RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 15:58:50)

Luckasmucka se strinjam s vsem napisanim [sm=bravo.gif] Ne, velikost dojk nima prav nobene veze s količino mleka, včasih znajo edino biti problem vdrte bradavice, v tem primeru so pač nastavki. Meni je bilo najbolj smešno da mi je okolica kasneje, ko je Jure bil že malo večji, govorila da ni dobro za otroka da ga tako dolgo dojim, ker imam že predolgo mleko v dojkah in sigurno več ni kvalitetno [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif] Še dobro da nisem nikogar nikoli poslušala, res.

witch jaz ne grem na nuhalno in na nobene te teste. Imela bom pregled v 13. tednu, tolk da G pregleda plod in da pogleda če se vidi nosna kost. Čeprav večina mamic gre na nuhalno, ji jaz ne zaupam. Poznam nekaj primerov ko so rezultati nuhalne bili kao slabi in so se mamice presekirale na polno, poznam pa tudi žensko ki je izgubila otroka, ker je potem šla na amnio in je prišlo do splava. Vem da večina ta test zagovarja, jaz ga pač ne. Seveda samo moje mnenje.

dspela -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 17:29:55)

pisek, žal mi je [sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif]

anonimen, žal mi je [sm=smiley31.gif][sm=smiley19.gif]

witch, čestitke za službo. Fajn za slabosti.

Mene slabosti še ne veliko matrajo....no včasih mi postane rahlo slabo, če sem lačna, pa ob kavi mi tudi včasih postane slabo.
Me pa zdaj grlo boli in ko vedno dam tableto Granobil v usta,da dobim občutek slabosti. Prsi pa so še vedno zelo boleče.
Špika me pa kakšen dan več, kakšen dan manj.

srečna nosečka, [sm=bravo.gif] za takšno razmišljanje. Jaz tudi poskušam biti pozitivna, po 3 izgubah pikice ali pikeca. Mi kar uspeva, včasih pa se tudi pojavijo črne misli.

Jaz imam kar nekaj knjig o nosečnosti in razvoju otroka....sploh pa nisem pomislila, da bi lahko si dobila knjigo o dojenju...samo o dojenju.
Dobra ideja luckasmucka.

witch, jaz bom šla samo na nuhalno.

Jaz tudi razmišljam, če bi šla na samoplačniški pregled...ker imam prvi pregled pri svoji G. šele 3.7.
Bom pa tudi poklicala, in vprašala, če jo kdo nadomešča...sestra mi ni rekla.

AnaTek -> RE: Januar 2014 (31.5.2013 10:02:21)

Anonimna tudi jaz ti želim srečno v prihodnje in ti pošiljam ogromno pozitivnih misli [sm=smiley31.gif]

Sicer pa kar se dojenja tiče, jaz sem popolnoma za in mislim, da je to najboljše kar lahko ponudimo svojim otročkom, tako da če bo le možno, bom pač pri tem vztrajala kar se da dolgo, definitivno pa vsaj prve pol leta.

Drugače sem pa ob vseh teh slabih novicah včeraj rabila, kar malo pavze od vsega skupaj, veliko jih je nažalost že odšlo. Sem se včeraj zbudila, čisto panična, ponoči me je treslo, kot bi dobila napad in hkrati oblivalo [sm=zmeden.gif], potem pa sem še 15 minut jokala ko sem se zbudila. Se je kateri zgodilo oz dogajalo kaj podobnega? Zbudila sem se tako prazno, kot da me duša zapustila, kot da sem ostala sama. Vem prav grozno se sliši, če me sploh razumete. Hormoni so čudni ja in posledično sem bila seveda cel dan ko ožeta cunja. Sicer pa se čez dan počutim dobro, brez posebnosti, zvečer se pa počutim ko ena napihnjena žogica in zadnje dni občutim slabost zvečer, ampak za [sm=smiley11.gif] mi ni. Upam da tako ostane.

Danes sem dopolnila 6 tednov, pregled imam pa šele 24.06. in priznam da me to čakanje ubija. Sem že tudi jaz razmišljala da bi šla prej nekako na pregled.
Kar pa se tiče NS, jaz bom šla, sicer ni zanesljiva, tako kot tudi vsi ostali testi niso. Drugače pa so mi razložili, da če je NS ok, da tudi drugi testi niso potrebni, ker ne pokažejo nič kaj drugačne rezultate. NS da, vse ostalo ne. Edino kar me še v nadaljevanju zanima je, da bi šla na 3D.

