + solato. Pa poleti mi je solata full pasala, zdaj jo pa tudi videt ne morem.

tashq -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 13:50:29)

nam pa te hrane niso prepovedali, samo omejili. kot praviš, s tehtanjem, pa se pol kar nekaj nabere. jaz vsega tega niti slučajno ne morem pojest...res pa čudno, da ti najprej prepovejo, potem pa drugje drugače povedo...[sm=zmeden.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (25.10.2013 19:39:39)

dspela čestitam za pregled [sm=bravo.gif]

Evo tudi jaz imam po novem izkušnjo z glupimi komentarji. Danes me ustavi svet knjige in ciciklub prodajalec. Pa mi to posiljuje, rečem da imamo. Seveda sledi vprašanje kdo. pa rečem da imam ciciklub. Ja pa menda še nimate otrok, tak mlado zgledate mi je rekel. Pa mu rečem, nimam še imam nečaka, moj pa bo kmalu - pa primem trebuh. On mi pa nazaj reče jooooj gospa pa res ni vedeti da ste noseči [sm=hudicek1.gif] mi je dvignil pritisk na maksimum. Pa imam kar velik trebuh, pa res ni začetek nosečnosti, pa konkretno se trebuh vidi. In me je kar prizadel. Mater a res tak debelo zgledam? Mene ki imam par kil preveč me pa to ful zmoti...

tashq upam, da se cuker popravi. Ker to je že skoraj obremenjevanje s hrano, ko non stop tehtaš in gledaš uro kdaj jesti...
Jaz sem se mičkeno spravila k sebi. Pridejo dnevi ko sem z energijo v minusu, potem pa je spet boljše. Tak da zdaj 14 dni še delam, potem imam dopust, ko pridem nazaj pa imam takoj pregled in bom prosila za bolniško. Tak da tudi jaz počasi odštevam [sm=bravo.gif]

ursi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za pregled. Pa vsaka ti čast, da zmoreš s temi tvojimi fanti. Pošiljam vam čim več zdravja za vse fantiče [sm=smiley1.gif]

marusap še malo se drži, pa bo boljše [sm=smiley31.gif]

Mene pa med stanjem, hojo, sedenjem ne boli križ. Mene matra ležanje. Na kavču ni šans da ležim na hrbtu, na postelji pa recimo par minut pa se moram obrniti. Ker potem sploh vstati ne morem.

Glede porodniške, sem itak cela zmešana. Bom še malo počakala, potem pa bom hodila okrog pa rihtala paprije.

Mene pa zanima kdaj bo zdaj spet kak UZ?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (26.10.2013 8:42:09)

js mam usakič UZ. Nevem zakaj, nč ni narobe, tut v prvi nosečnosti mi je usakič UZ naredu, sicer bolj na hitro sm tko da vidmo da je otroček živ in zdrav ampak men tut to ful velik pomeni. Drgač pa mislm da bo naslednji UZ 3D kdaj točno se ga dela pa ... res nevem :)

tashq -> RE: Januar 2014 (26.10.2013 11:52:05)

UZ mislim, da nam noben več ne pripada. smo že vse verjetno imele 2:enega čisto na začetku, drugega pa morfologijo...tako da je verjetno malo odvisno od G, kolikokrat ti bo delal. se pa spomnim, da so me v prvi N poslali v porodnišnico v cca. 33 tednu, kjer so zmerili pa "stehtali" otročka.pa mislim, da ni bilo nič kaj narobe, da bi bilo potrebno dodatno kaj preverit.
3Sonček3:kakšen 3D UZ?se iz prve N nič ne spomnim tega...[sm=zmeden.gif]a je to spet odvisno od G?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (26.10.2013 13:00:48)

Kukr js vem nosečnici pripadajo trije UZ-ji. 3D UZ je tisto k dobiš tako rdečkasto slikico. Zgleda da je res use odvisno od G, glede tega sm je zelo zadovoljna z mojim. Res usakič brez izjeme nrdi UZ in v prvo je blo tko. Men pa recimo ne dela merjenja maternice - tisto z metrom po trebuhu pa srčka ne poslušajo, ker se pač vidi na UZ kakšen je in kako opravlja svojo nalogo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>