RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:57:28)

tashq, najboljš je res, da malo sprobaš doma. pa boš najbolje vedela. [sm=smiley1.gif]

glede oblačil - tudi jaz moram zdaj že nosit nosečniška oblačila. hlače, majice še niti ne. amopak tudi majice bo verjetno treba kmalu potegnit ven. [sm=smiley1.gif] v tej 2. [sm=nosecka.gif] se mi je začel trebušček kar bolj hitro poznati kot v prvi, je pa tudi res, da sem imela sedaj pred 2. [sm=nosecka.gif] precej manj kil kot pred 1. [sm=nosecka.gif]. verjetno tudi zaradi tega.

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 15:01:47)

ja, majice se še nekako raztegne čez trebuh...[sm=smiley36.gif]hlače pa ne več... pri meni je pa ravno obratno, imam zdaj občutno več kg kot pred prvo nosečnostjo...samo redim se manj![sm=bravo.gif] kdaj se je meni začel poznati trebušček v 1[sm=nosecka.gif] se ne spomnim, pri tej [sm=nosecka.gif] pa ravno te tedne. mogoče 2 tedna nazaj...

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 15:16:16)

ja, točno tak. majica se že raztegne. hlače pa ne, razen trenirke, katere pa ne morem oblečt za v službo. [sm=smiley1.gif] pa sej je tudi prav tako, kar naj se poznajo trebuščki, a ne? [sm=smiley36.gif]
tudi jaz se nisem pretirano zredila - 3 kile. upam, da se v nadaljevanju ne bom začela bolj rediti.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 16:40:46)

eno vprašanje glede previjalne za tiste z manj prostora: se vam zdi bolje kupiti tisto trdo podlogo, ki jo daš na posteljico in kar tam previjaš (posteljica bo zaenkrat v spalnici) ali tisto mehko podlogo in jo daš na pralni stroj? pojma nimam, kako naj se zdaj odločimo...user posted image prej smo imeli več prostora in tudi previjalno mizo, zdaj pa ni te možnosti...user posted image

Mi imamo še zdaj kombinacijo Ikea Sniglar + Brevi trda podloga (tista za na posteljico). Vse skupaj je postavljeno v spalnici med steno in posteljico (širini štimata - ~60 cm). Meni se zdi super, ker je prostostoječe in zadosti visoko, da me ne boli hrbet. Spodaj je polička za plenice, sicer je malce ozko, ampak otrok vsaj ne more okoli ritati. V bistvu si na začetku nisem mislila, da bo ta kompozicija tako uporabna [sm=smiley1.gif]

Drugače enostavno ni šlo (pralni stroj se odpira zgoraj, v kopalnici ni prostora za zložljivo previjalno desko, v spalnici pa ne za komodo z vsaj 60 cm široko previjalno podlago).

Andsan -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 18:32:16)

Pozdravljene,

po zelo dolgem času se vam spet javljam, saj enostavno nisem imela časa. Sedaj se je vse skupaj le malo umirilo in upam, da tako tudi ostane[sm=smiley1.gif].
Sem zelo vesela za tiste, ki ste že imele morfologijo in je z vašimi malčki vse v redu. Jaz jo imam naslednji teden in tudi že komaj čakam[sm=smiley1.gif].
Jaz pa že kar nekaj časa nosim nosečniške hlače (H&M po 5 eur), ker so zelo udobne in me nikjer nič ne tišči in majice ne lezejo ven[sm=smiley1.gif], mikice pa lahko nosim še vse od prej, saj se lepo raztegnejo in prilegajo trebuhu, pa modrce sem si morala večjo številko nabavit[sm=smiley1.gif]
Tudi midva sva že kupila voziček, sicer rabljenega, ampak je zelo lepo ohranjen. Nama je bil všeč in sva šla kar po njega. Previjalno podlogo bova dala kar na komodo, ki jo imava od prej, v kopalnici namreč nimava veliko prostora.

