|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI april-maj 2013
20.5.2013 12:33:40   
betricija
aura kaj pomenijo te številke prvič slišim. jaz v ljubljani nisem prišla do ET, tudi vedo ne kdaj so se celice nehale razvijat...imaš pa tukaj na strani 51 nekaj na to temo http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_knez_katja.pdf

zeuso..potem imaš enake težave kot sem jih jaz imela..na prvi napotnici mi je napisala suprefact+gonalf, pridem po injekcije, mi sestre spremenijo na menopur (sestre!!) ker naj bi na mojo starost bolje odreagirala...pridelala sem 4 morule in + test, ßhcg nekaj čez 500, ter takoj krvavitev. požlepova je takrat rekla, da je to super rezultat in da bomo kar še enkrat nadaljeali...naslednji postopek je bil neuspešen. stopko sem dobila šele pri 27, mislim,d a so mi folikli popokal, ker se bile samo še nezrele celice in bilo jih je 5. potem je pa rekla, da dobim gonal, pridem iskat injekcije, še prej na uz, je bila bokalova, me pregleda, pa pošlje k sestram po hormone in vidim na kartonu napisan menopur. še predno sem do sestr prišla, sem se obrnila, potrkala na vrata in vprašala zakaj spet menopur, če imam na napotnici napisano gonal. pa pravi bokalova, da sem prejšna dva postopka dobro odreagirala in da mi gonal ne bo nič nucal..ej, sem se skoraj jokat začela, zakaj tako, če je na napotnici drugače napisano, (takrat se je ravno recesija začela in gonal je bistveno dražji od menopurja), pa srečam na hodniku požlepovo in ji povem, znori, da ker od doktorjev si je upal spreminjat terapijo in ji povem, da je bokalova in je takoj rekla, da če pa šefica pravi, da je menopur v redu,potem pa že tako mora biti..rezultat...14 celic, prideva 5 dan tja, da podpiševa, če bo še kak zamrznjenček, pa so bili papirji vsi izpolnjeni, da se jih je 6 oplodilo, potem pa vse prečrtan...in embriologinja pride s svojo buklo tja in pravi,d a ne vedo kdaj se je nehal razvijat..mogoče 2 mogoče 3 dan...zakaj potem vsi papirji izpolnjeni na 5 dan ET? pol so mi pa rekli, da je mogoče z mojimi geni narobe..cel teden sem se jokala doma, kaj je narobe z mojimi geni. in ko sem poklicala nazaj, da povedo kaj je bilo, so rekli, da je z mano vse ok, da je pri možu iz postopka v postopek slabše..takrat mi je pa film poču, sem rekla, da jih tožim, ker sem imela na napotnici drugače napisano...sem čez 2 dni dobila domov, da naj se zglasiva z možem spet tam, da bodo poskusili z novimi zdravili in možu predlagal ponovni spermiogram..in sva šla k rešu..in uspela v pol leta..prej pa 2 leti nič...
tako da kar pogumno..teži...probaj. meni je reško tudi želel ene druge injekcije dati, pa sem ga prosila za merional takrat in zanosila...če ta postopek ne uspe, bom nafehtala še enkrat merional.

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 176
20.5.2013 13:24:13   
dekca
Tisto zgoraj so standardi, ni pa nujno, da veljajo povsod, to so meni rekli, sem zadnjič vprašala o abecedi, nisem pa spraševala o številkah. Sem bila itak že čisto paf (v pozitivno smer), ker sem imela eno samo celico, pa je prilezla do blastociste.

