RE: Januar 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 10:43:39)

Pisek, srečno na pregledu, pa glej da poveš, kakšen je Urh sedaj, ko je v Loki.

Tudi jaz bi non stop jedla. Lačna sem tako, da mi kar ropota po želodčku, pa se s kakim sadjem probam potešiti, a ne pomaga preveč.

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 10:47:54)

Ja, Andsan, v 7 tednu se lepo vidi kako srček utripa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Pa pri nas da G slikico za domov - prva za v album [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mene v tej N prsi čisto nič ne bolijo in tudi špika me skoraj nič ne. To si nekako tako razlagam, da je zadeva že tako utečena, da je že vse naštimano [sm=smiley36.gif] V prvi N so me zelo bolele prsi in špikalo me je tudi zelo, se spomnim, da sem bila tako prestrašena, da sem šla prej h G, ker me je tako bolelo. V drugi N je bilo znakov že velik manj, zdaj v tretje pa je pravzaprav težava samo tale slabost, ki pa je najhujša. Kaj pa vem, prej sem nosila 2 fantka, pa sta bili nosečnosti podobni (po znakih), mogoče pa je kaj na tem, da bo zdaj punčka? Ugibam ... Sicer pa nam je čisto vseeno al bo F al P, važno da bo zdrav/a [sm=duda.gif].
Danes delam kar od doma in se mi v pečici že peče kosilo, sm že lačna kot volk.
Sem se stehtala in sem "pridno" pridobila že 1 kg odkar sem noseča, ampak so kile zadnja stvar zaradi katerih bi se sekirala, so šle po obeh nosečnostih v minus, smo se pridno dojili in to je to [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Lep dan vsem[sm=nosecka.gif]

pisek -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 15:12:59)

Punce, tudi jaz se poslavljam. Zal je GV prazna brez ploda in imam jutri splav v P. Nimam kaj. Solz je pretekli ze veliko, se nekaj jih bo jutri, potem pa grem novim zmagam naproti.

Uzivajte nosecnost s polno ljubezni do svojih malih pikic.

witch -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 15:36:50)

pisek [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] kar zmrazilo me je. Drži se! Pa držim pesti, da vama čim prej uspe ponovno. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

andsan jaz sem imela prvi uz pri 6t 2d in je že bil srček. Lepo se vidi rumenjaček in mala utripajoča pikica.

Jaz pa norim s papirji za službo. Pa te pošljejo levo in nazaj desno pa spet naprej. V glavem čisto sem uničena in utrujena. Se prav bojim kako bo v službi osem ur za računalnikom. Dajte mi povedat kako je z lekadolom proti glavobolu. Da ali ne? sem pozabila g vprašati. Ker me že od tega cirkusa boli, kaj pa še bo kom bom buljila non stop v računalnik.
Drugače pa sem kar ok. Slabosti so zmerne. Čeprav so vsi govorili da se bodo stopnjevale in vsak teden hujše. Pri meni za zdaj kaže obratno. So blažje kot so bile in upam, da tako tudi ostane.
Prsi pa tudi mene kak dan malo manj bolijo. Pa moram reči, da sem se kar navadila na to bolečino. V začetku je bilo spanje na trebuhu misija nemogoče. Pa da me je dragi malo bolj objel, auč. No, zdaj se že tudi to lahko dela.

ukročena -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 15:59:39)

oj, da se še jaz malo oglasim. jaz sem vredu, nič me neboli, lahko pojem vse kar mi dajo, zredila sm se že vidim po hlačah, na tehtnico nesmem, ker se bojim. Vse je vredu ampak brez popoldanskega spanca pa nemorem, pa ni to pol ure dremanja ampak vsaj 3h spanja. Moji otroci pa so zdaj doma ker so bolani, tako da gledam na en uč, z drugim pa spim. Kar se tiče vozička imamo jih 5 pri hiši pa za nobenega nevem imena vsi dobro peljejo. Ime pa imamo že zbrano[sm=smiley1.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 18:26:25)

jojjjj pisek, kako zelo mi je žal [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Najprej berem prejšnji post kako s tvojim velikim sončkom čakata na pregled, potem pa tole [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Držim pesti, da bo hitro spet uspelo in takrat s srečnim koncem! Drži se [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mene tud kr stiska za pregled, še cel dolgi teden moram čakat [sm=smiley13.gif]

witch Lekadol lahko ješ, ni pa dobro pretiravat, kot v vseh stvareh.

