|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
10.10.2013 22:02:08   
lepjedan
Hej hoj!

Evo, končno en miren trenutek.. Mali spi, moj je pa na enem koncertu. Včasih mi tudi kakšen takle samoten večer prav paše ;)

Ja, Katniss, tudi naš ima še vedno rad nočne obroke .. Redno na 2 uri, kar pomeni, da že 3 mesece nisem spala več kot 2 uri v kosu. Se pa kar dobro držim no, glede na vse... Problem je, ker tudi čez dan ne morem it počivat. Sicer mali zdaj lepo spi dvakrat po dobro uro, ampak jaz sploh ne morem zaspat zraven. Sem zadnjič uro in pol ležala in gledala v luft. Sem bila potem še bolj polomljena :P .. Za eno rundo pa greva običajno itak ven in se pač sprehajam, da odspi svoje. Se mi zdi, da mi svež zrak in malo gibanja še najbolj pomagata.

Sicer pa že en mesec "uvajamo" GH. Rečem uvajamo, ker nismo še praktično nič uvedli :) .. Danes je prvič malo bolj odpiral usta in dejansko pojedel nekaj (koleraba!!!). Saj se ne sekiram, nič mu ne manjka. Pri 6m ima 70cm in 9850g :D .. Motorično je tudi super razvit, se kotali sem in tja in ga najdem povsod po dnevni :) .. Imamo blazino od tiste firme pri Kranju - ogromne dimenzije, ampak itak kmalu pride na parket .. Saj se mora naučit, da ne more kar butat z glavo, ko se kotali :) .. Bo pa treba malo bolj začet pospravljat... Sicer pa ga že en mesec previjam na tleh, na tej blazini. Enostavno je preveč živ, da bi ga upala imet na previjalni. Dovolj je samo en trenutek nepazljivosti. Tako imava pa vedno pri roki vse priljubljene igračke in je kar ok :)

Berem mu še ne. Ogromno pa pojeva in pleševa :D .. Včasih sem pravi klovn, ampak ko je pa tako lepo videt ta nasmeh :) .. Pojem že tako ali tako ogromno, zdaj pa na kakšno znano melodijo kar zlagam kakšne rime. Dobro, da me še ne razume ;) .. Bo pa recimo znal zapet pesmico o receptu za rižoto :D

Jaz sem imela ogromno načrtov za te telovadbe .. Pa bolj slabo kaže. Na plavanje ne moreva začet hodit, ker ima en izpuščajček, ki se mu kar ne zaceli lepo :/ .. Za kakšno drugo reč pa vedno pride kaj vmes .. Ma, saj doma precej telovadimo ;) .. Bi mi sicer pasala kakšna družba mladih mamic. Moje kolegice (ki niso ravno na porodniški) so malo "poniknile". Tako se zgodi ..

Kaj je to libido?! :( .. Sem mlekarna na dveh nogah, vsaki dve uri dojim, slabo spim, ni energije, ne morem preklopit nazaj v "ženska" mode, grozno je :(

No, da ne bo tak dramatičen zaključek. Sicer pa zelo uživamo v tej naši mali družinici. Mali je pravi sonček, nonstop se smeji, krohota, vriska :) .. Res res je lepo!

Kako boste pa z varstvom? Vaši so bili toliko prej, da ste lahko oddali vlogo za vrtec, verjetno ... Jaz se poigravam kar z idejo, da bi bila do septembra doma. Če znese, kdaj pa mu lahko namenim še kakšen mesec, če ne zdaj, ko je tako majhen še?!

Lep večer, grem počivaaaat!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 501
11.10.2013 8:27:03   
Beba78
user posted image user posted image
hahaha, katniss, pa sva zbezali na dan tudi lepjedan user posted image .

Dobro jutro... jaz se sploh ne bom več pritoževala nad nočmi... se bom raje oglasila, ko se bom lahko pohvalila, da sem vstala samo 1x user posted image . Je bilo pa zanimivo danes ob 5.20, ko se je zbudil in začel cvilit, pa se glih v tistem trenutku zunaj pred hišo oglasi hupa, mislimda je bil avtobus, torej konkretno, in je mali kar utihnil in ponovno začivkal ob 6.30. Predvidevam, da je zaspal nazaj za ta čas. Sem se odločila, da bom nabavila navijaško trobljo user posted image user posted image . Bom zahupala za vsako, ko bo zacvilil ponoči, hehe...

Zdele pa čakava dimnikarja, da nam pride očistit dimnik od kamina. Sploh si ne predstavljam, kako packarijo mi bo naredil... Upam, da ne! Sem malo nervozna.

Lep dan kljub dežju.

P. S. A katera iz lj ve, kje se da kje v bližini nabirat kostanj??

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 502
11.10.2013 17:59:26   
katniss
user posted image
Pa je res lepjedan prisla. user posted image

Cisto na hitro: A kateri izmedih vasih bebic ne mara riza? Ali krompirja?
Nas cuk bi jedel brokoli brez problema... z rizem pa ni sans. Ali krompirjem. Sem mu dala krompir kot pire pa tudi v kosih, da bi ga sam zmlel. Vse ven spljuva... Se tolazim, da bo to verjento cez dva tedna minilo.
Po drugi strani pa mu je kruh kr vsec, aja pa banane niso neki hit. Sem mislila, da bo kr planil, pa ni bil prevec zainteresiran. No, ne zgleda, da bi hujsal ali pa se umirjal, tako da pac poskusamo naprej.

Dez ste k nam poslali, danes je ze en taki zaspani dan. Sva dve uri popoldne skupaj odspalauser posted image , je prav pasalouser posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 503
13.10.2013 20:15:39   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.) NP: 6. 11.
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm
7,5 meseca: 8540g, 70,5cm, OG 44cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm
7 mesecev: 7900g, 70cm

12. 2. (PDP 3. 2.) NP: 5. 11.
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm
7 mesecev: Z: 7320g, 66cm Ž: 8080g, 68cm

8. 3. PDP (9. 3.) NP: 8. 12.
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm
6,5 meseca: 9540g, 71cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm
6 mesecev: 9260g, 69cm, OG 46cm

15. 3. (PDP 5. 4.) NP: 13. 12.
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm
6 mesecev: 7515g, 63,5cm, OG 44cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm
5,5 meseca: 7910cm, 70cm, OG 42cm

21. 3. (PDP 16. 3.) NP: konec decembra
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm
6 mesecev: 7770g, 67cm

22. 3. (PDP 25. 3.) NP: januar
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm
6 mesecev: 9150g, 70cm

2. 4. (PDP 2. 4.)
barbara_s: N (2700g, 49cm)
1,5 meseca: 4290g, 56,5cm
3 mesece: 5540g, 62,5cm
5 mesecev: 6470g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g
5 mesecev: 9100g
6 mesecev: 9850g, 70cm

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm
5,5 meseca: 6400g, 67cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 504
14.10.2013 10:42:20   
Mamaja
Daan!

