betricija
|
aura kaj pomenijo te številke prvič slišim. jaz v ljubljani nisem prišla do ET, tudi vedo ne kdaj so se celice nehale razvijat...imaš pa tukaj na strani 51 nekaj na to temo http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_knez_katja.pdf zeuso..potem imaš enake težave kot sem jih jaz imela..na prvi napotnici mi je napisala suprefact+gonalf, pridem po injekcije, mi sestre spremenijo na menopur (sestre!!) ker naj bi na mojo starost bolje odreagirala...pridelala sem 4 morule in + test, ßhcg nekaj čez 500, ter takoj krvavitev. požlepova je takrat rekla, da je to super rezultat in da bomo kar še enkrat nadaljeali...naslednji postopek je bil neuspešen. stopko sem dobila šele pri 27, mislim,d a so mi folikli popokal, ker se bile samo še nezrele celice in bilo jih je 5. potem je pa rekla, da dobim gonal, pridem iskat injekcije, še prej na uz, je bila bokalova, me pregleda, pa pošlje k sestram po hormone in vidim na kartonu napisan menopur. še predno sem do sestr prišla, sem se obrnila, potrkala na vrata in vprašala zakaj spet menopur, če imam na napotnici napisano gonal. pa pravi bokalova, da sem prejšna dva postopka dobro odreagirala in da mi gonal ne bo nič nucal..ej, sem se skoraj jokat začela, zakaj tako, če je na napotnici drugače napisano, (takrat se je ravno recesija začela in gonal je bistveno dražji od menopurja), pa srečam na hodniku požlepovo in ji povem, znori, da ker od doktorjev si je upal spreminjat terapijo in ji povem, da je bokalova in je takoj rekla, da če pa šefica pravi, da je menopur v redu,potem pa že tako mora biti..rezultat...14 celic, prideva 5 dan tja, da podpiševa, če bo še kak zamrznjenček, pa so bili papirji vsi izpolnjeni, da se jih je 6 oplodilo, potem pa vse prečrtan...in embriologinja pride s svojo buklo tja in pravi,d a ne vedo kdaj se je nehal razvijat..mogoče 2 mogoče 3 dan...zakaj potem vsi papirji izpolnjeni na 5 dan ET? pol so mi pa rekli, da je mogoče z mojimi geni narobe..cel teden sem se jokala doma, kaj je narobe z mojimi geni. in ko sem poklicala nazaj, da povedo kaj je bilo, so rekli, da je z mano vse ok, da je pri možu iz postopka v postopek slabše..takrat mi je pa film poču, sem rekla, da jih tožim, ker sem imela na napotnici drugače napisano...sem čez 2 dni dobila domov, da naj se zglasiva z možem spet tam, da bodo poskusili z novimi zdravili in možu predlagal ponovni spermiogram..in sva šla k rešu..in uspela v pol leta..prej pa 2 leti nič... tako da kar pogumno..teži...probaj. meni je reško tudi želel ene druge injekcije dati, pa sem ga prosila za merional takrat in zanosila...če ta postopek ne uspe, bom nafehtala še enkrat merional.
|