RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (3.9.2013 11:33:38)

Pozdravljene, sonosečke:)

a ima mogoče katera nov(ejši) seznam za novorojenčka?

Rada bi počasi naredila seznam vsega, da ne bo potem vse naenkrat za pokupit :)

dspela -> RE: Januar 2014 (3.9.2013 15:38:35)

Vsem čestitke za morfologijo. [sm=smiley32.gif]

Pri nama bo postelja na začetku v najini spalnici, potem pa jo bova dala v sobico, ki je zraven najine spalnice.

Ima katera ponoči krče v nogah? Jaz sem to noč imela jih 3x. Imam jih skoraj vsako noč, lahko bi na prste prištela noči, ki minejo brez krčev.

dspela -> RE: Januar 2014 (3.9.2013 15:43:13)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
tashy21, 34 let, Žiri
lilivin, 3 [sm=nosecka.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
milena2222, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]
marietta,

7.1.
p1k1ca, 26 let, Ljubljana, 1 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]
NATAPU, 26 let, okolica Tržiča, 1[sm=nosecka.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch, 27 let, 1[sm=duda.gif]

11.1.
srečna nosečka, 39 let, Idrija
mami83, 1[sm=duda.gif]
another girl, 1 [sm=duda.gif], okolica Tržiča

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica
ena_nova
sunflower29, 31 let, 2 [sm=nosecka.gif], 0 [sm=duda.gif]

14.1.
night
lencyk, 31 let, Kranj

15.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
btaja, 28 let, Krško
Mala mb,
mala89, 24 let
Mo87, 25 let, Primorska

16.1.
tia78, 34 let, Kranj, 2 [sm=duda.gif]

17.1.
tashq, 25 let, Kranj, 1 [sm=duda.gif]
womanpolice, 32 let

18.1.

19.1.
SweetNovember, 26 let, okolica Ljubljane, 0 [sm=duda.gif]

20.1.
Lunca2403, 2[sm=nosecka.gif]

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana
cupcake, 32 let, J. primorska, 1 [sm=nosecka.gif]

22.1.

23.1.
Andsan
Anonimen, 22 let, Šentjur, 1 [sm=nosecka.gif],
tajka1975

24.1.
dspela, 27 let, okolica Šentjurja, 4[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif]

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]
Stella_, 24 let, Kranj, 1 [sm=nosecka.gif]
mm86, 1 [sm=nosecka.gif]
Ursi2, 3[sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]
AnaTek, Ljubljana

27.1.

28.1.
inanna, 35 let, 1[sm=nosecka.gif]
3Sonček3, Ribnica, 2 [sm=nosecka.gif], 1 [sm=duda.gif]

29.1.
Coccinelle, 25 let, 1[sm=nosecka.gif]
talika81,
M211M, 22 let, 1 [sm=nosecka.gif], Koper

30.1.
Tajchi84, Maribor

31.1.
capyka1981, okolica Šentjurja, 1 [sm=duda.gif]

x.1.
anonimna*
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Muuki
oblekca

SKUPAJ nas je: 64

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek [sm=angel.gif]
anonimna [sm=smiley27.gif] [sm=angel.gif]
lorelei* [sm=angel.gif]
delfinček85 [sm=angel.gif]
miss.B [sm=angel.gif]
5y [sm=angel.gif]
Preselile so se:
Balloon -> December 2013

marusap -> RE: Januar 2014 (3.9.2013 21:14:06)

Jaz krčev še nimam. Sem jih imela v prejšnji nosečnosti in je bil Magnesol moj čarobni napoj [sm=smiley1.gif].

tia78 -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 8:43:20)

Pozdravljene.

dspela tudi mene matrajo krči v nogah ponoči. Začela sem piti magnezij - eno šumečo na 2-3 dni (kar iz Hoferja) in je veliko boljše, le kadar jo pozabim vzeti se ponoči spomnim :/

Lep dan vsem.

witch -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 8:47:31)

Mene pa te dni dajejo hormoni 100 na uro. Počutim se, kot bi bila 7 tednov noseča. Takrat ste vse jamrale o vseh možnih težavah, jaz sem bila pa čisto super. Obraz imam bolj mozoljast kot v največji puberteti, utrujena sem za znoreti, krči se mi spet pojavljajo kljub temu da vsak dan pijem en spasmex in magnesol.
Skrbi me kako bo s posteljico, bo šla gor, se bo popravilo, bo vse ok. Saj me razumete.