PS Raziskujem tudi v službenem življenju, sicer na čisto drugem pdoročju, pa mi je brskanje enostavno v krvi.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 177
20.5.2013 14:04:58   
*Aura
Betricija hvala,
......tisti link sem si že ogledala pa je bolj tako splošen. Ko sem tvojo zgodbo prebrala nisem mogla verjet!!!! Sicer z mojim sva šele prvič v postopku, tako da nama je vse še precej tuje in doživljava sproti. No, tudi sama sem imela občutek, da gre v ljubljani kar po tekočem traku, vsaj nama se niso kaj dosti posvetili in obrazložili...mogoče ker sva prvič.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 178
20.5.2013 14:27:36   
mišamašaa
Požlepova je moja osebna ginekologinja in je res super ženska. Saj meni. Med nosečnostjo me je čuvala, kot da sem zlata. Pa nikol ni mela nobene pripombe , da sem dala ivf pri rešu skozi in tudi nazadnje mi je brez problema napisala napotnico za njega. Res same pohvale zanjo.
Jaz sem šla pa kar takoj k rešu ravno zaradi tega, ker sem od kolegice že slišala, kaj vse se dogaja v ljubljani. res groza. pol pa še tole k si ti napisala betricija, pa dej nehi no, groza. zdej sem res vesela, ker sem šla takoj k rešu. sej je direktn, sm pa točn ve zakaj se gre. pa tisti njegovi markerjiuser posted image .men je tolk dobr, k si zmer vse podčrtava.k jst na faksuuser posted image
Sem pa jaz mela tud probleme z naročanjem, ko sem šla na laparoskopijo v ljubljani. joj joj joj. k me una sestra na naročanju sploh naročit ni hotla. tud knjige ni hotla odprt. da majo gužvo. en 4x sem bila pri njej in sva se kregali. potem sem pa prišla tja vsa pocukrana, ji pihala na dušo pa kavo sem ji oblubla. no in pol me je končno naročila, pa še to me je samo s svinčnikom napisala in rekla, da neve če bo to držalo. ma kr neki so tele sestre na šlajmerjevi.se delajo ful pomembne. kot da je tako težko biti prijazen.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 179
20.5.2013 14:46:58   
womanpolice
BETRICIJA - brez skrbi ; tiho bom kot miška :-)

ALEDA... Nas pa pustiš čakat... jaz vsako minuto osvežujem stran, da zagledam tvojo lepo novičko...

Sem videla, da ste se kar razpisale o GK LJ... sem že toliko povedala na to temo, da mi je škoda vrstic, časa, itd. Z eno besedo RAZOČARANA. Zadovoljna le s sestrami.

Z Mariboru zelo zadovoljna - čist drug odnos, vse ti razložijo (npr. najin prvi pogovor v GK LJ je trajal slabih 10 minut, v MB skoraj eno uro!!!), ti dajo občutek, da si človek, ne pa paket na tekočem traku...

Srečno vsem !!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 180
20.5.2013 15:46:36   
ninocka26
Se podpišem pod Womanpolice. MB je zakon. Midva sva bila pri prvem postopku pri Rešu in mi je bil tudi čisto fajn, samo kaj ko punkcija boliiii, pe še ene par drugih problemov sem imela z zdravjem in mi je MB bolje odgovarjal. Se je moja odločitev izkazala za pravilno saj imamo že enega fantka, zdaj greva pa v nov postopek še po bratca ali sestrico.

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 181
20.5.2013 16:46:11   
alja817
Ojla punce...

Samo, da sporočim veselo novico. Danes moja beta (17dan po ET 5dni blastocista) 1559!!!

Zelo sva srečna.

Vsem ostalim pa veliko sreče in uspehov. Se slišimo. Zdaj se pa lahko preselim na forum nosečk :) Ampak vas bom še brala.
Hvala vsem za vzpodbudne besede.

Neposredna povezava do sporočila: 182
20.5.2013 17:53:09   
tara.81
nosečkam čestitke!

No, jaz sem bila tudi danes pri Rešu in pravi, da bi štartali naslednji mesec z novim postopkom, če pride user posted image v času. Menjal mi je terapijo, sedaj se je odločil za menopur in cetrotide. Ne vem še kaj bom naredila, al grem al počakam. Bom videla kdaj se bo gospa prikazala in pol odločila naprej.

Je pa bil danes zelo prijazen in mi je res bilo prijetno poklepetat z njim, tudi na vsa vprašanja mi je odgovoril brez problema.

(odgovor članu alja817)
Neposredna povezava do sporočila: 183
20.5.2013 17:53:50   
tara.81
pišanec kako je šlo pa tebi danes? Ste štartali z novim postopkom?

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 184
20.5.2013 18:18:53   
mladika
Punce jaz bi neki prašala,če ktira ve mogoče...do kdaj imajo konzilije na GK v LJ?Je junija zadnjič al majo še kakega v juliju?Pol se pa verjetno začnejo šele septembra?Bi bla vesela za odgovore!!!user posted image
*Aura,stiskam pestke,da se obe pikici primeta,če ne pa vsaj ena!!!!

