RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

tashq -> RE: Januar 2014 (17.11.2013 18:24:39)

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

Zakaj pa si stiskala v brisačo? A niso meli v P črpalke?

ja, ko zdaj za nazaj razmišljam, bi lahko prosila, ja...[sm=smiley9.gif]
je pa bilo sredi noči pa prvič mamica, cimra je spala, je tudi nisem vprašala, mogoče me je bilo malo sram, nisem vedela, kolliko tega mleka sploh je...v glavnem, res bi lahko rekla, ja...

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (17.11.2013 21:50:14)

Aha kr men so že prvi dan rekli kje je sobica za črpanje začela sm jo pa uporablat drug dan. Je blo pa res zakomplicirano za prvič, vse tisto razkužt pa nastavt vse pravilno...uf, če bom tut to rundo rabla črpanje se bom mogla vse od začetka učit hehe. Pa fajn je blo k smo lahko otroke sabo prpelale, tako nisi rabu hitet pa študirat če ti otrok joka in je posledično tut več mleka steklo. 
Mene je pa v križu neki ščipnlo pa nevem kaj čm narest da preskoči...pretegovanje ne pomaga. Kukr da bi se mi živc uklešču. Pa spanje je tut že ceu projekt, me tako kolki bolijo ... Ma se sm prtožujem ane, grem spat mogoč bom jutr kej lepga povedala :)

tia78 -> RE: Januar 2014 (18.11.2013 8:05:48)

DObro jutro vsem!

Evo pa je en len vikend za mano, po mojem je to edini v življenju, ki sem ga preživela v hiši zaradi lenobe :) hehe pa je prav pasalo.

3Sonček3 oprosti, prejšnje sporočilo velja res le za zaposlene:

IZVIRNO SPOROČILO: tia78

ojla.

Na hitrco, ker se ravno odpravljam iz službe.
3Sonček3 - rabiš: Vloga matere za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka, obrazec s-1/1 in prilogo S-1 (to ti izpolni delodajalec). S to vlogo uveljavljaš porodniški dopust z nadomestilom in dopust za nego in varstvo otroka z nadomestilom. Priložiš potrdilo ginekologa o pdp in to je vse do rojstva.

čao čao

Naj vam dan čimprej mine, moj delovnik bo danes malo krajši, ker grem na csd oddat papirje. Končno en krajši ponedeljek :) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

čao čao

tashq -> RE: Januar 2014 (18.11.2013 11:12:35)

3Sonček3:aja...jaz pa do zdaj sploh vedela nisem,da obstaja taka sobica...[sm=zmeden.gif]sem mislila, da samo črpalko dobiš...[sm=smiley9.gif]
drugače je pa mene sestra nap*, ko sem pozvonila, če mi lahko tamalo pomaga pristavit.sem že v porodni probala, mi je babica pomagala pa ni ratalo, potem sem pa naslednji dan(rodila sem ponoči, tako da sem čez par ur poskusila še enkrat)pozvonila, naj mi pomagajo pa tudi ni uspelo-ni znala tamala zagrabit[sm=zmeden.gif].potem mi je pa sestra prinesla nastavke, potem je pa šlo...[sm=bravo.gif]no, v glavnem, nekako te je pol strah, da te ne nap* še enkrat...
mene tudi v križu, le na desni strani, špika že več tednov. ponavadi takrat, ko nekaj časa ležim na kateremkoli boku, potem pa vstanem.je taka ostra žgoča bolečina preko križa, desne ritnice v desno nogo.sicer po parih korakih poneha, je pa fejst boleče...[sm=smiley13.gif]mi je mami rekla, da je to išias, preščipnjen živec.naj bi se pa po porodu popravilo...upam...
kolki tudi mene bolijo, mi včasih kar škriplje....[sm=smiley13.gif]
mava iste težave, a?
tia78:dobro opravi na CSD![sm=smiley20.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (18.11.2013 12:51:17)

