Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 21.5.2013 15:19:46
|
|
|
|
tamala86
|
Živjo! Danes sem spet imela UZ pri rešu in pade stopka, tako da v četrtek pa punkcija. Malo sem napihnjena, pa špika me po jajčnikih, samo zvečer je pa najhujš. Upam, da bo punkcija potekala čim manj boleče in da bo kar nekaj celic...sem optimist in srčno upam tud na zamrznjenčke. Do sedaj jih še nisva imela. Pravi Re da se vidi 5 lepih foliklov, da jih je pa najbrž še več. Tok lepo še ni bilo...ena bo ziher zmagovalna. Sem pa dobila Pregnyl 10000 (2 dozi), ponavadi sem vedno dobila 1, je Reševa vedno rekla da je dovolj, tud glede na mojo kilažo?! Upam, da bojo te spremembe pozitivno vplivale. Me je pa kar malo strah punkcije, je bila prejšnjič, ko sem imela tud veliko dozo zdravil, tud mal hiperce, kar boleča, samo celic je bilo pa še manj kot ponavadi (2, prej 3). Ampak se ne dam...vse za še enega malega sončka. Tud moja mala miška si zelo želi družbe...! betricija - se vidiva v četrtek na punkciji. Z mojim sva oba pol pri ta mejhnih in ta mladih. :) Imam kratke temno vijolične lase in očala. Ne moreš zgrešit! Navijam za vse! LP
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 7:18:54
|
|
|
|
betricija
|
jutro še danes se dela, potem pa malo dopusta. sem kar malo nestrpna kako bo jutri. se ne spomnim več kako je bolelo pri punkciji, upam, da ne bo preveč. sem pa zvečer tako napihnjena, da se komaj vlečem po bajti. še v službi bi bila rada kar v trenirki. tamala86 super za stopko, se jutri vidimo v postojni. no ti pri tamladih hihi jaz pa pri tastarih. dolgi temni lasje, že malo sivih, si jih sedaj nisem nič barvala, pa zihr bom imela sivo trenirko. komajjj čakam. pa res. tudi jaz upam, da bo čimveč celic-lepih celic. pa da bo Čedo (saj on še ob četrtkih dela a ne?) našel lepe plavalčke. je pa zanimivo, da si imela hiperco pri samo 2-3 celicah, pa enem nedelujočem jajčniku. sem pa že malo pozabila..treba prinesti svoj vložek a ne? v ljubljani vem, da se ga da dobiti po punkciji. pišuka imam občutek, kot da sem prvič na postopku. kako ste drugače punce?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 8:51:37
|
|
|
|
*Aura
|
Jutro betricija, srečno za stopko!!! Tudi tamali86...si bosta dajali korajžo . Kako je to zanimivo, leta in leta poskušaš po naravni poti spočeti otroka in potem se v bistvu odvije vse v 2 tednih ...pol moraš itak čakat...kaj ni to prav smešno????? Danes je moj 8 dan po ET, razen bolečih žlez na prsih in občasno telesno slabostjo se je pri meni vse nekako umirilo. Sem pa prav melanholična od ET- verjetno je kriv utrogestan. Samo bi spala, brez volje, malo po malo žalostna. Čudno!!!???? Ta postopek me je telesno ful zdelal. Sem čisto brez energije. Kako se kaj pa ve počutite??? A imate tudi ve iste občutke in simptome????
