RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Night -> RE: Januar 2014 (10.9.2013 9:01:31)

IZVIRNO SPOROČILO: tashq

ola...[sm=smiley1.gif]
kaj nič ne pišete...?[sm=smiley13.gif]

Smo na fb, pridi še ti [sm=smiley1.gif]

Naj povem samo to glede materničnega vratu. Meni ga ne pogleda nikoli, vaginalno me je pregledala samo na prvem pregledu. Na morfologiji mi je maternični vrat pokazala in je rekla, da je lepo zaprt, torej ni nobenih težav pri meni. Tako da se očitno vidi preko UZ. Po moje ni potrebe po pregledovanju materničnega vratu, razen če bi imela kake krče ali krvavitev. Če nisem nekje celo prebrala, da je bolje, da MV pustijo pri miru, ker je povečana možnost okužbe.

dspela -> RE: Januar 2014 (10.9.2013 13:18:12)

M211M, super za brcike. Mene tudi večkrat zaboli spodaj, pa sem tudi bolj zaprta.

tashq, ni časa za pisanje....se poskušam učiti. Danes bi imela izpit, pa me kliče zjutraj iz referata, če bi lahko prišla v četrtek zjutraj, ker bi danes sama pisala in ima v četrtek ista predavateljica drug izpit. Še imam malo časa se naučit, mi paše.
Super za morfologijo. Jaz jo imam naslednji teden v četrtek...komaj čakam. Meni je na prvem in drugem pregledu pogledala MV, na tretjem mi ni. Mi je pa na drugem rekla, da bo na hitro pogledala, da noče preveč šarit not.

witch -> RE: Januar 2014 (10.9.2013 21:55:29)

Meni na čisto vsakem pregledu pogleda MV. Tak na hitro, če je vse ok in pa da vidi, če ni kakega vnetja.

Drugače pa se meni spet krči pojavljajo. Pijem magnesol, jemljem spasmex, ampak med sedenjem v službi mi ni ok. Tak da počakam do pregleda, in kar mislim da me bo dala na bolniško. Ker to, če se mi je začela še maternica spet krčiti in da je posteljica predležeča ni dobra kombinacija. Tak da bom mogla po mojem samo pridno počivati.

Učit se pa tudi jaz spravljam pa mi ne gre [sm=smiley13.gif] IZ službe pridem čisto crknjena. Pa da se spravim k sebi, grem mičkeno na zrak in evo je noč jaz pa utrujena in lahko grem samo spat. Upam, da se bom spravila malo k sebi, da še to naredim in je konec.

tashq -> RE: Januar 2014 (11.9.2013 9:11:54)

IZVIRNO SPOROČILO: talika81
... kako bo pri morfologiji, pa še poročam, ker jo imam 16.9.

jaz isto...bomo poiskal želodček...[sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: Night
... Smo na fb, pridi še ti [sm=smiley1.gif] ...

sem ga pred parimi meseci skenslala pa se mi ne da še enkrat bit gor, že v prejšno nisem bila skoraj nič... eh...bom pa tukaj veeeeeeeeeliko pisala, da boste imele kaj za brat in potem posledično še kaj napisale, a a a a?[sm=smiley4.gif][sm=smiley2.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: dspela
... tashq, ni časa za pisanje....se poskušam učiti. ...

no, potem pa oprostim...[sm=smiley2.gif][sm=smiley17.gif] kar pridno se uči...[sm=smiley20.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: witch
... Učit se pa tudi jaz spravljam pa mi ne gre [sm=smiley13.gif] ...

mogoče imaš še tisto začetniško nosečniško utrujenost...[sm=zmeden.gif]upam, da bo kmalu boljše...[sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: witch
... Drugače pa se meni spet krči pojavljajo. Pijem magnesol, jemljem spasmex, ampak med sedenjem v službi mi ni ok. Tak da počakam do pregleda, in kar mislim da me bo dala na bolniško. Ker to, če se mi je začela še maternica spet krčiti in da je posteljica predležeča ni dobra kombinacija. Tak da bom mogla po mojem samo pridno počivati. ...

bi poskusila (če je možno?) med službo večkrat vstati pa se malo sprehoditi, če ti sedenje ne paše...? po drugi strani je pa res mogoče boljše zate, da greš malo na bolniško, da se spočiješ...[sm=smiley31.gif]

glede MV:verjetno moj G že ve, če je potrebno gledati MV pa glede na to, da nisem imela težav, bo verjetno res vse uredu... hvala, mal ste me potolažile, ker ste vse napisale svoje izkušnje...[sm=smiley1.gif]
je pa res zanimivo, kako se praksa od G do G spreminja, tudi me [sm=nosecka.gif] imamo vse drugačne "težave", otroci so si različni, nenazadnje tudi vsi ljudje...[sm=smiley1.gif] kok bi bil svet dolgočasen, če bi bili vsi isti...sploh se ne bi pogovarjali, ker bi itak že vse vedel...eh, mal filozofiram...[sm=smiley36.gif]

dspela -> RE: Januar 2014 (11.9.2013 14:58:44)

witch, jaz sem ista...se mi sploh ne da. Pa vem, da se morem učit, če hočem, da do januarja naredim vsaj izpite. Se sploh ne moreš učiti, ko začne brcati.
Kdaj pa imaš pregled? Kaj pa če bi šla takoj...glede težav, je boljše da začneš hitro počivat?

tashq, bom poskusila.