Lep dan vam želim, predvsem pa poln pozitivnih misli in čimbolj topel, ker jaz že počasi zmrzujem :D

Andsan -> RE: Januar 2014 (31.5.2013 12:14:19)

Hej hej,

čeprav je deževen dan, sem polna energije. Bila sem namreč na prvem pregledu, kjer se je že videla mala pikica[sm=smiley36.gif], aja tudi srček lepo utripa[sm=smiley36.gif] Naslednji pregled imama pa čez 4 tedne, kjer se bo verjetno videlo že kaj več, upam. Zanima me, kdaj se že vidi spol otroka?

Tudi meni je žal za vse, ki ste morale dati skozi tako veliko izkušnjo. Ampak ne obupat, bo pa pri naslednji nosečnosti toliko lepše!

Lep dan vam želim.

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (31.5.2013 12:25:51)

Spol se najbolj realno vidi na morfologiji, nekatere pa imajo srečo in že na nuhalni zvedo. Prav občudujem pa pare ki ne želijo vedet pred porodom, želim si da sama ne bi bila tako nestrpna in bi se tudi pustila presenetiti. Ampak ne greee, moram vedet!! [sm=smiley36.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (31.5.2013 14:37:13)

Moji prijateljici so že na NS napovedali fantka in je bil fantek. Sestri pa do morfologije ni bilo mogoče povedati kaj je. Ker se je skrival in zakrival. Takrat je napovedala fantka in je fantek. Je pa res, da je eni drugi kolegici g napovedal punčko na ns, je bila punčka na morfologijii in vse uzjih do konca. No dobili so fantka [sm=smiley1.gif]

no evo metuljčica mogoče boš lahko mene januarja občudovala. Zmenjena sva da ne bova vprašala za spol. Itak pa da me bo po mojem razganjalo od radovednosti [sm=smiley36.gif] Moj dragi je izrazil željo da noče vedeti, to je prvi razlog. Drugi je ta, da če vprašam itak ne morem več skrivati in se bom takoj izdala, kar pa nočem da vsi sorodniki vejo. Tretji razlog je pa ta, da malo sebe probam, če se dovolj močna. Itak pa si najbolj želim samo to, da bo otroček zdrav in da bo nosečnost potekala brez problemov.

andsan bravo za srčka [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] je lep občutek ko to vidiš, a ne?

anatek veš, meni se je v začetku pogosto enako dogajalo. S tem da sem sanjala da močno krvavim. Potem pa zjutraj cela panična. Zdaj, ko sem videla srčka sem nekako pomirjena. Imela sem že 2 uz in med njima je pikica pridno zrasla in me je to res pomirilo. Zdaj pa niti pomislim ne na to, da bi bilo kar koli narobe. Sem pozitivna. Mogoče pa si plačaj en uz in naj te pregledajo, da boš pomirjena. Boljše, kot to da se mučiš.

kokapoka -> RE: Januar 2014 (31.5.2013 16:31:04)

Meni je spol v obeh nosečnostih zadela že na nuhalni,zdj pa vrjetno ne bom vprašala.

Kar se dojenja tiče sm pa čist navdušena nad dojenjem.dojila oba pono do tam nekje petega meseca potem pa še do 13mesca.nakoncu pol sam še zvečer ampak men je to res neki najbolšga,najlepšga kar mati lahko da svojemu otroku!!sam drži pa da brez nič ni nič...tko da na začetku se je treba pač res zlo potrudit, da zadeva steče...ne prehitro obupat.od mojih dveh ni noben bil niti enkrat na flaški.smo mel takoj kozarček :) niti zagrabit nista znala nobenga cuzla,sam mojo joško [sm=jezicek.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (1.6.2013 7:31:04)

Dobri sta, obe. Mene pa že zdaj zanima če dobimo fantka al punčko [sm=jezicek.gif]

Meni je pa vsaki dan bolj slabo, bljak. Jest sploh ne morem, da se o kuhanju ne pogovarjamo.

