|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI april-maj 2013
19.5.2013 21:31:00   
zeuso
Pupkinka pa ne no sem user posted image upala da je biu test prehitro narejen. Nažalost je treba tudi za zamrznjenčke čakati tri mesece, ti pa priporočam da se takoj naročiš za posvet in novo ev.št.
Dekca držim pesti da pade jutri stopka

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
19.5.2013 21:35:39   
zeuso
maj4 dobrodošla med nami pa vso srečo v postopku in na koncu en lep plusek ti želim
Aleda res ne vem kaj bi ti svetovala da bi te potolažla, držim pesti da bo jutri lep beta pa hitro javi

(odgovor članu pumpkinka)
Neposredna povezava do sporočila: 152
20.5.2013 7:52:44   
maj4
Hvala zeuso!
mila 27 v 4. postopek grem pri dr. Melotu v Postojni - kratki postopek in konec maja začenjam z puregonom. Gre za en drugačen postopek. Večkrat bom šla na UZ in ko celice zrastejo na določeno velikost, začneš prejemati še druga zdravila. Bomo videli kako se bo obneslo, glede na to, da je rezultat vsakega postopka slabši.

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 153
20.5.2013 7:53:03   
betricija
jutro
evo mene. doma mi je čisto skapultiral PC..mah..
ok stanje danes zjutraj...na obeh straneh cisti.grrr...nekaj foliklov je, čeprav jihje bilo zadnjič več, jih je sedaj nekaj manj...zihr so zadaj za temi večjimi folikli..to je tudi reško rekel, da je uz samo 2D...veliki cca. 19..hmm še jutri in mogoče bo jutri stopka v četrtek punkcija..tako kot nazadnje user posted image . naj bo še uspešno kot nazadnje user posted image
punce, kako velik endometrij ste imele??

mamica deklicam...haloo zakaj zdravniki ne poslušajo kako je bilo v prvih nosečnosti?? gledam svoje sodelavke, ki po naravni poti zanosijo, pa so precej bolj okrogle od mene, pa vidim tudi kako se ene matrajo, ki jih je pol manj od mene..tako da ok, teža je nekaj, pa kaj ješ, mogoče pri PCO, samo mene jezi to, da prideš po pomoč, pa pravijo, da je pri ženski ne vem kaj narobe, pa ji svetujejo bla bla da naj pazi na hrano, na kajenje, na alkohol..na vse po vrsti, nafilajo jo z hormoni, medtem ko moški...če je pri njemu kaj narobe, mu ne rečejo nič. edino da je pametno nehat kadit (pa ne kadiva)...ne da bi manj alkohola ali skoraj nič dol spravil, ne da bi se bolje prehranjeval..niččč..kaj moramo ženske vse pretrpeti..no..glavno je, da na koncu dobimo svoj zakladek..tako da kar pogumno user posted image user posted image aja in leta...sem eno leto za tabo, pa mi do sedaj še nihče ni rekel, da sem prestara-edino pobarvat bi se mogla, sem siva jaooo..bejba..glavo gor, pa ko greš naslednjič k doktorju kar ušesa zapri.. hihi kot jumbo, da ne slišiš nič, pa itak boš po naravni poti zanosila, sedaj so ti vse odstranili.

mišamašaa, jaz si za vsak postopek vzamem bolniško. sicer reško ne daje, mi jo pa da moj osebni zdravnik. in ko sem zanosila, me prve tri mesece on ni dal delat..je rekel, da se nimam kaj v ljubljano vsak dan vozit..ne glede na to, da sedim za mizo in skoraj nič ne gibam. in prav je naredil. sem se pa nasmejala, ko si napisala, da si mislila, da boš prva na vrsti hehe...to sem jaz zadnjič doživela, ko sem prišla 10 min do 5h, pa je bilo že 6 parov pred mano..jaooo. sedaj hodim tako, da sem 5.45 tam, da sem v službi ob 6.30 user posted image . pa je začuda reško še vedno dobre volje. ga nobena ne razkuri...