Ja tashq mava kr podobne težave ja in upam da bojo po porodu vse zginle. Ja te je res strah da te napi*dijo . ampak bi mogle bit nekatere zaposlene tam bolj prijazne in ustrežljive glede na to da smo ženske takrat v najbl ranljivem in občutljivem obdobju, sej ko so se odločale za poklic so vedle kaj jih čaka niso jim povedali da morjo bit prijazne do porodnic šele ko so začele s službo. Vidš pr men pa so rekli naj mi gre partner kupt nastavke, tut omenila ni da jih imajo tam. Mene ščipa čist ob hrbtenici na desni strani, danes je sicer malenkost boljše ampak nebom prehitro hvalila da nebo poslabšanje. Glede na to da sm danes vstopila v 30. teden si bom mogla res počasi prpravt torbo. Najprej bom nrdila seznam kaj bom vzela sabo pol pa samo klukala kaj že mam in tako bom vedla kaj še kupt.
A bi šla kera v toplice al pa pozna koga ki bi rad šel? Več Info na http://www.bolha.com/darila/darilni-boni/3-vstopnice-za-vodne-parke-sava-hotels-resorts-1290366839.html. Pa še ene čevlje mam za prodati. Športne, številka 40 asics firma, podplat polnjenjen z gelom. Copati so novi obuti samo 2x na stadionu za tek, potem pa sem zaradi poškodbe opustila dejavnost in tut copati stojijo. Kupila sm jih za 100€ prodam jih za 70€, tako da če je leta bolj športne tip od mene al pa pozna koga ki bi jih potreboval bi bila zlo vesela. Lahko se nosjo tut za prosti čas a men tak način oblačenja ne ustreza.
:) Sm mal izkoristla zdejle tale forum, upam da nebo šlo komu v nos hehe. Drgač pa en tak zanimiv pondelk, še soncu se pokaže vsake tolk časa. Grem počasi kej skuhat popoldne verjetno letimo v Ljubljano. 

witch -> RE: Januar 2014 (18.11.2013 13:44:50)

Jaz sem pa danes napolnila 32. tednov in sploh nocem razmisljati o porodnisnici in o porodu in pakiranju torbe. Mojega se tri tedne ni doma in nocem brez njega roditi. Mocno mocno upam, da dete pocaka.

Jaz pa ze komaj cakam jutri da imam pregled. Da mi G sam lepe stvari pove in bom lazje in mirneje pocakala te tri tedne.

Hvala vama za mnenje. Lupinico bom najverjetneje kupila novo, za varusko se se odlocam, crpalke pa ne bom kupovala. Kot sta mi svetovale kupim nastavke, crpalko pa ce bo nujno.

Jaz se pa cist super pocutim. Nic me ne boli, redko kriz ko berem npr na hrbtu, mi pa danes sploh ne pase v sluzbi ker mi je prevroce in me dusi in mi hoce biti slabo.

Jutri grem najverjetneje v nabavo lupinice, ta teden upam, da se zmenimo za vozicek, potem pa sem ze kar zadovoljna. S previjalno pa pocakamo novo placo. V sredo pa imam namen do csd priti ali vsaj poklicati.

marusap -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 8:14:01)

Pa sem dočakala pregled. Noseča polnih 32 tednov, dojenček z bučko navzdol [sm=bravo.gif], maternični vrat dolg in zaprt. Dobila sem napotnice, potrdilo za očija. Po pošti so mi poslali paket za odvzem matićnih celic. Skratka midva sva pripravljena [sm=smiley36.gif]. Počakamo še 4 tedne, da bo donošen, potem pa lahko akcija. Napotnico za ambulanto za patološko nosečnost mi bo napisala na naslednjem pregledu - zaradi sladkorne in dolgega, kompliciranega poroda (bojo prebrali zapisnik poroda, da vidijo kaj vse je šlo narobe). Zaradi slabe izkušnje mi je priporočila EA in moram danes poklicat v porodnišnico glede predavanja. Naslednji pregled imam čez 3 tedne, takrat bo tudi prvi CTG.
Še vedno me hudo boli hrbet (pod lopatico, ob hrbtenici). Hodim na telovadbo za nosečke in že opažam spremembe. Doma na bolniški je strašno dolgčas. Tako vneto sem prala oblekice, da se je pokvaril stroj [sm=smiley13.gif]. Pripravim samo še posteljico in sem končala. Gnezdenje je v polnem teku.
Še dobro, da ne hodim v službo, ker nimam nič za oblečt. Ste že kupile majčke za dojit? Jaz jih nikjer ne najdem. V h&m imajo samo s kratkimi rokavi, pa še te so grde in 20 eur.

tia78 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 10:17:10)

Haloo.