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 9:15:52
|
|
|
|
betricija
|
mladika vse najboljše za rojstni dan. madona si mlada . dekca kako je bilo na punkciji? ni bilo preveč boleče al kako? a reško še daje estrofem al ga je treba kaj spomniti?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 9:17:24
|
|
|
|
betricija
|
aura ko sem bila jaz noseča, nisem imela znakov, razen to, da sem bila lačna...pšanca sem spohala po grlu da je moj komaj dobil kakšen košček. to je pa vse kar se spomnim...ne glej na znake, lepo se pogovarji s pikico, pa čakamo na kakšen testek
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 9:35:14
|
|
|
|
*Aura
|
Njammmmm....pohan piščanec!!!!!! Slurp!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 10:59:26
|
|
|
|
mišamašaa
|
Jaz pa perutničke, to je bil znak, ker sem šla 15 do 8h zvečer v trgovino in jih kupila kilo, spekla in pojedla, pa bognedaj, da bi mi moj katero vzel betricija in tamala86 držim pesti, da bo čim manj boleče, pa da bo en zmagovalen . Jaz pa v petek uz, da vidimo kje smo. a bo spet gužva ob 5h? Me je pa že začel dajat strah pred punkcijo, pa sem mislila, da me ne bo, ker je bilo taprvič brez bolečin, a se že tresem alja817
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 11:31:43
|
|
|
|
mladika
|
Hvala,betricija za čestitko...sej ti si bla tut enkrat tko mlada oz. vse tule gor .Sej zdej pa tut niste še penzionistke...Jaz pravim,človk je tolk star kot se počut starega!!
< Sporočilo je popravil mladika -- 22.5.2013 11:32:03 >
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 11:44:40
|
|
|
|
arii
|
Lep pozdrav! Imela bi eno vprašanje glede IVF-ja in ICSI. Prvo da razložim na hitro: 2.dan menstruacije sem zacela prejemat inekcije Puregon in sicer sem si jih dajala 5dni, 200 enot na dan. Potem sem imela 7.dan UZ in so mi rekli da niso še dovolj dozoreli celični folikli (da so pa številni). dozo so mi podalšali za dva dni in mi dodali CETROTIDE ( orgalutran 0,25). Po dveh dneh sem imela spet UZ in so mi rekli da imam zelo dosti celičnih foliklov ki so veliki tudi do 19 in v vsakem jajčniku imam minimalno po 15 foliklov. Zdravnica mi je rekla da to ni uredu da jih je preveč in da bomo morali oploditev premestiti do naslednje menstruacije. Povedala mi je še da sem imela prevelik odmerek zdravil. Zanima me če je katera od vas imela to težavo in kako se je vse skupaj odvijalo naprej?! Hvala vsem na odgovorih, pa srečno!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 12:27:29
|
|
|
|
maj4
|
arii: pozdravljena. Prav tako količino Puregona bom prejemala tudi jaz in kasneje mi bodo še nekaj dodali. Očitno gre za isti sistem in količina se mi zdi precej velika. Ampak, če uspe dosti jajčnih celic in so dovolj velike, ne vem zakaj bi umetno prelagali na naslednji mesec??? Tega res ne razumem. Je kakšen sum hiperstimulacije ali kaj? Ker meni je dr. Merlo predpisal to terapijo ravno iz tega razloga, da bo dobil večje število jajčnih celic. Mogoče ima katera druga na tem forumu že izkušnje in prosim naj jih deli z nama.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 12:40:35
|
|
|
|
dekca
|
Sem preživela, ja, terna je tudi bila , tako da zdaj čakamo do ponedeljka, kako in kaj. Ali pa pokličejo za v soboto. Boleče ni bilo prav nič, mi pa paše zdaj ležati doma. Je bil pa, razpored gor dol, Tomaževič, nas je bilo pa malo. In danes je bil izredno dobre volje, tako da se med punkcijo morala še kar malo režati. Glede na to, da je tudi v ponedeljek razpisan na transferjih, kar upam, da bo mogoče on. Sem pa govorila s svojo zdravnico, sem jo zaslišala na hodniku, je bila prav fletna, je rekla, da sem ekonomične sorte in ne pretiravam, 1 folikel=1 celica. arii, definitivno gre za hiperco, ampak če ti zdaj prekinejo, to (menda) ne šteje za postopek. Drugače sem jaz imela isto terapijo, samo imam diagnozo predčasne menopavze, pri meni se ni za bati, da bi imela kaj več kot par foliklov.
