RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

witch -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 7:42:55)

Pa še jaz po dolgem času [sm=smiley1.gif]

Moji krči se pojavljajo skoraj vsak dan. Vendar mislim da ni prehudo in bom počakala do ponedeljka ko imam pregled. Pridno jemljem tablete, med službo se sprehajam, ko pač čutim da ni ok vstanem in grem krog, dva. Doma pa itak vedno nekaj migam počasi, samo da ne sedim.
Me pa je začel hrbet boleti če ležim na hrbtu. Tak da gledanje filma na kavču mi sploh ne odgovarja.

Glede temperature in zimskega dojenčka. Mi bomo kurili kot vedno. Vem, ko je moj nečak živel še pri nas. Sicer je marčevski, vendar smo še kurili. Pa seveda ker je bil novorojenček so naši moški (ati in dedi) zakurili kot nori. In kaj je bilo? Otrok celo noč ni spal. Najbolj mu je odgovarjalo, če je sestra pred spanjem sobo mičkeno prezračila, da je v njo prišel svež in hladen zrak, pa seveda da norca nista preveč kurila. Tak da tudi jaz ne bom pretiravala. Poleg tega, pa tudi jaz ne bom trpela v vročini, če mi paše spati v mičkeno hladnejši sobi. Druga stvar pa je ko se dojenček kopa.
Tudi midva imava banjico na stojalu, še od nečaka. Mi je bilo to ful vešeč, ker je fajn visoko in se ti ni potrebno preveč pripogibati. Kopali se bomo pa nimam pojma kje. Ker je kopalnica dokaj majhna. No, bomo še pogruntali [sm=smiley36.gif]

SO jaz še kar imam nuna sindrom [sm=smiley13.gif] Upam, da me do januarja mine [sm=smiley29.gif] Čeprav zdaj mi je čisto ok, ko imava prepoved te tri tedne. Da se mi dragi ne smili ko ga zavračam. Ker zdaj niti vpraša ne. Pogrešam pa.. kot sem že pisala naju, tisto strast, ne vem... vse. Saj ne rečem da nimava odnosov, ampak iz moje strani to ni to. Saj razumete... Tak da sem vam prav fauš [sm=smiley1.gif]

cuker test to zanima tudi mene. Se pravi zjutraj pridem popijem tisto kar mi pač dajo, potem pa čez eno uro vzamejo kri in naslednjo uro ponovijo. Ali? Vmes ne smem jesti in piti nič razen vode. Prav strah me kako bom to sladko sranje popila in preživela brez hrane do kosila [sm=smiley29.gif] Pa še sladke stvari mi delajo zgago, tak da umrem po mojem tam.

zgaga jaz sem ugotovila katere stvari mi jo delajo, tak da se jih pač izogibam. Ker imam pa jo že od enega sedmega tedna.

Jaz pa komaj čakam ponedeljek da grem na uz, da vidim kako je s posteljico, če se je dvignila in kaj seveda sledi naprej.

Pa da se pohvalim [sm=smiley36.gif] naredila sem še zadnji izpit [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] zdaj pa smo še diploma [sm=smiley1.gif] In upam, da pade pred januarjem.

Night -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 10:13:04)

3Sonček3, nič ni narobe s tabo, tudi jaz bi [sm=sloncek.gif] bolj pogosto kot prej. Že prej sva bila kar pridna, ker najin otroček ni ratal v prvo in sva se fajn nadelala zanj, zdaj pa je vse bolj sproščeno, ne rabim računat dnevov, razmišljat o tem, ali se bo prijelo ali ne ... in že zaradi tega mi je super. Včasih ga sploh ne razumem, ko pride zvečer utrujen domov, ampak zdaj vsaj vem, kako je, kadar bi ti ful, partner pa ravno tisti trenutek ne (prej je bilo vedno obratno[sm=smiley36.gif]).
Kako pa to, da te je tako močno bolel trebuh, da si morala vzeti tableto? Oz. kaj te je bolelo? Lekadol verjetno ni nevaren, jaz zaenkrat nisem vzela še nobene tablete in upam, da mi je ne bo treba.