Meni pa takooo vse smrdi, včeraj sem delala špinačo in mi je šlo kr na bruhanje zraven. Paše pa mi solate jest, to bi non stop jedla[sm=smiley1.gif]

Blondinčica -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 20:13:00)

oooooooooooo pisek kako mi je hudo, ko sem prebrala post me je kr u trebuhu pošpiknilo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

tok že nestrpno čakam ponedeljek, želim si da bi blo vse u redu!

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 20:20:53)

Ojoj pisek, kar zmrazilo me je, ko sem prebrala [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Vse dobro ti želim in držim pesti, da čimprej spet zagledaš [sm=modricrtici.gif]

Komaj že čakam pregled, da vidim, kaj se dogaja v mojem [sm=nosecka.gif].

Lepo spančkajte drage moje[sm=zaspan.gif]

AnaTek -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 20:44:13)

pisek saj kar ne morem verjeti. zjutraj sem še prebrala, kako čakaš na pregled in sem bila prav nestrpna tudi jaz. zdaj pa takole [sm=smiley13.gif]
želim ti, da čimhitreje pozabiš slabo in se čimprej spet veseliš novih [sm=modricrtici.gif]

sicer pa za ostale, jaz sem danes kot ožeta cunja, nobene nergije, priznam da me je kar strah prvega pregleda, še sploh ker je to moja prva [sm=nosecka.gif]. sem ravno včeraj mojemu razlagala, da se mi zdi, da sem se kr malo obzidala za vsak slučaj. ampak kljub temu razmišljam pozitivno in se veselim vsega. No ampak, ko sem pa pojedla kosilo, danes sva šla kar ven, ker sem jaz rekla da tud približno ne morem kuhat, sem se pa počutila malo bolje.

uživajte, lepo se imejte in ne pozabite, jutri je nov dan in novi uspehi za vse nas ;)

Aeio -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 20:46:13)

Pisek, žal mi je.

Meni je še kar čez dan slabo velikokrat, lačna sem, pa mi nič ne diši. Delam pa tudi cel dan, ponavadi več kot 10 ur in sem zvečer samo za v posteljo. Komaj čakam vikend!

Lep večer vsem!

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (29.5.2013 21:13:03)

Ojoj, Pisek, to pa mora bit huda izkusnja. Pogumno novim zmagam naproti [sm=smiley31.gif]

Anonimen -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 9:21:01)

Jutro!

Na žalost se moram tudi jaz posloviti od vas [sm=smiley13.gif]. Pred parimi dnevi sem zakrvavela in je potem šlo - torej SS. [sm=smiley19.gif]

Punce zato uživajte v svoji nosečnosti, pazite se in božajte svoje trebuščke in predvsem ne delajte si skrbi z nepotrebnimi stvarmi.

V mislih bom z vami vsemi.

Srečno. Anonimna[sm=smiley27.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 9:43:52)

Anonimna, drži se! Srečno! In hvala za pozitivne misli [sm=smiley1.gif]

Sama pri sebi sem se odločila, da ne bom razmišljala o tem, kaj je lahko narobe, temveč pozitivno. Včasih tudi mene zanesejo kake manj lepe misli, a se ne dam. Pozitivno naprej! Na določene stvari žal nimamo vpliva [sm=smiley6.gif]

Uživajte dan!!!!

missy26 -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 9:59:04)

ojej pisek in ostale [sm=smiley13.gif] ...meni je to grozno slišat in sem še bolj v strahu da se ne bo še meni kaj zalomilo...

