Mamaja
|
ojla! spet se je naredil lep dan, ki bo menda topel in pravi za vozičkanje. Midve sva včeraj imeli prvo posvetovalnico pri pediatrinji. Vse Ok, mala je dolga 55cm in tehta 4040g. V primerjavi z nekaterimi je drobižek, ampak meni se zdi, da kar lepo napreduje. Čebljanje: ja, tudi naša je že kar "zgovorna". V glavnem se sicer nekaj repenči in krega, tako da jo njen dedi že heca, da bo sitna baba, ko zraste. Pa vse bolj zbrano gleda. Več vas je omenilo, da se vaši otroci že igrajo z igračkami. Kakšne igrače jim pa dajete? Naša se največ ukvarja z dudo, ki jo lovi po košku, čeprav to ni klasična igrača. Pa nekaj gleda mobile, ki sem ji ga obesila, čebrav ne preveč. Trenutno ima sicer najraje crkljanje in to, da se nekdo ukvarja z njo. mleko meni hvalabogu ne šprica, samo vztrajno kaplja. Sem kot kaka pokvarjena pipa . Še vedno rešujem tako, da pač mleko občasno stisnem ven. Po prvem jutranjem dojenju iz bolj polne dojke stisnem okoli 50 ml mleka, samo toliko, da ne teče več ven. Boli pa še vedno. In potem to mleko zjutraj dam po steklenički. Ga spije v treh, štirih minutah, potem se pa naprej dojiva. Joj, pa kakšne obiske imate . Katniss tele tvoje z bolno punčko, ki je očitno nekaj prenesla na tvojega Akekseja, bi bilo treba prav za ušesa. In res ne razumem ljudi, ki so tako neodgovorni in neolikani, da bolni hodijo okoli ali vlačijo okrog bolne otroke. In ne le na obiske k dojenčkom, to je itak nezaslišano, ampak nasploh. Če bi imeli vsi to razščiščeno, bi bilo v vrtcih in tudi sicer veliko manj bolnih. No tudi tega, da bi bili obiski pri nas 5 ur, si ne predstavljam. To je odločno predolgo, razen če kaj počneš skupaj (izlet itd). K nam zaenkrat dovolimo le starim staršem, teti in njenim otrokom, če so zdravi, pa stricu. In prababici in pradedku sva jo nesla pokazat za nekaj minut, ker ne moreta hodit na obiske. To je pa to. Ostalim sem že ob čestitkah, ko so rekli, da kasneje pridejo na obisk, namignila, da jih bomo veseli, ko se malo navadimo eden drugega, tam nekje pri dveh mesecih. In so se kar strinjali. Stari starši & co. so pa dobrodošli že od prvega dne. Njim je sicer jasno, da ni nujno, da bo vse tipitopi pospravljeno, da lahko za jesti dobijo, če rečejo, za piti jim pa ponudimo in da če sem jaz utrujena, lahko tudi zaspim med obiskom, medtem ko oni za kratek čas prevzamejo otroka in se z njim ukvarjajo. Tako da v bistvu to niso pravi obiski . Si pa res ne predstavljam, da bi kdo zdaj prišel za pet ur, mene bi pobralo, sploh kadar je moj dragi na službeni poti in sva po več dni sami doma. Nič, grem malo pospravit stanovanje, dokler dete spi in zunaj še ni toplo za sprehod. Lepo se imejte!
|