Aeio -> RE: Januar 2014 (11.9.2013 19:28:15)

Punce, zivjo,

Ze dolgo se nisem oglasila, ampak vas kar berem, ce se da. Jaz sem tudi ze imela drugi uz, posteljica se je ze postavila na pravo mesto, vse je ok, me pa v petek caka test za diabetes. Dojencek brca, vcasih se prav upre z nogico pod rebra :) zanimivo. Kaksen dan sem zelo utrujena, saj veliko delam, ponoci se pa tudi zbujam, tezko spim na boku, ta trebuh me kar moti hehe

Uzivajte in pozdravcek iz severa,
Aeio

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (12.9.2013 12:57:13)

Pozdravljene po dougem času. Se kr ne morm spravt do računalnika.
mami83 tut men trebuh na momente zatrdi in to pol kr traja lep čas.
tashq glede previjalne ti bom povedala iz svojih izkušenj. V prvo smo meli res zelo malo prostora in sem razmišljala o previjalni k jo na steno našraufaš pa pol pospravš ob steno tko da ti nč prostora ne vzame ko je ne rabš ampak sva se pol odločila da ne bova jemala previjalne in sm tko otročka skos previjala na postelji. Spodaj sm dala eno nepremočljivo podlogo in to je blo to. Otrok uživa ko je nagec in dvomim da se da keri stat pou ure ob previjalni in se igrat, na postli pa gre to lažje in v tej nosečnosti sploh ne razmišljam o previjalni. Škoda mi je dnarja ker je resnično ne potrebujem. Ko smo pa tamalo zvečer kopali sm pa dala na stroj eno večjo brisačo (zloženo) pa čez nepremočljivo podlogo in je šlo, čist brez problemou tut eno samo sekundo nisem pogrešala previjalne, tko da glede tega res razmislt da nebo šel nakup v napačno smer.
dspela hvala za lepe želje a na žalost še vedno ni bolše
Morfologijo bi mogla met 20.9. pa so mi prestavli na 26.9. nevem če bi vprašala za spol verjetno mu bom samo rekla naj naštima UZ med nogice pa si bom sama mislna kar si bom pač lahko. Moj pa mislm da bo vprašou, sva že zmenjena da gre po morfologiji z zdravnikom skupaj vn iz sobe in ga tam vpraša kako pa kaj. Nevem pa če bom js zdržala ne da bi vedla. Čeprou bi rada da mi je presenečenje bi vseeno rada da mi rečejo da mam fantka :)
Trebuh me boli kr v eno, v križu me vsake tolko špikne da bi kr s postle skočila ipd. ... se mi je zgodilo včerej ponoči da se nism mogla premaknt (spala sm na levem boku) in ko sm se zbudila se nism mogla premaknt tok me je trebuh bolel. Sploh ne razumm vsega tega, včasih mi je tok nerodno da kr neki skos boli pa špika pa ni tko "normalno"
mozolji joj po prsih in po hrbtu jih mam tolk k jih v celem življenju še nism mela pa tko nesramno srbijo [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]
M211M bolečine ki jih navajaš ob lulanju, kihanju ipd. so pri meni nekej vsakodnevnega tut pri kašljanju tko da ko začutm da bo treba kašlat al kihnt se raj skrčm u bubico pa je bolečina milejša, zakaj boli pa tut men ne znajo povedat
šola za starše velja 5 let!
Evo nekej sm spackala skupej, nekej bo za prebrat :) zdej pa šibam kruh spečt pa kosilo prštimat. Lepo se mejte in čim manj težav

tashq -> RE: Januar 2014 (12.9.2013 15:58:17)

