tia78 -> RE: Januar 2014 (2.9.2013 10:06:02)
|
Pozdravljene. Tudi jaz sem dala morfologijo v petek čez. Itak, kot vedno pri meni očitno brez zapletov ne gre. Ali čakam eno uro kljub temu, da sem naročena,... V glavnem na prejšnjem pregledu, je bila ena tečna sestra, ki mi je v MK vpisala 30.8. morfologija, med 7-8 uro in da če se da naj pridem pred sedmo. O kakšnih drugih rečeh(tehtanje, voda, pritisk, kri) ni bilo govora. Ok, pridem 30.8. malo pred sedmo in me (običajna) sestra vpraša kaj že delam tam, kaj imam, pri komu in če sem že bila gor. Povedala sem, da imam vpisano samo morfologijo pri ****. Po vpogledu v MK ugotovi, da je očitno ta tečna sestra narobe naročala, ker moj gin sploh ta teden ne dela v kleti na uz. Pokliče drugo sestro po telefonu, ji razloži situacijo in me pošlje ven počakat. Nakar čez par min gin pokuka v čakalnico, mi (jaz, mož, sin) pa previdno za njim, čeprav noben ni nič rekel :) Dojenčkove mere in organi naj bi štimali, razen spola, katerega nam ni hotel pokazat, ker je imel popkovino med nogami. Ti šment ;) Pri prvi nosečnosti nisem hotla vedet za spol, zdaj me pa kar neki matra, da bi ga rada vedela :) No opravimo z morfologijo in se poslovimo. Nakar me čez 3 ure kliče ista sestra zakaj nisem prišla na posvetovalnico, da me je sestra **** čakala. Halo, kakšna posvetovalnica, saj sem bila tam, če sem imela samo morfologijo, za ostale zadeve sploh nisem vedela, da sem naročena. Skratka sem se počutla kot en bimbo. Bi pa tudi ona lahko rekla, no saj se vidimo, ko prinesete karton ali kaj podobnega... In zdaj sem cel vikend razmišljala kaj za vraga je za njihove pojme posvetovalnica, očitno una soba v porodnišnici, kjer odvzemajo kri, vodo, tehtajo, merijo pritisk...in očitno paše k vsem pregledom?! Čeprav sem zadnjič ravno to sestro **** vprašala, kolikokrat bo potrebno odvzeti kri, je rekla, da še ene 2x, kar se mi je zdelo logično, da bodo potem povedali kdaj. V glavem v prvi nosečnosti v ŠKL sem imela 10 pregledov, vse je bilo v istem prostoru in ko sem prišla se nisem ukvarjala kaj in kako. Tle si pa malo v kleti, malo gor v porodnišnici ....kar neki tale Kranj. Je pa ena isto noseča, pdp ima en dan pred mano in ima spet drugačen ritual pregledov v isti porodnišnici, tak malo zmedeno se mi zdi, če pa ni pa sam rataš :) Jaz zagotovo sem. Torej krajnčanke, kako zgledajo pri vas pregledi/posvetovalnice? Hvala. Sem pa vprašala gin glede "veljavnosti" šole za starše, pa se je samo nasmehnil in rekel, da prvič sliši, da je priporočljivo, da je tudi sam bil 2x ali 3x hmm. Tako, da ne vem kako je z informacijami na spletu, da naj bi veljalo 5 let. Sem pa poslala mail v porodnišnico in ko dobim odgovor sporočim. Lep dan želim!
|
|
|
|