Kako vam gre? Ste lepo preživeli vikend?

Mi smo Ok, brez posebnosti.

Beba, Lepjedan in Katniss sprijaznite se, da so fantje ponoči pač lačni user posted image . Zdaj hodijo na joško, čez dobrih 15, slabih 20 let bodo pa ob 3h zjutraj na štacjonu jedli burek, kebab, burger ali karkoli bo že takrat popularno user posted image

Katniss tudi naša pikica ne mara kaj preveč riža in krompirja, če jih ponudim same. Če pa je raven še kaka zelenjava , ji je pa zelo všeč. Tako da ne dobi riža, ampak "spasirano rižoto", ali pa krompir z blitvo/bučkami/korenjem. Vem, da si enkrat napisala, da pri vas ne mešate hrane, ampak mogoče lahko vseeno poskusiš. Bučke ali blitvo s krompirjem jaz dostikrat naredim kar za obe skupaj - skuham za obe, potem za Ivo dam malo proč in fino pretlačim, da nastane pire, pa kapljico oljčnega olja dodam. Svoje pa bolj grobo pretlačim, da ostanejo koščki, dodam sol, poper, oljčno olje, včasih tudi česen, pa zraven še kako ribo zmažem. Njam..

Pa s krompirjem pri naši vžge tudi finta, da naredim pire z malo mojega mleka. Veliko raje poje kot samo pretlačen krompir.

Sicer je pa pri nas očitno končno steklo hranjenje z GH. Količinsko sicer še vedno nisva tam, da bi lahko zamenjali obrok, se pa že dober teden vsaj ne upira in nekaj poje brez težav. Če se zatakne, ji pa že med obrokom ponudim žličko ali dve vode in potem spet brez protesta je naprej. Vem, da pitje med obrokom odsvetujejo, češ da potem otrok več pije kot je, ampak nama pomaga, da pojeva več.

Kako kaj umivate zobke, tiste, katerih otročki so jih že dobili? Midve bova začeli danes. Sem mislila, da mora zobek vsaj majčkeno zrasti, da ga začneš umivat, pa me je moja sestra prepričala, da je treba takoj, ko "špice" pokukajo ven. No, midve sva očitno zamudili že skoraj tri tedne user posted image , a kajčmo zdaj. Katere zobne ščetke uporabljate? Midve bova curaproxovo za otroke. Joj, tako se je težko odločit, kaj izbrat, ko je taka ponudba ščetk in ostalih reči za otroke.

Grem zdaj prat perilo, dokler dete še spi...

< Sporočilo je popravil Mamaja -- 14.10.2013 10:43:58 >

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 505
14.10.2013 14:10:03   
drejcisu
Oj..oj..
Včeraj blo prav luštno na sončku...dons pa spet neki čudn tale vreme zgleda user posted image

Tudi mi smo ok...
Papcanje nam gre res super.....včeraj prvič probala govejo juhico s korenčkom in kašico in ji je blo kar všeč..pa še mal je mogla zobka uporablat user posted image
Drugače pa že veselo poje vse kar ji pripravim...drug teden bom probala dat še skuto s sadjem dopoldan....pol smo pa že na konju...bo joškica samo še zjutraj in zvečer pred spanjem..user posted image
Joj tud jst se še nisem lotla umivanja zobkov...sem pa nekje zasledila da je zadost če si daš kako gazico na prst in podrgneš zobke da pri tko malih ne še ni potrebna krtačka..

Tud pri nas se je libido mal zgubil...samo kaj ko oba kr padeva okrog polnoči mrtva v posteljo...mogoče se bo pa kmal najdu kje..user posted image

Evo nekaj malega od nas...
Mejte se lepo ...

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 506
14.10.2013 20:49:46   
Beba78
Oj, oj,

Mamaja, lepo si to napisala glede fantov in nočne lakote user posted image .
Sebastjan se je sicer zadnji dve noči zbudil zgolj 1x, kar je zame trenutno neprecenljivo user posted image .

Čiščenje zobkov - mi jih še ne, ker jih še ni. Mu pa vsake toliko v usta vtaknem prst, na katerega nataknem bombažno gazico, in podrsam po dlesni. Na ta način mi tudi umivamo zobke do prvega leta. Nič ščetke.

Krompir, riž - tudi pri nas zgolj v kombinaciji z drugo zelenjavo in v manjših količinah.

Lepo in mirno noč želim.

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 507
15.10.2013 8:47:16   
leilla
zdravo punce

kako pa čistite noske, ko imajo polnega zaradi prehlada? jaz s fiziološko, ampak nekako je dobro za zelo kratek čas

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 508
15.10.2013 9:50:49   
abc123
SONCE!!!!!!!!!!user posted image

No ja, sonce je posvetilo tudi v okna user posted image ....bo treba mal pomit, sam tamala tako rada skozi okno gleda, tavelka jih pa itak prijema z rokami......

Mi tudi krompir in riž mešamo z zelenjavo, si ne predstavljam samo krompir ali riž jest.

Kako vi hrani kaj izboljšate okus? A dodate že kakšne začimbe? Npr. krompir + bučka+ meso...ali dodate kaj npr. petršilja ipd. teh blagih okusov?

Dreiscu - a skuto oz. mlečne izdelke se že lahko da? Sploh nimam nobenih točnih informacij kaj pri katerih mesecih že sme. Pri tavelki sem imela, ampak so se smernice uvajanja vmes že spremenile.
Mi gluten že kar en mesec jemo, včeraj sem ji naredila gres z jbolkom in mlekom, pa ji ni blo ne vem kako fajn. Skorjo sem ji dala v roko pa tako velike kose odtrga, da je joj in v bistvu na ta način nič ne poje.