Aeio:dobro opravi test glukoze![sm=smiley20.gif] jaz se tudi konstantno zbujam pa se premetavam,ker v nobenem položaju ne zdržim prav dolgo.na boku me začnejo kolki bolet, na hrbtu križ, potem pa probavam še spati nekako na trebuhu, delno na boku.tako mi pa tudi ni udobno, ker me trebuh moti...[sm=smiley13.gif]potem pa še vstajam ene 2-3x na noč zaradi lulanja in pitja...pa verjetno bo vedno hujše...[sm=smiley13.gif]
3Sonček3:previjalne tako ali tako ne bi kupili, ker ni prostora. mi je bilo pa zelo všeč in udobno, da smo jo imeli pri Pii. razmišljala sem le ali naj podlogo postavim na dojenčkovo posteljico ali na pralni stroj. rada bi imela neko konstantno mesto, ampak če ne bo šlo, bomo pač res previjali, kjer bo naneslo, pralni stroj, postelja, kavč, tla...
[sm=smiley25.gif]eno vprašanje glede dojenčka-nagice:[sm=smiley1.gif]Pia je bila poletna, zato je bila tudi veliko nagica. naši [sm=duda.gif] bodo pa zimski in si sploh ne predstavljam, da bi bil prve mesece veliko nagec. do zdaj smo imeli v stanovanju večinoma naštimano na 20-21 st, ko se [sm=duda.gif] rodi, bomo dvignili verjetno na ene 23 st. zdi se mi, da bi bilo to dovolj toplo le za max. 5 min dojenčka-nagico (no, z bodijem in brez plenice). ali pač?[sm=zmeden.gif]kako toplo boste imeli pa vi v stanovanju prvi mesec recimo?
mene tudi še vedno matra špikanje in bolečine. ampak ne vedno, le ob določenih gibih:ko se spravljam iz postelje (stokam ko stara mama[sm=smiley36.gif]), oblačenju v stoje (zdaj se res večinoma raje usedem), ali pa pri brisanju po tuširanju...[sm=zmeden.gif]zadnjič pa me je bolelo po malo daljšem sprehodu. ne spodnji del trebuha, kot ponavadi, ampak nekako nožnica oz. MV, nisem čisto prepričana, nekje v tistem koncu.[sm=smiley36.gif]ni se mi pa zdelo kaj hudega, ker je po parih urah izvenelo...sem enkrat G omenila, da me boli in veže velikokrat, pa je samo rekla, da je to normalno. mogoče bom v ponedeljek še enkrat omenila...
[sm=smiley25.gif]aja, še eno vprašanje:kje boste kopale [sm=duda.gif]? ja, v tisti mini banjici, samo kam jo boste postavile?oh, sem taka, kot da bom prvič rodila...[sm=smiley9.gif]nič mi ni jasno, ker je zdaj drugo stanovanje pa ni tako "priročno" kot prejšnje.[sm=smiley13.gif]
lep pozdravček[sm=smiley1.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (12.9.2013 17:37:58)

o zdaj smo imeli v stanovanju večinoma naštimano na 20-21 st, ko se rodi, bomo dvignili verjetno na ene 23 st.

Kolikor se jaz spomnim predavanj iz MŠ, naj bi bila priporočena sobna temperatura za dojenčka 20-21°C in seveda primerna vlažnost. Mi smo imeli 19-20°C, zjutraj celo samo 18°C (januarja, februarja), pa se mi ni zdelo, da bi otročka zeblo. Oblečenega sem imela v 2x majčka + žabice + plišast pajacek (po potrebi), po logiki svojega oblačenja pozimi - spodnja majica, žabe, dolge hlače, majica + pulover :D Na nogicah pa seveda pletene copatke.

Skratka, po mojem mnenju je nepotrebno zaradi dojenčka dvigovati običajno sobno temperaturo (bolj naj bo segreli le pri kopanju). Sem pa jaz bolj eskimske sorte in me pretopli notranji prostori spravljajo ob živce. Imam raje 18°C in pulover :) Pa še zimska položnica za ogrevanje je bolj prijazna ;)

Aja, v bolj hladnem delu leta dojenčkov itak ni preveč fino puščati brez plenice, ker refleksno lulajo, ko jih po trebuščku "poboža" hladen zrak [sm=smiley36.gif]

M211M -> RE: Januar 2014 (13.9.2013 7:19:18)

Dobro jutro :)

Vceraj sm imela morfologijo v 20t1d. Sploh nisem vedla da bom jo melaa zto nism niti partnerja vzela s sabo, in zdj mi je zelo zau :/ z otrocickom naj bi blo vse v najlepsem redu, cht negativen, in naj bi imela puncko ;).

Edino kar me ne zmotilo, in mi ne da spat, je da ima moj piki krajse noge za 2 tedna :/ ginekolog pravi, da to ni nic hujsega, da njega ne skrbi. Malo sm pokukala po googlu sam nc ne najdem. Kontrola cez 4 tedne pa bomo se enkrat zmerli.

Je imela katera mogoce podobno situacijo, ker naju s partnerjem res skrbi.. Jz sm sm sm sicer visoka 162 moj pa 187 sam odstopanje kr 2 tedna mislim da je malo prevec.