Fluffiest -> RE: Januar 2014 (1.6.2013 12:06:50)

Ta poslavljanja tukaj me spravijo prav v slabo voljo, sem rekla da kkšn da n ne smem pogledat foruma..aaaa....

Anatek jst sm sedaj noseča 6 tednov in 4 dni in imam pregled 20.6. vse bo ok, dont worry, jst si pravim če je usojeno je usojeno.
Učeraj sva bila z mojim v kinu pa se nama je na poti domov nekdo zaletel v rit, me je tako budnilo, ustrašla sm se k pri norcih.

Imena sva tud midva začela že mejčkeno izbirat, pa tudi komaj čakava da izveva kaj bo-to bolj zaradi nakupov stvari :)
Zelo lepo od vas da delite informacije kot so kakšne knjige prebrati, o vozičkih ipd. To je moja prva nosečnost in take informacije pridejo več kot prav :) hvala hvala

Drugači pa prsa me bolijo samo na otip, slabosti so res majhne, bruham ne, samo kkšna hrana mi zna smrdet oz imam zelo izostren vonj! Me prou skrbi, kot da ni nič. Treniram normalno, čist lahko, hodim na sprehode-PA SPIM :)

Lep vikend vam želim, božajte trebuščke, smejte se in uživajte!!

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (1.6.2013 14:49:59)

Živjo, tudi jaz se vam pridružujem. :)
Danes noseča 6 tednov in 1 dan, vsaj glede na FS in nato še CB. Malo še ne dojemam, da je res, ker smo se dolgo trudili za to, skoraj eno leto. V sredo grem na pregled in upam, da bo vse ok.
PDP 17. 1.

dspela -> RE: Januar 2014 (1.6.2013 17:12:41)

Gledala sem za zeliščne čaje. In sem prebrala v vodniku za nosečnost od ringaraja, da malina zmanjšuje možnost za nastanek splava. Potem pa sem gledala na netu in piše, da čaj maline pospešuje porod. Torej čaja ne smem piti...kaj pa sveže pa lahko jem?

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (1.6.2013 17:39:15)

Pozdravljene nosečke [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz sem bila žalostna za vse, ki so se poslovile, a verjamam, da bodo v naslednji nošečnosti užile prav vse radosti [sm=bravo.gif]

Po mojih izračunih sem danes stopila v 9 teden in čez dober teden me čaka prvi pregled. Prav veselim se ga in že komaj čakam [sm=smiley1.gif] Bila sem tudi pri svoji zdravnici in je rekla, da je nenormalna utrujenost čisto naravna v prvih tednih ter da kasneje mine. Prav tako so slabosti nekaj kar spremlja prve mesece. To, da sem non stop lačna kot volk, pa se ji tudi ni zdelo prav nič nenavadno, je rekla samo, da kot športnica že vem, kaj je zdravo jesti in kaj ne. Tako da se trudim jesti čim bolj zdravo, ker mi le želodček in slabost dopuščata.

Sem pa danes tekla na DM teku. Res le 5 km, a sem se med tekom počutila odlično, prav tako po teku. Doma sem malo podremala in sedaj sem zopet do večera s spanjem dobra [sm=smiley1.gif] Se mi zdi, da mi zrak in gibanje koristita proti slabostim in utrujenosti, se je pa včasih težko spravit ven, sploh med tednom, ko sem ves dan od doma.

Drage moje, uživajte v preostanku dneva in veselimo se novega življenja, ki ga nosimo pod srčkom [sm=nosecka.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

marusap -> RE: Januar 2014 (2.6.2013 12:30:10)

Moj koledarček pravi: še 222 dni do poroda [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
In samo še 9 dni do pregleda, juhu. Sem/bom zdržala in ne bom šla na samoplačniški pregled.
Za nuhalno sem se po vaših nasvetih odločila za dr. Meglič v Domžalah. Pa še CD lahko prineseš in ti posname slikice [sm=bravo.gif]. Nuhalno imam 26.6.

Mi je pa še vedno grozno slabo. No ja še malo in bo prvo tromesečje mimo. Upam, da se tudi slabosti poslovijo.

Tamala je zaspančkala, zdaj si bom pa tudi jaz privoščila spanec.