Naša se še vedno na trebuhu samo okoli svoje osi vrti, se dvigne na iztegnjene roke in noge, včasih kolena pokrči, ampak takoj pade nazaj na trebuh. Leze samo nazaj, naprej pa niti malo ne. Bo že še pogruntala.

Leilla - noske z injekcijo in fiziološko pol pa nosni aspirator in to non stop ponavljat. Druge ni.

Zobkov mi še nimamo, sem pa pri prvi kupila eno tako kao krtačko, ki jo grizlja (mislim da DM - komplet z prvo nego, trije različni tipi krtačk), ampak čisla sem pa v bistvu s prstom in gazo.

Pište kaj, ker je fajn brat.
Čao, pa uživajte v soncu, pa kostanj kuhajte/pecite...

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 509
15.10.2013 15:28:24   
grašek
pozdravljene,

mamaja - naša je ponoči, pa je punca, noči nismo še nikoli prespali, imamo sedaj po novem neke dvourne intervale, če spi tri ure, že kar gledam, kaj ji je

branje
- midve bolj kaževa znake ob knjigicah, zelo je pozorna na moje gibe rok in sama tudi nekaj izvaja, sem prav presenečena, kako hitro je začela, zdi se mi, da poskuša z znaki za mleko in oči

izalina - se strinjam, dokler se sam ne usede, to ni tisto pravo, jaz je sploh ne posedam, imam tudi jaz v ledvenem delu skoliozo in če je kaj podedovala, bi bilo to še slabše

mamaja
- tudi naša punčka je podobno živahna kot Iva, vidim, da gre ivi res vse zelo hitro, če že vstaja ob opori, nas pa je pedokinetika prepričala in hodiva že od 12 tedna naprej, se mi zdi, da ima res dober prestrezni moment, pa tako lepo gibanje, težko pa rečem, kako bi bilo brez tega, cena pa res je kar visoka, mi je pa všeč tudi zaradi družanja, pa sedaj imamo že poligone - take male tobogančke

gibanje
- se že lepo plazi, tudi naprej, a po nekaj plazkih, se spet uleže, pogleda igračo, ni še tisto tekoče plazenje čez celo sobo, pride pa s kombinacijo vsega, kar zna, obračanje, vrtenje, plazenje - do želene igrače

GH - to je pri nas hit, poje zelo veliko, za tako malo pupo (sedaj ima kakšnih 6600 g), 2 krompirčka, pol korenčka in malo brokolija, potem pa še malo mlekca čez, ima rada vse variante, tudi samostojno riž in krompir, sedaj sva uvedli zelenjavo, pa večerni rižko

katniss
- je bilo nekaj časa nazaj govora o britju nog, jaz sem si zadnjič skoraj pol noge odrezala, ko sem hitela, user posted image , sedaj se mi zdi, da bom več naredila, če z vsako stvarjo hitim, a potem, ko pobiram razbite posodice..., niti ni tako hitro

plavanje - mamaja
, kam hodita? mi smo imeli danes pregled ledvic, ker ima starejša prirojeno napako, pa so še malo pogledali, zaenkrat je vse ok, je pa faca, je kar ležala in se pustila pregledovat z Uz, mal se je nasmehnila, ko jo je požgečkalo

tek - v nedeljo sem z vozičkom tekla 1,5 ure, danes grem pa sama, če mi le uspe vse uskladiti

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 510
15.10.2013 15:29:51   
Rose Bay
Ojla

Ja končno sonce, jaz sem ga kar pogrešala. Midva sva zdaj dost zunaj, bova izkoristila te lepe dneve, kolikor se pač da. Ta teden malo pospravljam po vrtu, saj vse mi ne bo uspelo, ker je preveč dela user posted image ampak kolikor bo, bo. Včeraj sem pospravila bučke, jajčevec, kumare, paradižnik, zgleda da je res konec poletja user posted image . Je pa zdaj tolk lažje s tamalim to počet, kot prej, ko je bil še v košari recimo. Najprej sem ga mogla en krog peljat, da je zaspal potem pa hitro na vrt delat, ampak se je ponavadi po 15 min zbudil in potem je bilo konec veselja. Zdaj je super, on gleda okrog, malo mene , jaz se z njim hecam, on se mi smeji, ko pa se naveliča greva pa na sprehod user posted image .

Mi se imamo prav luštno, v soboto smo dopolnili 8. mesecev imamo pa tudi prvi zobek user posted image . Začel je prav na veliko govorit, saj je prej tudi samo zdaj skoz govori da, da ,da, bau, bau ,bau. Klepetulja mala. Rad se zamoti na igralni površini, rad pa tudi raziskuje in se mimogrede znajde pod mizo. Še dobro da nismo kupovali igralne podloge, ker kar naprej zapušča svojo.

Jaz moram tudi kupit zimsko vrečo, samo je kar drago. Najbrž bom na bolhi kakšno vzela.

Mlečni izdelki- meni je bilo rečeno da lahko pred 1. letom samo ne kot glavni obrok, torej samo kot dodatek k sadju recimo. Ne spomnim se pa od katerega meseca dalje lahko, jaz sem mu šele zdaj začela dodajat.

Začimbe- sem jaz tudi iskala informacije, tole sem našla med drugim: Po priporočilih strokovnjakov z uvajanjem začimb v prehrano otrok je treba počakati do 8. meseca starosti. Začimbe uvajamo tako kot nova živila, postopno, vendar v zelo majhnih količinah. Počakati moramo najmanj šest dni pred uvedbo nove začimbe, da bi zmanjšali tveganje za draženje otrokovega želodca in ugotovili morebitne vzroke katerega koli neželenega učinka.
Najpogostejše začimbe v otroški prehrani, ki jih dodamo v zelo majhnih količinah, so:

vanilja,
cimet,
meta,
pomarančna in limonina lupinica,
bazilika,
peteršilj,
origano,
rožmarin,
česen,
posušena paprika,
posušeni paradižnik,
muškatni orešček,
poper.

Mene je tudi že večkrat zamikalo da bi mu dala kakšen peteršilj, baziliko. Bomo poskusili.