Lep dan se naprej.

tashq -> RE: Januar 2014 (13.9.2013 8:59:12)

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
... Kolikor se jaz spomnim predavanj iz MŠ, naj bi bila priporočena sobna temperatura za dojenčka 20-21°C ... Skratka, po mojem mnenju je nepotrebno zaradi dojenčka dvigovati običajno sobno temperaturo (bolj naj bo segreli le pri kopanju). ...

aha...[sm=zmeden2.gif]potem bomo pa mi tut verjetno pustili "normalno" T; imamo tudi radi "normalne" položnice za ogrevanje.[sm=smiley36.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: magdalenica
Aja, v bolj hladnem delu leta dojenčkov itak ni preveč fino puščati brez plenice, ker refleksno lulajo, ko jih po trebuščku "poboža" hladen zrak [sm=smiley36.gif]

hehe, to pa nisem vedela...[sm=jezicek.gif]ali se ne spomnim ali pa je bila Pia že prestara za ta refleks...[sm=smiley36.gif]

M211M:čestitke za morfologijo![sm=bravo.gif] pa mislim, da te ni treba nič skrbeti. da bi bilo kaj resnega narobe z[sm=duda.gif]je tak majhen procent... lahko se je G zmotil pri merjenju, lahko ima [sm=duda.gif] pač bolj majhne noge...(je kateri od vaju bolj kratkonog?[sm=smiley17.gif]) kolikor sem brala dr. Pušenjaka (G na forumu) in se "naučila" od njega, mislim, da 2 tedensko odstopanje ni nič hudega...tako da kar brez skrbi![sm=smiley4.gif][sm=smiley31.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (13.9.2013 11:54:33)

tashq naša Sanja je februarska tko da ti lahko iz izkušenj že povem kako je blo in tko bomo tut zdej prakticirali. Dojenčkova spalnica naj nebi imela več kot 21 stopinj! Moja tašča je kurla k pr norcih mi smo pa v sobi radiator zapirali luftali, računalnik ugašali, oblačila ki so bla na obešalniku premikali nekam da je bla soba čim manj "natlačena" in s tem hladnejša. Zjutraj ko smo se zbudili sm spustila radiator da se je sobica mal ogrela (na kolk tut prbližno nevem a če je blo men v kratkih rokavih vroče je blo sigurno tut bejbiju čist uredu) ta čas ko sm jo hranla se je sobica ogrela pol smo šli pa na previjanje in je tko lepo steklo da smo ble učasih tut po 15 minut dejavne z igranjem. Prvi mesec so itak še taki zaspančki da več kot 5-10 minut pomoje nebojo zdržali pokonci, sicer pa tut če ga pustiš v dolgem bodiju in samo brez pleničke verjamm da bo glih tko zadovoln. Sej mogoče se to zdi keri zakomplicirano ampak vam povem da ni.
kopala pa bom v kopalnici tako kot pri prvi. v kopalnici pred kopanjem navijem radiator da je kopalnica res topla, če ma dojenček težave z dihalnimi potmi mu spustim še vrelo vodo pod tušem da se kopalnica "navlaži" lahko dodate tut kakšne kapljice (to redno delam sebi vsak večer ker mam obupno suh nos) pol ko je kopalnica zrihtana pa veselo na delo, nepremočljivo podlogo na stroj dojenčka gor na začetku ga itak samo zbrišeš, pol k ga lahko pa kopaš sm pa js Sanjo najprej na stroju namilla pol pa s tetra pleničko v bajnico. Jo splahnla tačas mi je nekdo naštimou suho brisačko na stroj in smo jo lepo zavili obrisali namazali z oljem,....... in se šli crklat. Bajnico mam pa namonterano na "podstavkih" ki so pršli zravn in je zelo priročno ker lahko vse pospravš, ko pa rabš pa rastegneš, takrat itak nima komu kej smetat.
Bolečine so tut pr men vsak dan hujše pa še pregled so mi prestavli za 6 dni, glih zdej ko komej čakam da čimprej pridem do G in mu povem za te težave. Počutm se tok nesposobna nekoristna in vse kar se začne z ne______ nč ne morm delat. Prejle sm posesala stanovanje in sm se mogla usedt. Pol sm pobrisala kuhinjo pa sm spet mogla počivat pa eno sobo pa spet počitek pa drugo sobo pa spet počitek, mislm sram me je že tega pa tut tko kot ti pravš stokanje ob vstajanju iz postelje, stola, bilo kje. Par dni nazaj mi je mogu moj pomagat da sm se dvignla iz ležečega poloćaja, tko mi je nerodno res. Pa cele dneve neko spahovanje ki za sabo večkrat prinese pekoč občutek.
M211M čestitke za morfologijo. Tut js mislm da ni hujšga če je G reku da ni skrbi in 2T, no ampak kot vsako mamico je logično da tut tebe skrbi in prou je da te, čeprou ... pozitivne misli privabljajo pozitivno energijo ok?[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/img]

tashq -> RE: Januar 2014 (14.9.2013 11:29:41)