Pa še vedno spolnost... ni želje. Kot sem že tarnala pogrešam naju, ampak neke hude želje pa nimam. Prav tak brezvezno se počutim. Mah dva dni že samo jokam. In si želim da to čim prej mine.

Jaz sem dobila že napotnico za cuker test. Pa so mi rekli, da naj pridem ob 8 na tešče. Tiste, ki ste to že imele zdaj, ali v prejšnjih nosečnostih, tudi vode ne smem piti doma? Kaj pa zobe si lahko umijem predno grem? Čudna vprašanja ampak so mi tak grdo razložili vse. Si ne predstavljam da nič ne pijem od jutra ko vstanem pa vse do skoraj pol dneva ko končajo s tem.

tashq -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 9:04:50)

IZVIRNO SPOROČILO: tia78
...hehe tak da za tretjega ne bo dilem :) Še dobr, da moj mož tega ne bere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...

[sm=smiley36.gif]

pa jaz bom verjetno šla tudi poslušat le predavanje o lajšanju bolečin... ko sem prejšnič obiskovala MŠ, je bila tam že ena 3x mamica v četrto noseča pa je šla tudi samo ta predavanja poslušat...

krči: ja, magnezij (in kalcij, če prav vem?[sm=zmeden.gif]) pomaga... ali magnesol ali navadne šumeče tablete ali Donat... bolj "naravno": poskusi z več mlečnimi izdelki...

seznam za novorojenčka: uf... to je pa veliko, da se vse spomniš... bom poskusila...[sm=smiley1.gif]
večje stvari:
-voziček
-posteljica (+jogi, posteljnina...)
-previjalno "mesto"[sm=smiley36.gif] + previjalna blazina + neka podloga, da [sm=duda.gif] ni na plastiki (rjuha, tetra plenica, kupijo se tudi take mehke podloge, ki ne premočijo...)
-kad + krpica za umivanje
-nosilka(sling, štorklja), kenguru (?)
kozmetika:
-krema za ritko
-milo
-olje (?)
-šampon za temenca in glavnik (?)
-glavnik in krtača (?)
-škarjice za nohte, pilica... (?)
-termometer
-termometer za v vodo (?)
-palčke za ušesa (?)
-aspirator za nos (?)
igrače: (?)
-ropotuljica
-plišasta igrača
-"viseča stvar" nad posteljico/previjalno
-igralni lok
ostale stvari:
- tetra plenice
-mini tetra krpice (?)
-navadne plenice ali pralne plenice
-mokri robčki za ritko brisat ali suhi(+ posodice za vodo)
obleke:
-bodi s kratkimi rokavi (?)
-bodi z dolgimi rokavi (po možnosti na preklop)
-pajacek
-žabice
-hlače
-pulover
-majčka z dolgimi rokavi
-nogavice
-copatki
-bunda/pajac +rokavičke (če niso že v sklopu pajaca)
-topla kapa za ven in bombažna kapa za po umivanju laskov

(tiste stvari, kjer je v oklepaju vprašaj, so neobvezne/po želji/lahko kupiš kasneje...[sm=smiley1.gif])
prosim za dopolnitev in popravke![sm=smiley1.gif] pa pri oblekah nisem nič pisala količin zraven, ker res nočem ugibat, naj katera druga...[sm=smiley17.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 9:10:15)

witch:[sm=smiley31.gif] mogoče bi se s partnerjem poskusila bolj stiskat pa lupčkat pa božat zdaj, če že ni želje po spolnosti...
pa mislim, da si brez problema lahko zobe umiješ pa vodo piješ pred testom...ampak naj raje povejo tiste, ki so to že dale skoz...

