RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

witch -> RE: Januar 2014 (23.8.2013 23:28:14)

Midva sva naročila posteljico v lip poljčane. Najina stane 50e. Sva pa se menila preko maila in tam tudi naročila.

dspela -> RE: Januar 2014 (24.8.2013 9:08:06)

witch, jaz sem jim tudi mail poslala včeraj, da mi sporočijo kakšne so cene...za posteljico, previjalno in omaro.
Katero pa sta vzela?

witch -> RE: Januar 2014 (24.8.2013 9:47:16)

dspela midva sva vzela posteljico maj. Preprosta in lepa. Zdaj pa se še za previjalno dogovarjava. Čakam, da mi sporočijo ceno. Ker te stvari so kvalitetne in za to ceno bi bilo Ikoda ne vzeti.

marusap -> RE: Januar 2014 (24.8.2013 11:30:46)

Če ni full razlike v ceni in če imate stisko s prostorom, se vam splača vzet tako otroško posteljo, da se stranice vzamejo stran in jo kasneje lahko uporablja tudi malček. Mi smo pri dveh letih kupili ta veliko posteljo, ker so tiste vmesne zelo drage.

Tajchi84 -> RE: Januar 2014 (24.8.2013 12:16:30)

Hej punce, me veseli, da ste našli posteljice v Lip Poljčane, meni se zdijo res fajne :) Za previjalne pa že pred dvema mesecema niso imeli neke izbire, mislim, da sta bili samo še dve v temnejših barvah in nama nista pasali poleg ostalega pohištva. No, upam, da ve najdete.

Marietta -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 10:06:48)

Pozdravljene!

Če lahko, se vam bom pridružila še jaz. Na začetku sem se uvrstila med decemberke 2013, ker mi je datum zadnje menstruacije pokazal rok za 28.12, vendar smo potem na nuhalni ugotovili, da bo najin dojenček verjetno prišel na svet 6.1.2014.
Zanima me,če se lahko pridružim v vašo skupino na FB. [sm=smiley1.gif]

3Sonček3 -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 11:40:01)

Pozdravljene po dolgem času. Brat nisem šla za nazaj ker nimam volje. Je blo pa tkole pred 14 dnevi v torek sm bla pri G shujšala 2 kg bruhala, na blato nisem šla ... mi je dal svečke proti slabosti če nebo do petka bolše k svojmu zdravniku. No i v petek še vedno ni blo uredu in sm šla v ambulanto so mi dali napotnico in tko so me obdržali v KC (14 dni nism šla na blato in 15 dni sm bruhala) 4 dni v tem času mi je steklo 14 flaš infuzije, bruhanje se je sicer ustavlo a se mi od učerej zdi da se bo ponovilo, blato pa ... da ne govorim, ni tko lahko kot je blo učasih. V KC tut po glicerinski svečki ni šlo nč vn prou hecno. No v torek so me spustili domov, sm mela popoldne G je zmerla maternico pa srček poslušala je vse uredu sm jo prosila naj me naroči šele čez 4 tedne na morfologijo ker se mi resnično neda usakih 14 dni vozt v Lj - sej vem da sm čudna ampak res sploh nimam volje do življenja čist sm na tleh. Itak če bo do morfologije karkoli čudnega me bojo nazaj v bolnico sprejeli [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/img]. aha drgač sm naročena 20.9.2014Je blo pa ful teško brez moje princeske sej sta  me pršla usak dan pogledat ampak ko me je zvečer poklicala pa prosila da bi bla pr men je blo to samo še za zjokat. Si pa kr ne (morm/upam) prznat kok je že velika, tolk že use razume ma kam gre ta čas tko hitr. Res sm velik z njo pa se mi še vedno zdi da zamujam stvari, ampak gre res use tko hitr... Brcike sm pa tut js začela čutt, so že kakšen teden. To bo zaenkrat vse, lepo se imejte pa dobrodošle vse nove [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/img]

marusap -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 13:40:28)

Hey hey.

Mi smo imeli danes morfologijo. Sta šla mož in Lana z mano. Dojenček pridno raste, vse je ok. Čudežno pa spreminja spol - in po novem čakamo fantka [sm=smiley36.gif]. Nisem še čisto dojela, ker sem se že čisto navadila, da po trebuščku skače Ela [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Po prvem šoku bo pa verjetno sledilo veselje.

talika81 -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 15:03:26)

se vam lahko pridružim? sicer imam glede na menstro PDP 5.2., ampak glede na UZ pa 29.1.2013.

drugače pa bo to najin drugi otroček, doma imamo že navihano skoraj 3-letnico, ki nama zapolnjuje vsakdanjik.

gibe tudi jaz že čutim kaki teden, morfologijo pa imam 16.9.2013.