Wao ste že pridne glede priprav sobic, opreme,... da mam kar slabo vest. Mi še kar čakamo pa čakamo. V začetku decembra bom naročila lupinico iz Nemčije, drobnarije tud takrat, voziček pa januarja, ko bom sigurna glede spola :)
Glede na to, da je to druga moja nosečnost, sem se vseeeno odločila, da grem na šolo za starše ko bo prvič, potem pa samo še ko je glede poroda in ko je v porodnišnici predavanje. Jutri naj bi pričela, pa me je že moj razveselil, da bo službeno izven Kranja in moram it po sinkota v vrtec, ga peljat na plesne, pol pa domov. Upam, da mi bo vsaj naslednji teden ratalo tistih 2x it. Se mi zdi, da sem z takim veseljem brisala spomin po porodu (v prepričanju, da je zadnjič), da sem vse pozabla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Grem izbrskat kakšen seznamček, da vidim kaj bo treba nabavit, pretiravala itak tokrat ne bom, saj so trgovine vsak dan odprte :)
No papirčke sem včeraj oddala na CSDju, malo je bla teta huda oz me je ven nagnala, ker je ob dveh tortico jedla in čvekala s sodelavko. Mater si privoščijo med uradnimi urami,...ko bi se vsaj v kuhnjo vsedla, da je ne bi videla. Mi bi jih že poslušali od nadrejenih.
Ta teden bom dopolnila 32t, pregled imam šele 6.12. na Miklavža in odštevam dneve v službi do porodniške: še 4 Po, 4 To, 5 Sre, 5 Čet, 4 Petke hehe.
Glede zdravstvenih težav pa me najbolj moti križ, pekoč občutek v predelu sramne kosti, levo, ko sem bila šivana pri prvem porodu. Zatekanje nog mi je ratala že stalnica, tako da gležnje v normalni obliki vidim le čez vikend, ko si vzamem čas za počivanje.
Najbolj pa čakam vsak dan kdaj se bo dete odločilo na glavo obrnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lepo bodite, pa se kaj beremo.
čao čao

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 13:03:03)

marusap čestitke da je vse tko kot mora bit. Majčke za dojit? Js sm v prvo mela tiste mal daljše majčke s kratkimi rokavi (reklamne) pa mi ni čist nč mankalo sej si več al manj skos doma, tko da tut zdej ne razmišljam o nakupu kakšnih takšnih stvari. 
Evo js pa komaj čakam da si prpravm torbo pa kr ni pa ni časa. Dopoldne gre tko hitr mimo popoldne se pa ne spomnm to delat. Mogoče danes. Opazila sm smrdeč vonj iz nožnice, ki me zelo moti. A mogoče kera ve a je to od vnetja(čeprou je že skoraj izzvenelo) al je lahko to kej nevarno? 
Je bom papirje oddajala šele po 18.12. ker morjo vpisati še partnerjevo novembrsko plačo tko da bo še kr za počakati a rada bi se čimprej rešila teh papirjev da mam eno skrb manj. 
Bi še nakladala pa nimam idej kaj čm povedati :) tko da bom šla kr kuhat počasi.

marusap -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 13:59:11)

Jaz tudi prvič nisem imela teh majčk, ker sem rodila poleti. Sva bili pa s tamalo skos okol in sem dojila tudi v javnosti. Pozimi je pa težko napol slečen v javnosti sedet. Te majčke so praktične, ker samo odmakneš in je joška že na dosegu ust [sm=smiley36.gif], ostalo je pa pokrito.
Joj sem klicala v LJ porodnišnico. Ne vem ali se je oglasila čistilka... katastrofa od odnosa. Grem jutri na predavanje o EA v Kranj, ker potrdilo velja v vseh porodnišnicah.