talika81 -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 10:00:21)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

seznam za novorojenčka: uf... to je pa veliko, da se vse spomniš... bom poskusila...[sm=smiley1.gif]
večje stvari:
-voziček
-previjalno "mesto"[sm=smiley36.gif] + previjalna blazina + neka podloga, da [sm=duda.gif] ni na plastiki (rjuha, tetra plenica, kupijo se tudi take mehke podloge, ki ne premočijo...)
-nosilka(sling, štorklja), kenguru (?) - ni nujno, da imate tole - mi smo dobili podarjeno, ampak skoraj nikoli rabili. tako da se to lahko dokupi tudi kasneje.
- lupinica
kozmetika:
-krema za ritko
-milo - mi ga nismo uporabljali. tudi patronažna nam je rekla, da je čisto dovolj, da se otrok lepo umije z vodo. in ga tudi nismokupovali.
-olje (?)
-glavnik in krtača (?)
-škarjice za nohte, pilica...- pilice mislim, da tudi se še ne rabi na začetku. (?)
-termometer
-palčke za ušesa (?) - NIKAKOR ne čistit ušes s palčkami, to se lepo očisti s kako krpico, nikar pa s palčko v uho, to so nas striktno opozorili. mi tudi še sedaj ne čistimo ušesa s palčkami, samo s prstom, dokler lahko dosežeš in še nismo imeli težav.
-aspirator za nos (?) - se lahko tudi kasneje dokupi - nos se lepo da očistiti tudi drugače.
- alkohol + fiziološka raztopina
- gazice za oči/popek

-ropotuljica
-plišasta igrača
-igralni lok
ostale stvari:
- tetra plenice - mi smo jih imeli okoli 20 in je bilo dovolj, če imaš enega otroka.
-mini tetra krpice (?)
obleke:
-bodi s kratkimi rokavi (?) - ali pa mako majice.
-pajacek
-žabice
-hlače
-pulover
-majčka z dolgimi rokavi
-nogavice
-copatki
-topla kapa za ven in bombažna kapa za po umivanju laskov - če otrok nima dolgih las ali če jih nima, teh kapic ne rabiš (mi smo jih mogli met, ker se je naša rodila s kar dolgimi lasmi)
- odejice

(tiste stvari, kjer je v oklepaju vprašaj, so neobvezne/po želji/lahko kupiš kasneje...[sm=smiley1.gif])
prosim za dopolnitev in popravke![sm=smiley1.gif] pa pri oblekah nisem nič pisala količin zraven, ker res nočem ugibat, naj katera druga...[sm=smiley17.gif]

sem še jaz nekaj dodala. tashq, upam, da ne zameriš. [sm=smiley1.gif]

Andsan -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 14:13:23)

Zdravo,

jaz sem pa danes super. Imela sem morfologijo, in je vse v najlepšem redu[sm=smiley1.gif], pupa je pa velika že 25 cm[sm=smiley1.gif], tudi sladkor, kri in voda so bili normalni. V glavnem vse je v redu[sm=smiley1.gif]. Tudi midva bova imela posteljico nekaj časa v spalnici, ker še za otroško sobo nimava prostora, ampak saj bo. Pa tako mislim, da mora biti dojenček prve mesece v istem prostoru kot starši.