Odnosi, libido- se še jaz pridružim klubu user posted image , saj enkrat bo bolje, kajne? V nedeljo smo imeli en mini izletek, tamal je drnohal v nosilki, midva sva se pa sprehajala in martinčkala na soncu. Pa še prav fino sva se pogovarjala, res sproščeno. Nobenega letanja od enih babic k drugim. Samo mi trije.

Ah nič, sem hotela še pokomentirat ampak zgleda ne bo šlo

Lep dan vsem

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 511
15.10.2013 21:00:39   
Beba78
Dober večer...user posted image

Danes bo kar dolgi...večer, mislim...je Sebastjan zaspal že ob 19.45, ker je popoldne bolj malo spal. Upam, da bo nočka tudi kul. Danes se je spet zbudil samo ob 3h, ob 6h je bil pa itak že pokonci, potem je pa zaspal ob 9h in spal do 12h user posted image .

grašek - a greš na Lj maraton?? Pri nas bodo družinsko čast reševali otroci user posted image . Ju je teta prijavila in imata štart na Lumpijevem teku v soboto ob 11h.
Pa ko pišeš o dvournih nočnih intervalih - naš mali jih je tudi imel cel september (oktober ne bom štela, ker je dobil vnetje ušes in mislim, da so mu boleča ušeska kratila spanec), sedaj pa se že nekaj noči zbuja zgolj 1x. Upam, da bo tudi pri vas kmalu bolje, pri nas pa, da ne bo spet slabšeuser posted image .

Začimbe - jaz mu v sadno kašico že dajem cimet, v zelenjavno juhico pa peteršilj. Pa cimet obvezno kupujem v DM od Alnature, ki je bio, ker je to ena najbolj prešpricanih rastlin, tako da pazite. Peteršilj je pa z domačega vrta. Recimo, da je bio user posted image .

Meni je danes uspelo posneti filmček, kako se tamal smeji svojemu starejšemu bratcu. Neverjeten je. Samo pogleda ga, pa skor poči od smeha. Prav naglas se krohoče.

Bodite lepo.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 512
15.10.2013 21:01:16   
ana88
Hojla!

Jaz v prvi vrsti iščem energijo za karkoli (kje je še libido). Naša frajla čez dan s težavo zaspi in se potem kar hitro predrami, tako da so dnevni počitki za mamo tudi nekako odpadli.
Kako vi uspavate svoje tamale, če sploh? Naša je navajena guncanja na rokah, z dudo v ustih. Ampak je že kar konkretna, poleg tega se steguje in ji položaj ni všeč (ali kaj user posted image ) - po moje je to tisti ekstenzijski vzorec, za katerega noben noče nič čut pri nas (bom jutri še enkrat omenila na fizioterapiji). No, kakorkoli, vsak nasvet ali tehnika je dobrodošla (z izjemo nasvetov alla ''pusti jo, da se zjoče'' - nimam srca za kaj takega user posted image ). Bo treba spremenit rutino, ker mi bojo roke odpadle in hrbet se mi bo zlomil.

Kontracepcija: Midva sva se odločila za kondome. Imam dovolj kemije s temi tabletkami. Poleg tega že malo razmišljava o baby #2. In nima smisla kakšne hormonske zaščite uporabljat.
No, ko sem že ravno pri naslednjih otročkih...tiste ki imate več otrok...kakšna je kaj starostna razlika in kako vam to ustreza? Bi raje da so bolj narazen ali bolj skupaj ali ste super zadovoljne tako kot je? Pa druge že kaj razmišljate za naprej?

Mlečni izdelki: Mi smo danes prvič jedli skuto, v kombinaciji z banano. Ji je kar šlo dol. Edino proti koncu se mi zdi, da je že imela dovolj, ampak je vseeno usta odpirala. Bučka. user posted image No, je pojedla potem vse, kar sem ji pripravila - 170g.

GH, ki je še nismo poskusili: Od začimb nič, razen peteršilj v goveji juhi (se mi zdi, tašča kuha ob nedeljah). Kruha še ni jedla (smo danes nabavili in bomo v kratkem dali - kakšen kruh dajete ve?), jajčnega rumenjaka se še nismo spravili probat (pa bi ga že zdavnaj lahko po navodilih v posvetovalnici, bomo tudi v kratkem), testenine smo tudi danes nabavili. No, pa seveda jogurta, rib in en kup druge hrane, ki itak pride v poštev kasneje. Ampak toliko glede teh ''zdaj aktualnih'' živil.

Riža in krompirja nikoli ne dajem posamično. Riž je mislim da tako ali tako samo enkrat jedla. Večinoma je krompir in potem še kakšne 4 različne vrste zelenjave. Pa meso. In je res okusno. Sploh ne pogrešam soli, ko probam. Dam pa vsega približno enako, da pride kot kakšna malo bolj gosta zelenjavna juha, ne prevladuje krompir.

Gibanje: Pri nas nič novega, še vedno puza vzvratno. Ampak še ni pogruntala, da bi lahko tako vseeno prišla do igrač. Jo gleda pa se odmika nazaj, namesto da bi se okrog obrnila in šla rikverc do nje. user posted image Ah, bo že. Drugače pa že za kar nekaj časa sedi samostojno (sem opazila včeraj). Se mi zdi, da so se ji trebušne mišice kar lepo okrepile. Jutri imamo spet fizioterapijo, me zanima, kaj bo tam povedala.

Zobki in čiščenje le-teh: Mi imamo dva in jih vsak večer pred spanjem malo počohamo. Smo dobili za darilo tisti set iz DM-a. Najprej ji jaz s tisto vmesno ''krtačko'' po zobkih počoham, potem pa ji dam tisto, ki je ze dlesni in sama malo pogloda. Se vedno tako razveseli, ko dobi v roke. Učke se ji kar zasvetijo. No, mi to prakticiramo po večerni flaški, ji pa po tem obroku še dam malo vode za spit, da malo splahne tisto mleko.