Lep preostanek vikenda vam želim!

dspela -> RE: Januar 2014 (2.6.2013 16:29:27)

srečna nosečke, bravo za tek. [sm=bravo.gif]

Jaz sem pa čist [sm=smiley29.gif].
Sem spet gledala za čaj maline in sem našla,da lahko v prvem tromesečju piješ eno skodelico čaja od listov maline in pekoče koprive, v drugem tromesečju dve skodelici na dan in v tretjem tromesečju tri skodelice na dan.
Nekje pa piše, da pred zanositvijo lahko, med nosečnostjo ne smem, na koncu nosečnosti pa spet lahko.

Meni tudi postaja rahlo slabo.....to je znak, da bom postala lačna.

dspela -> RE: Januar 2014 (2.6.2013 21:10:16)

Punce, se vam tudi kdaj zgodi, da dobite občutek vročine v trebuščku?
Meni se je zdaj to zgodilo, da sem kar naenkrat dobila tako vroč trebušček,...zelo vroč, nato pa me je začelo po celem trebuščku špikat.
To sem mi je že drugič naredilo.
Sploh mi ni znano to.

Night -> RE: Januar 2014 (2.6.2013 22:25:59)

pisek in anonimna, zelo mi je žal za vaju. Upam, da hitro dočakata to, kar si želita [sm=smiley31.gif]

Jaz sem dokaj v redu, ampak te slabosti ... Je kar hudo, priznam, ampak če je to treba, da pridem do otroka, bom tudi to potrpela. Jaz nimam jutranjih slabosti, ampak se mi slabost čez dan stopnjuje. Zjutraj mi ni slabo, če ne mislim na to, potem pa se začne že pred kosilom in vztraja, dokler ne grem spat. Hvala bogu vsaj spim kot dojenček, in to po 9 ur ali več, tako da vsaj to. Težave imam tudi s hrano, ker mi nič ne paše. V dveh tednih sem pojedla več palačink kot prej v celem letu [sm=zmeden.gif] Sicer delam bolj zdravo verzijo, ampak vseeno [sm=smiley1.gif] Drugače imam pa res slab apetit in se mi zdi, da kar hujšam. Večinoma jem bolj sadje, pa juhe. Včeraj mi je noro zapasala jota in sva morala it z mojim pod nujno po kislo zelje v trgovino. [sm=smiley36.gif] Kdaj slabosti minejo? Meni so se začele v 6. tednu, zdaj bom v 8.

Pa prebava, joj ... Mislim, da sem prvič v življenju zaprta že nekaj dni. Suhe slive se mi upirajo, donat prav tako, kaj mi torej preostane?

Moram pa povedati, da sem bila prejšnji teden na samoplačniškem pregledu in sem videla [sm=smiley27.gif] Je vse OK, velikost ustreza mojim izračunom, kaj več bom pa izvedela čez dober teden na "tapravem" pregledu.[sm=smiley1.gif] Najprej sem mislila, da ne bom šla, ampak potem sem bila tako živčna ves prejšnji teden, da sem kar šla. In me je res pomirilo.

dspela, jaz nisem še nikoli imela vročega trebuha, ne vem, kaj bi to bilo. Jaz bi to omenila na pregledu.

Coccinelle, dobrodošla [sm=bravo.gif]

Coccinelle -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 8:11:57)

Night, hvala enako. [sm=smiley13.gif]
Drugače nimam problemov s prebavo, zdaj tole zaprtje mi je pa čisto odveč. Zakaj pa do tega pride?
Moram po suhe slive, meni so pa zelo všeč. [sm=smiley1.gif]

Drugače pa razen (zelo) bolečih prsi drugih znakov sploh nimam! Na momente mi je malo čudno, ker se mi sploh ne zdi, da bi bila res noseča. [sm=zmeden.gif] Že komaj čakam pregled, da zagledam tisto malo bitje. [sm=smiley1.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 8:18:30)

Jutro!

night vem kako ti je. Meni se je 3 dni nazaj hotlo zmešat, tak mi je bilo slabo. Nisem mogla sedet, ne ležat ne hodit, da se o hrani sploh ne pogovarjamo. Nisem mogla bruhat, pomagalo je edino da sem stopila ven iz hiše na zrak. Zdaj mi je 2 dni malo bolje. Pa saj bo minilo, za naše sončke vse [sm=smiley1.gif]

Še 3 dni do pregleda, komaj že čakam[sm=bravo.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 8:33:27)

Hvala bogu se je pri meni vse nekako umirilo. Prej mi je bilo ful slabo, zdaj tu in tam. Upam, da tako tudi ostane. Isto prsi, so še boleče, ampak se jih lahko dotikam, spim na trebuhu. Prej to ni bilo mogoče.