Sem pa včeraj prvič začutila boleče brce. Mali je bil zvečer tako živahen, da se mi je premikal cel trebuh, ampak drugače kot ponavadi, ko samo brca. Imela sem občutek, da se mi notri vse premika, da mi pritiska na mehur, na črevesje, v rebra, na želodec. A ne pride to šele kasneje? Saj pa zdaj še ni tako velik? [sm=zmeden.gif]

Tashq, super, da je vse v redu! Verjamem, da si si oddahnila [sm=bravo.gif]

Cuker test: v laboratoriju so mi rekli, da npr. v LJ pošljejo kar vse nosečnice na tole (odvisno od ginekologa), mene je poslala zato, ker sem bila nenormalno žejna v določenem obdobju (ko je bila najhujša vročina). Meni je bil najbolj zoprn del pitje tiste tekočine, ker ne prenašam tako sladkih pijač. Res komaj komaj sem spila, potem mi je bilo kakšno uro ful slabo in vrtelo se mi je. Vodo sem lahko pila samo po požirkih, drugače pa moraš sedeti v čakalnici [sm=smiley13.gif] Vzemite si kaj za brat! Špikanje pa meni ni bil problem, mogoče bi bilo drugače, če bi se bala igel, ampak mi je ful lepo vzela. Smotano je, ker ti gre celo dopoldne in nič ne ješ toliko časa. Ampak meni po tistem sploh ni pasalo jest. Šele kasneje sem si privoščila sirov burek [sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 11:14:07)

Dan sonosečke!

tashq, super, da se je našel želodček. [sm=smiley17.gif]

magdalenca, jaz sem tudi Rh -....me tudi čaka injekcija. Dobiš pa v ritko. Ni nič hudega, samo mene malo zaboli.

witch, mene tudi boli hrbet, če na hrbtu ležim. Midva tudi ne bova bolj kurila, ker bo pri nama v spalnici in ne bova zato imela bolj toplo not...ker jaz ne morem spati, če mi je vroče.
Čestitke za izpit.

cukr test, jaz tudi ne vem, ko bi zdržala dopoldan brez hrane....upam,da ne bom rabila iti.

katja123 -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 11:33:36)

Pozdravljene

Še ena januarska se vam pridružuje. Trenutno sem v 22-tem tednu, morfologijo pa imam 20.9. - komaj čakam :)
Je pa to najin drugi otrok - 8 let razlike - uf :)
Sem si prebrala kar nekaj vaših komentarjev in dobila že kar precej odgovorov na moja vprašanja :)

Me pa zanima, koliko ste se kaj zredile do tega tedna?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 12:17:49)

Night  tko ko si rekla da je blo prej obratno glede SO, pr nas isto [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]
Glede bolečine ne znam povedat kaj me je bolelo tkole nekje v višini kolka mogoče malenkost nižje, zakaj? hm... predvidevam da je blo to zaradi nabavljanja, smo ble kr pridne in smo ble dobre pou ure v trgovini in je blo to očitno preveč zame, tko da sm se pol na konc šla usest na tisto poličko k jo majo ob oknu tašča je pa pr blagajni zrihtala. Me pa učasih boli tut zjutraj ko se zbudim tko da dvomm da je to povezano le z nepočivanjem. V lekarni mi je pa tut rekla da naj počivam, ja draga moja nevem katera in kakšna ženska ma srce cel dan ležat medtem ko se njen dragi preteguje na šihtu da bo zaslužu tisto ubogo plačo. Mislm da je moja dolžnost da skuham operem perilo in vsaj posesam če že ne pobrišem po tleh, pospravm posodo in zložim cunje to je moja delovna norma za katero imam 24 ur časa, ni nikol jezn če nevem ni pospravljeno k pride domou. Vrjamm da bi biu pa razočaran če nebi blo kosila, ker sm js ležala. To da zboliš al pa da zares zares ne morš ustat je neki druzga sm v teh primerih me vrjetno tut doma nebi blo kr bi letela k zdravniku. Bi mu pa vsaj dnar za pico pustila doma če ne druzga. Povrh usega mam pa doma še tri in pol leta staro punčko k HB razume da mamico boli trebušček in se lepo z mano igra enko tako da js ležim če je treba, ampak če si pa otrok recimo želi skuhat puding, juho ipd. pa tut nimam srca cel dan ležat, pač mal potrpim pa je otrok srečen in nekej je odnesla od tega. Zato res ne razumm kaj misljo s tem k pravjo je treba počivat? Sej iz mojga enga prejšnjega posta o pospravljanju je razvidno da počivam tut med delom ane :) Jah no tko je nimamo kej.
Brce tut js v 19. tednu čutm ful zdej so mnda veliki nekje okol 20cm oz. še malenkost več, tko da so že kr ane niso več tko majhni hehe
katja123 dobrodošla med nami. Js sm se zaenkrat po domači vagi zredila za 4 kg kako je pa zdravniško bomo pa vidli naslednji četrtek ko mam pregled. Sm ti pa kr malo fouš tut js bi mogla met 20.9. morfologijo pa so se odločili da takrat nebo ambulante in mi jo prestavli na 26.9. tok so dolgi dnevi tega čakanja.