Lep dan še naprej

tashq -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 18:08:52)

Andsan:čestitke![sm=bravo.gif]
talika81:nič nisem huda, saj sem pričakovala, da bo še katera dopolnila...[sm=smiley1.gif]hvala. bi pa nekaj še dodala glede kapic po umivanju: Pia je bila skoraj brez laskov (če ne šteješ pol cm puhka[sm=smiley1.gif]) pa ji je patronažna dala kapico pri prvem umivanju (rojena je bila pa julija). mi smo tudi kasneje dajali kapico gor (kakšne pol leta...), največ zaradi ušes. pri umivanju gre vedno par kapljic vode tudi v ušesa pa se mi zdi, da je boljše, da ima [sm=duda.gif] kakšne pol ure ušeska pokrita. je pa to seveda odločitev posameznika...

witch -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 18:59:36)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

večje stvari:
-voziček
-nosilka(sling, štorklja), kenguru (?) - ni nujno, da imate tole - mi smo dobili podarjeno, ampak skoraj nikoli rabili. tako da se to lahko dokupi tudi kasneje.
- lupinica
PRENOSNA VARUŠKA OZ. ANGELCARE (to bova midva obvezno kupila)
kozmetika:
-krema za ritko
-milo - mi ga nismo uporabljali. tudi patronažna nam je rekla, da je čisto dovolj, da se otrok lepo umije z vodo. in ga tudi nismokupovali.
-olje (?)
-glavnik in krtača (?)
-škarjice za nohte, pilica...- pilice mislim, da tudi se še ne rabi na začetku. (?)
-termometer
-palčke za ušesa (?) - NIKAKOR ne čistit ušes s palčkami, to se lepo očisti s kako krpico, nikar pa s palčko v uho, to so nas striktno opozorili. mi tudi še sedaj ne čistimo ušesa s palčkami, samo s prstom, dokler lahko dosežeš in še nismo imeli težav.
-aspirator za nos (?) - se lahko tudi kasneje dokupi - nos se lepo da očistiti tudi drugače.
- alkohol + fiziološka raztopina
- gazice za oči/popek

-ropotuljica
-plišasta igrača
-igralni lok
ostale stvari:
- tetra plenice - mi smo jih imeli okoli 20 in je bilo dovolj, če imaš enega otroka.
-mini tetra krpice (?)
obleke:
-bodi s kratkimi rokavi (?) - ali pa mako majice.
-pajacek
-žabice
-hlače
-pulover
-majčka z dolgimi rokavi
-nogavice
-copatki
-topla kapa za ven in bombažna kapa za po umivanju laskov - če otrok nima dolgih las ali če jih nima, teh kapic ne rabiš (mi smo jih mogli met, ker se je naša rodila s kar dolgimi lasmi)
- odejice

Meni je prišlo še to na misel. S tem, da ne bova kupila vsega iz tega seznama.

Night -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 20:27:54)

IZVIRNO SPOROČILO: witch

Mene pa te dni dajejo hormoni 100 na uro. Počutim se, kot bi bila 7 tednov noseča. Takrat ste vse jamrale o vseh možnih težavah, jaz sem bila pa čisto super. Obraz imam bolj mozoljast kot v največji puberteti, utrujena sem za znoreti, krči se mi spet pojavljajo kljub temu da vsak dan pijem en spasmex in magnesol.
Skrbi me kako bo s posteljico, bo šla gor, se bo popravilo, bo vse ok. Saj me razumete.

Pa še vedno spolnost... ni želje. Kot sem že tarnala pogrešam naju, ampak neke hude želje pa nimam. Prav tak brezvezno se počutim. Mah dva dni že samo jokam. In si želim da to čim prej mine.

Jaz sem dobila že napotnico za cuker test. Pa so mi rekli, da naj pridem ob 8 na tešče. Tiste, ki ste to že imele zdaj, ali v prejšnjih nosečnostih, tudi vode ne smem piti doma? Kaj pa zobe si lahko umijem predno grem? Čudna vprašanja ampak so mi tak grdo razložili vse. Si ne predstavljam da nič ne pijem od jutra ko vstanem pa vse do skoraj pol dneva ko končajo s tem.