dekca, želim ti, da prideš do svojega zaklada in da ne obupaš. in sem se tudi pri tebi nasmejala, da imaš občutek, da ti bo ven padlo user posted image jao...nisi edina hehe. kaj je pa s sluznico??

mladika..hvala za pestke

aksuram hvala za lepe želje, tebi pa lep pregled v četrtek...ti na uz, jaz pa upam, da na punkcijo.

podokina, dobrodošla in bravo za dvojčke. srečno z eno lepo blasto. in kar šest v skrinjo!! bravooo user posted image je pa zanimivo, da reš svetuje aspirin 500. do sedaj je vedno in samo strogo pisal aspirin 100. reško že ve kaj dela. pa srečno

pumpkina user posted image objemčke draga moja. pa srečno s pingvinčki. jaz na njih še vedno sanjam, da bi kakšnega pridelala. je pa zoprno čakat na te eskime v ljubljani. moja sestra hodi že 2 leti po eskime, ker jih je imela 10, pa so ji vsakega posamezno zamrznili in vstavili in je za napotnico pri tomaževiču čakala zmeraj po 3 mesece, pa še takrat ko je bila na vrsti je čakala cel dan v čakalnici.

zeuso kako si? saj ne vem če je več hormonov, da bi imela več celic..meni je bilo rečeno, glede na starost, kilažo, prejšno pridelavo celic, se potem odločijo...lej, jaz sem v ljubljani z isto kombinacijo enkrat dobila 9 drugič 5 in na koncu 14 celic...pa ni bilo ET pri drugi in tretji punckiji...glavna je kvaliteta jajčic. to mi je še danes reš rekel...da ga ne zanima koliko jih je. dovolj je ena in da je ta v redu..pa dovolj je eno seme, pa da ne zastopi, zakaj en mali plavalček ne zaide do jajca...je pa odvisno od zdravil..pri rešu sem na gonal dobila samo 5 celic...

tamala86 srečno v novem postopku.potem se jutri vidive na UZ.in bi bilo zanimivo, da se v četrtek vidimo v postojni

aleda..meni ni nikoli kazal močnega pluska..sem delala 4 testee..se pa po 3 letih plusek še vedno pozna na testu hihi user posted image

maj4 srečno v postopku.pravilno razmišljaš. manj ko se obremenjuješ in greš v postopek kot tisti sistem..jbtg, če rata rata, če ne gremo naprej, obupal ne bomo, bo sigurno ratal. vsaj pri meni je bilo tako. sicer pa tako kot so punce napisale, dokler se ne vlije, da je tudi na vložku kri, ne hodi k rešu. pri meni je bilo tudi tako. edino kar je meni 3 leta nazaj rekel,d a je možno da se jajce oplodi, pa hoče vgnezdit, pa maternica ne ve ali bi sprejel zarodek ali ne..pa ga odplahne..meni je takrat pred postopkom dal prometrium, da sem ga par dni jemala, potem je po 2 dneh prišla menstra in smo šli v postopek..sedaj pa sem imela čisto blago menstro in je trajala 2 dni..nikoli v življenju še nisem imela tako kratko user posted image

mila27, jaz ne vidim nobenih stranskih učinkov..razen malo napihnjen trebuh, pa da sem dobila cisti na vsaki strani, pa da imam bradavice večje kot takrat ko sem dojila.bolijooooo..to se mi še ni zgodilo. me je pa včeraj res malo bolj špikalo. sploh ko sem kosilo kuhala in sem se naslonila na pult..jok..špika. tako da je dal možek otroka spat. juhuu...jaz pa kavčkala hihi...pa srečno

jona klara in S* ma kje sta?? S* kako je s pingvinčki, jona kaj s tvojimi foliklčki in postopkom?? pa cajt bi bil, da se babnce kaj dobimo a ne?

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 154
20.5.2013 9:04:01   
dekca
Sluznica danes ok, desni jajčnik najden, sicer prazen, v sredo punkcija. Držite pesti, da je vsaj ta folkel poln. Glede na prejšnjič sem lahko kar optimistična, da je celica noter.