Zanima me, če ste vse, ki ste posteljico kupile v Lip Poljčane naročale preko maila, ali ste šle tja? Kolikor sem videla, so cene kar ogodne[sm=smiley1.gif].

Lep dan še naprej.

Tajchi84 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 19:33:01)

Midva sva šla po posteljico kar tja, na sedež podjetja Lip Poljčane, da sva videla, kaj imajo na zalogi.

No punce, danes sem imela pregled in UZ - kot kaže bomo januarja verjetno zibali pupiko :) Moram priznat, da mi je bil kar mali šok, ko se izvedela spol, ker sem vso dosedanjo nosečnost imela v glavi fantka, večkrat sem ga sanjala in vsi so mi pravili, da bo zagotovo fantek. Zdaj se še samo moram navadit, da bomo imeli malo princesko :)

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 19:51:58)

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
... Mi imamo še zdaj kombinacijo Ikea Sniglar + Brevi trda podloga (tista za na posteljico). Vse skupaj je postavljeno v spalnici med steno in posteljico (širini štimata - ~60 cm). ...

[sm=zmeden.gif]nekako mi ni jasno... podlogo Brevi nimaš postavljene na posteljici Ikea Sniglar? sem tako prov razumela? podloga je med posteljico in steno, spodaj pa imaš poličko? kam je pa podloga pritrjena na steni?kako ste to rešili? nisem vedela za to varianto... sem razmišljala o tem, da bi podlogo postavila direkt na posteljico, samo se mi tvoja varianta mogoče bolj dopade, če je spodaj še dovolj prostora za poličko...[sm=smiley1.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 19:54:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Andsan
... Jaz pa že kar nekaj časa nosim nosečniške hlače (H&M po 5 eur), ker so zelo udobne in me nikjer nič ne tišči in majice ne lezejo ven[sm=smiley1.gif] ...

res...?[sm=smiley4.gif]potem moram pa še jaz hitro tja! je bila to kakšna razprodaja? upam, da v Kranju tudi imajo...

magdalenica -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 22:47:32)

tasq, malce narobe si me razumela ;)

Tole je previjalna mizica. Original previjalna blazina zanjo je tole, ampak se meni ni dopadla. Zato sem na ogrodje previjalne mizice položila tole previjalno podlogo Brevi.

Ker je previjalna mizica postavljena med steno in posteljico, podloga pa je z nogicami zataknena na rob od mizice, je kompozicija zelo stabilna in se podloga ne more premikati. Dimenzija mizice je 72x53, dimenzija podloge pa tudi tam nekje in se lepo ujame.

Upam, da si zdaj boljše predstavljaš :) (Plastificirana oblazinjena dila čez ogrodje Sniglar za 25 EUR :) )

witch -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 0:34:26)

Jaz sem na lip poljcane napisala mail, pa za posteljice ki so me zanimale sem vprasala ceno in ce je na zalogi. Tak da sva se potem na podlagi tega odlocila.

Previjalna pa tudi nama dela tezave. V kopalnici ni sans da jo imam, v spalnici pa pogojno. Ne vem... Kolegica mi je svetovala da naj jo imam v dnevni. Ampak za tam mi pa ni. Rabim pa eno omaro, komodo za dojenckova oblacila. Tak da se nagibam k previjani komodi. Pa nekako spalnico probamo prilagoditi.

talika81 -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 7:47:27)

mi tudi moramo sedaj nabaviti še eno omaro za cotke od dojenčka. ker v otroški sobi nimam prostrora. tako da sem že tudi sama razmišljala o kakšni komodi. samo smo malo omejeni s prostorom. moram vredu premerit, koliko je lahko dolžina komode v spalnici in mogoče tudi jaz najdem kaj primernega na Lip Poljčane, ker imajo res ugodne cene.

jaz sem dvoje nosečniških hlač kupila preko bolhe, so bile ugodne. dvoje imam še od prve nosečnosti. majčke pa tudi, tako da kaj dosti teh stvari ne bom kupovala,

Stella_ -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 13:03:25)

Ej, anonimna fotografinja, mi smo totalno ZA. Pick me, pick me :)[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Stella_ -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 13:21:02)

Mi sva pogledala na spletni strani od Lip Poljčane kaj bi prišlo v poštev in poslala na mail povpraševanje, če je dobavljivo in cene.

