katniss
|
Pozdravljene, jupi za vikende, ko je ati doma in jaz lahko v miru pojem zajtrk. Nas je pac zelo rad na rokah in si imam ponavadi cas ravno zajtrk nardit potem pa ga je treba spet malo ujckat. Se tolazim s tem, da je se tak mali in bo se dolgo verjetno to rabil... Za uspavanje pa sva danes ravno narocila posebno dekico za 'swaddling'. Nasega ekstreeeemno motijo njegove rokice. Ko je dobre volje in ni zaspan, jih radovedno gleda, poskusa dat v usta ipd., ko pa postane zaspan so pa postanejo grozljivo nadlezne. Dudo si ven vlaci in potem joce, ker jo zeli nazaj, focka se po obrazu in se zbudi ipd. Tako bova ga pa lepo zavila med spanjem in upamo, da bo nam prineslo malce vec spanca. Danes sva ga zavila v plenicko in je spal v kosu stiri ure (to je ze veeeeeliko za nasega malega jedca, ki se vedno je vsake tri ure ali manj tudi ponoci). No, bomo videli. Kako ve pripravite svoje dojene otroke, da spijo vec kot tri ure v kosu? Nasemu sem vceraj v C&A kupila majcko na kateri pise: Feed me, I'm hungry! (ker je veeeeedno lacen, ko vreca brez dna je hehe) Drugace pa glede spanja pri nas na NL strogo zabicajo, da mroa otrok spat na hrbtu, ni govora o kakem blagu ob robu posteljice ipd. Nas rad spi na boku, cez dan ga skoraj vedon tako odlagam, ponoci pa na hrbet. Zanimivo, da so take razlike v bistvu pri teh nasvetih.. Clovek bi mislil, da bi se lahko zedinili o teh nasvetih glede na to, da se starsi vedno sprasujemo, ce delamo prav ali narobe. Cepljenje: Prvega pikeca smo dobili pri dveh mesecih, reakcije ni bilo. Drugega pikeca dobimo v juniju, ko bo star tri mesece. Sem kr zagovornik cepljenja, se mi zdi pomembno, da imam moznost, na tak nacin zascititi svojega otroka. Imas pa moznost izbire tukaj in te nihce ne preganja, ce se ne odlocis za cepljenje. Krst: Ne bomo dali, nisva verna, vsaj v takem tradicionalnem smislu ne. Temenca: Sem opazila, da je dobil take cisto nezne luskinice po glavici. Namazala z oljem, nezno razcesala laske in sprala. Zgleda, da je delovalo, mu pa vsak vecer glavo nezno zdrgnem z krpico za umivanje, vcasih s samponom, vcasih brez. Mamaja: Bom se starse za kako krajnsko prosla pa porocala kak je blo . Se pa ze jaz tudi veselim, da bomo kuhali in pasirali in delali kasice. Tast je sicer ze z navdusenjem omenjal vse te trgovinske zadeve ampak to bo zgolj za kak daljsi izlet ali kaj podobnega, drugace bomo pa kuhali doma. Nas je tudi vecinoma se v 56, 62 so mu nekatere stvari prav (imamo pa res najvecjo zalogo tega, ker sem pricakovala, da bom rodila enga takega konkretnega dedca - sklepala po njegovem atiju - prisel je pa drobizek mali, ki pa bo zdaj vse not spravo zgleda hehe). Senait: Eno vprasanje: glede na to, da tudi tvoj decko malce prej rojen, a tudi pri tebi ne komplicirajo, ce mu gre pri nekaterih stvareh malce bolj pocasi? Meni vsi namrec tu pravijo, da je super da se ze tak pogovarja, smeji in glavico gor drzi, da niso pricakovli, da bo to tako hitro glede na to, da je bil rojen s 37. tedni. Kengurujcek je pa itak zakon. Ves, da mu je fajn, ce je fino pri mamici . Opaza mogoce katera, da se otroku rocice obcasno malce tresejo? Nas se je tresel kot listek v vetru, ko je bil rojen. Nihce ni nic kompliciral, zdaj je tega veliko manj, skorajda ni vec opazno. Ko pa se fejst razburi/razveseli in zacne mahat z rokicami, pa se opazi, da se nima popolnega nadzora nad njimi. Na zadnjem pregledu so sicer rekli, da je to tudi zaradi tega, ker je pac zamudil tri do stiri tedne razvoja v maternici ampak me zanima, ce ima se katera podobne izkusnje. Nocem se prevec razburjat in skrbet (ker je drugace zelo zadovoljen fantek, ki se vredu razvija in raste) ampak imam vcasih obcutek, da za ene stvari tukaj sploh ne reagirajo medtem ko gnjavijo v nedogled za kake druge (recimo spanje na hrbtu). Evo, tako na hitro bo to vse. Me caka gora perila za oprat in obesit, posesat bi bilo treba.. pa kopalnico umit. Na sreco gremo nocoj k tasci na vecerjo, tako da kuhat ni treba!
|