katja123 -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 12:30:13)

Tudi jaz sem se zredila nekje cca 4kg - ampak moram resnično pazit kaj pojem,
vsak košček se mi obesi gor [sm=smiley13.gif]

Verjamem da komaj čakaš morfologijo - sej bo hitro minilo.
A je imela katera med nosečnostjo probleme s vodo? Sama sem namreč imela v vodi prisotne bakterije, nitrite, ..... vnetje in sem dobila hiconcil- - sicer je zdaj to za mano, pa upam da se ne vrne.

dspela -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 13:08:08)

katja, dobrodošla. Tudi jaz imam morfologijo 20.9. Do zdaj sem se zredila nekje 3 kile, mogoče je že 4 kg. Bosta pa imela veliko razlike.
Jaz imes imela še nobenih težav s vodo. Jaz tudi upam, da je za tabo in se ne vrne.

witch -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 14:48:18)

Night hvala glede informacij za cuker test.

Katja123 dobrodošla :) s kilami sem pa jaz še vedno pol v minusu. Tak da od prvega pregelda do danes imam še pol kile minusa.

20. je pa že čez tri dni, tak da bodo hitro morfologije.

Drugače pa v našem zdravstvenem domu grejo čisto vse nosečnice na cuker test. Brez izjeme.

Tashq da spet ne pozabim, čestitam za trebuškka :)

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 10:18:05)

Punce glede na to da so se začele morfologije in naši trebuščki pridno rastejo, predlagam če ste za seveda da si naročimo majčke ki bojo našo okolico opozarjale na to kdaj bomo rodile [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]. Torej js morm samo malo pobrskat po mejlih da najdem naslov tiste gospe k to dela in nam je pred štirimi leti zrihtala čudovite majčke. Jo kontaktiram, vam povem vse podrobnosti potem se bomo pa odločile al jih naročimo al ne. Ste za?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 10:41:00)

[img]http://shrani.si/t/2A/zE/QTwbCUB/dolgrokavpride504e688fca.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/t/1G/85/4lRp1Ytv/vijolicna.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/t/39/BB/SkQPXHf/bela.jpg[/img]

[img]http://shrani.si/t/28/ll/tKpdPEI/modra.jpg[/img]

Te so na razpolago. Gospo sm kontaktirala da vidm če se je kej spremenilo glede cene in podobnih stvari. Tko da zdej samo nestrpno čakam vaše odločitve. Vem pa da smo me prvo rundo vzele mislm da okol 74 majčk [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]. Nas je blo velik pa use smo naročile. Razn izjeme k je živela v tujini pa kakšne k ni bla dejavna na forumu pogosto.