Kostanj: Ravno včeraj smo ga šli prvič nabirat. In tako smo šli tudi prvič v gozd. Ampak je prespala to dogodivščino na mojih rokah. user posted image Ga je pa ati sam v dobri uri nabral za polno košaro. user posted image Zdaj moramo samo še nabavit tisto reč za kostanj peč, tisto posebno posodo z luknjicami. Mi je pečen boljši od kuhanega. user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 513
16.10.2013 9:44:04   
izalina
Hej,

danes sem imela pa kar nekaj za prebrat user posted image Prav paše, ko je tako kislo vreme. Prejšnje dneve sva večinoma dopoldneva preživela zunaj, danes bo pa to bolj težko.

Začimbe - petršilj se je znašel na njegovem jedilniku, drugega še ne. Danes lahko poskusim s cimetom za malico. Počasi bomo tudi te uvedli.

GH, ki je še nismo uvedli - meso, mleko in mlečni izdelki, jajca. Nasslednje kar bom uvedla bo meso (mlada govedina in piška) ter skuta. Meso ima že na zalogi, mi ga je tašča zrihtala. Za skuto pa se še nisem ppovsem odločila...nevem če mi jo bo uspelo narest doma. Časovno bi mi nekako zneslo, bolj mi je problem dobiti domače mleko oz. ga ima mama, samo je 30km stran. Jajce mu bom poskusila dat, zaradi alergije, na jedilniku ga pa ne bo.

Grašek - bravo za tek. Meni še ne znese. Imam trenutno preveč dela s knjigami. Bosta pa našo družino na maratonu zastopala starejša hčerka na lumpiju in ati na 42ki pa dedi tudi, za sestro in brata pa še nisem sigurna, ker se prijavita v zadnjem tednu.

Uspavanje - po večerji ga skopam, oblečem v pižamo. Se podoji (kolikor pač želi) in ko vidim, da ima dojenja dovolj, da se je umiril, ga odnesem v posteljico, mu dam glasbo, dudo in zaspi. Tako je če je bp. pride pa dan, ko nikakor ne more zaspat, ko bi se rad še crkljal, ko želi biti pri meni in takrat ga uspavam na rokah, z zibanjem na telovadni žogi, v najslabšem primeru na joški (to je bolj malokrat). Čez dan je meni uspavanje težje oz. kdaj zaspi v vozičku, kdaj na joški. Se mi zdi škoda, da bi za vsako spanje hodila noter spat v posteljo, da se bo navadil na spanje. Ana88 jaz ti toplo priporočam knjido Otroško spanje brez joka v sanje, začneš gledat na spanje z drugega zornega kota, dobiš nekaj nasvetov,itd.

Zobki - čistimo z gazico.

Riž in krompir - bolj malokrat in vedno v kombinaciji z drugo zelenjavo.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 514
16.10.2013 14:24:29   
katniss
Pozdravljene,

groza kaka noc je za nami. user posted image Sestkrat iz postelje, buden med drugo in tretjo, pa ob pol sestih valda cisto buden spet.. smo sli ob 7h sicer nazaj spat pa do pol devetih ampak to ni to. Zdaj opoldne ponavadi mrkne za dve uri, danes je blo cele pol ure. Ga mam zdaj na tleh in upam, da se bo utrudil. Jaz imam namrec podocnjake do kolen... komaj cakam, da bo ura pol sedem zvecer, da pride moz, ker sem danes pa ze res adijo. A je polna luna al kaj? :/

GH: Hja, sem mu zmesala stvari zraven riza in krompirja pa.. se ni slo. Danes spet. Sem dala zdaj ravno kuhat, malo sladke paprike zraven pa korencek in riz. Bomo videli. Drugace jaz to tudi zmeljem, ne vem ravno kak bi mu to ponudila, da bi sam jedel.
Zdaj mu predvsem na tak nacin ponujam skorjice kruha, rizeve vaflje, koscke sadja, tudi kako zelenjavo ampak tudi kasice. Cisto odvisno koliko casa imam oziroma koliko se mi je s tem za jezit.
No meni so vceraj v posvetovalnici dejali, da naj kr zacnem z celo jajcko... sem samo noro pogledala ampak ok. To je tukaj ocitno standard zadeva torej, da se jajcka ponudi pri sestih mesecih (kar cela, lahko tudi pecena). No, zanimivo pac.

Uspavanje: Je ravno prispela knjigam od E. Pantley: No cry sleep solution, zdaj se rabim samo malo casa in energije, da jo preberem. Tudi nas zaspi samo na rokah, imamo ze vsi pocasi tega dost, ker postaja tezki. Pa se tecn je ko strela, ko je zaspan in ga vcasih tudi po celo uro nosim okrog, da se gospodic odloci in za pol urce zadrema...

Nic, ocitno se je utrudil. Gremo ponovno probat, ce bo spal!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 515
16.10.2013 22:08:02   
Mamaja
Hojla!

Lepo vas je brat

Se javlja še ena zombijasta mama s podočnjaki do kolen user posted image . Že dober teden zanič spim. Prejšnji teden sva bili z malo sami in ker se naša miš zvečer ne umiri do 23h, polnoči, me je malo skurilo, ker sem šele potem, ko je ona zaspala, začela z vsakodnevnimi sprotnimi opravili (perilo, posoda, tuš, plačevanje računov itd) in končala okoli pol dveh, dveh zjutraj, potem sem bila pa tako polna adrenalina, da nisem zaspala še nekaj časa. Konec tedna ni bilo veliko bolje, čeprav je bil moj že doma, v ponedeljek je pa imela "rabim mamo dan" in me je čisto izmolzla. Zadnja dva dneva pa ponoči ful poje. Gre za trajanje in količino, čeprav ima le eno dodatno dojenje. In včeraj je nekaj jokala v spanju in potem ko sem vsaj desetkrat vstala in jo pomirila, sem jo vzela k nama v posteljo. In takrat je user posted image mali oživel in začel plezat po nama, se vzpenjat na posteljno vzglavje, čebljat in vriskat..enourni žur user posted image .

Skratka čisto sem zblojena pa še ne kaže, da bo bolje. Danes pozno popoldne je dobila vročino in začela ful jokat, pa taka rdeča lička ima. Zdi se mi, da vidim nov zobek, ki se trudi priti ven, nisem pa prepričana, da je on kriv za Ivine muke. Zdaj spi, se pa že "veselim"noči.