"rihtanje dojenčka":3Sonček3, si prov lepo napisala...[sm=smiley1.gif]mi je bilo všeč, ker imate za kopanje banjico na podstavkih...mi pa še ne vemo, kam jo bomo postavili... ali kar na tla v kopalnici pa brisačo na pralni stroj, kot pri tebi, ali na kuhinjsko mizo pa zraven brisačo...[sm=zmeden.gif]eh...res sm prov en paničar, veliko bolj kot v prvi N...[sm=zmeden.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3
... Prejle sm posesala stanovanje in sm se mogla usedt. Pol sm pobrisala kuhinjo pa sm spet mogla počivat pa eno sobo pa spet počitek pa drugo sobo pa spet počitek, mislm sram me je že tega pa tut tko kot ti pravš stokanje ob vstajanju iz postelje, stola, bilo kje. Par dni nazaj mi je mogu moj pomagat da sm se dvignla iz ležečega poloćaja, tko mi je nerodno res. Pa cele dneve neko spahovanje ki za sabo večkrat prinese pekoč občutek. ...

sm se kar mal nasmejala tvojemu pospravljanju...[sm=jezicek.gif] kakšen mesec nazaj sem bila ista, čeprav sem imela problem potem vstat po počivanju...[sm=smiley36.gif]bi še kar počivala pa nč delala... da ti je pa dragi pomagal iz postelje: kar naj se počasi navadi![sm=hudicek1.gif] malo heca![sm=smiley36.gif] upam, da res ni nič hudega pa da imaš samo tako nosečniško utrujenost še...
pa tale zgaga[sm=hudicek1.gif] je tudi k meni prišla na obisk...grrr...[sm=hudicek1.gif]je drugače NIKOLI nimam, med prvo N prvič, zdaj pa spet...čeprav zaenkrat še ni tako hudo, verjetno pa še bo, ko[sm=duda.gif]še malo zraste...

me pa že velikokrat boli(oz. čutim pritisk) pod rebri, kot da [sm=duda.gif] že doseže z nogicami do tja... se moram včasih malo pretegnit pa hrbtenico malo zravnat, če sem predolgo v sedečem položaju...

Anonimen -> RE: Januar 2014 (15.9.2013 17:53:41)

OJLA.....mam vprašanje....js sm prijavlena v občini A, fant v občini B, otročka bova prijavila pri njemu to se pravi v občini B....zanima me kako je potem z babco? a to pokličem js k rodim ko prideva domov? kako pa je s tisto enkratno občinsko pomočjo, ki jo dobiš ob otroku, če jo loh potem uveljavljam js, ne glede na to da z otrokom ne bi imela istega naslova, al to stori fant? enako velja potem kdo uveljavlja otroške prispevke in vrtec?

upam da mi bo katera znala svetovat oz pomagat če je mela isto situacijo......

najlepša hvala za odgovore.... LP anonimna

Anonimen -> RE: Januar 2014 (15.9.2013 18:47:04)

Anonimna.
Jaz sem iz obcine A, fant iz obcine B. Rodila sem par mesecev nazaj. Zivimo v obcini C, kjer sem tudi rodila. Otroka sem prijavila v obcini A, ker se nimamo urejenega stalnega prebivalisca. Za patronazno se zmenis v bolnici, v mojem primeru je prisla v obcino C. Ni bil noben problem. Denar sem dobila pa od obcine A.

tashq -> RE: Januar 2014 (15.9.2013 18:49:28)

uf...malo zakomplicirano...
govoriš to o stalnih bivališčih?ti si stalno prijavljena v A, fant v B, otroka pa bi stalno prijavila v B?živita oz.boste vsi živeli v B? začasnega bivališča ni?