Mi še zmeram upamo!!!:)

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 185
20.5.2013 20:52:48   
zeuso
mladika žau ti ne vem povedat ti pa svetujem da pokličeš sestro Tatjano in ti bo povedala
alja 817 čestitkeuser posted image user posted image
aleda kje si čakam da javiš lepo novičko

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 186
20.5.2013 21:41:49   
Aleda
Ojla, vidim da ste me že pogrešaleuser posted image moja beta danes samo 111,6, v sredo še enkrat kontrola. Mogoče se pa nardi čudež, držte pesti. Alja, še enkrat čestitkeuser posted image

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 187
20.5.2013 22:58:20   
pišanec
Hojla,
Tara.81, midva sva bila danes pri dr. Reš Muravec. Štartamo z novim postopkom takoj, ko dobim user posted image , ki jo pričakujem konec tedna. Verjetno bo, kot ponavadi, ko jo čakam, zamujala.
Tudi meni je dala menopur namesto puregona.
Se javim, ko začnem s špikanjem.
Držim pesti vsem,
P

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 188
21.5.2013 7:04:41   
betricija
spet jaz...danes pade stopka. na obeh straneh vodilna folikla oba 21. superca. danes celo pohvalil kako so lepi.o količini itak ni komentiral. cisti še vedno prisotni.
endometrij pa tam okoli 9. a ni to v redu. je rekel, da je bolj tanek...pa 3 leta nazaj sem imela tudi toliko pa je rekel, da je ok.
sem ga pa malo v slabo voljo spravila hihi...pridem 5.40 v ordinacijo, en par pred mano in zaprta vrata. pa čakamo manj kot minutko, sem rekla, dajmo poklicat in jaz pokličem dr. reša in me že po telefonu napizdi, da pride takoj. pol pa pride ven in pravi, če si človek še kave ne sme privoščit, pa da so že vse punce bile, samo še midve zamujava...no za mano so bili še 2 na vrsti...sem se mu opravičevala, pa je samo brundal...no pol so ga pa moji foliklčki razveselili.
aja, a stopka..pregnyl je treba imeti v hladilniku??? jaz sem jo sicer dala, upam, da je v službi ne počakam.

a je še katera za četrtek za punkcijo?se vidimo v postojni

dekca, poznam kaj pomeni raziskovalna žilica user posted image . moj se včasih križa ko začnem preveč v detajle gledat stvari.

je pa tako, da tistih cifer res ne poznam. prvič slišim, 3 leta nazaj teh oznak o kvaliteti celic ni bilo. imel si blastocisto ali morulo ali nič, ko si prišel 5 dan na ET. pa pomojem tudi reša ni preveč pametno spraševat, kaj to pomeni.

alja817 o bravo za lepo vrednost. user posted image , pa oglasi se ko boš imela UZ

tara81, srečno v novem postopku

mladika, rada bi ti pomagala, pa pojma nimam kako je sedaj. takrat so se tedensko sestankovali, dopust imajo od konca junija pa cca 1m, tako da zna biti že kakšen konzilij v avgustu.

aleda, držim pestke da ti hormonček zraste.

tako, danes pa šeuser posted image in komaj čakam četrtekkkkkkkkkkk. imam pa naslednji teden vse na kupu. v torek imajo nastop v vrtcu, pa ga žal ne bom videla, če bo ET v torek, potem imajo zaključni izlet, pa moji starši bi radi da gre tamala na morje...o mojem postopku pa nihče ne ve...bo še zanimivo user posted image

(odgovor članu pišanec)
Neposredna povezava do sporočila: 189
21.5.2013 7:14:42   
dekca
beatricija, endometrij mora biti debel vsaj 6 mm, tako so meni rekli, ko sem ga prvič imela 4user posted image , saj do punkcije se je popravil, moj je bil zdajle tudi 9, pa niso nič komentirali.
Pregnyl mora biti v hladilniku, sem jaz včeraj vprašala. No, zdaj je že v meniuser posted image . Sem šla pa kar do prijateljice, da mi jo je dala. Nisem ravno na ti z iglami, špikanje še gre, ko pa pridemo do mešanj, je pa z mano konec, sem pa tja rada skup zlezem že samo ob pogledu na iglo.
Kar se pa cifer pri blastocistah tiče, so meni tudi rekli, da se mi s tem ni treba ukvarjati, enim rata tudi, ko imajot ransfer na 2. dan po punkciji, enim pa super ciframi ne. Moja dr. je rekla, da je trojka že skoraj za odličnouser posted image . Pa če me je tolažila ali pa ne, sem na temu kar malo obvisela.