Kaj naj ti rečem? Gotovo te bo to počutje minilo, mene tudi včasih prime tečnoba, pa mine. Če se ti pojavljajo isti krči kot takrat, ko si šla na pregled, bi jaz na tvojem mestu šla nazaj. Boš videla, kako bo. Glede spolnosti ti ne znam pomagati, ker meni paše bolj kot prej in morava vsak dan, če ne, ni v redu [sm=jezicek.gif] Hormoni delajo svoje in vsaka se odziva drugače. Upam, da imaš razumevajočega partnerja.

Jaz imam tudi kmalu test za sladkor, sem pa dobila prav list z navodili in na njem piše, da po 8. uri zvečer nič jest (torej 12 ur) in pit, razen vode (torej je ok, če piješ vodo), zobe si umiješ normalno. Pa še en dan prej ne pretiravat s športom in sladkarijami/OH, drugače pa moraš jest tako kot vedno, ker če npr. par dni prej ješ ful malo OH, lahko to vpliva na test.

dspela -> RE: Januar 2014 (4.9.2013 20:54:53)

tia, jaz sem včeraj spila eno šumečo tableto, pa sem imela samo en krč.

andsan, čestitke.

Nekaj linkov za seznam za novorojenčka.
http://otrocarije.net/meniji/otroska%20oprema/Oprema%20za%20novorojencka%20-%20seznam%20potrebscin.html
http://www.bibaleze.si/clanek/dojencek/seznam-vse-kar-potrebujemo-za-novorojencka.html
http://babybook.si/nosecnost/nosecnost/seznam-stvari-ki-jih-je-potrebno-pripraviti-pred-rojstvom-otroka/oblacila-in-pripomocki-za-nego-novorojencka.html
http://med.over.net/forum5/read.php?117%2C8984401

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (5.9.2013 9:33:59)

dspela, hvala za linke, ravno enega od teh sem iskala! [sm=bravo.gif]

Stella_ -> RE: Januar 2014 (5.9.2013 13:54:34)

IZVIRNO SPOROČILO: tia78

Torej krajnčanke, kako zgledajo pri vas pregledi/posvetovalnice? Hvala.

Tia78, tudi jaz imam ginekologa v kranjski porodnisnici. Ker sem priseljenka in sem ga menjala sele pred kratkim, sem bila prav tako prvic malce zmedena. Plus, nisem ravno zadovoljna, predvsem s sistemom, ki pa je posledica slabega vodenja in pomanjkanjem casa, ki si ga vzamejo zate, spet posledica prej omenjenega in pomanjkanja denarja in osebja.

No, pa sem se kar 'ufurala'. Posvetovalnica imenujejo vsak pregled v nosecnosti, razen UZ, ki se tretirajo cisto posebej, tudi narocis se posebej oz. na drugi telefonski stevilki in je potem tudi drugje, torej v kleti. Naredijo ti pa itak samo 2 in nuhalno, ce gres. Ker ga pac nimajo v ordinacijah je striktno tako, kot ti pripada.

Vedno, ko si narocena od 7-8 pomeni, da gres zgoraj v tisto sobo in das urin, te stehtajo in izmerijo pritisk. Kadar so ti rekli, da pridi tesca pa ti vzamejo se kri, pa to ti itak sestra gor pove kdaj ja kdaj ne. Vazno, da urin vedno pustis tam na unem pladnju. Potem gres pa s kartonom nazaj dol in ko pride sestra ven, ti pove ali pocakas in bos na vrsti ali morda prides nazaj cez nekaj casa. To je odvisno od tega, kdo je tvoj ginekolog-ali zeli ze takoj imet izvide iz laboratorija pred sabo ali jih pregleda kasneje.