< Sporočilo je popravil dekca -- 22.5.2013 12:41:28 >
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 12:45:06
|
|
|
|
arii
|
maj4: Hvala ti za tvoj odgovor. Nevem točno zakaj bi mi premestili oploditev, danes sm mela UZ na GKLJ in mi je rekla Ginekologinja, da mi bojo verjetno za moje dobro oplojena jajčeca dali zmrznit do naslednje menst. danes so mi dali spet 1odmerek Citrotide in 1odmerek (0.25) Purogena. Rekli so mi da se ponovno jutri vrnem na kliniko in dea bomo spet opravili UZ. Nevem pa zakaj bi to bilo toliko nevarno zame ali za samo oploditev. Zato prosim vse punce ki ste z tem imele opravka da mi malo razložite in poveste o tem.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 12:46:33
|
|
|
|
maj4
|
Čestitam dekca in upam na najboljši zarodek! Kako so ti dokazali prezgodnjo menopavzo? Z AMH testom?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 14:39:55
|
|
|
|
dekca
|
AMHja še nisem kontrolirala, imam pa vse ostale simptome, in po pravici povedano, niti nočem vedeti, koliko ga imam, že vsak izvid FSHja je bolj porazen od prejšnjega, poleg vsega nimam svojih menstruacij, o ovulacijah tudi lahko samo sanjam... Hvalabogu imam vsaj kvalitetne celice.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 18:22:15
|
|
|
|
bebicaa
|
Punce pozdravljene, včeraj sem od punkcije in mi danes ni nič boljše!! spodnji del trebuha me boli in vse imam napeto! Pri prvem poizkusu sem bila drugi dan že kot nova, res pa je, da so bile takrat le 4 celice, sedaj pa 25. Kdaj naj bi ta bolečina popustila? Hvala Vam Pa srečno vsem, ki čakate na punkcijo, da bo čim manj boleča in vsem, ki čakate na testke, da bodo vsi
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 20:58:32
|
|
|
|
betricija
|
bebicaa glede na to, da si imela veliko število celic..pomeni tudi veliko foliklov, veliko špikanja. seveda boli in špika, pij VELIKOOO vode. pa počivaj. če pa ne bo bolje pa kar v bolnico..ne vem v staro porodnišnico na šlajmerjevo ... dekca..ti si bila še v torek na uz? glede na to kar si opisala, mi je moja sestrica, ki je čakala na uz v sosednji kabini rekla, kako so ene boge, ki še svoje m. nimajo . jaz ti močno držim pesti, da ti tokrat uspe!!! arii..včasih se odločijo, če je res preveč rizično, da bi bila huda hiperca še pred ET, da zamrznjeno oplojene celice in nato naslednji mesec vstavijo notri. ker bi v kolikor se vgnezdi zarodek tako hudo hiperco dobila, da bi nekaj dni ležala v bolnici in vprašanje na izid..ti kar zaupaj zdravnikom.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 22:26:06
|
|
|
|
dekca
|
Ne, v ponedeljek sem bila, to rundo je bilo vse ekspresno, ker sem hitreje reagirala na terapijo.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 22.5.2013 22:46:32
|
|
|
|
Aleda
|
Dober večer! Sem se mogla še tukaj oglasit preden grem drnjohat da se naspim, ponoči nisem lih dobro spala ker sem cel cajt sanjala o test in se vmes zbujala, se mi zdi da je blo le neki na pol. Sem nardila digitalni CB zjutraj preden sem šla v lj. in je pokazal +-noseča 1-2 tedna. Beta pa je nekaj čez 200, sem takoj ko mi je sestra povedala pozabila,ker sem bla tako srečna, je rekla da lepo narašča. Tak da zgleda da počasi bo, bomo vidli kako bo pa na UZ. Pa nej še kdo reče da z morulami ne zanosiš, meni je uspelo že v drugo. Se jutri še kaj oglasim, danes se m res ne da več komentirat. Lahko noč
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 8:13:12
|
|
|
|
maj4
|
Aleda Čestitam in srečno naprej!!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 8:20:52
|
|
|
|
Aleda
|