Neposredna povezava do sporočila: 190
21.5.2013 8:55:10   
*Aura
Mladika hvala za spodbudne besede, ko bi se vsaj ena prijela...kaj bi dala. Sicer danes je moj 6 dan po ET, pa me še vedno napenja po trebuhu in malo me jajčnika špikata...ampak vsake toliko časa, kot da zaspita in je mir potem pa opet novo na novo....upam, da ni to samo moja domišljija, ki tako vpliva.....ali pa utrogestan.....
A ste imele punce kake simptome pri jemanju utrogestana vaginalno??? Jaz ga jemljem 3 x na dan po dve kapsuli???? Jaz sem otečena okoli pasu in prsa me bolijo, ampak ne bradavice, okoli pri žlezah?????
Aleda bravo, bravo...kako fanj je brati zgodbe z lepim koncem, daje vzpodbudo vsem nam, ki upamo in upamo,.....user posted image
Pišanec veliko sreče!!! Jaz se spomnim moje prve inekcije, 15 minut sem se psihično z njo v roki pripravljala, strah pred iglo, jao meni...groza. No, pol pa je šlo. Hvala bogu, da mam nekaj špeha okoli pasu in je ublažilo "udarec" igle. Kak strahopetec sem...user posted image

Joj kako bi bilo fanj biti končno user posted image ....vse moje sošolke, kolegice, vse že imajo že lep čas...kmalu bodo šli skoraj vsi otroci v šolo...jaz pa tako zamujam...dosti krat imam občutek, da zamujam v vsemu v življenju. Vedno se smejem, delujem pozitivna...v bistvu pa me žre noter....user posted image

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 191
21.5.2013 11:29:34   
maj4
*Aura: potem nisi vesela in nasmejana. Si žalostna, jezna, strah te je, da ostaneš brez,... Upaj si biti taka kot dejansko si! Pa kaj potem, če tako čutiš. Pa kaj potem, če te drugi vidijo tako. Ne zanikaj in izživi svoja čustva. Če ti je hudo geldati druge mame z otroci, pojdi vstran in se zjokaj. Ne tudi se biti vesela, če tega tako ne čutiš. Ko si priznamo kaj čutimo, nam je potem za odtenek lažje. Upam, da nisem preveč vsiljiva, ampak želim nam vsem samo dobro. In teh situacijah bi vse morale imeti tudi čustveno podporo, npr. terapevta. Ker dejanssko vsak mesec podoživljamo izgubo... Tudi to, da tukaj damo ve iz sebe malo pomaga... Pa srečno naprej! Z vzdignjemo glavo in točno taka kot si!

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 192
21.5.2013 11:34:30   
bebicaa
Pozdravljene, evo jaz se zopet javljam v drugem poizkusu. Prvi je bil zal negativen. Imela sem 5 celic, 4 zrele, 3 pa so se oplodile.

Sedaj so mi povecali dozo hormonckov, imela sem dipherelin in gonal f. Skratka danes sem imela punkcijo, katera je bila zelo boleca ( za razliko od prve kjer sem komaj cutila), pridelala sem 25 celic.
Problem je da sem prevec reagirala, v nedeljo naj bi bil transfer v kolikor bo do njega sploh prislo user posted image . Dr. Res Muravec je rekla da bo videla, saj bi glede na mojo reakcijo lahko bilo rizicno zame.

Je imela katera podobno situacijo?

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 193
21.5.2013 11:45:07   
*Aura
maj4...hvala za lepe besede.
saj veš...ni tako enostavno. Že pred leti so me vsi psihirali kao kaj za boga čakam, ker pol bodo še problemi itd... Itak, da od vedno sem si želela imeti bolj pozno otroke, vedno sem mislila, da jih bom imela recimo med 33-35...zame so to najlepša, ta prava leta... Prej konkretna služba, stanovanje...kar se mi itak v teh časih ni izšlo....Pol pa ni šlo in ni šlo tudi za otroka in sem že over 35....
Pol so pa itak vsi pametni, bi jim najraje glavo razbila. Sem pa oseba, ki je dobila precej nožev v življenju v hrbet in ljudem ne zaupam. Zato nisem to tudi nobenemu povedala, samo doma mojim bližnjim in hvala bogu sem jih sedaj utišala...oni so bili tudi vedno najbolj pametni in vihali nos, češ, da sem karierist, da mene ne zanimajo otroci in mislim samo nase. Neumnost. Mahh......najbrž nas je dosti takih, ki moramo poslušati pametnjakoviče naokoli.
Drugače pa je res, naučila sem se "blefirati navzven" in biti venomer pozitivna...saj jo tako najbolje odnesem...vsaj takrat sama sebe nekako pusham gor. Pol pa te tudi drugi te ne sprašujejo KAJ JE???....JE KAJ NOVEGA??? JOJ... KAKO SI???-s tistim usmiljenim pogledom...žal tega ne prenesem....mogoče sem jaz mali-veliki čudak, ma kaj čem user posted image ...pa tudi službo imam tako, da jo ne bi dobro odnesla....
Zato v bistvu tako res potrebujem en zagon, nekaj da gre pozitivno, da mi da voljo...me razumete ne?????