Jaz moram priznati, da kolikor sem bila v Kranju nad vsem razocarana, osebje je bilo za zdaj prijazno in so mi tudi pojasnili, kar sem vprasala. Sem bila pa ful zmedena prvic, ker res nima nihce casa, da bi se s tabo ukvarjal in moras biti kar samoiniciativen:)

Stella_ -> RE: Januar 2014 (5.9.2013 13:57:45)

Aja, pa tudi cakam ne prav dolgo. Vse skupaj sem fertik v manj kot eni uri, tudi vkljucno s parkingom :)

tia78 -> RE: Januar 2014 (6.9.2013 9:56:13)

Pozdravljene.

Se kaj veselite vikenda?

Stella_ najlepša hvala za odgovor. Jaz sem imela do sedaj vse preglede pri g v kleti porodnišnice (UZ), ker mi je tudi vsakič naredil UZ. Danes mi je pa sestra povedala, da naslednjič po posvetovalnici vprašam sestro v ambulanti za pregled. Ker moj g po urniku takrat ni na UZ predvidevam, da je mislila v pritličju porodnišnice, tam ko je skos gužva, tam sem lani imela ginekološki pregled... Po tej logiki bi bilo razumljivo, zakaj sem bila zadnjič ob nepravem datumu naročena na morfologijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ali potem ostali pregledi, ko nimaš UZ potekajo v pritličju porodnišnice? Tam pa itak počakaš na sestro in ti pove kdaj imaš pri svojem g pregled, al kako?

Hvala še enkrat. Aja meni do sedaj (razen za prvega - potrditev nosečnosti) ni bilo treba klicat za UZ hmm ne morem verjeti kakšna organizacija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Razmišljam, da si bom šla danes kupit nosečniški pas, ker ga tako nizko nosim in se mu/ji zgleda ne mudi višje, pol me pa zvečer tako križ boli, da če se vležem na kavč zelo težko vstanem...nepremičnina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ga uporablja katera od vas in ali res kaj pomaga?

Danes, jutri in v nedeljo imajo v C&A znižane vse artikle za 20%, če kaj rabite...

Tako sem se veselila današnjega dopusta in odhoda v Prekmurje, pa se je možu spet zakompliciral urnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], tako da sem po pregledu tudi sama raje šla v službo. Želim vam lep vikend.

čao čao

dspela -> RE: Januar 2014 (6.9.2013 10:10:03)

SweetNovember, malekost. [sm=smiley1.gif]

Danes pa smo na polovički....jupi [sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]

M211M -> RE: Januar 2014 (6.9.2013 15:03:41)

Pozdravljene punce,

Imam en problemcek, in sicer:
Ko grem na wc, kakat, in pac se normalno napenjam, me fulllllll boliiiii okoli jajcnikov do popka.
In traja se kake pou urce. Sicer ne hodim pogosto na wc , ker sem dokaj zaprta.
Enako se mi zgodi ko kihnem, tako mocno zabolijo jajcniki, da bi se jokat zacela :/.
Trenutno sm v 19 tednu, pregled mam naslednji teden.
Kmaj cakam, da pogledava ce je vse ok...

Morem pa rect, da sm zacela tudi jz cutit brcike ;) jeiiiii

tashq -> RE: Januar 2014 (9.9.2013 12:29:34)