tashy21 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 14:49:13)

Ravnokar s pregleda. 33. teden, [sm=duda.gif] raste, je z glavico navzdol. MV se je podaljšal za cel centimeter [sm=bravo.gif], tako da mi ni treba več samo počivat.
Imam pa spet slabe izvide za urin. Sedaj me čaka en teden nalivanja s 3. litri čaja, čez en teden pa kontrola. Upam, da se izognem antibiotikom, ker sem jih že res preveč imela v tej N.
Ker sem na bolniški in ne smem izven svojga kraja bivanja, sva danes izkoristila dan in po pregledu šla še v trgovino po najnujnejše stvari, da bom lahko vsaj torbo pripravila.
Pa še na CSDju sva se ustavila in seveda ob torkih ni uradnih ur. Gospa, ki je bila tam pa pojma nima glede papirjev za porodniško. Moram jutri poklicat, da bo šel pol moj iskat.
Nastavke sem si tudi že nabavla, ker sem jih še vedno do zdaj rabila. Črpalko imam jaz še od prej. Bi pa mogla dve stvari zamenjat, pa v Pikapolonici nimajo rezervnih delov oz. se jih ne da naročit. Sem dobila telefonsko številko ene od potnic, če se bo lahko kje dobil.
Varuško bi tud midva mogla nabavit. Imava blazino za nadzor dihanja, ampak brez varuške, ta stara pa še samo škripa :(
Ta teden imam namen še cunje pregledat pa pripravit, pol pa še posteljico sestavimo pa previjalno pripravmo, pol pa ta glavno bo.
V materinsko šolo tokrat ne hodiva, sva bila že trikrat. Res da je že sedem let od kar sva bila nazadnje, ampak glede na to, da je bil možek že štirikrat zraven pri porodu, pa res mislim da ne rabi potrdila. Imava ga samo od zadnje šole. Če bo pa kdo kaj težil, grem pa ven pred porodnišnico rodit, pa potem pridem nazaj :). Sicer pa če gledam družinsko anamnezo, je možno tudi, da sploh ne pridem do časa do porodnišnice [sm=jezicek.gif]. Je mami ta četrto kar doma rodila, ker je šlo vse tako hitro. Imamo slabo uro vožnje do porodnišnice pa upam, da pridem v enem kosu do tja :)
Čez slabe tri tedne se mi že začne porodniška. Pol pa nizki štart.
A še kateri otrdeva trebuh. Meni večkrat na dan in to kar precej boleče. Se ne spomnim da bi mi kdaj v prejšnjih nosečnostih.
Pa še eno vprašanje. Večkrat slišim, da konec decembra zmanjkuje plenic in vložkov v porodnišnicah, ker ne smejo več naročat. Kako je s tem, katera ve kaj več?
LP

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 16:21:25)

tashy21 tut tep [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] za uspešen pregled. Za urin se pa ne sekerej to se da hitr in lepo pocajtat s tekočino.
potrdilo hm... js nebi raskirala pa se zanašala na to da je bil že 4x pri porodu, ker če bosta na kakšno tečko naletela zna bit velik slabe volje na obeh straneh, kar pa tist čas (sploh če se bo mudilo) res neboš potrebovala.
boleče otrdevanje se pojavlja tut men, pa menda ni nevarno dokler se ne pojavlja v rednih intervalih in ne traja več kot pol ure. Bom pa vprašala na pregledu drug teden...komaj čakam.
roba v P nevem kako je s tem o teh težavah sm brala le na forumu dejansko pa ne poznam ženske ki bi poročala o takih težavah. Mogoče če bi vprašale na forumu decemberke 2012 tam bi sigurno vedle. Vem le to da imajo menda zdej ene take brezvezne vložke da je katastrofa. Menda so vložki taki kot bi jih uporabljale za beli tok, tako majhni in tanki, da se dobr založte z vir 80 :)
Js sm se pa spravla prpravt torbo in ugotovim da imam od 25-ih stvari le 12 stvari ki jih dejansko lahko že pripravim v torbo. Nekej je treba še dokupt nekej še ne morm zdej spakirat... in sm kr mal razočarana. Pa še cunjice se mi vse zdijo tko velike čeprou sm pakirala 50. Sm mela tut v prvo tko pa je blo vseeno ful preveliko kr je bla princeska le 43 cm velika in smo mogli vse stokrat zavihat da je stalo na njej nekak za silo. A sm zmedena glede tega pakiranja res a sploh nevem kaj se sekeram če bo treba mi bo že naknadno prnesu kar bo treba.