Začimb in zelišč še ne dodajam v hrano za malo, tudi za jajčni rumenjak se še nisem opogumila, čeprav je pediatrinja že pri šestih mesecih rekla, da lahko začneva. Katniss zanimivo, da pri vas priporočajo tudi beljak, tu se z njim čaka skoraj do enega leta.

Nadaljnji otroci: hm, ja, midva bi imela še enega, ampak ne takoj. Se mi zdi, da je prav, da si moje telo oz. telo vsake ženske malo opomore po nosečnosti in porodu. Vsaj kaki dve leti še ne bi bila noseča, če bo uspelo. Potem pa ja, že zato, ker imam že 36 let.

Grašek midve hodiva plavat na fakulteto za šport. Začeli smo pred dvema tednoma, tečaj bo pa trajal do konca decembra (10 obiskov vsega skupaj).

Joj, mala že stoka.. čav!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 516
17.10.2013 9:07:41   
izalina
Mamaja - če ima res očitno rdeča lička, pokliči k pediatrinji, ker gre lahko za 5.otroško bolezen. To ni nič takega, ne dobiš nobenih zdravil. Lička so na tak način rdeča, kot če bi jo opeklo sonce.

Plavanje - mi hodimo v Atlantis, ker lahko gre zraven še starejša hčerka. Ati plava z najmlajšim, midve hčerko pa po svoje uživava. Pa meni je to všeč, ker se rekviziti na uri ful menjajo in ni več kot pol ure v obroču. Večinoma smo kar brez obročev/črvov.

Spanje - trenutno gre krivulja spanja gor, ampak kaj ko bo kmalu polna luna in ne vem kaj bo takrat. Sem pa ugotovila, da sem mu zvečer dala premalo jest. Tako mu sedaj pripravim mlečno-žitno kašico iz 200ml vode in on to vse poje, prej sem mu pa dala 100ml. Pred spanjem je pa itak še joška.

Obroki - tale teden imava kar ritem...8h joška, 10.30 sadna malica, cca.13.30h kosilo, joška predno gremo ven, 18h mlečno-žitna kašica, 19.30 joška. Ponoči pa še 2x joška....ponavadi okrog 3h in 5.30.

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 517
17.10.2013 9:13:01   
abc123
Hojla,

vidim da imamo vse kar pestre noči. Našaje bila tudi danes polom. Mah, bo že, saj ko bodo v puberteti pa vstati ne bodo hoteli user posted image

Začimbe - petršilj in mini bazilike

Uspavanje - jaz našo vedno odložim v posteljo, jo dam na bok in v roke njeno miško da jo objame, v usta dudo ter prižgem lučko z nežno glasbo in potem zaspi. Na rokah je full živčna in ni šans da bi zaspala. Ana88 kaj pa če ji ne odgovarja da je na rokah. Poskusi jo odložit, ji kaj zapet, božat po glavi, med učkami ali po hrbtu... da čuti da si tam.

Beba naša je tudi full vesela ko taveliko vid. Včasih kar leži na tleh in jo opazuje kako se igra, če se pa dolgo časa ne vidita, pa tamala tako brca in se smeji, jo hoče kar prijet, tavelka jo pa lubčka. Je res lepo to gledat.

Razlika - pri nas je 4 leta in moram rečt da je kar fajn. Tavelika je že full samostojna in razume stvari in jo z lahko vključim zraven če želi.

Libido - odkar ne jemljem tablet imam občutek da se počasi vrača, tudi glavobolov ni več........samo zdaj trenutno nimamo nobene kontracepcije, ampak bo treba nekaj.

Tekačice user posted image Jaz bi tudi, ampak kaj ko je taka muka začet ko nimaš nič kondicije.

GH - jaz pa nič več ne merim v ml. Če ji npr. pripravim 2 mini krompirja + zelenjavo in tudi če malo ostane, sklepam da je sita. Ravno tako malica - zmiksam 1 banano (kar je prib. 100ml) in če več kot pol poje, sklepam da je sita. Ker pojesti 1 banano oz. 2 krompirja je pa že kar nekaj za 7 mesečnico.

Lep sončen dan

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 518
17.10.2013 9:21:57   
leilla
berem da dajete dopoldan sadno malico vašim malčkom - a to npr. samo jabolko in je to to? naši dve sta po tem tako lačni da joj. obvezno mora biti zraven npr. zdrob ali kaj podobnega. da bi zdržali potem 3 ure do naslednjega obroka ni variante.

lp

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 519
17.10.2013 20:24:35   
katniss
Ah, mirna noc in dan sta za nama. Neverjetno, koliko bolje se pocutim, ce se zbudi 'samo' trikrat na nocuser posted image .

Danes sem mu za kosilo ponudila leco z avokadom. Hja no, je zacel 'brrr' delat in sem bila te mesanice tudi jaz malce delezna. Bo treba se sprobat user posted image .
Za malico sem mu ponudila rizev vafelj, kumaro in paradiznik. Je napadel paradiznik in kumaro, rizev vafelj (ceprav ga ima zelo rad) ga ni zanimal! Pol pa razumi te male jedceuser posted image .

leilla: Jah, sadna malica je pac bolj lahka. Jaz se ne ubadam s tem koliko casa 'zdrzi' med obroki brez mleka, cisto iskreno povedano. Itak se ne poje dovolj, da bi menjala obrok, poleg tega pije mleko pri meni za zejo. Verjetno je to drugace, ce ne dojis? Mogoce poskusi ponudit se malce caja/vode? Tudi to napolni.

Telovadba: jaz bi se zelo rada spravila v fitnes (mi je bilo zelo vsec tako delat po nekem programu) ampak zal nimam varstva za tamalega. Hodiva pac na sprehode ampak mi pa vseeno nekaj manjka. Za vikende pa se rada naspimuser posted image .

Plavanje: Tako, mdiva se bova tudi spravila. Do sedaj so mi se vsi povedali, kako fino spijo bebice po plavanju pa da vidimo, ce bo kaj na nasega palilo. Vcasih se mi zdi, da imam duracel zajcka, ki si konstatno polni baterije pri meni. ;)

Bodoci otroci: Midva bi rada cimprej se enega ceprav bi trenuto rada pocakala se malo... Ker tole je kr naporen sport ceprav Aleksej baje ni ravno ne vem kako zahteven otrok. Baje. user posted image

Nic, grem se malo zrelaksirat pred spanjem..in upat, da bo lahka noc!