(odgovor članu betricija)
Neposredna povezava do sporočila: 155
20.5.2013 9:37:28   
podokina
ALEDA,močno,močno držim pesti da bo beta normalno visoka in da te ne bo več skrbelo,še predobro vem kako si lahko živčna
ja meni tudi ni čist jasn tale aspirin 500 v tem postopku ampak upam da točno ve kaj delauser posted image
Reš zamrzne po dva zamrznjenčka skupaj in mislim da pri njemu ni potrebno čakat tri mesece,a katera kej ve?jest se to neki bežno spomnim izpred sedmih let ko sem edinkrat prišla do njih do sedaj sevedauser posted image
vidim da se ta mesec na polno dogaja,nas je ful v postopku,
Pumpkinka,škodauser posted image ,upam da bo eskimček zmagovalni
vso srečo vsem v postopku!!!

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 156
20.5.2013 9:45:17   
podokina
COALA,a ti pa še zadnjič v postopek?upam da ti bo menjava klinike koristila in bo končno uspelo,sploh starim borkam resnično resnično privoščim uspeh in vas občudujem
ko si rekla da si imela nazadnje veliko celic samo so se slabo oplodile,a imaš icsi al ivf postopek?kok si pa imela potem vstavljenih zarodkov?
menda je kvaliteta najbolj pomembna a ne'torej si na dobri poti da uspeš...
jest sem tokrat tudi dobila res lepo blastocisto se jo kar ne morem nagledat na unem listu od reša-prov popolna se mi zdiuser posted image ,tko da sem ful optimistična

(odgovor članu podokina)
Neposredna povezava do sporočila: 157
20.5.2013 9:56:42   
*Aura
Drage punce...jaz se pa javljam ponovno po dolgih 2 tednih, ker sem bila na bolniški doma in pozabila geslo za na net....grrrrr.
Skratka po ET imam v sebi (upam....)eno blastocisto in eno morulo. Danes je moj 6 dan po ET. Brala sem, da se blastocista ugnezdi v roku 24 ur, morula pa menda 3-5 dni. Zanimivo je to, da po ET se mi je zvečer vrtelo v glavi, drug dan zjutraj še bolj. Nekaj me je na desni strani ščipnilo, pol recimo čez pol urice mi je bilo slabo in so se mi roke tresle. Čudno. No, po kosu čokolade sem bila boljša.... Od puncije me bolijo prsa (sicer danes sam še malo), malček me nabijata jajčnika, malo eden, malo drugi...pa občasno sem otečena. A je katera v istem časovnem okviru s podobnimi simptomi? Ali si samo spet vse domišljam :).

(odgovor članu podokina)
Neposredna povezava do sporočila: 158
20.5.2013 10:10:11   
podokina
Super,upam da sta obe še pri tebiuser posted image ,dvojčki so super zadeva hihi
a tako hitro da se blastocista vgnezdi?sploh nisem vedela in slišala še nič na to temouser posted image
še eno vprašanje,kako se štejejo dnevi po transferju,verjetno je dan transferja,potem naslednji dan je prvi dan od ET a ne?,torej sem jaz sedaj drugi po Et če sem imela v soboto?
jest nisem čutila nobenih sprememb,tudi zdej me nič več ne špika in nič več trebuh ne boli pa sem bila po punkciji do transferja še skoz boga

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 159
20.5.2013 10:10:13   
dekca
Tudi na kliniki v Lj ni treba čakati 3 mesece, da greš lahko po zamrznjenčka, je pa res, da rabiš novo evidenčno številko. Ena, s katero smo bile januarja skupaj v postopku, je šla ponje že marca.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 160
20.5.2013 10:28:40   
*Aura
padokina :),