sunflower29 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 16:49:08)

Drage Januarke!
Po dolgem času se spet oglašam. Kolikor se je dalo sem spremljala forum, a zaradi težav s hrbtom je bilo sedenje za računalnikom pravo mučenje. Končno se počutim boljše [sm=bravo.gif] po obisku odlične kiropraktinje.
Sem v 33. tednu in najbolj me skrbi, ker se naš otroček še vedno ni obrnil. Imela sem redni pregled v 30. tednu. Svoji G sem omenila da imam zelo trd trebuh po cel dan in me je dala kar na bolniško. Moram priznat da mi je veliko lažje in tudi kaj se tiče otrdelosti trebuha je veliko boljše. Izmerila mi je tudi MV in rekla da je vse OK in da se je otroček obrnil. Jaz sem bila vsa presrečna :). Pretekli teden mi je naredila ultrazvok in rekla da je glavica zgoraj. Je pa zeeeelooo živahen in me pošteno brca. včasih glavo rine gor v desno stran da komaj sedim [sm=smiley36.gif]. Tako da še vedno močno upam da se bo obrnil!!
jaz se sploh nočem spravit pakirat torbo. PDP imam 6.1. in upam da bo počakal januar [sm=smiley1.gif]. drugače pa je sobica pripravljena, večino stvari smo dobili, sem že preprala vse oblekice, tako da smo pripravljeni, še torba me čaka...[sm=smiley1.gif].

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 16:55:12)

O tole z obračanjem otroka, mi je rekla kolegica da boli ko sam hudič k ti delajo ZO, delajo ga pa menda v 34. tednu. Močno upam da ga nobena nebo potrebovala.

marusap -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 18:21:15)

Robe v porodnišnici je leta 2011 zmanjkalo že julija [sm=jezicek.gif]. Vsak dan je bil problem z brisačami, pižamami, povijalnimi plenicami za dojenčka...

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 18:38:15)

Hehe js sm nekje prebrala da je menda usak mesec proti koncu kriza. z opremo. Najbolš da mamo neki rezerve za zihr da nam ne bojo otroki trpeli. Pa me tut. 

dspela -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 19:09:25)

tia, sta že šla gledat za sobice?
Jaz sem poslala mail in sem dobila odgovor: pohištvo je razstavljeno v trgovinah Junior v Ljubljani in Murski Soboti. V Lendavi je le sedež podjetja in skladišče.

Midva še tudi nič nisva nakupila....voziček bova naročila nekje konec tedna ali pa na začetku naslednjega tedna...potem pa še sobico in ostale stvari v decembru in januarju.

witch, držim pesti, da vajino dete počaka na atija. Srečno na pregledu.

marusap super za pregled. Kakšne majčke za dojit?
Najin bebi je tudi že na glavico obrnjen...že ko sem bila v 27 tednu.

tashy, super za pregled....škoda za urin.

Jaz pa sem spet med učenjem...punce držite pesti da mi uspe. Drugače, pa ni nič kaj novega. Bebi veselo brca, da me kar boli...najbolj ima žur zvečer, ko hočem zaspati..včasih tudi čez dan.

dspela -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 19:14:32)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]
marietta,

7.1.
p1k1ca, 26 let, Ljubljana, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]
Katjaa

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]
katja123

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]
škratek33, 33 let

22.1.
vanca

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]
talika81,
M211M, 22 let, 1 [sm=nosecka.gif], Koper

30.1.
Tajchi84, Maribor

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca
januar2014

2.2.
Dorotheia

SKUPAJ nas je: 70

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 19:16:44)

Uau šele zdej vidm kolk je mal aktivnih nosečk tukej. Upam da je z vsemi vse uredu.