Lupinico sva kupila Maxi cosi Pebble že nekaj časa nazaj, novo, ker sva jo dobila po super ceni. Voziček imava več ali manj izbran, bo tudi nov, bodoči dedi se je javil za sponzorja. Čez kak mesec, dva bomo šli ponj.

Previjalno bova imela pa v spalnici in sicer bo možek predelal kar komodo, ki jo že imava, Ikea malm. Je ful prostorna, pa sva vseeno že uspela dva predala napolniti s cotkami za minija [sm=smiley36.gif] Pa nisva nič dobila, ker sva prva v okolici :) Zdaj me je pa strah morfologije, kaj če so se na nuhalni zmotili glede spola, hihi. Ker seveda sem cunjce nakupila za fantka, nevtralnega bolj malo[sm=smiley36.gif] Mami nora! Pa še tašča mme skoz straši z zgodbicami, ko so se zmotili in je bilo rojstvo presenečenje. Ker ona si želi punčko in ne kaže znakov sprijaznjenja z dejstvom, da bo pob zdrav![sm=smiley29.gif] Ma, zdaj pa zares. Nisem si mislila, da mi bo tok vseeno za spol, res je samo želja po zdravju in da bo vse v redu z [sm=duda.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 14:11:34)

magdalenica:aha![sm=smiley36.gif]no, zdej mi pa je jasno, ja...[sm=smiley9.gif]fletna varianta,mogoče bomo še malo pomerili pa se za tako odločili.se mi tvoj način še najbolj dopade, samo bomo videli, kako bo s prostorom...[sm=smiley1.gif]
Stella_: nič hudega, če je punčka oblečena v modro...malo bolj čuden bi bil fantek v roza.[sm=smiley36.gif]ampak za doma je vse uredu, če bo slučajno punčka boste še vedno imeli čas dokupiti kakšne punčkaste stvari...[sm=smiley2.gif] pa verjetno imata teh cunjic le nekaj številk, kar je za cca.2-3 mesece, potem pa jovo na novo...[sm=smiley36.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 14:17:37)

ali pa jih bodo drugi prinesli, ko bodo prišli na obisk. [sm=smiley1.gif] drugače pa ja, se strinjam, da ni nič čudnega, če je punčka oblečena v modro barvo, samo potem ti skoraj ne verjamejo, da je punčka, ker je pač oblečena v modro barvo. [sm=smiley36.gif]

tashq -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 14:28:32)

IZVIRNO SPOROČILO: talika81
... samo potem ti skoraj ne verjamejo, da je punčka, ker je pač oblečena v modro barvo. [sm=smiley36.gif]...

to je pa čist res! ali pa imajo ne glede na barvo oblačil svojo fiksno idejo glede spola! grrr![sm=smiley7.gif] se spomnim pri Pii: enkrat je bila čisto punčkasto oblečena (roza, vijolično, rožice, mašnice...), pa je ena mama na cesti spraševala ali je fantek ali punčka...[sm=zmeden.gif] no, ampak to je še uredu, je vsaj vljudno vprašala... enkart je pa imela 2 čopka v laseh pa me je ena mama prov nakurla, zakaj ima fantek tako frizuro?!?[sm=zmeden.gif][sm=smiley35.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 14:33:45)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

IZVIRNO SPOROČILO: talika81
... samo potem ti skoraj ne verjamejo, da je punčka, ker je pač oblečena v modro barvo. [sm=smiley36.gif]...

to je pa čist res! ali pa imajo ne glede na barvo oblačil svojo fiksno idejo glede spola! grrr![sm=smiley7.gif] se spomnim pri Pii: enkrat je bila čisto punčkasto oblečena (roza, vijolično, rožice, mašnice...), pa je ena mama na cesti spraševala ali je fantek ali punčka...[sm=zmeden.gif] no, ampak to je še uredu, je vsaj vljudno vprašala... enkart je pa imela 2 čopka v laseh pa me je ena mama prov nakurla, zakaj ima fantek tako frizuro?!?[sm=zmeden.gif][sm=smiley35.gif]

[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

eni so res prav smešni glede tega.