ja, drugače pa je pomoje res tako: občinsko pomoč dodeljuje tista občina, kjer živi (oz. je prijavljen) otrok z vsaj enim od staršev (pri vama torej B) in pomoje mora tudi fant zaprosit zanjo,ker si ti pač "tujka".
otroški dodatek je isto: dodeljuje tisti CSD (lahko imata občini A in B celo isti CSD), kjer je otrok prijavljen in pomoje mora uveljavljati samo tisti od staršev, ki paše pod isti CSD kot otrok.
v vrtec lahko vpišeš kamorkoli:lahko A in/ali B in/ali C... vendar bo otrok imel večjo verjetnost,da dobi vrtec v "svoji"občini (dodeljuje se točke glede na stalno bivališče).
patronažna služba:meni so v P rekli naj jih pokličem, ko pridem domov, da se zmenim za obisk, pa me je babica "presenetila" še preden sem sploh lahko poklicala. torej verjetno nekje lahko pogledajo, kje ima otrok stalno bivališče. problem boš imela verjetno le, če otroka ne bo tam, kjer je stalno prijavljen.
upam, da sem ti pomagala...
ti pa povem še mojo situacijo iz leta 2010:jaz stalno prijavljena v občini A, fant v občini B (skupen CSD), otroka sva prijavila pri meni v občini A. takrat ni bilo možnosti drugače, fant je drugače pri meni živel "na črno" cca. en mesec, potem smo se vsi trije preselili v občino C (začasno bivališče, stalna bivališča so ostala ista!), še vedno skupen CSD. za občinsko pomoč sem zaprosila jaz iz občine A (kjer sem bila stalno prijavljena z otrokom), za OD prav tako jaz (čeprav bi verjetno lahko tudi fant, ker smo imeli skupen CSD). za vrtec smo pa zaprosili v občini A in B (C ni bil več aktualen, ker smo ob vpisu v vrtec že vedli, da se bomo pred vstopom v vrtec selili v občino B). otrok je dobil vrtec v občini A(ker je ob vpisu še imel stalno bivališče v A), naslednje leto pa že v občini B (ker smo vsi spremenili stalno bivališče v B).
upam, da si razumela mojo kolobocijo...[sm=smiley36.gif]
drugače pa samo pojdi na CSD pa se pozanimaj, kako in kaj...

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 10:57:03)

ja tashq tut js drgač nikol nimam zgage v prvi nosečnosti se je pojavla šele na koncu v sedmem mesecu tole rundo je pa katastrofa. Rupurut mi trenutno ne pomaga, pomaga pa mi mrzel benko (samo po mrzlem mleku mi je slabo) ne pomaga velik časa ampak omili pa, tko da mogoče bi blo tut pr tep za probat.
ampak niste ble nč kej dost čveke zadnje dni. Zanč k sm brala za nazaj sm zasledila da je ena napisala da ji ne paše [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/img]. Se že resno sprašujem če je z mano kej narobe... kr js bi pa po 4x na dan. Če rata je super sm je tko mučno čakat da pride iz šihta, pol je ponavadi še situacija taka da nemorš, pa spet čakat [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]. Noč je pa tko hitr okol da se učasih ne zbudim 2x [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img].
Učerej me je spet tko bolel trebuh za znort in sm uzela en lekadol. mnda nima bit kej ane sej v UKC k sm bla gor so mi tut rekli če mi dajo lekadol zato sklepam da to pa lahko uzamm, čeprou nism pristaš zdravil in se jih izogibam kukr se le da.
Pa še to me zanima kaj bi ve nrdile. Pr nas v vrtcu imajo rdečke (ošpice kaj pa js vem) js jih kot otrok nisem prebolela, naša tamala jih tut še ni mela. A bi jo blo smislno uzet iz vrtca za kakšen teden? Al je tahudo že mimo? Kr mnda so najbl nevarne v 1/3 nosečnosti? Če je kera bl pametna zato kot js naj se prosm javi [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img].

tashq -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 16:14:12)

zgaga:benko?[sm=zmeden.gif]to je čokoladno mleko? sori, sam res ne vem...[sm=smiley9.gif]drugače pa spijem ponavadi malo mleka ob zgagi pa je včasih malo bolje.ne pa vedno...pa včasih še malo sode bikarbone raztopim v vodi, to mi je pomagalo v prvi nosečnosti, zdaj pa niti ne...[sm=smiley13.gif]z rupurutom pa nimam izkušenj...
SO[sm=sloncek.gif]:pomoje je čisto normalno pa če ti ne paše ali pa če fejst paše...[sm=smiley36.gif]upam, da se tvoj ne pritožuje![sm=smiley17.gif]
lekadol:kolikor vem, lekadol ni nevaren...meni so ga dali v B v prvi nosečnosti, ko sem imela neko vnetje (nepovezano z nosečnostjo).sem ga morala jemat kar nekaj dni, čeprav ne prov z veseljem, ker tudi nisem pristaš zdravil...če prav vem, naj bi bil aspirin prepovedan v nosečnosti (razen če ti ga slučajno G predpiše), zaradi redčenja krvi...
ošpice,rdečke... v vrtcu:si prepričana,da imate prav to v vrtcu? ker velika večina otrok je cepljenih proti mumpsu, rdečkam in ošpicam... če je tvoj otrok bil na vseh cepljenjih, potem je tudi cepljen za te bolezni. in prav tako tudi ti...mogoče norice?to se pa ne cepi in je možnost, da jih dobiš. sicer je za otroka bolje, da jih preboli (to je moje mnenje!) v zgodnjem otroštvu, da se mu potem v odrasli dobi ni potrebno bati, ker so takrat večje komplikacije. če jih pa ti še nisi prebolela, potem je pa res mogoče problem in je bolje, da se posvetuješ z G o tem. če imate v vrtcu norice in jih ti še nisi prebolela, bi jaz otroka res vzela ven (čeprav jih je verjetno že "fasal"), da ne bi bilo kaj narobe. če si pa ti norice že prebolela, pa je čisto vseeno, če otroka pustiš v vrtcu, ker epidemij noric bo še veliko v vrtčevskem obdobju...