Js sm se zdejle tok navdušla nad tole majčko da bi jo že jutr rada mela hehe

januar2014 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 12:42:26)

Hojla punce, sem nova na forumu :)

prvič noseča in me zanima par stvari :)
sem v 25.tednu , brcike so že dokaj močne in se vid da je živahen [sm=duda.gi[sm=smiley36.gif]f] .
Je pa takole ko sem šla na prvi pregled sem imela 56kg, ginekologinja me je do 4.meseca opominjala da se premalo redim, ker sem se zredila samo dober kilogram, zdaj pa sem v 1mesecu dobila dobre 4kg (s tem da se mi nikjer nepozna, ker mi gre vse v trebuh) , pravi pa da moram pazit ker mi zdaj prehitro tehtnica skače s temi kilogramčki navzgor [sm=zmeden.gif] .
Bolj me pa muči, ker je moj sonček obrnen že čisto z glavico navzdol, in mi je nazadnje na morfologiji povedala da je prenizko, in mam strogo počivanje, nesmem več v službo, s partnerjem se morava tut vzdržat je rekla (vendar vseeno kdaj, ker mi hormoni delajo na 250 hihi). Včeraj na pregledu pa sem dobila napotke če se mi bodo popadki (tako kot do zdaj) ponavljali redno moram v porodnišnico, in pravi da nisem pridna ker ne počivam dovolj [sm=smiley13.gif] . Če ima katera iste težave in bi mi znala povedati kaj naj bi po vašem mnenju pomenilo strogo počivanje ?? namreč jaz nemorm 24ur/dan ležat, sploh imam pa zadnje čase v nosečnosti problem ker sem obsedena s čistočo in pospravljanjem [sm=zmeden.gif] , se pa bojim prezgodnjega poroda, čeprav pravijo da se fantom ponavadi nikamor ne mudi [sm=smiley36.gif] Lep pozdravček vsem in čimlepšo nosečnost[sm=smiley1.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 13:18:01)

draga januar2014, strogo počivanje pomeni res mislim da samo ležanje, odhodi na WC in nič drugega. če ne boš doma strogo ležala, boš pač morala iti v porodnišnico, kjer boš pa morala. glede na to, da ti grozi prezgodnji porod in da te je ginekologinja večkrat že opozorila na to, da moraš piočivati, bi jo jaz le upoštevala.
tudi glede pospravljanja in čistoče bi ti nekaj rekla: ne bodi obsedena s tem. so druge bolj pomembne stvari na tem svetu. in to je zadnja stvar, ki je pomembna.
meni bi tudi lahko kdo kdaj očital, da nimam pospravljeno po stanovanju, ampak jaz rajpi tisti prosti čas, ki ga imam, namenim hlerki in partnerju, da skupaj preživimo tisto malo časa, ki ga imamo na voljo.
tudi pri spolnosti verjamem, da se da počakati do konca nosečnosti.

razen seveda, če res želiš, da boš morala v porodnišnico - kaj boš pa takrat? ker takrat boš pač prisiljena ležati, kdo bo skrbel za popolno čistočo in non stop pospravljanjem?

sej mogoče boš sedaj mislila, da sem te orng napadla. ampak sedaj moraš res mislit samo nase in še bolj na otročka, da boš čimdalj pripeljala tole nosečnost. ker prezgodnji porod prinese tudi nekaj negotovosti (ali pa precej, odvisno, kdaj je prezgodnji porod) in nemalokrat tudi precej zapletov. tako da ti res polagam na srce, da ubogač ginekologinjo - je vredno. če ne prej, boš to spoznala, ko boš držala svojo štručko v naročju. [sm=smiley36.gif]

zakaj ti to govorim? zato, ker sem imela eno kolegico, ki tudi ni upoštevala nasvete, kot si jih dobila ti. in je pristala lepo v porodnišnici, kjer je pa morala strogo ležati. pa tudi sama sem doživela na lastne oči, kako je bila ena bodoča mamica zelo okregana s strani zdravnikov, ker bi morala strogo ležati v porodnišnici, pa so jo videli, kako lepo pohajkuje pred porodnišnico. tako da mislim, da se s tem ni za igrati.

glede kilogramčkov pa ne vem, kaj ti naj rečem. če je z otročkom vse vredu, je načeloma vredu. a kake nosečniške sladkorne pa nimaš mogoče?