Jaz pa moram za NS poklicati in se naročiti. Pa se še nisem odločila kam [sm=zmeden.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 8:40:28)

Jutro [sm=smiley1.gif]

Slabosti so pri meni malo popustile, ravno toliko, da se da živet in kuhat. Sem pa pri hrani še vedno "izbirčna". Najbolj mi pašelo banane, jabolka, corn flacksi, pa nora sem postala na enolončnice. Če sem lačna mi je bolj slabo, kot če sem sita...težave je v tem, da sem non stop lačna [sm=jezicek.gif]. Ne bi se rada pretirano zredila do konca nosečnosti [sm=zmeden.gif] So mi pa slabosti popustile pri 7 tednu nosečnosti.

Toplota v trebuščku meni ni poznana. Me pa včasih malo špika, tako da vem, da se nekaj dogaja. Pogosto je to tak občutek kot pred menstruacijo.

Zaprtost se je tudi meni pojavila pred parimi dnevi. Meni pomagajo tudi suhe fige, pa še namesto čokolade so dobre [sm=smiley36.gif]

Že katero tiščijo hlače? Jaz sem danes ene hlače komaj zapela in to tiste, ki so mi bile kar na komot. Pa še sodelavka me je danes prav čudno v trebuh gledala [sm=smiley22.gif]. Si moram omisliti manj oprijete stvari, ker jim v službi še ne mislim povedati za svojo nosešnost. Bo pa počasi treba gledat za nosečniškimi hlačami. Kje jih boste kupile? Oz. ali katera ve, kje so bolj poceni? Meni se zdijo te nosečniške cunje pošastno drage [sm=smiley5.gif]

miss.B -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 9:47:32)

pozdravček nosečke!
čestitke vsem za srčke [sm=bravo.gif] zdaj pa konec slabih novic in poslavljanja!!!
pri meni so slabosti še vedno prisotne, včasih manj, včasih bolj... ma upam, da se bo sedaj pa res počasi končalo to. je pa tudi meni ponavadi bolj slabo takrat ko sem lačna...
dspela glede vročega trebuha pa tudi jaz nimam izkušenj. glede malin ali čaja iz malin pa nisem nikoli zasledila, da ga med nosečnstjo ne bi smeli uživat [sm=zmeden.gif] zmernost pri uživanju hrane, mislim da res ne more narediti nobene škode. jaz nisem nikoli komplicirala glede tega. edino kar sem se in se izogibam suhim salam in pa plesnivim sirov, ki pa jih itak ne maram. pa seveda sadje in zelenjavo vedno dobro operem. brez veze, da se toliko obremenjuješ. če ti paše čaj iz malin, si ga pripravi, prav tako jej maline kadar ti zapašejo.
hlače me zaenkrat še nič ne tiščijo, so mi pa pa predvsem kavbojke postale ful neudobne, ker ne maram, da me okoli trebuha veže. k sreči imam dvoje hlače že od prejšnje nosečnosti, tako da ne bom nič posebnega kupovala, je čisto predrago. srečna nosečka, poglej malo po c&a ali h&m na rudniku, tam so še nekoliko "normalne" cene. ker 60€ pa no way, da bi dala za hlače, ki bodo uporabne itak samo par mesecev. itak bo pa sedaj poletje, pa ne bo toliko panike kombinirat. bolj me skrbi, kako bo pozimi, ko bo trebušček res ogromen in kje bom našla bundo, da jo bom lahko zapela [sm=zmeden.gif] eh, za to imamo še čas [sm=smiley1.gif]
nosečke uživajte na sončku!