Jst sem bila pa v prvi nosečnosti prve 3 oziroma 4. mesece čist brez apetita. Vse mi je smrdelo sploh meso in sladko, samo solate pa sadje sem jedla, zdaj pa ravno obratno - meso in sladkarije...podn, pa že tako imam preveč kil in me že kar skrbi kako me bo hrulila na pregledih. Saj se nazaj držim, pa veliko se gibljem, ampak me še vseeno skrbi.
Drugače pa nič takega, razen da me prsi bolijo ko ne vem kaj (v prvo me niso čisto nič), pa popoldan postanem ful utrujena.
Jst se še vedno nisem naročila na pregled ker sploh ne dobim moje G in kličem in kličem...upam da se mi danes oglasi in mi da datum.
Domačim sva že povedala da bomo imeli še enega [sm=duda.gif] in so ful veseli...mami že računa koliko ima dopusta da bo Januarja kakšen teden doma da mi bo kuhala in ne vem kaj še vse [sm=smiley36.gif].

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 10:21:27)

Drage nosečke,
Čisto dobrosrčen nasvet za vse, še posebej pa za tiste, ki ste prvič noseče. Če bi rade dojile, se za to prelepo izkušnjo začnite pripravljat že zdaj. Če imate možnost, si v knjižnici poiščite knjigico Ksenije Šoster Olmer Dojenje in materinstvo iz srca. Sicer pa je tudi na internetu zelo veliko koristnih informacij o tem.
Dojenje je naravno, a ljudje smo že zdavnaj izgubili pravi stik z naravo, zato se je dobro pripraviti vnaprej na morebitne težave. Težav ali bolje rečeno negotovosti pri dojenju je zelo veliko in če boste na njih pripravljene, verjemite mi, vam jih bo veliko lažje premagati.
Naša družba od mamic pričakuje, da bodo dojile, a ne nudi jim dovolj pomoči v trenutku, ko pride do težave. Če pa boste o teh problemih poznale vsaj teoretično podlago, vam bo steklo veliko lažje.
Se splača potrudit, z dojenjem boste dale svojim otročkom najboljši začetek življenja [sm=bravo.gif]
Pa lepo božajte trebuščke [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif]

metuljčica87 -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 10:39:55)

Anonimna tudi zate mi je žal [sm=smiley19.gif] Objemček [sm=smiley31.gif]

Luckasmucka lepo napisano [sm=bravo.gif] Dojenje je ena taka pereča tema, je pa res da imam občutek da si veliko mamic želi dojiti, ampak zaradi starih prepričanj ne dojijo (kao premalo mleka, premalo kvalitetno mleko itd.). Sicer če katera mama ne želi dojiti s tem po mojem mnenju ni nič narobe, srečna mamica = srečen otrok, to je dejstvo. Ampak če pa si želite pa se je vredno potruditi, dojenje se ima čas vzpostaviti do 6. tedna! Jaz sem pri Juretu prvi mesec dala ogromno skozi. Ni hotel vlečt, krvaveče bradavice, 2 mastitisa, spal ni nič, non stop sem ga pristavljala itd. Ampak sem si dojenja res želela, zato enostavno flaše nisem zmešala. In po 1. mesecu borb nama je uspelo [sm=bravo.gif] Začel je lepo jesti na 3 ure, ponoči je spal in potem je postal pravi zizomaniak [sm=jezicek.gif] In sva se polno dojila 6 mesecev, nehala sva pa pri 15. mesecih [sm=smiley1.gif] Vmes je imel poskoke rasti, zato je več vlekel, po 2. mesecih sem imela dojke po občutku popolnoma prazne (v tem obobju veliko mamic misli da je zmanjkalo mleka, v resnici pa se je stanje dojk samo normaliziralo). V glavnem če si res želite dojiti se je vredno potruditi, če ne pa tudi s tem ni nič narobe.

pisek -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:24:33)

Ojla punce. Se javljam iz bolnice ker nimam kej pocet. Operacija uspela, pacientka ze boljse volje, ker so me v operacijski nasmejal do solz. Zdej se pocivam, pop bom ze doma.

Uzivajte sto na uro.

witch -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:26:11)

pisek drži se [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Jajaja to pa o dojenju pa mi je všeč. Namreč sama imam namen dojiti pač tako dolgo kot bo šlo. Ker pa je prvičsi sploh ne predstavljam kako bo vse to potekalo. No, res pa je, da se še nisem poglobila v to. Pa hvala za informacijo da lehko s pripravo začneš že zdaj.
Imam pa eno čisto resno vprašanje, pa ne se smejat prosim [sm=smiley9.gif] Ima velikost dojke kaj veze s tem koliko imaš mleka? Ker nekako tiste z veliki imajo vedno ful mleka. Ne vem...