ja veš....nisem mogla na forum in zato sem pregledala vse info po spletu. Prenos obeh sem imela 5 dan. Blastocista-ki najbolj obeta se ugnezdi v roku 24 ur, ker je menda že tako in tako zrela in ima menda 45 % možnosti. Morula pa se še razvija in ima 7 % možnosti da se ugnezdi. Mislim, da se ne motim, tako sem nekje prebrala strokovni odgovor.
Nimam pojma kaj je bilo tisto jutro ali se je kaj ugnezdilo ali pa je kaj moje telo odvrglo. Spomnim se, da ko sem bila še mlada in sem imela za dobit menst. sem 10 minut prej se tresla in potila, pol sem jo dobila in je bilo vse mimo. Ful čuden feeling, ko opaziš, da se s tvojim telesom nekaj dogaja.
Ja, dnevi se menda štejejo en dan po ET...torej si ti danes drugi dan!!! jeahhhhhhh!!!! Ko bi vsaj!!!!!!:)
Ja, jaz sem non stop boga, od punkcije, ki me je izjemno bolela in se kričala kot vol!!!Uffffff.... Še sedaj imam odpete hlače. Je pa res, da sem tudi ful jedla....jemljem utrogestan 3X na dan-mogoče me to napihuje....
Sem pa prve tri dni precej ležala na desnem bogu, to sem tudi brala da je najboljša lega....lahko je lari-fari.....

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 161
20.5.2013 10:28:53   
zeuso
Dekca zdaj sem pa jezna, zakaj so pa meni strogo zabičali da morem čakat tri mesece za it po zamrznjenčke, od sester na odelku do doktorce ko sem šla po napotnico za ETZ, Dekca držim pesti da te na punkciji presenetli in bo več kot ena celica
Aura sem se že spraševala da kje vraga si se zgubila, navijam da bo lep plusek
Betricija hudič in te ciste glavno da so tudi folikli zdraven, zase se spomnem da se na zadnjem uz pred punkcijo imela endometrij 7 mm, kar pa se količine hormonov tiče se bom kar pustila presenetiti, ampak bom pa vseeno vprašala.
Punce tiste ki ste v Lj. jaz sem prejšnji teden gledala seznam kdo dela uz in sem očitno narobe pogledala ker se mi zdi da Požlepova in Tomaževič delata drug in ne ta teden, kdo je pol drug teden če pravte da je Požlepova ta teden.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 162
20.5.2013 10:30:54   
zeuso
Aura kdo pa ti je delal punkcijo in kolko celic si imela?

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 163
20.5.2013 10:33:38   
*Aura
zeuso,

hmmm, lej prejšnji teden 14ga je delala Požlepova pa še en teden prej, ker sem hodila na ultrazvok non-stop k njej. V bistvu tudi jaz se zdravim oz. imam postopek pri Tomaževiču ampak ga do sedaj še nisem videla, samo pregrado mi je odstranil januarja ostalo nič več. Je res, da je v letih pred upokojitvijo ma vseeno....

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 164
20.5.2013 10:35:33   
*Aura
zeuso,

mislim da Požlepova, mala črna kratki lasi z očali. Bolel ko svinja. Imela sem 10 celic...no na koncu 5 dan sta ostali še ena blastocista in ana morula.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 165
20.5.2013 10:49:31   
zeuso
Aura mislim da je ta mala z očali Nina Jančar, Požlepova pa je mala z rdečimi lasmi, kaj si imela punkcijo na torek?

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 166
20.5.2013 10:52:33   
*Aura
zeuso,

aha...pol sem pa imela Jančarjevo. Sem prvič in se ne znajdem ravno...

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 167
20.5.2013 10:53:37   
*Aura
zeuso.....ja v torek 14ga.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 168
20.5.2013 11:10:54   
dekca
Urnik zdravnikov na punkcijah/ transferjih:
ponedeljek: Tomaževič, Zorn
torek: Bokal-Vrtačnik, Jančar
sreda: Vogler, Korošec
četrtek: Drobnič, Požlep
petek: Pinter, Ban Frangež

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 169
20.5.2013 11:12:43   
dekca
PS Prejšnji teden je bila na UZ Pintarjeva, ta teden je Požlepova, za naprej pa nisem pogledala.