Stella_ -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 14:58:24)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq
Stella_: nič hudega, če je punčka oblečena v modro...malo bolj čuden bi bil fantek v roza.[sm=smiley36.gif]ampak za doma je vse uredu, če bo slučajno punčka boste še vedno imeli čas dokupiti kakšne punčkaste stvari...[sm=smiley2.gif] pa verjetno imata teh cunjic le nekaj številk, kar je za cca.2-3 mesece, potem pa jovo na novo...[sm=smiley36.gif]

Hihi, ravno to mi moj govori. Da to pa ja lahko vse punčka nosi. Pa saj je res, obratno bi bilo bolj nerodno. Da bi sli iz porodnisnice roza in v volanckih, imeli bi pa fantka[sm=smiley36.gif]

Sem že kar malo neučakana, moram priznati. Kako se bova znašla v novi vlogi:) Pa ze zdaj, kaj sele bo! Morfologijo imam 18.9. se ful veselim.

talika81 -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 15:13:00)

Stella_, mislim, da je pri vse tistih, ki (smo) prvič pričakovali otročka, enako. tudi midva sva se, kolikor se spominjam, spraševala, kako se bova znašla v novi vlogi. in priznam, da sva se prvih 14 dni do tri tedne lovila, potem pa so stvari stekle same od sebe. je pa tudi res, da je bila Brina zelo priden dojenček, skoraj nič jokala. in mogoče bi drugače rekla, če bi imeli krče in veliko joka, veliko neprespanih noči. ampak tudi tega se navadiš, sej se moraš, glede na to, da je tvoj otrok in si odgovoren zanj. sedaj pa se mi zdi, da bo Brina prehitro zrasla, že sedaj se mi zdi, da meseci kar bežijo.
pa da povem še to, da sem se bala, ko je svakinja rodila leto februarja, da sploh ne bom znala držat več tako malega otročička. pa se kaj hitro spomniš, kako in kaj. [sm=smiley1.gif]
je pa se seveda potrebno zavedati, da otrok prinese spremembe v našem življenju in kdor ni na to pripravljen, se po mojem mnenju tudi malo težje spoprijema z vsem skupaj. ker potem nisi naenkrat pomemben ti kot oseba, ampak je na 1. mestu tvoj otrok.

Anonimen -> RE: Januar 2014 (28.8.2013 20:51:50)

Zdravo! mene pa zanima, vsak dan predno grem na blato, se mi dobesedno vlije beli tok. ali je to normalno?

M211M -> RE: Januar 2014 (29.8.2013 12:12:35)

Pozdravljene,

Pa mi je le ratalo prebrat vse odgovore, tko da sm na tekocem.
Res mi je prislo prav, ste mi ze odgovorile na veliko vprasanj.

Po NS se je PDP spremeniu na 29.1.14, sem pa iz Kopra, stara 22 let in je moja prva nosecnost in bo moj prvi zakladek. :)

Ker ste mi ene pupe rekle da mam NS pozno - 16 teden - pac moj G je biu na dopustu, in me posledicno poslau na CHT..
Po UZ je reku da je vse ok, sicer ni mi povedau nc vec konkretnega, na pregledu 12.9 pa izvem se krvne rezultate...
Ce pa bi blo kaj narobe naj bi me prej poklicali.

Spola ne vem, ker je dojencek na NS sedeu :)

Brcik pa tudi se ne cutim, danes sem v 18t 1/7 .. Mogoce kr mam malo zaloge na trebuhu...