No, dobro jutro! Čist sem zmešana ker sem na bolniški, ne vem kar malo bedno se počutim. Sem mislila da bom kar delala, sam me je osebna zdravnica okregala da morm bit doma, potem pa upam da bo vse vredu da bom lahko šla delat še za kakšne mesec. Verjetno mislite, da sem malo smotana a? Ma ja, mi je bedno, ker ne moreš nič skriti in takoj vsi vejo pa sploh ni nujno da bo še vse ok. Znakih pa nobenih nimam, prsi so čist ovenele, edino včeraj zvečer me je malo bolelo na desni in špikalo, pomoje zarad tega ker sem tamalo vzignila iz banje, bom mogla eno drugo tehniko pogruntat. Tamala, Betricija- držim pesti da vaju danes ni oz. ne bo zelo bolelo na punkciji in da pridelata lepe celice in potem zarodke Aura- mah jest sm bla kakšen dan tut taka čudna, sam to pride od vsega,ker se nabere v glavi, drugače pa kar fajn skos cel postopek. Pač pride kakšne beden dan. Živčna sem bila bolj na koncu ko sem čakala a bo + al ne, v prejšnjem postopku sem bla čist flegma in sproščena, zdaj sem se pa skos počutila utesnjeno, kot da sploh ne diham. Pomojem tut to,ker prejšnjič sva se tako sprijaznila z možem če ne bo ratalo v nobenem postopku, bova pač brez otrok, zdaj sva pa vedela da je že enkrat uspelo... In kot Betricija sem tut jest lačna kot volk pa v prejšnji nosečnosti sem bla tut, ene 14 dni Dekca- ti čakaš na transfer a ne? Držim pesti
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 8:58:38
|
|
|
|
*Aura
|
Aleda, joj res tako je bedno ko vsi vejo. Niti odmislit ti ne pustijo.... Joj z morulo si zanosila...menda ti je to unih 7% možnosti....zgleda, da ji je bilo fanj pri tebi, da si je rekla: "Jaz pa tu ostanem in pika :)"......superca!!!!! . Dekca, dajmo, dajmo, kar korajžno, saj bo!!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 9:48:57
|
|
|
|
podokina
|
o ALEDA KAKE LEPE NOVIČKE!!! ,juhej juhej iskrene čestitke TAMALA in BETRICIJA,upam da sta lepo prestali punkcijo in dobili veliko jajčec No jest sem 5. dan po transferju,vse bp,nobenih težav,znakov nič,vseeno upam da se kej dogaja.....AURA kdaj boš delala test?jest sploh ne vem do kdaj bom zdržala,kej dost več kot par dni verjetno ne več
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:10:10
|
|
|
|
*Aura
|
Joj padokina, mene je pa tako strah za test. Danes je moj 9 dan po ET.......in gledam po spletu obleke za nosečnice.....jao meni.... . Kako je to smešno, 2 leti sem delala test vsak mesec par dni pred predvideno menstruacijo....sedaj pa sem pokakana od straha..... Pri ostalih berem, da v bistvu, če je prijelo.....bi že moglo pri 9 dnevu kaj pokazat. Mene pa kar pot oblije od straha. Test imam komaj naslednjo sredo 29.5. v Ljubljani, seveda, če se mi prej ne vlije. Po navadi imam M 30 dan, pomeni, da naj bi jo dobila - UPAM DA NE v ponedeljek 27.5.. Ne vem kaj nardit...ej....sem totalno posr**a od straha....so se mi začele kar roke potit od muke Jao meni......
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:36:37
|
|
|
|
podokina
|
ja ja verjamem,jest kokr sebe poznam bi na tvojem mestu verjetno že probala ,si ti imela na 5 dan transfer a ne?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI april-maj 2013 23.5.2013 10:44:34
|
|
|
|
*Aura
|
Punce, pa kaj je res, da po krvnem testu-če je pozitiven, dajo 1 mesec bolniške????? Je obvezno oz lahko greš vseeno delat??? Poznam punce, ki so po umetni oploditvi šle na bolniško-ampak to je bila njihova odločitev oziroma pobuda. Je obvezno???
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Patris Health®: Podpora za bodoče staršePatris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.