(odgovor članu maj4)
Neposredna povezava do sporočila: 194
21.5.2013 11:50:46   
*Aura
bebica jooooj 25 celic!!!! Jaz sem jih imela 10 in sem kričala od bolečin v tisti sobi!!! Mislim, da so ti dali dosti preveliko dozo, koliko si pa imela? Jaz sem imela Puregon 200, prvi UZ je pokazal 3 celici, drugi UZ 8, na koncu 10. Mislim pa, da je moja doza bila visoka! Bila pa sem neprestano napihnjena kot balon in so me jajčniki konstantno nabijali.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 195
21.5.2013 12:08:39   
maj4
Ja, Aura točno vem o čem govoriš in te čisto razumem. Pride čas, ko se ti enostavno fučka za vse ljudi okrog tebe. Meni se je že začelo... in počutim se bolje. Smo pa različne...

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 196
21.5.2013 12:38:56   
betricija
joj punce, točno vem kaj se vam dogaja. tudi jaz bila v podobnih situacijah. prijateljice rojevale, moja poročna priča mi tudi povedala ni, da je že v 4.mesecu nosečnosti, samo ona je vedela kaj je narobe, vsi se sprašujejo, kdaj pa bo otrok,če sva poročena toliko let. kaj je narobe. jaz lahko že v prvi vrsti povem, da "hvala bogu", da je problem pri možu, sicer bi bila na tapeti jezikov pri vseh vaških čenčah, ki bi jih tašča skupaj zbobnala, tako pa je dala vsaj malo mir. ni pa prijetno. in pol sem končno zagledala tisti magični plusek, se je pol vasi spraševalo, da kaj je narobe, da sem 14 dni doma, če sem noseča, pa še vedela nisem...in sedaj spet, ko se hčerka zunaj igra, se te stare babnce sprašujejo (vključno s taščo) kdaj bo kakšen bratec ali sestrica prišla..pa ne me j...t. zato sva pa ta postopek obdržala čisto zase. nihče ne ve. tudi moja sestra ne. če rata juhej, če pa ne, gremo naslednjič spet. pa vam povem, da paše tako.pa mi ni vseeno, ko vidim veliko družino, mi smo pa samo trije. sem si vedno želela imeti 3 otroke, srečna sem, da imam eno, pa ne glede na to kako sem do nje prišla, moja je. marsikateri par ne bo nikoli imel otrok. lahko se zgodi tudi moji sestri in sem pri njej tako previdna, pa čeprav ne kaže, vem, da se ne počuti dobro, ker se tudi jaz nisem..tako da punce pogumno pogumno. ne obupat, smo zato tukaj da peskamo za vse po vrsti

(odgovor članu maj4)
Neposredna povezava do sporočila: 197
21.5.2013 12:41:23   
betricija
bebicaa bravo za 25 celic!!! user posted image user posted image prava kokoška si. ne vem pa zakaj bi reševa rekla, da je lahko zate rizično? a hiperca? a prvo punkcijo ti je reško delal? mogoče je zato bila ta boleča. nikar se ne sekiraj preveč. ni vrag da od 25 celic ne bo kakšna bila zrela in oplojena. še kak zamrznjenček bi lahko padel. pa srečno

(odgovor članu bebicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 198
21.5.2013 12:49:50   
mladika
Joj punce,točno vem kaj nekatere prestajate kar se okolice tiče...men so tut nekateri tečni ko že sprašujejo če je že kej novga pa kdaj bo... Sicer sem še mlada (jutri bom stara 25 let),ampak tale boj pa že (pre) dolgo traja.Sva se pa tudi odločla da nobenmu nava za postopek povedala,ker mislim da nobenga nič ne briga na kakšen način bo otroček spočet,važno,da bo najin!!

Mi še zmeram upamo!!!:)

Neposredna povezava do sporočila: 199
21.5.2013 13:39:32   
bebicaa
rizicno zaradi hiperce. Glede celic me ne skrbi, po moje bo se zamrznjenckov.
Prvic mi je Resko delal ampak zdej je bilo bolj bolece zaradi vecjega stevila. Reseva je bila zelo prijazna in je rekla da imam visok prag bolecine, sem bla pridna.
No sam da je mim in da se jih cim vec oplodi user posted image

(odgovor članu mladika)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.