Drugače pa sem danes ok. Razen tega, da me skoraj junija zebe [sm=zmeden.gif] prav nemogoče je to vreme. Upam, da bo naslednje leto ko bomo vozičkali kaj lepše [sm=smiley36.gif]

marusap -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:34:45)

joj pisek in anonimna, res mi je hudo! Vse lepo vama želim.
Mene zdaj tudi zelo skrbi. Se mi zdi, da se je že ogromno januarčic poslovilo. Me zelo mika, da bi šla na en samoplačniški pregled, ker imam do prvega pregleda še 12 dni. [sm=zmeden.gif]

Luckasmucka -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:51:45)

Ne, Witch, velikost dojke nima nobenega vpliva na količino mleka. Mleko se proizvaja po principu povpraševanje - ponudba, se pravi, večkrat kot otroka pristavljaš, več mleka bo tvoja dojka lahko proizvedla. In tako kot je rekla Metuljčica, v družbi o dojenju kroži zelo veliko mitov, npr. da ženska nima dovolj mleka. V resnici ima velika večina žensk mleka veliko več, kot ga dojenček potrebuje, in samo 2% žensk je takih, ki ne morejo proizvesti dovolj mleka (npr. zaradi fizioloških preprek). Dvom pri mamicah nastane, ko se dojke po nekaj tednih nekoliko zmehčajo in potem mamice (in okolica!) menijo, da mleka ni dovolj, ker dojke niso več napete. Nasprotno - vzpostavila se je pravo ravnovesje med povpraševanjem in ponudbo. Ko ima otrok poskok v rasti, pa je njegova potreba po mleku večja, takrat je tudi večkrat lačen in večkrat je treba dojiti. Takrat je treba mirno in brez skrbi samo večkrat pristavljat in v približno dveh dneh se bo laktacija ponovno uravnovesila. In še nekaj zelo pomembnega - vedno dojite na otrokovo pobudo! Pozabite na uro in urnik. Tiste 3 ure, o katerih govorijo, naj vam bo nekje okvir, da novorojenček ne sme imeti večjega zamika med dojenji, kar je treba paziti še posebej pri zaspančkih. Tisti, ki pa niso zaspančki, pa svoje potrebe jasno in glasno pokažejo že prej [sm=bravo.gif]
Huh, mal sem se razpisala ... ja, dojenje je moja ljubezen [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Srečna nosečka -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:55:32)

Mrusa, tudi jaz imam pregled šele čez 12 dni...in sem tudi nestrpna... Jaz se ne bom prej nikamor prijavila, si pa non stop ponavljam, da je s pikico vse v najlepšem redu [sm=smiley1.gif]

Kar se tiče dojenja, moja sestra ima majhne prsi, pa je brez problema dojila, prav tako moja mama ni prav nič obdarjena, pa je sestro dojila eno leto. Jaz sicer nimam izkušenj z dojenjem, ker je to moja prva nosečnost, ampak glede na sestro in mamo mislim, da velikosti dojk ne pomeni kaj dosti. Sem pa tudi sama pristašica dojenja in bom naredila vse, da bom dojila, če se bo le dalo [sm=smiley1.gif]

witch -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 13:55:48)

anonima [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] žal mi je [sm=smiley19.gif]

luckasmucka hvala ti [sm=bravo.gif] to bove še imele pogovore. Ker me res zanima kako je pravilno in prav. Saj dokler ne probaš ne veš...

Imam pa še eno vprašanje za vas, ki že imate otročke. NS in dvojni hormonski test. Oboje da ali ne? Kako ste prakticirale?

Anonimen -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 14:27:57)

[sm=duda.gif] pričakujemo JANUARJA 2014

Vzdevek, starost, kraj, št. otrok

1.1.
magdalenica, 28, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]
meggi peggi, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
natykaa, 24 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]

2.1.
miss.B, 28, okolica Lj, 1[sm=duda.gif]
ribica81
Aeio

3.1.