tashq -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 16:29:54)

aja, še moja ponovna morfologija, ker v prejšno nismo našli želodčka...
jeeeej!!!želodček je![sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]tako da je vse bp!sem si res zdaj oddahnila...cel ta teden sem bila po malem živčna, kaj pa če... no, sedaj je pa vse uredu HB![sm=smiley4.gif]
zadnjič je rekla, da imamo mogoče,mogoče,mogoče punčko, danes je pa rekla, da je 95% punčka (torej le malo mogoče[sm=smiley36.gif])![sm=rozacrtici.gif]
pa zadnjič sem se spraševala, če mi je narobe zračunala tedne pa sem jo opozorila na to. PDP imam 17.1 (po UZ)--->to je uradni, po ZM pa je PDP 13.1.,in sem računala, da sem bila prejšni teden v ponedeljek 21t3d (ona pa je napisala 20t3d).no, danes je pa rekla, da je tako čisto prov, kakor je ona napisala, ker je upoštevala PDP po ZM in tudi [sm=duda.gif] je toliko velik... zdaj imam 2 pregleda v MK označena po PDP 17.1., 2 pregleda pa 1 teden manj kot po PDP 17.1.[sm=zmeden.gif]uglavnem, ni mi čisto jasno...se bom pa nehala sekirat, pa računala jaz po svoje!uglavnem, sredi januarja pričakujemo [sm=rozacrtici.gif]![sm=bravo.gif]
naslednji pregled: 15.10. (toksoplazma in cuker test[sm=smiley11.gif]) se ga bojim samo zato, ker sem ostale brale, kok je naporen...je res tako hudo...[sm=smiley13.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 16:50:24)

Jaz sem pregled imela prejšnji teden in so pri OGT tako prešpikali roko, da še zdaj zgledam kot narkič [sm=hudicek1.gif]

OGT je zoprn predvsem zato, ker je za večino nosečk nepotreben! Pred dvema letoma je nosečnost potekala enako kot zdaj, pa me nihče ni poslal na OGT, zdaj se pa rutinsko pošilja vse nosečnice. In pač gre celo dopoldne v 3 krasne, ko čakaš na odvzem krvi po shemi [sm=hudicek1.gif] Se splača vzeti s seboj kako knjigo ali pa iPad [sm=jezicek.gif]

Naslednji pregled imam sredi oktobra, ko moram na odvzem krvi za ICT (sem Rh-) in po injekcijo. Morda pa naženem moža na testiranje krvne skupine, da mi ne bo treba dobiti injekcije. Birokratsko sem postala decembrčica, ampak en dan gor ali dol, letos ne bom rojevala [sm=smiley36.gif] Fantek pa ostaja fantek in tako kot njegov bratec rad kaže svoje premoženje na UZ.

tashq -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 17:55:25)

cuker test[sm=smiley11.gif]:knjiga je pa itak moja stalna spremljevalka.sem že kar bukvožer![sm=smiley36.gif] si imela kaj probleme z lakoto?je bilo s tega vidika kaj težko zdržat?pa približno koliko ur je to?3-4 ali bolj 5-6?vodo pa lahko piješ, ne?
pa magdalenica, saj ti si že naša pa te ne damo[sm=smiley17.gif]! boš kar januarka! [sm=smiley31.gif]

mami83 -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 19:20:21)

Pozdravljene, tudi jaz jutri zjutraj pičim na OGTT[sm=smiley24.gif], mi ni nič všeč tole.
sej ne vem kak bom zdržala z vodo do enih 11, ko pa že ob 7 nekaj jem, pa pol do 11 ze trikrat vmes nekaj.
sej bo sam da mine

marjetka11 -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 20:32:30)

Pozdravljene,
Zanima v katerem mesecu je priporočljivo se udeležiti šole za bodoče starše?Sli je katera že obiskala kakšno predavanje, zanima me predvsem področje obale -koper, izola piran?