Night -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 15:34:12)

A že veste, kateri voziček in lupinico boste kupile? Jaz sem zdaj v fazi iskanja ...
A zimsko vrečo rabim ali je odveč?

magdalenica -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 16:00:15)

Lupinica - maxi cosi (že imamo). Fino je, ker je "standardna" in ima večina vozičkov adapterje zanjo (no, seveda ne vsi, zagotovo pa Mutsy, Bugaboo, Quinny, Maxi Cosi, ... )

Zimska vreča - če boš uporabljala globoko košaro pri vozičku, je v tej zimi verjetno ne boš potrebovala (otrok ima kombenizonček+dekica + oblazinjena košara). Prišla ti bo pa zelo prav naslednjo jesen in zimo v športnem delu.

mami83 -> RE: Januar 2014 (26.8.2013 19:11:13)

Pozdravljene, po dolgem času spet tukaj, mi smo danes imeli morfologijio , dete lepo raste in tudi mi pričakujemo fantka. Marusap tudi jaz podobne občutke kot ti[sm=smiley36.gif].

mi pa v zadnejm tednu full trebuh zatrdi na momente, jutri imam svojo G pa bom vprašala,
a še ima mogoče kletra te težave?

Lep pozdrav vsem[sm=nosecka.gif] srečkam

SweetNovember -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 7:37:26)

mami83, lahko da gre za Braxton-Hicksove popadke. To je neboleče in neredno otrdevanje maternice, s katerim se telo pripravlja na porod. Ti nepravi popadki so kratki, bistvo pa je, da ne odpirajo materničnega vratu, kar bi vodilo v začetek poroda. Če bi slučajno ti popadki prihajali v rednih intervalih več kot pol ure, se čim prej posvetujte z zdravnikom.
- To sem prebrala v nosečniškem koledarju na ringaraji za 20. teden..

Hvala punce, da ste napisale za Lip Poljčane, da majo taka znižanja... včeraj sem po mailu naročila zibelko Nika – za samo 40 evrov (no 38 in nekaj) in posteljico Eva (mislim, da je nekje okrog 60). Zdaj rabiva samo še voziček od takih večjih stvari :)

Jaz pa že odštevam do moje morfologije :) spola še ne veva, bova pa vprašala :)

Dobrodošle nove januarke :)

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 8:15:34)

night, zimske vreče še ne rabiš - boš potrebovala v naslednji zimi, tako kot je že napisala magdalenica.

midva imava že vso opremo od prvega otroka, edino eno manjšo omaro morava nabavit. cotke tudi imava, do enega 6. meseca imam zelo dosti nevtralnih barv. midva namreč ne bova vprašala, kaj bomo imeli. se bomo pustili presenetiti tako kot pri Brini.

drugače imamo mi še od prej quinny voziček in maxi cosi lupinico. super zadovoljni. oboje kupili rabljeno, prav tako smo rabljeno kupili tudi košaro.
nam je zelo prav prišel počivalnik - Brina je bila zelo rada notri. pa še zamotila se je, ko je bila malo starejša s tistimi igračami na loku počivalnika. in tudi to je, da ga lahko prenašaš sem pa tja in je lahko otrok skoz zraven tebe.

Night -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 9:11:43)

talika, a voziček in lupinico si kupila od znancev ali preko bolhe? Jaz bi tudi kupila raje rabljeno in boljše kot novo in slabše kvalitete, ampak se malo bojim, ker nikoli ne veš, kaj dobiš.
Kje ste pa kaj cunjice kupovale?
A iz Lip Poljčan ti pošljejo pohištvo tudi po pošti?
Hehe, mene je zdaj naenkrat kar zagrabilo ... nakupovalna mrzlica mislim. Prej nisem bila navdušena, zdaj bi pa kr vse nakupila čimprej (dokler se mi še da haha).
Otrdevanje maternice - jaz sem to doživela dvakrat in sem se kar malo ustrašila, ampak je takoj popustilo. Drugič je bil tako močan filing, da me je zjutraj prebudil, kar mravljince sem čutila v trebuhu [sm=zmeden.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 9:23:54)

night, ja. voziček sem kupila od sodelavke - je bil uporabljen pri enem otročku, jajčko pa tudi od druge sodelavke. košaro pa sem košaro kupila preko bolhe.
če boš kupovala preko bolhe, glej tiste mogoče, ki so bližje tvojemu domu, da si jih lahko greš ogledat.
če pa ne bi kupila rabljeno, bi pa kupila komplet od Baby Boom - jih zelo hvalijo. te vozičke sta imele moji dve kolegici in bili super zadovoljni.

jaz sem ogromno cotik dobila. drugače pa se da preko bolhe zelo lepe rabljene dobiti tudi v kompletu - ker razen če imaš veliko denarja, se finančno ne izgre, da bi vse novo kupovala. tudi sedaj jaz za svojo 2,5 letno hčerko še vedno večino kupim preko bolhe, ker se da dobit zelo lepe stvari.

witch -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 11:42:32)

Dobrodosle vse nove :) vse vec nas je za cvekanje.