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 13:26:38)

januar2014 najprej dobrodošla med nami.
Glede kil je tko da glede na tvojo začetno težo naj bi se v celi nosečnosti zredila od 11-16 kg (to je nekak normalno).
Pravš da je otročk že obrnjen z glavco dol... kako zgledajo popadki kot otrdevanje trebuha al prou kot špikanje spredi zadi?
Kot strogo počivanje nevem kaj si oni predstavlajo ker men so tut rekli ja gospa bi mogla mal več počivat ja pa sej v celem dnevu samo skuham pospravm posodo pa cunje pa posesam in pobrišem po tleh a je to kakšno delo? Dvigvat itak ne smem nč teškega...Js nevem kera ženska res lahko cel dan preleži pa sej se ti utrga pa posledično grejo na račun tega kile še bolj gor... nikol ni prou
Hormoni...[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img] sm par postov nazaj pisala o svojih in čist vem kako se počutš. Men je 3x/dan učasih premal, usaka stvar me vzburi tut če me samo pogleda. Zanč je ploščice polagov po tleh mene je pa kr lomilo zravn mislm... [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img] bog nedaj da se me dotakne v trenutku k mu nč ne morm (obiski, prisotnost tamale ipd.) Učasih sm hvaležna da se ženskam ne pozna tok k moškim če so potrebne kr v tem primeru bi si js mogla baročne kikle nost une k majo železn obročk not da se mi nebi vidlo.[img]http://shrani.si/t/2a/Z4/3JKJbaUI/slikkkakaaa.jpg[/img] No glede tega vsi pravjo tkole dokler je nežno in neboleče nima bit kej narobe, če pa maš izrecno zdravniško prepoved pa mislm da nebo nč narobe če se gdaj pregrešš (kaj bomo zdej pa 9 mescou stradale pa še pol po porodu [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/img] ) je pa res da je vsaka nosečnost drugačna in razlogi za prepoved so različni. Dej drugič na pregledu (če ti ni nerodno) povej da ti hormoni delajo na ful in se z G dogovorta za nek "varen" način da boš pomirjena.
obsedena s čistočo a me to spominja na vgnezditveno pospravljanje ki po malem tut opominja na približajoč porod, al ti je pač to sm tko ker pač ne hodš v službo in ne morš bit brez dela pa maš voljo pospravlat ker si zdej pa doma pa maš čas? Pr men je to tadrugo.

januar2014 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 14:17:28)

talika81 hehe ne ne,nism pomislna da bi me napadla s temle postom :) si kr prov povedala,sej to mi vsi govorijo, pa sm res očitno mal preveč svojeglava [sm=smiley1.gif] za sladkorno sm bla na pregledu prejšni teden, pa je vse ok [sm=smiley1.gif] .
3Soncek3 popadki pa takole čist trd trebuh večkrat na dan pa špikanje spodaj pod trebuhom, me pa večkrat tud v križu boli ampak vedno samo na desni strani tako da težko na desno nogo stopim ene 5min potem pa je bolš..
Ja sem povedala že ginekologinji da mi hormoni delajo še bolj kot takrat ko sva se spoznala [sm=smiley36.gif] , je rekla naj se probava čimbolj vzdržat spet do naslednjega pregleda, če bi me pa karkoli bolelo pa itak v porodnišnico ali pa k nje.
Hehehehe res smo si različne, ene nas razmetava, ene bi pa najdle vsak izgovor da nebi bile aktivne [sm=smiley36.gif]
Glede pospravljanja je pa tako, pred nosečnostjo sem bila bolj kot paris hilton , mi je dragi kuhal, pospravljal, likal, potem pa me je po dopustu ko sva prišla iz morja, začelo trgat in sem se prilepla na likalnik, sesalc, kuhinja je bila samo moja [sm=smiley36.gif] , tako da nevem, je pa mogoče tut to ker nesmem več delat in mi je verjetno tut mal dolgčas [sm=smiley9.gif] je bila katera že v šoli za starše ? kam ? meni sta dve kolegici rekle,da je najbolš v grosuplje , ker traja tri dni, pa je kar zanimivo [sm=smiley1.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 15:34:53)

januar2014, dobrodošla. Strogo počivanje pomeni, da moreš samo ležat in iti na wc, ali pa jest.
Poznam iz drugega foruma punco, ki ima dvojčke in se ji je MV krajšal in je imela strogo ležanje. Napisala je da skoz leži, samo na wc gre pa za mizo jest, včasih pa še na postelji/kavču je.