AnaTek -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 9:59:02)

Ojla,

najprej en lep pozdravček Coccinelle [sm=bravo.gif]

dspela tudi jaz nisem nikoli opazila nič takšnega kot si omenila sama. Tudi mene samo špika oz me je špikalo, zdaj še to ne več.
Se mi pa zdi, da bo moj pikec/pikica nočni ptič, ker mene zmeri zvečer začne po trebuhu špikat, tiščat, vse se zvečer dogaja. Slabosti ni, edino kdaj pa kdaj mi kakšna stvar zasmrdi, pa se mi mal želodec obrne, ampak ni hudega. Če sem pa lačna, pa tud meni slabo rata, ampak ne za bruhat. Sem pa ugotovila, da čeprav mi kdaj pa kdaj zapaše kaj sladkega, mi telo tega ne pusti jest. Enostavno naredim par grižljajev in mi rata slabo. Pol pa rajši neham oz zdaj sploh več ne pojem [sm=jezicek.gif]

Sicer pa na NS sem se tudi jaz naročila, čakam še datum, kar pri Megličevi v Domažalah.

Srečna nosečka, evo jaz te po tolažim, da mene tudi že vse tišči, sem ravno včeraj rekla mojemu, da bo zgleda treba v shoping, ker so mi zdaj tudi tiste cunje, ki so mi bile rahlo prevelike, zdaj že na knap. Pa nikjer se nič ne vidi še [sm=jezicek.gif]. Ker so cunje tako drage, sem razmišljala in se nekako odločila, da si bom pač za začetek kupila ene kavbojke, da jih imam za službo, čez poletje pa itak ne bi smel bit velik problem, ker imam veliko teh 3/4 trenerkic, ki so vse zgoraj v pasu čist na easy, široki pasovi, elastični in na štrikce, tko da pomoje nebi smel bit problem. So pa res ful drage cunje, Bom probala čim manj komplicirat, potem bomo pa vidli. Sicer sem pa gledala kavbojke nekej 60€, mal bom še po internetu pogledala, včasih se kje kaj najde ceneje. No še modrc, ki ga nisem nikoli nosila, ker mi je bil prevelik, mi je zdaj že skoraj premajhen. Kaj čmo, še veliko se bo spremenilo, ampak vse na lepše.

Lep dan vam želim.

Blondinčica -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 10:31:36)

Coccinelle dobrodošla med nami [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja punce dobro jutro, jaz sem že tok vznemirjena danes je prišel moj dan D in z njim moj prvi pregled in komaj čakam popoldan da KONČNO spoznamo malo pikico, potem sporočim kako je blo... zdaj se grem pa še mal relaksirat, ker živčki delajo na polno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LP

Andsan -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 11:57:26)

Blondinčica, vem kako ti je, saj sem bila v petek tudi jaz tako živčna. Ampak je nekaj najlepšega, ko vidiš malo pikici in ko ti G reče, da srček lepo utripa[sm=bravo.gif].
Mene pa zdaj že par dni mučijo slabosti, sicer brez bruhanja, ampak vseeno se ne počutim dobro. Aja, pa samo bi jedla. Ve katera mogoče, koliko bi se lahko zredil v 1. treh mesecih.

Lep dan.

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (3.6.2013 12:04:08)

Hvala za nasvete, kje kupiti nosečniška oblačila.

Glede teže, nekje sem zasledila, da naj se v prvih treh mesecih ne bi zredile več kot kilogram...pri meni je že presežen [sm=smajl.gif]

Prilagam tekst:
"Razumno pridobivanje teže
Če so ginekologi nekoč priporočali, naj povečanje teže med nosečnostjo ne preseže dvanajst kilogramov (ki naj bi bili razporejeni takole: pol kilograma na mesec v prvem trimesečju, kilogram in pol v drugem in dva kilograma na mesec v tretjem trimesečju), so današnja pravila malce drugačna. Upoštevajo namreč izhodiščno težo oziroma indeks telesne mase (ITM), ki pomeni razmerje med težo (v kilogramih) in kvadratom telesne višine (v metrih). Razpon sega tja od sedem kilogramov, kolikor bi se smele zrediti debele ženske, katerih ITM presega 30; 9–12 kilogramov za čezmerno prehranjene ženske (ITM med 25 in 29); 12–16 kg za normalno prehranjene ženske (ITM od 18 do 25), do 18 kilogramov pa se lahko zredijo podhranjene ženske (ITM pod 18).

Celoten članek je na tej povezavi http://www.bambino.si/teza_v_nosecnosti

p.s. Tudi jaz sem non stop laaaačnaaaa [sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>