4.1.
Lešnica, Kranj, 1 [sm=duda.gif]

5.1.

6.1.
Blondinčica
lorelei*, 36 let, Lj

7.1.
8.1.

9.1.
ančkica, 2 [sm=duda.gif]
marusap, 1 [sm=duda.gif]
kemo, Celje, 1 [sm=duda.gif]

10.1.
metuljčica87, 25 let, Maribor, 1[sm=duda.gif]
witch

11.1.
btaja
srečka nosečka, 39 let, Idrija

12.1.
matildica, 1[sm=duda.gif]

13.1.
Lub3nica

14.1.
night
tia78, 1 [sm=duda.gif]

15.1.
Balloon, 30 let, Ljubljana

16.1.

17.1.
Luckasmucka, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]

18.1.
19.1.
20.1.

21.1.
Fluffiest, 26 let, Ljubljana

22.1.

23.1.
Andsan

24.1.
AnaTek, Ljubljana
dspela

25.1.
kokapoka, 26 let, 2 [sm=duda.gif]

26.1.
missy26, 1[sm=duda.gif]
ketty25, 1 [sm=duda.gif]

27.1.
28.1.
29.1.
30.1.
31.1.

x.1.
anonimna*
mami83, 1[sm=duda.gif]
ukročena, 33 let, Domžale, 2 [sm=duda.gif]
NATAPU
baby12, 23 let, Kamnik, 1 [sm=duda.gif]
Lunca2403, Litija
Stella_

SKUPAJ nas je: 36

Poslovile so se:
alfa13 [sm=angel.gif]
njelci [sm=angel.gif]
Sloncica87 [sm=angel.gif]
pisek
anonimna [sm=smiley27.gif]

magdalenica -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 14:32:44)

Dojenje - ahaha, kje smo že. Ja, so sitnosti s tem. Moj fantič je bi zaspanček, dobila sem mastitis, potem je nekako steklo in nato se mi je uprl. Ni se več hotel pristaviti, vztrajala nisem za vsako ceno in tako sva po 5 mes zaključila. Zdaj bo obveljala moja :D

Velikost prsi in količina mleka - bi znalo biti, da imajo punce z veliki dojkami več mleka, ampak tudi tistih z malimi ni za zametavat. Jaz jih poznam kar nekaj z zelo dolgim dojiljskim stažem, kljub majhni košarici :D

Pisek in anonimna [sm=smiley27.gif] - obema želim, da vaju ta izguba ne bi preveč prizadela. Pogumno naprej, novim izzivom naproti. Kljub SS ni konec sveta [sm=smiley1.gif]

miss.B -> RE: Januar 2014 (30.5.2013 14:49:58)

pisek in anonimna, res mi je žal [sm=smiley19.gif] držim pesti, da vama čimprej spet uspe, takrat pa res srečno do konca!
joj, kar nekaj januarčic se je že poslovilo... upam,da se je sedaj končalo, ker res ni prijetno brati tole [sm=smiley13.gif]
uff, ve ste že pri vozičkih, porodih, imenih in dojenju [sm=smiley1.gif]
midva imena še nima izbranega, imava še čas, se bova kasneje malo bolj poglobila v zadevo, sva tudi prvič kar nekaj odlašala z izbiro imena...
o dojenju se pa strinjam, da se res splača potruditi. jaz sem malo dojila 9 mesecev, pa se je nekako sama odstavila. pa sem imela strogo dieto zaradi njene alergije na mleko, jajca in nekaj časa na pšenico, tako da sem imela zelo zelo malo jedi na voljo, ampak sem vseeno vztrajala, ker sem vedela, da od mene dobi najboljše kar lahko.
še tri tedne pa NS, jaz grem samo na ns, brez dvojnega hormonskega testa. komaj čakam. sem tudi jaz danes vstopila v 10. teden, pa slabosti nič ne pojenjajo. prsi pa tudi mene ful bolijo, medtem ko me pri prejšnji nosečnosti niso čisto nič.
v glavnem zmrznila bom!!!! lepo se imejte in pazite na svoje bušije!!!

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>