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 520
20.10.2013 22:00:21   
ana88
Kje ste punce? user posted image

Hvala vsem za nasvete glede uspavanja. Sem poskusila, da sem se uglela zraven nje, jo držala za roko, jo božala po glavi, hrbtu, nogicah. Tudi to, da sem samo zraven bila čisto pri miru in jo pustila da bi se sama uspavala. Ampak se je samo še bolj razživela, brcala z nogicami, mahala z rokami (in posledično z mojo roko zraven), ko sem samo zraven bila, je non stop gledala kje sem. Je tako živahna, da tudi ko komaj gleda, nekaj miga. No, zaenkrat jo še nosim, ampak ji paše zdaj tako, da je pokonci in potem nasloni bučko, jaz pa ji (po novem) mrmram Sveto noč (prej sem bila tiho). In tako zdaj zaspi brez upiranja v roku 10 minut. Upam, da bo čez nekaj časa zadostovalo, da jo samo odložim in potem mrmram Sveto noč - da bo vse skupaj povezala in tako zaspala. Si bom pa tudi izposodila tisto knjigo v knjižnici.
Jo moram pa pohvalit za čez noč. Vidim, da imate nekatere kar žurke z vašimi user posted image . No, naša lepo prespi celo noč, od cca 19.30 do cca 6.00. Mogoče se od začetka in pa proti koncu parkrat zbudi in zajoka, ampak je dovolj, da daš dudo v usta in nazaj zaspi.

No, mi smo bili zdaj že drugič na fizioterapiji in jo je pohvalila. Smo odkrili, da čisto lepo samostojno sedi. Sicer ji še ni 100% za zaupat, ampak načeloma sedi. Je pokazala, kako ji pomagat pri gibanju in na kaj bit pozoren in lepo delamo te vaje z njo doma.

Danes smo tudi dobili trip-trap stolček na posojo za nedoločen čas. user posted image Je že jedla večerjo v njem in se ji dopade. Je cela vesela tolkla po mizi z rokicami in brcala z nogicami po podlagi (čeprav je spustila en popoldanski spanec in bila v času večerje že 4 ure pokonci in bila taaakoooo utrujena - o tem sem govorila prejle, ko sem rekla da non stop miga user posted image ).

No, mi zdaj že nekaj časa spimo v isti postelji in dokler midva ne prideva spat, naša tamala kraljuje na moji polovici postelje. In po novem se zdaj kotali v spanju (za kar v kinderpetu seveda ni imela prostora). Skoraj vsakič, ko grem mimo spalnice in pogledam k njej, je v drugi pozi. Zdaj ji po novem odgovarja tudi na trebuhu. Vem, da so nekateri vaši dojenčki to že zdavnaj počeli, ampak meni je to čisto na novo in sem čist fascinirana, kako ji rata. user posted image Plus to, da je v tisti vreči in nima ravno nekega prostora za manevriranje z nogicami. No pač, neka novost, ki sem se je ravno spomnila. :P

Sadne malice in ostali obroki: Naša toliko poje, da kar težko verjamem. Ne vem, kam daje, res. Na primer, za sadno malico poje 1 jabolko (srednje veliko), 1 hruško, pol banane (ne dam cele, ker zapira) in nekaj skute - vse skupaj cca 250g. user posted image Naslednji obrok je čez cca 3 ure. Tudi kosilo ima kar obilno - tudi cca 250g, včasih več, nikoli manj. Mlečna malice je cca 200g, in pa flaška zjutraj in zvečer je 200ml. In vedno poje vse, kar ji dam. Ne pusti nič na krožniku. Jaz si to razlagam tako, da pač potrebuje za rast. Čeprav včasih poje toliko, kot bi jaz (npr. za sadno malico). Ampak jaz svoje telo samo vzdružejm, ona pa pač rabi za razvoj.

Telovadba: Dobre ste tiste, ki imate še voljo, energijo in čas za tovrstno miganje. Jaz sem šla od poroda 2x na eliptik za pol ure. Mislim, da tam ene 3, 4 mesece po porodu. To je bilo vse. user posted image Pred nosečnostjo sem imela enkrat obdobje, ko sem šla vsako jutro za 1 uro na eliptik ali ven teč (med počitnicami recimo, ko ni bilo faxa). Drugače pa bi jaz bolj potrebovala kakšne vaje za trebušne mišice. Se spravljam že nekaj časa, da bi naredila nekaj trebušnjakov, pa se ne spravim. user posted image Ma, bomo že.

Katniss: Sem enkrat komentirala, ko si pisala kakšen je tvoj user posted image , da je kot bi brala opis svoje bejbe. Ja, jaz si skoraj ne predstavljam, kako je lahko kakšen otrok še bolj zahteven. user posted image Zato pa sem tudi vprašala za izkušnje druge mamice. Meni se zdi fino, da so otroci dosti skupaj v letih. Jaz imam sicer 2 starejša polbrata in 1 starejšo polsestro, ampak se včasih počutim kot edinka. Sem pogrešala tisto družbo sorojencev. Jaz se tolažim s tem, da potem otroci drug drugega animirajo in zamotijo in potem ni tako zelo naporno kot pri prvem (oz. pri naši in tvojem user posted image ). No ja, bomo vidli. Pustimo se presenetit. user posted image

Drugače pa, mi smo našli libido. user posted image

No, imejte se fino pa pišite kaj! user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 521
21.10.2013 8:11:10   
katniss
Dobro jutro,

mi smo imeli lep vikend. Vceraj smo bili na obisku pri starih starsih. Je bilo fino ampak pikec mali ni hotel spati in je bilo potem eno samo jokanje. Boscek. No, je pa prvi del noci spal 6 ur v kosu!user posted image
Bilo bi sicer fajn, ce bi se jaz tak spala, ampak me je leva rama bolela za znoret. Pojma nimam kaj, lahko sem lezala samo v enem polozaju in to je blo to. Sem sicer poskusila s protibolecinskimi tableti pa ni nic pomagalo. Ah ja, bo ze.
Pa plazit se je zacel! Ne samo nazaj, tudi naprej gre zdaj. Malo spominja na premikanje tjunlnckauser posted image ampak je cisto hepi, ko se priplazi do zeljene igracke ali predmeta, ki ni igraca.

ana88
Uspavanje najinih bebic je nekako podobno ja, ceprav mu zadnje case uspe zaspat, ce ga samo drzim in se gledava. Pol pocasi ocke zapira in zaspi. Knjiga je pa tudi prispela, zdaj se samo cas in energijo rabim da jo preberem!