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 20:01:52)

Tashy21, nekaj mora bit na tem. Ko sem bila jaz pred kratkim par dni hospitalizirana, so se sestremnonstop pritoževale, da jim vsega zmanjkuje, pa nič ne dobijo, tudi če naročijo. Plenice so jim potem s pediatrije prinesli. Kaj bolj konkretno pa ne bi vedela, ker nisem šla rodit, ampak samo na "dopust" :)

sunflower29 -> RE: Januar 2014 (19.11.2013 20:44:11)

Oj dspela. Ali lahko popraviš še moj PDP? Iz 13. 1. so mi popravili na 6.1.
Hvala :)

tashq -> RE: Januar 2014 (20.11.2013 0:53:00)

ooo, še jaz...
tudi jaz danes s pregleda.[sm=smiley1.gif]
je zmerila [sm=duda.gif]pa pogledala srček-vse bp.težek je pa 1560g.tudi v mejah normale.je pa še vedno punčka.ali pa kot pravi, zelo skriva lulčka.[sm=smiley36.gif]
urin imam končno uredu, kri se mi je tudi popravila na 109.sem pa zaprosila za zamenjavo sirupa, ker je preveč sladek za mojo sladkorno, tako da imam zdaj tablete.
dobila sem tudi napotnico za porod, naslednjič, 9.12., dam pa spet kri za toxo in še za streptokok(sem si prav zapomnila, ne?).sem pa vesela, ker že čez tri tedne-gremo že proti koncu, punce![sm=bravo.gif]
no, v četrtek me pa čaka še diabetološka.
smo imeli pa drugače danes kar pestro:jaz sem imela G, Pio smo pa peljali še k pediatru-ima angino pa dobila je antibiotike.prve!mi je kar grozno zdaj, da se ne bo zdaj kaj ponavljalo, ko bomo januarja zibali...[sm=smiley13.gif]
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3
Uau šele zdej vidm kolk je mal aktivnih nosečk tukej. Upam da je z vsemi vse uredu.

pomoje se nas bojijo...[sm=jezicek.gif]mogoče mislijo, da grizemo pa ne upajo nič povedati...
pies:to je povod, da kaj poveste, če vsaj berete...[sm=smiley1.gif]
majčke za dojit:jaz ne bi komplicirala, sploh ker so te svari tako drage.če bo potreba slučajno, se še vedno lahko potem dokupi.jaz sem dojila kar tako:sem imela vedno še sp.majico pa navadno majico čez.navadno majico sem zavihala gor, sp. majica pa je ostala čez trebuh, le tisti del čez joško sem odvihala in odpela modrc.tako, pa si cela pokrita in dostojna, le joška je zunaj.[sm=smiley1.gif]lahko se pa kombinira tudi s kakšnimi majicami na gumbe...
uff...ene ste kar pridne pa imate že torbo naštimano...jaz jo bom pomoje šele konec decembra, če ne šele januarja...pri Pii sem jo tudi imela bolj proti koncu pomoje...ampak jaz se kar zanašam na to, da bo spet malo zamude...[sm=smiley36.gif]če pa pohiti, bo pa že očka malo priden...
sem ravno dala antibiotik tamali, če se sprašujete, kako to da sem še budna...jao...izgleda, da je zanič,ali pa ji ni všeč tole nočno bujenje...[sm=smiley13.gif]
no, zdaj pa nočko...[sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (20.11.2013 9:27:07)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]
marietta,
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

7.1.
p1k1ca, 26 let, Ljubljana, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]
Katjaa

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]
katja123

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]
škratek33, 33 let

22.1.
vanca

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]
talika81,
M211M, 22 let, 1 [sm=nosecka.gif], Koper

30.1.
Tajchi84, Maribor

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca
januar2014

2.2.
Dorotheia

SKUPAJ nas je: 70

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

witch -> RE: Januar 2014 (20.11.2013 19:10:30)