Se strinjam s taliko, če ti je rekla ginekologinja, da moraš strogo ležat, jo upoštevaj....ker veš, da lahko nekaj narediš za[sm=duda.gif], ne da bi se potem žrla, zakaj nisi je upoštevala. Lažje ležiš doma, kot pa v porodnišnici.

magdalenica -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 15:45:51)

Vsaka po svoje, na svojo (ne)odgovornost. Samo ne potem jamrati o sončkih s cerebralno paralizo ali (bognedaj) angelčkih ... [sm=zmeden.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (18.9.2013 15:48:19)

tole tvoje opisovanje popadkov je popolnoma enako kot se dogaja meni. Si me zdej mal prestrašla. Tut mene boli na desni strani in tko kot pravš je teško stopt na desno nogo, boli pa me do kolena.
uau šola za starše ki traja tri dni. men je to tko hecno, pred štirimi leti ko je biu pr nas čas za to je meu G še ene druge obveznosti in zaradi tega je šola trajala le en dan in to eno uro potrdilo pa velja 5 let tko da smo mi to rundo rešeni [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]

talika81 -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 7:21:21)

magdalenica, sej zato pa. imajo zapovedano strogo ležanje, ker je očitno to potrebno. tega ne upoštevajo, potem pa se zgodi, kar se zgodi.

tako da januar2014, še enkrat ti polagam na srce - umiri se, res strogo počivaj. ker že lahko nekaj narediš za svojega [sm=duda.gif]. sej tudi jaz tu pa tam pretiravam rečmo z dololčenimi opravili, ampak potem sledi počivanje. in nimam zapovedanega strogega ležanja tako kot ti.
tako kot so napisale - strogo ležanje pomeni res samo ležanje, odhodi na WC in odhodi za mizo in to je to. ker največja nevarnost je, da se ti MV skrajša in da se začneš odpirati, temu potem vejretno sledi prezdognji porod. in če se sedaj to zgodi, je to prehitro.

tacanja -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 10:20:52)

Mamice, ki boste uporabljale kasetne koše za plenice... na spletni strani www.binbee.eu lahko naročite bistveno cenejšo alternativo kasetam za te koše. Prihranile boste 70% ali več, poleg tega pa je polnilo BinBee bolj ekološko od kaset.
Imajo pa tudi FB stran in sicer https://www.facebook.com/pages/Binbee/592045404139770?fref=ts
Jaz sem pri njih že naročila in naj povem da sem zelo zadovoljna. Za začetek sem naročila samo polnilo, potem pa še tulec, da še lažje napolnim kaseto.
Malo si poglejte, se res prihrani [sm=smiley1.gif]

januar2014 -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 10:32:00)

Se strinjam da se moram umirit, bom bolj pazila. [sm=smiley1.gif]
tik tak bo januar upam hehe [sm=smiley17.gif]
A katera ve kam je treba pa kdaj je najbolš rihtat za priznanje očetovstva (ker sva v izvenzakonski zvezi) ?
Kako pa kaj vaši sončki rastejo? [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 11:08:37)