Hrana:
Tudi leco nam je uspelo dol spravit. Se celo z uzitkom je jedel. Sem mu malo jabolka noter podtaknila (pa malo ostale zelenjavice) in je bilo super dobro!

Ta teden bova verjetno dosti naokoli, da se receva adijo znancem, danes teden pa bova ze v Sloveniji!user posted image V bistvu zdaj res ze komaj cakam, upam, da bojo tudi pocitnice malo zame. Da dam malo moje telo na off haha. Se pozna tole nosenje okrog, mislim, da nosilka ni problem, vse ostalo je. Se zvija v narocju ko en crvek.
Je ze katera letela z dojenckom? Kaki nasveti?
Mene najbolj skrbi, kako bo dve uri na letalu pri miruuser posted image .

lep zacetek tedna vam zelimuser posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 522
21.10.2013 9:10:02   
grašek
hoj, pozdrav vsem in lep začetek tedna

hvala za odgovore o plavanju, po pregledu na Ped. kliniki ima ledvici ok, ker ima starejša refluks, smo šli preverjat, mogoče se odločiva tudi za plavanje

GH in količina
- mente tudi čudi, koliko poje, tudo 200 ml, ker sva mlajši, ima sedaj kosilo pa začetke brezglutenske mlačne kašice zvečer, plus AM največ pa dojenja, še vedno

moje gibanje
- s prijatelji smo v soboto hodili po Jakobovi poti iz LJ. do Vrhnike, 27km, sem porivala voziček, je šlo brez težav, 4 km je bila pa v bobi, vmes se je dojila in jedla gosto hrano, bil je super dan, samo logistika za tak pohod v tem letnem času, je kar zahtevna - veliko oblačil, vreča za voziček, hrana za sabo..., smo imeli spremljevalni kombi, namen je pa bil, da prijateljico, ki ima rok poroda čez tri dni, spremimo proti Postojni, seveda je šla na Vrhniki nazaj, ker ni bilo popadkov, je pa sicer maratonka... zato tak podvig zanjo ni bil prezahteven, je pa po mojem mnenju edina taka v sloveniji in ne gre posploševati na celotno populacijo nosečnic - tudi mene, ki sem bila na koncu že bolj brez moči

gibanje malčice - sedaj se zelo dobro plazi po kolenih, vzdiguje se tudi na stopala, se vsede iz bočega seda in sedi, je povsod po stanovanju, kar je meni lažje, ker se sama zamoti, če bi ji pustila lizat noge od pisarniških stolov, pa pasjo dekico, pa copate, pa ne bi sploh imela nobenega dela z njouser posted image , jo gledam in umikam sporne stvari, vmes pa kaj postorim

spanje - še veliko sbujanja, danes samo 3x od 21h do 6h, kar je za nas super

lep dan vsem

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 523
21.10.2013 10:02:09   
leilla
punce skuto dajete malčkom to navadno, nepasirano? jogurte pa tudi navadne 3,2?

lp

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 524
21.10.2013 21:52:48   
Beba78
Ojla!

Mi smo imeli polno zaseden vikend, ker je moj drugorojenec praznoval RD. V soboto smo šli v Lipico jahat ponije, včeraj pa smo imeli kostanjev piknik s prijateljčki in njihovimi starši - 11 otrok, 10 odraslih. In vreme je zdržalo :-).

Jaz sem tudi danes zvečer sama z otroci, ki že pridno drnjohajo.

Ana88, si spraševala o "pravi" razliki med sorojenci. Je ni! Vsaka, večja ali manjša, ima svoje prednosti in slabosti. Mogoče bi jaz dala prednost manjši razliki, ker so potem interesne dejavnosti med otroci podobne, po drugi strani pa tudi to ne pride tako v ospredje, če otroka nista istega spola. Mi2 se nisva nikoli pogovarjala o razliki med leti, ampak je odločitev še za enega prišla čisto spontano. Pri tretjem kar nenačrtovano. Sva pa vedno govorila, da bi imela tri, edino sva mislila, da bo tretji prišel malo kasneje ;-).

Naš malček tudi že konkretno poje GH. Danes npr. eno jabolko, eno banano in tri piškote za malico. Je že lepo zamenjal tri obroke, tako da mleko zgolj še zjutraj in zvečer pred spanjem. In ponoči joška n - krat (n>0) user posted image . Pa zraven GH dobi vodo, ki jo pije iz kozarca. Če je žejen, drugače pa spušča mehurčke v kozarček user posted image . Lumpi, prav brbra...

Uspavanje - kakor kdaj, ampak načeloma ni problema. Čez dan začne tečnarit, ga vzamem v naročje v pol sedeči položaj in najkasneje v treh minutah zaspi. Ali pa zunaj v vozičku. Zvečer pa ponavadi zaspi, ko spije mleko. Ponoči pa zaspi nazaj samo, če dobi joško, duda ne velja . Ma, nimam srca, da bi ga pustila zjokati se do konca, da bi zaspal nazaj. Bo že... Medtem bom pa še malo po forumu smetila in tožila, kako ne spi user posted image .

Kotaljenje med spanjem - aha... Je zaradi tega tudi že padel s postelje. Bučko, mali. Ko se zdele spomnim, mi je kar smešno, kako sem stala dva metra stran od postelje in obešala perilo, ko je samo naenkrat naredilo "čof"... kot bi padla vreča sena na tla... in je spal dalje... Sem se ustrašila, ga poberem, je začel pa jokat. Pa se je hitro potolažil in zaspal nazaj. Joj, joj... ga ni otročka, ki mi ne bi padel s postelje. Tastarejši je tudi čofnil dol, ampak je bilo ob postelji pasje ležišče in je pristal tam notri, zraven psa. Mislim, da je bil naš kuža še najbolj presenečene nad obiskom, hehe.

Zdaj grem pa spat... Upam na prespano noč user posted image .

Želim jo tudi vam vsem.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?