Cestitam za vse uspesne morfologije in dva fanticka :) tudi jaz ze komaj cakam ponedeljek da vidiva najin zakladek. Spol pa bo ostal skrit do januarja.

Ne spomnim se imena tiste, ki je vprasala glede dostave posteljic lip poljcane. Dostavijo po posti placas pa 5,08e za dostavo. Tako da ni prehudo. Midva ze cakava na paketek :D

tudi mene je zajela nakupovalna mrzlica :) posteljico imava. Zdaj sem v fazi vozicka. Sva si ogledala baby boome in sva cisto navdusena nad njimi. Mene matra to, da nimajo take barve kot bi jo rada. Pa prej 100% prepricana da bom imela stiri kolesnika, sem zdaj v dilemi.
Tiste, ki imate izkusnje kaj vzeti tri ali sitri kolesa? Pri tri kolesniku se bojim glede stabilnosti. Ko recimo delam na vrtu pa imam otroka parkiranega zraven sebe, pa je seveda ze malo vecji in miga in se mece.. Pa se bojim da bi se mi prevrnil.

Glede lupinice se ne morem odlociti ali vzamem kako znamko, ali pac komplet z vozickom. Prosila bi za mnenje, izkusnje. So znamke res boljse, bolj varne? Ali je pomembnejse to, da je v kompletu in jo lahko das na vozicek.

Potem po vozicku in lupinici pa ostane se previjalna, pa drobne malenksoti (jogi, posteljnna) oblekice za zacetek pa imamo.

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 12:08:42)

witch, mi imamo trikolesni voziček in moram reči, da je zelo stabilen. pomembno je to po mojem, da je spredaj dost veliko kolo. tako da jaz ne bi zamenjala za štirikolesnika. tudi takrat, ko smo mi imeli že športni del in koe je na veliko migala noter, se nam ni niti enkrat zgodilo, da bi se voziček prevrnil. res ne. pa smo tudi bili z njiim na njivi in vsepovsod.
mislim, da je jajčka od baby boom enako varna kot je npr. maxi cosi. ampak to je moje mnenje. in če lahko vse skupaj dobiš v kompletu, zakaj ne bi vse skupaj kupila.

Anonimen -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 13:53:09)

Živjo mamice-to-be :) Se opravičujem, ker 'vdiram' v vaš forum, vendar iščem male modelčke, ki bi jih lahko ujela v svoj objektiv v prvih dneh njihovega življenja. Tako bi ustvarila trajen spomin na vaš mali čudež. Ker gre za tako imenovani portfolio building, bi bila cena zelo ugodna. Prvi, ki se javi pa bom slike podarila. Vašo željo po sodelovanju izrazite z odogovorom na ta post. Lep dan in prijteno nosečnost vsem vam, N

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:17:59)

Pozdravljene vse stare in nove sonosečke![sm=smiley1.gif]
smo ravno z dopusta pa vidim, da ste se kar razpisale glede opreme in morfologije. čestitke vsem,ki ste jo že opravile;mi našo še čakamo.še 2 tedna![sm=smiley1.gif]pa mi bomo tudi vprašali za spol, sem jaz preveč firbčna, da bi zdržala do januarja...[sm=smiley36.gif]
ena je vprašala glede varnosti lupinic. na internetu imaš ogromno strani, kjer so jih stestirali (in tudi sedeže za starejše otroke) pa si lahko pogledaš, kakšno oceno je dobila tvoja izbrana lupinica.[sm=smiley2.gif]
ufff, ste bile pa nekatere kar pridne z nakupovanjem. mi tudi ravno včeraj![sm=smiley36.gif] smo šli samo malo pošnofat po trgovinah, ker imamo namen kupit kavč, dnevni regal in omaro za spalnico v bližnji prihodnosti (vrstni red še ni bil določen, sigurno pa ne vse naenkrat!), pa smo naleteli na zelooo ugodno celotno spalnico pa smo jo kar kupili![sm=smiley36.gif] pa za Pio smo kupili copatke za v vrtec (samo 5 evrov v Massu!).so me čist presenetili. včeraj smo imeli res dan popustov![sm=smiley36.gif] ve ste vse kupovale stvari za dojenčka, mi pa vse ostalo, samo zanj ne![sm=smiley36.gif] saj bomo počasi začeli, lupinico si spet (imela jo je že Pia) sposodimo (Maxi Cosi), voziček tudi verjetno dobimo (neka no-name znamka), posteljico že imamo od Pie.... kupili bomo samo jogi in previjalno podlogo (+nekaj oblekic, odvisno od spola[sm=smiley36.gif], nekaj pa verjetno še dobimo).
eno vprašanje glede previjalne za tiste z manj prostora: se vam zdi bolje kupiti tisto trdo podlogo, ki jo daš na posteljico in kar tam previjaš (posteljica bo zaenkrat v spalnici) ali tisto mehko podlogo in jo daš na pralni stroj? pojma nimam, kako naj se zdaj odločimo...[sm=zmeden.gif]prej smo imeli več prostora in tudi previjalno mizo, zdaj pa ni te možnosti...[sm=smiley13.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:24:03)