IZVIRNO SPOROČILO: januar2014

A katera ve kam je treba pa kdaj je najbolš rihtat za priznanje očetovstva (ker sva v izvenzakonski zvezi) ?
Kako pa kaj vaši sončki rastejo? [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley1.gif[/img]

treba je it na center za socialno delo. Midva sva šla takrat na csd ki je bil v "moji" občini. To nevem al je useeno kam greš. Treba pa je te papirje rihtat največ 60 dni pred PDP. Js bom šla konc novembra use to rihtat da me nebo decembra kej presenetlo tko kot v prvo. Zihr je zihr.
Kako sonček raste nevem ker nism mela pregleda že 1 mesec (bo pa drug teden komaj čakam). Mislm pa da kr vztrajno raste, učerej sm dobila eno fino fuzbalersko brco pod rebra, da sm kr mal zajamrala zravn. Je blo tko čudno vidt. Pol smo ga pa zvečer poslušali in srček je delou s 135/minuto. Sej to je še normalno ane? pravjo da fantkom počasnej srček bije [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]. Je pa moj [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/img] učerej reku da bo on vprašou za spol men ga pa nebo povedou. Na začetku sm rekla da nočm vedt, zdej me pa čedalje bl črvičk žre. Ma sigurno mi nebo žal da bo presenečenje do konca.
Zjutrej sm merla tole mojo bolečino k se kr naprej pojavla in je blo v roku 5 minut enkrat 15 sek drugič 30 sekundni interval pol se je pa nekok umirjalo. Sm pa zjutrej mela tak krč v desni nogi sm mislna da mi bo meča potrgalo. bo treba spet magnezij pit.

talika81 -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 13:00:07)

glede košev za plenice - mi smo meli čisto navadni koš in moram rečui, da je bilo čisto vredu. sej sami koši za plenice niso tako dragi, drage potem pridejo kasete, ki se menjavajo.

glede priznanja očetovstva lahko greš tudi na pristojni matični urad - lahko to tudi tam zruihtaš. drugače pa je čisto dovolj če gresta to rihtat nekje konec novembra, začetek decembra.

dspela -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 13:07:05)

januar, jaz tudi ne vem kako je že zrasel najin [sm=duda.gif]. Jutri imam morfologijo in me že zelo zanima, kako je velik in kako je težak najin [sm=duda.gif].

3Sonček3, mene tudi že fajn na brca. Ponavadi imajo fantki nizek utrip. Midva tudi nočeva vedeti spola. Ko midva poslušava srčka, ima telovadbo v trebuhu, se različni zvoki slišijo zraven, pa brca vmes, pa se skrije, pa ga moram iskat,....je zelo lepo poslušat.

marusap -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 14:02:47)

Meni se zdi grozno neodgovorno, da se bodoči starši ne zavedajo možnih posledic svojih dejanj. Kako boš pa skrbela za svojega otroka, se odpovedala 1000 in 1 stvari, če še počivati ne moreš ko je to nujno? res sem jezna. Že tako se preveč nosečnosti nesrečno konča!
Midva rasteva. Trebušček je že kot balon [sm=smiley1.gif], imam pa še 1 kg manj kot pred zanositvijo.
Sladkor test ni noben bav-bav in nič posebnega. Kaj naj rečem jaz - si špikam 2x na dan inzulin v trebuh, 1x v stegno in 4x merim krvni sladkor (špikanje v prste)? Še dobro pa, da preverjajo sladkor. Jaz sem daleč od rizičnega (mlada, suha, zdrav življenjski slog) in so mi ga odkrili - ker ga nadzorujem bo tudi vse ok. Drugače bi ga prenesla na otroka, sledili bi lahko tudi vsi možni zapleti v nosečnosti in med porodom...
Sem pa že v 24. tednu. V ponedeljek imam spet pregled in že komaj čakam. [sm=smiley27.gif] Ta nosečnost mi mineva zelo hitro. Ubistvu se sploh ne počutim nosečo - nobenih bolečin v hrbtu, krčev... Prva nosečnost je bila težja. Samo brcike in velik trebuh so moji spremljevalci :))).

talika81 -> RE: Januar 2014 (19.9.2013 15:08:53)

IZVIRNO SPOROČILO: marusap

Meni se zdi grozno neodgovorno, da se bodoči starši ne zavedajo možnih posledic svojih dejanj. Kako boš pa skrbela za svojega otroka, se odpovedala 1000 in 1 stvari, če še počivati ne moreš ko je to nujno? res sem jezna. Že tako se preveč nosečnosti nesrečno konča!

se podpišem pod tole.

Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>