Da še jaz poročam o pregledu [sm=smiley1.gif]
Vse je ok, MV sicer malo zmehčan in se krajša, ostalo je tak kot mora biti. To je bil tudi vzrok, da sem dobila bolniško in počivanje še 4 teden, potem pa je rekla da itak lahko takoj rodim [sm=smiley36.gif] Tudi uz sem dočakala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Naše detece je obrnjeno z glavico navzdol, rekla je da je lep otrok, vse je tam kot mora biti, živahen tako da je komaj izmerila kaj je mogla. Drugače pa po velikosti prehiteva za cel teden, o teži pa raje ne bi [sm=smiley3.gif] Pač koliko je to točno iz uz-ja bi naj otrok imel 2100 g. Noseča pa naj bi bila 32 t 2 d. Se je G zdelo čudno, da je otrok pravi velikan, jaz imam pa eno kilo več kot v začetku nosečnsoti. Tako da mislim, da so mi spreminjali v začetku pdp, da bo kar ta malo bolj zgoden obveljal.

Jutri nesem v službi papirje za izpolnit in potem takoj ko bodo grem z njimi na csd.

Lupinice seveda nisem kupila, ker jih pač ni več za to ceno [sm=smiley19.gif] bi se najraje včeraj v trgovini zjokala. Tak da.. ni mi usojeno.

Majčke za dojiti jaz ne bom kupovala. Mogoče samo spodnjo, da potem špeh in trebuh ostaneta skrita ko dvignem majico.

Stvari za P - to pač je najboljše da vzamem svoje pajace, plenice in vse? No, bom pripravila doma, pa če bo potreba mi bodo prinesli. Jaz bom po mojem imela oblečeno kar tisto haljo iz P in pajkice spodaj, ker če gre kaj krvi iz vložka, da ne perejo doma pižam kot zmešani, pa recimo eno imam pametno, ostale pa niso glih za javnost. Ne bom pa zdaj kupovala še pižam. Razmišljam pa, da si bom kupila tiste mrežaste hlačke za enkratno uporabo. Ko sem bila na THL v bolnici so mi bile čisto ok, pa menim, da bodo tudi za tam super.

Torba za P bo še malo počakala isto kot sobica in vse druge stvari. Upam samo, da nas res otrok ne prehiti preveč [sm=smiley1.gif] Čakam da se ati vrne iz službenega potovanja in potem skupaj pripravila čim več.

dspela držim pesti za vse izpite ki te še čakajo.

tashq pikepoke za tvojo malčico. Naj se čim prej pozdravi, potem pa vama želim, da bo šlo brez bolezni vse do poletja.

Jaz imam spet eno težavo. Od včeraj popoldan imam drisko. Ok, ni tako hudo, da bi takoj ko nekaj pojem teklo iz mene, ampak v roku ure, dveh pa gre. Pol noči sem presedela na wc. Že celo nosečnost imam ful dobro prebavo, ampak tole zdaj pa je že skoraj nemogoče. Pa če enkrat na dan jem, mi sploh več ni za jesti, niti ne morem. Trebuh pol in ne gre. Po mojem pa to vseeno ni dobro. Ali?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (20.11.2013 21:21:00)

Sej tiste mrežaste gatke majo v P ampak za usak slučaj če jim zmanjka ;) Hehe. 
Pri men je blo nekak tko da sm mela UZ 1 teden pred porodom in na tem uz-ju je bila izmerjena teža za cca. 100 g večja kot je bila pol dejanska ob porodu tako da predvidevam da je odstopanja za 100-150 g ampak še vedno je tvoj bejbi kar težak, želim ti da ti to ne bo predstavljalo kakšnih večjih naporov pri porodu. 
To pa da ješ 1x na dan...seveda to ni dobr , fajn bi blo usaj 3x  na dan pa po malo, ampak če ti tako paše ... ravnaj se po govorici svojega telesa on najbolj ve kaj potrebuje (čeprou mi ni ušeč da je tako mal). 
No js mam pa občutek da me bo razneslo...trebuh napihnjen do onemoglosti, posledično še bolečine v hrbtu, oteženo dihanje... Po eni strani komej čakam da bo konc po drugi strani pa že zdej pogrešam nosečnost :) a sm čudna
Grem v horizontalo, mogoče bo kej bolše, lahko noč

Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>