tashq, mi smo pri prvi nabavili mehko podlogo. tako ali tako nisem Brine kaj dosti previjala na previjalni, ampak bolj kot ne na kavču ali pa na tleh. na previjalni ne zato, ker je bila zelo živahna, tako da sem rajši kje drugje. ker imamo malo manjšo previjalno. meni je mehka podloga fajn, ker jo lahko prenašam sem in tja. odvisno seveda, kako je/bo tebi lažje.
kako pa si imela pri prvem otročku?

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:30:07)

prej smo imeli v spalnici previjalno omaro/komodo (ali kako se reče?[sm=zmeden.gif])in gor mehko podlogo pa je bilo super. sem tudi najraje tam previjala, ker se ni veliko zvirala pa še hrbet me ni bolel, kot bi me na kavču ali na tleh. zdaj pa zaradi prostorske stiske to ni več mogoče...[sm=smiley13.gif] hrbet me bo bolel (zaradi vsaj malenkostnega sklanjanja) in na pralnem stroju z mehko podlogo in na posteljici s trdo podlago... zanima me le, če ima katera izkušnje z enim ali drugim načinom pa kako se je obneslo... za vsako previjanje (tudi nočno) otroka nesti v kopalnico, tiste trde podloge mi pa nekam ozke delujejo...res ne vem, no...[sm=zmeden.gif]

talika81 -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:42:09)

no, mi ponoči nismo previjali, razen če je bila pokakana. sej če previjaš na kavču, lahko sediš zraven. enako tudi, če previjaš na tleh. tako da se niti ne rabiš toliko sklanjati.
verjamem pa, da je dosti lažje in dosti manj obremenjujoče, če lahko lepo stojiš zraven in previjaš.

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:46:56)

ufff, še nekaj sem pozabila napisat... ko smo se vrnili z morja pa gremo naslednji dan malo v nabavo (prazen hladilnik...), sem hotla oblečt kavbojke (tukaj je bolj mraz kot na morju...). nisem jih pa oblekla že kar dolgo, na morju sploh ne, prej je bil pa itak tisti vročinski val.no, pa spravim hlače čez rito, jih probam zapret pa šok! komaj! sem tako debelo pogledala partnerja, češ kaj je zdaj to pa ga vidim, kako se reži...[sm=jezicek.gif]no, potem smo le šli v trgovino, ko smo prišli domov, sem pa pobrskala za nosečniškimi stvarmi... bo treba še malo v nabavo...pa ugotovila sem, da mi modrci za dojenje sploh niso prav, že zdaj!kaj šele bo...[sm=zmeden.gif] pa sem se zredila le 2 kili...čudno...

tashq -> RE: Januar 2014 (27.8.2013 14:53:05)

IZVIRNO SPOROČILO: talika81

no, mi ponoči nismo previjali, razen če je bila pokakana. sej če previjaš na kavču, lahko sediš zraven. enako tudi, če previjaš na tleh. tako da se niti ne rabiš toliko sklanjati.
verjamem pa, da je dosti lažje in dosti manj obremenjujoče, če lahko lepo stojiš zraven in previjaš.

mi enako glede previjanja ponoči. samo je bilo tega še vedno veliko, ker se je po vsakem dojenju pokakala, če ne drugega, je pa samo fejst prdnla kakec.[sm=smiley36.gif] prov smešno, ampak tudi tisto malo kakca sem hotla previt.
ja, saj si predstavljam, kako izgleda previjanje na kavču ali na tleh (na obiskih smo to delali), samo si še vedno malo sklonjen. se še prav spomnim teh previjanj na obiskih, kako me je hrbet bolel, sem ponavadi kar partnerju malo uturila...[sm=smiley36.gif]

pa mislim, da če bi imela trdo podlogo na posteljici, sem tudi malo sklonjena, ne? moram enkrat sprobat, kakšna je višina.... pralni stroj je le malo večji....pomoje...[sm=zmeden.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>