ola...[sm=smiley1.gif]
kaj nič ne pišete...?[sm=smiley13.gif]
bom pa jaz povedala svoje:dons sem mela morfologijo![sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]
najprej eno vprašanje, ker sem spet zbegana glede tednov nosečnosti...[sm=zmeden.gif] PDP mam 17.1., torej sem dons v 22.tednu nosečnosti, 21t3d.je tako prov? v MK so mi pa napisali 20/21 teden, 20t3d. [sm=zmeden.gif] kaj jz spet nekaj ne razumem...?
drugače je pa nasplošno vse uredu, samo želodčka ni vidla...[sm=smiley13.gif]je rekla, da verjetno še ni jedel, tako da imam naslednji teden še enkrat UZ... je pa rekla, da se ji mogoče zdi (da še ni za v javnost, ampak jaz kar povem...[sm=smiley36.gif]), da bo punčka![sm=rozacrtici.gif][sm=bravo.gif]naslednjič bomo še enkrat pogledal, ampak naj kar ostane punčka...[sm=smiley1.gif]
urin imam malo boljši (zdaj niso številne bakterije, ampak "le" malo bakterij), ampak moram naslednji teden spet v laboratorij... pa kaj je s tem mojim urinom? mi pa res ni čisto jasno, ker res ogromno pijem, pa 98% samo vodo, občasno kakšen sok...je možno, da je tako, ker sem malo dalj zadrževala urin...?[sm=zmeden.gif] sem zjutraj normalno lulala, ko sem vstala, potem sem pa v dobri uri spila še 1 liter vode in šla lulat. me je pa tiščalo že cca. 15 min, samo sem bila še na poti, zato sem zadrževala...ah, no...bomo vidl, kako bo naslednji teden...
pa SPET sem imela nadomestno G (4x sem bila že pri G pa samo enkrat je bila "moja"[sm=zmeden.gif]), pa naslednji teden bo spet nadomestna G.[sm=zmeden.gif] sicer se ne pritožujem, je tudi ta nadomestna čisto ok (mogoče celo malo boljša...govorim tako, po vtisu, energiji, ki jo oddaja), ampak...kje pa je moja?[sm=zmeden.gif]
tko da držte pesti še naslednji teden, da bomo najdl želodček!
M211M:čestitke za brcike![sm=bravo.gif] pa upam, da se ti je to špikanje okoli jajčnikov zdaj že malo umirilo...čeprav mislim, da to ni nič hudega...?
papa...[sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (9.9.2013 12:57:02)

aja, še to sem pozabila povedat...
zredila sem se 3,5 kg od zadnjega pregleda pred 4 tedni...[sm=smiley13.gif] skupno pa 5,4. upam, da je to le enkraten poskok pa da smo dons še "dodatno težo"-več oblek tehtali. bo res hudo, če se bom še enkrat 25 kg zredila...[sm=smiley13.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (9.9.2013 13:27:51)

Tashq moj pdp je 13.1. pa sen danes noseča polnih 22 tednov. Tak da mislim, da je tvoje predvidevanje ok in da se je g zmotila. Pri meni to ni težav, pregled imam vedno v ponedeljek ko so polni tedni :)
čestitke za morfologijo. Držim pa pesti, da najdete še trebušlčja. Boš videla, da je tam kje mora biti.
Jaz pa se lahko pohvalim, da imam danes še vedno eno kilo minusa, glede na prvi pregled. In sem prav ponosna na sebe :)
.

tashq -> RE: Januar 2014 (9.9.2013 16:18:32)

witch:hvala za info o pravih tednih.[sm=smiley1.gif]mislim, da že v zadnjo, ko sem bila zbegana, si me ti "naučila". prej sem imela narobe, zdaj pa prav, torej si me prav naučila...[sm=smiley17.gif] pa res si lahko ponosna nase glede kg.[sm=bravo.gif]

ah...še nekaj moram pojamrat, sem prej pozabla napisat...ta nosečniška pozabljivost...[sm=smiley36.gif] ene ste omenile, da ste imele pri morfologiji še vaginalni pregled MV. jaz pa ne...[sm=zmeden.gif]razen če je preko trebuha to kaj gledala (če se da?), samo rekla ni nič... tudi v prvi N se ne spomnim, da bi mi kdaj delali vaginalni UZ (razen potrditveni), ali kakorkoli omenjali MV...mogoče, ker ne prejšnič, ne zdaj nisem imela nikakršnih izcedkov ali krvavitev, pa pač potem niso pozorni na MV...je možno?[sm=zmeden.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (10.9.2013 7:47:53)

pri meni sicer vedno pogleda MV, iz razloga, da vidi, če je vse ok. kako bo pri morfologiji, pa še poročam, ker jo imam 16.9.

Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>