Kar se tice slabosti, sem imela veliko problemov, od bruhanja, do zaprtosti, do padana v nezavest... Vsega po malo
Zdj 2 tedna pa se je vse skupaj umirilo, edino apetita nimam, sicer lacna sem ampak nemorem nikakor spravit hrano v usta, samo juhico bi jedla !
Od zacetka sm shujsala 4 kg, vendar kr nisem lih suhica mi G pravi da je tudi tko dobro....

Kupla se nisem cisto nic za dojencka, moj pravi da mava se casa, da nekje oktobra lahko vse nabaviva, novo seveda... nimava nobenega, da bi nama posodil.

Kar se tice pa odziva partnerja na nosecnost..... Midva sva delala na otroku, vendar nama je G reku da bo trajalo ker imam ciste na levem jajcniku.
Da se slisimo cez pou leta ko me bo zaceu zdravit. Po 1 mesecu pa sm ze zagledala +.
Ko sem povedala fantu mi je najprej zabicau da je fulll hitro, nato pa da nesmem nobenemu povedat dokler ni sigurno (zdj vejo ze vsi).
Zdj pa gleda vsak dan vozicke, boza trebuscek, ga ljubcka in me krega ce slucajno se ulezem na trebuh.
Res je priden, in vem da bo odlicen ocka ;)

[sm=bravo.gif] za vse lepe nosecke, NS, spole in morfologije.

Lep dan se naprej, koncno nehalo dezevat v Kopru ;))

talika81 -> RE: Januar 2014 (29.8.2013 12:16:51)

M211M, nič hudega, če še ne čutiš brcik - je čas tudi do nekje 22t, da jih začneš. jih boš pa kar naenkrat začela, boš videla. mogoče jih pa že malo, pa še ne veš, ker niso tolk izraziti. [sm=smiley1.gif]

če bo kaj narobe v zvezi s krvjo, te ponavadi takoj pokličejo. če te ne bodo klicali, je verjetno vse vredu.

potem pa sta imela res srečo, da vama je ratalo v 1 poskusu. samo da je vesel in navdušen. [sm=smiley1.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (29.8.2013 14:33:35)

punce, tiste, ki kupujete vozičke in ste nameravale vzeti bugaboo ...

http://www.ringaraja.net/clanek/odpoklic-vozickov-bugaboo_6003.html

odpoklic dveh vozičkov. toliko za info.

dspela -> RE: Januar 2014 (29.8.2013 18:17:05)

Hojla, sonosečke.
Pa sem tudi jaz prišla do dopusta na morju. [sm=smiley17.gif][sm=smiley17.gif]
Sta moj mož in od moje sestre fant, vse rezervirala.....midve s sestro nič nisva vedele, dokler nista rekla, da morava spakirat in da gremo nekam, ponoči. Pa sva rekle, kaj morama vse zraven vzeti, pa sta rekla, kopalke tudi. Smo šli hitro domov in začeli pakirat, nato pa hitro spat, ker smo šli ob 3 zjutraj na pot.
Pa nama sploh nista povedala kam gremo, samo ugibale sva lahko, ko sma gledale table, kam se peljemo....na koncu smo pristali na Pagu.
Je bilo prijetino presenečenje. [sm=smiley17.gif] Brcik nisem veliko čutila, je bil bolj miren najin [sm=duda.gif]. Počutila sem se fajn, prve dni me je pri plavanju motil buši, potem pa sem se malo navadila plavat z njim.
Vreme je bilo lepo, toplo...edino voda je bila malo premrzla.
Bi šla kr nazaj.[sm=smiley17.gif]

marietta, dobrodošla. Seveda se lahko pridružiš. https://www.facebook.com/groups/473551806059393/

3soncek3, [sm=smiley13.gif] [sm=smiley31.gif] upam, da je konec teh težav.

marusap, mami 83, čestitke za morfologijo.

talika81, dobrodošla.

night, midva še nisva šla podrobno gledati vozičke in lupinico.

dspela -> RE: Januar 2014 (29.8.2013 18:22:52)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
ribica81
Aeio
pobarvanka27

3.1.

4.1.