Aeio -> RE: Januar 2014 (16.9.2013 21:12:07)

Moj cukr test je mimo, ni bilo težko, vse skupaj pa mi je vzelo 2,5h. Pa lepo mi je vzel kri iz ene žile 3x. Ne vem, koliko morate v Sloveniji popiti glukoze, moja je imela limonin okus :) bljak. Rezultati so ok.

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (17.9.2013 7:15:15)

DOBRO JUTRO!!!

ja tashq "čokoladno mleko" tut men je blo to ful hecno k mi je rekla kolegica da ji je pomagalo, ampak lej... [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] men pomaga.
SO[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/sloncek.gif[/img] :pomoje je čisto normalno pa če ti ne paše ali pa če fejst paše...[img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley36.gif[/img] upam, da se tvoj ne pritožuje![img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley17.gif[/img] so bli "pogovori" glede tega v smislu a ti še ni dost? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img] kaj čm. Js ga tolažm s tem da nekateri dobijo 1x na teden (če majo srečo) in da se za 3x na dan ne rabi prtožvat itak sva zdej v najbolših letih in je forma na višku, zakaj je nebi izkoristli [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]. Pa še to so najbl brezskrbni seksi k se ne more nč več prjet hehe.

Nevem al majo norice al rdečke al ošpice, ker vsak pravi drgač (js mislm da oni misljo da je to eno in isto k so pri vseh izpuščaji) ampak ni isto in meni je zdej hudičevo pomembno katera bolezen je. Sej sm vprašala v vrtcu ampak moja nosečniška pozabljivost dela svoje [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/img]. Me pa mal skrbi kr so znaki nekje enaki kot pri gripi [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]. Ja če jih je jih je že dobila inkubacijska doba je mnda 4 dni tko da če kaj bo bo če pa ne pa tut prou. Tut js bi raj vidla da jih tamala čimprej preboli da mamo pol kasnej mir s tem. V treh letih in pol ni bla bolana. Samo 1x lani je mela povišano TT (kar je nima nikdar tut npr. pr zobkih ni blo težav) pa mnda je mela 5. bolezen, pa ko smo začeli z vrtcem smo meli ful probleme z ušeski (pač majhna je bla in je mela kratek sluhovod in je bla bolj občutljiva) dokler nism po*izdla pa rekla zdravnici naj jo pred napisanim antibiotikom pošlje v laboratorij da vidmo kaj se dogaja in lej lej ko sm pršla nazaj z izvidi je rekla nevem kaj čm gospa a čm vas na infekcijsko poslat al kaj haha sej zato si ti tle. al kaj? no pol sm si izborila še pregled na URL in od takrat je mir. Tej redni prehladi to pa ne morm štet. Sej HB da je tko "odporna" ampak sm si rekla dokler sm brez službe bi blo fajn da faše take stvari da ni treba bolniške koristt.
cukr test? a to more vsaka nrdit al te pošlje če so drugi izvidi sumljivi? Kr js vem da v prvo nism rabla tega delat. Je pa mela kolegica in ja, je kr naporno. Na tešče pit tist cukr k bi ga najraj [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/img] pol pa tri ure čakat na ponovni odvzem... Ni prijetno
 [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img] za želodček in za punčko
magdalenica sm se nasmejala tvojmu postu da bi te mož nadomeščal na odvzemu [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]. Ko si omenla da letos ne boš rojevala... js sm bla najprej februarka potem sm pršla k vam ampak mi nek črviček govori da bomo okol božiča gužvo v P delali.Upam samo da nebo preveč snega na cesti da bomo hitr tam. V prvo smo bli kljub megli v 20-ih minutah v P (50km) je pa res da je bla ura okol enih pol dveh zjutrej in je bla cesta prazna, semafor mislm da je samo enga rdečga prevozu in to je blo to [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]. Domača nujna vožnja. Je čist utrgan na take stvari, tut če bi ga policija preganjala se nebi ustavu, ampak poklicou na postajo pa jim povedou da gre v P če čjo naj grejo za njim pa se bojo tam zmenili. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/img] No bom kr nehala kr je do treh še kr douga [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img] [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/img]
Aeio me veseli da so rezultati uredu. Pa nevem a me spet nosečniška pozabljivost daje al sm pa spregledala... a ti nisi iz Slovenije?
Pri nas nč novga razen mojega obilnega "prehlada". Pa bolečine v spodnjem delu trebuha so ble učer tko neznosne da sm letela po lekadol v lekarno (ampak ga pol nism uzela [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img] ). Zvečer me je bejbi tko brcnu v levo stran trebuha da sm pogledala če je lukno naredu porkafleka pol se je pa še tko naguziu da me je use tiščalo. A je lump nimamo kej, se bo treba kr navadt hehe. Evo moj pisateljski navdih gre počasi proti koncu, mogoče vas pridem še kasnej pogledat.

Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>