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 170
20.5.2013 11:27:02   
betricija
ja blastocista naj bi se v roku 24 ur vgnezdila, morula pa mora priti do blastociste, vendar je zanositev z njo zelooo majhna.je pa možna.preverjeno, samo žal neuspešno.

podokina, pravilno šteješ. ET na 3 dan pomeni, da se prvi dan začne šteti naslednji dan...jaz sem ravno zadnjič sodelavki rekla, (delam na pogodbah, odločbah...) da se vsi roki štejejo kot 1. dan od naslednjega dneva, razen menstra se začne šteti tisti dan, ko jo dobiš..itak je bil smeh.

aura, glede špikanja itd...smo vsaka različne. jaz bradavic nisem nikoli imela takšne kot jih imam sedaj. kot bi celo leto dojila. da grem zdaj na morje, danes sem dala podložen modrc gor, da se ne bi na majci videlo kot da hodim brez po svetu...hihi

dekca in zeuso...to je čisto od sestr tam, ki te naročajo odvisno, kdaj dobiš novi datum..pa odvisno pri komu. moja sestra pri tomaževiču vednnnoooo čaka 3 mesece ko pokliče, pa čeprav pravi, da gre samo po zamrznjenčke. ko sem jaz 2 leti nazaj rodila in je šla sestra po prve zamrznjenčke, sem bila ravno na šlajmarjevi in sem šla namesto nje dvignit datum..pa je spet gledala tja v zvezek, da bi jo čez 3m naročila, pa sem kar povedala sestri svoje, pa je lahko dobila čez 1m datum...malo jim je treba na prste stopit.
drugače pa moj endometrij danes blizu 9mm..to je dobro a ne

in požlepova je suhca, rdečelaska, "gobčna"..meni je najbolj všeč od vseh. ona je bila moja doktrca, ko sem se zdravila na GKLJ. jo ne bi zamenjala..no mogoče za drobniča user posted image .mi je bila pa tak fajn, ko sem ležala v kliniki, ker sem morala na čiščenje, ker so mi malo posteljice notri pustili in sem jo srečala, pa mi je čestitala res prav iz srca.fajn, da ne zamerijo, če zamenjaš kliniko. čeprav reško ravno ne sliši rad, da kakšne preiskave so delal in kaj tomaževič pravi..stara kolega pa še vedno na bojni nogi hehe...

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 171
20.5.2013 11:40:22   
*Aura
Betricija,

super si!!! Glede na to...žal...da imaš že precej izkušenj z Ljubljano ali mi znaš morda povedati kaj pomeni, da je blastocista 3AB > od 10 cel.??? Ostalo nekako razumem, to pa prav ne in tudi na spletu ne najdem. A je to kaka klasifikacija al kaj??' Hvala :)

Neposredna povezava do sporočila: 172
20.5.2013 11:42:36   
zeuso
Betricija, ja Požlepova je moja doktorca sej je fanj in vse ampak me je zdaj začelo motit ker bi ona kar vse postopke me filala z menopurjem in ko so slabi in dobri rezultati. Lani je napisala v karton da bom v tretje imela puregon ker so se mi po postopku naredile ciste in sem krvavela mesec pa pou, zdaj ko pa sem šla po napotnico je še kar vstrajala s tem menopurjem.. Itak sem se odločla da če ta postopek ne rata menjava center, ker rabim malo pauze in tudi spremembo, upam pa samo da nebo medtem časom začela zavarovalnica varčevat na številu postopkov.

Neposredna povezava do sporočila: 173
20.5.2013 12:18:06   
dekca
Meni so pa rekli, da bodo, če zdaj ne rata, terapijo sigurno spremenili, to mi je rekla že Bokalova na konziliju, potem pa tudi moja (sem pri Banovi).
Aura*, 3AA bi bila še boljša, jaz sem tudi imela prejšnjič 3AB blastocisto. Samo potem ne vprašaj, koliko je pri nas najboljše, višje od 4AA še nisem zasledila, da bi katera imela, ostala abeceda je pa prva črka kakovost embrioblasta, druga pa trofoblasta, se pravi, da najboljše bi bilo AA.

(odgovor članu zeuso)
Neposredna povezava do sporočila: 174
20.5.2013 12:24:31   
*Aura
Dekca, hvala lepa! uhhh...ti pa se res spoznaš!!!!!

(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.